REDDIT – Menyelam apa -apa, Kajian Sennheiser GSP 500 |

Sennheiser GSP 500

Besar: Satu -satunya kecacatan reka bentuk sebenar di alat dengar ini adalah pukulan semata -mata bagi mereka. Walaupun anda tidak merasakan berat badan dan mereka tidak mendapat cara pergerakan mereka besar dan kelihatan seperti sesuatu dari filem sci-fi. Segala -galanya di alat dengar ini tebal. . Saya tidak akan pergi ke Lans dengan ini kerana mereka akan mengambil banyak ruang dalam beg. Earcups berputar dengan baik di atas/bawah dan arah kiri/kanan dengan baik untuk setiap saiz kepala, tetapi jangan berputar cukup jauh untuk duduk rata di leher anda apabila anda mengeluarkannya dari noggin anda. Yang mungkin negatif bagi sesetengah orang tetapi tidak menjejaskan saya kerana saya masih boleh memakainya dan mengambil panggilan telefon dan mempunyai perbualan biasa dengan mereka.

[Perbincangan] Sennheiser GSP 500 Kajian Jujur

Mendapat Sennheiser GSP 500 -an yang lalu dan telah menggunakannya secara meluas. Saya juga telah menggunakan Astro A40, Sennheiser GSP 300 dan Logitech G230 dan 430 serta Astro A10’s. . Oleh itu, saya akan membuat beberapa perbandingan dengan alat dengar di atas, tetapi kerana G230, G430, GSP 300 -an dan Astro A10 berada dalam julat harga yang berbeza, saya akan membandingkannya dengan Astro A40 yang tinggi di mana GSP 500 berada di REL di REL kurungan harga yang serupa (bergantung kepada negara). Saya juga telah menggunakan alat dengar ini di PS4 dan PC jadi saya akan bercakap tentang bagaimana alat dengar ini berbunyi pada sistem ini.

Kekuatan:

 • Bunyi
 • Buka kembali
 • Pencitraan stereo yang sangat baik
 • Keselesaan
 • Earcups kain
 • Daya pengapit laras
 • Kawalan mudah
 • Kualiti mikrofon
 • Jack audio yang boleh dilepaskan
 • Kualiti kabel
 • Tidak ada ciri bunyi surround yang tidak perlu

 • Besar
 • Kekurangan bass
 • Dalam senario tertentu, ia mungkin memerlukan amp

Keselesaan, telinga kain, daya pengapit laras: Izinkan saya bercakap tentang keselesaan yang pertama memandangkan kebanyakan orang di pagar membeli alat dengar ini tidak pasti tentang daya pengikat dan rasa alat dengar ini (saya sendiri). Letakkan dengan cara ini yang paling kritikal untuk keselesaan GSP 500 -an adalah ikat kepala laras, ia membolehkan anda menyesuaikan berapa banyak daya pengapit di telinga anda. Slider ikat kepala laras ini mengambil kekuatan dari ikat kepala dan dapat mengarahkan mereka ke dalam earcups, atau anda boleh memiliki kekuatan yang diarahkan ke dalam ikat kepala dan memiliki earcups looser. . Apa -apa lagi dan alat dengar tidak akan selesa kerana pengapit akan berlebihan. Ia pasti selesa di tetapan pengapit paling longgar. . Juga jika anda mempunyai tekanan yang dimasukkan ke dalam satu bahagian dari noggin anda, anda boleh menggerakkan ikat kepala atau ke hadapan ke bahagian yang berbeza dari kepala anda dan tekanan hilang dan dilupakan. Anda akan berfikir bahawa alat dengar ini akan menjadi berat, tetapi anda tidak merasakan berat badan di kepala anda kerana beratnya diedarkan secara merata di sekitar alat dengar. Apabila mereka berada di kepala anda, anda boleh lupa bahawa mereka berada di. Juga kain telinga. . . Mereka mempunyai keselesaan yang sama seperti GSP 300 tetapi dengan lebih banyak penyesuaian dan mereka sama selesa dengan Astro A40 walaupun dengan berat yang sama.

