Reddit – menyelam apa -apa, Fallout: New Vegas – Robert Edwin House / Watak – TV Tropes

Watak / Fallout: New Vegas – Robert Edwin House

“Anda tahu, saya mempunyai ribuan pekerja pada masa saya. Sedikit yang memenuhi jangkaan saya, lebih sedikit masih melampaui mereka. Persembahan anda tidak begitu hebat.”

Mari bercakap tentang mengapa mr. Rumah adalah pilihan terbaik.

Oleh kerana sub ini hanya teks sekarang, mari kita perbincangan ibu!

Berpihak kepada mr. Rumah adalah, dalam fikiran saya, pilihan terbaik yang boleh anda buat di FO: NV. Kenapa? Dia adalah satu -satunya orang dengan rancangan tuhan yang tidak terkutuk yang bukan sekadar kuasa. Saya baru sahaja selesai bercakap dengan ya lelaki dan sedang menuju ke Mr. Rumah di muka dengan cahaya dalam kegelapan bersinar, dan memutuskan untuk bercakap dengannya terlebih dahulu. Lelaki itu begitu fucking karismatik dan ditulis dengan baik, dan sebaik sahaja dia berkongsi rancangannya untuk masa depan kemanusiaan, saya terpaksa meninggalkan rancangan saya untuk membunuhnya.

“Dengan semua wang itu mencurahkan? Beri saya 20 tahun, dan saya akan menghidupkan sektor pembangunan teknologi tinggi. 50 tahun, dan saya akan mempunyai orang di orbit. 100 tahun, dan kapal koloni saya akan menuju ke bintang -bintang, untuk mencari planet yang tidak tercemar oleh kemarahan dan kebodohan generasi yang berlalu.”

Dia mempunyai pandangan jauh untuk mempertahankan dan menyelamatkan bandar besar. Yang menjadikan stat int 10 kelihatan seperti 2 di sebelahnya. Lelaki itu tahu bagaimana membuat dirinya pada dasarnya abadi, menubuhkan sistem pertahanan peluru berpandu untuk menyelamatkan Vegas dari perang yang dia tahu sudah dekat.

Saya tidak berminat untuk menyalahgunakan orang lain, sama seperti saya tidak berminat untuk membuat undang -undang atau menentukan apa yang dilakukan oleh orang dalam masa peribadi mereka. Saya juga tidak mempunyai minat untuk disembah sebagai sejenis mesin tuhan. Saya tidak tahan dengan cita -cita yang merosakkan.

Ini dua petikan yang pada dasarnya berubah fikiran saya. Dia adalah satu -satunya pilihan yang dapat melihat gambaran besar. Dia tidak hanya berjuang untuk kuasa atau kawalan, seperti NCR atau Legion. Dia bermain permainan untuk mendapatkan kembali manusia untuk mempercepatkan, dan kemudian lebih jauh. Dia adalah pemimpi dengan cita -cita. Vegas adalah yang terbaik di tangannya, pada masa ini. Mungkin pada masa akan datang dia akan berlari, tetapi pada masa ini dunia memerlukan seseorang seperti dia yang dapat melihat gambaran besar.

Sudah tentu dia kadang -kadang menjadi batang, dan baik -baik saja dengan menghapuskan orang jika mereka berdiri di jalannya. Tetapi dalam skala besar, adakah itu benar -benar perkara yang buruk?

Watak / Fallout: New Vegas – Robert Edwin House

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/mr_house_6847.png

“Saya Robert Edwin House, Presiden, Ketua Pegawai Eksekutif, dan Pemilik Tunggal New Vegas Strip. Saya mengawasi pengubahsuaian bandar ini bermula dari 2274 seterusnya. Ketiga keluarga adalah pekerja saya. Sebelum Perang Besar 2077, saya adalah pengasas, presiden, dan Ketua Pegawai Eksekutif Robco Industries, sebuah syarikat komputer dan robotik yang luas.”

Seorang ahli perniagaan pra-perang yang berjaya, Encik. Rumah adalah misteri de facto Penguasa New Vegas, mengawal jalur dan bandar yang betul melalui tenteranya sekuritron. Sebelum Perang Besar, Encik. Rumah adalah hartawan yang sangat pintar dan kejam yang meramalkan kedatangan permusuhan antara u.S. dan China dan mengaturnya supaya Vegas yang dikasihi, bersama -sama dengan dirinya sendiri, terselamat lama. Muncul selepas sisa -sisa tamadun telah memperbaharui dirinya, Encik. Peraturan Rumah dari Dalam Kasino Lucky 38 dan tidak membuang masa untuk menubuhkan bandar New Vegas, berusaha untuk mengeksploitasi puak -puak yang berminat dengan Mojave.

