Reddit – menyelam apa -apa, Eleanor of Aquitaine (Civ6) | Tamadun Wiki | Fandom

Eleanor of Aquitaine: Pemanis Pacifist

Setiap pemimpin di Civ 6 bermain sedikit berbeza. Ada yang cukup asas dan watak yang baik untuk orang baru sahaja bermula. . Tetapi untuk sebahagian besar, mereka semua mengikuti skrip standard – mengambil syarat kemenangan asas dan setiap pemimpin mendapat sedikit rangsangan untuk membantu mereka mensasarkan satu atau dua gol. . Tidak ada moreso daripada Eleanor of Aquitane. Dia melakukan ini dengan mengubah mekanik kesetiaan sepenuhnya terbalik.

Dalam majoriti permainan Civ 6, kesetiaan adalah faktor kecil. Itulah sebabnya anda mungkin memilih untuk memberi keutamaan untuk mengambil bandar besar musuh terlebih dahulu, atau sebab itu anda mungkin mengelakkan menetap terlalu dekat dengan musuh. . . . Tetapi dengan Eleanor, ia berfungsi sepenuhnya berbeza.

. Faktor utama dalam hal ini ialah jika anda berjaya membawa kesetiaan kota musuh yang berdekatan hingga sifar, ia melangkah terus kepada anda tanpa terlebih dahulu menjadi kota percuma. Ini datang dengan beberapa faedah tambahan.

 1. Pemilik asal nampaknya tidak fikir anda hanya mencuri bandar mereka. Anda boleh kekal sekutu sepanjang masa anda menghilangkan bandar dari mereka. Civs lain tidak akan marah bagi pihak mereka dan menjadikan anda subjek kecemasan. Dan anda juga boleh mengambil modal mereka dan masih berkawan. .
 2. Bandar baru anda tidak melakukan perkara yang menjengkelkan di mana penduduk jatuh, dan sekumpulan bangunan perlu diperbaiki. Ia adalah bandar besar yang berfungsi sepenuhnya. ? Anda mempunyai 20 bandar pop baru yang bersedia untuk mula meludahkan unit untuk anda seterusnya.
 3. .

Saya mendengar anda sudah berfikir “Baiklah, ya. Itu agak kemas. Tetapi sangat sukar untuk mendapatkan kesetiaan kota musuh hingga sifar. Saya hanya pernah melihatnya sekali atau dua kali permainan.”

! Dalam keadaan biasa, ia adalah perkara yang jarang berlaku. Tetapi sebenarnya ada banyak perkara dalam permainan yang memudahkan biola dengan kesetiaan bandar. Dan belajar menggunakan dan mengeksploitasi semua mekanik ini adalah kunci untuk menang dengan Eleanor. Itulah yang menjadikannya menyeronokkan!

