Reddit – menyelam apa -apa, Taliyah/lol/Cosmetics | League of Legends Wiki | Fandom

League of Legends Wiki

Jangan salahkan saya, ini jauh lebih baik daripada versi kulit yang lain, tetapi mereka benar -benar menjatuhkan bola secara kreatif pada ini. Q2 adalah keupayaan tunggal Taliyah yang paling merosakkan, tetapi ia tidak kelihatan sangat mencolok sama sekali.

Star Guardian Taliyah, Rocks, Recolors, and Readability

Untuk memulakan saya akan mengatakan, saya bukan profesional dengan cara apa pun dan tidak tahu bagaimana rusuhan membuat kulit. . Saya faham sudah terlambat untuk membuat perubahan besar pada kulit ini, tetapi kekurangan penjagaan dari rusuhan benar -benar menghina saya. Sebagai perbandingan dengan setiap kulit yang lain, Star Guardian Taliyah gagal membuat secara visual berbeza dari kulit klasiknya, gagal mempunyai R yang memuaskan, dan merindui potensi Qnya.

Star Guardian Taliyah E sekarang

.

Klasik taliyah e

Membandingkan Star Guardian dengan kulit klasiknya, semua batu mempunyai pembentukan yang sama: batu pusat besar, dua lebih kecil di sisi, dan butiran sekali -sekala di atas. Selain menukar tekstur di atas batu dan bintang terapung yang kecil, tidak ada apa -apa selain warna yang menjadikan batu -batu ini berbeza antara satu sama lain seperti kulit lain yang dia ada.

Semua 5 batu taliyah yang berbeza

Sehingga pelepasan, ini adalah kulit yang berbeza E. . SSG berbeza dengan ciri-ciri squarernya, dan hampir seperti bijirin kayu. Pesta kolam mempunyai kesan air karang dan ambien. Setiap kulit mempunyai perbezaan yang berbeza dari Taliyah klasik, sementara Star Guardian Taliyah tetap mirip dengan kulit asasnya.

Gangguan visual dan bunyi bising

SG Taliyah Maklum Benang

“Gangguan visual dan bunyi bising hanya akan meningkat jika kita membuat batu lebih cerah (misalnya kuarza mawar) jadi kami memilih untuk tidak membuat perubahan ini.” Saya akan baik -baik saja dengan jawapan ini, tetapi Kulit Taliyah yang lain mempunyai set batu E yang lebih mengganggu dan cerah daripada asas atau kulit ini. SSG Taliyah mempunyai batu yang jauh lebih cerah daripada asas:

. Asas mencatatkan pada 11.64% Luminance. Star Guardian menerima hampir dua kali ganda di 22.42%, yang sudah lebih cerah daripada asas, tetapi SSG Taliyah masuk di 27.03% Luminance yang jauh lebih tinggi daripada Pangkalan Base dan Star Guardian.

Sekiranya kita menaikkan bintang Guardian Taliyah E kepada nilai pencahayaan yang sama, ia akan kelihatan seperti ini:

27.

Sekarang sudah tentu pencahayaan bukanlah satu -satunya faktor penting ketika datang ke kebolehbacaan. Walaupun dengan perubahan ini, SSG masih lagi mengganggu nada putihnya, kerana nada sekunder coklat Star Guardians menjadikannya bercampur ke tanah lebih banyak.

Pengiktirafan dinding

Saya mempunyai masalah yang jauh lebih sedikit dengan Taliyah’s daripada E dia, tetapi masih ada masalah. Dalam artikel maklum balas yang sama seperti sebelum Riot DW Platypus mendakwa Taliyah’s R tidak dapat dikenali apabila ia terbentuk dalam bentuk yang berbeza: “Bentuk dinding Weaver (R) disimpan dengan alasan yang sama. Dalam penerokaan dalaman kami, kami mendapati ia hampir tidak dapat dikenali apabila Taliyah meluncur di dinding kerana ia dibuat.”Kenyataan ini mungkin benar dengan proses reka bentuk semasa, tetapi kulit pelepasan Taliyah mempunyai model dinding yang berbeza secara drastik.

