Platform | Permainan Video RPG |, Platformer Tindakan Hebat Dengan Elemen RPG Untuk Bermain: Salt dan Sanctuary Perbincangan Umum

Platformer RPG

Permainan platform yang berwarna -warni dengan elemen RPG, di mana Mario dan Luigi pergi untuk menyelamatkan Puteri Peach. Kali ini dia diculik ke tanah impian. Ia adalah mimpi yang merupakan tema utama pengeluaran ini, menggabungkan adegan platform, teka -teki pertempuran dan logik. Semasa bermain, sebagai contoh, kita harus mengganggu luigi tidur untuk mengubah impiannya.

platformPermainan video RPG

RPG. Kategori ini merangkumi permainan yang memberi penekanan pada sistem kemajuan untuk watak terkawal (atau sekumpulan aksara) yang digambarkan dengan banyak statistik. Mereka juga mempunyai cerita dan pencarian pelbagai plot. Terdapat RPG klasik dengan pertempuran dan peraturan berasaskan giliran yang diilhamkan oleh RPG pen-dan-kertas (E.g. Baldur’s Gate, Fallout), Tindakan RPG dengan Pertempuran Masa Nyata Dinamik (Dark Souls) dan JRPGS – tajuk yang sangat spesifik berdasarkan gaya dan budaya Jepun, terutama pada manga dan anime (Final Fantasy, Kingdom Hearts).

Sony PlayStation 2

Sony PlayStation 1

PlayStation Portable

Microsoft Xbox

Telefon Windows

Nintendo Wii

Nintendo DS

Game Boy Advance

Semak ensiklopedia dengan genre dan tag. Setiap permainan mempunyai satu genre utama: tindakan, pertempuran, teka -teki, pengembaraan, RPG, sukan, strategi, simulasi, parti, perlumbaan, arked. Anda boleh mencari pelbagai tag dan permainan penapis mengikut platform, skor, atau tarikh pelepasan.

Super Mario RPG

Super Mario RPG

RPG 17 November 2023

Pembuatan semula permainan ikonik dengan nama yang sama dari tahun 1996. . Kali ini, Mario bergabung dengan Bowser untuk melawan kejahatan yang lebih besar.

Noita

Noita

RPG 15 Oktober 2020

Seorang wakil spesies roguelike, di mana kita memainkan peranan seorang ahli silap mata yang mengembara melalui dunia bawah tanah yang suram. Sebagai perbandingan dengan permainan lain, grafiknya dibuat dalam teknik seni piksel, Noita menonjol kerana kemungkinan besarnya memusnahkan alam sekitar – setiap piksel di sini adalah objek animasi berasingan tertakluk kepada undang -undang fizik.

Garam dan tempat perlindungan

Garam dan tempat perlindungan

RPG 15 Mac 2016

Platformer 2D Dark dengan Elemen RPG, yang dibangunkan oleh pasukan SKA Studios, yang terkenal dengan produksi asal dan sama -sama kejam The Dishwasher dan Charlie Murder. Di garam dan tempat perlindungan kita mengambil bentuk lanun yang kapalnya terhempas di dekat pulau misteri yang dihuni oleh gerombolan tenggelam dan tuan mereka yang kuat.

Garam dan pengorbanan

Garam dan pengorbanan

RPG

Pengeluaran seperti jiwa dalam bentuk permainan tindakan platform. . Permainan ini membolehkan anda bermain solo atau dalam mod co-op.

Lili Ender: Tenang Ksatria

Lili Ender: Tenang Ksatria

RPG 21 Jun 2021

Permainan Metroidvania dalam format permainan platform tindakan dengan elemen RPG. Di Lilies Ender: Quietus of the Knights kita mendapati diri kita dalam kerajaan yang hancur, yang kita bersiar -siar sebagai pendeta menggunakan kemahiran musuh yang dikalahkan dalam pertempuran.

Batu Kedua: Legenda Dunia Tersembunyi

Batu Kedua: The Legend of the Hidden World adalah tindakan RPG dengan Elemen Permainan Platform, di mana kita menemui rahsia era yang dilupakan dalam dunia fantasi. Permainan ini diilhamkan oleh The Crash Bandicot dan The Legend of Zelda Series dan The Bloodborne Game, antara lain.