Yang mengatakan walaupun saya suka keselesaan GSP 500 -an saya tidak dapat membayangkan betapa lebih banyak penjepit GSP 600 -an akan kerana pada pendapat saya GSP 500 adalah seperti yang saya dapat mengendalikan tanpa menjadi tidak selesa. Oleh itu, sedar bahawa jika anda mempertimbangkan 600 -an. 600 -an akan memerlukan lebih banyak pengapit untuk meterai yang lebih ketat untuk mengekalkan sifat belakang mereka yang tertutup. Jadi walaupun saya belum mencuba 600 -an, mereka akan menjadi lebih teruk dan mungkin terlalu banyak untuk saya.

Membina kualiti, ketahanan, bicu audio yang boleh dilepaskan, kualiti kabel: Kualiti membina alat dengar ini sangat bagus. Bahan -bahan yang hebat di mana -mana (termasuk kepingan logam) dan mereka perasaan yang agak kukuh (saya tidak akan menguji kemarahan kerana saya tidak fikir majoriti alat dengar bertahan seperti rawatan seperti itu). Segala-galanya dibungkus dengan baik di alat dengar ini sehingga kord yang perlu pergi dari ikat kepala ke pemandu di earcups tersembunyi, terselip, tidak dapat dilihat dan tidak akan ditangkap pada apa-apa. Sendi di earcups berasa kukuh dan berputar dengan lancar dan walaupun terdapat banyak plastik yang digunakan dalam pembinaannya, terasa kuat dan sukar. Kabel yang disertakan adalah kabel yang sangat baik yang tidak kink atau bengkok dan mereka adalah kabel braided sehingga mereka tidak merasakan karet. Mereka juga boleh melepaskan supaya anda dapat menukar kabel jika diperlukan. Satu -satunya keluhan saya di sini adalah bahawa input sebenar ke dalam alat dengar menggunakan sambungan bicu audio yang lebih kecil, bukan proprietari tetapi sukar dicari dan mungkin sangat sukar untuk menggantikan mengingati bagaimana anda memasangkan bicu audio ke dalamnya (ada benjolan bulat pada sambungan yang akan menjadikan jenis sambungan yang tidak biasa ini hampir proprietari). Tetapi Sennheiser menjual kabel pengganti dan bahagian di laman web mereka jadi ini adalah rahmat penjimatan di sini. Tidak semestinya terlalu banyak untuk mengatakan tentang kualiti membina dan ketahanan selain saya suka rasa, bahan dan kemerosotan mereka. Mereka sangat bagus.

Kawalan mudah: Kawalannya sangat mudah. Terdapat tombol kelantangan di satu sisi yang boleh meredupkan audio apabila anda memutarnya ke tetapan terendah dan ia melewati Bump Clicky yang memuaskan. Kemudian ada flip untuk bising mikrofon dengan bump clicky yang sama juga. Mudah dan tidak fiddly sama sekali. .

Kualiti mikrofon: Mikrofon sangat mengagumkan dan sebenarnya benar -benar jelas dan segar. . Mereka sangat jelas dan segar. Pembatalan bunyi tidak terlalu kuat sehingga anda tidak akan dipotong, tetapi rakan sepasukan anda masih dapat mendengar anda bising clicky-clacky ceri mx blue papan kekunci. Oleh itu, perhatikan perkara itu. Yang mengatakan saya menggunakan papan kekunci coklat mx yang lebih senyap dan ia tidak begitu ketara. Ia adalah mikrofon yang sangat baik dan kedengarannya lebih jelas dan lebih baik daripada majoriti alat dengar permainan. . Bunyi Astro A40 yang diputarbelitkan dan dimampatkan dengan perbandingan dan bunyi G230 dan 430 Tinny dan Nasally, GSP 300 -an hampir dalam profil bunyi hingga 500 -an tetapi mereka tidak jelas dan segar dan agak lebih mampat. Walaupun 300 -an mempunyai mikrofon yang baik jika dibandingkan dengan alat dengar yang sama dengan harga yang sama. GSP 500 pasti mempunyai mikrofon yang hebat.

Kualiti bunyi, belakang terbuka, pengimejan stereo, tidak ada ciri bunyi surround yang tidak perlu, kekurangan bass dalam senario tertentu, ia mungkin memerlukan amp: Sekarang hingga yang besar. Kualiti bunyi. Ini adalah bahagian paling penting dari alat dengar ini dan saya dapat memberi jaminan bahawa mereka terdengar hebat.

