Reddit – menyelam ke dalam apa -apa, bilah dwi membina | Monster Hunter Rise Wiki

Bilah Dual Builds | Monster Hunter Rise Wiki

Contents

Dari segi PlayStyle, bilah dwi adalah senjata yang sangat fleksibel dan serba boleh yang mempunyai mobiliti yang hebat. Sebenarnya, sebilangan serangan dua bilah dan gerakan silkbind bahkan mempunyai pergerakan yang dibina ke dalamnya, yang membolehkan pemburu secara fizikal menempatkan semula diri mereka sambil melepaskan serangan yang mematikan. Bukan itu sahaja, tetapi dengan memasuki mod iblis, pemain akan menerima penggemar untuk kelajuan pergerakan mereka, dan juga dapat melakukan penghindaran yang diubah suai yang lebih cepat dan lebih tangkas daripada yang biasa mengelak daripada biasa. Kerana fokus yang jelas pada fleksibiliti dan mobiliti, bilah dwi paling baik digunakan dengan kemahiran yang meningkatkan keupayaan mereka untuk bergerak dengan cepat di sekitar medan perang.

14.0.0 MH Rise: Panduan Bilah Dual Sunbreak dan Tetapkan Penyusunan

Sepanjang minggu yang lalu, saya merenung – bagaimana sih kita sepatutnya bersaing apabila setiap senjata nampaknya mendapat penggemar elemen? Adalah bilah dwi bukan senjata elemen? Apa yang kita jika kita bukan sumber utama supremasi elemen? Siapakah kita? Oleh itu, saya memutuskan untuk melakukan perkara yang sihat: Gandakan ke atas elemen Sehingga pemaju memutuskan bahawa kita adalah satu-satunya senjata elemen untuk mereka- ahem, kita adalah satu-satunya senjata unsur. .0.0 permainan. Ketahui bahawa terdapat beberapa jangkaan mengenai kerajinan perisai Qurios. Semak Bahagian 1.6 – Perisai perisai Qurios untuk maklumat lanjut. Peningkatan itu cukup mudah dijumpai. Jangkaan talismans juga telah berubah. Dengan kaedah peleburan aurora baru, talismans hebat telah mudah diakses. Tolong luangkan masa untuk menyesuaikan diri ke sistem endgame baru.

Sekarang biasanya, saya suka menyimpan jawatan ini pendek, tetapi terdapat beberapa perubahan besar dalam panduan yang akan saya komen di sini.

Ketika kami melayang lebih jauh ke dalam setiap tu, meta menjadi lebih teoritis ketika kami menyesuaikan diri dengan perubahan yang dibuat dan penambahan baru ditambah. Dengan matahari terbenam, terdapat darah dan kecelakaan. Dengan TU1, kami mendapat tambahan, melihat inflasi kemahiran nilai, dan menerima eksploitasi elemen sebagai kemahiran perisai. Penggabungan juga akan menjadi hiasan, tetapi ini dianggap sebagai kemahiran bersyarat pada masa itu. TU2 membingungkan kami dengan mekanik embolden dan agitator (tidak relevan selepas semua), hati yang berani, dan kraftangan yang hebat+, yang membolehkan kami mendorong pencerita dan persengketaan wyvern untuk ketajaman ungu dengan cekap. Dalam kemas kini terakhir, kami melihat kemahiran mengeksploitasi elemen menjadi hiasan, sementara juga kemahiran sutera sutera spiral kami mendapat buff yang monumental. Walaupun tidak disebutkan dalam versi panduan TU3, Berserk telah menunjukkan sinergi yang hebat dengan perselisihan, yang terakhir menjadi kemahiran yang sangat kuat. Juga lebih terkenal, kami mula melihat kaitan jubah neraka dan penggabungan ketika mereka memasuki meta.