Kertas Mario: Raja Origami

Kertas Mario: Raja Origami

RPG 17 Julai 2020

Ini adalah sebahagian daripada siri Kertas Mario Spin-off, menggabungkan ciri-ciri RPG dan permainan platform. Di Paper Mario: The Origami King Moustached Plumber pergi ke dunia origami dan harus menyelamatkan Peach Princess dari tangan King Olly.

Sanctuary Monster

Sanctuary Monster

RPG 08 Disember 2020

Sanctuary Monster adalah mengenai menangkap dan melatih makhluk, berjuang dan meneroka dunia. Semua ini dalam reka bentuk piksel dari studio bebas mo rai permainan.

Anak cahaya

Anak cahaya

RPG 29 April 2014

Anak Cahaya adalah RPG 2D yang menggabungkan unsur-unsur platformer moden dan permainan peranan Jepun. Ia dibangunkan oleh Ubisoft Montreal, anak syarikat Ubisoft yang juga bekerjasama dalam pembangunan permainan Far Cry dan Assassin Creed. Anak Cahaya menceritakan kisah Aurora, seorang gadis muda yang harus menyelamatkan Kerajaan Lemuria. Semasa bermain, kami mempengaruhi perkembangan Aurora dan menyaksikan perjalanan kasarnya ke dewasa.

Kematian

Gambit kematian

RPG

Death’s Gambit adalah aksi 2D Oldschool RPG yang dibangunkan oleh White Rabbit, yang diilhamkan oleh permainan klasik seperti Castlevania atau Shadow of the Colossus dan produksi baru seperti Jiwa Syaitan. Kami bermain sebagai utusan kematian, dan tugas kami adalah untuk membersihkan dunia dari abadi. Permainan ini berlaku di planet zaman pertengahan, di mana kita perlu menghadapi banyak kesatria, undead, dan raksasa.

Dex

Dex

14 Mei 2015

Permainan tindakan asal yang ditetapkan di dunia siber dan dicipta oleh Dreadlocks – sebuah studio Czech yang bebas. Dex Mingles unsur-unsur platform klasik dengan mekanik peranan; Ia diilhamkan oleh tajuk arked klasik, serta karya William Gibson. Permainan ini terletak di Harbour Prime, di mana daerah mewah bertentangan dengan kotoran yang miskin tinggal di. Pemain harus menghadapi AI misteri yang telah longgar dan ingin membuat perubahan yang tidak dapat dipulihkan.

Lisa: Edisi muktamad

Lisa: Edisi muktamad

RPG

Lisa – Edisi Definitif adalah kompilasi remastered Lisa: The Sakit dan Pengembangannya Lisa: The Joyful. Permainan ini adalah RPG – membezakan visual seni pixel yang sederhana, ia mempunyai tema matang dan banyak peristiwa yang mengerikan.

Mandragora

Mandragora

Mandragora adalah tindakan RPG dengan unsur -unsur 2.Permainan platform 5D. Pemain memilih salah satu daripada beberapa kelas watak dan menetapkan untuk meneroka dunia fantasi gelap.

Mario & Luigi: Pasukan Impian

Mario & Luigi: Pasukan Impian

RPG 12 Julai 2013

Permainan platform yang berwarna -warni dengan elemen RPG, di mana Mario dan Luigi pergi untuk menyelamatkan Puteri Peach. Kali ini dia diculik ke tanah impian. . Semasa bermain, sebagai contoh, kita harus mengganggu luigi tidur untuk mengubah impiannya.

Kematian

Gambit kematian: kehidupan akhirat

RPG

Versi Metroidvania 2018 yang bertambah baik dan diperluaskan. Dalam Gambit Death: Akhirnya, Kawalan dan Sistem Pertempuran telah diperbaiki, lokasi baru dan bos yang tidak tersedia sebelum ini telah disediakan, dan sistem kelas dan kemahiran telah tweak dan kerajinan telah diperluas.

Maplestory

Maplestory

RPG 29 April 2003

Maplestory adalah mmorpg Korea percuma dalam realiti fantasi. . .

Warlocks 2: Pembunuh Tuhan

Warlocks 2: Pembunuh Tuhan

RPG 07 Jun 2019

. Pemaju mencipta kempen cerita baru, peta yang lebih besar dan pertempuran yang lebih baik, yang kini mempunyai lebih banyak kemungkinan daripada sebelumnya.

Summoners Fortune

RPG 18 Jun 2009

. Watak utama tajuknya adalah tiga gadis muda yang cuba menemui misteri batu ajaib unsur -unsur.

