Reddit – menyelam apa -apa, Panduan Permulaan Victoria 3 | Pcgamesn

Panduan Pemula Victoria 3

Akhirnya, lihat politik dalaman negara anda. . Di sini, anda ingin menyemak setiap tab Menu. . Di bawah tab Kerajaan, anda akan dapat melihat kumpulan kepentingan mana yang berkuasa dan apa yang mereka fikirkan. . Akhirnya, tab Institusi akan memberitahu anda berapa banyak yang anda melabur dalam perkara seperti pendidikan, polis, dan penjagaan kesihatan.

?

Apakah petua lanjutan anda untuk Victoria 3? .

Saya akan memberitahu anda milik saya (anda mungkin menganggapnya jelas):

– !) dan tambahkan keadaan A sebagai wargoal semasa fasa peningkatan. Risiko sudah tentu musuh mundur dan anda hanya mendapat negeri b.

– Saya suka menyimpan sekitar 2 dari setiap jenis bangunan (e.g. . Pastikan untuk mengurangkan/mengeluarkan semua produksi kecil lain di negara lain! Bukan sahaja menumpukan pengeluaran anda lebih baik untuk skala ekonomi, ia juga menjadikan menguruskan eko anda lebih mudah daripada mempunyai 20 bangunan pengeluaran di negeri -negeri yang berbeza yang hampir tidak menyumbang kepada ekonomi anda.

Ini mungkin lebih jelas:

– Satu -satunya cara selamat 100 % untuk mengelakkan konflik dengan GP apabila anda berkembang adalah dengan menggunakan kewajipan terhadap mereka. . Ia mahal, tetapi cara selamat untuk diteruskan, jika boleh.

– anda biasanya ingin menaik taraf kaedah pengeluaran anda secepat mungkin (selain daripada yang memerlukan barangan terhad seperti minyak jika anda tidak mempunyai cukup akses kepada mereka). Namun, anda tidak mahu mengalami kekurangan besar -besaran. Oleh itu, tingkatkan rantai pengeluaran anda langkah demi langkah (perlahan/satu demi satu), bergantung pada barang yang paling mahal. E.g.: Sekiranya perabot agak mahal sekarang, tingkatkan kaedah pengeluaran untuk itu, tunggu dan lihat bagaimana ia mempengaruhi pasaran anda (lakukan e.. ?), kemudian memperbaiki ketidakseimbangan berpotensi baru. Kemudian beralih ke industri seterusnya.

– Pencerobohan tentera laut adalah kunci untuk penaklukan. . Jadi jika anda ingin mengembangkan dan menaklukkan banyak, selalu tentera laut menyerang modal musuh dan berkembang di sana, maka pegangnya setelah dia bergerak ke sana untuk mempertahankan. Perlu diingat bahawa anda memerlukan a) lebih banyak flotilla daripada lawan anda dan b) lebih banyak flotilla daripada batallions/unit untuk membuat pencerobohan tentera laut berfungsi.

– Boneka adalah raja kerana menakluki kawasan besar, jika mungkin. . .

Panduan Pemula Victoria 3

Anda memerlukan ini Panduan Pemula Victoria 3 Kerana banyak yang perlu dipelajari dalam permainan strategi besar terkini dari Paradox Development Studios. . Banyak yang perlu diambil sekaligus, dan panduan pemula Victoria 3 kami akan membantu anda membuat anda naik dan berjalan dalam masa yang singkat.

Walaupun Victoria 3 kelihatannya menakutkan pada mulanya, anda akan sentiasa mempunyai keupayaan untuk menjeda masa selama anda perlu membuat keputusan, saiz keadaan, dan mengeluarkan pesanan. Apabila keadaan terasa luar biasa dalam permainan strategi, hanya memukul bar ruang! Menjalankan permainan pada kelajuan yang lebih perlahan juga dapat membantu menjaga pemberitahuan yang datang pada kadar yang munasabah, jadi bereksperimen dengan mereka ketika anda bermain. Anda tidak akan mendapat mata prestij bonus untuk meletupkan segala -galanya pada kelajuan tertinggi. Panduan kami untuk Perdagangan Victoria 3 dan Victoria 3 Diplomatik juga dapat membantu membersihkan perkara.

