Reddit – menyelam apa -apa, Total War: Warhammer 3 – Senarai Faksi dan Bagaimana Mereka Bermain | Windows Central

Jumlah Perang: Warhammer 3 – Senarai Faksi dan Bagaimana Mereka Bermain

Total War: Warhammer 3 kini tersedia, menutup trilogi permainan yang dibangunkan oleh Perhimpunan Kreatif. Lebih banyak lagi yang akan datang, dengan DLC percuma dan dibayar dalam perjalanan, di samping kemas kini utama yang akan menggoncang pengalaman. Oleh itu, kami telah mengumpulkan panduan untuk memahami setiap puak dalam perang total: Warhammer 3, dengan gambaran ringkas tentang siapa mereka dan bagaimana mereka bermain.

? (Jawatan bermaklumat)

Jumlah Perang: Warhammer 3 mempunyai banyak DLC, tetapi tidak tanpa meritnya. Setiap kali DLC dibuat juga dilengkapi dengan patch dalam bentuk dapat berinteraksi dan bertarung dengan perlumbaan itu dalam kempen (Jadi pemain DLC dan bukan DLC mempunyai peta yang sama) satu -satunya perbezaan ialah anda memerlukan DLC untuk bermain dengan bangsa atau tuan.

Dalam Total War: Warhammer, Apabila DLC baru dibebaskan, semua kandungan DLC ditambah dalam patch percuma, satu -satunya perbezaan ialah anda tidak dapat bermain dengan mereka jika anda tidak mempunyai DLC. Sebagai contoh, dalam kerdil kekacauan DLC yang paling terkini, pemain yang tidak mempunyai kerdil kekacauan DLC masih akan menemui kerdil kekacauan di peta (Sama seperti pemain DLC) masih dapat bertarung dengan orang kerdil kekacauan (Sama seperti pemain DLC) dan boleh berinteraksi dengan kerdil kekacauan (Sama seperti pemain DLC), Pemain bukan DLC dan DLC pada dasarnya mempunyai peta yang sama. Hanya ada 1 perbezaan: jika anda tidak mempunyai DLC, anda tidak akan dapat bermain sebagai kerdil kekacauan.

Ini kelihatan seperti kesepakatan yang sangat baik bagi saya. Anda mendapat segalanya, kecuali mainan.

Dari segi puak: tanpa DLC, dalam tutorial Tuhan yang hilang Kempen Anda akan dapat bermain kerana semua perlumbaan 1/1. Dalam cerita yang didorong Alam kekacauan Kempen Anda akan dapat bermain sebagai perlumbaan 7/10. Di kotak pasir yang besar Empayar abadi Kempen Anda akan dapat bermain sebagai perlumbaan 9/24. Atau 18/24 perlumbaan jika anda juga memiliki 2 permainan sebelumnya (Warhammer 1 & Warhammer 2) dan hanya memerlukan DLC untuk 8 puak terakhir. Kegelapan & ketidakharmonian . Dan dalam kempen co-op multiplayer Sesuatu yang busuk di kislev Anda akan dapat bermain seperti semua 1/1 perlumbaan, terdapat 3 puak sehingga setiap pemain memilih puak. The Alam kekacauan dan Empayar abadi Kempen juga boleh dimainkan multiplayer dalam sehingga 8 pemain, kedua-dua PvP dan Co-OP.

Pada pendapat saya, satu -satunya perkara yang anda hilang dengan 0 DLC adalah beberapa puak yang boleh dimainkan. Itu sahaja, itu sahaja. Tetapi puak -puak masih ada dan semua. Jadi saya akan mengatakan bahawa dengan 0 dlc anda masih mempunyai 80% permainan, boleh dikatakan 90%. Oleh itu, kesimpulan saya adalah, walaupun Warhammer 3 mempunyai banyak DLC, jangan biarkan anda menipu anda bahawa anda hanya mendapat 10% permainan dengan hanya mempunyai permainan asas, permainan asas sangat besar dan DLC hanya membuka kunci sebagai dimainkan beberapa perlumbaan yang sudah ada.

