Reddit – menyelam apa -apa, mengawal – Overwatch Wiki

Metropolis yang lain, Menara Lijiang adalah pencakar langit yang tinggi di tengah-tengah bandar yang luas di China. Dengan kedai, restoran, dan taman, kedengarannya seperti bandar biasa. Sehingga kita masuk ke sana dan mula memusnahkan segalanya.

Kawalan Peta: Konsep Overwatch Lanjutan

Hai kawan -kawan, nama saya Spilo. Saya seorang jurulatih Overwatch Pro, dan baru -baru ini saya memulakan siri video bertajuk .”Siri ini akan memberi tumpuan Strategi dan taktik lanjutan yang digunakan oleh pasukan dalam pertarungan pertama pertandingan burung hantu untuk mencapai kemenangan. Saya menyiarkan episod ketiga di sini minggu lalu, Dan kami membincangkan bagaimana Vancouver Titans berjuang untuk mengatasi DPS Crossfire dalam kehilangan peta mereka kepada pemburu Chengdu dalam perjalanan untuk mencicit kemenangan 3-2.

Dalam Episod 4, Atlanta Reign menunjukkan pemahaman yang kuat tentang konsep kawalan peta untuk berjaya dengan cara yang gagal Vancouver, . Konsep ini penting untuk difahami ketika belajar cara menggunakan peta ke stymie musuh yang memenangi syarat. Saya teruja untuk membentangkan konsep ini kepada anda, kerana saya pasti akan membantu mendidik anda di salah satu konsep yang kurang dibincangkan dalam Overwatch.

Tolong beritahu saya jika anda mempunyai sebarang pertanyaan!

Kawalan

Kawalan adalah mod permainan di .

Permainan [| ]

Pada kawalan, dua pasukan melawan satu siri bidang objektif dalam format terbaik. Ini bermakna tidak ada perbezaan untuk menyerang atau mempertahankan pasukan seperti dalam mod permainan lain.

Sebaik sahaja perlawanan telah bermula dan kedua -dua pasukan telah meninggalkan spawn, titik kawalan mengambil masa 30 saat untuk membuka kunci. Sebaik sahaja ia dibuka, kawasan objektif boleh ditangkap oleh mana -mana pasukan. Untuk menangkap pusat pemeriksaan, ahli -ahli hanya satu pasukan mesti berdiri pada titik untuk masa yang diberikan, meningkatkan kelajuan dengan bilangan rakan sepasukan yang hadir. Perhatikan bahawa objektif tidak dapat ditangkap jika anggota pasukan musuh juga berada di titik kawalan. . Skor objektif akan berkembang 1% setiap 1.2 saat memihak kepada pasukan yang mengawal titik. Pusingan dimenangi sekali satu pasukan mencapai 100%. Sekiranya ahli pasukan bukan kawalan menyentuh titik apabila skor mencecah 99% atau tidak lama sebelum ini, lebih masa akan diaktifkan. Pasukan pertama yang memenangi dua pusingan memenangi perlawanan.

.

Sehingga akhir Musim 5, pertandingan permainan yang kompetitif digunakan untuk dimainkan dalam format terbaik lima daripada yang terbaik dari tiga. Sektor peta telah rawak untuk tiga pusingan pertama dan kemudian dirombak jika perlawanan mencapai lebih jauh, menjamin setiap bahagian peta berlaku sekurang -kurangnya sekali. Sehingga Musim 6, pertandingan permainan yang kompetitif juga dimainkan dalam tiga format terbaik.

Ulasan Pakar Gamespot

04 Oktober 2022

Kawalan boleh dimainkan pada peta berikut:

Tangkapan masa [| ]

Tangkapan kelajuan meningkat apabila bilangan pemain pada titik meningkat, sehingga maksimum 3 pemain.

Jadual di bawah memaparkan bilangan detik yang diperlukan oleh pemain X untuk menangkap titik.

1p 3p
Tandakan 1 8 5

Trivia [| ]

  • Semua objektif kawalan dalam overwatch diberikan pada satu contoh peta dan kadang -kadang dapat dilihat antara satu sama lain. Ini mungkin akan membolehkan masa beban lebih cepat antara perlawanan dan untuk mengekalkan kesinambungan.