 1. Setiap kerja hebat dalam 9 jubin musuh akan menurunkan kesetiaan mereka oleh satu. Oleh itu, teruskan membina daerah teater semasa anda pergi dan bergerak kerja hebat lebih dekat dengan garis musuh!
 2. . Menamparnya di negeri bandar yang berdekatan dan anda boleh menjadi suzerain sambil menghidupkan bandar -bandar dari jiran anda.
 3. . Melakukan ini memberi tekanan kesetiaan di bandar -bandar berdekatan. Oleh itu, letakkan daerah -daerah ini dalam jawatan untuk memberi kesan sebanyak mungkin bandar -bandar lain. .
 4. Menyebarkan agama anda ke bandar -bandar lain juga dapat melembutkan mereka.
 5. Kelaparan bandar -bandar musuh kemudahan mengurangkan kesetiaan mereka. Oleh itu, cubalah untuk tidak menjual sumber mewah yang berlebihan ke civs berdekatan.
 6. Mata -mata anda mempunyai dua kebolehan yang sangat penting. . Penggunaan mata -mata yang betul biasanya bagaimana anda membalikkan bandar pertama atau dua dan memulakan kesan bola salji.
 7. Band Rock boleh mendapatkan promosi indie, yang baik untuk -40 kesetiaan dalam setiap persembahan. Malah ada kad dasar hallyu dalam permainan lewat yang membolehkan anda memilih promosi rock band anda. Jadi mereka semua boleh bermula dengan promosi yang sangat berkesan ini. Tiga kumpulan rock boleh mengambil mana -mana bandar dalam permainan dalam satu giliran.
 8. . Anda akan suka melihat yang ini datang!
 9. Dan akhirnya, skor era membuat perbezaan yang luar biasa. Zaman gelap bernilai 50% tekanan kesetiaan. . Oleh itu, anda sering akan mendapati diri anda mengubah fokus anda pada setiap era untuk membuang semua lawan dalam Zaman Gelap. Saya sangat, sangat Mengesyorkan mengambil Taj Mahal Wonder untuk membantu anda tinggal di era zaman kegemilangan selepas era. Permainan terakhir saya, saya bersatu bersama 5 zaman keemasan berturut -turut dan hanya makan semua civs lain di sekeliling saya setiap kali mereka mempunyai era kasar.

. . . Ia tidak memerlukan semua micromanaging dari anda sama sekali setelah anda memulakan bola salji di bukit.

Tambahkan semuanya, dan ini pengalaman yang sangat berbeza daripada yang anda dapat dari mana -mana pemimpin lain. Anda menghabiskan sebahagian besar permainan hanya berusaha untuk berteman dengan semua pemimpin lain. . Dan sebaik sahaja anda berjaya mencuri 1-2 bandar besar dari jiran terdekat anda, anda segera mula mengepam.

Anda boleh memenangi permainan dominasi tanpa pernah mengambil tentera anda atas kesalahan itu. Anda boleh memenangi kemenangan budaya, agama, atau diplomatik hampir semata -mata secara tidak sengaja hanya kerana anda melakukan perkara itu untuk membantu anda mencuri bandar. Kemenangan sains juga mudah jika anda mempunyai jiran atau dua yang sedang membina daerah kampus di bandar -bandar itu dia akan dengan murah hati mendermakan kepada anda.

Saya lebih suka Eleanor Perancis ke Bahasa Inggeris Eleanor. Tetapi perbatuan anda mungkin berbeza.

. Saya melakukan itu dengan peta 12 orang sekarang, dan kini mempunyai 90+ ​​bandar – dan saya tidak mengambil satu dari mereka dengan tentera. Ini telah menjadi pacifis dengan ketat. Penuh dengan keseronokan. .

Eleanor of Aquitaine (Civ6)

Bahasa Inggeris

. Mana -mana bandar asing yang meninggalkan tamadunnya kerana kehilangan kesetiaan dan menerima tekanan kesetiaan yang paling banyak dari Eleanor dengan serta -merta menyertai empayarnya, bukannya menjadi bandar bebas.

Membina penduduk bandarnya, dan menyukai mereka yang berdekatan bandar juga mempunyai penduduk yang tinggi. Tidak menyukai tamadun yang bandar berdekatan mempunyai penduduk yang rendah.

Agama

“Dalam nomine sancte et individu trinitatis, ego helienordis, dei gratia humilis francorum regina, et aquitanorum ducissa.”

Eleanor of Aquitaine . . Dia mengetuai bahasa Inggeris dan Perancis di .

.

Kandungan

Pengenalan []

Duchess of Aquitaine, Bupati Dua Tanah, Penaung Troubadours dan Hakim Mahkamah Cinta, naik takhta anda lagi. Inspirasi hati subjek anda, bahawa mereka akan menghiburkan anda dan berduyun.

Ulasan Pakar Gamespot

11 Februari 2019

24 Oktober 2016

Dalam permainan [ ]

Eleanor agenda unik Aquitaine adalah Empayar Angevin. Dia memberi tumpuan kepada membina penduduk bandar -bandarnya dan tidak suka pemimpin yang bandar berdekatannya mempunyai penduduk yang rendah.

