Pilihan Romantik – Panduan Kesan Massa – IGN, Pilihan Romantik Kesan Massa | Edisi Legenda Lelaki & Perempuan | Radio Times

Pilihan Romantik Massa: Semua pasangan lelaki & wanita dalam edisi legenda

Mencari Cinta dalam Kesan Massa: Edisi Legenda? Anda beruntung.

Pilihan Romantik

Halaman Panduan Kesan Massa IGN ini adalah mengenai bagaimana percintaan berfungsi dalam Kesan Mass.

Disana ada Spoiler utama . !

Asas-asas

Sama ada anda bermain sebagai shepard lelaki atau wanita shepard, anda mempunyai dua Dalam Kesan Massa 1:

 • , . .
 • Liara T’soni, seorang saintis Asari yang ingin tahu tetapi berpengetahuan. Tersedia untuk mana -mana Shepard.
 • Ashley Williams, . Lelaki shepard sahaja.

Terdapat beberapa nota yang perlu dibuat mengenai romantik dan krew anda:

 • Sebagai peraturan umum, untuk merenung seseorang, anda harus positif dengan mereka pada setiap masa dan memilih pilihan yang berkaitan dengan paragon.
 • .
 • Sekiranya anda tidak percintaan Ashley atau Kaidan dalam Mass Effect 1, mereka akhirnya boleh didapati dalam Mass Effect 3. dan .
 • . .
 • Wrex tidak dapat romantik pada bila -bila masa dalam trilogi Mass Effect.

.

Panduan Romance Kaidan Alenko

. Apabila anda terjaga di Normandy, anda boleh mula bersahabat dengannya dengan memilih pilihan Paragon. .

Selepas anda melengkapkan dunia misi pertama anda (sama ada Therum, Noveria atau Feros), anda boleh bercakap dengan Kaidan mengenai misi itu. Anda kemudian boleh memulakan persahabatan yang lebih dekat dengannya. Anda kemudian boleh menyimpannya selepas dunia misi berikutnya.

Sekiranya anda mengambil Liara T’soni dan bercakap dengannya sebelum melakukan Virmire, maka setelah menyelesaikan Virmire dia akan bertanya jika anda berminat dengannya setelah dia mengakui membaca fail latar belakang anda. Anda harus menolaknya untuk mengelakkan komplikasi.

Sekiranya anda telah memikat kedua -dua Liara dan Kaidan pada masa yang sama, maka selepas taklimat misi seterusnya, anda akan dihadapkan oleh kedua -dua mereka, dan mereka akan meminta anda memilih satu. . Jika anda cuba mengatakan kedua -duanya, kedua -duanya akan kecewa dengan anda, dan Kaidan akan dikunci sebagai pilihan percintaan (Liara namun boleh dipilih semula).

Menjelang akhir Virmire, pada satu ketika, anda akan diminta untuk menyelamatkan sama ada Ashley atau Kaidan (ini bukan siapa yang akan memakai pasukan Kirrahe di pantai, itu berbeza). Jelas sekali, anda akan mahu menyelamatkan Kaidan supaya dia dapat hidup dan percintaan dapat maju.

Selepas anda melengkapkan keempat -empat dunia misi dan kembali ke benteng, normandy akan didasarkan dan Kaidan akan kelihatan selesa. Kecuali anda secara konsisten memilih pilihan renegade di sini, percintaan anda dengan Kaidan akan dikunci.

. . .

Panduan Romantik Ashley Williams

Sekiranya anda bermain sebagai komander lelaki Shepard, Ashley akan menjadi orang yang mengganggu Protean Beacon di Eden Prime semasa Cari Misi Beacon. Apabila anda terjaga di Normandy, anda boleh mula bersahabat dengannya dengan memilih pilihan Paragon. Ini tidak menjejaskan percintaan, tetapi dapat dilihat sebagai permulaan satu.

Selepas anda melengkapkan dunia misi pertama anda (sama ada Therum, Noveria atau Feros), anda boleh bercakap dengan Ashley mengenai misi itu. Anda kemudian boleh memulakan persahabatan yang lebih dekat dengannya. .

. Anda harus menolaknya untuk mengelakkan komplikasi.

Sekiranya anda telah memikat kedua -dua Liara dan Ashley pada masa yang sama, maka selepas taklimat misi seterusnya anda akan dihadapkan oleh kedua -dua mereka, dan mereka akan meminta anda memilih satu. Memilih Ashley akan meneruskan hubungan dengannya. Jika anda cuba mengatakan kedua -duanya, kedua -duanya akan kecewa dengan anda, dan Ashley akan dikunci sebagai pilihan percintaan (Liara namun boleh dipilih semula).