Rujukan [| ]

  1. .pertempuran.bersih/forum/en/overwatch/topik/17610431272

Peta 2 Overwatch 2

Dengan 23 peta Overwatch 2 untuk dipilih dari pelbagai mod permainan, penembak wira Blizzard membawa lebih banyak variasi yang cukup untuk membuat anda berminat

Adegan peta Overwatch 2 menunjukkan landskap dengan teluk, pencakar langit besar, dan banyak kehijauan

Diterbitkan: 6 Sep 2023

Overwatch 2 adalah sekuel yang menarik. Memandangkan Overwatch adalah penembak wira yang diilhamkan oleh MOBA yang sempurna, menjadikan sekuel pasti merupakan cadangan yang ganjil. Satu perubahan adalah untuk Overwatch 2 peta. Terdapat sejumlah 23 Peta OW2, Membenarkan lebih banyak tempat yang cukup untuk pasukan anda masuk ke dalam alur. Kepala di bawah untuk mencari mereka dibahagikan dengan mod permainan, jadi anda tahu apa yang anda dapat lakukan dan di mana.

Di luar tempat baru untuk dimainkan, terdapat sekumpulan 2 aksara overwatch segar untuk mendapatkan genggaman juga. Terdapat panduan untuk Mobas mudah alih terbaik juga jika anda suka belajar tentang salah satu pengaruh utama dalam penciptaan Overwatch. .

Pengiring Overwatch 2 Peta

Pengiring adalah mod muatan klasik yang Overwatch dikenali. Penyerang mengiringi muatan ke arah titik spawn musuh di tiga pusat pemeriksaan. Ini adalah mod yang mendebarkan, yang sangat baik, dan ini adalah peta yang anda boleh harapkan untuk melihatnya memainkannya.

Peta Overwatch 2 yang menunjukkan adegan yang menunjukkan teluk biru yang luas, melanda skylight, dan tingkap pencakar langit yang cerah

Litar diraja

Terletak di ibu negara F1 di dunia, Litar Royal pada asalnya dikenali sebagai Monte Carlo – dinamakan sempena kota di Principality of Monaco. Ia mula-mula diumumkan pada tahun 2019 tetapi menerima nama yang dikemas kini untuk memperingati inspirasi perlumbaan roda terbuka peta Overwatch 2 ini.

Peta Overwatch 2 yang menunjukkan adegan yang menunjukkan vila malam dengan taman yang bagus dan tingkap yang melengkung

Dorado

The World Tour of Overwatch 2 Maps adalah mengenai Globetrotting – kali ini kami menuju ke Dorado, sebuah bandar di Mexico. Dengan backstory berdasarkan pemusnahan infrastruktur tenaga bandar, bandar ini sedang membina semula dengan tumbuhan gabungan dalam perjalanan dari sebuah syarikat besar.

Thumbnail YouTube

Havana

Sekarang kita jet-set ke Havana, Cuba, kepada pengaruh budaya yang berubah di sebuah bandar dengan warisan yang panjang. Sama seperti dalam kehidupan sebenar, ada kebimbangan mengenai lompatan besar -besaran dalam pelancongan ke negara ini, dan kemungkinan kesannya mungkin ada. Kami melihat versi malam baru peta ini dalam permainan Overwatch 2 dari 2019, yang boleh anda lihat di atas.

Peta Overwatch 2 yang menunjukkan adegan yang menunjukkan barang runtuh di Pedalaman Australia

Junkertown

. Ratu memimpin kumpulan pemulung yang dikenali sebagai Junkers, di mana mereka mencari wang di mana sahaja mereka dapat dan melawannya dalam pertempuran arena.

