Peta – Overwatch Wiki, Overwatch 2 Peta Pool untuk dikeluarkan sebagai Blizzard merancang mod permainan baru | Pcgamesn

Overwatch 2 Peta Pool yang akan dikeluarkan kerana Blizzard merancang mod permainan baru

Ulasan Pakar Gamespot

Peta

Peta Adakah persekitaran di mana Overwatch dimainkan. Overwatch 2 Ciri -ciri beberapa peta yang berbeza berdasarkan lokasi, baik fiksyen dan nyata, di seluruh dunia. Kebanyakan peta mempunyai objektif pemain mesti dicapai untuk memenangi perlawanan.

Kandungan

 • 1 permainan standard
  • 1.
  • 1.2 Hibrid
  • 1.3 Kawalan
  • 1.4 Tolak
  • 1.5 titik kilat
  • 3.1 Kawalan
  • 3.2 Penghapusan
  • 3.3 menangkap bendera
  • 3.4 serangan
  • 4.1 Ilios
  • 4.2 Menara Lijiang
  • 4.3 Nepal
  • 4.4 Oasis
  • 5.1 keganasan Halloween
  • 5.
  • 5.3 tahun baru bulan
  • .1 Sukan Musim Panas – Lúcioball
  • 6.
  • 6.3 Wonderland Musim Sejuk – Serangan Bola Salji Mei
  • 6.4 Wonderland Winter – Yeti Hunt
  • 6.5 Arkib Overwatch – Pemberontakan
  • 6.6 Arkib Overwatch – Retribusi
  • 6.7 Arkib Overwatch – Storm Rising
  • 9.1 potong peta

  Permainan standard

  Terdapat 24 peta yang dilaksanakan untuk permainan standard: 8 peta pengiring, 7 peta hibrid, 6 peta kawalan dan 3 peta push. Ini adalah peta yang digunakan untuk bermain tanpa kompetitif dan merupakan peta terbesar di Overwatch.

  Pengiring

  Litar diraja

  Dorado

  Laluan 66

  Rialto

  Havana

  Watchpoint: Gibraltar

  Biara Shambali

  Pengiring . Muatan terletak di sebelah bilik bertelur pertama penyerang. Secara keseluruhan, peta pengiring mempunyai enam bilik bertelur (tiga penyerang, tiga pembela). . Walau bagaimanapun, Route 66 adalah pengecualian dengan pembela yang mempunyai dua bilik bertelur.

  Ulasan Pakar Gamespot

  04 Oktober 2022

  Hibrid

  Blizzard World

  Numbani

  Hollywood

  Eichenwalde

  Raja

  Paraíso

  Hibrid Peta adalah campuran serangan dan peta pengiring. Terdapat objektif A untuk penyerang untuk ditangkap, dan selepas ia ditangkap, penyerang mesti mengawal muatan di dua pusat pemeriksaan. Kadang -kadang muatan wujud sebagai sebahagian daripada objektif (Eichenwalde, Hollywood, Numbani) dan kadang -kadang perlu dikunci (Blizzard World, King’s Row). Jarak antara objektif A dan pusat pemeriksaan pertama sedikit lebih lama daripada jarak antara pusat pemeriksaan pertama dan yang kedua. Apa yang menarik mengenai peta hibrid adalah bilangan bilik bertelur tidak konsisten. Terdapat tiga bilik penyerang untuk setiap peringkat dan terdapat ruang bertelur pertahanan untuk objektif A; Walau bagaimanapun, beberapa peta hanya mempunyai satu ruang pertahanan untuk dua peringkat muatan (King’s Row, Numbani) sementara yang lain mempunyai ruang bertelur untuk setiap (Blizzard World, Eichenwalde, Hollywood).

  Kawalan

  Busan

  Nepal

  Ilios

  Oasis

  Menara Lijiang

  Semenanjung Antartika

  Kawalan Peta adalah unik kerana mereka pada dasarnya tiga peta kecil yang berbeza yang wujud bersama di satu kawasan yang lebih besar. . Betul -betul di pusat peta adalah kawasan segi empat tepat atau bulat yang besar yang mesti ditangkap dan dikawal oleh pasukan. Peta kawalan secara lalai simetri. Oleh kerana ketiga -tiga peringkat ini sangat berbeza antara satu sama lain, peta kawalan menawarkan pelbagai dalam komposisi dan strategi pasukan.