Akhir TL; Dr

Di Warhammer 3 yang penting untuk membuat perbezaan antara bangsa dan puak. Terdapat 24 perlumbaan dalam permainan, masing -masing dengan unit, bangunan dan playstyle unik mereka sendiri. Setiap perlumbaan benar -benar unik antara satu sama lain. Tetapi ini menjadi warhammer, dunia dibahagikan, perlumbaan mempunyai pelbagai puak. . Contohnya: Dengan Vampire Count Faction anda boleh bermain sebagai Sylvania, Drakenhof atau puak lain. Masing -masing mempunyai kedudukan permulaan yang berbeza, tuan -tuan legenda dan beberapa ciri permainan.

Jadi, inilah yang anda hilang di Warhammer 3 tanpa DLC:

Warhammer 3 mempunyai sejumlah 5 kempen (1 tutorial, 2 tunggal & multiplayer, 2 multiplayer eksklusif)

 1. Tuhan yang hilang
  . Ia berfungsi sebagai prequel untuk Alam kekacauan kempen. Di dalamnya, menjadi tutorial, hanya ada 1 puak dimainkan perlumbaan protagonis permainan ke -3 – Kislev. Dan tiada puak DLC.
  Dimainkan: Kislev
 2. Alam kekacauan
  Ini adalah kempen utama permainan yang didorong oleh cerita, jauh lebih kecil daripada Empayar abadi Tetapi cerita itu didorong. Di sini anda boleh bermain sebagai pelbagai kaum dan puak, masing -masing cuba melakukan sesuatu kerana peristiwa -peristiwa yang digerakkan oleh kempen tuhan yang hilang.
  Dimainkan: Kislev, Grand Cathay, Khrone, Tzeench, Nurgle, Slaanesh, Demon of Chaos.
  DLC: Kerajaan Ogre, kerdil kekacauan, pahlawan kekacauan
  Hasilnya: Tidak begitu buruk, perlumbaan 7/10 yang boleh dimainkan, tanpa sebarang DLC, anda akan mendapat sebahagian besar kempen Chaos Realm. Kempen itu sendiri tidak mempunyai batasan jika anda tidak mempunyai DLC. Jadi satu -satunya perkara yang anda hilang ialah kempen 3 perlumbaan lain. Yang hanya menjadi masalah jika anda kehabisan 7 perlumbaan yang lain. Ia tidak mempunyai banyak kepelbagaian puak tetapi itu juga berlaku dengan DLC.
 3. Empayar abadi
  Ini adalah pengalaman kotak pasir yang besar. Kempen permainan ini tidak didorong oleh cerita, anda membuat kisah anda sendiri, anda masih mempunyai beberapa pencarian unik dan ciri-ciri khas dan khas tetapi pada dasarnya dapat disimpulkan hingga “Lakukan apa sahaja yang anda mahukan di peta gergasi ini”. Dan saya bermaksud gergasi.
  https: // pratonton.Redd.It/V2-2-All-All-Faction-Starting-Position-Imortal-empires-Total-V0-KN3F3576PKU91.png?Auto = Webp & S = 23E3C7749DB910E84D045AEA8650E2E51B82C7F3
  .
  Dimainkan: Kislev, semua puak bukan DLC yang lain dari kempen Realm of Chaos, Bretonnia dan Warriors of Chaos. Sekiranya anda juga memiliki Warhammer 1: Empayar (protagonis permainan pertama), kiraan vampire, greenskins, kerdil. Jika anda juga memiliki Warhammer 2: Elf Tinggi (protagonis permainan ke -2), elf gelap, skaven, kadal, DLC: Norsca, Elf Wood, Beastmen, Vampire Coast (memulakan perlumbaan DLC permainan ke -2 di sini), Kings Tomb dan semua puak DLC yang lain dari kempen Realm of Chaos.
  Hasilnya: Daripada 24 perlumbaan, anda dapat bermain sebagai 9 perlumbaan tanpa Warhammer 1 atau Warhammer 2 (Jadi hanya permainan asas Warhammer 3) dan 18 perlumbaan tanpa DLC (Sekiranya anda memiliki semua 3 permainan no DLC). Dan hanya memerlukan DLC untuk 8 perlumbaan yang lain. Saya akan mengatakan bahawa walaupun Warhammer 3 mempunyai banyak DLC, anda masih mendapat banyak permainan tanpa DLC, memandangkan DLC hanya membuka kunci mainan. Satu -satunya isu ialah anda juga akan mempunyai beberapa tuan yang tidak tersedia untuk banyak puak, tetapi anda akan mempunyai cukup pilihan tuan -tuan yang tersedia untuk setiap puak untuk tidak merasakan kekurangan. Hanya dapatkan satu jika anda merasakan bahawa anda suka secara khusus.
  Adakah saya perlu memiliki Warhammer 1 dan Warhammer 2 untuk bermain empayar abadi? tidak. Semua yang anda perlukan hanyalah warhammer 3. Itu berlaku dalam beta, tidak lagi. Adakah Saya Memerlukan Warhammer 1 dan Warhammer 2 untuk memainkan perlumbaan yang diperkenalkan di Warhammer 1 dan Warhammer 2? Ya. Itu atau dlc (pek Tuhan) dengan salah satu kaum, sama ada akan membuka kunci mereka.
 4. Kegelapan & ketidakharmonian
  Ini adalah peta kecil PvP multiplayer. Anda selalu boleh bermain berbanding di Alam kekacauan atau Empayar abadi kempen, tetapi kempen itu besar, besar, bagaimana jika anda tidak mahu bertarung yang akan membawa anda lebih dari 1 hari untuk menyelesaikan? Inilah kegelapan & ketidakharmonian. Dan menjadi peta kecil yang dibuat untuk PvP anda tahu ia akan seimbang.
  Dimainkan: Grand Cathay, Khrone, Tzeench, Nurgle, Slaanesh
  DLC: Kerajaan Ogre
  Hasilnya: Apa yang perlu dikatakan? anda hanya kehilangan kerajaan ogre tanpa dlc.
 5. Sesuatu yang busuk di kislev
  Sebaliknya, ini adalah peta co-op kecil. Ia didorong oleh cerita dan hanya boleh dimainkan oleh 3 pemain yang bertentangan dengan 8 pemain biasa dalam setiap permainan multiplayer lain kerana hanya ada 3 puak untuk dipilih. Betul, puak. Kerana anda semua bermain sebagai Kislev, hanya anda bermain sebagai puak yang berbeza di Kislev yang cuba menemui plot.
  Dimainkan: Kislev