Peta Overwatch 2 yang menunjukkan adegan yang menunjukkan Terusan Venice dengan bangunan lama di latar belakang dan satu menara tinggi

Rialto

Jika anda pernah mahu mendengar barcarolle di atas perjalanan gondola yang aman, anda mungkin akan terus mahu dengan Rialto, walaupun anda dapat menuju ke kanal Venice, Itali dalam peta Overwatch 2 ini. Walaupun anda akan berada di sana menembaknya, ia masih merupakan tarikan pelancong yang besar, dengan seni, makanan, dan pemandangan cantik.

Peta Overwatch 2 yang menunjukkan adegan yang menunjukkan restoran Amerika terpencil yang dipanggil Big Ear

Laluan 66

Jika anda pernah merancang ke Motor West, perjalanan saya, ambil lebuh raya yang terbaik, dan dapatkan tendangan anda di Laluan 66. Bergilap dari Chicago ke LA, lebih daripada dua ribu batu sepanjang jalan, Route 66 mungkin diabadikan oleh Nat King Cole, tetapi dia pasti tidak menyanyi tentang permainan video. Daripada versinya, kita dapat mengisi tempat itu dengan letupan dan istimewa untuk merosakkan sifatnya yang aman dan lama.

Watchpoint: Gibraltar

Di akhir Eropah, anda sampai ke batu Gibraltar, sebuah promontory batu kapur besar (terima kasih Wikipedia), keajaiban semula jadi dunia. Di Overwatch 2, peta ini adalah ruang untuk salah satu daripada banyak asas overwatch untuk organisasi.

Hibrid Overwatch 2 Peta

Peta hibrid menawarkan permutasi objektif muatan yang berbeza untuk memastikan anda berada di jari kaki antara sesi. Kepala di bawah untuk menyemak semua peta yang ditawarkan.

Adegan dari peta Overwatch 2, menunjukkan pelbagai bangunan pelik dengan bumbung biru dan merah

. Dengan rujukan kepada Diablo, Warcraft, dan lain -lain Properties Blizzard Klasik, ia adalah tempat untuk mana -mana penyokong Blue Blizzard yang benar.

Peta Overwatch 2 yang menunjukkan adegan yang menunjukkan istana besar dengan menara tajam dan bangunan lama yang lebih kecil di bawah

Eichenwalde

Stuttgart adalah bandar keenam terbesar di Jerman, tetapi apa yang anda tidak tahu adalah bahawa di pinggir bandar, banyak wira berwarna -warni sedang berjuang di hutan hitam. Sebuah bandar lama yang melihat banyak pertempuran dalam peperangan tahun lalu, kini ditinggalkan, dengan hutan merebutnya.

Peta Overwatch 2 menunjukkan adegan yang menunjukkan jalan-jalan Hollywood dengan kereta yang bagus dan bangunan tiga tingkat

Hollywood

Dengan jalan-jalan yang dipenuhi pokok sawit dan matahari berkilauan yang tidak berkesudahan, bukit-bukit Hollywood yang rolling adalah tempat yang sempurna untuk melengkapkan barang-barang anda dan hidup impian bintang anda. Namun, bahkan bigwigs industri filem tidak dapat melepaskan pertempuran Overwatch 2 yang tidak berkesudahan, yang menawarkan tempat lain untuk kami mengalahkannya.

Peta Overwatch 2 yang menunjukkan adegan yang menunjukkan bandar waktu malam dengan langit futuristik yang besar dan Big Ben dengan jam holografik

Sekarang kita menuju ke rumah saya, Blighty lama yang dahsyat, tempat terburuk di dunia: England. Di sini dalam versi London Overwatch, kami mendapat pencakar langit futuristik, melanda skylight, dan Big Ben hologram (maaf, Menara Elizabeth). Bagaimanapun, datang ke sini untuk sewa langit tinggi, pint yang terlalu mahal, dan rasa takut yang tidak berkesudahan bahkan Overwatch 2 tidak dapat sepenuhnya menenangkan.

Peta Overwatch 2 yang menunjukkan adegan New York dengan fasad Stesen Grand Central yang besar, teksi kuning, dan pencakar langit di langit

Midtown

New York, The Big Apple, The City of Neon dan Chrome, tempat yang sangat bagus mereka menamakannya dua kali, datang ke Overwatch 2 sebagai peta baru yang segar. Bandar yang tidak pernah tidur akan lebih terjaga dari sebelumnya ketika Midtown mendapat jalan-jalannya yang penuh dengan pemain untuk meneroka jalan-jalan Art-Deco.