  Tolak

  Colosseo

  Esperança

  Jalan Queen Baru

  Tolak Peta bersimetris dengan robot di tengah peta. Setiap pasukan mempunyai blok bahawa robot harus menolak ke hujung masing -masing, tetapi hanya 1 pasukan yang dapat mengawal robot pada satu masa dan pasukan lawan harus mengawal robot untuk menolak blok mereka sendiri. Kemajuan setiap pasukan bebas dari yang lain. Apabila robot menolak blok ke pusat pemeriksaan, bilik bertelur pasukan berubah. .

  Titik kilat

  Bandar sampah baru

  Suravasa

  Titik kilat peta adalah tambahan terbaru untuk Overwatch 2 Dengan pembebasan Musim 6. . Peta ini simetri, memberikan jarak perjalanan yang sama di empat titik bertelur, dengan dua bilik bertelur yang bertentangan dan menukar untuk setiap pasukan yang bergantung pada lokasi titik kawalan seterusnya. Setiap pasukan mesti menangkap dan mengawal tiga mata untuk menang.

  Deathmatch

  Kanezaka

  Malevento

  Petra

  Deathmatch Peta unik kerana mereka tidak mempunyai ruang bertelur. Mereka direka untuk menampung sebanyak mungkin gaya pertempuran. Walaupun peta lain juga digunakan, empat peta ini direka khusus untuk Deathmatch, dan satu -satunya yang tersedia untuk Deathmatch yang kompetitif.

  Arked

  Terdapat 10 peta yang dibuat khusus untuk mod permainan yang dipaparkan dalam arked.

  Kawalan

  Talantis

  Penghapusan

  Hutan Hitam

  Castillo

  EcoPoint: Antartika

  Necropolis

  Penghapusan peta, juga dipanggil Arena peta, peta kecil dan simetri dengan bilik bertelur di setiap hujungnya. Mereka direka untuk pertempuran langsung, kerosakan tinggi. Mereka juga digunakan untuk 1v1 duels.

  Tangkap bendera

  Ayutthaya

  Tangkap bendera . Berhampiran setiap bilik bertelur adalah kawasan bendera dengan bendera yang mesti dicuri pasukan lain dan dibawa ke kawasan mereka sendiri. Peta ini hanya digunakan untuk menangkap bendera, dan tidak mempunyai ketersediaan mod lain.

  Serangan

  Hanamura

  Horizon Lunar Colony

  Paris

  Kuil Anubis

  Volskaya Industries

  Serangan Peta mempunyai dua kawasan segi empat tepat yang mesti ditangkap oleh penyerang: Objektif A dan Objektif B. Objektif A adalah antara penyerang dan bilik bertelur pertahanan, dan objektif B berada di hadapan bilik bertelur pertahanan. Secara keseluruhannya, peta serangan mempunyai tiga bilik bertelur (dua penyerang, satu pertahanan). Setelah Objektif A ditangkap, Bilik Spawn penyerang kedua dibuka di sebelahnya. Bilik Spawn Defender tetap sama sepanjang permainan. Ciri umum untuk peta serangan adalah objektif A sering sangat ketat dengan tercekik sempit sementara objektif b lebih terbuka. Dalam Overwatch mod permainan ini adalah sebahagian daripada Permainan standard.

  Peta arked yang diperolehi dari peta kawalan

  Apabila serangan, pengiring, atau peta hibrid ditambah ke arked, mereka dipotong untuk Deathmatch. Apabila peta kawalan ditambah ke arked untuk mod ini, peringkat dibahagikan kepada peta mereka sendiri dan diberi masa baru.

  Ilios

  Ilios Lighthouse

  Ilios runtuhan

  Ilios dengan baik

  Menara Lijiang

  Pusat Kawalan Lijiang

  Garden Lijiang

  Pasar Malam Lijiang

  Nepal

  Nepal Sanctum

  Kuil Nepal

  Kampung Nepal

  Oasis

  Pusat Bandar Oasis

  Oasis Gardens

  Universiti Oasis

  Variasi bermusim

  Semasa acara bermusim, beberapa peta direka semula dan dihiasi sesuai dengan tema. Versi normal peta ini masih ada.

  Keganasan Halloween

  Château Guillard

  Hollywood

  Winter Wonderland

  Hutan Hitam

  Blizzard World

  EcoPoint: Antartika

  Hanamura

  Raja

  Tahun Baru Lunar

  BUSAN DOWNTOWN

  BUsan Sanctuary

  Menara Lijiang

  Peta khusus mod permainan

  Mod permainan semasa acara masa terhad juga mungkin telah mengubahsuai peta, biasanya eksklusif untuk mod permainan itu.