Pengimejan stereo. Di sini 500 -an sangat baik. Saya dapat mendengar bunyi arah seperti jejak langkah dengan sangat baik dan tepat. Saya dapat mendengar tepat di mana seseorang berada di pelangi enam pengepungan. Ini hebat kerana alat dengar ini tidak cuba menjual anda pada Fake 7 Gimmicky.1 bunyi sekeliling sehingga 5.1 stereo adalah luar biasa dengan haknya sendiri. Yakinlah anda akan mendengar semua yang berlaku di sekeliling anda dan anda akan mendengar dengan tepat di mana orang. Saya menguji ini dengan Arma 3 juga untuk kedudukan bunyi dan sangat tepat. Anda boleh mendengar dengan jelas apa arah peluru yang dilanda oleh anda. . .

. Mereka terbuka sehingga stesen bunyi sangat luas. Tetapi. . Ini kepada saya adalah titik positif kerana saya dapat mendengar panggilan telefon, suara saya sendiri (walaupun berbisik) dan bel pintu berdering. Saya dapat mendengar beberapa perkara ini (tidak semua) walaupun lebih daripada muzik. . . Sedar, anda akan menyedari segala -galanya di sekeliling anda dan orang dapat mendengar apa yang anda dengar. .

Tetapi kembali ke stesen bunyi. Ia adalah pentas bunyi yang sangat luas dan menghidupkan semula beberapa muzik saya adalah perjalanan. . Saya pernah mendengar ini secara langsung berlaku dalam kehidupan sebenar dan saya boleh mengatakan bahawa bunyi ini sangat tepat. Contoh lain adalah lagu yang saya dengar sebelum ini di senarai main kegemaran saya, di mana sebelum ini saya telah mendengarnya dengan fon kepala biasa dan ia baik -baik saja, tetapi mendengar trek ini dengan dia GSP 500 saya dapat mendengar bisikan dengan bahagian yang dinyanyikan jejak untuk pertama kalinya dan sangat mengagumkan. Kerana alat dengar ini mempunyai lagu -lagu stesen bunyi yang luasnya lebih baik dan kaya, sangat bagus. Anda pasti dapat mendengar muzik anda dengan alat dengar ini.

Untuk permainan PC dan PS4 mereka juga sangat baik di sini. Saya telah memainkan banyak permainan seperti Arma 3, Rainbow Six Siege, Subnautica, Rise of the Tomb Raider, Red Dead Redemption 2, Destiny 2, Fallout 3 dan 4 serta Witcher 3 dan banyak lagi dan mereka cemerlang. Suara yang sangat baik. Mereka terdengar hebat dengan muzik biasa jadi skor muzik secara semula jadi dalam permainan bunyi cemerlang juga.

. Terutamanya kekurangan bass. Sekarang ini adalah sifat alat dengar belakang terbuka secara umum (apa -apa jenis), bahawa mereka kekurangan bass. . Contohnya langkah kuda di merah mati 2 bunyi lebih ‘thuddier’ ​​dan bassier dengan astro a40 -an sedangkan dengan GSP 500 -an anda kehilangan ‘thud. Tetapi burung -burung itu bunyi ‘chirpier’ dengan GSP 500 -an di atas A40’s. Oleh itu, anda kehilangan bass yang mendalam tetapi anda mendapat kejelasan dan bunyi yang lebih kaya. Saya mengesyaki GSP 600 yang tertutup adalah basier tetapi menderita panggung bunyi yang lebih kecil. Ini keseimbangan dan kadang-kadang perdagangan. Ada bass dengan 500 -an tetapi ia tidak terlalu mendalam atau sangat pukulan.

Untuk PS4 dan PC (trek muzik sahaja) saya rasa mereka memerlukan beberapa amping tambahan. Mereka hanya sentuhan terlalu rendah untuk saya muzik di PC dan permainan di PS4. . Walaupun dengan itu mengatakan pengawal PS4 tidak mempunyai kuasa untuk banyak alat dengar bukan hanya khususnya, meninggalkan banyak alat dengar menjadi lebih tenang daripada biasa. Ia adalah kecacatan yang melekat dengan pengawal jadi saya tidak menyalahkan bahagian ini di alat dengar. Masih bagus jika ia adalah jumlah yang betul.

