Reddit – menyelam apa -apa, apakah tudung di takdir 2? | Beban

Apakah tudung di takdir 2

Walaupun kami kini mendapat lebih banyak maklumat yang kukuh di atas tudung, terdapat banyak teori tentang tudung sejak pelancaran Destiny 2 Lightfall.

Akhirnya, dalam permainan, tudung dijelaskan

Bagi sesiapa yang belum mengikuti, misi pembendungan tudung di Neomuna telah ditambah musim ini. Pengenalan pertama adalah untuk aspek Strand baru, namun setiap minggu telah menambah arkib baru untuk menyahsulit (log audio) dari saintis Neomuna Chioma Esi.

Sepanjang musim anda, Osiris, dan Nimbus mendengar arkib ini sebagai Chioma menjatuhkan bom dan lebih banyak maklumat mengenai eksperimen manusia yang pertama dengan tudung. Dan akhirnya, pada minggu ke -9, dia tidak dapat menjelaskan bahawa tudung itu (paffrasing) “kesedaran bersama, seperti vex tetapi organik. Itulah sebabnya Vex adalah selepas kami, jika mereka mempunyai akses ke tudung mereka dapat menjalankan simulasi paracausal … “Impak utama pada masa depan sekarang jika serangan vex di Neomuna pernah berjaya atau jika tudung itu pernah dikompromi

Sangat menarik untuk melihat banyak maklumat yang diberikan dan soalan dijawab dengan betul dalam permainan, walaupun ia hanya log audio dan walaupun ia adalah watak yang secara langsung menyatakan tujuannya. “Objek misteri ini? Ini kesedaran yang berkaitan dengan paracausal. Kita boleh menggunakannya untuk x dan musuh kita boleh menggunakannya untuk y.”Saya tidak fikir manfaat format seperti ini dari kemas kini minggu demi minggu tetapi ia adalah sesuatu yang baru yang telah ditambah yang jatuh di bahagian yang lebih rahsia.

Saya membayangkan sejumlah pemain yang dilaburkan dalam cerita itu tidak menyedari ini dan menganggap ia bernilai berkongsi

Apakah tudung di takdir 2?

Adakah anda tertanya -tanya apa tudung di takdir 2? Inilah yang kita ketahui mengenai objek misteri di Neptunus bahawa penjaga dan saksi itu selepas itu.

Diterbitkan: 21 Ogos 2023

Apakah tudung di takdir 2? Menuju ke bentuk terakhir, kemungkinan banyak di antara kamu masih keliru tentang tudung di takdir 2. Lagipun, Lightfall tidak memberikan penjelasan yang terbaik dan misi pembendungan tudung begitu tersembunyi kebanyakan pemain tidak pernah mengalami lore-drop. Tetapi, ia adalah kunci kepada masa depan alam semesta dan mengambil saksi.

Oleh itu, jika anda mahukan penderitaan penuh mengenai apa yang akan anda harapkan dan apa yang boleh anda harapkan dari ke depan di Destiny 2, artikel ini adalah untuk anda. Panduan ini akan membawa anda melalui semua yang kita tahu mengenai tudung yang membawa kepada Destiny 2 Tarikh Pelepasan Bentuk Akhir, serta apa yang kita pelajari semasa misi Destiny 2 Lightfall.

Apakah tudung di takdir 2?

Tudung di Destiny 2 adalah entiti paracausal yang dikebumikan jauh di dalam kemudahan kolektif Ishtar di Neomuna di Neptunus yang sejajar dengan kegelapan. Ia digunakan oleh saksi untuk membuat portal ke lokasi yang tidak diketahui pada akhir pengembangan cahaya.

Walaupun kini berfungsi sebagai sumber kuasa untuk bandar Neomuna, serta asas Cloudark terima kasih kepada pelepasan paracausalnya, entiti ini mampu kuasa besar.

