Permainan Viking: 9 Cara Nordik untuk meluangkan masa, cinta Viking? 18 permainan Viking teratas untuk diperiksa pada tahun 2023

Cinta Viking? 18 permainan Viking teratas untuk diperiksa pada tahun 2023

Contents

Permainan Strategi RPG ini berganda sebagai permainan survival yang tinggi untuk memastikan klan anda tidak mati. Anda boleh memilih antara penakluk, peniaga, dan diplomat dengan klan Viking anda kerana anda akan mengambil peranan ketua. Berbanding dengan permainan sebelumnya dalam senarai ini, ini memberikan pemain pengalaman mendalam dalam dunia terbuka yang tepat dan indah. Anda akan mengambil peranan watak yang akan melihat kisah politik yang penuh dengan konflik dan pakatan yang sentiasa beralih untuk menjaga anda di jari kaki anda. Ditetapkan pada awal zaman Viking, yang satu ini benar -benar bernilai usaha.

Permainan Viking: 9 Cara Nordik untuk meluangkan masa

Menyerang, berdagang, dan belayar boleh keluar walaupun Viking yang paling sengit. Skandinavia zaman pertengahan menendang kembali dengan banyak permainan Viking dan hiburan.

10 Feb, 2023 • Oleh Rachel Morgan, MA Arkeologi Abad Pertengahan, BA Sejarah & Antropologi

Permainan Viking dimainkan

Pada abad kedua belas CE, seorang muda Kali Kolsson muda Norway menceburkan diri ke Orkney. Bersemangat untuk membuktikan kebolehannya, dia menyenaraikan sembilan kemahirannya: “Saya cepat bermain catur … saya tidak lupa runes, saya sering sama ada buku atau ketukangan. Saya dapat meluncur di ski, saya menembak dan berturut -turut sehingga membuat perbezaan, saya faham kedua -dua permainan kecapi dan puisi.” Kemahiran Kolsson berkongsi persamaan dengan kesenangan tradisional zaman Viking (c. 793-1066 CE). Seperti yang ditunjukkan oleh Kolsson, Viking Games berkhidmat sebagai lebih daripada sekadar masa yang baik, mereka menawarkan latihan dalam strategi dalam dunia abad pertengahan yang tidak menentu.

1. Permainan papan zaman pertengahan: Permainan Viking yang unik

Viking Games Orkney Peg Board

Tokoh tafl perkataan norse lama yang menonjol dalam tradisi viking. TAFL diterjemahkan ke meja dan sering merujuk kepada permainan berasaskan meja atau permainan papan. Pelbagai papan permainan telah ditemui di seluruh dunia Viking. Permainan ini seolah -olah menjadi permainan strategi, tetapi peraturan belum dijumpai. Papan permainan nampaknya biasanya diperbuat daripada kayu, tetapi saiznya berbeza -beza. Viking menandakan banyak papan permainan dengan dataran seperti pemeriksa atau papan catur manakala yang lain mempunyai lubang pasak bulat.

Viking Games Jorvik Board

Analisis kepingan permainan yang terdapat di seluruh dunia Viking menunjukkan bahawa banyak yang dibuat dari Whalebone. Ahli arkeologi mengasyikkan bahawa pemburuan ikan paus mendahului usia viking. Viking mengejar paus di seluruh pantai Eropah dan Barat Barat. Potongan permainan lain diperbuat daripada kaca, ambar, tanah liat, dan batu. Bahan -bahan yang diperlukan untuk membuat kepingan -kepingan ini menyerlahkan skala dan interconnectivity dunia Viking, di mana ketajaman strategik dapat melayani penggerak dan penggerak Viking dengan baik.

Viking Games Birka Pieces

2. Berpesta

Viking Games Gotland Picture Stone

Dapatkan artikel terkini yang dihantar ke peti masuk anda

Daftar ke buletin mingguan percuma kami

Sila periksa peti masuk anda untuk mengaktifkan langganan anda

Satu -satunya perkara yang lebih buruk daripada Viking yang marah adalah Viking Hangar. Perayaan berfungsi sebagai tetapan yang menonjol di banyak sagas Iceland. Perayaan bertindak sebagai latar belakang perkahwinan, pengebumian, ritual, cuti, dan acara bermusim seperti hasil panen. Batu gambar dari Gotland menggambarkan sifat upacara pesta dan minum di zaman Viking.