Selain kempen standard, anda juga boleh memainkan mod pertempuran, yang hanya pertempuran segera yang anda dapatkan dalam kempen ketika anda bertemu dengan tentera lain di medan perang. Kedua -duanya dalam pemain tunggal dan multiplayer sehingga 8 pemain.

DLC mana yang hendak dibeli?

Katakan anda memainkan banyak Warhammer 3 dengan semua puak dan perlumbaan yang ditawarkan oleh permainan bukan DLC dan anda ingin menemui perlumbaan baru. DLC apa yang harus anda beli?

Cadangan peribadi saya adalah seperti berikut: Terdapat 2 jenis DLC, ‘Pack Race’ DLC yang menambah perlumbaan baru (Dengan ini saya maksudkan menjadikannya dimainkan) dan DLC ‘Lord Pack’ yang menambahkan 2 tuan baru dari 2 kaum yang ada (Dengan ini saya maksudkan menjadikannya dimainkan), Jelas anda akan mahukan perlumbaan baru.

Soalan Lazim: Sekiranya saya mendapat pek puak dlc yang mempunyai 1 Tuhan yang pek perlumbaan yang saya tidak beli, adakah saya dapat bermain dengan tuan/bangsa itu? Ya. Sebagai contoh, untuk bunian kayu, DLC perlumbaan adalah “Alam elf kayu” Tetapi ada Lord DLC , Twilight menjadi puak elf kayu dalam kes ini. Anda akan dapat bermain sebagai senja dan seterusnya sebagai elf kayu jika anda hanya memiliki tanpa “Alam elf kayu”. Hanya pek perlumbaan biasanya memberi anda lebih dari 1 puak untuk perlumbaan itu (3 atau 4) di mana sebagai pek Tuhan hanya memberi anda 2 tuan untuk 2 kaum yang berbeza.