Destiny 2 THE VEIL: Tutup tudung di Neomuna

Sebagai sumber (atau a) kegelapan, tudung adalah antitesis pengembara. Beberapa watak, termasuk log hantu dan audio yang ditinggalkan oleh penyelidik Neomunian Dr. Chioma Esi, menunjukkan bahawa tudung mewakili web kesedaran. Dengan pengembara yang mempunyai penguasaan dunia fizikal, tudung itu seolah -olah mengawal metafizik – kegelapan. Kuasa ini dibentuk oleh pemikiran dan kesedaran.

Thumbnail YouTube

Asal -usul tudung di takdir 2

Asal -usul Veil di Destiny 2 masih belum diturunkan, walaupun kita tahu ia ditemui oleh spesies saksi dan dibawa kembali ke homeworld mereka. Spesies saksi berusaha untuk menggabungkan tudung dengan pengembara untuk mengukuhkan hubungan mereka dengan kekuatan kosmik cahaya dan kegelapan.

Walau bagaimanapun, apabila pengembara melarikan diri, tudung itu mungkin dibawa bersama saksi kepada Sol dalam mengejar pengembara, kerana ia adalah kunci untuk membawa ‘bentuk akhir’ alam semesta. Semasa keruntuhan pertama bumi, Savathûn menyembunyikan tudung di Neptunus, di mana kemudian ditemui oleh Neomunians berabad -abad kemudian.

Destiny 2 Tudung: Asal-usul tudung, yang digambarkan dalam gaya tangan

Yang memaklumkan kepada kami tentang tudung di takdir 2?

The Guardians dimaklumkan tentang tudung di Destiny 2 semasa mesej terakhir dari Rasputin pada musim Seraph pada tahun 2023. Ini adalah mesej terakhir yang dihantar ketika Rasputin mengorbankan dirinya untuk memusnahkan pemanasan.

Rasputin telah menyimpan rekod Neomuna selepas mereka menerima laporan dari Soteria, AI yang membantu dalam menubuhkan Neomuna. Walau bagaimanapun, maklumat ini sengaja tersembunyi untuk menyimpan Neomuna – mungkin tudung – rahsia. Setelah diberitahu tentang tudung, cahaya 2 cahaya menyaksikan perlumbaan AS ke Neomuna untuk mendapatkannya sebelum kalus dan saksi mendapatnya terlebih dahulu.

Destiny 2 Teori Tudung

Walaupun kami kini mendapat lebih banyak maklumat yang kukuh di atas tudung, terdapat banyak teori tentang tudung sejak pelancaran Destiny 2 Lightfall.

Mungkin teori yang paling menarik adalah dari pengguna Reddit ‘TunnelingGeek’, yang mencadangkan bahawa tudung bertindak sebagai jambatan antara cahaya dan gelap. Teori ini sangat berdasarkan pemahaman kita tentang helai, kuasa yang dibuat sebagai produk sampingan dari tudung. Osiris menyatakan bahawa cahaya adalah alam fizikal, sementara kegelapan adalah domain metafizik, termasuk mimpi, mimpi buruk, dan bawah sedar. Strand, yang mana Osiris merujuk sebagai ‘superposisi paracausal’, sepadan dengan definisi ini – kuasa kegelapan yang memanipulasi dunia fizikal.

Walaupun ia telah disahkan bahawa tudung adalah sumber kegelapan, atau sekurang -kurangnya satu sumber, ia masih boleh menjadi benar bahawa ia bertindak sebagai dinding antara cahaya dan kegelapan yang, sekali patah, mewujudkan hubungan antara kedua -dua kuasa paracausal. Sebagai contoh, ini nampaknya saksi yang dilakukan pada akhir kempen cahaya, di mana ia menggunakan tudung untuk seolah -olah memecahkan pemisahan antara cahaya dan gelap untuk memasuki alam dalam pengembara itu sendiri.

