Resident Evil 7: Biohazard | Wiki Evil Resident | Fandom, Resident Evil 7: Biohazard | Wiki Evil Resident | Fandom

Residen Evil 7: Biohazard

Ulasan Pakar Gamespot

Residen Evil 7: Biohazard

Ketakutan dan pengasingan meresap melalui dinding rumah ladang selatan yang ditinggalkan. “7” menandakan permulaan yang baru untuk survival seram dengan “pandangan terpencil” perspektif orang pertama yang mendalam.
– Penerangan Steam

Terletak di Amerika Luar Bandar moden dan berlangsung selepas peristiwa dramatik Resident Evil® 6, pemain mengalami keganasan secara langsung dari perspektif orang pertama. Resident Evil 7 merangkumi elemen permainan tandatangan siri eksplorasi dan suasana tegang yang pertama kali mencipta “Survival Horror” beberapa puluh tahun yang lalu; Sementara itu, penyegaran sistem permainan lengkap secara serentak mendorong pengalaman seram survival ke peringkat seterusnya.
– Penerangan Steam

Residen Evil 7: Biohazard ditetapkan pada pertengahan 2017 di suatu tempat di selatan Amerika Syarikat, di mana terdapat laporan “hantu” yang dilihat di sekitar bayou bandar, Dulvey. Permainan yang betul berlaku selepas peristiwa Jam permulaan, yang berakhir dengan pembunuhan krew TV tiga orang oleh ahli keluarga Baker yang dijangkiti Jack dan Mia. Ia mempunyai protagonis baru bernama Ethan Winters, seorang awam yang menawarkan kemahiran tempur yang lebih sedikit daripada yang paling sebelumnya Kejahatan penduduk protagonis. Ethan mencari isterinya yang hilang, Mia, yang membawa dia ke rumah ladang ladang, rumah keluarga Baker.

Kandungan

 • 1 nasib lebih buruk daripada kematian
 • 2 ketibaan Ethan
 • 3 bertemu dengan tukang roti
 • 4 Melawan tukang roti
  • 4.1 Zoe Path
  • 4.2 Mia Path

  Nasib lebih buruk daripada kematian []

  Ketibaan Ethan []

  Permainan ini bermula dengan musim sejuk Ethan yang pergi ke Louisiana setelah menerima permintaan dari isterinya Mia untuk menemuinya di sana, walaupun pada hakikatnya Mia telah hilang tiga tahun yang lalu dan dianggap mati. Ketika Ethan tiba, dia mendapati rumah ladang yang kelihatannya ditinggalkan dengan Mia dipenjarakan di ruangan bawah tanah. Mia memberi amaran kepadanya bahawa mereka mesti melarikan diri sebelum “Daddy” menjumpai mereka. Ethan kemudian menerima panggilan telefon dari seorang wanita bernama Zoe, yang memberitahunya bahawa ada laluan melarikan diri melalui loteng. Walau bagaimanapun, ketika Ethan dan Mia berjalan di sana, Mia tiba-tiba berserk dan mula menyerang Ethan, memaksa dia membunuhnya dalam pertahanan diri. Dia kemudian tersingkir oleh Jack Baker, Patriarch of the Baker Family.

  Ulasan Pakar Gamespot

  22 Januari 2019

  Bertemu dengan tukang roti []

  Ethan kemudian bangun untuk mendapati dirinya tawanan dan dalam syarikat keluarga Baker, yang terdiri daripada Jack, isterinya Marguerite, anak mereka Lucas, dan seorang wanita tua yang tidak dinamakan di kerusi roda. The Bakers cuba memaksa dia memberi makanan mereka (bahagian manusia yang dimasak) dan mula menyeksa dia sehingga mereka terganggu oleh panggilan telefon. Ethan berjaya melepaskan diri dari ikatannya dan cuba mencari jalan untuk melarikan diri dari rumah tukang roti. Pada masa ini, dia secara berkala menerima nasihat berguna dari Zoe, yang mendedahkan dirinya sebagai anak perempuan Jack.

  Apabila seorang timbalan datang untuk menyiasat rumah itu, Ethan cuba memberi amaran kepadanya tentang tukang roti, tetapi timbalannya ragu -ragu terhadap tuntutannya dan dibunuh oleh Jack. Ethan berjaya membunuh Jack sebagai tindak balas, tetapi dengan cepat mengetahui bahawa Jack dan tukang roti lain mempunyai kebolehan regeneratif yang kuat, membolehkan mereka menyembuhkan luka yang maut biasanya. Ethan juga mesti mengelakkan makhluk -makhluk yang besar yang telah diciptakan oleh para pembuat roti dari orang lain yang mereka telah diculik. Akhirnya, Ethan mempunyai pertarungan kedua dengan Jack, membunuhnya lagi dan mendapatkan kunci yang dia perlukan untuk melarikan diri dari rumah itu.