Mahkamah Cinta. Kerja -kerja hebat di bandar -bandarnya mengenakan penalti kumulatif -1 kesetiaan setiap giliran bandar -bandar asing dalam 9 jubin, dan sebuah bandar asing yang kesetiaannya jatuh ke 0 dengan segera menyertai tamadun Eleanor jika dia mengalami tekanan kesetiaan.

Pendekatan terperinci []

Eleanor of Aquitaine adalah unik kerana dia boleh memerintah sama ada tamadun Perancis atau Inggeris. Kerja -kerja hebat di bandar -bandarnya mengurangkan kesetiaan untuk bandar -bandar lain di luar tamadunnya. Sekiranya sebuah bandar meninggalkan tamadun lain kerana kekurangan kesetiaan, dan tamadun Eleanor menghasilkan kesetiaan yang paling banyak di sana, bandar secara automatik bergabung dengannya tanpa menjadi kota bebas yang pertama. .

Garis []

Eleanor of Aquitaine disuarakan oleh Lucile Barbier. .

Disuarakan []

Nama kod Quote (Terjemahan Bahasa Inggeris) Quote (Occitan)
Kelulusan berasaskan agenda Saya diberitahu bahawa anda telah meletakkan bandar -bandar besar berhampiran sempadan biasa kami, seperti taman mawar yang indah. Menarik! Om ditz qu’avetz mes grans ciutatz pres de nostra perbatasan comunal aissi com rosas espandidas en un vergier. Com etz deleichos!
Penolakan berasaskan agenda . Se voletz ponhar de bastir ciutatz pres de nostra frontra, que si farsiánt fortz e bustz e belas per al quem sia bel que las mire.
Diserang Saya menyesal bahawa kita mesti berperang, tetapi saya hanya menyesal. M’es Greu Car Adient Far Guerra Entre Nos, Mas Non Tendreu.
. Anda melihat tentera saya menguasai anda menggulingkan anda. Terras Frevols Vey, AB Frevol Gubernur. Mas Vos Vezetz òst Que S’amassant Per Vos Véncer.
Dikalahkan Sekiranya nafsu anda untuk kuasa mendorong anda untuk memusnahkan peraturan saya, jadilah! Saya masih akan memerintah mahkamah cinta. ! Qu’encar Serai Cabdels de la Cort D’Amor.
Salam Selamat datang ke Mahkamah Eleanor, Duchess of Aquitaine, Ratu Perancis dan England, Hakim Cinta. Apa berita? Ben Siatz Vengutz a la Cort d’Alical, Duquesa d’Aquitania, Reina Consors de França e d’Anglaterra, Jutjairitz d’Amor. Quaus Novas Ditz?
. Dalam nomine sancte et individu trinitatis, ego helienordis, dei gratia humilis francorum regina, et aquitanorum ducissa. . [1] Kerana abbessnya, Agnès Barbezieux (1134 – 1174), adalah saudara lelakinya, Eleanor menjadi penderma yang murah hati kepada Abbey.

Unvoiced []

Delegasi: .

Menerima delegasi dari pemain: Delegasi anda telah dialu -alukan sebagai tetamu ke mahkamah saya. .

Menolak delegasi dari pemain: Tambang yang baik, ditawarkan dengan teruk, tidak ada tempat di mahkamah saya.

Menerima Pengisytiharan Persahabatan Pemain: Ya, anda memang kawan baik saya, dan saya gembira mengenali anda seperti itu.

Menolak pengisytiharan persahabatan pemain: .

Begitu sedikit yang memahami seni raja seperti yang kita lakukan. Sekiranya kita tidak memberitahu dunia kita berdiri sebagai kawan?

Pemain menerima pengisytiharan persahabatan: Bagaimana saya boleh menolak tawaran yang menawan?

