Persediaan Imola Terbaik untuk F1 22 | Diamondlobby, F1 22 Imola Persediaan: Tetapan Kereta Terbaik untuk Emilia Romagna Grand Prix | Pcgamesn

F1 22 Persediaan Imola: Tetapan Kereta Terbaik untuk Emilia Romagna Grand Prix

Di bawah akan menjadi senarai persediaan yang akan bertindak sebagai persediaan asas yang hebat. Sekiranya anda merasakan bahawa persediaan di bawah tidak berfungsi untuk anda, jangan ragu untuk menyesuaikannya dengan lebih baik gaya memandu anda.

Persediaan imola terbaik untuk f1 22

Diamondlobby

Salah satu trek tertua dalam kalendar, Imola telah menemui jalannya kembali ke cahaya F1 moden kerana pembatalan trek dan tempat lain kerana pandemik.

Tidak dapat dilihat sejak tahun 2006, Imola, yang pernah menjadi tuan rumah Grand Prix San Marino, kini menjadi tuan rumah Emilia Romagna Grand Prix dan sejak itu telah diubah suai untuk menjadi lebih selamat dan mematuhi piawaian F1 moden.

Dalam panduan ini, kami akan melihat persediaan Imola terbaik untuk F1 22 untuk membantu anda memaksimumkan hasil yang layak dan perlumbaan anda ketika anda berlumba -lumba di sekitar trek yang terkenal namun klasik ini.

Navigasi cepat tunjukkan

Autodromo internazionale enzo e dino ferrari (imola)

Jarang dipanggil oleh nama sebenar (autodromo internazionale enzo e dino ferrari), Imola adalah salah satu trek yang lebih terkenal kerana ia menjadi tuan rumah kaum dari tahun 1980-an sehingga 2006 sehingga ia digantikan oleh trek lain kerana keadaannya yang semakin merosot.

Ia juga dikenali sebagai trek di mana Roland Ratzenberger dan Ayrton Senna yang hebat meninggal dunia pada hujung minggu yang sama, membuat tempat yang menyenangkan untuk perlumbaan.

Lagu ini terdiri daripada 19 penjuru, dengan gabungan sudut penyapu cepat serta chicanes yang rumit untuk menavigasi dengan banyak perubahan ketinggian. Kerana ini adalah trek klasik, kebanyakan kawasan larian dipenuhi dengan rumput dan kerikil yang membuat kesilapan agak mahal jika anda terlepas mata brek anda.

The Chicanes and Curbs telah dikemas kini walaupun ketika mereka kini terdiri daripada sosej sosej serta lebam laju di tepi jalan diri untuk membantu mengurangkan pemotongan sudut -sudut ini. Ini terutama berlaku dengan kereta 2022 kerana sebarang gangguan terhadap kesan tanah aerodinamik akan membawa kepada tingkah laku bencana kereta.

Di samping itu, kebanyakan zon brek berat sama ada menurun atau menanjak untuk membuat beberapa brek yang mencabar kerana perubahan ketinggian pasti akan meminjamkan diri kepada beberapa ketidakstabilan untuk kereta ketika datang dan keluar dari pendikit.

Trek itu juga hanya mempunyai 1 zon DRS yang terdapat pada permulaan / penamat lurus tetapi walaupun ini, trek itu sendiri sebenarnya cukup pantas dan mengalir. Menggabungkan ini dengan kesempitan trek, ia menjadikan pemotongan agak mencabar.

Penyediaan

Di bawah akan menjadi senarai persediaan yang akan bertindak sebagai persediaan asas yang hebat. Sekiranya anda merasakan bahawa persediaan di bawah tidak berfungsi untuk anda, jangan ragu untuk menyesuaikannya dengan lebih baik gaya memandu anda.

Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai komponen mana yang melakukan apa yang ada dalam panduan persediaan umum kami untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik mengenai tetapan yang anda perlukan untuk tweak untuk menyempurnakan persediaan terus.

