Rampasan Mudah, Autoloot Selektif: Mod Utiliti: World of Warcraft Addons

Autoloot selektif

Disenchant automatik
Terdapat kotak semak kedua dalam senarai tamak yang menunjukkan sama ada anda mahu secara automatik menghina item kerana ia akan dijarah dan bukannya roll tamak biasa.

Rampasan mudah

Penapis rampasan automatik.
Apabila diaktifkan dan rompakan automatik dilumpuhkan, ia secara automatik menggunakan penapis yang ditentukan pengguna supaya hanya item dengan kualiti/jarang di atas tahap tertentu akan dijarah secara automatik.

Pengguna juga boleh menentukan pengecualian dari peraturan kualiti umum. Dengan menaip ” /El Show”, anda boleh memajukan UI untuk menambah:

 • “Autoloot” (selalu rampasan)
 • “Abaikan” (tidak pernah merampas)
 • “Hancurkan” (hancurkan barang itu apabila diambil)
 • “Perlu” (keperluan gulung secara automatik)
 • “Ketamakan” (secara automatik menggulung ketamakan)
 • Tahap kualiti untuk setiap kelas item akan dijarah secara automatik

Masukkan nama item ke dalam kotak teks “Nama Item” di tengah -tengah tetingkap dan tekan butang Tambah di bawah lajur yang anda ingin masukkan ke dalam item (ungkapan biasa boleh digunakan untuk memadankan nama item).

Anda juga boleh beralih klik item dalam inventori anda atau di Atlasloot misalnya setelah anda mengaktifkan kotak teks untuk menyalin nama item secara automatik. Sekiranya anda tidak mengklik dalam kotak teks sebelum anda beralih klik item, pautan akan muncul dalam tetingkap “lalai” (biasanya berbual).

Item juga boleh diseret dari inventori anda ke butang tambah di bawah lajur yang anda mahu tambahkan nama item ke (tiada kad liar boleh digunakan dalam kes ini).

Menekan butang di sebelah medan teks akan membawa alat di mana anda boleh mencari beg anda untuk item dengan nama yang mengandungi teks tertentu.

Item di bawah “keperluan” atau “ketamakan” secara automatik akan dikeluarkan dari senarai jika anda merampas item dengan nama itu. Untuk mengelakkan perkara ini berlaku klik padlock di sebelah nama item sehingga dikunci. Ini akan menghalang item daripada dikeluarkan dari senarai dan anda akan terus bergolek sehingga anda secara manual mengeluarkannya dari senarai dengan mengklik pada nama atau dengan mengklik pada padlock lagi dan kemudian menjarah item tersebut.

Disenchant automatik
Terdapat kotak semak kedua dalam senarai tamak yang menunjukkan sama ada anda mahu secara automatik menghina item kerana ia akan dijarah dan bukannya roll tamak biasa.

Memusnahkan barang kelabu
Anda boleh menetapkan addon untuk memadam barang kelabu yang dijarah. Ini untuk membantu penipu untuk menyimpan beg kemas dan tidak membanjiri mereka. Semasa merampas item kelabu, ia akan memusnahkan item dengan item yang sama (item yang sama) dalam inventori. Anda tidak akan mendapat amaran apabila barang dimusnahkan!

Tamak atau tidak disengaja
Menggunakan “ketamakan”/”disenchant on” dan drop down akan memberi anda pilihan untuk tamak atau disenchant (de akan mencetuskan roll ketamakan jika tidak ada enchanter dalam kumpulan) pada item kualiti yang ditentukan atau lebih rendah. “Sentiasa Greed On Boe Item” akan berbuat demikian jika diperiksa dan bukannya barang -barang yang tidak disengaja yang akan mengikat peralatan. Menetapkan tahap item di kotak teks yang ditandakan “Tahap Item” akan menyebabkan item yang tahap atau lebih rendah diperlakukan dengan cara yang sama seperti yang sepadan dengan kualiti (DE atau ketamakan bergantung pada tetapan anda).

Tetapan lain termasuk: Tetapan Peraturan Loot (bila menggunakan Addon bergantung pada peraturan rampasan). Membolehkan/melumpuhkan penggunaan addon dalam permainan. Ambang kualiti/jarang.

Tetapan boleh didapati di tab Addon dari menu antara muka Blizzard atau dengan menaip ” /pilihan El”

Atlasloot
Atlasloot WishList boleh digunakan untuk item yang anda ingin gulung memerlukan. Masukkan item dalam senarai dan addon dengan lakukan selebihnya. Ini adalah kebergantungan pilihan jadi tidak perlu dipasang Atlasloot.