 1. Alam elf kayu -> Elf kayu yang boleh dimainkan. 2 puak. Pelindung Forrest dengan kerosakan dan kelajuan yang tinggi. Main sebahagian besar pertahanan permainan mereka melindungi Forrest.
  Atau
  The Twisted and the Twilight -> dimainkan 1 Kayu Elves Faction & 1 Skaven Faction. Sebab saya mengatakan atau di sini adalah kerana senja boleh dikatakan sebagai puak -puak kayu yang paling menyeronokkan. Tetapi, boleh dikatakan, dan dengan DLC yang lain anda mendapat 2 puak untuk elf kayu untuk memilih dari. Jika anda memiliki kedua-dua alam elf kayu & twisted dan senja anda juga mendapat 1 puak elf kayu tambahan, drycha, roh-roh jahat.
 2. Norsca -> Norsca yang boleh dimainkan. 2 puak. Tentera gaya Viking dengan tergesa-gesa dan merampas. Manusia yang menyokong dewa kekacauan.
 3. Kutukan Pantai Vampire -> Pantai Vampire yang boleh dimainkan. 4 puak. Vampire and Pirates, dua idea yang tidak boleh berfungsi dengan baik tetapi entah bagaimana bekerja sangat hebat bersama.
 4. Kebangkitan Raja -raja Makam -> Raja -raja Makam yang boleh dimainkan. 4 puak. Bagaimana jika mumia dari Mesir akan bangkit dan menjalin kerajaan mereka sendiri? pemaju bertanya kepada diri mereka perkara yang sama.
 5. Panggilan Beastmen -> Beastmen yang boleh dimainkan. 3 puak. Saya tidak menyukainya, saya tidak pernah memainkannya, tetapi mereka adalah puak yang unik sehingga layak mendapat tempat di sini.
 6. Mempunyai kerdil kekacauan -> Orang kerdil kekacauan yang boleh dimainkan. 3 puak. Isu bukanlah itu buruk tetapi mahal, baru dikeluarkan sehingga kira -kira 20 euro sekarang, mungkin tunggu sebentar.
 7. Kerajaan Ogre -> Kerajaan Ogre yang boleh dimainkan (duh!). 2 puak. Nah, sama mahal seperti pek perlumbaan lain yang dikeluarkan di Warhammer 3 apa -apa di bawah kerdil kekacauan di bahagian atas ini dikeluarkan di Warhammer 2 dan 1 sehingga DLC mereka sangat murah.
 8. Juara kekacauan -> Menambah 4 puak Warriors Chaos, tetapi Chaos Warriors sudah menjadi perlumbaan yang boleh dimainkan tanpa DLC. . Juara DLCS of Chaos and Chaos Warriors bebas antara satu sama lain, membeli salah satu daripada mereka akan membuka kunci puak masing -masing (3 & 4) dan anda sudah mempunyai satu puak Chaos Warriors dalam permainan asas. (Anda hanya boleh bermain dengan 1 Chaos Lord di empayar abadi kerana dia adalah antagonis dalam alam huru -hara, dia adalah lelaki yang anda harus kalahkan). Saya cadangkan juara Chaos DLC atas Chaos Warriors DLC (lihat di bawah) kerana 4 lebih baik daripada 3 dan mereka adalah yang lebih baru dan juga boleh bermain dengan mereka dalam bidang kekacauan (Tidak boleh dengan orang -orang dari Chaos Warriors DLC).

Dan ini semua pek perlumbaan di Warhammer 3. Dengan hanya 3 DLC ini, anda mempunyai semua kaum yang dibuka.