Untuk muzik di PC beberapa trek kuat dan sesetengahnya tidak cukup kuat sehingga hasil anda mungkin berbeza untuk Spotify dan iTunes bergantung pada bagaimana lagu direkodkan, tetapi untuk YouTube, ia memerlukan tambahan 5-10% dalam jumlah. Jangan salahkan saya adalah jumlah yang tepat yang kuat Permainan PC. Tetapi untuk permainan PS4 dari pengawal dan mendengar ia memerlukan sedikit peningkatan jumlah. Mungkin persepsi saya walaupun saya tidak melihat orang lain mengadu tentang perkara ini, jadi bagi anda, ia mungkin tidak dapat dilihat sama sekali. Heck walaupun papan induk anda mungkin lebih baik daripada saya dan mengeluarkan kelantangan dengan baik. . Saya tahu bahawa ini datang dari fakta bahawa mereka terbuka dan membocorkan banyak bunyi dan oleh itu juga kurang kuat, mungkin tidak seperti GSP 600’s.

Jadi untuk ini saya katakan cuba mereka keluar. Kelantangan mungkin tidak mengganggu anda dan anda mungkin juga dapati mereka terlalu kuat. Bagi saya, saya tidak melihat kelantangan pada permainan PC kerana mereka baik -baik saja di sana, saya menggunakannya dengan astro mixamp saya di PS4 sehingga jumlahnya baik -baik saja di sana juga, tetapi untuk mendengar muzik PC saya kadang -kadang bergantung pada apa Jejak yang saya dengar atau jika saya menonton YouTube benar -benar mahukan amp untuk meningkatkan kelantangan. Hasil anda mungkin berbeza.

Besar: Satu -satunya kecacatan reka bentuk sebenar di alat dengar ini adalah pukulan semata -mata bagi mereka. . Segala -galanya di alat dengar ini tebal. Mikrofon itu lebih luas daripada mics alat dengar lain dan ikat kepala juga lebih besar. Saya tidak akan pergi ke Lans dengan ini kerana mereka akan mengambil banyak ruang dalam beg. Earcups berputar dengan baik di atas/bawah dan arah kiri/kanan dengan baik untuk setiap saiz kepala, tetapi jangan berputar cukup jauh untuk duduk rata di leher anda apabila anda mengeluarkannya dari noggin anda. Yang mungkin negatif bagi sesetengah orang tetapi tidak menjejaskan saya kerana saya masih boleh memakainya dan mengambil panggilan telefon dan mempunyai perbualan biasa dengan mereka.

Okey dengan semua itu mengatakan bahawa saya benar -benar mahu menunjukkan ini. . Sebilangan besar alat dengar belakang terbuka kekurangan bass, bunyi bocor dan membolehkan anda mendengar sekeliling anda, ini adalah sifat alat dengar belakang terbuka. . Headset belakang tertutup mempunyai bass yang mendalam, rasa clampy, jangan bocor bunyi dan jangan biarkan anda mendengar sekeliling anda, apa yang anda hilang adalah stesen bunyi semula jadi yang lebih luas. . Jadi yang saya katakan adalah tahu apa yang diharapkan apabila anda mendapat alat dengar tertutup atau terbuka dan pertimbangkan perkara -perkara ini sebelum anda memilih alat dengar yang anda mahukan. Jangan salahkan alat dengar belakang terbuka kerana kekurangan bass kerana anda harus mengharapkan untuk menemui kekurangan bass ini dengan reka bentuk belakang terbuka. Tolong selalu lakukan penyelidikan anda kerana ia benar -benar membayar dan tidak meninggalkan anda dengan kejutan yang tidak dijangka dan/atau tidak menyenangkan.

.

Sekiranya anda mahukan alat dengar belakang tertutup: Pergi ke GSP 600 -an.

Sennheiser GSP 500 -an adalah alat dengar yang sangat bagus dengan banyak, banyak mata yang kuat dan saya tidak dapat mengesyorkan mereka cukup tinggi. . Walaupun jika anda membuat mereka mempertimbangkan amp seperti Sennheiser GSX 1000 untuk PC atau Soundblasterx G6 atau Astro Mixamp untuk PS4 jika mereka terlalu rendah (heck mana -mana amp baik -baik saja). Saya sebenarnya akan mengesyorkan DAC/amp yang berasingan untuk PS4 apa -apa pun untuk mana -mana alat dengar memandangkan pengawal terlalu rendah untuk kebanyakan alat dengar. Secara keseluruhannya jika anda berada di pagar mengenai perkara ini, dapatkan mereka, mereka sangat berbaloi dan sangat baik dalam banyak cara.