  Sukan Musim Panas – Lúcioball

  Stadium Busan

  Estádio das Rãs

  Sydney Harbour Arena

  Lúcioball mempunyai peta uniknya sendiri. Mereka adalah medan yang mudah di dalam stadium telus. Bertaburan di sepanjang padang melancarkan pad dan lúcio boleh wallride di sisi stadium. Setiap pasukan mempunyai gol pada setiap hujung bahawa pasukan lain Lúcio mesti mengetuk bola ke dalam. Semua stadium mempunyai penyiar yang bercakap dalam bahasa ibunda.

  Halloween Terror – Dendam Junkenstein

  Adlersbrunn

  Revenge Junkenstein ditetapkan di bandar fiksyen, adlersbrunn, yang merupakan versi malam yang diubahsuai Eichenwalde.

  Winter Wonderland – Serangan bola salji Mei

  Hutan Hitam

  EcoPoint: Antartika

  Menyerang bola salji Mei Menambah tumpukan salji yang diserlahkan di sekitar peta yang digunakan untuk bola salji Mei; Mereka bertelur secara rawak. Tidak seperti pergaduhan yang lain, peta pergaduhan ini tidak eksklusif dan boleh diakses melalui penghapusan biasa.

  Winter Wonderland – Yeti Hunt

  Kampung Nepal

  Yeti Hunt Versi Kampung Nepal mempunyai satu hujung yang memancarkan pasukan Meis dan yang lain mengakhiri gua yang menanam Yeti (Winston). Sekiranya mei mati, atau jika Yeti jatuh dari peta, mereka kembali ke kawasan bertelur masing -masing. Yang tersebar di sepanjang peta adalah stesen daging yang mesti dikumpulkan oleh Yeti; daging mengisi semula dari masa ke masa.

  Arkib Overwatch – Pemberontakan

  Pemberontakan Ciri -ciri versi Raja King’s Daytime dari sekitar tujuh tahun yang lalu, setelah diambil alih oleh kumpulan pengganas omnik, sektor null.

  Arkib Overwatch – Retribusi

  Rialto

  Hukuman Ciri -ciri versi malam Rialto dari lapan tahun yang lalu, semasa misi Blackwatch yang memulakan kejatuhan Overwatch.

  Arkib Overwatch – Storm Rising

  Havana

  Ribut meningkat Ciri -ciri versi Havana dari enam tahun yang lalu, ketika ejen Overwatch mengejar Maximilien dengan Badai yang akan datang.

  Permainan tersuai

  Peta ini hanya tersedia di

  Bengkel Bengkel

  Bengkel Skrin Hijau

  Bengkel Pulau

  Peta lain

  Peta ini digunakan untuk mempelajari permainan dan mengandungi bot latihan.

  Julat amalan

  Tutorial

  Pembangunan

  Sebahagian daripada proses reka bentuk peta adalah untuk mengatasi semua peta yang sedia ada, dan memastikan kawasan mana di dunia belum menerima perwakilan. [1] Blizzard mengekalkan senarai lokasi global yang mereka berminat, dan ketika memilih lokasi baru untuk peta, biasanya memilih yang paling berminat dengan pasukan 4. Kadang -kadang, lokasi berkaitan dengan momen cerita atau watak. Keputusan mengenai lokasi mana yang dipilih biasanya dibuat oleh pengarah permainan dan pasukan memimpin. Walau bagaimanapun, sesiapa sahaja dapat membuat idea untuk peta. [2]

  Beberapa aset dikongsi di antara peta. [1] Ia mengambil masa dua bulan secara purata untuk membuat peta, walaupun biasanya dimainkan dalam dua yang pertama. . [3] Peta muatan mengambil yang paling lama untuk mereka bentuk kerana jumlah seni yang diperlukan, sementara peta arena dapat diselesaikan yang terpantas. [4] Semasa merancang peta, pemaju sering melawat lokasi dunia nyata yang berkenaan. Lokasi sering diselitkan dengan unsur -unsur ‘fantasi’ (dalam arti menggabungkan lokasi dengan ‘fantasi’ kerana ia wujud di dunia nyata). [5]

  Potong peta

  Trivia

  • Busan: Pangkalan Meka adalah satu -satunya peringkat peta kawalan yang tidak wujud sebagai peta sendiri.
  • Horizon Lunar Colony dan Paris telah dikeluarkan dari permainan cepat dan mod yang berkaitan pada 15 Mac, 2022 Patch. [6]