Sekali lagi, meta telah berubah. Spiral tanah kombo kini kira -kira kenaikan 20% kerosakan sesaat jika dibandingkan dengan kombo berterusan iblis udara yang telah kita gunakan sejak penubuhan panduan. Panduan telah diselaraskan untuk memanfaatkan sepenuhnya trend baru ini. . Kerosakannya agak serupa dengan Demon Flight secara umum apabila Sixfold Demon diambil kira, tetapi kedua -duanya mempunyai kebaikan dan keburukan mereka. Dengan perubahan ke lingkaran tanah, papan pendahulu senjata harus dikaji semula sepenuhnya. Senjata dengan nilai elemen yang melampau kini diposisikan dengan tepat sebagai peralatan yang optimum.

Saya telah mencipta beberapa model teoritis untuk menentukan kaitan kemahiran seperti Agitator, Hellfire Jubah, Kuasa Laten, dan Wirebug Whisperer dengan cara yang tepat menghormati syarat -syarat perburuan. Jubah Hellfire adalah kedua -dua utiliti untuk mengetuk awal raksasa dan peningkatan kerosakan, sementara juga mencetuskan penggabungan hingga 100% uptime. Purata antara HFC3 berbanding 4 telah membuktikan bahawa yang terakhir adalah optimum berbanding alternatif. Wirebug Whisperer mungkin tidak meningkatkan output kerosakan kami, tetapi jumlah detik yang minimum ia menjimatkan peningkatan kerosakan sesaat lebih banyak daripada peningkatan kerosakan.

Dalam panduan ini, anda akan menemui perkara berikut:

 • Varian endgame berganda: campuran/hibrid, dikutuk, dan menderita,
 • Set dikaitkan dengan aplikasi carian set perisai untuk kebolehcapaian yang mudah,
 • Imej yang menggembirakan dari set meta yang terbaik terhadap setiap raksasa yang menentang,
 • Panduan untuk Meta Combos dan Mendapat Kemahiran,
 • Menetapkan perkembangan jika anda mula segar,
 • dan menulis yang terlalu lama untuk dipanggil panduan. Terlalu lama, terlalu analitikal, dan terlalu padat, ia lebih seperti buku teks yang besar.

Menanggalkan Tempest Wintry dan Tunjukkan Velkhana Apa maksudnya menjadi juruterbang Hot Wheels! Selamat memburu!

Bilah Dual Builds | Monster Hunter Rise Wiki

Dual Blade membina Dalam Monster Hunter Rise dibina yang meliputi beberapa yang disyorkan yang popular dan beberapa membina secara peribadi untuk dan dari masyarakat. Binaan ini dicipta di sekitar jenis senjata, masing -masing dengan set khusus senjata, peralatan dan kemahiran pelengkap dan hiasan yang melengkapi. Ini dibina dengan senjata spesifik boleh dipasangkan dengan satu set perisai untuk mengoptimumkan gabungan untuk mewujudkan jenis binaan yang difokuskan pada kemahiran yang tersedia dengan peralatan yang dipilih.

Bilah dwi terbaik membina pemburu raksasa

MH Rise Dual Blades Build Guide

Bilah dwi terkenal dengan sifat pesat mereka menjadikan bilah dwi sesuai untuk menggunakan kesan status. Mereka cepat dan tangkas, bilah dwi sempurna untuk rantaian panjang dan kombo yang tinggi. Mod setan dan mod archdemon membolehkan pemburu mendapatkan lebih banyak kelajuan serangan dan kerosakan. Kerana sifat mereka yang pesat dan keupayaan untuk menangani kesan status, kemahiran unsur mungkin dipertimbangkan untuk bilah dwi, ​​yang kemudiannya dilengkapi dengan elemen kritikal untuk memaksimumkan output kerosakan unsur, sama seperti bagaimana rangsangan kritikal juga meningkatkan kerosakan untuk hits kritikal.