  Melawan tukang roti []

  Melangkah ke halaman, Ethan mengetahui dari Zoe bahawa Mia masih hidup, kerana dia telah diberikan jangkitan yang sama yang dimiliki oleh tukang roti. Zoe memberitahunya bahawa dia juga mahu melarikan diri dari tukang roti, tetapi kedua -dua dia dan Mia perlu mengalami jangkitan mereka disembuhkan oleh serum khas terlebih dahulu. Ethan menuju ke rumah lama untuk mencari bahan -bahan untuk serum, di mana dia terpaksa bertarung dan membunuh Marguerite. Sebaik sahaja dia mengambil bahan itu, Ethan mula mempunyai penglihatan aneh seorang gadis muda.

  Dia kemudian kembali bertemu dengan Zoe, tetapi sebaliknya dihubungi oleh Lucas, yang telah menangkap kedua -dua Mia dan Zoe dan memegang mereka tebusan. Lucas memaksa Ethan untuk menavigasi kandang yang penuh dengan raksasa dan perangkap, tetapi Ethan dapat mengalahkan Lucas, memaksa dia melarikan diri. Dia kemudian menyelamatkan Mia dan Zoe, yang dapat menghasilkan dua dos serum. Walau bagaimanapun, pada masa itu, serangan Jack yang banyak bermutasi lagi, dan Ethan terpaksa menggunakan salah satu dos serum untuk membunuhnya secara kekal. Dengan hanya satu dos serum yang tersisa, Ethan mesti memilih sama ada untuk menyembuhkan Mia atau Zoe.

  Zoe Path []

  Sekiranya Ethan memilih Zoe, Mia patah hati atas pilihan walaupun janji Ethan untuk menghantar bantuan. Semasa dia dan Zoe melarikan diri di atas kapal, Zoe mendedahkan kepadanya bahawa tukang roti dijangkiti kerana Mia tiba bersama seorang gadis bernama Eveline tiga tahun yang lalu, ketika bangkai kapal kapal tangki dibasuh ke darat. Walau bagaimanapun, mereka diserang oleh Eveline sendiri, dan Zoe terbunuh sementara Ethan tersingkir. Dia mempunyai visi Jack, sekarang Sane, yang memberi amaran kepadanya bahawa Eveline mempunyai kuasa untuk mencuci otak sesiapa yang dia menjangkiti, iaitu bagaimana dia dan keluarganya menjadi gila, dan dia merayu kepada Ethan untuk membunuhnya.

  Permainan ini kemudian beralih ke perspektif Mia, yang bangun di kapal yang rosak dan mencarinya untuk Ethan. Setelah Ethan dijumpai, permainan beralih ke perspektifnya. Mia menyelamatkan Ethan dan memberinya botol DNA Eveline sebelum Eveline mengawalnya. Mia gagal menentang kerana perasaan pengkhianatannya terhadap pilihan Ethan untuk menyelamatkan Zoe. Mia kemudian menyerang Ethan, dan dia terpaksa membunuhnya. Plot kemudian bergabung kembali pada ketika ini. Ini membawa kepada penghujung alternatif/buruk.

  Laluan Mia []

  Sekiranya Ethan memilih Mia, Zoe enggan tinggal di belakang dan memberikan perpisahan yang pahit kepada Ethan dan Mia. Semasa dia dan Mia melarikan diri di atas kapal, mereka menjumpai kapal tangki di mana mereka diserang oleh Eveline. Ethan tersingkir dan dia mempunyai visi Jack, sekarang Sane, yang memberi amaran kepadanya bahawa Eveline mempunyai kuasa untuk mencuci otak sesiapa yang dia jangkakan, iaitu bagaimana dia dan keluarganya menjadi gila, dan dia merayu kepada Ethan untuk membunuhnya.

  Permainan ini kemudian beralih ke perspektif Mia. Dia bangun di atas kapal yang rosak dan mula mencari Ethan, tetapi terus menerima penglihatan Eveline yang terus mendakwa bahawa Mia adalah ibunya, walaupun Mia tidak mengingati apa -apa mengenainya. Akhirnya, Eveline menjadikan Mia menonton rakaman video untuk memulihkan ingatannya. Miia, sebenarnya, bekerja untuk perbadanan yang tidak dinamakan yang sedang membangun Eveline sebagai bioweapon. Adalah tugasnya untuk mengawasi Eveline kerana dia secara terang -terangan diangkut ke Amerika Tengah di kapal kapal tangki. Walau bagaimanapun, Eveline berjaya melarikan diri dari pembendungan dan melumpuhkan kapal. Dia kemudian menjangkiti Mia dalam usaha untuk memaksanya menjadi ibunya. Menyadari peranannya dalam mewujudkan Eveline, Mia menyelamatkan Ethan dan menyerahkannya kepada Vial yang mengandungi DNA Eveline. Dia berjaya menahan kawalan Eveline yang cukup lama untuk menutup Ethan dari kapal sehingga dia tidak dapat mencederakannya. Plot kemudian bergabung pada ketika ini. Ini membawa kepada kanon/benar/baik.