.

DW Platypus mendakwa bahawa dinding tidak dapat dikenali semasa menunggangnya sebagai yang dicipta, tetapi bentuk Freljord Taliyah yang berbeza secara drastik berfungsi dengan baik bersama -sama dengan bentuk kulit yang lain yang lebih serupa.

Freljord Taliyah r

Walaupun selepas ia dikerahkan, Rnya masih mudah diiktiraf sebagai dindingnya sendiri kerana ia tidak menyatu dengan ciri -ciri Rift.

Secara keseluruhannya, saya menikmati Star Guardian Taliyah R, The Familiar, Shininess, dan Sparkles semua merayu kepada saya, tetapi ia mengecewakan mengetahui bahawa pasukan reka bentuk Riot bercanggah dengan kata -kata mereka dengan bahan -bahan yang diterbitkan sekarang.

Batu besar, dan peluang yang lebih besar terlepas

Q2 Taliyah, atau “Big Rock” secara keseluruhannya sangat tidak menarik di semua kulitnya, kerana grafiknya tidak dibuat kerana semua kulit Taliyah yang lain dibuat. Base Taliyah mempunyai versi yang lebih besar dari model Q biasa beliau, dan begitu juga semua kulit lain, tetapi biru.

Klasik Taliyah Q2

Star Guardian Taliyah adalah peluang yang baik untuk mempunyai sesuatu yang unik untuk model dan animasi ini, mungkin salah satu bintang kulit yang pernah ada sekarang? Baiklah, semacam. Q2nya di kulit ini kelihatan seperti dia memanfaatkan bintang untuk sebahagian besar batu.

Star Guardian Taliyah Q2

Jangan salahkan saya, ini jauh lebih baik daripada versi kulit yang lain, tetapi mereka benar -benar menjatuhkan bola secara kreatif pada ini. Q2 adalah keupayaan tunggal Taliyah yang paling merosakkan, tetapi ia tidak kelihatan sangat mencolok sama sekali.

Q2 tidak kelihatan hebat model-bijak bukan akhir dunia walaupun, VFX di sekelilingnya menjadikannya cukup memuaskan untuk saya, tetapi saya tidak dapat membantu tetapi fikir ia mungkin jauh lebih baik daripada itu.

Kesimpulan: batu dan tempat yang sukar

Ada banyak yang saya teruja dan banyak yang saya kecewa dengan kulit ini. Modelnya sangat baik, ingat sangat bagus, rumah itu menyeronokkan, w praktikal sempurna, dan pasifnya baik, yang membuatkan saya ingin membeli kulit ini. Tetapi E sangat mengecewakan dan anda dapat menemui orang ramai yang mengadu tentangnya, dinding mungkin kelihatan lebih baik, dan Q2 kelihatan seperti keranda bintang penjaga bintang. . Star Guardian terasa begitu kurang sebagai kulit moden berbanding dengan semua yang lain, kulit yang lebih tua.

Saya berasa sangat bersalah kerana saya akan membeli kulit ini dan semua krominya kerana kekurangan perubahan yang paling teruk dari Riot menetapkan preseden yang buruk untuk kulit pada masa akan datang. Sangat mengecewakan dengan mengetahui ini adalah kulit amal tahun ini, banyak bahan utama Taliyah memanggil boikot, yang dapat memberitahu Riot bahawa kulit adalah kualiti yang lebih rendah, tetapi ia juga dapat menyebabkan kurang wang untuk pergi ke amal, mungkin kurang sokongan untuk Taliyah, dan mungkin tidak mempunyai kulit tetap. Kulit mempunyai banyak kebaikan dan banyak yang buruk, dan apa yang dimaksudkan, bagi saya adalah menakutkan yang baik dijual dengan baik, dan menjual buruk boleh membawa kesan negatif.