Menjelang akhir Virmire, pada satu ketika, anda akan diminta untuk menyelamatkan sama ada Ashley atau Kaidan (ini bukan siapa yang akan memakai pasukan Kirrahe di pantai, itu berbeza). Jelas sekali, anda akan mahu menyelamatkan Ashley supaya dia dapat hidup dan percintaan dapat maju.

Selepas anda melengkapkan keempat -empat dunia misi dan kembali ke benteng, normandy akan didasarkan dan Ashley akan kelihatan selesa Shepard. .

. Pilihan Paragon akan menghasilkan banyak semangat dan pemandangan bilik tidur yang sangat beruap. Pilihan Renegade akan menjadikannya meninggalkan bilik, namun dia masih dianggap menjalin hubungan dengan anda, dan oleh itu anda akan mendapat pencapaian paramour.

Panduan Romance Liara T’soni

juga Mudah untuk dicintai, terutamanya kerana shepard lelaki dan perempuan boleh merenungnya.

Sekiranya anda ingin mengelakkan romancing liara, anda harus memastikan anda memberitahunya bahawa hubungan anda adalah profesional. Selanjutnya, anda harus mengelakkan kecewa sama ada Kaidan atau Ashley sementara Normandy didasarkan pada benteng, kerana permainan itu akan menganggap anda berada dalam percintaan dengan Liara.

Sekiranya anda berhasrat untuk tidak percintaan Sesiapa sahaja Dalam Mass Effect 1, anda harus menyelamatkan menyelamatkan Liara sehingga selepas Virmire. Ini memastikan Liara tidak mempunyai masa yang cukup untuk membentuk lampiran ke Shepard.

Dengan mengandaikan bahawa anda memilih Liara sebelum Virmire, anda semestinya bersikap baik kepadanya untuk mewujudkan persahabatan. Sekiranya anda masih mempunyai dunia misi yang tidak dibuang selepas itu, maka anda boleh menjadikannya persahabatan yang lebih kukuh dengan bercakap dengannya selepas itu.

Virmire adalah di mana perkara menjadi serius: Sekiranya anda telah memikat Ashley atau Kaidan, maka Liara akan bertanya bagaimana perasaan anda tentangnya. Sekiranya anda menyatakan minatnya, percintaan anda dengan Ashley atau Kaidan berakhir dengan berkesan.

Sekiranya anda telah merenung kedua -dua pilihan skuad manusia anda dan Liara, maka pada satu ketika anda akan dihadapkan oleh kedua -dua mereka dan diminta untuk memilih antara mereka. . Anda boleh menawarkan kedua -duanya, namun mereka tidak akan memilikinya dan menghilangkannya. Semasa percintaan dengan skuad manusia dikunci, anda boleh bercakap dengan Liara dan menghidupkan semula percintaan.

. Kecuali anda secara konsisten memilih pilihan renegade di sini, percintaan anda dengan Liara akan dikunci.

. Pilihan Paragon akan menghasilkan banyak semangat dan pemandangan bilik tidur yang sangat beruap. Pilihan Renegade akan menjadikan mereka meninggalkan bilik, namun mereka masih dianggap menjalin hubungan dengan anda, dan oleh itu anda akan mendapat pencapaian paramour.

Pilihan Romantik Massa: Semua pasangan lelaki & wanita dalam edisi legenda

Mencari Cinta dalam Kesan Massa: Edisi Legenda? Anda beruntung.

Panduan Romantik Edisi Legenda Mass Effect

Diterbitkan: Jumaat, 14 Mei 2021 jam 2:26 petang

Kesan Massa: Edisi Legenda ada di sini, yang bermaksud ada peluang baru untuk mencuba dan menarik watak-watak yang tidak dapat dimainkan oleh kegemaran anda, sebagai Gembala Komander pergi mencari cinta di kalangan bintang sekali lagi.

. Walaupun galaksi itu dipertaruhkan dan anda mempunyai timbunan misi sampingan untuk disiapkan, selalu ada ruang untuk percintaan jika anda meluangkan masa.

Pilihan Romantik dalam Kesan Massa, Mass Effect 2 dan Mass Effect 3 tetap utuh dalam edisi legenda, jadi baca untuk butiran lengkap tentang siapa yang anda boleh membuat percintaan dengan setiap permainan!