Dikecam oleh pemain: Masa akan datang apabila anda membayar kesalahan anda. Dan selepas itu, ketika nama anda hanya akan hidup sebagai penjahat ayat lucu.

Kerana perbuatan anda hanya menggalakkan kegelapan dan penipuan, saya akan menentang anda -dan berdiri untuk cinta dan ketawa!

Jemputan ke Modal: . Sekiranya anda memberitahu saya mengenai modal anda, saya akan berkongsi lokasi saya.

Jemputan ke Bandar: Saya telah menjemput pelawat dari tanah anda untuk datang dan melawat mahkamah adil saya.

Kemasukan Sivilopedia []

Anak perempuan seorang duke, isteri kepada dua raja, dan ibu kepada tiga raja dan dua permaisuri, dia mungkin wanita paling berkuasa di Eropah sepanjang hayatnya. Dia memegang Duchy Aquitaine yang kaya dengan haknya sendiri dan duduk di atas takhta Perancis dan England, memerintah yang terakhir bagi pihak anaknya. Dia adalah penaung seni yang kuat, dan wanita yang paling kita berhutang kepada evolusi konsep kebanggaan. Sebagai seorang wanita muda, dia menawan, cerdas dan bertenaga; Sebagai seorang ratu, dia menambah rasa politik yang sangat bijak.

Dia dilahirkan pada tahun 1122 kepada William, Duke of Aquitaine, yang merupakan salah seorang pelanggan pertama yang berkembang. . Eleanor mengiringi Louis VII yang salil pada Perang Salib Kedua, walaupun Perancis telah dipukul dengan teruk di Yerusalem dan dipaksa untuk menarik diri. Eleanor mahu menyokong pamannya, Raymond dari Antioch, tetapi ditolak oleh Louis. Pertengkaran itu menimbulkan pembatalan perkahwinan mereka. Mereka mempunyai dua anak perempuan bersama, tetapi tidak ada anak lelaki, yang nampaknya telah menyumbang kepada pemisahan.

Dia cepat berkahwin dengan Henry, Duke of Normandy, hanya dua bulan selepas pembatalan dikeluarkan. Raja Plantagenet muda itu bengkok untuk memulihkan tanah keluarganya, dan perkahwinan dengan Eleanor segera menjunam mereka dalam konflik dengan Louis. . Eleanor menanggung Henry empat anak lelaki yang akan bertahan hingga dewasa.

. . The Troubadours akan membawa banyak cita -cita cinta yang mengasyikkan ke seluruh Eropah, di bawah perlindungan Eleanor.

Anak lelaki Eleanor memiliki semua cita -cita ibu bapa mereka. Ketidakpuasan dengan bermain kuat ayahnya, Henry yang lebih muda melancarkan pemberontakan, dan cuba merekrut saudara -saudaranya ke dalam perusahaan. Eleanor nampaknya telah menggalakkan anak -anaknya dalam pemberontakan. Apabila gagal, Henry memenjarakan Eleanor selama 16 tahun akan datang. .

. Eleanor dibebaskan dari penjara dan terus memerintah England dengan nama Richard. Richard sendiri pergi ke Perang Salib Ketiga, yang sangat teruk baginya (sila lihat entri Saladin untuk maklumat lanjut). . .

.

Sekarang pada usia 70 -an, John menghantar ibunya Eleanor dalam misi diplomatik ke Mahkamah Castile. Di sana anak perempuannya (bernama Eleanor) adalah ratu, dengan anak perempuannya sendiri. . Perjalanan pulang sukar, dan dia tetap berada di Fontevraud, menghantar masa depan Queen Blanche ke depan.

Akhir kehidupan Eleanor meneruskan corak generasi berturut -turut yang cuba menggulingkan yang sebelumnya. Pada tahun 1202 cucunya, Arthur Duke of Brittany, cuba menangkap Eleanor di istana Mirebeau. John berarak melawan Arthur, memecahkan pengepungan Mirebeau, dan menangkap Arthur yang berusia 15 tahun. Arthur hilang dalam jagaan John. . Dia ditangkap di Fontevraud antara suaminya, Henry II, dan anaknya Richard.

