Rockstar bekerja dengan modders yang membuat alat roleplaying GTA V dan Red Dead – The Verge, New Day RP | FIVEM RP | Grand Theft Auto Roleplay | Ndrp

Senarai Forum

Rockstar Games baru -baru ini mengubah dasar modding permainannya, terutamanya berkenaan dengan pendiriannya pada pelayan roleplay. .

Rockstar secara rasmi bekerjasama dengan pemaju pelayan roleplay GTA v

CFX.Re Membuat Alat FIVEM dan REDM yang membolehkan pelayan roleplay GTA v, dan kini pasukannya adalah sebahagian daripada permainan rockstar.

Oleh Umar Shakir, seorang penulis berita suka gaya hidup kenderaan elektrik dan perkara yang dipasangkan melalui USB-C. Dia menghabiskan lebih dari 15 tahun dalam sokongan IT sebelum menyertai ambang.

11 Ogos 2023, 3:47 PM UTC | Komen

Kongsi cerita ini

Rockstar Games bekerjasama dengan pasukan pemaju mod popular untuk membawa sokongan rasmi untuk pelayan roleplay ke permainan syarikat. Diumumkan hari ini, Rockstar mengatakan ia “bekerjasama dengan CFX.pasukan re, “Pencipta alat pemodenan FIVEM dan REDM yang membolehkan pemain membuat dan bermain melalui pengalaman tersuai sepenuhnya dalam permainan seperti Grand Theft Auto V dan Penebusan Mati Merah 2.

Status susunan tidak sepenuhnya jelas, walaupun Rockstar menyatakan dalam pembebasan bahawa CFX..

Dalam jawatan di forum rasminya, CFX.Re mengatakan ia “kini secara rasmi merupakan sebahagian daripada permainan rockstar” dan ada peluang untuk memajukan platform FIVEM – jangan meminta sebarang maklumat mengenai GTA 6.

. Dasar baru menjemput penciptaan pengalaman “munasabah” baru yang berkembang pada permainan dengan cara kreatif dan membolehkan menjalankan mod melalui platform pelayan pihak ketiga.

Walau bagaimanapun, Rockstar tidak akan bertolak ansur dengan “membuat permainan, cerita, misi, atau peta baru” menggunakan IP Rockstar. Ia juga jelas untuk tidak membenarkan keuntungan kewangan menggunakan permainannya, termasuk dengan kotak rampasan atau pengedaran cryptocurrency. Mereka masuk ke dalam tong dengan mod VR ini yang Rockstar tidak baik -baik saja.

Komuniti modding, terutamanya untuk Grand Theft Auto V, Tidak mengenali batas. Terdapat pengalaman sengit yang dibuat dengan platform seperti Fivem, seperti peranan gangster di mana orang yang mengambil bahagian sebenarnya berfikir dua kali mengenai menaikkan senjata kerana kematian ditetapkan untuk kekal.

Senarai Forum

Anda menggunakan penyemak imbas dari tarikh. Ia mungkin tidak memaparkan ini atau laman web lain dengan betul.
.

Selamat datang ke RP Hari Baru

!

Pengumuman dan maklumat baru

Threads 77 Mesej 1.2k

 • Abigail Mason

 • 2 Ogos 2023
 • Adrian Jax

Hari Baru RP 2.

Swing shift Cinderella

Uwu dweam basah seterusnya

Avatar Sensei_7412

! | !NDRP | !Discord |

Grand Theft Auto V: Clayton “Clueless” Greene | Weazel News | #1 pencuri | @Kagnarok !NewdayRP !NDRP #GTARP

Pelayan GTA RP terbaik untuk dimainkan pada tahun 2023

masih berkembang pesat selepas bertahun -tahun, dan sebahagian besarnya disebabkan oleh populariti Pelayan Roleplaying, .

Apa itu GTA RP?

GTA RP adalah ketika pemain semua menyertai pelayan tertentu untuk memainkan watak yang telah mereka buat. Pemain akan bercakap dan bertindak dengan cara yang benar kepada watak mereka dalam usaha untuk memberitahu naratif yang berkembang secara bersama. Beberapa streamer GTA RP telah membuat masa yang besar kerana kecelakaan lucu yang mereka akan bangun semasa dalam watak.

. . Pemain perlu kekal dalam watak .

Ia sangat popular kerana tahap rendaman dan keseronokan yang tidak dapat ditandingi ia menawarkan. Twitch dan YouTube Streamers tidak sepatutnya mendapat cukup juga. Kandungannya secara praktikal mencipta dirinya sendiri.