Kesan Massa 1 Pilihan Romantik

A Dalam Mass Effect 1 boleh percintaan sama ada Ashley Williams atau Liara T’Soni, tetapi anda tidak boleh mempunyai kedua -duanya. Sekiranya anda cuba membangun hubungan dengan kedua -dua mereka, akhirnya mereka akan memberitahu anda untuk memilih satu.

Dalam Mass Effect 1, pilihan anda ialah Kaidan Alenko atau Liara T’soni. Sekali lagi, tidak ada cara untuk bekerjasama dengan mereka berdua.

. .

Baca lebih lanjut mengenai Kesan Massa:

 • Edisi legenda Mass Effect berbanding permainan asal
 • Ulasan edisi legenda Mass Effect
 • ?
 • Lokasi penjaga edisi legenda Mass Effect

Terdapat beberapa pilihan lagi dalam Mass Effect 2. Sebagai Gembala lelaki, Anda boleh mempunyai percintaan sepenuhnya dengan Tali’zorah Vas Neema, Miranda Lawson atau Jack. Berhati -hati dengan Jack, walaupun: dia akan mencadangkan anda untuk seks cukup awal dalam permainan, dan jika anda mengatakan ya, dia tidak akan mahu hubungan yang serius kemudian.

Sebagai Gembala Perempuan Dalam Mass Effect 2, anda boleh mempunyai romantik jalan cerita utama dengan Garrus Vakarian, Jacob Taylor atau Thane Krios. .

Sama ada Gembala Lelaki atau Perempuan, anda juga boleh memulakan Samara, Morinth atau Kelly Chambers, tetapi ini tidak akan menghasilkan pencapaian paramour (anda memerlukan salah satu pilihan romantik utama untuk itu).

Gembala lelaki atau perempuan juga boleh mempunyai adegan beruap pertengahan dengan Liara, jika mereka melengkapkan misi Broker Shadow dan memilih pilihan perbualan yang betul di sepanjang jalan. . Liara tidak menjana pencapaian paramour, walaupun.

Lebih seperti ini

Dengan memasukkan butiran anda, anda bersetuju dengan terma dan syarat dan dasar privasi kami. Anda boleh berhenti berlangganan pada bila -bila masa.

Kesan Massa 3 Pilihan Romantik

Dalam Mass Effect 3, a Shepard lelaki Can Romance Steve Cortez, Tali’zorah Vas Normandy, Jack, Ashley Williams, Kaidan Alenko, Liara T’soni atau Kelly Chambers, tetapi beberapa romantis hanya akan berfungsi jika anda menjalankan hubungan yang telah ditetapkan dari permainan sebelumnya dari permainan sebelumnya (Tali, Miranda, Jack dan Kelly perlu ditubuhkan).

Sekiranya anda seorang Shepard wanita Dalam Mass Effect 3, anda boleh percintaan Garrus Vakarian, Thane Krios, Kaidan Alenko, Liara T’soni atau Kelly Chambers. Garrus, Thane dan Kelly hanya akan berfungsi jika anda merenungnya dalam permainan terakhir.

Dari segi flings, sama ada Gembala boleh mencuba singkat dengan Samara atau Diana Aller. Hanya Gembala Perempuan yang Boleh Mempunyai Flings Dengan Samantha Traynor, Javik dan James Vega.

 • Untuk berita terkini dan petua pakar untuk mendapatkan tawaran terbaik tahun ini, lihatlah kamiBlack Friday 2021danCyber ​​Monday 2021

!

Semak beberapa tawaran langganan terbaik dalam permainan di bawah:

 • Dapatkan permainan tanpa had dengan langganan Utomik 3 bulan untuk £ 13.49
 • Beli Nintendo Switch Online Keahlian 12 Bulan untuk £ 14.99
 • Dapatkan percubaan 14 hari dari Xbox Game Pass Ultimate untuk £ 2.99
 • .99

Jadual Pelepasan Permainan Video untuk semua permainan yang akan datang di konsol. Ayunan oleh hab kami untuk lebih banyak permainan dan teknologi berita.

? panduan TV.

Mass Effect 3 Panduan Romantik Untuk Menggoda Rakan -rakan Angkasa Anda

Opsyen Romantik Mass Effect 3 adalah yang paling luas dari trilogi, yang bermaksud anda mempunyai kumpulan yang berpotensi untuk dipilih dalam edisi legenda. Diakui, pilihan anda sebahagiannya terhad oleh mana shepard jantina yang anda mainkan dan keputusan yang anda buat dalam permainan sebelumnya, ditambah tidak semuanya dikira oleh Mass Effect 3 sebagai hubungan penuh, tetapi masih kurang ketat daripada sebelumnya penyertaan dalam siri ini ketika datang ke percintaan. .