Trivia []

 • Dalam Tamadun VI: Kenaikan dan Kejatuhan, Eleanor of Aquitaine adalah salah seorang pemimpin yang pemain dapat dibandingkan dengan skrin ranking (jika skor akhir mereka ialah 1,100-1,199 mata).
 • Eleanor adalah pemimpin pertama di Tamadun sejarah untuk memimpin dua tamadun yang berbeza dalam permainan yang sama.
  • Penampilannya berubah berdasarkan tamadun yang dipimpinnya: dia memakai mahkota bunga, rambut braided dan lengan panjang yang lebih panjang ketika memimpin England, dan mahkota keemasan, rambut panjang mengalir dan lengan yang lebih pendek ketika memimpin Perancis. Dalam kedua -dua kes, dia sering dilihat memegang chalice emas yang berkilauan – sementara tidak dapat dilihat dalam permainan, model chalice ini penuh dengan wain, di mana logo firaxis dapat dilihat.
  • Skrin diplomasi Eleanor juga berubah bergantung pada tamadun yang diterajui. Ia menunjukkan tanah di sekitar Fontevraud Abbey ketika dia memimpin England, dan tanah di sekitar istana Poitiers ketika dia memimpin Perancis.
  • Dia juga merupakan nenek moyang beberapa masa lalu Tamadun Pemimpin: Eleanor Roosevelt, George Washington, Otto von Bismarck, Frederick the Great, William of Orange, Catherine II, Winston Churchill, Henry VIII, Maria Theresa, Maria I, Gustavus Adolphus, Isabella I, João II, Louis XIV, Prince Henry, Prince Henry, Navigator, Franklin Roosevelt, Frederick II, Kaisar Rom Holy, dan Charles V.

  Civ 6 Eleanor Panduan Pemimpin Aquitaine – Cara Menang Sebagai Eleanor

  The Mengumpulkan ribut pengembangan untuk Tamadun 6 memperkenalkan beberapa ciri baru kepada permainan strategi 4x abadi, termasuk kemenangan diplomatik, Kongres Dunia, sumber kuasa, konsep pemanasan global, dan lebih banyak lagi. Sudah tentu, ada pengembangan tidak lengkap tanpa penambahan tamadun dan pemimpin baru, dan Mengumpulkan ribut tidak mengecewakan di hadapan itu.

  Antara pemimpin baru ialah Eleanor, yang berkhidmat sebagai Duchess of the Fiefdom of Aquitaine dari 1137 hingga 1204. Di samping itu, dia adalah permaisuri yang berkonsultasi dengan kedua -dua Perancis (dari 1137 hingga 1152) dan England (dari 1154 hingga 1189). .

  , . Dari tab pemilihan pemimpin dalam menu penciptaan yang datang, sebenarnya terdapat dua versi Eleanor of Aquitaine yang berbeza, satu untuk setiap negara yang dapat dipengerusikan.

  Bonus untuk versi Perancis dan Inggeris adalah sama seperti yang diketuai oleh Catherine de Medici dan Victoria,. . Dalam panduan ini, kami akan menurunkan kelebihan, kekurangan, dan keadaan kemenangan terbaik untuk mengejarnya.

  kebolehan Eleanor

  Civ 6 Eleanor Agenda dan Keupayaan Aquitaine

  Kemampuan Pemimpin Eleanor

  Cuaca anda mengawal Perancis atau England, keupayaan Eleanor tetap sama. Ia dipanggil Mahkamah Cinta, Dan ini semua tentang mengurangkan kesetiaan bandar -bandar musuh yang berdekatan. Kata -kata rasmi adalah ini:

  “Kerja -kerja hebat di bandar -bandar Eleanor setiap penyebab -1 kesetiaan setiap giliran di bandar -bandar asing dalam 9 jubin. Sebuah bandar yang meninggalkan tamadun lain kerana kehilangan kesetiaan dan kini menerima kesetiaan yang paling banyak dari giliran dari tamadun Eleanor melangkau batang bandar bebas untuk menyertai tamadun ini.”

