Reddit – Menyelam apa -apa, serigala di kalangan kita berakhir adalah “benar -benar bukan penjahat” | Pcgamesn

Serigala di kalangan kita berakhir adalah “benar -benar bukan penjerat”

Jadi di mana serigala di antara kita akan pergi seterusnya, jika tidak meneruskan benang cerita itu? “Kami masih belum komited apabila ini akan ditetapkan,” kata Stauffer. “Satu -satunya perkara yang kita lakukan sekarang ialah Bigby dan Snow White.

PSA: berakhir dijelaskan (spoiler jelas)

Ia meniup fikiran saya bahawa sesetengah orang berfikir bahawa Nerissa glamours sebagai iman di Woodys. Itu sangat tidak masuk akal. Inilah yang berakhir:

Tidak syak lagi bahawa iman masih hidup. Itu adalah fakta. Kemungkinan bahawa Nerissa sudah mati, tetapi tidak begitu dikenali.

Semuanya turun ke Faith’s Fable dan bagaimana mereka menekankan bahawa kedua -duanya dalam Episod 1 dan akhir permainan. Terdapat dongeng dengan segala macam kuasa. Bigby mengambil 100 cengkerang senapang patah dan peluru perak ke muka dan dia masih hidup. Adakah benar -benar sukar dipercayai untuk berfikir bahawa berakhirnya hanya satu cara untuk melihat fabel iman?

Fabelnya secara khusus menyatakan bahawa dia mempunyai jubah yang diperbuat daripada keldai sehingga dia dapat melarikan diri dari bahaya. Itulah yang berlaku di sini. Dia adalah tuan boneka sebenar keseluruhan cerita, itulah yang membuat ini berakhir hebat. Dia sebenarnya membantu Bigby dalam membantu menyelesaikan “pembunuhan” sendiri dan membawa lelaki bengkok itu ke bawah. Ia adalah dia sepanjang masa menarik tali. Saya berjanji kepada anda bahawa kami tidak akan mendapat jawapan tentang bagaimana dia secara fizikal melakukannya, dan tidak penting. Sekiranya ada musim 2, ia tidak akan melibatkan soalan ini.

Berakhirnya 30 saat dengan Bigby adalah apa yang menunjuk kita ke arah yang betul. Kisah Iman menceritakan kepada kita selebihnya yang perlu kita ketahui. Kita boleh membuat spekulasi sepanjang hari bagaimana dia menariknya, tetapi kita tidak akan tahu kecuali yang dia lakukan … sama seperti kita tidak memerlukan jawapan bagaimana Bigby dapat mengambil semua peluru itu dan kemudian berubah menjadi serigala … kerana dia dapat … Sebahagian daripada dongengnya seperti melarikan diri adalah sebahagian daripada iman

Semuanya datang bulatan penuh dengan garis yang telah diulang beberapa kali sepanjang siri dalam hampir setiap episod. Bigby mendengar “Saya harap anda dapati apa yang anda cari.”Bigby kemudian menyedari bahawa dia mendapati apa yang dia cari. Sejak episod 1, dia telah mencari apa yang berlaku kepada iman. Kemudian dia menyedari bahawa dia menemuinya dan dia berjalan pergi. Kemudian anda membuat keputusan untuk mengejar atau membiarkannya pergi. Kemudian permainan berakhir dengan garis Faith – “melihat anda di sekitar, serigala” kerana dia masih hidup.

TLDR; Iman hidup, tidak ada yang membantahnya.

EDIT: Saya rasa saya harus mengulangi bahawa mungkin sedikit mungkin bahawa Nerissa sebenarnya Nerissa pada akhir dan Bigby hanya benar. Saya boleh hidup dengan dua perkara yang dibuka untuk tafsiran aka tidak ada yang berkilauan kerana sesiapa sahaja dan Bigby benar -benar bertemu dengan Faith dan Nerissa vs dia hanya bertemu dengan Faith.

Apa yang saya tidak dapat berurusan adalah idea bahawa Nerissa glamored sebagai iman dalam episod satu, yang tidak masuk akal sama sekali seperti yang saya jelaskan dalam beberapa jawatan lain di bawah.

Serigala di kalangan kita berakhir adalah “benar -benar bukan penjerat”

Serigala di antara kita

Selepas bertahun -tahun menunggu, Telltale akhirnya mendedahkan awal tahun ini bahawa serigala di antara kita akan kembali untuk musim kedua. Pengumuman itu juga datang dengan berita bahawa penghujung cliffhanger musim pertama tidak akan diselesaikan. Tetapi Telltale sendiri mempunyai pendapat yang berbeza mengenai final itu: “Ia bukan semata -mata penjahat,” kata ketua kerja kreatif Creative Communications Stauffer kepada kami di Gamescom. “Ini adalah akhir yang samar -samar yang dibiarkan terbuka untuk tafsiran.”

Lihatlah apa yang kami harapkan di serigala di kalangan musim dua kami.