Keputusan pertama anda di Victoria 3 tidak akan menjadi negara mana yang akan dimainkan – pertama, anda akan memilih gol. Anda boleh memilih daripada mewujudkan masyarakat egalitarian, menjadi kuasa besar tentera, atau memupuk kuasa ekonomi. Sebagai alternatif, anda boleh memilih matlamat ‘Belajar permainan.’Keputusan awal ini akan membentuk entri jurnal yang anda lihat semasa anda bermain, dan pilihan’ Belajar Permainan ‘menyediakan satu set matlamat dan pelajaran tutorial yang akan membantu anda ke sistem dan kebiasaan Victoria 3.

Victoria 3 pemula

. .

Jika anda baru dalam permainan strategi besar dan tidak merasa seperti memilih salah satu negara permulaan yang disyorkan untuk beberapa sebab, berikut adalah beberapa perkara yang anda ingin pertimbangkan ketika membuat pilihan anda:

  • Cari negara yang tidak terlalu jauh dalam kedudukan prestij, kerana bermula dengan KDNK kecil dan tidak ada pembangunan akan menjadi jalan yang lebih sukar.
  • Cari negara yang mempunyai beberapa keadaan komponen yang kukuh – empat atau lima adalah nombor yang baik untuk bermula dengan.
  • Cuba untuk mengelakkan negara -negara yang terkunci, kerana akses kepada penghantaran lautan dapat membantu membuat banyak kekurangan yang mungkin anda miliki di dalam negara.

Victoria 3 pemula

. Ini adalah peluang yang baik untuk melihat -lihat dan mengambil tanah. Mulakan dengan memeriksa setiap negeri anda: bangunan apa yang sudah ada? Adakah terdapat pengubahsuaian kerana kawasan atau sumber semula jadi? ? Anda boleh menemui semua maklumat ini dengan mengklik setiap negeri di peta dan melayari tab di menu yang muncul.

Anda juga ingin mengkaji keadaan diplomatik negara anda – adakah anda terlibat dalam sebarang konflik pada tahun 1836? Adakah anda tertakluk kepada tuan? Adakah anda mempunyai perjanjian perdagangan atau perjanjian yang ada? Untuk mencari maklumat ini, tarik menu negara anda dengan mengklik bendera di sudut kiri atas skrin. . Cuba saiz sekutu dan musuh yang berpotensi – dan kenali mana -mana negara yang lemah yang mungkin mudah untuk menaklukkan dan melampaui awal, bergantung pada matlamat utama anda.

. Anda boleh menemui butang menu ketenteraan yang diatur di sebelah kiri skrin dengan beberapa yang lain. Di sini, anda akan mahu melihat barak anda dan di mana ibu pejabat anda, periksa sama ada mana -mana batalion biasa anda memerlukan jeneral untuk memimpin mereka, dan mengkaji semula armada tentera laut anda dan kini melayani laksamana. .

Victoria 3 pemula

Akhirnya, lihat politik dalaman negara anda. . . . . Di bawah undang -undang, anda akan dapat melihat undang -undang yang anda ada sekarang di buku untuk setiap kawasan dasar – yang akan mengundi, sama ada perhambaan dibenarkan, berapa banyak kerajaan mengawal perdagangan, dan lain -lain. Akhirnya, tab Institusi akan memberitahu anda berapa banyak yang anda melabur dalam perkara seperti pendidikan, polis, dan penjagaan kesihatan.

Semasa anda melalui menu ini, perhatikan kawasan yang anda ingin fokuskan. Kemungkinan besar pada tahun 1836, negara pilihan anda mempunyai undang -undang mengenai buku -buku yang baik untuk berubah. .

Membina bangsa anda

Sebelum anda menetapkan masa yang bergerak, bagaimanapun, anda harus dapat membina bangunan. . Ini akan meningkatkan jumlah kerja bangunan yang boleh anda lakukan setiap minggu, dan anda hampir selalu bermula dengan terlalu sedikit.

