Reddit – menyelam apa -apa, Trident | Minecraft Wiki | Fandom

Trident dalam Minecraft

..

Kadar penurunan trident di Java cukup rendah.

Saya telah memainkan kemas kini akuatik untuk seketika sekarang, dan saya pasti telah membunuh beratus -ratus tenggelam (yang sebenar, tidak ditukar zombi), dan setakat ini tidak mempunyai satu drop trident tunggal.

Saya memutuskan menjalankan simulasi sebanyak 7 juta “pemain” dalam program Java, dan mencatatkan nombornya.

.

Dengan peluang 15% untuk bertelur dengan trident, dan 8..

Walau bagaimanapun, sementara 1583465 pemain dari 7000000 berjaya mencari trident dalam kurang daripada 20 tenggelam, 11434 pemain terpaksa mencari dan membunuh lebih daripada 500 tenggelam untuk mendapatkan trident pertama mereka, dengan 24 sangat tidak bernasib baik untuk membunuh lebih dari 1000 tenggelam untuk mendapatkan trident pertama mereka. (Max adalah 1206)

Dengan rompakan 3, masih merupakan peluang 15% untuk mereka bertelur dengan trident, tetapi dengan 11..

Memandangkan tenggelam tidak betul -betul kumpulan biasa, dan Trids tidak boleh ditanam di Jawa, (tidak boleh menukar sekumpulan zombi ke dalam tenggelam seperti dalam edisi batuan dasar), mungkin sama ada kebarangkalian perlu tweak, atau tenggelam Untuk menjadi lebih biasa, atau lebih baik, penduduk kampung memancing (yang secara historis pada dasarnya tidak berguna) boleh menjual trid sebagai perdagangan Tier 3.

Maaf, sedikit marah sehingga saya tidak dapat mendapatkan trident dan pergi sedikit.

Tris kadang -kadang boleh dijatuhkan dari orang tenggelam yang memegang trident (8% peluang) ketika terbunuh dalam edisi Java, tetapi mereka mempunyai peluang untuk menjatuhkan dari semua yang tenggelam dalam edisi bedrock. Tenggelam sekali -sekala bertelur memegang trident di tangan mereka. Perlu diingat bahawa trid tidak dapat dibuat, tidak seperti busur, silang silang, dan pedang, yang bermaksud satu -satunya cara untuk mendapatkannya adalah untuk mengambilnya setelah membunuh orang yang tenggelam. .

Mekanik []

Minecraft mempunyai dua kaedah untuk menangani kerosakan kepada perusuh atau pemain. Mereka boleh digunakan sebagai senjata huru -hara biasa atau sebagai senjata yang boleh dibuang. Untuk membuang trident, anda mesti menahan butang serangan, yang akan memaparkan animasi pengecasan (serupa dengan busur). Apabila butang dibebaskan, trident akan dilemparkan pada kelajuan berdasarkan berapa lama ia dikenakan. Kecuali trident mempunyai pesona “kesetiaan”, ia mesti diambil selepas ia dilemparkan sebelum ia dapat digunakan lagi.

. Walau bagaimanapun, kelebihan trident adalah bahawa kelajuannya tidak perlahan ketika melintasi air. Membaiki trident adalah serupa dengan membaiki senjata lain dalam permainan, kerana anda mesti menggabungkannya dengan trident lain dengan membuat kerajinan atau melalui penggunaan anvil.

Pesona unik []

Trident mempunyai empat pesona eksklusif, yang tidak boleh digunakan pada item lain:

 • Kesetiaan – Punca Trident untuk kembali kepada pemain selepas menyerang sasaran (tidak dapat digunakan bersama dengan pesona “riptide”).
 • Impaling – Tawaran kerosakan tambahan kepada perusuh akuatik seperti ikan dan penjaga.
 • RIPTIDE – Menimbulkan pemain ke hadapan apabila dilemparkan ke dalam air/hujan (tidak boleh digunakan bersama dengan pesona “menyalurkan” atau pesona “kesetiaan”).
 • Saluran – Jika digunakan semasa ribut petir, kilat akan menyerang mana -mana kumpulan yang dilanda trident (tidak boleh digunakan bersama dengan pesona “riptide”).

Trivia []

 • . .
 • .
 • Trident yang tidak disengajakan menangani 9 kerosakan pada sasaran, bahkan lebih daripada pedang netherite (yang hanya menangani 8 kerosakan).
 • Sebelum pelepasan penuh Bedrock Edition, ketika menghidupkan pilihan “permainan eksperimen”, trident akan kelihatan terapung di udara di atas kepala pengguna, sementara ia ditujukan.
 • Semasa melemparkan ketinggian terendah, dan ia mencecah pemain, ia masih akan melakukan kerosakan penuh.
 • Menggunakan kesan riptide semasa hujan dan sambil meluncur dengan elytra kini merupakan mod pengangkutan terpantas di Minecraft (selain daripada kesan arahan atau teleportasi).
 • .
 • Trident adalah satu -satunya item yang merosakkan kerosakan dengan membuang dan dengan mengklik/mengetuk.

Cara membaiki trident dalam minecraft

Cara membaiki trident dalam minecraft

Minecraft? Permainan ini mempunyai sejumlah besar item dan blok yang boleh anda gunakan untuk bertahan. Ketika datang ke senjata, anda harus memilih dari jumlah senjata jarak jauh atau huru -hara yang terhad. . Kami bercakap mengenai trident, yang malangnya pecah dengan cepat. Minecraft.

Cara mendapatkan trident dalam minecraft

Cara mendapatkan trident dalam minecraft

Minecraft. . Walau bagaimanapun, ia sukar, kerana ia tidak dapat dibuat. Satu -satunya cara untuk mencari trident di Minecraft adalah untuk mengambilnya daripada lemas. . Tetapi kemungkinan bahawa salah satu raksasa akan memegang trident agak kecil. Oleh itu, anda perlu menghabiskan banyak masa untuk mendapatkan senjata ini. Ia juga dengan apa -apa yang Trident jatuh dengan ketahanan rawak, jadi anda perlu membaikinya untuk menggunakannya di Minecraft.

Trident adalah senjata yang sangat berguna, terutama jika anda mempunyai pesona kesetiaan yang membolehkan anda mengembalikan trident setelah dilemparkan. Walau bagaimanapun, selepas beberapa kegunaan, ia boleh pecah. Oleh itu, anda perlu membaikinya dari semasa ke semasa.

 • . .
 • Mending Enchant – Dengan mempesona trident anda dengan menderburukkan, anda akan dapat memperbaikinya setiap kali anda mendapat pengalaman. Mending boleh didapati melalui perdagangan dengan pustakawan atau memancing. .

Itu sahaja yang anda perlu tahu tentang cara membaiki trident di Minecraft. Ini adalah senjata yang sangat baik yang akan membantu anda melawan kedua -dua huru -hara dan pertempuran jarak jauh. Oleh itu, ikuti nasihat kami supaya trident anda tidak akan pecah. Sementara itu, lihat panduan kami tentang cara membuat batu bata.

Berkaitan:

Apa yang dimakan oleh babi di minecraft? Dijawab

Minecraft boleh didapati di konsol iOS, Android, Nintendo, PC, Xbox, dan PlayStation.