Dan itu sahaja yang perlu diketahui mengenai tudung di takdir 2 sekarang. Untuk lebih banyak penjelasan yang lebih baik ketika kami mendekati akhir saga cahaya dan kegelapan, jangan ketinggalan untuk mengetahui semua tentang takdir 2 saksi. Lagipun, semuanya datang ke saksi dalam bentuk terakhir.

Lebih banyak dari beban

Rory Norris Ketika tidak bermain kereta api bintang honkai, takdir, atau mana-mana penembak rooter lain, Rory menulis tentang mereka dengan tegas. Sebenarnya, setelah memainkan penembak Bungie’s Looter sejak dilancarkan, ia adalah salah satu permainan yang paling dimainkan sepanjang masa, dengan beribu-ribu jam tenggelam ke dalam alam semesta yang kaya. Cintanya untuk semua perkara rampasan, RPG, dan pencarian membawanya untuk memulakan kerjaya sebagai wartawan permainan bebas sebelum menjadi penulis panduan sepenuh masa untuk LOADOUT. Sejak itu, dia menulis beratus -ratus panduan yang meliputi segala -galanya dari kegemaran lamanya ke tajuk baru seperti FC 24 dan Assassin’s Creed Mirage. Terdapat juga peluang yang tinggi bahawa dia menggunakan ijazah sejarahnya untuk membuat beberapa sambungan liar ke sejarah sebenar dalam permainan yang kita cintai di PS5, Xbox, dan Nintendo Switch. Dia terpesona dengan hubungan antara Perang Dingin dan perkembangan permainan video ‘benar’ yang pertama, dan cara pengalaman kita membentuk industri permainan dan bagaimana kita berinteraksi dengannya. Saat ini hilang meneroka alam semesta di Starfield dan membuat keputusan yang sukar di Baldur’s Gate 3 sambil menunggu Call of Duty MW3 untuk disiarkan ke tangan kita.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Bungie baru sahaja memulakan kerjayanya dalam sejarah 9 tahun Destiny

Imej hitam dan putih pengembara dengan portal tudung yang tertanam di dalamnya

Ryan Gilliam (dia/dia) telah bekerja di Polygon selama hampir tujuh tahun. Dia terutamanya menghabiskan masa menulis panduan untuk permainan besar -besaran seperti Diablo 4 & Takdir 2.

Francais Destiny mempunyai beberapa misteri jangka panjang sejak kelahirannya hampir sembilan tahun yang lalu, dan Takdir 2 hanya memperdalamnya sejak dibebaskan. Oleh itu, anak lelaki yang mengejutkan, selepas bertahun -tahun menawarkan lebih banyak misteri daripada jawapan, Bungie memutuskan untuk menjatuhkan bom besar pada hari Selasa secara rawak di tengah -tengah Takdir 2: Musim yang mendalam.

Cutscene baru, yang muncul selepas bahagian Minggu 5 dari pencarian “Ke kedalaman”, menerangkan asal -usul siri ‘Big Bad, The Saksi, dan bahkan mula membongkar misteri tudung – pemain MacGuffin mengejar sepanjang yang paling banyak pengembangan terkini, Cahaya, Hanya untuk mengetahui apa -apa mengenainya pada akhirnya. Lebih penting lagi, cutscene akhirnya memberi pemain beberapa maklumat mengenai apa yang pengembara – ruang gergasi raksasa yang telah duduk di langit Destiny selama hampir satu dekad – sebenarnya.

[Amaran: Artikel ini mengandungi spoiler untuk yang baru Takdir 2 cutscene, serta akhir Cahaya kempen. Sekiranya anda tidak mahu dimanjakan, pergi bermain bahagian 5 bahagian questline “ke kedalaman” dan selesaikan Cahaya pengembangan pertama.]

Cutscene dibuka pada sekumpulan orang dari bangsa asing yang sama yang datang dari saksi. Sloane (NPC yang lama dilupakan) memberitahu pemain tentang leluhur saksi, dan bagaimana mereka menderita sendirian di planet mereka. Pengembara, ternyata, dikebumikan di dunia rumah mereka sepanjang masa.