Peta Overwatch 2 yang menunjukkan adegan yang menunjukkan bangunan futuristik melengkung naik tinggi ke langit

Numbani

Seperti Wakanda Overwatchified, Numbani adalah bandar yang harmoni dan harmoni berhampiran Nigeria. Dengan pencakar langit yang elegan, kehijauan dan taman, dan langit biru terang yang berjalan selama-lamanya, ia memalukan untuk mengisi penuh dengan watak kartun yang memicu.

Peta Overwatch 2 menunjukkan adegan yang menunjukkan bangunan berwarna -warni di jalan yang ketat di Rio de Janeiro

Paraíso

Menuju ke Rio de Janeiro, dalam bayang-bayang Cristo Redentor, adalah Paraíso, peta Overwatch 2 yang berpusat di sekitar mod pemain tunggal untuk pengalaman yang difokuskan pada cerita. Dengan bangunan yang terang, berwarna -warni dan jalan -jalan yang curam, ia akan menjadi peta terbesar.

Kawalan Overwatch 2 Peta

Peta kawalan cukup sukar untuk mendapatkan komposisi pasukan yang baik, terima kasih kepada pelbagai jenis mereka. Dengan tujuan menangkap zon pusat, objektifnya cukup mudah, dan ia sering boleh membawa kepada pertempuran yang cukup sibuk. Di sinilah anda akan melakukan semua itu.

Peta Overwatch 2 yang menunjukkan adegan pencakar langit yang tinggi, kedai -kedai sudut kecil, dan bandar yang ramai

Busan

Melatih ke Busan? Lebih suka muatan ke objektif, askar! Metropolis Korea Selatan ini adalah seperti yang mewah ketika mereka datang, dengan kedai -kedai sudut yang bersemangat dan pencakar langit yang semakin meningkat. Mudah-mudahan, tidak ada zombie yang berkaitan dengan kereta api yang akan berlaku dalam pengalaman Busan ini.

Peta Overwatch 2 menunjukkan pemandangan pulau Yunani dengan bangunan putih yang padat dan laut biru panjang di kejauhan

Ilios

Saya cukup yakin konsensus umum ialah ‘ilios’ bermaksud matahari, seperti ‘ήλιος’, tetapi itu Helios ke mata saya. Apabila saya melihat modal ‘I’ Ilios, saya fikir ῑ̓́λῐος, seperti di Trojan. Sama ada, syurga pulau yang indah ini sesuai untuk sedikit matahari dan margarita. Fikiran semua runtuhan kuno di seluruh tempat.

Peta Overwatch 2 menunjukkan adegan menara cyberpunk-y yang tinggi di langit bandar malam dengan udara terbang melewati masa lalu

Menara Lijiang

Metropolis yang lain, Menara Lijiang adalah pencakar langit yang tinggi di tengah-tengah bandar yang luas di China. Dengan kedai, restoran, dan taman, kedengarannya seperti bandar biasa. Sehingga kita masuk ke sana dan mula memusnahkan segalanya.

Peta Overwatch 2 menunjukkan adegan yang menunjukkan kuil putih dan kuning yang tinggi di langit Himalaya

Nepal adalah negara yang terkunci di Asia Selatan, di mana sebuah biara yang tinggi di pergunungan Himalaya adalah latar belakang untuk beberapa pertempuran kawalan yang sukar. Berhati -hati di sini, anda boleh melepaskan peta ke kematian anda, dengan serangan knockback menjadi penonton yang baik.

Peta Overwatch 2 menunjukkan adegan dataran emas yang terang dengan patung seperti pokok di tengah

Oasis

Di padang pasir di Iraq terletak oasis, ruang penciptaan dan ciptaan saintifik futuristik. Ruang utopia untuk minda paling terang di dunia juga merupakan peta overwatch 2 untuk semua pertempuran kawalan anda.