Buka/tutup semua folder

 • Umur Tanpa Belia: Terima kasih kepada sokongan hidupnya, Encik. Rumah adalah 261. Dia pasti melihat usianya, tetapi fikirannya sama tajam dan dia tidak begitu prihatin terhadap keadaan fizikalnya. Kecuali anda melepaskannya dari rangkaian dan membuka ruang sokongan hidupnya, itu.
 • Setara syarikat alternatif: ke BioshockAndrew Ryan, turun untuk disuarakan oleh ahli pelakon dari Star Trek: Deep Space Sembilan. Malah ada cabaran yang melibatkan membunuhnya dengan kelab golf . Cabarannya dipanggil “hamba mematuhi”.
 • Selalu seseorang yang lebih baik: di Old World Blues, Dr. 0 sangat cemburu terhadap rumah kerana menjadi seorang robotik yang lebih berjaya sementara 0 hanya dapat mencipta knockoff dari karyanya.
 • Dan saya mesti menjerit: pemain mempunyai pilihan untuk memotong rumah dari rangkaiannya tetapi meninggalkannya hidup. Dia akhirnya akan mati kerana pendedahannya, tetapi dia menganggarkan ia akan mengambil masa setahun, di mana dia akan sepenuhnya bersendirian di dalam kapsul sokongan hidupnya. Sekiranya pemain memberitahu dia ini, dia segera meminta anda untuk membunuhnya.
 • Anti-pahlawan: wira yang tidak bertanggungjawab. Atau secara alternatif.
 • Anti-Villain: Pelampau yang berniat baik. Rumah ingin membina semula kemanusiaan kembali ke kemuliaan hari-hari pra-perang, dan menjadi kuasa besar ekonomi dan pembiaya yang mengawal semuanya, tetapi dia mendakwa dia tidak mempunyai niat untuk menindas atau menyalahgunakan orang, hanya untuk menjadi dermawan mereka sementara mereka hidup dengan selesa hidup. Dia terlibat dalam perbuatan yang meragukan secara moral untuk berkuasa, sangat terbuka kepada idea membayar kejahatan kepada kejahatan, dan mengawal rakyat melalui sistem roti dan sarkas. Dan sebagai keseluruhan, dia beroperasi di Vegas yang berfokus pada moralitas biru-dan-oren-dia hanya melakukan sesuatu jika ia membantu dia mencapai matlamatnya atau faedah Vegas, dan tidak mempunyai minat terhadap perkara yang tidak. Oleh itu, dia jahat melalui sikap acuh tak acuh dan kekurangan empati, walaupun bagaimana kurier merumuskan pendapatnya jatuh ke pendapat peribadi.
 • Awesomeness dengan analisis: dia bukan pemimpin terkuat di sisa -sisa, atau yang paling berkarisma, atau yang paling berpengalaman. Apa yang dia baik ialah mengira kebarangkalian dan meramalkan tindakan orang lain, ketika menentukan di mana bola akan mendarat dan mempunyai salah satu minion mekanikalnya untuk memenangi Big. Sebelum perang, dia melihat keadaan politik merosot ke titik di mana perang global tidak dapat dielakkan. Pengiraannya ketika peluru berpandu akan melanda Las Vegas kurang dari 24 jam.
 • .
 • Bos Benevolent: Sesetengah penangguhan semasa menjawab soalan, dia lebih baik dalam hubungan pekerja daripada Caesar atau Kolonel Moore; Selagi pemain tidak mengacaukan dan menunjukkan penghormatan rumah, dia akan memuji kebolehan mereka dan menunjukkan rasa hormat sebagai balasan. Selagi pekerjanya tidak memberinya alasan untuk berbuat demikian sebaliknya, dia secara amnya mempunyai pendekatan yang agak tangan ke arah pentadbiran, yang memimpin Omertas untuk merujuknya sebagai “tidak di rumah”. Sebenarnya, dia adalah salah satu daripada dua bos yang terbuka kepada beberapa cadangan kurier (dia boleh meningkatkan gaji anda jika anda menyokong hujah anda, dan akan meminta pendapat anda mengenai masalah Omertas). Akhirnya, selesaikan jalannya dengan karma yang baik, dan ia mendedahkan dia sangat bangga menjadikan anda sebagai pekerja, dan memberi anda kemudahan yang anda mahukan.
 • Butang Berserk:
  • . Dia membenci mereka dengan semangat dan tidak malu untuk memberitahu anda. Mana -mana kumpulan lain yang dia perlukan dengan gangguan atau penghinaan, tetapi dia akan mengalahkannya dengan persaudaraan. Walau bagaimanapun, dia mempunyai alasan yang baik untuk ini, kerana persaudaraan telah menjadi Knights Templar yang secara aktif merampas teknologi dari pelancong yang mereka hadapi, dan House bergantung pada robot Securitron sebagai pasukan serangannya, jadi sangat tidak mungkin persaudaraan akan tetap diam jika Rumah berpindah untuk mengambil alih mojave semasa mereka masih berada di sekitar. Dia juga menganggap mereka terlalu bodoh untuk hidup selepas kegagalan mereka di Helios One. Secara lucu, cara berbudaya dan tepatnya bercakap secara ringkas keluar dari tingkap ketika ditanya mengapa dia membenci persaudaraan:

  Mr House: Kerana mereka tidak masuk akal!

  Mr House: Adakah anda benar -benar fikir saya akan membiarkan permulaan masuk ke rumah saya dan tebus harta saya kepada saya? Saya menghabiskan dua abad mencari cip platinum! Ini ciptaan saya, harta saya, Tambang! Sekarang menjadi kurier yang baik dan menyerahkannya!

  • Kaedah pentadbiran rumah; Dia adalah memerintah Las Vegas pasca apokaliptik, selepas semua. . Hypothetically, selagi anda tidak menimbulkan masalah dan tidak mempersoalkan kekuasaannya, anda dapat menikmati kehidupan keselesaan dan keselamatan di New Vegas yang kebanyakan penduduk tanah tanah hanya dapat bermimpi. Dan mereka semua boleh mengambil bahagian juga – jika mereka mampu, itu. Walaupun pendapat di seluruh Mojave berbeza dari tempat ke tempat, di sekitar Vegas sendiri orang tidak keberatan rumah yang bertanggungjawab atas NCR dan Legion, kerana House setakat ini tidak menyebabkan mereka banyak kesedihan.
  • Trope ini juga bagaimana House cuba meyakinkan pemain untuk bekerja untuknya; Anda harus tahu cukup tentang kuasa dan pengaruhnya untuk memahami bahawa menjadi tangan kanannya membawa banyak manfaat, dan menjadi musuhnya membawa banyak bahaya. Sekiranya anda hanya menggunakannya untuk wang itu sebagai alasan anda membantunya, dia memberitahu anda bahawa dia menawarkan anda sesuatu yang jauh lebih besar daripada wang, tetapi jika itu minat anda, maka jangan risau, anda akan mempunyai banyak.