Viking Games Bread Feast

Penggalian arkeologi di Iceland mendedahkan sisa -sisa lembu, domba, dan babi di ladang usia Viking, yang menunjukkan bahawa Norse bergantung pada hasil peliharaan. Analisis kimia debunga dan benih dari ladang ladang Iceland menunjukkan kepekatan biji barli, menunjukkan bahawa Viking mempunyai banyak bir di keran untuk perayaan mereka. Arkeologi menunjukkan Viking bergantung pada cawan kayu atau tanduk lembu untuk memegang bir mereka. Viking yang lebih menarik di atas kapal logam, bikar kaca atau tanduk minum dihiasi dengan perak atau emas.

Viking Games Beaker Sweden

Semasa berpesta menawarkan perubahan laju dan suasana perayaan, perayaan juga beroperasi sebagai sebahagian daripada strategi sosio-politik yang lebih luas. Ketika Lords menjemput tetamu untuk makan makanan dan minuman terbaik mereka, mereka mencipta rangkaian hierarki dan timbal balik. Viking Kuasa Disatukan dan menguatkan hubungan dengan membiarkan makanan dan minuman mengalir dengan bebas.

3. Skating

Jorvik Ice Skates

Walaupun mereka melintasi dunia, Viking tidak sepertinya melarikan diri. Menjelang akhir abad kesembilan, Vikings mengadakan York di bekas Kerajaan Anglo-Saxon Northumbria. Penggalian jawatan dagangan mereka yang berpangkalan di York, Jorvik, mendedahkan bukti banyak industri kraf dan juga kasut. Skates tulang tidak terhad kepada York. Ahli arkeologi telah pulih lebih dari 670 skates dari Sweden sahaja. Viking mengambil tulang kaki kuda, meratakan dan melicinkan bahagian bawah tulang, kemudian menggerudi lubang di satu hujung. Mengikat kulit thong melalui lubang di tulang, mereka melekatkan skate ke pergelangan kaki dan mengamankannya dengan pasak kayu.

Viking Games Birka Skates

Orang dewasa dan kanak -kanak mungkin menggunakan kasut tulang. Ahli arkeologi mengesyaki Viking menggunakan beberapa tiang untuk menolak diri mereka di kolam beku. Skates mungkin praktikal, yang membolehkan perjalanan lebih cepat ke atas ais. Sebagai alternatif, kasut mungkin menawarkan arena lain untuk perlumbaan yang kompetitif. Sama ada cara, Kali Kolsson mencadangkan bahawa sukan berasaskan ais memerlukan latihan dan kemahiran. Mereka yang menguasai skating mungkin mendapat penghormatan dan prestij di dunia Viking.

4. Hnefatafl (papan permainan)

Hnefatafl Ireland

Hnefatafl dikenali sebagai The Permainan Viking. Sering disebut dalam sagas Iceland, ia adalah permainan dua pemain, dan setiap pemain mewakili tentera. Tidak ada buku panduan runic yang belum pulih, tetapi ahli sejarah dan ahli arkeologi percaya bahawa mereka telah menyusun asas -asas bersama. Objek permainan adalah mudah menipu: menangkap hnefi, sekeping raja atau ketua.

Untuk memulakan, Hnefi duduk dijaga di tengah -tengah papan permainan. Lawannya berdiri di sekeliling tepi papan dalam corak berlian. Pemain menggerakkan kepingan mereka di sudut yang betul. Untuk menangkap penyerang, pemain mesti menduduki dua dataran menegak atau mendatar bersebelahan. Untuk menangkap Hnefi, keempat -empat dataran sekitar mesti diduduki. Sekiranya Hnefi mencapai salah satu daripada empat sudut, dia menang. Permainan ini terdiri daripada percubaan strategi dan pencerobohan yang rendah yang mana Viking sangat sesuai.