Anda juga ingin mula mencari bahan mentah yang anda boleh mula menuai. Kayu, besi, dan arang batu adalah semua calon yang hebat untuk pembinaan awal dalam hal ini, tetapi negeri -negeri anda mungkin mengandungi sumber tambahan yang dapat anda mengeksploitasi. . .

Pop anda mempunyai keperluan, dan makanan selalu akan diminta. . Sekali lagi, periksa anggaran kesan belanjawan dan teruskan dari sana.

Tidak kira matlamat keseluruhan yang anda pilih pada awal, jurnal akan memberi anda titisan objektif yang mantap untuk diikuti. Jika anda memilih belajar untuk memainkan matlamat, penyertaan ini selalunya tidak hanya mengandungi arahan mengenai cara untuk mencapai setiap tugas, tetapi juga rasional di sebalik melakukannya. Ini adalah alat yang sangat berguna untuk memahami apa yang berlaku pada Victoria 3.

Walau bagaimanapun, terdapat lebih banyak jurnal daripada memenuhi mata. Walaupun beberapa objektif secara automatik akan diaktifkan tanpa input anda, ini mungkin tidak selalu berfungsi dengan keadaan semasa anda. Jangan risau jika ini berlaku, walaupun: dengan mengklik butang jurnal dalam baris menegak di sebelah kiri skrin, anda akan dapat melihat entri jurnal tambahan yang boleh anda pilih dan membuat aktif sendiri. Kadang -kadang mengejar ini lebih praktikal daripada mana -mana penyertaan permainan untuk anda.

Victoria 3 pemula

Juga perhatikan tab keputusan dalam menu jurnal. Di sini anda boleh memilih dari beberapa usaha besar jika anda merasakannya – ini berbeza untuk kebanyakan negara, tetapi mereka boleh memasukkan usaha seperti membina saluran Panama, memetakan sumber Sungai Niger, atau melancarkan ekspedisi ke Kutub Selatan. Anda berdiri untuk mendapat banyak prestij (atau mendapatkan sekumpulan orang yang terbunuh) dengan beberapa perkara ini, jadi simpannya di belakang fikiran anda semasa anda bermain.

Sekarang anda sudah bersedia untuk tidak menggunakan Victoria 3 dan menuju ke dunia. Sekiranya perkara -perkara masih kelihatan tidak terurus, atau jika anda tidak mahu mengganggu perkara -perkara yang menjengkelkan seperti belanjawan dan parti pembangkang, lihat panduan kami untuk cheat dan komando konsol Victoria 3 – mereka akan membiarkan anda melakukan apa sahaja yang anda mahukan. Sebagai alternatif, lihat senarai permainan PC terbaik kami untuk beberapa cadangan mengenai apa yang akan dimainkan seterusnya apabila anda tidak menyelam kepala terlebih dahulu ke dalam raksasa ini permainan.

Ian Boudreau PC Gamer Sejak tahun 1980 -an, Ian menikmati permainan strategi, RPG, dan klasik FPS seperti Unreal and Quake. Dia adalah orcs yang paling bahagia dalam perang total: warhammer atau mengasingkan perjalanannya dalam jiwa gelap. Sebelum menyertai PCGamesn sepenuh masa, beliau menyumbang esei dan ulasan kepada Informer Game, Naib, IGN, PC Gamer, Paste, dan lain -lain.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Petua pemula/pemula Victoria 3

Victoria 3 adalah permainan yang sangat mendalam dengan banyak sistem dan mekanik yang semuanya bekerjasama untuk mempengaruhi.

Victoria 3 Tips

Oleh Talal 2023-06-07 2023-06-07 Saham

Victoria 3 adalah permainan yang sangat mendalam dengan banyak sistem dan mekanik yang semuanya bekerjasama untuk mempengaruhi kemajuan negara anda.

Ketika anda melompat ke dalam permainan, menu permulaan dan pelbagai pilihan mungkin akan meniup anda. Perasaan yang luar biasa itu hanya semulajadi untuk pemasa pertama tetapi lebih banyak masa yang anda habiskan bermain, lebih akrab dan selesa anda akan menjadi.