  Rumah: Saya tahu saya boleh bergantung kepada Caesar untuk mengembalikan cip platinum kepada anda.
  Kurier: Apa yang membuat anda berfikir Caesar memberi saya cip itu?
  Fail editor untuk dialog Baca “Sigh of Prevence – Oh, beban kecerdasan”
  Rumah: Cip membuka bunker ini. Oleh itu anda memilikinya.

  • Sisi gelap sifat pengiraan dan pragmatiknya. Dia berhasrat untuk mempunyai kawalan mutlak dan pengawasan atas semua aspek New Vegas atas nama memastikan kecekapan, dan sesiapa yang dilihatnya sebagai ancaman kepada kuasa atau Mojave, dia akan meminta jaminan kesetiaan mereka, atau membuangnya dari rantau ini dengan kekerasan, walaupun itu bermaksud penghapusan mereka.
  • Sebaik sahaja anda menyampaikan cip platinum kepadanya dan kemudian gunakannya di kubu, rumah sudah mempunyai semua itik berturut -turut untuk mengambil alih mojave apabila pertempuran kedua untuk empangan hoover bermula. Sementara itu, garis usaha beliau menyangkut anda memastikan bahawa “kepentingan luar” seperti Omertas, Boomers, dan Persaudaraan Keluli tidak mengganggu rancangannya. Dengan Boomers, House mengiktiraf penggunaan senjata alternatif.

  “Anda tidak boleh membiarkan pembolehubah yang tidak pasti mengikat persamaan anda seperti itu. .”

  • Lelaki itu telah memikirkan setiap kontingensi dengan baik terlebih dahulu, satu -satunya kad liar adalah tindakan anda. Agak mengatakan bahawa perancangannya untuk perang besar hanya dari satu hari.
  • Dengan cara ini, meninggalkan kedua -dua Kimball dan Oliver hidup pada akhirnya seperti ini. Walaupun dia mahu mereka hidup sebagai kambing hitam untuk kekalahan NCR, House mencatatkan bahawa kerana mereka akan dipersalahkan kerana kehilangan NCR, kerjaya politik mereka lebih kurang dimusnahkan. Dalam kes Oliver, rumah bahkan mengira kira -kira 40% kemungkinan dia melakukan bunuh diri.
  • Dia meninggalkan nasib Benny untuk anda membuat keputusan, kerana dia tidak peduli sama ada cara yang berlaku kepadanya.
  • Sekiranya masyarakat sarung tangan putih akhirnya menjadi kanibal lagi, dia memberi anda kebenaran untuk membunuh mereka, kerana itu adalah pelanggaran besar kontrak mereka.

  rumah: Anda bermain dengan sangat buruk, anda sedar? Anda bernasib baik kerana saya mempunyai toleransi tertentu untuk tamak. Saya mengharapkan rakan kongsi perniagaan saya menjadi berminat – tetapi dengan bijak Jadi.

  “Semoga ada. Neraka untuk anda! Tartarus! . Tidak berkesudahan. “

 • Bumi itu: mungkin. Jika anda memilih jalan perbualan yang betul, dia mendakwa bahawa matlamat utama beliau adalah menggunakan ekonomi NCR untuk memulakan semula pembangunan teknologi, akhirnya membolehkan spaceflight berawak dan membolehkan manusia menjajah planet lain, tetapi sejak rancangannya hanya dapat digubal sepenuhnya selepas berakhirnya ( setiap perkataan Tuhan, kawalan penuh empangan adalah penting untuk rancangan itu), mustahil untuk mengetahui sama ada dia ikhlas atau tidak dalam jangka masa permainan.
 • Mudah diampuni:
  • Dia tidak peduli jika kurir bug kerangka utama 38 bertuah bagi pihak pengikut kiamat. Sebenarnya, jika kurier memberitahunya tentang tawaran pengikutnya terlebih dahulu, dia praktikal akan berani melakukannya untuk melakukannya.
  • Sekiranya kurier menunggu sehingga selepas rumah kehilangan marahnya untuk memberikan cip itu, dia sebenarnya pulih dari tantrumnya dengan cepat dan hanya menghukum mereka untuk (apa yang dia anggap adalah) cuba bergerak ke atasnya. Dia tidak akan mengekang mereka atas pembayaran (termasuk bonus dari cek barter).
  • Anda boleh memberitahunya bahawa anda membantu rancangan Omerta untuk meracuni dan membunuh jalur dan akan membiarkan perkara itu pergi kerana anda jujur ​​mengenainya. Walaupun dia bertanya di mana kurier dan dia berdiri sekarang kerana ia tidak seperti pengkhianatan.
 • Jutawan Eksentrik: Datang dengan Diilhamkan oleh Howard Hughes. Menurut Raul, terdapat banyak cerita aneh tentang dia semasa bahagian -bahagian hidupnya, termasuk bekas teman wanita pelakonnya yang bercakap tentang bagaimana kedua -duanya tidak pernah melakukan hubungan seks dan semua yang dilakukannya adalah melakukan imbasan otak semasa membuat pakaiannya naik dengan pakaian yang berbeza.
 • Pangkalan bawah tanah yang rumit: Kilang Securitronnya di bawah Fort. The Lucky 38 juga mempunyai beberapa tahap bawah tanah yang nampaknya jauh lebih besar daripada yang di atas tanah.
 • Saintis Maharaja: Beliau adalah ahli perniagaan berbakat, jurutera robotik, dan saintis komputer. Dua ratus tahun selepas akhirnya, dia menjadi penguasa tertinggi New Vegas dan telah berjaya menukar tiga suku yang kuat untuk tujuannya, terima kasih kepada tentera mecha-mooks dan keupayaannya yang luar biasa untuk menganalisis situasi. Dengan bantuan kurier, dia dapat mengembangkan pengaruhnya di seluruh Mojave Gurun.
 • Setiap orang mempunyai standard: dia sejuk, mengira dan kejam, tetapi dia juga terkejut bahawa kurier akan membolehkan masa depan manusia dipandu oleh legion.