Sekarang untuk pek puak:

 1. Yang berpintal dan senja -> Sekiranya anda tidak mendapatkannya bukannya alam elf, sekarang sudah tiba masanya. .
 2. Nabi dan Warlock -> Mengapa? Untuk Warlock. Kempen Ikit Claw sangat mengagumkan walaupun anda tidak menyukai skaven. Hanya google dan lihat kemuliaan nukleus skaven.
 3. The Hunter & the Beast -? Pemburu. Kempen yang sangat menyeronokkan namun sangat sukar. Tetapi jika anda mendapat semua DLC ini, anda sudah menjadi profesional. Adakah anda ingin bermain sebagai Empayar di kawasan hutan seperti Amerika Selatan dengan sumber yang terhad? Sekiranya ya, anda perlu memilih pemburu.
  Ini adalah kempen yang sangat sukar, tetapi sangat menyeronokkan dan unik dari apa yang ditawarkan oleh Empayar. Anda tidak lagi bermain di tengah -tengah Empayar, anda adalah Christopher Columbus dalam ekspedisi. Dan anda merekrut beberapa bunian kayu, orang kerdil dan lain -lain untuk tujuan anda.
 4. Chaos Warriors -> Menambah 3 puak Warriors Chaos, tetapi Chaos Warriors sudah menjadi perlumbaan yang boleh dimainkan tanpa DLC. Walau bagaimanapun, ini termasuk Archaon the Everchosen, Ketua Kegemaran Semua Dewa Chaos, Campion Ultimate mereka, bersenang -senang menggegarkan Empayar.
 5. -> Mengapa? . Deathmaster Snikch of Clan Eshin adalah satu -satunya dalam permainan yang dapat membunuh watak legenda. Itu bermaksud mereka pergi untuk kebaikan.

Itu semua DLC yang baik yang boleh saya fikirkan. Terdapat beberapa orang yang tersisa seperti suram dan kubur, darah untuk Tuhan darah atau warden dan pausch tetapi mereka tidak begitu penting pada pendapat saya. Tetapi sekali lagi, senarai ini subjektif, jadi terokai segala -galanya, mungkin anda mempunyai selera yang berbeza.

Berseronok!

Jumlah Perang: Warhammer 3 – Senarai Faksi dan Bagaimana Mereka Bermain

Jumlah Perang Warhammer 3 Art 2K

Total War: Warhammer 3 kini tersedia, menutup trilogi permainan yang dibangunkan oleh Perhimpunan Kreatif. Lebih banyak lagi yang akan datang, dengan DLC percuma dan dibayar dalam perjalanan, di samping kemas kini utama yang akan menggoncang pengalaman. Oleh itu, kami telah mengumpulkan panduan untuk memahami setiap puak dalam perang total: Warhammer 3, dengan gambaran ringkas tentang siapa mereka dan bagaimana mereka bermain.

Jumlah Perang: Warhammer 3 – Senarai Faksi

Total War: Warhammer 3 dilancarkan dengan tujuh puak yang berbeza, lapan jika anda memasukkan DLC pelancaran. Ini jauh lebih banyak daripada dua permainan terdahulu, yang masing -masing dilancarkan dengan empat puak yang berbeza.

Akhirnya, Perhimpunan Kreatif merancang untuk melepaskan DLC percuma yang akan menggabungkan ketiga -tiga perang keseluruhan: permainan Warhammer menjadi satu pengalaman strategi besar, menambah puak -puak sebelumnya ke senarai itu. Kami pasti akan mengemas kini artikel ini dengan semua yang sekali gus berlaku.

Daemons of Chaos

 • Tuan -tuan legenda: Putera daemon

Daemon kekacauan, atau kekacauan yang tidak berbelah bahagi, adalah puak yang menarik kuasa setiap tuhan huru -hara tunggal. Putera Daemon boleh disesuaikan seperti dalam RPG, bertukar di bahagian badan yang berbeza yang memberikan bonus yang berbeza. Oleh itu, puak ini sangat fleksibel, dapat menyesuaikan diri dengan hampir semua keadaan. Jadual mereka boleh lambat untuk berkembang, terutama jika anda memilih untuk menghabiskan usaha yang sama pada setiap kekacauan Tuhan.