Dari segi PlayStyle, bilah dwi adalah senjata yang sangat fleksibel dan serba boleh yang mempunyai mobiliti yang hebat. Sebenarnya, sebilangan serangan dua bilah dan gerakan silkbind bahkan mempunyai pergerakan yang dibina ke dalamnya, yang membolehkan pemburu secara fizikal menempatkan semula diri mereka sambil melepaskan serangan yang mematikan. Bukan itu sahaja, tetapi dengan memasuki mod iblis, pemain akan menerima penggemar untuk kelajuan pergerakan mereka, dan juga dapat melakukan penghindaran yang diubah suai yang lebih cepat dan lebih tangkas daripada yang biasa mengelak daripada biasa. Kerana fokus yang jelas pada fleksibiliti dan mobiliti, bilah dwi paling baik digunakan dengan kemahiran yang meningkatkan keupayaan mereka untuk bergerak dengan cepat di sekitar medan perang.

MH Rise Dual Blades Elemental / Status atau kerosakan mentah?

Dual Blades adalah salah satu senjata terbaik dalam permainan untuk menangani kerosakan unsur/status, terima kasih kepada kelajuan dan jumlah serangan yang dapat dilepaskan. . Ia agak mudah untuk membuat kerosakan mentah yang baik untuk membina bilah dwi, ​​tetapi jika dibandingkan dengan bilah dwi unsur/status yang digunakan terhadap raksasa yang mudah terdedah kepada unsur/status yang sepadan, mereka hanya tidak melaksanakan.

Bilah dwi membina

MHW: Iceborne | Bilah Dual - Panduan Bangunan & Kemahiran Terbaik - Gamewith

Bilah Dual – Panduan Pembentukan & Kemahiran Terbaik Loadout

Terakhir Dikemaskini: 2022/8/21 22:54
Lihat Cara Mengalahkan New Frostfang Barioth!

Baca Dunia Hunter Monster ini: Panduan Dual Blades Iceborne pada Pembuatan Loadout dan Perisai Terbaik untuk Senjata Ini. .

Safijiiva Senjata membina

 • Safijiiva stamina ketajaman membina
 • Bilah dua bilah perak sol membina
 • Bilah dwi safi safi binaan

Iceborne: Membina yang disyorkan

 • Iceborne starter membina
 • DPS & Survival Awal Membina
 • Fasa tengah Iceborne membina
 • Fasa lewat Iceborne membina

Terbaik yang disyorkan

 • Pembentukan kerosakan unsur tanpa elemen
 • Lunastra Build Weapon
 • Membina tumpuan

Membina elemen yang disyorkan

 • Serangan api membina
 • Serangan air membina
 • Serangan ais membina
 • Serangan kilat membina
 • Serangan Naga membina

Artikel yang berkaitan dengan Dual Blades

Cara Menggunakan Ikon Dual BladesBagaimana nak guna Ikon bilah dwi terbaikBangunan terbaik
Ikon kemahiran bilah dwi terbaikKemahiran terbaik Senarai Tahap Ax Switch EndgameSenarai Tahap Endgame

Safijiiva stamina & ketajaman membina

Stamina lonjakan, tiada ketajaman kehilangan bilah ganda

Set ini diilhamkan oleh binaan perisai yang asalnya dikongsi oleh Aquchaos Online di YouTube.

Stamina & Sharpness Dual Blades Membina Butiran

Senjata Hiasan tambahan
Safi shatterclaws Affinity Meningkatkan 3 Jewel Pakar 4
Perisai Hiasan
Safi Crested Crown β + Jewel Kritikal 2
Jewel Pakar 1
Jewel Pakar 1
Kaiser Mail β + Sprinter/Pakar Jewel 4
Jewel Pakar 1
Jewel Pakar 1
Safi Crested Vambraces β + Sprinter/Evasion Jewel 4
Refresh Jewel 2
Refresh Jewel 2
Kaiser Coil β + Refresh/Evasion Jewel 4
Evasion Jewel 2
Jewel Vitality 1
Safi Crested Boots β + Sprinter/Physique Jewel 4
Furor Jewel 2
Jewel Vitality 1
Pesona Kecergasan IV
Mantel imuniti+ Furor Jewel 2
Glider Mantle+ Jewel Furor/Vitality 4
Perlindungan/Perlindungan Jewel 4
Kemahiran
Mata kritikal lvl 7 Perlembagaan LVL 5
Mengelakkan tetingkap lvl 5 Boost Kritikal LVL 3
Marathon Runner LVL 3 Stamina lonjakan lvl 3
*Lvl 3 dengan mantel Serangan letupan lvl 2
Rintangan blight lvl 1 Kuasa laten lvl 1
Kebencian lvl 1
*Lvl 3 dengan mantel
Berkat ilahi lvl 1
*dengan mantel
Sentuhan Sarjana (Tetapkan Bonus) Dragonvein Awakening (set bonus)