  Mr House: Perhambaan. masa depan. manusia? Apa. Pernahkah awak. selesai?

  • Sebagai tambahan kepada persamaan yang lebih banyak daripada angka-angka dunia nyata yang disebutkan di bawah tajuk trofi yang lain, House mengambil beberapa inspirasi dari watak tajuk Wizard of Oz: Dia tinggal di menara gergasi, memisahkan dirinya dari penduduk umum dengan tidak pernah menempatkan kaki di luarnya, dan menyembunyikan sifatnya yang sebenarnya dengan bercakap kepada kurier melalui unjuran kepala hijau gergasi. Akses rahsia ke ruang stasisnya bahkan disembunyikan di belakang tirai.
  • Encik. Rumah juga berkongsi persamaan dengan abang dari Sembilan belas lapan puluh empat, . Dia diktator Shadow yang hanya muncul sebagai imej pegun dan sentiasa menonton orang -orang di sekelilingnya menggunakan robot yang berbentuk tv tiub sebahagian yang membawa teleskreens 1984 ke fikiran. Juga, sama seperti Big Brother, beberapa orang di universiti keraguan jika dia wujud sebagai orang atau hanya seseorang (atau sesuatu) yang lain yang berpose sebagai keperibadian pra-perang.
  • Rumah mungkin diktator sombong yang memerintah jalur dengan penumbuk besi, tetapi dia Adakah . Lebih -lebih lagi, apabila anda melihat apa yang dilakukannya dengan Robco, matlamatnya yang dikatakan membimbing manusia ke ruang angkasa dalam masa terdekat tidak masuk akal kerana ia mungkin kelihatan.
  • Dalam permainan, sementara hasratnya menghapuskan persaudaraan keluli adalah over-the-top, dia adalah Betul tentang mereka menjadi kultus quasi-agama yang mengimbangi teknologi untuk diri mereka sendiri. Sekiranya anda melepaskan mereka di akhir yang bebas, mereka akan mula menyerang karavan untuk teknologi untuk merampas, seperti penyerang. Dia juga sangat bergantung pada teknologi yang mereka ingin ambil daripadanya, jadi konfrontasi ke bawah kelihatan tidak dapat dielakkan memandangkan matlamat dan kaedah Ikhwan.
  • Perkauman yang hebat: dasar rasminya (seperti yang dijelaskan oleh sekuritranya) adalah untuk merawat bahkan kejahatan dan mutan super dengan cara yang sama seperti robot dan cyberdogs: mereka tidak dibenarkan di jalur kecuali mereka berada di bawah pengawasan a Manusia yang bersetuju untuk bertanggungjawab secara sah dan kewangan untuk mereka. Walaupun ini menjadikan sejumlah mutan super yang diberikan hanya berapa banyak kerosakan yang dapat menyebabkan mereka dan keperibadian mereka yang tidak menentu walaupun di antara mereka yang terbaik, kejahatan bukan feral tidak mempunyai kapasiti keganasan dan kemusnahan daripada manusia biasa. Walaupun dasar ini tidak kelihatan dengan ketat, kerana Gomorrah (dari semua orang) mempunyai bartender yang jahat, Hadrian nampaknya tidak mempunyai masalah untuk mendapatkan jalur sendiri, dan House membolehkan Raul dan Lily tinggal di suite 38 bertuah yang bertuah.
  • Kening yang menarik: Lihat sahaja gambar.
  • Fiksyen 500: Rumah jauh dan jauh lelaki terkaya di dunia pasca perang. Tidak ada kata-kata sama ada dia adalah nombor satu pra-perang, tetapi dia masih cukup kaya untuk menghabiskan banyak, berbilion-bilion dolar yang mereka bentuk dan membina sistem pertahanan peribadinya untuk Vegas (dan masih menjadi kaya kotor ketika dia selesai). Saudaranya menghalangnya daripada mendapatkan mana-mana warisannya, tetapi pada masa dia berusia dua puluhan, dia telah mencipta Robco yang dalam 7 tahun menjadi syarikat robotik terbesar dan mencipta pip-boys, stealth boys, protectrons dan securitron serta juga Mengusahakan sistem sokongan hidup Liberty Prime dan House.
  • Dari tiada siapa hingga mimpi buruk:
   • Sejauh mana puak -puak utama yang lain berkenaan. NCR tidak tahu bahawa dia wujud sehingga dia menghantar salah satu robotnya untuk menyambut mereka, sementara Joshua Graham menyatakan bahawa Legion tidak menganggapnya cukup faktor untuk mengetahui lebih daripada fakta -fakta asas tentang dia sebelum menyerang The Mojave. Tetapi jika anda berpihak kepadanya, pada akhir permainan dia akan membasmi legion, memaksa NCR dari rantau ini, dan akan memerintah di atas mojave.
   • . Diskriminasi dari warisannya sendiri, dia satu tangan berjalan melalui CIT (The Gugur setara dengan MIT) dan membuat syarikatnya sendiri sebelum perlahan -lahan membeli perniagaan keluarganya, meninggalkan saudaranya dengan satu kilang di mana dia tunduk kepada kegilaannya sendiri dan paranoia.
   • Sebagai contoh, dia mahukan bab Mojave dari Persaudaraan Keluli untuk dihapuskan, dan bahkan tidak akan menganggap mempercayai atau bersekutu dengan mereka.
   • Dia memegang raja -raja dalam penghinaan kerana mereka enggan menjadi satu lagi keluarga jalur, dan akan memusnahkan mereka jika mereka mengekalkan hubungan baik dengan NCR. Itu hanya kecil.