 • Fungsi keperluan/ketamakan hanya berfungsi apabila tetingkap lalai “roll for loot” muncul. Ia tidak berfungsi jika kumpulan/serbuan menggunakan tuan rumah induk. Sekiranya barang keperluan/ketamakan dijarah oleh anda, ia akan dikeluarkan dari senarai keperluan anda kecuali ditandakan dengan beg.
 • Anda tidak akan mendapat amaran apabila anda tidak disengaja! Anda dapat melihat apa yang berlaku dalam log seperti biasa tetapi anda tidak dapat membatalkan apa -apa yang tidak disengaja dan pengarang addon ini tidak bertanggungjawab untuk merampas yang tidak disengaja atau dimusnahkan secara tidak sengaja!

Autoloot selektif

Addon ini melaksanakan visi saya mengenai sistem auto-loot muktamad. Kepada saya, merampas barang -barang biasa berulang -ulang adalah membosankan dan mengambil masa yang berharga yang saya tidak mempunyai banyak dengan anak -anak di sekitar rumah. Saya telah mencuba tambahan lain tetapi mereka tidak memenuhi semua hasrat saya jadi saya memutuskan untuk menjadikan fantasi saya sendiri menjadi kenyataan. Matlamat utama adalah untuk menghilangkan barang-barang tertentu untuk mengurangkan masa yang dihabiskan untuk merampas mayat sambil mengekalkan keseimbangan yang baik antara apa yang dirampas dan barang-barang yang dijarah secara manual. Barang kelabu biasanya “meh” (kecuali jika ia bernilai sedikit emas) sambil merampas barang -barang yang jarang berlaku dan epik memberi rasa ganjaran yang baik, tidak?

 • Duit syiling (jika kurang daripada 50g) dan mata wang
  Anda boleh menentukan mata wang yang harus diabaikan dalam fail konfigurasi.
 • Barang berkaitan pencarian yang jatuh bersendirian (e.g. mengumpulkan objek) atau ditentukan dalam senarai tersuai dalam ‘senarai item.lua ‘
  Terdapat pilihan untuk merampas semua item pencarian.
 • Barang kelabu dengan nilai jual antara 20 dan 10g
  Terdapat pilihan untuk merampas semua sampah secara automatik (di bawah harga set maksimum) jika watak mempunyai kulit sebagai profesion.
 • Bahan yang mempesona dan pigmen biasa dari herba penggilingan
 • Item Tradeskill dari subtipe berikut (di bawah kualiti yang jarang berlaku):
  Kain, herba, kulit, logam & batu
 • Reagen Elemental Biasa dari ekspansi berikut:
  Outland, Draenor, Cataclysm dan Northrend
 • Ikan biasa ditangkap semasa memancing (dan beberapa ikan khas, e.g. Menyimpang ikan)
 • Anda juga boleh menambah item tersuai yang seharusnya atau tidak boleh dijarah. Saya telah memasukkan senarai item saya sendiri
  dalam fail konfigurasi (senarai item.lua) jadi anda dapat melihat bagaimana ia berfungsi dan tweak dengan keinginan anda sendiri.

Sekiranya anda tidak mahu menggunakan fungsi ini sama sekali, anda boleh melumpuhkannya dalam fail konfigurasi!

Semasa menggunakan addon ini, anda akan melihat kilat tetingkap rampasan semasa ia menjarah. Ini berfungsi seperti yang dimaksudkan untuk menjadikannya serasi dengan (dalam teori) addon lain yang tidak menyentuh proses rampasan sebenar. Saya telah mengujinya dengan tetingkap Loot Blizzard Standard dan dengan Elvui (yang saya gunakan sendiri). Sekiranya anda menghadapi masalah, beritahu saya!

Terima kasih kerana menarik minat projek saya. Saya harap perjalanan anda di Azeroth menjana banyak barang yang layak!

DLMS (Sistem Pengurusan Loot Dinamik)

Pilihan DLMS 1.jpg

DLMS adalah sistem pengurusan rampasan yang lengkap dan penuh. Ia membolehkan anda mempunyai kawalan sepenuhnya ke atas apa yang anda rampasan, sama ada secara umum mengikut kategori, nilai, kualiti atau khusus menggunakan senarai rampasan putih & hitam baru.

Anda boleh merampas semuanya atau tidak ada. Sekiranya semua yang anda mahu rompakan adalah kain, anda boleh melakukannya. Mahu merampas kain dan apa -apa yang rosak (barangan biru) yang jatuh, anda juga boleh melakukannya. DLMS adalah alat penjarahan yang sangat kuat.