Tekan Overwatch 2 Peta

Mod permainan baru hanya untuk Overwatch 2, tolak sedikit serupa dengan pengiring, kecuali terdapat blok dan bukannya muatan, dan robot yang perlu digunakan oleh pasukan untuk menolak blok masing -masing. Kami belum mendapat kebaikan, jadi ini lebih banyak misteri. Sekurang -kurangnya kita tahu di mana kita akan melakukan semua ini.

Peta Overwatch 2 menunjukkan pemandangan Colosseum, sebuah bangunan kecil dengan bar di dalam, dan cahaya matahari terbenam

Colosseo

Di tengah-tengah Rom McDonalds yang dipenuhi McDonalds terletak salah satu permata sejarah Rom, Colosseum. Daripada pertunjukan gladiator, bagaimanapun, kami mendapat robot duking di sini. Saya akan pergi untuk pizza, tetapi mungkin akan ada terlalu banyak peluru terbang.

Peta Overwatch 2 yang menunjukkan adegan yang menunjukkan halaman yang dilampirkan dengan seni bina yang bagus dan fasad hiasan

Esperança

Di tempat lain di lawatan Eropah, kami menuju ke Lisbon di Portugal untuk peta Overwatch 2 ini. Esperança bermaksud harapan, tetapi kita masih belum melihat apa yang mungkin permutasi menanti kita di tempat ini.

Peta Overwatch 2 yang menunjukkan adegan yang menunjukkan persegi besar dengan daun maple di lantai di tengah, dan pencakar langit putih terang yang bersempadan dengannya

Jalan Queen Baru

Walaupun juga peta tolak untuk multiplayer, New Queen Street membawa kami ke bandar Toronto Kanada untuk pengalaman cerita pemain tunggal. Ia adalah bandar overwatch klasik: pencakar langit besar, langit biru bersinar, dan pengertian umum bahawa ia adalah tempat yang lebih baik daripada dunia nyata.

Peta 2 Overwatch yang Tidak Dilancarkan

Tidak ada mod permainan yang bergabung dengan peta Overwatch 2 ini. Kami hanya perlu menunggu dan melihat apa yang akan kami lakukan di sana. Semua nama di bawah adalah nama pemegang tempat, jadi anda tahu.

Peta Overwatch 2 menunjukkan adegan yang menunjukkan teluk di Gothenburg, dengan seni bina Scandi dan laluan bata

Gothenburg

Gothenburg adalah bandar kedua terbesar di Sweden. Dengan air yang cantik, seni bina yang cantik, dan rasa damai umum, saya sememangnya berharap kita tidak perlu melakukan apa -apa keganasan lama di sini. Mari kita mempunyai beberapa herring jeruk, EY?

Peta Overwatch 2 yang menunjukkan adegan yang menunjukkan kuil berdinding merah di India

India

Kami tidak tahu banyak tentang peta Overwatch 2 yang dikenali sebagai India. Ia kelihatan agak bagus.

Wowza, itu banyak peta Overwatch 2. Masa untuk tidur, lihat ya kemudian. Perhatikan panduan Overwatch 2 Skins kami jika anda memerlukan lebih banyak lagi.

Lebih banyak dari taktik poket

Ben Johnson Ben mempunyai pengalaman bertahun -tahun dengan permainan Nintendo dan telefon bimbit, dengan garis besar untuk pcgamesn, gear nuke, dan banyak lagi. Apabila dia tidak mengkaji kebocoran telefon pintar terkini atau memburu, dia bermain tamadun, splatoon, dan juga sedikit roblox. Dia merangkumi acara teknologi terbesar, seperti MWC di Barcelona dan IFA di Berlin, menemuramah legenda seperti Yoko Taro dan bigwigs seperti Ketua Samsung R & D Won-Joon Choi, dan mengkaji semula permainan Nintendo terbesar seperti The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom dan Xenoblade Chronicles 3. Oh, dan dia tahu Nintendo Switch 2 akan berjalan pada 4k60, jangan tanya dia bagaimana ..