Kesan Massa 3 Romantik – Lelaki Shepard sahaja

 • Ashley Williams
 • Steve Cortez
 • Miranda Lawson (hanya jika dikekalkan dari ME2)
 • Tali’zorah Vas Neema (hanya jika dikekalkan dari Me2)

Kesan Massa 3 Romantik – Shepard Perempuan Sahaja

 • James Vega *
 • Javik *
 • Samantha Traynor

Kesan Massa 3 Romantik – Shepard Lelaki atau Perempuan

 • Kelly Chambers (hanya jika dikekalkan dari ME2)
 • Samara (hanya jika dikekalkan dari Me2) *

.

Tidak seperti ansuran sebelumnya dalam edisi legenda Mass Effect, anda boleh menukar pilihan perbualan yang menggembirakan dengan beberapa potensi pengaruh massa 3 pelamar romantik sekaligus tanpa menjejaskan mana -mana hubungan anda dengan mereka. Namun, akan ada titik di mana minat cinta anda akan menyajikan niat anda, atau pilihan tindakan akan membentangkan dirinya untuk mengesahkan hubungan anda, dan di sini anda perlu memutuskan sama ada untuk menutup perjanjian atau berjalan kaki.

Perlu diingat bahawa pilihan tertentu hanya tersedia jika anda menjalankan romantik Mass Effect 2 yang telah ditetapkan dengan watak tertentu, dan pilihan ‘Kesan’ yang lebih rendah 3 pilihan percintaan tidak akan membuka kunci pencapaian atau trofi paramour, iaitu penting jika anda cuba mendapatkan set lengkap anugerah, seperti yang digariskan di atas.

Berkomitmen untuk Kesan Massa 3 Romantik Anda

Semasa mengejar beberapa pilihan romantik Mass Effect 3 yang berbeza sekaligus tidak begitu bermasalah kerana ia adalah dalam ansuran sebelumnya, watak -watak tertentu mempunyai detik -detik penting di mana anda perlu sama ada untuk melakukan hubungan anda atau menegur mereka. .

Ada kemungkinan untuk mempunyai pelbagai interlude romantis jika anda masa interaksi anda dengan orang lain dengan teliti, terutamanya dengan watak -watak yang dinyatakan di atas yang tidak mencetuskan pencapaian atau trofi paramour, walaupun pada umumnya tidak mungkin untuk mengekalkan kesan besar -besaran 3 romantik dengan beberapa anggota skuad secara serentak.

Ashley Williams: .

Garrus Vakarian: . .

Jack: . Setuju dengan komennya tentang berjuang bersama -sama dengannya untuk menegaskan semula percintaan anda.

Kaidan Alenko: .

Kelly Chambers: Berikutan Keutamaan: Misi Citadel II, bercakap dengan Kelly setelah menamatkan setiap misi cerita utama berikutnya. Selepas beberapa ketika, Kelly akan bertanya tentang “yang penting” dan Shepard harus menjawab orang itu Kelly untuk interaksi percintaan yang cepat. Ada kemungkinan untuk mengejar percintaan dengan watak lain selain ini, tetapi anda mesti melakukan dengan Kelly terlebih dahulu.

Liara t’soni: Berikutan Keutamaan: Misi Citadel II, Bertemu Liara di Citadel dekat dengan Pasar Tempat Meridian dan bercakap dengannya tentang keluarganya, sebelum mengikuti pilihan untuk melakukan hubungan.

Miranda Lawson: Setelah memberi amaran kepada Miranda tentang bahaya yang dapat dia hadapi, dia kemudiannya menjemput anda ke bilik persendiriannya di benteng. .

Samantha Traynor: .

Steve Cortez: Meyakinkan Steve untuk mengambil cuti pantai, kemudian menghiburkannya apabila anda melihatnya di sekitar benteng. Apabila anda menjumpai Steve di bar purgatory, menari dengannya dan menciumnya apabila petunjuknya boleh dilakukan untuk melakukan percintaan anda.

. Anda perlu melakukan ini sebelum memulakan keutamaan: misi rannoch, jika tidak, anda tidak akan dapat menyelesaikan percintaan.

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.