Hnefatafl King

Ahli arkeologi telah memulihkan papan hnefatafl dari beberapa pengebumian. Kapal Gokstad (c. 900 CE) Ditemui di Norway mengandungi papan permainan dengan satu pihak yang dikhaskan untuk Hnefatafl dan yang lain ditandai untuk sembilan lelaki Morris (juga dikenali sebagai Merel). Potongan permainan telah pulih dari banyak pengebumian dan diperbuat daripada tulang, gigi, ambar, dan kaca. Walaupun biasanya dikaitkan dengan Viking, hnefatafl dan lain -lain jenis TAFL (permainan meja) mendahului tempoh zaman pertengahan. Orang Roma memainkan permainan papan yang sama yang dipanggil Ludus Latrunculorum atau Latrones. Tentera Rom yang ditempatkan berhampiran Scandinavia mungkin telah mempengaruhi kekayaan serantau. Sebagai ahli arkeologi terus bergulat dengan mengapa Viking melancarkan diri mereka di seluruh dunia, hnefatafl memberi petunjuk pada budaya yang ditanam oleh strategi, mencadangkan Viking dibawa ke laut setelah banyak pemikiran.

5. Jamming

Viking Games Birka Flute

Gambar seorang pahlawan Viking. Adakah dia memakai topi keledar bertanduk? Ahli arkeologi tidak pernah menemui bukti topi keledar bertanduk dalam penggalian dunia Viking. Di Sweden, ahli arkeologi menemui plak gangsa yang menggambarkan orang bertanduk, yang membawa beberapa orang untuk membuat spekulasi bahawa Viking memakai tanduk dalam tradisi kultus. Helmet bertanduk menetas ke dalam kesusasteraan arkeologi dan imaginasi orang ramai. Richard Wagner melekat pada idea dan Norse Divas mula muncul di pentas opera di Helm Hindet. Oleh itu, muzik telah menjadi kritikal terhadap penciptaan imej Viking yang popular.

Jamming Bell

Dari segi sejarah, Viking memeluk banyak alat muzik. Lur kayu dan lima kerang telah pulih dari kapal Oseberg. Ahli arkeologi juga telah menemui seruling yang dibuat dari tulang lembu, rusa, dan burung. Tidak seperti seruling moden, Viking memainkan instrumen yang lebih pendek dengan lubang tiga hingga tujuh jari. Di York, satu set unik panpipes muncul dari penggalian. Panpipe diperbuat daripada kayu kotak segi empat tepat dengan lima lubang di sebelah.

Gotland Lyre

Ciri -ciri muzik dengan kerap di Norse Sagas dan mitologi. Norse God Heimdallr mempunyai tanduk yang dipanggil Gjallarhorn untuk ditiup pada kedatangan Ragnarök. Sagas biasanya merujuk nyanyian Norse lama dan bermain harps sering dengan kaki mereka. Menurut saga Ynglinga, nyanyian dibawa ke Norse oleh tuhan Odin. Satu lagi saga menggambarkan pemain harpa yang cuba menarik perhatian seorang raja dengan memainkan lagu-lagu yang dipanggil “Ogress-Tune,” “The Dreamer,” dan “Ramping-Song.”Bentuk hiburan ini menawarkan Viking yang berbakat cara untuk menangkis diri mereka dengan yang berkuasa.

6. Masa bercerita

Gotland Picture Stone

Vikings adalah raconteur serba boleh. Skalds mendapat terkenal dengan ayat -ayat puisi dan kisah heroik mereka. Skalds mengembara dunia Viking yang berprestasi di dewan besar dan di mahkamah raja. Kisah Skalds sangat dikehendaki pada hari cuti dan perhimpunan besar. Skalds sering memberi penghormatan kepada tuan rumah mereka dengan kisah kehormat keberanian. Raja -raja atau tuan -tuan yang dibalas dengan memberikan skald dengan hadiah. Cincin Emas sangat bernilai hadiah dan menjadi simbol pencapaian Skald. Skalds menceritakan kisah yang terpaksa menghiburkan, bersejarah tepat, dan menjaga tuan rumah mereka yang kuat gembira.