Mengulas pada titik, Stauffer menunjuk kepada sauh cerita dalam filem noir. “Ia bukan watak untuk genre noir untuk meneroka femme fatale yang berakhir dengan macam -macam, yang sebahagian besarnya di mata pemain untuk memutuskan apa yang sebenarnya berlaku,” katanya.

Untuk menyegarkan ingatan anda, akhir serigala di antara kami melihat Bigby Wolf membincangkan peristiwa cerita dengan gadis kerja Nerissa. Sebelum mereka berpisah, Nerissa menyebut bahawa Bigby tidak begitu buruk semua orang mengatakan dia, mengulangi kata -kata pembunuhan mangsa kepercayaan. Fables dapat menggunakan glamours untuk menutupi penampilan mereka, dan permainan menggunakan ini untuk mewujudkan kekaburan: adakah Nerissa sebenarnya iman? Pilihan terakhir membolehkan anda mengejar Nerissa, atau meninggalkannya.

“Kami tidak fikir terus dengan ‘ok, inilah yang berlaku’ setelah anda mengejar orang ini, atau setelah anda menyeret rokok anda dan berjalan pergi … Maksud saya, wow, itu berakhir, mari kita tinggalkan itu sebagai sesuatu untuk bercakap, “kata Stauffer.

Jadi di mana serigala di antara kita akan pergi seterusnya, jika tidak meneruskan benang cerita itu? “Kami masih belum komited apabila ini akan ditetapkan,” kata Stauffer. “Satu -satunya perkara yang kita lakukan sekarang ialah Bigby dan Snow White.

“Dunia Fables mempunyai sejarah yang kaya dengan ribuan tahun dan kita dapat meneroka beberapa kali dalam kehidupan mereka, atau kita dapat meneroka lebih banyak lagi dalam jangka masa yang kita lihat pada musim pertama,” jelasnya. “Bermula dengan kisah baru dan memulakan sesuatu yang … Saya tidak mahu mengatakannya membawa mereka ke arah yang berbeza, tetapi memberi anda satu lagi keping sejarah yang panjang dan rumit mereka. Saya rasa itu akan menjadi yang paling menarik.”

Komen seperti itu membuka pintu kepada idea musim serigala di antara kita yang terletak di tanah air, dunia dongeng dari mana watak -watak berasal. Walaupun hanya dalam kilas balik, ia akan menarik untuk mengawal watak -watak ini semasa perang melawan musuh. Kami telah meneroka unsur -unsur sosial alam semesta ini, jadi bagaimana dengan tekanan melarikan diri perang dan bersiap untuk menjadi pelarian?

Matt Purslow Salah satu suara pengasas PCGamesn, keghairahan Matt untuk miniatur, permainan perang, dan mechs adalah sebahagian daripada kain tapak sebagai skema warna yang diilhamkan oleh separuh hayat. Anda kini boleh menemuinya menulis mengenai berita dan hiburan di IGN.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Lebih banyak dari PCGamesn Ikut Kami untuk Berita, Panduan dan Ulasan PC Harian PC di Twitter, Facebook, Overwolf, Steam dan Google News. Atau mendaftar ke buletin percuma kami.

Final Cryptic to the Wolf Antara Kami menjelaskan: Dua Teka -teki Terbaik Internet (dan Satu Gila)

Serigala di antara kita

Kami gembira untuk mengumumkan kembalinya GamesBeat Next, yang dihoskan di San Francisco Oktober ini, di mana kami akan meneroka tema “Bermain The Edge.”Memohon untuk bercakap di sini dan mengetahui lebih lanjut mengenai peluang penajaan di sini. Pada majlis itu, kami juga akan mengumumkan 25 permulaan permainan teratas sebagai penukar permainan 2024. Memohon atau mencalonkan hari ini!

Artikel ini mengandungi spoiler untuk serigala di kalangan kita.

Siri episodik terbaru pemaju Telltale Games berdasarkan siri penulis Bill Willingham’s Fables Comic-Book dibungkus beberapa minggu yang lalu, dan Internet jatuh ke atasnya untuk mencari tahu apa yang perlu dibuat beberapa saat terakhirnya. Lihat video ini jika anda memerlukan penyegaran:

Selepas Bigby telah mengalahkan Manusia Bengkok yang terkenal dan telah memecahkan cincin jenayahnya, dia mempunyai satu lagi perbualan dengan Nerissa, yang telah memimpinnya melalui siasatan sepanjang siri ini. Ketika dia beralih, dia berkata, “Anda tidak seburuk yang dikatakan oleh semua orang.”Dan ini mencetuskan a Suspek biasa-Montage Realisasi Gaya Sebagai wira kami membuat satu siri hubungan antara informan dan imannya, wanita yang kematiannya kembali dalam episod pertama yang menetapkannya di jalannya untuk siri siri ini.

Peristiwa

Gamesbeat seterusnya 2023

Sertai Komuniti Gamesbeat di San Francisco 24-25 Oktober ini. Anda akan mendengar dari minda paling terang dalam industri permainan mengenai perkembangan terkini dan mengambil masa depan permainan.