Saya tidak mengharapkan jawatan ini secara ajaib mengubah kulit menjadi sempurna, tetapi saya hanya kecewa dengan bagaimana ia berubah. Saya percaya Riot perlu memberi tumpuan lebih kepada butiran kecil dalam kulit, dan ada BESAR Masalah maklum balas dengan penggunaan rusuhan PBE. Terdapat begitu banyak masalah dengan liga kerana ia berdiri, dan nampaknya tidak ada yang dapat diperbaiki, dan penjaga bintang Taliyah hanyalah satu contoh. Soalan yang akan saya sampaikan ialah: Mengapa saya harus membeli Star Guardian ketika Freljord adalah harga yang sama, mempunyai kualiti yang lebih baik secara konsisten, dan mempunyai garis suara baru? Tetapi buat masa ini, saya sangat kecewa dengan kualiti kulit berbanding kulit lain untuk juara yang sama, dengan harga yang sama.

EDIT: GIF tidak berfungsi dikeluarkan

League of Legends Wiki

Mahu menyumbang kepada wiki ini?
Daftar untuk akaun, dan mulakan!
Anda juga boleh mematikan iklan dalam pilihan anda.

Mari sertai pelayan perselisihan komuniti lol wiki!

Tidak mempunyai akaun?

League of Legends Wiki

 • Musim panas yang sunkissed
 • Star Guardian
 • Crystalis Motus
 • ESports

Taliyah/lol/kosmetik

Koleksi

Terdapat

Taliyah Originalskin

975 /17-Mei-2016

Taliyah Freljordskin

1350/17-Mei-2016

Taliyah Poolpartyskin

1350/02-Jul-2020

Taliyah Starguardianskin

Star Guardian Taliyah Lihat dalam 3D

1350 /28-Jul-2022

Taliyah Poolparty (asas)

Kroma taliyah penjaga bintang

Taliyah Starguardian (asas)

Vault Legacy

Taliyah Ssgskin

1350 /20-Jul-2018

Akan datang

Taliyah Crystalismotusskin

Lihat dalam 3D

Taliyah crystalismotus (asas)

Tangkapan skrin []

Taliyah klasik

Ulasan Pakar Gamespot

10 Oktober 2013

09 November 2009

Eternals []

Batu lain
Tanah dan paun
Juara -juara mengetuk ke dalam batu (E) batu yang dibongkar oleh seismik (W)
Menggantung sepuluh
Masa yang dihabiskan melayari batu (p)
Rupa bumi yang sukar
Juara berganda yang dilanda Bumi Unraveled (E)
Melayari!
Buang batu yang lebih besar
Juara terkena dengan batu voli berulir (Q) yang diberi kuasa

Trivia []

Taliyah asal

 • Adegan yang digambarkan dalam seni percikannya telah melayari batu di dinding penenunnya .
 • Dia mungkin telah diilhamkan oleh Toph Beifong dari Avatar: Airbender Terakhir dan Terra dari Teen Titans.
  • Pakaiannya mungkin telah diilhamkan oleh sayap Isis, dewi Mesir & pelindung kepada alam, sihir, keluarga, pekerja, budak, dll.

Freljord Taliyah

 • Kulit ini berkongsi tema Freljord dengan:

 • Semasa pasifnya aktif, dia melayari di atas papan luncur sebenar.
 • “Dapatkan Pitted” merujuk kepada wawancara surfer lucu yang terkenal.

Star Guardian Taliyah
Kroma: Amethyst, Brilliant, Catseye, Emerald, Obsidian, Pearl, Ruby, Sapphire, Tanzanite

 • Kulit ini berkongsi tema Star Guardian Season 4 dengan:

  • .

  Rujukan []

  Star Guardian Taliyah

  Imej percikan besar

  avatar bulat kecil

  Star Guardian Taliyah

  Taliyah adalah ahli sihir nomad dari Shurima, yang terkoyak antara keajaiban remaja dan tanggungjawab dewasa. . .

  Ikon Keupayaan Juara

  P

  Ikon Keupayaan Juara

  Q

  Ikon Keupayaan Juara

  W

  Ikon Keupayaan Juara

  E

  Ikon Keupayaan Juara

  R

  Taliyah memperoleh kelajuan bergerak berhampiran dinding.