Kebangkitan Kemahiran Senjata yang Disyorkan

Kemahiran Tidak. Bingkai
Teknik Teostra 1
Peningkatan Affinity VI 1
Peningkatan ketajaman v 2
Serangan meningkat v 2

Titik cadangan

 • Evade Window 5 membolehkan ketidakpatuhan sehingga 5 saat
 • Stamina Skills Refresh & Elongate Stamina untuk Dodging & Demon Mode
 • Sentuhan tuan mengurangkan kehilangan ketajaman

Bilah dua bilah perak sol membina

Safi’Jiiva Dual Blades & Silver Sol Armor Build

Safi

Kebangkitan Kemahiran Senjata yang Disyorkan

Kemahiran Tidak. Bingkai
Elemen UP VI 1
Peningkatan ketajaman v
Elemen ke atas v 3

Titik cadangan

 • Beralih ke Shrieking Legiana atau Kirin Dual Blades untuk Elemen Ice/Thunder
 • Kekurangan mengelak tingkap tetapi disebabkan oleh pergerakan, mudah untuk mengelak atau berpindah dari raksasa
 • Elemen Krit

Bilah dwi safi safi binaan

Safi’Jiiva Dual Blades & Crested Armor Build

Safi

Kebangkitan Kemahiran Senjata yang Disyorkan

Kemahiran Tidak. Bingkai
Elemen UP VI 1
Peningkatan ketajaman v 1
Elemen ke atas v 3

Titik cadangan

 • Kebangkitan Dragonvein True adalah kombo yang baik dengan kuasa & kemarahan laten
 • Kuasa laten dapat membantu mengurangkan penggunaan stamina, baik untuk bilah dwi
 • Pengaktifan kemahiran boleh tidak konsisten
 • Tukar kuasa laten dengan eksploitasi kelemahan atau pelari maraton jika set ini sukar digunakan

Dibina bilah dual starter Iceborne yang disyorkan

Senjata Hiasan
Cross Chrome 1 Pengisar Jewel 1
Pengisar Jewel 1
Perisai Hiasan
Jagras Helm α + Tenderizer Jewel 2
Mel tulang α +
Barroth Vambraces β + Jewel Kritikal 2
Beo Coil α + Jewel Kritikal 2
+ Earplug Jewel 3
Pesona Handicraft 3
Kemahiran
Serangan Meningkatkan LVL 4
Kesihatan Boost LVL 3 Kelajuan mengasah lvl 2
Kelemahan Eksploitasi LVL 3
Kelajuan makan lvl 2 Boost Kritikal LVL 2
Marathon Runner LVL 1

Titik cadangan

 • Dengan mudah boleh dibuat ketika memulakan permainan
 • Tukar rangsangan kritikal untuk mengelakkan tetingkap untuk survivabiliti
 • Mempunyai senjata api yang sangat baik

Kerosakan awal & survival membina

BUILAN PERUBAHAN PERKHIDMATAN TANAH AWAR

Senjata Hiasan
Cross Chrome 1 Serangan Jewel 1
Serangan Jewel 1
Perisai Hiasan
Jagras Helm β + Jewel Pakar 1
Mel tulang α +
Barioth Vambraces α + Evasion Jewel 2
Beo Coil β + Handicraft Jewel 3
Jewel Pakar 1
+ Tenderizer Jewel 2
Pesona Pengeksploitasi 2
Kemahiran
Serangan Meningkatkan LVL 5 Kesihatan Boost LVL 3
Mengelakkan tetingkap lvl 3 Perlembagaan LVL 3
Kelemahan Eksploitasi LVL 3 Mata kritikal lvl 2
Pemulihan lvl 2 Handicraft LVL 2
Kelajuan makan lvl 1 Earplugs LVL 1