Sonzai

Sonzai

RPG Disember 2023

Permainan di ambang Permainan Pengembaraan dan Tindakan RPG, di mana kita memainkan peranan seorang ahli silap mata muda yang menemui rahsia kota Kumotoshi. Menonton tindakan dari sisi, di Sonzai, kami mengembara melalui metropolis dan pinggirnya, membuat banyak kawan dan berjuang pertempuran sengit.

Pedang Vagrant

RPG 13 Julai 2018

Tindakan dua dimensi RPG ditetapkan dalam dunia fantasi. Pemain mengambil peranan Vivian the Vagrant, yang mengikuti ayahnya yang hilang ketika menemui rahsia keluarganya.

Sihir hitam

RPG 27 September 2022

Pukulan asal ‘Em Up Dibangunkan oleh Studio Korea Quattrogear. . . Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai keberadaan kakaknya, Ligeia harus menghadapi gerombolan syaitan berbahaya. Sihir hitam dilihat dari perspektif sampingan. Permainan ini terdiri daripada penerokaan, platform, mengelakkan perangkap, serta pertempuran.

Slayer angin

Slayer angin

RPG 30 Jun 2009

Wind Slayer adalah gaya manga mmorpg dengan unsur-unsur platformer 2d sampingan. Judul itu dihasilkan oleh Hamelin Studio. .

Windslayer 2

Windslayer 2

RPG 09 November 2011

Kesinambungan permainan MMO menggabungkan unsur -unsur RPG dan Platformer dengan Gaya Manga. Kami mengembara melalui tanah Beuritania dan melawan banyak musuh dengan kombinasi pukulan yang kuat dan menyelesaikan tugas bersama rakan -rakan.

HD Heroes Drop Vertical HD

HD Heroes Drop Vertical HD

RPG 26 Julai 2014

Platform RPG Roguelike Game, yang dibangunkan oleh Studio Nerdook Productions yang kecil, bebas. Pemain bergerak berbeza, tahap yang dijana secara rawak dan menghadapi gerombolan musuh. Kemenangan yang diperoleh di medan perang mengakibatkan kemajuan ke tahap pengalaman yang lebih tinggi dan menyekat kebolehan pertempuran yang semakin kuat.

Platformer RPG

15 tersebut. 2017 v 14:54

Mana -mana platformer tindakan yang sejuk dengan elemen RPG untuk dimainkan?

Pukul permainan ini seperti 10 kali dengan watak yang berbeza, ng+ dan sebagainya. . Hampir mengalahkan Unepic (tetapi, dari segi sistem pertempuran, tidak begitu baik). Mencuba habuk: aet, tetapi mendapati ia bosan.
Jadi – seseorang tahu mana -mana platformer PC yang sejuk (atau hanya sidescroller dengan beberapa platform) dengan pergaduhan dan adat watak yang cepat? Atau mungkin tindakan Metroidvania?

Mencari sesuatu untuk dimainkan, sehingga mesin basuh pinggan mangkuk kedua akan dibebaskan

ORE ORED *Yuki *; 15 tersebut. 2017 v 14:54

15 tersebut. 2017 v 17:22

. Icey, Rive (agak kacau) atau mungkin, bukan platformer, cerita, benteng, skuad krom, crypt of the necrodancer.
Periksa mereka

OP spektrum b4dger spektrum; 15 tersebut. 2017 v 17:28

16 Mac. 2017 v 22:21

Bagaimana Shovel Knight membandingkan dengan S & S? Saya berminat dengan watak DLC seperti Plague Knight dan Specter Knight. Adakah mereka ada sekarang? Mereka menggunakan Campain yang sama dengan Shovel Knight atau yang baru?

16 Mac.

. cerita kelakar?
Bagaimana Shovel Knight membandingkan dengan S & S?

Sebenarnya, bermain ksatria sekop selepas S & S akan menjadi lebih baik, daripada bermain ksatria sekop tanpa pengalaman di platformer tegar, di mana anda boleh mati dengan 1 kesilapan (ketika saya berlari lama dahulu, sebelum melanda Knight Campain wujud, saya ‘ telah dibakar dengan cepat. Tetapi, setelah kembali minggu lalu, setelah menghabiskan sekitar 100 jam di sini, mengalami garam, kesakitan dan kerugian, saya telah mengalahkannya tanpa masalah dan sudah di pertengahan kempen Knight Plague).