Berikut adalah beberapa petua penting yang perlu diketahui oleh semua orang sebelum memulakan Victoria 3. Mereka bukan sahaja akan membuat perjalanan permulaan anda lebih mudah tetapi juga memastikan bahawa anda tidak perlu dimulakan semula selepas membuat beberapa kesilapan yang biasa.

Perkara yang perlu anda ketahui sebelum melompat ke Victoria 3

Sentiasa melihat untuk meningkatkan ekonomi anda

Tidak ada negara yang dapat berkembang tanpa sumber pendapatan yang baik. .

Pastikan untuk memeriksa tab Pasar, ketahui mengenai laluan perdagangan semasa anda, buat dagangan baru dengan negara lain, melabur dalam industri anda untuk meningkatkan pembuatan, dan banyak lagi.

Ketahui ideologi pemimpin anda

Bangsa hanya sebaik pemimpinnya. Anda boleh mengetahui tentang ciri -ciri dan ideologi pemimpin semasa anda dengan menuju ke tab Politik.

Video yang disyorkan untuk anda.

Ciri -ciri dan ideologi ini penting untuk mengetahui terlebih dahulu kerana mereka memberi kesan kepada sebarang keputusan yang dibuat. Berpihak kepada pemimpin boleh memberi anda bonus.

Kuasa sekutu anda dengan mengumpulkan kewajipan

Kewajipan seperti penghormatan yang dibayar oleh negara -negara lain. Mereka biasanya diperoleh daripada perjanjian yang dibuat melalui diplomasi dan dengan membayar hutang.

Sebaik sahaja seseorang merasa diwajibkan ke arah anda, mereka tidak akan menentang anda atau memulakan permainan diplomatik terhadap anda. Anda boleh menggunakan kewajipan untuk membawanya ke arah anda dan menjadikannya sekutu apabila anda memerlukannya. Mengumpul kewajipan adalah tip awal kebanyakan orang akhirnya hilang.

Urus cukai anda

Sama seperti di dunia nyata, cukai membentuk salah satu tiang asas utama negara anda di Victoria 3.

Ingatlah untuk menafikan barang anda untuk meningkatkan pendapatan anda melalui perdagangan. Walau bagaimanapun, dapatkan keseimbangan pada masa yang sama kerana cukai terlalu banyak atau menafikan barang yang salah dapat menghasilkan banyak warga yang tidak berpuas hati.

Selain itu, anda boleh melihat untuk meluluskan undang -undang cukai untuk meningkatkan lagi sistem percukaian anda.

Fokus pada barang asas pada permulaan

Terdapat pelbagai jenis barang di Victoria 3. Pada awal permainan, anda harus memberi tumpuan hanya untuk mendapatkan barang asas. Ini adalah makanan kepada negara dan orang anda.

Anda juga akan mengimbangi ekonomi yang terhad pada permulaannya. Oleh itu, jangan buang sumber yang berharga untuk membawa barang mewah. Orang anda memerlukan barang asas terlebih dahulu dan paling utama untuk maju. Yang merangkumi barang seperti pakaian, bijirin, kayu, dan sebagainya.

Sebaik sahaja anda meningkatkan ekonomi dan laluan perdagangan anda, hanya mula berkembang dengan meningkatkan bilangan barang yang anda bawa.

Terus memajukan pokok teknologi anda

Pokok Teknologi di Victoria 3 sangat penting. Ia memegang kunci untuk anda maju melalui Revolusi Perindustrian. Ia juga memberi kesan kepada ekonomi dan taraf hidup anda dan lebih banyak bidang masyarakat.

Perhatikan pokok teknologi anda dan buka kunci sebanyak mungkin atau sebanyak mungkin ekonomi anda.

Anda juga mendapat penyebaran teknologi dari negara lain. Ini akan membolehkan anda mendapatkan tangan anda pada teknologi mereka juga, jadi anda hanya boleh mendapatkan banyak teknologi dari negara -negara lain melalui penyebaran teknologi dan anda boleh memberi tumpuan kepada mencapai teknologi baru.