  Berakhir []

  Setelah meninggalkan kapal yang rosak, Ethan masuk ke dalam lombong garam yang ditinggalkan, di mana dia mendapati makmal tersembunyi. Selepas beberapa siasatan, Ethan mengetahui bahawa Eveline adalah bioweapon “e-siri”, yang boleh menjangkiti orang dengan acuan psikotropik yang membolehkannya untuk mencuci otak dan minda mengawal mereka. Kesan sampingan jangkitan termasuk kegilaan, kebolehan regeneratif yang kuat, dan mutasi yang melampau. Dia juga dibesarkan dengan obsesi mempunyai keluarga sendiri, sebab itulah dia menjangkiti Mia dan tukang roti. Lucas diturunkan untuk bekerja secara rahsia dengan organisasi yang tidak diketahui, kerana dia telah diberikan serum yang menghalangnya daripada berada di bawah kawalan Eveline, dan berpura -pura berada di bawah kawalan Eveline sehingga dia dapat menyimpan penutupnya.

  Menggunakan peralatan makmal dan Vial Mia memberinya, Ethan dapat mensintesis toksin yang mampu membunuh Eveline dan meneruskan terowong, akhirnya mencari jalan kembali ke rumah ladang asal. Apabila mengetahui bahawa Ethan mempunyai toksin, Eveline mula menyerangnya dengan penglihatan dan halusinasi yang kuat dalam usaha menjauhkannya. Ethan dapat mengatasi pertahanannya dan menyuntik Eveline dengan toksin, dan terkejut mendapati bahawa Eveline adalah wanita tua yang tidak dinamakan sepanjang masa. Walau bagaimanapun, toksin menyebabkan Eveline bermutasi lebih jauh ke dalam raksasa besar yang menyerang Ethan, yang hanya dapat memusnahkannya terima kasih kepada senjata khas yang diturunkan oleh helikopter tentera.

  Dengan ancaman itu, Ethan diselamatkan oleh pasukan Alpha Kor “Payung Biru” yang diketuai oleh Chris Redfield. Jika Ethan memilih jalan Zoe, maka dia hanya akan menemui kesan peribadi Mia di helikopter, yang dia melepaskan kesedihan atas kerugiannya. Jika Ethan memilih jalan Mia, maka Mia juga diselamatkan oleh pasukan Redfield. Terlepas dari jalan, ketika helikopter terbang, ia menanggung logo Blue Payung, sebuah syarikat tentera swasta yang ditubuhkan pada tahun 2007 oleh bekas kakitangan Perbadanan Umbrella yang asal setelah kebankrapan sebelumnya.

  Residen Evil 7: Biohazard

  Penutup na

  Residen Evil 7: Biohazard (gaya sebagai Pemastautin eVII. Biohazard), yang dikenali di Jepun sebagai Biohazard 7 kejahatan penduduk (gaya sebagai BIOHA7.Ard Resident Evil) (バイオ ハザード 7 レジデント イービル , Baiohazādo Sebun Rejidento ībiru ? ), adalah permainan seram survival orang pertama yang dihasilkan oleh Capcom Co., LTD. Ia diumumkan secara rasmi semasa E3 Konvensyen Permainan 2016. Ia dikeluarkan di luar negara pada 24 Januari 2017, dilancarkan di Jepun dua hari kemudian pada 26hb.

  Sejumlah demo untuk permainan telah dikeluarkan sebagai sebahagian daripada iklannya, bermula dengan “dapur” di E3 2015. Dapur kemudian membuat cameo dalam demo kedua, Demo Teaser Resident Evil 7: Jam Permulaan telah dikeluarkan pada 13 Jun 2016 untuk Rangkaian PlayStation, kepada pengguna dengan keahlian PlayStation Plus. Demo ketiga, “Lantern” boleh didapati di TGS 2016, dan juga dimainkan oleh YouTubers pilih di pejabat Capcom.

  Kandungan

  Ringkasan plot [ ]

  Ketakutan dan pengasingan meresap melalui dinding rumah ladang selatan yang ditinggalkan. “7” menandakan permulaan yang baru untuk survival seram dengan “pandangan terpencil” perspektif orang pertama yang mendalam.
  – Penerangan Steam

  Ulasan Pakar Gamespot