  Lihat juga

  Rujukan

  1. .01.1 2017-01-10, Overwatch Devs Mendedahkan Lore dan Rahsia Baru Oasis. Pemberi maklumat permainan, Diakses pada 2017-02-19
  2. ↑ 2021-01-19, perhentian seterusnya: Kanezaka. Blizzard Entertainment, Diakses pada 2021-01-27
  3. ↑ 2018-05-07, David Adams di Twitter. Twitter, Diakses pada 2018-05-17
  4. ↑ 2018-05-08, David Adams di Twitter. Twitter, Diakses pada 2018-05-17
  5. . Blizzplanet, Diakses pada 2020-04-10
  6. ↑ https: // playoverwatch.com/en-us/news/patch-notes/live/2022/03

  Overwatch 2 Peta Pool yang akan dikeluarkan kerana Blizzard merancang mod permainan baru

  Overwatch 2 Peta Pools sedang dikeluarkan dari permainan FPS berbilang pemain bermula pada musim 4 sebagai eksperimen badai salji dengan peta dan cara cabaran acara berfungsi.

  Overwatch 2 Peta Pool Dihapuskan - Mei dalam pakaian hijau dan kuning 'Honeydew' tersenyum ke kamera

  Diterbitkan: 4 Feb, 2023

  Blizzard mengatakan Overwatch 2 Peta Pools akan pergi dari Musim 4, memberitahu komuniti untuk permainan FPS berbilang pemain, “Anda betul. Kami salah.”Perubahan ini juga akan melihat perubahan yang dibuat untuk frekuensi peta dalam putaran, yang bertujuan untuk menangani peta push yang muncul lebih kerap daripada jenis lain. Walaupun perubahan ini ke Overwatch 2 peta tidak akan berada di sini untuk Musim 3, ia tiba tepat pada masanya untuk tarikh pelepasan Overwatch 2 Season 4, dengan lebih banyak tweak yang dirancang melebihi itu.

  Pengarah Permainan Overwatch 2, Aaron Keller berkongsi blog di laman web Blizzard – yang terbaru dalam usaha yang dirancang oleh pasukan yang lebih kerap Overwatch 2 Dev kemas kini untuk memastikan masyarakat dipertikaikan – bercakap tentang rancangannya untuk peta bergerak ke hadapan. .”

  Seperti, Overwatch 2 Peta Kolam akan dikeluarkan sama sekali dari permulaan Musim 4. Sebagai tindak balas kepada pertanyaan di Twitter, Keller menambah bahawa perubahan ini tidak membuatnya menjadi Musim 3 membina, yang telah dikunci sebelum keputusan dibuat untuk menghapuskan kolam, itulah sebabnya ia tidak akan tiba sehingga musim berikutnya.

  Di samping itu, Keller mencatatkan bahawa irama yang dirancang untuk peta berputar masuk dan keluar dari kolam telah dilanggar oleh jangka masa untuk penyesuaian. Misal peta pengiring Gibraltar, sebagai contoh, “sepatutnya kembali dalam musim 4 tetapi playtesting dan lelaran yang kami lakukan untuk peta mula memanggil tarikh akhir yang dipersoalkan.”

  Keller menambah bahawa beberapa tweak peta berpotensi berada dalam kerja -kerja, menunjuk lagi ke Gibraltar sebagai contoh. ? Masalah ini sudah lama berlaku, “jelasnya. Pasukan ini bertujuan untuk mencari “penyelesaian yang tidak memerlukan perubahan peta” tetapi akan menganggapnya jika perlu. Keller mencatatkan bahawa perubahan ini mungkin tidak akan tiba pada musim 4 tetapi dalam kerja -kerja.

  Kekerapan peta dalam putaran juga ditangani. Keller mengatakan permainan itu tidak lebih suka satu peta demi satu, tetapi “ada perincian sistem pembuatan jodoh yang menaikkan peta push sedikit,” yang membawa kepada mereka muncul sedikit lebih kerap. Ini kemudian diburukkan lagi oleh fakta bahawa terdapat peta push yang lebih sedikit daripada yang ada untuk mod permainan lain, yang bermaksud mereka mungkin akan muncul lebih kerap. Dia memberi jaminan kepada pemain, “Kami sedang mencari jalan untuk mengurangkan ini, disasarkan untuk musim yang akan datang.”

  Overwatch 2 Peta: Gambaran keseluruhan peta kawalan Semenanjung Antartika dalam permainan PC percuma, yang menampilkan kapal Icebreaker

  Menariknya, Keller juga menggoda bahawa putaran ini akan menjadi penting “memandangkan kami mempunyai mod permainan baru dengan peta baru yang dijadualkan untuk pembebasan bermusim pada tahun ini.”Belum ada butiran mengenai apa yang akan dilakukan oleh mod ini, tetapi berita baik itu tetap. Secara peribadi, saya telah menjadi peminat besar dinamik dari Push, tetapi pastinya bukan untuk semua orang, jadi lebih banyak cara untuk bermain selalu menarik.

