Sebarang cara yang baik untuk menstrim dek stim ke PC (untuk pengurusan fail yang lebih mudah): Deck Steam uaran

Cara menstrimkan permainan dari pc permainan anda ke dek stim anda menggunakan cahaya bulan

Hai kawan -kawan, saya ingin mod dek stim tetapi saya tidak mempunyai papan kekunci bluetooth yang betul dan tetikus untuk benar -benar biola dengan semuanya. Saya berfikir untuk cuba mengalirkan dek stim melalui permainan jauh di PC, tetapi saya tidak fikir ada pilihan permainan jauh pada PC seperti ada di telefon; di mana anda hanya boleh menyambung ke peranti itu sendiri. . Adakah ada yang mempunyai cadangan?

Aliran dek stim dari PC

Hai kawan -kawan, saya ingin mod dek stim tetapi saya tidak mempunyai papan kekunci bluetooth yang betul dan tetikus untuk benar -benar biola dengan semuanya. Saya berfikir untuk cuba mengalirkan dek stim melalui permainan jauh di PC, tetapi saya tidak fikir ada pilihan permainan jauh pada PC seperti ada di telefon; di mana anda hanya boleh menyambung ke peranti itu sendiri. Saya cuba menyambung ke Google Chrome Steam Deck sebagai penyelesaian, tetapi saya hanya mendapat skrin hitam. Adakah ada yang mempunyai cadangan?

Сощate 1 – 14 з 14
Anda boleh menggunakan papan kekunci skrin pada dan juga menggunakan trackpad
Pengecualian соощate: Corey
Anda boleh menggunakan papan kekunci skrin pada dan juga menggunakan trackpad

saya tahu. Saya sudah semacam cuba mengelakkannya. Sangat lambat untuk bekerja dengan.

Main jauh stim harus berfungsi dari dek ke pc dengan baik.

Saya juga ingin menggunakan papan kekunci PC saya dan tetikus di dek dengan mudah, jadi saya memasang aplikasi yang dipanggil ‘Barrier’ sebagai pelanggan di dek melalui aplikasi Discover. Juga memasang halangan sebagai pelayan di PC.

Saya tidak dapat bermain jauh stim untuk bekerja, tetapi mungkin saya akan mencuba halangan, terima kasih!

Main Jauh adalah untuk menstrim permainan/input dari sistem lain. Anda nampaknya bertanya tentang melakukan ini untuk mod desktop untuk menggunakan peranti input PC anda untuk mengawal dek stim pada mod desktopnya. Main jauh secara khusus tidak mengalirkan desktop (pada mana -mana peranti).

Pengecualian соощate: PopinFresh

Main Jauh adalah untuk menstrim permainan/input dari sistem lain. Anda nampaknya bertanya tentang melakukan ini untuk mod desktop untuk menggunakan peranti input PC anda untuk mengawal dek stim pada mod desktopnya. Main jauh secara khusus tidak mengalirkan desktop (pada mana -mana peranti).

Sebenarnya jika anda melakukannya dari telefon anda dan sambungkan ke wap. Ia menjadikan perkara itu dalam gambaran besar tetapi anda boleh tab alt atau meminimumkannya.

Pengecualian соощate: psymin

Main jauh stim harus berfungsi dari dek ke pc dengan baik.

Saya juga ingin menggunakan papan kekunci PC saya dan tetikus di dek dengan mudah, jadi saya memasang aplikasi yang dipanggil ‘Barrier’ sebagai pelanggan di dek melalui aplikasi Discover. Juga memasang halangan sebagai pelayan di PC.

Nampaknya halangan tidak berfungsi. Saya mempunyai ralat “halangan bermula” dan semua pembetulan adalah tempat tidur untuk beberapa sebab.

Pautan Steam, ini membolehkan anda mengawal mesin dengan baik, saya menggunakannya

Jadi, saya menghadapi masalah lain. Nampaknya saya tidak dapat bermain jauh Steam untuk bekerja secara umum. Saya dapat mengesan PC saya yang lain tetapi dek stim hanya tidak dapat mengalir ke atau dari komputer lain. Ia boleh melancarkan permainan, tetapi ia akan gagal menyambung. Saya mempunyai semua pelabuhan yang diperlukan, adakah apa -apa yang saya hilang?

Untuk menstrim desktop, anda boleh mencuba anydesk atau remmina, yang boleh didapati di kedai Discover. Saya tidak mencuba mana -mana daripada mereka, jadi saya tidak tahu sama ada mereka sebenarnya bekerja, tetapi mungkin ini dapat membantu anda.

Anda juga boleh mencuba TeamViewer (yang mungkin lebih popular dan lebih dikenali oleh kebanyakan orang). Malangnya, anda perlu memasangnya secara manual, dan berdasarkan komen [aur.Archlinux.org] ia mungkin tidak berfungsi.

Nampaknya saya menghadapi masalah sambungan sebenar antara dek stim dan komputer saya, tetapi saya akan mencubanya, terima kasih

Saya akan mengesyorkan menggunakan Remmina dan mengakses dek dalam mod desktop dari jauh dengan aplikasi VNC yang lain seperti Ultravnc. Sekiranya anda ingin mengakses dek di luar rangkaian tempatan anda, anda perlu membuka port pada penghala anda.