7. Dadu Rolling

Viking Games Birka Whale Dice

Ahli arkeologi telah pulih dadu antler dan tulang dari zaman Viking. Penemuan arkeologi menunjukkan bahawa dadu juga diperbuat daripada gading walrus mahal dan tulang haiwan lain. Dadu mendahului usia Viking dan juga ditemui di Zaman Besi Norway. Banyak kali, dadu telah ditemui di pengebumian yang juga mengandungi papan Hnefatafl. Dadu mungkin membentuk bahagian penting dalam permainan strategi. Mereka mungkin juga mempunyai perjudian. Viking membawa cenderahati asing, duit syiling perak dan emas, dan kekayaan material lain dari perjalanan mereka. Gulung yang baik mati dapat memperkayakan Viking yang bertuah, memperoleh penghormatan dan kuasa di masyarakat setempat.

8. Sukan

Valkyrie patung perak

Knǫttr bermaksud bola di Old Norse. Ahli arkeologi membuat spekulasi bahawa bola ini sukar, mungkin diperbuat daripada kayu atau logam, tetapi mereka belum dipelihara dengan baik dalam rekod arkeologi. Saga Iceland dari kira -kira 1300 CE menggambarkan bola ganas yang mengakibatkan lengan yang terputus, kaki patah, leher yang patah, dan mata tersingkir dari soketnya. Beberapa permainan mungkin berakhir dengan nota yang lebih ringan tetapi bermain knǫttr nampaknya memerlukan tulang yang kuat. Semasa mereka pulih, Viking dapat menantikan beberapa permainan yang lebih lembut.

Orang dewasa dan kanak -kanak mungkin menikmati dan mengambil bahagian dalam pelbagai sukan yang kompetitif seperti banyak budaya kuno yang lain. Sukan Viking yang lain termasuk permainan bola yang melibatkan beberapa jenis tongkat seperti yang digunakan dalam hoki. Gusti dan pertandingan fizikal lain menawarkan cara Viking untuk menunjukkan kehebatan fizikal mereka. Peluang tambahan untuk bersaing termasuk memburu dan perlumbaan kuda.

Penting untuk budaya pahlawan mereka adalah pertempuran pedang, yang mungkin telah diamalkan secara kompetitif. Patung Valkyrie di atas memberi petunjuk tentang bagaimana seorang pahlawan yang siap pertempuran mungkin kelihatan seperti. Setiap sukan menawarkan Vikings cara untuk menendang, sementara juga menunjukkan kekuatan, ketangkasan, dan kuasa dalam dunia yang tidak menentu.

9. Catur dan akhir permainan Viking

Viking Chessmen Board Lewis

Sekitar tahun 1831, tentera ikonik muncul dari Isle of Lewis, Scotland. Yang menemui mereka? Dan di mana? Butiran tersebut tetap menjadi misteri. Penemuan catur Lewis termasuk 78 catur, 14 meja, dan gesper, cukup untuk empat cat catur. Diukir dari Walrus Ivory, kepingan menyerupai gaya dari Trondheim, Norway, dan tarikh hingga kira-kira 1150-1200 CE. Bagaimana permainan berakhir di Hebrides Barat? Isle of Lewis milik kerajaan Norway pada abad kedua belas dan ketiga belas. Ada yang percaya seorang peniaga Norway menghadapi masalah dalam perjalanan ke Kepulauan British dan menguburkan catur, yang berniat untuk memulihkannya kemudian. Yang lain merasa lebih cenderung bahawa set catur milik pemimpin tempatan.

Lewis Chessman Beserker

Artis mengukir catur Lewis dari gading walrus gading dan mungkin whalebone. Vikings memburu walrus di Greenland, Iceland, dan Norway. Walaupun sering perjalanan ke Greenland dan Iceland, Walrus akan menjadi sumber yang mahal. Analisis catur Lewis menunjukkan bahawa hoard mengandungi pelbagai saiz, reka bentuk, dan kemasan. Walaupun para pengrajin yang membuat kepingan catur jelas mahir, para sarjana melihat pelbagai set kemahiran dan beberapa ukiran yang kurang baik dalam koleksi.

Asal -usul catur telah dikesan ke permainan India Chaturanga. Seperti Hnefatafl, Chaturanga adalah permainan strategi bertema tentera. Kadang -kadang antara abad ke -8 dan ke -12 CE, catur mendapat populariti di seluruh Eropah. Telah dicadangkan bahawa catur Lewis mewakili budaya persimpangan.

