Reddit – menyelam apa -apa, World of Warcraft: Kajian Dragonflight | PC Gamer

World of Warcraft: Ulasan Dragonflight

Saya mula Wotlk, bermain dengan berat 2/3 setiap pengembangan sehingga BFA, di mana saya bermain kira -kira sebulan. Maju ke Shadowlands, di mana saya hanya bermain kira -kira sebulan sebelum mengetuk. DF akan menjadi yang pertama saya tidak bermain, dan saya rasa keengganan saya ialah saya akan membelinya, bermain selama sebulan kemudian ketuk lagi.

Kajian jujur ​​terhadap Dragonflight?

Saya mula Wotlk, bermain dengan berat 2/3 setiap pengembangan sehingga BFA, di mana saya bermain kira -kira sebulan. Maju ke Shadowlands, di mana saya hanya bermain kira -kira sebulan sebelum mengetuk. DF akan menjadi yang pertama saya tidak bermain, dan saya rasa keengganan saya ialah saya akan membelinya, bermain selama sebulan kemudian ketuk lagi.

Isu besar yang saya miliki ialah beberapa pengembangan terakhir telah dirasakan seperti tugas untuk bermain. Saya tidak mempunyai masalah dengan mengisar, tetapi terasa lebih seperti saya perlu membuat semula aktiviti saya sepanjang minggu untuk memastikan saya terus.

Rasanya seperti meratakan begitu cepat/membosankan/diselaraskan sehingga anda akan mengezum ke max, dan kemudian duduk dan ulangi tugas. Kurang rasa pencapaian, dan lebih banyak lagi cangkuk untuk mengekalkan metrik playtime tinggi.

Kisah ini telah omong kosong selama bertahun -tahun, jadi saya tidak begitu prihatin dengan perkara itu.

  • Apa getaran masyarakat umum?
  • Sekiranya anda boleh menukar 3 perkara, apa yang akan berlaku?
  • Berapa banyak tugas untuk bermain/membuka kunci barang?
  • Seperti apa penduduknya?

Tldr: Saya terus berhenti dari ekspansi kira -kira sebulan selepas dilancarkan kerana mereka berasa seperti tugas. Pada skala 1-10 berapa banyak tugas adalah caponfight pada tahap maksimum? (1 menjadi mod percutian)

World of Warcraft: Ulasan Dragonflight

Wow Art Concept Dragonflight

World of Warcraft: Dragonflight adalah asas baru yang menjanjikan untuk MMO yang sangat lama.

Diterbitkan pada 13 Disember 2022
(Imej: © Activision Blizzard)

Keputusan kami

Dragonflight bukan pengembangan yang paling mendebarkan dalam keturunan MMO, tetapi ia adalah permulaan yang baru, yang merupakan perkara yang jarang berlaku untuk video berusia 20 tahun untuk mendapatkan.

PC Gamer mendapat punggung anda

Pasukan kami yang berpengalaman mendedikasikan berjam -jam untuk setiap ulasan, untuk benar -benar sampai ke hati yang paling penting bagi anda. Ketahui lebih lanjut mengenai bagaimana kita menilai permainan dan perkakasan.

Apa itu? Perkembangan terkini kepada MMORPG yang paling penting sepanjang masa.
Berharap untuk membayar: $ 50
Pemaju: Blizzard
Penerbit: Activision Blizzard
Disemak pada: Windows 10, Nvidia Geforce RTX 2070 Super, Intel Core i7-9700, 16GB RAM
Multiplayer? Anda boleh mengatakannya, ya.
Pautan: Laman rasmi

Adalah pelik untuk memainkan versi World of Warcraft yang mematuhi undang -undang fizik. Naga saya melangkah ke bawah melalui puncak bersalji rentang Azure; perlahan membina momentum sehingga Azeroth sendiri nampaknya pudar dari pinggir saya. Saya menarik tampuk, wyrm mematuhi, dan tiba -tiba kita melonjak ke atas Kepulauan pada kelajuan sekali tidak pernah didengar di MMO kuno ini. No Gryphon atau Hipporyph -tiada laluan penerbangan, zeppelin, atau kapal perang -menahan lilin ke kebebasan pergerakan yang ditawarkan kepada pemain dalam pengembangan kesembilan Blizzard. Daripada sekumpulan eksperimen satu kali atau sudu serbuan baru dan rampasan shinier, kedudukan capung itu sendiri sebagai sesuatu yang asas baru untuk video yang sangat lama. Dalam kedua -dua fiksyen dan infrastrukturnya, pengembangan itu adalah tempat pendaratan yang lembut untuk pemain baru.

Untuk Dragonflight, Blizzard telah memberi tumpuan banyak perhatiannya pada sistem atrophying, atrophying, sambil melancarkan beberapa perangkap permainan yang telah ditinggalkan untuk dibusukan pada tahun 2004. Terdapat lebih banyak bab yang menarik dalam jangka hayat World of Warcraft. Anda tidak akan menemui zeitgeist yang tulen, putih panas dari pengepungan Icecrown di kaki langit di sini, tetapi mungkin anda akan mendapati sesuatu yang lebih baik: keseronokan tulen produk terbaik Blizzard selepas mantra yang panjang di padang gurun.