 • Tuan -tuan legenda: Miao Ying, Zhao Ming

Cathay adalah keseimbangan, dengan mekanik yin dan yang mempengaruhi bahagian strategi dan medan perang. Dengan membina keseimbangan, pemain akan melihat bonus besar, yang diperlukan memandangkan kekurangan infantri Calvary dan awal permainan yang kuat. Cathay juga boleh mengakses kafilah perdagangan, membuat pelaburan lebih awal dan mempertaruhkan mereka untuk kemungkinan pembayaran berskala besar.

Khorne

 • Tuan -tuan legenda: Skarbrand

Menggalakkan kemarahan tuhan darah, pasukan Khorne menangani kerosakan huru -hara yang besar, dengan kehebatan infantri yang sangat menakutkan, termasuk pahlawan kekacauan yang sangat berperisai. Faksi ini mempunyai keupayaan jarak jauh yang terhad, namun hanya dengan penggiling jiwa dan neraka yang tersedia untuk memukul sasaran jauh.

Kislev

 • Tuan -tuan legenda: Tzarina Katarin, Kostaltyn, Boris Ursun (buka kunci)

Icy Kislev adalah puak yang berfokus pada hibrid, dengan infantri seperti Kossars dan Pengawal Ice yang boleh menembak dan memegang sendiri dalam huru-hara bernada. Ditambah dengan lore ais yang unik dan tradisi Magics Tempest, Kislev tidak mempunyai banyak kelemahan. Katarin dan Kostaltyn bermula dalam Perang Saudara Dingin walaupun, kerana kedua -duanya cuba merekrut pengikut untuk menyatukan yang lain.

Nurgle

 • Tuan -tuan legenda: Ku’gath PlagueFather

Nurgle mengambil moto “lambat dan stabil” ke titik pemecahan teoritis maksimum. Dengan senarai unit lambat dan pertumbuhan peta kempen perlahan, anda tidak akan mendapat tempat di mana -mana dengan cepat. Tentera Nurgle sangat sukar, namun, sementara pemain juga dapat membuka kunci wabak maut untuk melepaskan diri di dunia, melembutkan mereka sebelum menyerang atau mempertahankan.

Kerajaan Ogre

 • Tuan -tuan legenda: Greasus Goldtooth, Skrag penyembelihan

Ogres, tuan -tuan saya, wanita, dan mereka, adalah spesies yang brutal tetapi apa yang mereka kekurangan dalam otak, mereka membuat sepuluh kali ganda di Brawn. Dalam peperangan, Ogres bermain seperti puak bola yang menghancurkan, menggunakan bilangan infantri yang lebih besar secara individu dan Calvary untuk menghancurkan garis depan musuh. Ini bermakna mereka terdedah kepada keluar dari jalan keluar, memandangkan kekurangan banyak unit mereka.

Slaanesh

Slaanesh memberi penekanan pada kelajuan membunuh, dengan unit yang sangat cepat yang dapat mengatasi hampir apa sahaja dalam permainan. Mereka tidak mempunyai perisai dan Keupayaan berkisar walaupun, di mana mekanik rayuan Slaanesh dimainkan, kerana pemain perlu mengawal unit musuh untuk memenangi pertempuran utama dan melemahkan pertahanan.

Tzeentch

 • Tuan -tuan legenda: Kairos Fateweaver

Tzeentch adalah mengenai manipulasi ajaib langsung pada peta kempen, mempengaruhi puak-puak lain dengan cara yang halus atau tidak begitu halus, membimbing dan membentuk pasang surut perang seperti yang diperlukan, seperti memaksa puak tertentu untuk menyerahkan penyelesaian. Dalam peperangan, pasukan Tzeentch semuanya mempunyai halangan ajaib, serta pilihan yang paling kuat dan keajaiban yang merosakkan empat dewa Chaos.

Lebih banyak yang akan datang!

Senarai ini akan berkembang seiring dengan berjalannya waktu, jadi semak semula kerap untuk kemas kini mengenai DLC baru dan penambahan lain. Jumlah Perang: Warhammer 3 adalah asas yang hebat, dan ketika ia tumbuh, ia akan berada di barisan permainan PC terbaik sepanjang masa.