Persediaan kering

 1. Aerodinamik
  – Sayap Depan: 26
  – Sayap Belakang: 25
 2. Penularan
  – Pelarasan pembezaan pada pendikit: 60%
  – Pelarasan Pembezaan Off Throttle: 55%
 3. Geometri penggantungan
  -Camber depan: -2.50 °
  -Camber belakang: -1.00 °
  – kaki depan: 0.05 °
  – kaki belakang: 0.20 °
 4. Penggantungan
  – Penggantungan Depan: 8
  – Penggantungan Belakang: 1
  -Bar anti-roll depan: 8
  -Bar anti-roll belakang: 1
  – ketinggian perjalanan depan: 3
  – Ketinggian perjalanan belakang: 5
 5. Brek
  – Tekanan brek: 100%
  – Bias brek depan: 50%
 6. Tayar
  – Tekanan tayar kanan depan: 25.0 psi
  – Tekanan tayar kiri depan: 25.0 psi
  – Tekanan tayar kanan belakang: 23.0 psi
  – Tekanan tayar kiri belakang: 23.0 psi

Persediaan basah

 1. Aerodinamik
  – Sayap Depan: 32
  – Sayap Belakang: 32
 2. Penularan
  – Pelarasan pembezaan pada pendikit: 50%
  – Pelarasan Pembezaan Off Throttle: 50%
 3. Geometri penggantungan
  -Camber depan: -2.50 °
  -Camber belakang: -1.00 °
  – kaki depan: 0.05 °
  – kaki belakang: 0.20 °
 4. Penggantungan
  – Penggantungan Depan: 6
  – Penggantungan Belakang: 1
  -Bar anti-roll depan: 6
  -Bar anti-roll belakang: 1
  – ketinggian perjalanan depan: 4
  – Ketinggian perjalanan belakang: 5
 5. Brek
  – Tekanan brek: 100%
  – Bias brek depan: 50%
 6. Tayar
  – Tekanan tayar kanan depan: 23.0 psi
  – Tekanan tayar kiri depan: 23.0 psi
  – Tekanan tayar kanan belakang: 21.0 psi
  – Tekanan tayar kiri belakang: 21.0 psi

F1 22 Persediaan Imola: Tetapan Kereta Terbaik untuk Emilia Romagna Grand Prix

Persediaan Imola F1 22 terbaik

Apakah persediaan f1 22 imola terbaik? Litar Itali ini memberikan banyak keseronokan dan keseronokan dengan sudut ikonik seperti Acque Minerali dan Piratella.

Sudut -sudut ini juga memberi cabaran kepada pemandu untuk mengimbangi mereka F1 22 Persediaan Imola untuk menangani sudut teknikal yang perlahan dan cepat sambil mengekalkan kelajuan pada lurus. Trek itu sendiri adalah anti-arah jam dan mempunyai satu zon DRS dan perangkap laju di sektor ketiga. Ia adalah landasan yang sangat pantas, dan memerlukan pemandu untuk menguruskan pelbagai cabaran yang berbeza dari sudut dan kelajuan.

F1 22 persediaan imola dijelaskan

Persediaan aerodinamik yang seimbang membantu kestabilan di sudut yang lebih cepat tanpa terlalu menghukum di sudut yang lebih perlahan atau lurus, sambil mengelakkan understeer. Imola adalah trek yang berjalur dan kelajuan tinggi boleh menjadi sukar di dalam kereta anda, jadi jalankan penggantungan lembut dan teruskan perbezaan pendikit seimbang dengan tetapan ini.

Aerodinamik

Penularan

 • Pelarasan pembezaan pada pendikit: 77
 • Pelarasan Pembezaan Off Throttle: 54

Geometri penggantungan

Penggantungan

Brek

Tayar

 • Tekanan tayar kanan depan: 23.2
 • FRont meninggalkan tekanan tayar: 23.2
 • Tekanan tayar kanan belakang: 21.2
 • Tekanan tayar kiri belakang: 21.2

Sekarang anda mempunyai persediaan F1 22 Imola terbaik untuk litar Itali ini. Lihat persediaan perlumbaan kami yang lain termasuk persediaan F1 22 Austria terbaik, persediaan F1 22 Miami terbaik, dan persediaan F1 22 Jeddah terbaik untuk membuat binaan terbaik untuk kereta anda.

Gina Lees Gina suka mengembara dataran di Valheim, meneroka sistem yang diselesaikan di Starfield, berharap untuk watak -watak baru dalam Genshin Impact dan Honkai Star Rail, dan Bash Zombies dan lain -lain makhluk besar dalam permainan seram. Di samping dedikasinya untuk permainan pengurusan SIM, dia juga meliputi Minecraft dan Final Fantasy.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.