   Kurier: Omertas pandai, tetapi tidak sesuai untuk saya.
   Rumah: Kesombongan adalah pembongkaran mereka. (jelas merendahkan diri) Mungkin ada pelajaran dalam hal itu. Tetapi, bergerak.

   Encik. rumah: Jangan beritahu saya bahawa anda telah jatuh cinta kepada kisah -kisah Paladin mulia pada Perang Salib, Memelihara Teknologi Umat Manusia pada usia yang diberi kuasa?! Dross!

   • Dia juga mengatakan bahawa persaudaraan tidak masuk akal untuk menjadi kaum sisa -sisa, berpura -pura menjadi seperti “ksatria zaman dahulu.”Diucapkan oleh lelaki yang membina semula Vegas untuk memadankan nostalgia.

   Caesar: Saya telah membaca mr. Obituari rumah. Mempunyai pendapat yang tinggi terhadap dirinya sendiri, bukan dia?

 • Liga Ivy untuk semua orang: Dia seorang alumni CIT, setara dengan MIT, yang menetapkan kelayakannya.
 • Kick the Dog: Jika dia mengambil alih mojave, satu -satunya cara untuk raja -raja untuk bertahan adalah jika mereka memulakan perang jalan melawan warga NCR yang tidak bersalah. Rumah akan melihat ini sebagai kesetiaan terhadap New Vegas dan memutuskan untuk meninggalkan mereka dalam mengawal freeside. Dalam semua hasil yang lain, ia akan mengakibatkan dia memerintahkan raja -raja untuk dibunuh. Ia agak tidak jelas kepadanya, kerana warganegara NCR adalah pelanggan utamanya. Anda fikir dia akan melakukan sebaliknya: Bunuh Raja -raja kerana menakutkan pelanggannya dan bertolak ansur dengan mereka jika mereka meninggalkan mereka sendiri.
 • Menendang anak jalang: Walaupun permintaannya bahawa persaudaraan dimusnahkan mungkin menjadi kejam, jika anda melengkapkan permainan di jalan liar dan meninggalkan persaudaraan hidup, mereka akan mula mengganggu atau bahkan merompak perjalanan pedagang dan kafilah di Mojave walaupun anda telah membuat mereka perdamaian dengan NCR terlebih dahulu, menjadikan ketakutan rumah kepada mereka sepenuhnya dibenarkan. Belum lagi jika anda menyelesaikan usaha Veronica dengan meyakinkannya untuk meninggalkan Ikhwan.
 • Kung fu-proof Mook: Vats tidak mampu mensasarkannya. Sudah tentu, kerana pip-budak sebenarnya adalah produk Robco, ia akan masuk akalbahawa dia akan menetapkannya bahawa ia tidak boleh digunakan terhadapnya. Tidakkah dia baik.
 • Dasar terakhir: Pekerja, penduduk dan tetamu New Vegas selalu memanggilnya “Mr. Rumah “dan jarang pernah dipanggil dengan nama penuhnya.
 • Teduh kelabu yang lebih ringan: tidak ada persoalan antara NCR dan legion yang merupakan puak “jahat” – dengan NCR dan rumah, ia agak muddier. Kedua -duanya benar -benar ingin membina semula masyarakat bertamadun yang aman dan stabil di padang gurun, tetapi pandangan mereka tentang bagaimana melakukannya tidak serasi dan hasil akhirnya sangat berbeza dengan campuran kebaikan dan keburukan. Oleh itu, terpulang kepada budi bicara peribadi pemain untuk menentukan siapa yang berada di sebelah kanan dan bernilai sokongan, atau tidak daripadanya.
 • Seperti anak lelaki kepada saya: jika anda menyelesaikan permainan bagi pihaknya, Nota skrip menyatakan bahawa dia merasakan cara ini tentang anda, kerana dia mengisytiharkan anda pekerja terbaik yang pernah dia miliki. Skrip itu juga mengatakan bahawa dia sering merasakan cara ini mengenai Benny, tetapi itu juga tidak berjaya.
 • Lelaki di belakang tirai: Cass juga membuat beberapa rujukan Wizard of Oz untuk menghidupkannya.
 • Lelaki di Mesin: Tubuh Manusia Fizikalnya terkandung dalam kapsul sokongan hidup di bawah Lucky 38, berwayar sehingga sistem komputer kasino. Seluruh kubu adalah tubuhnya sekarang, dan sekuritranya tangannya untuk mengawal jalur.
 • Mega-Corp: Dia mengasaskan dan memerintah salah satu daripada ini sebelum Perang Besar, Robco. Dan dia mahu mengubah semua New Vegas menjadi satu. Lihat satu bangsa di bawah hak cipta.