Titik cadangan

 • Boleh dibuat awal di Iceborne
 • Mempunyai Kadar Kuasa & Affinity Serangan Baik
 • Survivability baik dengan peningkatan kesihatan
 • Perlembagaan memelihara stamina untuk mod setan
 • Kelemahan Eksploitasi Deco boleh ditukar untuk Poland Perlindungan

Iceborne Fasa Tengah Tengah Disyorkan Dual Bilah Dibina

100% pertalian ketika menyerang bahagian yang cedera

Affinity Senjata 10% + Kritikal Mata LVL 7 Affinity 40% = 50% Affinity sepanjang masa. Di samping itu, Eksploitasi Kelemahan menimbulkan 50% ketika menyerang sebahagian daripada raksasa yang cedera yang merangkumi sehingga 100% pertalian.

Lebih banyak ruang untuk tumbuh dengan hiasan 4slot

Binaan ini tidak menggunakan permata LVL 4 selain daripada Jewel Pakar 4. Anda boleh meningkatkan tahap rangsangan kritikal atau mengelakkan extender jika anda mempunyai permata yang tepat.

Fasa Lewat Iceborne (MR70 ~) disyorkan bilah dwi

Berkenaan dengan semua elemen

Dengan menukar elemen pesona, anda mungkin mempunyai jenis rangsangan unsur bergantung pada senjata anda. Anda juga boleh meningkatkan serangan elemental anda dengan elemen kritikal.

Lebih banyak kuasa dengan Permata Tahap 4

Dengan menggunakan slot tahap 4, anda boleh meningkatkan tahap peningkatan kesihatan atau serangan kebakaran . Sekiranya anda mempunyai pakar Jewel 2, anda boleh membuka satu slot tahap 1 & mengaktifkan rangsangan serangan atau kraftangan.

Kerosakan tanpa elemen membina bilah dwi

*Maklumat berikut adalah beban terbaik Monster Hunter World, bukan Iceborne.

Kerosakan tanpa elemen membina bilah dwi

Membina memberi tumpuan kepada kerosakan tanpa elemen

Binaan ini memberi penekanan kepada Skills Elementless Senjata & menambahnya dengan peningkatan kritikal & kehilangan ketajaman yang kurang dengan sentuhan Master. Untuk mengekalkan ohan iblis anda, rangsangan kesihatan diperlukan sebagai penambahan senjata.

Senjata Lunastra Membina Bilah Dual

Memberi tumpuan kepada kesihatan & survivabiliti

Bilah dua bilah ini memberi tumpuan lebih kepada survivabiliti pemburu dengan kemahiran seperti rangsangan kesihatan, mengelak tetingkap, & penyumbat telinga. Berkat & Pemulihan Ilahi bukan sahaja membantu mengurangkan kerosakan tetapi juga meningkatkan pemulihan kesihatan.

Pengelakan yang fokus untuk bilah dwi

Pengelakan yang fokus untuk bilah dwi

Meningkatkan Evasion Invincibility & Skills

Ini membina bilah dwi memberi tumpuan kepada peningkatan kemahiran pengelakan. Ia memanjangkan kebolehlihatan & memanjangkan evades untuk membuat anda selamat dari bahaya. Ini juga bagus untuk mewujudkan lebih banyak peluang untuk menyerang raksasa.

Kjarr Daggers “Rage” menyerang

Memaksimumkan kerosakan serangan kebakaran

Menggunakan stat -stat Serangan Kebakaran Kjarr Daggers yang “Rage”, ini memberi tumpuan kepada serangan unsur anda. Dengan Elemen Kritikal, anda akan menangani lebih banyak kerosakan kebakaran apabila anda mendarat hits kritikal.

