Reddit – Menyelam apa -apa, Devs yang gelap dan gelap sedang didakwa oleh Nexon | Pcgamesn

Devs yang gelap dan gelap dituduh oleh Nexon

Difailkan pada 14 April, di Mahkamah Daerah Amerika Syarikat untuk Daerah Barat Washington, dokumen pengadilan dari Nexon membuat siri tuntutan terhadap pemaju Ironmace yang gelap dan gelap.

Nexon memfailkan hak cipta untuk Projek P3 dalam Feburary

Nampaknya sebagai Feburary 9th 2023 Nexon secara rasmi diisi hak cipta untuk Projek P3, dan aset yang berkaitan.

Sesuatu yang perlu diperhatikan ialah hak cipta ini difailkan pada pertengahan tahun 2023, tetapi hak cipta menyatakan bahawa aset yang difailkan telah dibuat pada tahun 2021. Jadi pada dasarnya Nexon menunggu 2 tahun untuk memfailkan hak cipta untuk aset untuk projek yang telah dibatalkan. Betul pada masa ayah meletup dalam populariti.

Keseluruhan perkara ini seolah -olah seperti Nexon hanya marah sehingga mereka tidak masuk ke dalam kereta kuah ini.

Saya rasa semua ini mungkin akan melambatkan ayah, tetapi saya percaya bahawa Ironmace akan menarik ini.

Bagaimanapun hanya beberapa maklumat yang saya fikir cukup relevan.

Senarai Semua Hak Cipta Nexon – Pautan

Watak Projek P3 – Barbarian – Pautan

Projek P3 Watak – Cleric – Pautan

Watak Projek P3 – Ranger – Pautan

Projek P3 Watak – Tanker – Pautan

Watak Projek P3 – Pencuri – Pautan

Watak Projek P3 – Wizard – Pautan

Kod P3 Projek – Pautan

Projek P3 Playtest – Pautan

Devs yang gelap dan gelap dituduh oleh Nexon

Gelap dan lebih gelap, permainan RPG Dungeon-Looting baru-baru ini ditarik dari Steam, menghadapi tuntutan dari penerbit Korea Nexon atas dakwaan pelanggaran hak cipta.

Dev yang gelap dan gelap disaman oleh Nexon: watak dalam topi gergasi dengan kakitangan kayu dalam permainan RPG gelap dan lebih gelap

Diterbitkan: 17 Apr, 2023

Setelah dikeluarkan dari Steam pada bulan Mac, berikutan notis berhenti dan berhenti, permainan RPG Dungeon yang gelap dan gelap dan pemaju Ironmace kini menghadapi tuntutan dari penerbit Korea Nexon, mendakwa pelanggaran hak cipta. Nexon mendakwa bahawa gelap dan gelap dicipta menggunakan aset dan bahan yang pemaju di Ironmace bekerja dan digunakan semasa mereka bekerja oleh Nexon. Ironmace setakat ini menafikan kesalahan.

Difailkan pada 14 April, di Mahkamah Daerah Amerika Syarikat untuk Daerah Barat Washington, dokumen pengadilan dari Nexon membuat siri tuntutan terhadap pemaju Ironmace yang gelap dan gelap.

Terutama, Nexon mengatakan bahawa ia mencari kerosakan kerana kecurian “defendan ‘projek video nexon yang dikenali sebagai projek’ p3..

“Dalam melanggar kewajipan mereka kepada Nexon, defendan individu mencuri kod sumber P3, audiovisual, dan bahan -bahan lain yang dibangunkan oleh Nexon melalui perbelanjaan masa dan wang yang besar,” kata pengadilan itu.

“Defendan menggunakan bahan -bahan tersebut untuk membangunkan nama video yang serupa yang disebut gelap dan gelap yang defendan berusaha untuk mengedarkan melalui syarikat mereka yang baru terbentuk, Ironmace. Nexon membawa tindakan ini untuk menghentikan defendan daripada terus mendapat keuntungan dari tindakan mereka yang menyalahi undang -undang, termasuk melalui pengedaran gelap dan lebih gelap dan di tempat lain.”

Menamakan Pekerja Khusus di Ironmace, yang bekerja sebelum ini di bawah Nexon, tuntutan itu menerangkan klausa kontrak satu tahun yang “menghalang pekerja daripada bekerja dalam bidang perniagaan yang sama yang berpotensi melanggar rahsia perdagangan Nexon, tanpa persetujuan Nexon sebelumnya.”

Tuntutan itu mencari “bantuan kewangan termasuk ganti rugi yang dikekalkan oleh [Nexon] dalam jumlah yang belum ditentukan.”Nexon mendakwa bahawa” memuji defendan boleh mengancam Nexon, industri video, dan semua pengguna yang menikmati bermain video canggih.”

.’Dalam imej ini, Nexon membandingkan seni konsep dan tangkapan skrin dari P3 hingga gelap dan lebih gelap dan juga watak -watak yang dibangunkan oleh Dungeons and Dragons Wizards of the West Coast.

Thumbnail YouTube

Matlamatnya, seolah-olah, adalah untuk menunjukkan bahawa watak-watak generik, fantasi-permainan yang digunakan dalam gelap dan gelap menanggung persamaan dengan mereka yang berada di P3, terpisah kepada renditions syarikat lain dari archetypes yang sama.

“Seperti yang jelas kelihatan kepada mata, para penyihir barbar Pantai Barat sepenuhnya berbeza dari P3 dan barbar yang gelap dan gelap,” kata pemfailan Nexon.

“Cleric Dark and Darker juga sama dengan ulama P3. Kedua -dua watak mempunyai beg kantung dan ransel yang dimaksudkan untuk memegang item/objek, tali pinggang yang dihias dengan buku ejaan tebal, dan jubah yang bergelora, serta tudung yang ketat mendedahkan rambut muka, selendang leher berwarna -warni, perisai bulat, kakitangan logam, dan perisai lengan baju.”Anda dapat melihat satu lagi imej perbandingan yang dihasilkan oleh Nexon, dan ditangkap dari ringkasan video tuntutan oleh OnePeg, di bawah:

Dev gelap dan gelap disaman oleh Nexon: gambar membandingkan watak dari gelap dan lebih gelap dengan orang lain dalam permainan RPG

.

Sementara itu, anda mungkin ingin mencuba beberapa permainan koperasi yang hebat, atau mungkin beberapa permainan fantasi terbaik di PC.

Ed Smith Sebelum ini dari Edge, Naib, dan Polygon, Ed menyertai PCGamesn pada tahun 2022. Dia melakukan semua berita, terutamanya kejatuhan, separuh hayat, dan mogok counter 2.