Pelayan GTA RP terbaik untuk bermain akan berbeza -beza bergantung pada apa yang anda cari, tetapi senarai di bawah semuanya akan keluar dari cara mereka untuk memberikan pemain dengan pengalaman yang hebat. Klik pada mana -mana nama dalam senarai untuk pergi ke penerangan tentang apa yang mereka tawarkan dan maklumat mengenai cara menyertai.

 • .
 • GTA World – tidak suka idea bercakap di mikrofon tetapi suka idea RP? .
 • Eclipse RP-RP berasaskan suara, sangat mudah untuk terlibat, dan komuniti yang hebat. Ini boleh dikatakan pilihan yang paling mesra pemula.
 • . Pengiraan Pemain: 17,000
 • . Nopixel telah menghasilkan banyak pertemuan klasik, dan permintaan adalah melalui bumbung. Pengiraan Pemain: 438,545
 • LifeCore Roleplay – LifeCore Roleplay membanggakan dirinya pada peranan yang realistik, peraturan yang ketat, dan komuniti yang matang. Ini hanya untuk pemain yang serius.
 • MAFIACITY RP – Jika anda sedang mencari pelayan RP jenayah terancang, ini untuk anda. Terdapat banyak kekacauan dan RP.

7. Mafiacity Rp

Foto logo Roleplay Mafia City

Sekiranya anda pernah mahu memainkan peranan sebagai ahli jenayah terancang, ini adalah pelayan yang tepat untuk anda Mafia City Roleplay menikmati playerbase besar yang didedikasikan untuk hidup fantasi Crimelord. Pelayan ini berasaskan suara, yang bermaksud mereka yang lebih suka teks mesti mencari di tempat lain. Sistem ekonominya teguh, membenarkan pembelian harta benda, pekerjaan, dan sebagainya. Anda boleh membuat pelbagai aksara dan mempunyai pekerjaan pemain anda sendiri.

Cara bermain mafiacity rp

Untuk memulakan, anda boleh melawat pelayan Discord mereka. Mereka mempunyai semua arahan pemasangan yang diperlukan di satu tempat yang mudah. . . Setelah itu selesai, anda boleh menyambung melalui pelanggan anda.

6.

Lifecore RP Logo

LifeCore adalah untuk pemain yang matang dan serius yang tidak keberatan bermain dengan set peraturan yang ketat. Beberapa ciri pelayan termasuk lebih daripada 100 kereta yang baru, realistik, pakaian tersuai, kereta polis yang sangat terperinci, haiwan peliharaan, masakan BBQ, pawnshops, pekerjaan sehari -hari, skateboard, penyimpanan, dan banyak lagi.

Cara menyertai pelayan roleplay lifecore

Sangat mudah untuk mula bermain RP LifeCore. . . Pastikan untuk membaca peraturan mereka yang dinyatakan dalam Google Doc yang dihubungkan di pelayan. Anda boleh menyambung dengan menaip “Sambung Main.LifeCorerp.com “melalui pelanggan FIVEM.

5. RP Hari Baru

RP Hari Baru adalah lancar yang popular, lancar GTA v pelayan roleplaying yang sangat popular di kalangan mereka yang berkecimpung di kakaknya Penebusan Mati Merah 2 .

Ia unik dalam erti kata bahawa ia berjalan seiring dengannya dan tradisi, yang membolehkan sentuhan yang lebih mendalam dan lebih unik pada peranan yang tidak dapat dipadankan oleh pelayan lain. Pemain mesti kekal dalam watak sepanjang masa.

Cara menyertai pelayan RP Hari Baru

Untuk bermain di pelayan RP Hari Baru, anda memerlukan salinan GTA v, dan pelanggan FIVEM. Menurut Hari Baru, tidak kira di mana anda sebenarnya membeli salinan permainan anda, yang merupakan berita baik bagi mereka yang mengambilnya di Rockstar Social Club. .

 • . .
 • Muat turun pelanggan dari laman web rasmi FIVEM.
 • Memastikan bahawa dipasang dan terkini.
 • .exe. Kecuali anda menjalankannya dari folder kosong di mana ia dipasang secara automatik, ia akan dipasang pada %localAppdata %\ fivem.
 • Mengaktifkan semula antivirus dan fivem putih anda.
 • Mula Fivem melalui menu Mula.

Sekarang, ada langkah lain yang perlu anda ambil untuk masuk ke pelayan.

 • Sediakan akaun RP Hari Baru dan hubungkan stim dan perselisihan anda ke sistem mereka. Inilah cara anda mendapatkan senarai putih untuk pelayan.
 • Pautkan Teamspeak anda untuk dapat mengakses bilik pelayan.
 • Muat turun plugin TeamSpeak Saltychat. Ini adalah bagaimana sembang berdekatan berfungsi pada pelayan.
 • Semasa mencipta watak anda, perlu diingat bahawa mereka mestilah berumur 18 tahun atau lebih tua.
 • Kami akan mencadangkan anda membaca keseluruhan FAQ.
 • Anda juga harus membaca garis panduan umum mereka untuk memastikan jenis pengalaman RP hari baru berusaha untuk memupuk adalah salah satu yang anda berminat.