Setelah dipasang dan dijalankan untuk kali pertama, ia akan menetapkan sendiri untuk merampas segala -galanya untuk memberi peluang untuk membina pangkalan data kategori (yang mana ia mendasarkan pilihan kategori) jadi, mungkin sedikit spammy pada mulanya tetapi, pangkalan data akan membina dengan cepat dan akhirnya, semua yang anda akan lihat adalah mesej sekali -sekala apabila ia mendapati sesuatu yang baru.

DLMS juga akan menjual barang-barang kelabu (atau boe yang tidak biasa dan perisai Boe) dengan nilai apabila melawat vendor dan jika vendor itu boleh dibaiki, juga akan membaik pulih gear anda. Ada pilihan untuk mematikannya.

DLMS juga boleh diminta untuk auto-roll pada barangan hijau atau biru semasa dikelompokkan atau auto-pass pada semua gulungan rampasan.

 • Rampasan semua dan pergi! – memberitahu DLM untuk merampas semuanya.
 • Dayakan DLMS – Membolehkan Addon.
 • (Baru) Dayakan butang DLMS – Membolehkan elemen UI baru.
 • Gunakan Mesej WOW – Gunakan mesej sembang standard wow semasa menjarah bukan mesej DLMS.
 • (Baru) Tunjukkan mesages “tidak dijarah” – memberitahu anda jika item tidak dijarah.
 • Pastikan tetingkap Loot Open-menyimpan tetingkap rampasan dari penutupan auto apabila DLMS selesai menjarah.
 • (Dikemas kini) Auto Jual Junk – Auto menjual barang kelabu dengan nilai dari beg anda. Termasuk Soulbound. (Baru) Jualan Auto Kini Diletakkan.
 • Pembaikan Auto – Auto Membaiki gear anda semasa berada di vendor yang boleh dibaiki.
 • Auto Roll Greed on Unfommon – Adakah Auto Roll Greed On Hijau Barang Semasa dikumpulkan.
  • Roll Auto On Rare – Apabila diperiksa, juga akan menjadi ketamakan secara automatik pada barangan biru semasa dikumpulkan.
  • Auto Pass – Akan Melancarkan Semua Gulungan.

  Tujuan jiwa DLMS adalah untuk membantu anda menguruskan inventori anda dan membuat tindakan rompakan lebih cekap dengan membolehkan anda merampas hanya apa yang anda mahu ramping tanpa perlu berhenti dan “membersihkan beg anda” dengan kerap.

  (Baru) elemen ui. Saya mungkin mendapat sedikit terbawa -bawa dengannya tetapi, saya fikir ia kelihatan baik dan agak tidak adil. Terdapat pilihan untuk melumpuhkannya jika anda tidak suka/menggunakannya.

  (Baru) Kategori Pilihan Kemas kini dengan cepat tanpa perlu memuatkan semula UI.

  (Baru) Loot senarai putih & hitam. Boleh diakses menggunakan /dlms w_list atau /dlms b_list. Memberi anda kawalan sepenuhnya ke atas apa yang anda mahukan dan tidak mahu menjarah.

  (Baru) Autosell Selamat & Abaikan Senarai. Boleh diakses menggunakan /dlms as_safe atau /dlms as_ignore. Memberi anda kawalan sepenuhnya ke atas apa yang anda mahukan dan tidak mahu menjual.

  Penggunaan baris perintah: /dlms [w_list | b_list | as_safe | as_ignore] [tambah | keluarkan] [itemLink]

  e.g. /dlms w_list tambah [itemLink]

  Anda boleh menambah seberapa banyak pautan yang sesuai dengan kotak edit sembang yang saya percaya adalah kira -kira 3.

  Anda juga boleh menambah dan mengeluarkan item ini dalam inventori dengan menggunakan l-alt+r/lclick dan r-alt+r/lclick

  L-alt+r-klik-Tambahkan/keluarkan item dari senarai hitam anda
  L-alt+l-klik-tambahkan/keluarkan item dari senarai putih anda
  R-alt+r-klik-tambahkan/keluarkan item dari senarai abaikan autosell anda.
  R-alt+l-klik-tambahkan/keluarkan item dari senarai selamat autosell anda.

  DLMS juga akan memberitahu anda apa yang akan dilakukannya dengan item di dalam alat item. (e.g. akan selalu menjual barang ini, tidak akan menjual barang ini, dll..)

  Yang boleh saya katakan ialah, DLMS telah menjadi tempat utama dalam senjata addon saya dan saya tidak dapat bermain dengannya. Cubalah, bermain dengan pilihan dan saya harap anda menikmatinya seperti yang saya lakukan.