Dan itu, sebenarnya, hanya perkara, yang ada dalam kedua -dua permainan – artifik, jiwa gelap seperti kesukaran.
S & S Is Souls Metroidvania – Platforming wujud, tetapi semua tumpuan adalah pada pertempuran. E.G tanns senjata dan gear yang tidak dapat dibuka, kebanyakan kematian yang disebabkan oleh musuh (unicorns, dll).
Shovel Knight adalah seperti Hardcore Mario – Pertempuran Matter, tetapi tidak lebih, daripada membunuh penyu dalam francais tersebut. Sebaliknya, permainan teras dibina di sekitar platforming. Anda mempunyai satu aksara setiap kempen, beberapa pilihan penyesuaian (seperti 6 set perisai (hanya satu bahagian. E.. Sebilangan besar kematian yang disebabkan oleh pancang, lubang dan ♥♥♥♥♥♥ bergerak lantai. Saya tidak ingat, berapa kali saya mati dengan ini ♥♥♥♥ pada LVL 1 Menara. Tetapi pergaduhan di sini lebih mudah – saya tidak pernah mati di mana -mana bos – semua 11 saya.5k emas, hilang setiap kempen, tergolong dalam pancang, lubang, lava dan ♥♥♥♥♥ ♥ bergerak lantai:/

Mengapa saya telah berkata, lebih baik bermain S & S sebelum ini? Sebenarnya, mana-mana Souls gelap seperti permainan akan menjadi baik, tetapi ini akan membantu anda menguasai platformer. ? .

Bercakap mengenai Lengh – Shovel Knight lebih pendek. Saya tidak menghitung, tetapi, IIRC, terdapat sedikit peringkat, pernah dengan peristiwa, daripada di S & S. Tahap diri mereka kebanyakannya linear, tetapi masing -masing mempunyai rahsia dan, kadang -kadang, pintasan. Setiap peringkat dibuang pada bahagian -bahagian dengan pusat pemeriksaan, tetapi, jika anda ingin menyelamatkan kemajuan anda secara global (e.g ke alt+f4 kemudian), anda perlu mengalahkan seluruh tahap. Tidak seperti Mario, anda mempunyai kehidupan yang tidak terhad, tetapi, jika anda mahu, anda boleh memusnahkan pusat pemeriksaan untuk emas tambahan (tetapi, jika anda akan mati, anda akan memberi respon pada yang tidak dimusnahkan yang terakhir. E.G, jika anda akan memecahkan semua, maka mati sebelum pertempuran bos – anda akan bertelur pada permulaan tahap). Setiap peringkat, kecuali peristiwa, mempunyai pertempuran bos pada akhirnya.

Ia semacam. cerita kelakar?
Saya berminat dengan watak DLC seperti Plague Knight dan Specter Knight. ?

Plague Knight sudah avalaible, tetapi dibuka hanya jika anda mengalahkan permainan atleast sekali sebagai ksatria sekop. IIRC, ada kod cheat untuk membukanya sejak permulaan, tetapi anda tidak akan mendapat pencapaian untuk watak yang ditipu (e.g, untuk mendapatkannya, anda perlu membuat yang baru).
Bagi Specter Knight – sekarang, Nintendo Switch -Only Exclusive dan akan menjadi avalaible untuk PC dan pemain konsol hanya pada bulan depan. Anda boleh menyebutnya tamak, jika anda mahu.
Terdapat juga rancangan untuk watak lain, tetapi WIPnya masih lagi, tanpa ETA untuk pembebasannya.

Ia semacam. ?
?

Saya harus mengatakan “kedua -duanya sekaligus” – mereka berkongsi tahap yang sama (kecuali bandar), tetapi dengan perbezaan khusus karakter. Tidak begitu buruk, seperti bunyi, sebenarnya.
Lore -wise – Kempen Knight Plague berlaku pada masa yang sama, seperti Shovel Knight’s. . Tidak ingat tentang kempen untuk watak WIP.

Sekiranya anda mahu saya “adakah ia bernilai?”Pendapat – Saya akan mengatakan ya, jika anda suka platforming. Terdapat beberapa pilihan reka bentuk yang buruk (kebanyakan penempatan perkara pada tahap tertentu, yang memerlukan anda melakukan gerakan sempurna piksel, atau mendapatkan Rekt), tetapi yang lain – yang merupakan platformer tindakan yang cukup padat. Tetapi, jika anda tidak menyukai bahagian ini dalam S & S dan pergaduhan yang lebih baik – saya tidak fikir, anda akan suka SK