4. GTA World

Sekiranya anda seorang yang sedikit malu memainkan peranan pada mikrofon tetapi tidak mahu ketinggalan semua keseronokan, yang hebat .

Ia berkisar mengenai komunikasi berasaskan teks, yang, walaupun kurang mendalam, masih banyak keseronokan. . .

Cara Bermain di Pelayan Dunia GTA

Laman web GTA World utama dipenuhi dengan maklumat mengenai pelayan RP ini dan bagaimana menyertai mereka. . Ingatlah, GTA World memberi tumpuan kepada interaksi berasaskan teks, jadi kurang berfungsi dengan pelanggan suara dan plugin.

Anda harus terlebih dahulu memutuskan jika anda ingin bermain di Los Santos atau Liberty City dan membuat akaun di halaman utama. Pastikan anda membaca panduan peranan penuh supaya anda tahu apa yang akan diharapkan dari anda di pelayan.

3.

Foto Pelayan Roleplay Eclipse

. Pemain boleh menjadi apa sahaja yang mereka mahu, sama ada pemandu teksi, peniaga dadah, pekerja kerajaan, mekanik, pegawai polis, penjudi bergulung tinggi, peniaga senjata, atau apa-apa lagi.

Cara Bermain di Pelayan RP Eclipse

Eclipse sebenarnya adalah salah satu kumpulan RP yang paling mudah untuk dimainkan, melabur dalam pendekatan dan proses yang mudah untuk membantu mendapatkan orang ke dalam permainan dengan cepat. Sekali lagi, anda perlu benar -benar memiliki GTA V, kemudian muat turun MP RAGE.

 1. Muat turun Pelanggan MP Rage dari laman web MP Rage rasmi.
 2. [En/us] [suara] Eclipse Roleplay
 3. Sambungkan ke pelayan yang dinamakan di atas
 4. cipta akaun anda
 5. Lulus kuiz
 6. Itu sahaja, dan anda baik untuk pergi.

2. TwitchRRP

Foto logo Twitchrp

TwitchRP adalah pelayan roleplaying kedua terbesar dengan lebih daripada 20,000 ahli aktif, dan untuk alasan yang baik-ia popular di kalangan aliran Twitch, seperti namanya, dan ia menjadikannya sangat menyeronokkan.

Di samping mengambil pelbagai pekerjaan seperti menyampaikan barang, sisa kitar semula, dan menjual kereta, pemain juga boleh mempelajari kemahiran dan kraf, menambah lapisan tambahan kedalaman.

Cara Bermain di Pelayan RP Twtich

Perkara pertama yang perlu dilakukan di Twitch RP adalah untuk mendapatkan Whitelisted. Untuk melakukan ini, pergi ke laman web Twitch RP utama dan tekan butang Guna di sebelah kanan atas halaman. Kebanyakan proses RP Twitch berlaku di belakang pintu tertutup, tetapi mereka menasihati anda untuk membiasakan diri dengan peraturan mereka. .

. Nopixel

Lo dan lihatlah, pelayan terbaik semua -pelayan nopixel ikonik, yang pada dasarnya meletakkan GTA v Peranan di peta dan menyimpannya di sana kerana popularitinya di kalangan streamer besar -besaran seperti XQC.

Ia mempunyai beberapa ciri-ciri kualiti hidup terbaik di tempat kejadian, tetapi ada pemain tangkapan yang perlu menjalani proses permohonan yang agak luas dan membuat sumbangan untuk dipertimbangkan.

. Walau bagaimanapun, ia memberi peluang kepada pemain untuk mendapatkan tempat di pelayan utama, jadi mungkin berbaloi.

Cara menyertai pelayan piksel

Nopixel boleh dikatakan yang paling terkenal dari semua pelayan RP GTA, dan ini bermakna ia boleh menjadi yang paling sukar untuk disertai. . Anda perlu mendaftar untuk forum nopixel untuk mendapatkan akses ke templat aplikasi.

Nopixel adalah kumpulan RP lain yang menggunakan FIVEM, jadi pastikan anda mendahului lengkung dengan mengikuti arahan yang kami disenaraikan di atas untuk memuat turun dan memasangnya.

Penulis kakitangan untuk dot eSports. Saya seorang peminat peminat yang bersemangat dengan pengalaman bertahun -tahun yang meliputi semua perkara permainan, eSports, dan streaming. Saya mempunyai cinta tambahan untuk Dota 2, Pokémon, dan Apex Legends.