Setelah dibebaskan dari planet ini, pengembara itu memberkati orang -orang saksi dengan zaman keemasan, dan mereka memanggilnya tukang kebun. Nama ini penting, kerana ia mengesahkan bahawa pengembara dan tukang kebun – dianggap berpotensi menjadi dua entiti cahaya yang berbeza selama bertahun -tahun – sebenarnya satu dan sama.

Semasa gambaran cutscene zaman kegemilangan ini, kita melihat bahawa orang -orang ini membina kapal piramid yang mengerikan yang telah mengancam pemain sejak berakhir Takdir 2Kempen Perang Merah. Tetapi selepas “eons” kemakmuran, rakyat menjadi bosan dengan kesunyian pengembara, dan menuntut agar ia memberi mereka beberapa bentuk panduan selanjutnya. Ini membawa rakyat mencari entiti yang tukang kebun berkongsi hubungan dengan: winnower atau, seperti yang kita tahu, tudung.

Ini adalah tradisi paling penting yang diturunkan dalam cutscene. Bungie telah lama mengusik pemain mengenai identiti kuasa utama cahaya dan kegelapan – memanggil salah satu gardner dan yang lain Winnower – dan penjaga telah menghabiskan bertahun -tahun berspekulasi siapa atau apa yang mereka boleh. Sekarang kita tahu bahawa tukang kebun adalah pengembara (cahaya tulen) dan Winnower adalah tudung (rakan kegelapan pengembara).

Orang -orang saksi mendapati tudung, dan pada gilirannya, ia mengajar mereka tentang sifat cahaya dan gelap. Mereka mendapati bahawa cahaya mampu mencipta dan memusnahkan. Oleh itu, mereka menganggap cahaya menjadi kekuatan kekacauan, mengatakan ia perlu dijinakkan. Kegelapan adalah jawapan mereka kepada kekacauan ini, kerana ia dibentuk oleh “pemikiran dan kesedaran.”

Mozek hitam dan putih orang saksi yang menyembah cahaya dan kegelapan di takdir 2

Dengan menggunakan kegelapan untuk menjinakkan cahaya, orang -orang saksi percaya bahawa ia dapat mewujudkan alam semesta yang sempurna, yang mereka panggil bentuk terakhir. Ini adalah satu lagi yang penting, kerana ia memberi makna kepada nama Takdir 2Pengembangan seterusnya: Bentuk terakhir.

Walau bagaimanapun, apabila orang -orang saksi cuba menggunakan tudung untuk menjinakkan pengembara, orb meninggalkan mereka. Tidak dapat menerima bahawa bentuk terakhir mereka tidak akan pernah berlaku, mereka menggunakan kegelapan untuk menggabungkan diri mereka sendiri – semua anggota spesies yang tersisa – ke dalam saksi (begitu dinamakan kerana mereka telah “menyaksikan kebenaran dalam kegelapan”).

Sejak itu, saksi telah mengejar pengembara melalui kosmos dalam usaha untuk “mengenakan makna pada alam semesta yang tidak bermakna.”Cutscene berakhir dengan imej pengembara dan tudung yang digabungkan, yang berlaku pada akhir Cahaya kempen.

Dalam masa lebih kurang tiga setengah minit, Bungie menerangkan keseluruhan persediaan untuk saga cahaya dan kegelapan takdir, yang ditetapkan untuk berakhir dengan Bentuk terakhir. Dan sementara masih belum jelas siapa atau apa yang mencipta pengembara dan tudung (dan siapa yang tahu jika kita akan mendapat jawapan itu), ini adalah maklumat paling kita perolehi pada asal -usul cahaya, kegelapan, dan Saksi.

Cutscene ini adalah rasa yang mengalu -alukan ketelusan selepas bungie terlalu misteri Cahaya pengembangan. Di sini berharap studio melekat pendaratan di Bentuk terakhir, yang akan diturunkan secara rasmi pada Ogos. 22 dalam tahunannya Takdir 2 Pameran.