Perkembangan terakhir dalam kronologi Wow membawa kita ke Shadowlands, pesawat eldritch undeath hampir tidak dijelajahi dalam tradisi permainan, yang dikuasai oleh watak -watak baru yang tidak mempunyai keberanian atau karisma. (Melihat anda, Zovaal.) The Dragon Isles, yang berfungsi sebagai tetapan untuk Dragonflight, adalah pulangan yang berbeza ke fantasi tinggi yang cerah. Tidak, Blizzard tidak bersuara dengan mendirikan ajaran Warcraft 3-era untuk pukulan nostalgia yang sinis, (terima kasih Tuhan Tidak ada tanda Arthas, sekurang -kurangnya setakat ini). Sebaliknya, selepas masa yang cukup besar melangkau dalam kronologi WOW yang menyeluruh, Perikatan dan Gerombolan telah menetap di dalam gencatan senjata dan secara bersama -sama meneroka tanah nenek moyang dari Dragonkin yang abadi yang tidak begitu penting dalam tradisi Azerothian dalam beberapa waktu.

Di mana Shadowlands tercekik dengan kelabu yang keras dan blues asing, The Dragon Isles adalah kelebihan Technicolor yang murni. Intensiti tropika dan tidak dikenali meresap tanah; Ia ditandai oleh percikan lava cair, swathes hijau, dan tundra luminescent. Blizzard jelas bertujuan untuk menawan semula kemelut Tolkein-ish seperti peta kosong dan dikebumikan harta karun dan semua tangkapan mereka-sebaliknya, katakan, langit dan neraka konsep tinggi.

Ke langit

Anda juga mendapat gunung menunggang naga pertama anda awal ke dalam kempen pengembangan, yang merupakan pemergian radikal dari pengembangan sebelumnya. (Akhir-akhir ini, Blizzard enggan menghilangkan keupayaan untuk terbang sebagai perkampungan akhir.) Yang telah membolehkan studio menjadi jauh lebih bervariasi dalam susun atur geografi Kepulauan Naga daripada semasa Shadowlands, Battle for Azeroth, dan juga Legion. Benua ini disemat dengan citadels yang terletak di rantai gunung besar -besaran; Tyrhold, kubu linchpin di pulau. Anda perlu menguasai langit untuk mengalami Dragonflight dengan cara yang dimaksudkan, dan bersyukur -walaupun terdapat beberapa celah dan benjol. Bahagian terbaik? Untuk membuka lebih banyak kebolehan menunggang naga, anda perlu mengumpul token yang bersembunyi di tempat yang sukar dicapai di sekitar peta. Ia adalah Banjo-Kazooie Collect-a-thon di tengah-tengah pengembangan wow. Saya tidak dapat menolong keberanian.

Kelahiran semula

Ia adalah dikotomi yang pelik. Dragonflight cantik dan penuh dengan pelbagai idea baru liar untuk MMO, tetapi ketika saya meneliti sejarah saya dengan wow, jelas bahawa sebab saya telah tenggelam secara progresif kurang masa ke dalam setiap ekspansi adalah bahawa permainan sekarang nampaknya mengutamakan kecekapan ke atas rendaman. Saya tidak perlu membaca statistik pada gear saya lagi. Segala -galanya di Kepulauan mempunyai tahap item yang disenaraikan tepat di bawah namanya. Sekiranya ia lebih tinggi daripada apa sahaja yang saya pakai, saya boleh mengkliknya dengan betul, dan tahap kerosakan saya meningkat dengan tahap yang tidak dapat dilihat. Saya masih tidak berasa seperti bermain wow dengan cara yang sama seperti yang saya lakukan 15 tahun yang lalu.

Inilah contoh: Satu usaha awal dalam Dragonflight adalah panggilan balik yang penuh kasih kepada salah satu cabaran meratakan terbesar dalam sejarah permainan, cincin darah perang salib yang terbakar. Anda dan empat rakan melangkah ke lubang pertempuran sementara dan mengambil siri yang semakin meningkat dari gladiators gnarly, sebelum akhirnya mendakwa kemenangan keras di hujung rantai. Sukar, berbahaya, dan sukar untuk mencari kumpulan untuk cabaran. Tetapi di Dragonflight, ketika saya menceburkan diri ke arena di dataran ohn’ahran yang siap untuk primetime, semua pelayan bergabung bersama, dan konfederasi yang longgar dari jiwa -jiwa sementara yang dibuat dengan cepat. Pengalaman Pengalaman adalah hebat, seperti gear baru, tetapi pengalaman itu tidak dapat dinafikan kayu. Saya telah membuat perdamaian dengan realiti bahawa wow moden tidak akan pernah meniru keseronokan Azeroth yang saya telah disusui sejak lama. Tetapi jika anda seorang grognard seperti saya, yang masih bermain MMO ini selepas dua dekad, pengembangan seperti Dragonflight tidak dapat membantu tetapi menjadi anak lelaki yang pahit. Anda tidak boleh pulang lagi, tetapi anda boleh mendapatkan cukup dekat.

Lamar Dragonflight: Sampai ke 70 cepat
Bakat Dragonflight: Pokok baru dijelaskan
Dracthyr Evokers: Perlumbaan dan kelas baru
Dragonriding: Bawa ke langit
Naga Glyphs: Naik taraf naga anda