OPTION [3090TI K | NGP | N]; 22 uter. 2022 v 8:16

. Bagi saya permainan terus berjalan seperti biasa tetapi pada akhirnya mereka tidak dapat mengawal apa -apa dan mempunyai skrin beku. Adakah ada yang mempunyai idea bagaimana untuk memperbaikinya?

ORE ORED NECROZ08; 12 tersebut 4:53
Pengecualian соощate: Necroz08

Saya cuba menggunakan main jauh stim untuk menstrim permainan dari dek stim saya ke komputer riba rakan saya, kerana tidak begitu baik dalam permainan berjalan, namun saya terus menghadapi pembekuan seketika yang berlaku setiap 30 saat dan boleh bertahan sehingga 10 saat. Bagi saya permainan terus berjalan seperti biasa tetapi pada akhirnya mereka tidak dapat mengawal apa -apa dan mempunyai skrin beku. Adakah ada yang mempunyai idea bagaimana untuk memperbaikinya?

Hei, ini lucu kerana ini benar -benar apa yang saya cuba lakukan.

Red Dead Online kemalangan selepas 15-20 saat setiap kali.

Adakah anda pernah mencari jalan penyelesaian?

Сощate 1 – 14 з 14
Показывать на сраницé: 15 30 50
Да mengubah: 21 ю ю. 2022 v 8:42

3

2

6

12

Cara menstrimkan permainan dari pc permainan anda ke dek stim anda menggunakan cahaya bulan

Terima kasih kepada Moonlight, anda boleh mengalirkan seluruh perpustakaan permainan anda, termasuk permainan lulus permainan Xbox, ke dek stim anda melalui sambungan Wi-Fi anda.

Cara menstrimkan permainan dari pc permainan anda ke dek stim anda menggunakan cahaya bulan

Dalam catatan blog di blog peribadi saya, saya menjelaskan bahawa salah satu cara saya menggunakan dek stim saya adalah dengan bermain permainan yang disiarkan dari pc permainan saya yang gemuk. Sama ada kerana saya mahukan grafik yang lebih tinggi atau kerana ia adalah permainan lulus permainan.

Untuk ini, saya menggunakan perkhidmatan yang dipanggil Moonlight yang dibangunkan oleh Nvidia dan disokong ke mana -mana kad grafik Nvidia moden. (Ada cahaya matahari jika anda mempunyai AMD-GPU sebaliknya.)

Ia adalah sebahagian daripada pengalaman Nvidia GeForce, jadi anda mesti memasangnya di PC permainan anda, yang akan berfungsi sebagai tuan rumah aliran.

Biarkan ia berjalan dan melakukan perkara itu, kemas kini pemacu anda dan semua itu. Biasanya, semua permainan harus diiktiraf dan, jika mereka bekerja, dibuat streaming.

Juga, saya dengan sepenuh hati mencadangkan anda menambah desktop anda sebagai permainan yang boleh ditembusi untuk menjadikan pengalaman lebih menyeronokkan:

Buka GeForce, klik butang Tetapan (Gear), klik Perisai di bar sisi, kemudian klik butang Tambah di sebelah kanan. Semak imbas ke aplikasi atau fail yang ingin anda tambahkan dan klik OK. Anda boleh menamakan semula aplikasi menggunakan butang edit.

Untuk menambah desktop ke senarai, anda hanya perlu menambah C: \ Windows \ System32 \ MSTSC.exe .

Sekarang ke dek stim:

  1. Di dek stim anda, boot ke mod desktop. Klik butang Steam, turun ke kuasa, dan kemudian beralih ke desktop . Tunggu dek reboot.
  2. Di sini, klik pada butang Menu dan buka cari . Cari aplikasi yang dipanggil Moonlight (jika papan kekunci tidak muncul, klik butang Steam + X-Button .) Pasang aplikasi.
  3. Mulakannya, dan jika kedua -dua PC permainan anda dan dek stim dihidupkan dan di rangkaian yang sama, anda harus melihat PC tuan rumah anda dalam senarai. Klik, dan sahkan kod berpasangan.
  4. Anda juga boleh menambah cahaya bulan ke perpustakaan stim. Untuk ini, anda perlu membuka stim desktop, pergi ke perpustakaan, dan di sudut kiri bawah, klik pada tanda tambah, kemudian tambahkan permainan bukan saraf. . Navigasi ke folder pemasangan anda dan tambahkan cahaya bulan. Anda akan mendapati ia di bawah navigasi ke/var/lib/flatpak/eksport/bin/ . Anda perlu menukar jenis fail ke semua fail dan pilih com.aliran cahaya bulan.Cahaya bulan .
  5. Anda telah siap sedia. Boot kembali ke mod permainan dan lancarkan cahaya bulan melalui perpustakaan anda.

Dan jika anda ingin pergi sedikit lebih mendalam, inilah panduan bagaimana anda dapat menubuhkan Moonlight untuk melancarkan Playnite untuk pengurusan permainan yang lebih mudah dengan segera. Panduan ini akan menunjukkan kepada anda cara membuat pintasan di Nvidia GeForce untuk memulakan permainan dalam 720p, walaupun anda menggunakan monitor 4K.

Dan juga, jika anda ingin mempunyai cara untuk membangunkan PC anda dari tidur, ikuti panduan ini:

Kevin Wammer

Pemain sejak berumur 3 tahun. Jatuh cinta dengan teknologi sambil menggodam psps untuk bersenang -senang. Saya mempunyai kuasa tiga di lengan bawah saya.