Beberapa kepingan ksatria kelihatan menggigit perisai mereka. Viking Berserkers dikenali untuk bertempur telanjang, tidak dilindungi, sambil menggigit perisai mereka. Kerana Lewis Knights memakai perisai, beberapa ulama tidak bersetuju dengan tafsiran berserker. Yang lain mencadangkan bahawa berserkers memakai chainmail kerana mereka dibuat oleh tukang -tukang dalam tempoh peralihan budaya. Jika ya, kepingan itu mencadangkan bahawa walaupun usia Viking berakhir, kenangan Norse lama bertahan. The Vikings boleh berehat di Valhalla, mengetahui semua permainan mereka telah dimainkan dengan baik.

Cite artikel ini

Baca Seterusnya:

Betapa tepatnya Sagas Viking?

Oleh Rachel Morgan MA Arkeologi Abad Pertengahan, BA Sejarah & Antropologi Rachel Morgan adalah ahli arkeologi yang berminat dalam kajian budaya material, penemuan kecil, pematuhan peraturan, dan arkeologi konflik. Dia memegang MA dalam Arkeologi Abad Pertengahan dari University of York dan BA dalam Sejarah dan Antropologi dari University of Alabama di Birmingham.

Baca lebih lanjut oleh Rachel Morgan

Penggalian Pengebumian yang luar biasa wanita Viking

Penemuan Viking Jorvik

Artikel popular dalam cerita

Pemimpin Mongol teratas

Fotografi potret dengan lukisan seni Matisse

Sering dibaca bersama

Iceland Norse Kings Sagas Wergeland Iceland Lukisan Pendaratan

Betapa tepatnya Sagas Viking?

Anglo Saxon King Alfred Patung dengan Tapestry Bayeux

Siapa Anglo-Saxon? Ini adalah sejarah yang luar biasa mereka
Sering dibaca bersama

Pertempuran Angkatan Laut Mylae Roman

4 Pertempuran Angkatan Laut Rom yang menjadikan Rome Master of the Mediterranean

Kuno-Greek-Olimpik-Fakta

Sukan Olimpik Yunani Kuno: 27 Fakta mengenai Festival & Permainannya

102-7575 Lebuhraya Trans-Canada Montreal, QC H4T 1V6 Canada [email protected]

Cinta Viking? 18 permainan Viking teratas untuk diperiksa pada tahun 2023

Permainan Viking

Pengembaraan Menunggu Dalam 18 Permainan Viking Teratas 2023! Dari tajuk bermain peranan klasik hingga permainan strategi masa nyata, temui tindakan bertema Viking terbaik hari ini.

Sekiranya anda seorang peminat permainan video yang juga menjadi peminat budaya dan mitologi Norse, anda mungkin telah mencari permainan video yang sesuai dengan kriteria. Dan dengan gembar -gembur di sekitar Dewa Perang francais, hanya masuk akal bahawa seseorang akan menginginkan pengalaman permainan yang serupa. Malangnya, walaupun pelbagai permainan termasuk Viking, ramai yang hanya boleh memaparkannya sebagai mod atau DLC. Itu atau Viking dimasukkan sebagai titik jualan untuk tujuan estetika semata -mata. Oleh itu, mencari permainan yang akan memberi pemain permainan yang sangat mendalam agak sukar. Jadi, yang merupakan permainan Viking terbaik untuk diperiksa?

Jangan risau, kerana artikel ini akan menyelesaikan masalah ini dengan menyediakan senarai lapan belas permainan Viking yang dikeluarkan setakat ini. Ia termasuk permainan di pelbagai platform, termasuk PC, PlayStation, dan Xbox. Oleh kerana ini adalah senarai peringkat, ia akan teratur dari yang baik hingga yang terbaik. Dan dari segi spoiler untuk kisah keseluruhan permainan, hanya sinopsis permainan akan disediakan. Ia juga akan ditentukan sama ada ia berbilang pemain atau tidak, kerana sesetengah pemain mungkin ingin menikmati permainan ini dengan rakan -rakan mereka. Tanpa berlengah lagi, berikut adalah lapan belas permainan Viking terbaik.