 • Nama yang bermakna: Dalam kasino-bercakap, “rumah” merujuk kepada pemilikan kasino, dan seperti kata pepatah, “rumah itu selalu menang”-kasino dengan bijak memanipulasi permainan mereka untuk merampas mereka terhadap pemain dan meminimumkan peluang mereka untuk menang sehingga mereka boleh menjadikan keuntungan yang lebih tinggi, dan kasino tidak semestinya perlu memberitahu pemain kemungkinan menang. Oleh itu, Encik. Rumah meningkat dengan berkuasa dengan juga memanipulasi peristiwa-peristiwa untuk menghasilkan hasil yang menguntungkan kepadanya, dan dia mempunyai kelebihan rahsia rumah yang NCR dan Legion tidak tahu, peti besi sekuritronnya dengan tentera yang bersedia untuk muncul dan merampas empangan Hoover pada kata -katanya . Pencarian yang disambungkan kepadanya juga bermain di sini; Talian usahanya hingga akhir dinamakan “The House Alway.
 • Mecha-Mooks: Tentera Daratnya Securitron.
 • Encik. Alt Disney: Sebagai tambahan kepada warna Howard Hughes, obsesinya dengan menukar New Vegas ke versi taman tema bekas diri, potretnya, dan pengasingannya Imej dan legenda bandar mengenai Walt Disney.
 • N.G.O. Superpower: Sebelum perang, dia direka secara peribadi, dibiayai, dan membina sistem pertahanan persendirian untuk Vegas yang menggabungkan sistem anti-peluru berpandu yang meletakkan SDI untuk memalukan dan tentera yang berdiri robot pembunuh, masing-masing dengan senjata api sebagai skuad atau lebih banyak tentera manusia .
 • Tidak aksi Big Bad Bad: Tanpa bantuan anda, dia melakukan sedikit. Dibenarkan untuk beberapa sebab, yang paling penting bahawa sekuritranya bukan pertempuran garis depan siap dan dia tidak mampu untuk menggunakannya sehingga anda menyampaikan cip platinum kepadanya; Tanpa itu, dia mempunyai tangannya dengan penuh dengan jalur.
 • Tidak ada yang melihat bos: dia hanya berinteraksi dengan manusia lain melalui monitor atau robot, termasuk pemain.
 • Tidak begitu di atas semuanya:
  • Walaupun imej seorang pemimpin yang logik dan menghitung yang dia cuba buat untuk dirinya sendiri, beberapa tindakannya membuatnya cukup jelas bahawa dia masih sangat manusia di beberapa kawasan. Kes pada titik: Kemungkinan berakhirnya dia memutuskan untuk menghukum Primm yang bersekutu dengan NCR untuk kesetiaan mereka kepada Republik dengan menjadikan mereka subjeknya dan memaksakan pengawasan yang ketat oleh sekuritron dan cukai berat ke atas mereka. Motivasinya benar -benar hanya boleh digambarkan sebagai kekasaran yang suci dan sederhana.
  • Penghinaannya terhadap persaudaraan keluli (dan desakannya yang berikutnya untuk menyapu mereka) sebahagiannya berpunca dari bagaimana tidak masuk akal Mereka berada di matanya untuk menimbun teknologi dari orang luar.
  • Dia sangat melekat pada ingatan Las Vegas dan telah cuba memupuk New Vegas dalam imej yang sama walaupun pada hakikatnya tidak ada yang kecuali dia menghargai idea itu. Dia membenarkan Gomorrah dan Omertas terus beroperasi walaupun aktiviti mereka yang tidak sah, kerana tidak akan Cukup Jadilah Vegas Tanpa Mereka. Dalam beberapa mesyuarat pertama yang berpotensi dengan dia, dia dengan bangga bertanya apa yang anda fikirkan jalur itu, dan waxes puitis tentang betapa kerasnya dia bekerja untuk mencipta semula Vegas era pra-perang.
 • Kata “Tidak Berbeza”: a Dialog dari Veronica berdasarkan pada akhir rumah, dia bangga dengan berjuang untuk rumah (atau dalam kata-kata beliau, “Geezer lama Kooky”) sejak dia mengingatkannya tentang Elijah, atau sekurang-kurangnya bahagian-bahagiannya Elijah bahawa dia dikagumi.
 • One Nation Under Hak Cipta: Tajuk Pilihannya untuk dirinya sendiri adalah “Ketua Eksekutif Zon Ekonomi Percuma di New Vegas.”Semua aktiviti ekonomi di bandar dilesenkan oleh, dan bertanggungjawab ke, rumah, dan tidak ada yang berada di bawah tahap kekayaan tertentu bahkan dibiarkan melalui pintu-pintu jalur, atas penalti kematian.
 • Orcus di atas takhta -Nya: Dia tidak pernah meninggalkan kasino 38 bertuah, sebaliknya mewakilkan sekuritranya atau kurier untuk melakukan kerja keras untuknya. Memandangkan pilihan dialog yang betul, pemain boleh memanggilnya pada hakikat bahawa dia tidak pernah melakukan apa -apa sendiri, walaupun ternyata ada alasan yang sangat baik dia tidak dapat terlibat secara peribadi dalam perkara.
 • Hiburan membuktikan keperibadian: sidequest yang tidak bertanda untuk mr. Rumah melibatkan mengumpul globa salji untuknya. Mengapa Salji Globes?