  Akhirnya, Keller menandatangani dengan sembang ringkas mengenai cabaran acara. Bercakap kepada acara Tahun Baru Lunar Overwatch 2, dia menyatakan bahawa “cabaran acara terlalu fokus pada memainkan mod permainan acara.”Blizzard telah” mengubah nilai kami di sini, “jelasnya, dengan rancangan untuk” memasukkan lebih banyak cabaran yang membolehkan anda bermain dengan cara yang anda suka, sementara masih memperkenalkan mod permainan acara.”Perubahan ini akan mendarat di Overwatch 2 Musim 3, walaupun Keller mencatatkan bahawa lebih banyak perubahan mungkin akan datang” jika tidak merasa betul.”

  Apabila musim baru tiba, pastikan anda terkini pada senarai Overwatch 2 Tier sehingga anda tahu watak -watak terbaik dalam meta semasa, bersama -sama dengan menyegarkan pengetahuan anda tentang bagaimana Overwatch 2 pangkat kompetitif berfungsi. Musim 3 juga ditetapkan untuk melihat ketibaan Overwatch 2 Peta Semenanjung Antartika Baru. Sekiranya anda tidak dapat mencukupi persaingan kehidupan sebenar, kami mendapat lebih banyak permainan multiplayer terbaik di PC untuk memastikan cabaran itu datang.

  Ken Allsop Ken mahu memainkan segala -galanya, tetapi tidak dapat dielakkan berakhir di Diablo 4, Dreamlight Valley, FFXIV, atau Terraria lagi. Dia suka RPG, jiwa, dan roguelikes, dan tidak akan berhenti bercakap tentang pemburu raksasa dan seperti naga.

  Semua peta yang terdapat di Overwatch 2

  Overwatch 2 membawa gunung kandungan baru untuk pemain untuk mencuba, termasuk tiga wira baru, beberapa peta baru, dan mod push baru. Semua wira permainan pertama juga hadir dalam sekuel ke arah pecah tanah Overwatch, Seperti banyak peta dan mod kegemaran pemain dari permainan sebelumnya.

  Overwatch 2 adalah semua tentang mencampurkan yang lama dengan yang baru, dan tempat yang sempurna untuk melihat bahawa dalam tindakan adalah dalam peta, yang kebanyakannya telah tweak dan dipulihkan dari penampilan awal mereka.

  Sekarang, pada tahun 2023, tidak ada lagi putaran peta untuk Overwatch 2. Setiap peta boleh dimainkan, menjadikan permainan berasa baru dengan setiap sesi. Anda juga kurang berkemungkinan mendapat peta yang sama dua kali kerana terdapat lebih banyak di kolam renang.

  Berikut adalah semua peta di Overwatch 2 untuk kedua -dua bermain pantas dan kompetitif. Maklumat ini tepat pada awal musim tiga.

  Semua peta yang terdapat di Overwatch 2 Musim tiga

  Kawalan

  • Busan
  • Ilios
  • Menara Lijiang
  • Oasis

  Perhatikan bahawa kedua -dua Nepal dan Oasis mempunyai pencahayaan baru: Nepal kini berlaku pada waktu petang, sementara oasis berlangsung pada waktu pagi.

  Pengiring

  • Dorado
  • Junkertown
  • Litar diraja
  • Rialto
  • Biara Shambali
  • Watchpoint: Gibraltar

  Hibrid

  • Blizzard World
  • King’s Row
  • Midtown
  • Paraíso
  • Hollywood
  • Numbani

  Tolak

  • Colosseo
  • Jalan Queen Baru
  • Esperança

  Overwatch 2 mod permainan yang lebih baru, tolak, telah menggantikan serangan sepenuhnya. Jangan mengharapkan untuk melihat peta seperti Hanamura, Volskaya Industries, atau Kuil Anubis sehingga sekurang -kurangnya bahagian PVE permainan dibebaskan, jika tidak lagi.

  Liz adalah penulis dan editor bebas dari Chicago. Perkara kegemarannya ialah Liga Overwatch; Perkara kegemarannya yang kedua ialah berpura -pura kopi ais adalah makanan. Dia mengkhususkan diri dalam kandungan pendidikan, nota patch bahawa (sebenarnya) masuk akal, dan agresif menyokong Overwatch Tier 2. .