Pembentukan senjata tidak memerlukan kraftangan

Oleh kerana senjata sudah mempunyai ketajaman putih, anda tidak perlu melengkapkan kemahiran kraftangan. Dengan kemahiran sentuhan tuan, anda juga akan mengurangkan kerugian ketajaman apabila anda mendarat lebih kritikal.

Kjarr Daggers “Air” serangan membina

Memaksimumkan kerosakan serangan air

Menggunakan stat -stat kerosakan serangan air “Air” Kjarr Daggers, binaan ini memberi tumpuan kepada amping serangan unsur anda lebih banyak lagi. Dengan elemen kritikal, anda akan menangani lebih banyak kerosakan air apabila anda mendarat hits kritikal.

Boleh menukar peningkatan untuk menyerang kenaikan

Sekiranya anda merasa seperti kuasa serangan anda kurang dalam binaan ini, anda boleh menukar peningkatan pertalian dengan peningkatan serangan. Ini akan menaikkan kuasa mentah pedang anda, yang membolehkan anda melakukan lebih banyak kerosakan.

KJARR DAGGERS “ICE” Serangan Membina

Menggunakan stat -stat Serangan Ais Air Kjarr Daggers yang tinggi, binaan ini memberi tumpuan kepada amping serangan unsur anda lebih banyak lagi. Dengan Elemen Kritikal, anda akan menangani lebih banyak kerosakan ais apabila anda mendarat hits kritikal.

Kjarr Daggers “Spark” menyerang

Kjarr Daggers Spark Attack Build

Memaksimumkan kerosakan serangan kilat

Menggunakan Kjarr Daggers “Air” Serangan High Thunder Serangan Stat, binaan ini memberi tumpuan kepada amping serangan unsur anda lebih banyak lagi. Dengan Elemen Kritikal, anda akan menangani lebih banyak kerosakan kilat apabila anda mendarat hits kritikal.

Kjarr Daggers “Dragon” menyerang serangan

Kjarr Daggers Dragon Attack Build

Memaksimumkan kerosakan serangan naga

Menggunakan stat Serangan Naga High “Dragon” Kjarr Daggers, binaan ini memberi tumpuan kepada amping serangan unsur anda lebih banyak lagi. Dengan Elemen Kritikal, anda akan menangani lebih banyak kerosakan berasaskan naga apabila anda mendarat hits kritikal.

Kemahiran terbaik untuk bilah dwi

Kemahiran Cadangan / Gambaran Keseluruhan
(Elemen) serangan
Elemen kritikal
Kelemahan mengeksploitasi ★★★ Memukul Monster Tempat Lemah Boleh Melakukan Hit Kritikal & Peningkatan Kerosakan
★★★ Meningkatkan kadar pertalian anda
Serangan Serangan ★★★ Meningkatkan Kuasa Serangan ditambah kadar pertalian pada tahap yang lebih tinggi
Rangsangan Kritikal ★★★ menguatkan kerosakan hits kritikal
Prestasi puncak ★★ ・ Serangan meningkat apabila HP penuh
Kuasa laten ★★ ・ Meningkatkan afiniti & mengurangkan penggunaan stamina apabila syarat -syarat tertentu dipenuhi
★★ ・ Apabila raksasa marah, kadar serangan & afiniti meningkat

Kemahiran sokongan yang disyorkan

Kemahiran Cadangan / Gambaran Keseluruhan
Sentuhan tuan ★★★ Mencegah kehilangan ketajaman ketika menangani hits kritikal
Pukulan tajam/pukulan ganti
★★★ Memanjangkan Tolok Ketajaman Senjata tetapi tidak melebihi maksimumnya
★★★ Menolak Kehilangan Ketajaman Beberapa saat setelah mengasah senjata
Perlembagaan ★★ ・ Mengurangkan pengurangan stamina semasa menggunakan gerakan yang memakan stamina
Mengelakkan tetingkap ★★ ・ memanjangkan kebolehlihatan ketika mengelak
★★ ・ Mengurangkan pengurangan stamina semasa berlari, dll.
Mempercepatkan kelajuan ★ ・ ・ mengurangkan masa untuk mengasah senjata