Encik. Rumah: Apa itu? Saya menikmati mereka. Ada sesuatu tentang sedikit diorama yang ditetapkan di dalam kubah kaca yang saya dapati. menyenangkan.

J.E. Sawyer: Ini untuk rujukan Citizen Kane, sebahagiannya kerana ia sangat sesuai untuk MR. rumah. Dia tidak berminat secara fizikal berinteraksi dengan dunia tetapi mahukan kawalan mutlak ke atas New Vegas. Snow Globes adalah dunia statik yang sempurna dalam miniatur yang tidak dapat disentuh secara langsung tetapi boleh (secara harfiah) terbalik pada bila -bila masa pemilik yang dikehendaki.

 • Dia kagum dengan apa yang dia dengar tentang apa yang telah dilakukan oleh sarung tangan putih dengan ultra-luxe, merenung bahawa “jika saya ambulatori”, kedengarannya seperti tempat yang dia ingin pergi. Memandangkan ego dan sejarahnya, itu cukup pujian.
 • Dia mengiktiraf potensi kurier dan bahawa dia adalah sekutu yang mahir dan bijak, dan dia tidak malu untuk membiarkan dia tahu dia tahu ini. Bergantung pada karma pemain pada akhir permainan dengan House’s Ending, dia membolehkan mereka menjalani kehidupan mewah di The Lucky 38, sama ada dari ketakutan atau rasa syukur, dan bangga dengan kurier dan pilihannya sendiri dalam menjadikannya Leftenannya. G.E.C.K. Nota skrip menyatakan bahawa fikirannya tentang anda adalah bahawa jika dia pernah meluangkan masa untuk mempunyai keluarga, anda pasti anak perempuan yang dia inginkan.

“Anda tahu, saya mempunyai ribuan pekerja pada masa saya. Sedikit yang memenuhi jangkaan saya, lebih sedikit masih melampaui mereka. Persembahan anda tidak begitu hebat.”

“Saya tidak berminat untuk menyalahgunakan orang lain, sama seperti saya tidak berminat untuk membuat undang -undang atau menentukan apa yang dilakukan oleh orang dalam masa peribadi mereka. Saya juga tidak mempunyai minat untuk disembah sebagai sejenis mesin tuhan. Saya tidak tahan dengan cita -cita yang merosakkan. Tetapi autokrasi? Kawalan kukuh di tangan penglihatan teknologi dan ekonomi? Ya, yang akan dimiliki oleh Vegas.”

 • Begitu juga, dia tidak mahu anda membunuh Caesar, kerana Legion memberikan NCR bimbang lebih besar daripada dia pada masa akan datang. Rumah menghitung perang Legion�ncr untuk menjaga yang terakhir dari menyerang Vegas sementara House membuat rancangan untuk mengembangkan kuasanya, dan menghapuskan Caesar meletakkan kedudukan itu berisiko. Walau bagaimanapun, jika dia mati maka dia hanya akan menerimanya dan teruskan.
 • Kembali pada tahun 2065, MR. Rumah pasti bahawa hanya masalah masa sebelum perang nuklear antara kuasa -kuasa besar berlaku, jadi dia menghabiskan sejumlah besar kekayaan peribadinya yang menubuhkan pertahanan peluru berpandu untuk melindungi kawasan sekitar Las Vegas. 12 tahun kemudian, Perang Besar berlaku. (Walaupun diberi apa yang anda pelajari dalam semua permainan pembentukan perang, seseorang mungkin memanggil ini kurang “paranoid” dan lebih “realistik”.)
 • Dia mengupah enam kurir untuk mengangkut cip itu, lima yang lain membawa sampah yang tidak berguna, untuk membuang sesiapa sahaja yang mungkin memintas mereka, menyewa pasukan bayaran untuk membersihkan jalan di hadapan mereka, dan mempunyai pemenang mengikuti anda secara peribadi, hanya untuk memastikan tiada apa yang berlaku cip. Seperti intro permainan yang perlu dibayangkan, ada sesuatu yang berlaku. Berikutan itu, dia mempunyai pemenang terus mengikuti anda dalam perjalanan ke New Vegas untuk melindungi anda dan campur tangan jika anda pergi ke tempat yang terlalu berbahaya.
 • Apabila anda mula -mula bertemu dengannya, dia enggan membincangkan puak -puak lain atau cip platinum dengan anda, mengatakan bahawa pada masa ini dalam hubungan perniagaan, anda tidak perlu membimbangkan diri dengan perkara -perkara seperti itu dan dia tidak merasakan dia boleh mempercayai anda dengan pengetahuan sehingga anda telah membuktikan diri anda. Memandangkan pengkhianatan Benny, agak difahami. Memandangkan pilihan kad liar adalah tepatnya Anda mengkhianati rumah dan menyelesaikan kerja Benny, sangat boleh difahami.
 • Dia memerintahkan anda untuk membunuh persaudaraan, walaupun mereka tidak melakukan apa -apa kepadanya, berdasarkan semata -mata pada spekulasi bahawa mereka akan menentangnya ketika dia berkuasa. Pada mulanya, ini boleh menjadikan rumah kelihatan kejam, tetapi tanpa NCR untuk menekan mereka ke dalam pembaharuan, persaudaraan akhirnya berkembang menjadi kumpulan penyerang yang bersenjata, menyerang karavan dan merampas teknologi yang mereka anggap sebagai air sisa yang tidak layak (yang paling banyak daripadanya) secara paksa. Seperti yang dapat meneka impiannya untuk menuju ke angkasa dan meninggalkan bumi, ini adalah perkara terakhir yang dia mahukan.
 • Dia menyatakan bahawa dia tidak keberatan keadaan semasa dengan NCR, kecuali hakikatnya mereka merancang untuk menyingkirkannya dan merampas Vegas untuk diri mereka sendiri, jadi dia tidak akan memberi mereka peluang. Dia betul, tetapi sebahagiannya salahnya – NCR adalah JugaParanoid yang betul, prihatin bahawa House merancang untuk menggunakan konflik dengan Legion untuk mengembangkan kuasanya di luar jalur. Anda benar -benar tidak boleh menyalahkan NCR untuk ini, memandangkan rumah itu sangat baik jika dia mendapati ia cukup berguna.
 • House mengatakan bahawa Omertas selalu menjadi yang paling menyusahkan dari tiga keluarga, tetapi akhir -akhir ini mereka telah tenang dan damai; Dia tidak mempercayainya, mereka terpulang kepada sesuatu. Dia betul – mereka diam -diam bersekutu dengan legion.
 • Doc Mitchell dan saudara Weintraub menyesali dia kerana dia mengambil alih Vault 21 dan mengisi sebahagian besarnya dengan konkrit untuk menghalang seseorang daripada menggali ke dalamnya dan menggunakannya sebagai laluan rahsia masuk dan keluar dari jalur. Ternyata, dia tidak cukup paranoid cukup, Oleh kerana Benny masih dapat menggunakan selebihnya untuk tujuan itu.