  Terdapat banyak jargon di sana, jadi mari kita pecahkannya. Kesetiaan adalah mekanik yang diperkenalkan di Civ 6’s pengembangan sebelumnya, Naik dan turun. Setiap bandar memberikan nilai kesetiaan kepada jubin sekitarnya. .

  Bandar bebas akan menyertai mana -mana civ yang mengalami tekanan kesetiaan yang paling banyak selepas sebilangan giliran. Dengan Mahkamah Cinta, Peringkat Bandar Percuma dilangkau sepenuhnya, dan akan menyertai Empayar Eleanor dengan segera. Ini adalah cara terbaik untuk mengambil alih kota -kota musuh tanpa berperang dengan mereka, yang membolehkan anda mengekalkan kedudukan diplomatik yang baik dengan seluruh dunia.

  Agenda Eleanor

  Agenda Pemimpin Eleanor dipanggil Angevin Empire, yang bermaksud bahawa versi AI Eleanor, tanpa mengira negara mana dia memimpin, suka berada di dekat bandar dengan penduduk yang tinggi. Dia juga memberi tumpuan lebih banyak usaha untuk mengembangkan penduduk bandarnya sendiri. Sekiranya anda memulakan permainan dan mendapati diri anda berhampiran Eleanor, pastikan anda menolak tahap penduduk anda setinggi mungkin untuk mengekalkan kedudukan yang baik dengannya!

  Menang dengan Eleanor of Aquitaine – Civ 6

  Kerana keupayaan pemimpinnya, Elanor cenderung untuk memihak kepada jalan yang tidak ganas untuk kemenangan. . Walau bagaimanapun, ia adalah permainan kebudayaan di mana Eleanor benar -benar bersinar, terutama ketika mengetuai Perancis.

  Civ 6. Ini adalah terima kasih kepada Grand Tour, yang menimbulkan jumlah pelancongan yang anda perolehi dari keajaiban. Di samping itu, penambahbaikan unik Chateau menjana lebih banyak pelancongan apabila anda menyelidik teknologi penerbangan. Oleh kerana anda akan mengepam orang hebat, membina keajaiban, dan menarik pelancong untuk memanfaatkan keupayaan Eleanor, anda juga boleh bersandar ke Laluan Kemenangan Kebudayaan.

  Eleanor of Aquitaine – Strategi Umum

  Terdapat dua keutamaan utama yang ingin anda fokuskan dengan Eleanor: pengembangan dan pertumbuhan bandar. . Atas sebab itu, kebudayaan bom sivik dan teknologi harus menjadi sasaran keutamaan. Dalam permainan awal, anda akan mahu mendorong bangunan dan daerah menjana budaya, seperti monumen, plaza kerajaan, dan dewan nenek moyang. Anda juga ingin menolak mata orang hebat, artis dan penulis khususnya, kerana keupayaan Eleanor berkisar di sekitar mereka.

  . . Sebaik sahaja anda melihat bandar -bandar musuh mula merendahkan kesetiaan, gerakkan kerja -kerja hebat anda ke bandar -bandar sempadan dan tonton kesetiaan jatuh.

  Sebaik sahaja empayar anda menjadi cukup besar, tidak akan ada yang menghentikan anda. Anda akan dapat beralih dari permainan budaya ke permainan diplomasi atau sains. Anda mungkin dapat menguruskan kemenangan penguasaan bergantung kepada bandar -bandar yang anda dapat menukar!

  Dan itulah rundown cepat bagaimana bermain sebagai Eleanor of Aquitaine di Tamadun 6. Adakah panduan ini membantu anda sama sekali? Beritahu kami di bahagian komen!