Sennheiser GSP 500

Kurang kadang -kadang lebih banyak! . Di samping itu, fon kepala dan mikrofon menarik perhatian dengan bunyi berkualiti tinggi. . .1, kad bunyi bersepadu dan profil yang boleh disimpan, kekunci fungsi untuk menelefon atau mengawal telefon bimbit anda dll. Dan hanya mahu bermain, anda akan menemui Sennheiser GSP 500 menjadi alat dengar yang sangat baik dengan akustik terbuka. Dan cantik!

Dengan GSP 500, Sennheiser menawarkan kedua-dua pemain dan sci-fi cosplayers sebagai alat dengar yang baik dan ketat dengan beberapa embel.

Fon kepala

Secara visual, GSP 500 boleh lulus sebagai prop dari filem sci-fi kerana alat dengar hitam mempunyai aksen merah dan perak dan kelihatan futuristik tanpa muncul murah.

Fon kepala mempunyai akustik terbuka dengan julat penghantaran 10 Hz hingga 30 kHz dan tahap tekanan bunyi 107 dB SPL pada 1 kHz. Di sebelah kiri, terdapat mikrofon yang tidak dapat diketimu dengan lengan yang fleksibel dan julat penghantaran dari 10 Hz hingga 18 kHz. Mikrofon tetap diam ketika anda menghidupkannya. Di sisi yang sama adalah 3.Penyambung Jack 5 mm. Untuk memegang teguh, daya tekanan kedua -dua pihak boleh diselaraskan dalam lima langkah. Sebagai tambahan kepada pelarasan tipikal jarak dari earpieces ke pendakap, jarak antara kedua -dua earpieces juga boleh diselaraskan. Dipasangkan dengan mekanisme engsel biaxial, hampir setiap bentuk kepala harus dapat mencari kedudukan yang sesuai antara kusyen telinga bernafas.

. Ini telah diperkenalkan dengan sempurna ke dalam reka bentuk dan sangat intuitif untuk digunakan tanpa perlu mencari terlebih dahulu. Sekiranya anda mengurangkan kelantangan, akhirnya anda akan berhenti dengan klik lembut, di mana fon kepala disenyapkan.

Penghantaran

Selain alat dengar, tidak banyak di dalam kotak. ? GSP 500 adalah alat dengar permainan tanpa perisian, dongle audio, maya 7.1 atau perkara lain. .5 m (3.5 mm) kabel bicu untuk menyambung ke konsol atau pengawal mereka, dan 2.5 m panjang Y-kabel untuk pemain PC. Sederhana, tetapi hanya apa yang anda perlukan untuk mula bermain dengan segera.

Kualiti bunyi

. . Kabel dipasang ke dalam pad dan alat dengar mudah diiktiraf oleh PS4.

Secara kebetulan, muzik dalam permainan berasal dari Bear McCreary, yang sebelum ini bekerja pada siri seperti “The Walking Dead”, “ejen Marvel dari S.H.I.E.L.D.”Dan” Battlestar Galactica “. The Adventures of the Protagonist Kratos terutamanya disertai oleh bunyi epik yang klasik dan kadang -kadang mempunyai susunan orkestra tebal dan koir. Terima kasih kepada reka bentuknya yang terbuka, Sennheiser GSP 500 mengendalikan semuanya dengan baik. Walaupun dengan kesan bunyi dan dialog, alat dengar meninggalkan kesan yang sangat baik. Main balik bass mungkin terlalu banyak untuk, katakan, senarai main pada pemain MP3 anda, tetapi tepat untuk permainan tanpa membosankan kerana Sennheiser telah menjaga bahawa semua frekuensi diterbitkan dengan baik. Saya tidak terlepas sebarang tetapan peribadi, yang sangat baik, kerana saya ingin memberi tumpuan kepada permainan. . Kusyen telinga bernafas lembut dan fon kepala, hanya dengan berat 358 gram, cukup ringan untuk dipakai dengan selesa beberapa jam ke dalam permainan.

Mikrofon

Oleh kerana “God of War” dapat dilakukan sepenuhnya tanpa menggunakan mikrofon, ini harus diuji secara berbeza. Dengan dua panggilan telefon, tiada siapa yang mengadu tentang kualiti. . Kebisingan terbina dalam membatalkan mikrofon nampaknya berfungsi dengan baik dan bahkan bunyi pop yang ditakuti tidak boleh dihasilkan. Di samping itu, sangat menyenangkan untuk mendapati bahawa mikrofon tidak berada dalam bidang pandangan semasa digunakan.