“Hanya, uh, menjauhkan diri dari konsol! Ia tidak melakukan apa -apa!”

 • Dia pasti pandai mengimbangi NCR, Legion, dan tiga keluarga jalur antara satu sama lain untuk kelebihannya sendiri sambil memastikan bahawa dia selalu keluar di atas. Walau bagaimanapun, untuk semua kuasa pujukan dan paksaannya, dia tidak mahkota. Sebenarnya, pada beberapa akhir, hakikat bahawa rancangannya bergantung pada ramalannya terhadap tindakan orang lain untuk berjaya membuktikan menjadi kejatuhannya.
 • Dia mendapat perhatian sepenuhnya oleh lelaki dan kurier dalam kad liar yang berakhir kerana dia terlalu yakin dengan kekuatannya sendiri untuk meramalkan Benny mencipta pintu belakang ke dalam sistemnya atau bahawa kurier tidak mungkin dilakukan seperti yang dia maksudkan.
 • Rumah menghampiri Slither Kin, suku yang terkenal kerana bergantung pada pengkhianatan dan kecurangan untuk menangkap pelancong dan sama ada membunuh atau memperbudak mereka. Rumah membuat perjanjian dengan mereka, mengubahnya menjadi Omertas, dan kemudian mengharapkan mereka menjadi 100% setia kepadanya. Kecuali, Omertas membuat perjanjian dengan legion Caesar dan merancang untuk mengkhianati rumah untuk mereka.

“Anda tidak perlu takut kepada saya. Itu sekuritron saya yang akan membunuh anda.”
“Kemudian tidak akan ada tempat selamat bagi anda.”

Benny: Encik. Rumah menyembunyikan Vegas di bawah roknya ketika bom jatuh seribu tahun yang lalu, jadi ia adalah miliknya? Selamanya? Anda membelinya? Bayi, setiap bos mempunyai garis untuk menjelaskan mengapa dia istimewa, mengapa semua orang mesti melakukan apa yang dia katakan. Hanya memikirkannya?

 • Sekiranya pemain pergi ke puncak sebelum Lucky 38 dan Benny akhirnya melarikan diri, House akan memarahi mereka kerana mengabaikan percubaannya untuk membantu. Begitu juga, dia mempunyai beberapa kata pilihan untuk anda jika anda membuka ruang sokongan hidupnya (terutamanya jika anda memberitahunya bahawa anda melakukannya di bawah perintah Caesar) . Walau bagaimanapun, jika pemain berjaya membunuh Benny dan mengambil cip itu, dia akan sangat kagum.
 • Sekiranya anda memberitahu mr. Rumah dalam bentuk sebenarnya yang akan anda bunuh dia, dia akan menyampaikan kutukan yang mati ke arah anda tanpa mengira karma anda. Terutamanya jika anda melakukan larian bebas .
 • Ini dikira untuk kehidupan awalnya yang awal,. Menjadi yatim piatu dan kemudiannya diskriminasi dari kekayaan keluarganya oleh saudara lelaki yang pahit, dia mencakar ke puncak dan diajar banyak nilai berdikari dan naik di atas kepalanya orang lain.
 • Pasca perang, dia pasti ini. Dalam tempoh masa awal selepas perang, sistem dan mekanisme perlindungan dan sokongan hidupnya terus-menerus hitam atau dipendekkan, memaksa dia dan sekuritranya untuk sentiasa berebut untuk memperbaikinya. Selain itu, semua kerosakan dan tekanan yang dia alami meletakkannya menjadi koma selama bertahun -tahun kemudian. Pada masa dia bangun, bandar yang dia bekerja keras untuk melindungi dari bom telah jatuh ke dalam kerosakan dan dihuni oleh puak -puak. Pada masa anda bertemu dengannya, dia berminat dengan anda dengan ketat kerana anda tidak berada di peringkat asas yang sama dengan sebahagian besar manusia.