Cari sumber semula jadi

Setiap negara yang anda mainkan di Victoria 3 akan mempunyai banyak sumber semula jadi. Walau bagaimanapun, anda perlu mencari mereka. Pastikan untuk melakukannya sebagai pelaburan jangka panjang. Semakin cepat anda melabur dalam sumber semula jadi anda, hasil yang lebih baik yang akan anda lihat pada masa akan datang.

Tonton Rizab Emas Anda

Menumpuk Emas di Tabur Anda Akan Memberi Anda Beberapa Bonus Positif Untuk Ekonomi Negara Anda. Contohnya, mempunyai rizab emas akan mengurangkan peluang anda untuk masuk ke hutang.

Sesuatu yang kebanyakan pemain terlepas pandang ialah terdapat topi untuk berapa banyak emas yang dapat anda kumpulkan di Victoria 3. Topi anda terus meningkat kerana negara anda maju. Walau bagaimanapun, jika anda melebihi topi emas semasa anda, apa -apa emas tambahan yang anda perolehi akan hilang. Oleh itu, tidak ada gunanya mengimbangi rizab emas anda.

Kumpulan minat

Kumpulan minat mewakili kuasa politik yang dipegang oleh rakyat anda ketika mereka bekerja untuk tujuan bersama di kalangan mereka.

Mereka adalah kekuatan politik yang digunakan penduduk anda untuk menuntut atau melawan perubahan yang membolehkan anda membuat perubahan dasar yang anda mahukan. Berdasarkan Kumpulan Kepentingan Profesion, Kekayaan, dan Pendidikan dipilih oleh Pops.

Mereka berada di belakang pergerakan politik yang mencuba dan memaksa anda membuat perubahan dasar yang mereka mahukan. Anda boleh menyemak kumpulan kepentingan mana yang ada di negara anda di Outliner di mana mereka akan disenaraikan sebagai kumpulan minat atau kumpulan terpinggir bergantung pada pengaruh mereka.

.

Fokus pada peningkatan birokrasi

Birokrasi adalah salah satu perkara yang paling penting dalam permainan dan ia digunakan dengan sangat bebas oleh permainan. Untuk semua langkah pentadbiran dalam permainan, anda memerlukan birokrasi.

Ini adalah perwakilan kebolehan pentadbiran anda dalam menjalankan operasi rutin harian dan menguruskan penduduk anda dan jabatan lain yang berkaitan.

Birokrasi adalah jenis dan bungkusan di Victoria 3. Terdapat pelbagai cara di mana anda dapat dengan mudah meningkatkan birokrasi anda kerana ini akan membantu dalam hampir setiap aspek permainan.

Pastikan kuasa anda di bawah pemeriksaan

Pihak berkuasa datang bermain apabila anda ingin secara peribadi menjalankan kuasa anda sebagai penguasa tanpa menggunakan undang -undang atau dasar. Pihak berkuasa adalah keupayaan kerajaan untuk melakukan tindakan tertentu di luar fungsi normalnya seperti memohon cukai ke atas barang tertentu atau mempengaruhi kumpulan kepentingan individu.

Biasanya masyarakat yang lebih menindas akan menjana lebih banyak kuasa sehingga ia adalah kebebasan peribadi dan keupayaan untuk secara langsung mempengaruhi negara anda dan popsnya.

Undang -undang

Sebagai tambahan kepada semua aspek ini, undang -undang mempunyai kepentingan mereka sendiri dalam permainan. Mempunyai tiga kategori asas mereka meliputi hampir semua sokongan kumpulan minat yang berbeza.

Mulai dari kepentingan pop, struktur kerajaan, cukai, dasar perdagangan untuk penjagaan kesihatan, pendidikan, kepolisian dan penjajahan dan hak asasi manusia Semua aspek asas ini dilindungi dan dilindungi oleh undang -undang.

Victoria 3 mempunyai mekanik yang betul mengenai cara meluluskan undang -undang. Membuat undang -undang bergantung kepada pelbagai faktor seperti kumpulan minat, ideologi pemimpin kumpulan, legitimasi dan lain -lain.