18. Total War Saga: Throne of Britannia

Viking Games Thrones of Britannia

Sama dengan Warhammer permainan, permainan kecil yang menarik ini membolehkan pemainnya mengalami pengalaman yang jarang berlaku di mana mereka dapat menulis semula sejarah. Mengambil tempat pada tahun 878 AD, ia melihat kerajaan Inggeris menentang Norsemen, lebih dikenali sebagai Viking. Malangnya, tidak ada tempat untuk kedua -dua pihak, dan terpulang kepada anda untuk membina tentera dan membawa pahlawan -pahlawan yang sengit anda menjadi pertempuran besar -besaran. Lebih baik lagi, anda boleh memutuskan sama ada menjadi seorang Viking atau orang Inggeris, sama ada menyerang England atau melindunginya.

Ini adalah permainan pertama di Jumlah perang saga, Dan yang lain pasti bernilai diperiksa. Permainan ini mempunyai tempoh kecil yang berganda sebagai kempen dan sistem tempur berasaskan giliran yang melihat satu langkah mengira sebagai musim keseluruhan. Walaupun permainan mempunyai kelemahannya, ia masih merupakan salah satu permainan Viking terbaik sepanjang masa.

17. Volgarr the Viking

Permainan gaya arked platform sampingan ini adalah lelaran moden permainan klasik 1980-an dari genre yang sama. Ia mengekalkan grafik pixelated dan perkembangan tahap yang sangat sukar. Apabila dibentangkan dengan pelbagai permainan indie, ini telah memperoleh tempat yang sah dalam senarai ini. Walau bagaimanapun, untuk memastikan ini adalah sesuatu yang anda ingin menikmati, menonton beberapa ulasan video pada permainan dicadangkan, kerana sangat sukar. Ini kerana beberapa pengkritik menyifatkannya lebih mencabar daripada Jiwa yang gelap. Dengan itu dikatakan, ia masih merupakan permainan yang hebat.

Pertempuran itu mudah, dan begitu juga mekanik permainan. Anda membuat jalan anda melalui satu siri musuh dan pergaduhan bos yang sengit, dan ketika anda sudah pasti memikirkan ini mudah; itu sebenarnya tidak. Juga, ingatlah bahawa jika anda mati, anda akan mempunyai masa yang sukar untuk kembali ke tahap awal yang anda jalani. Tetapi hei, itu hanya mekanik permainan!

16. Viking Wolves of Midgard

Sekiranya anda ingin meneroka budaya Viking di tanah Norse, maka anda mungkin ingin memeriksa yang satu ini. RPG ini mengikuti kisah yang baik dan melihat banyak aspek mitologi Norse. Dan untuk peminat permainan aksi hack-and-slash, ini mengambil kek. Ia telah melihat aliran ulasan yang baik, semuanya memuji urutan tindakan lebih daripada cerita epik yang cuba diceritakan. Permainan ini juga menawarkan pilihan co-op yang bagus untuk apabila seseorang ingin bermain dengan rakan-rakan mereka. Dengan mod solo yang baru ditambah, permainan telah menjadi lebih menghiburkan, memperoleh tempatnya dalam senarai permainan Viking terbaik ini.

15. Suku Midgard

Suku Permainan Viking Midgard

Mengambil satu lagi menyelam ke dalam mitologi Norse, permainan berwarna-warni ini menawarkan pelbagai urutan yang penuh dengan tindakan yang akan membuat anda dihiburkan selama berjam-jam. Matlamat RPG ini (sekurang -kurangnya dalam mod cerita) adalah untuk melengkapkan satu set objektif yang akan anda terima sebagai lekuk Apocalypse berhampiran. Fikir ‘musim sejuk akan datang’ dari Game of Thrones, Dan anda telah memukul kuku terus di kepala. Di samping itu, anda mesti mengalahkan bos terakhir jika anda ingin menyelamatkan tanah anda. Permainan ini juga menawarkan mod multiplayer di mana anda boleh melengkapkan pelbagai objektif dengan rakan. Dan mod yang tidak berkesudahan di mana anda mesti bertahan selagi anda dapat menentang gelombang musuh. Sebenarnya, menggabungkan kedua -dua mod ini, dan anda akan mempunyai yang paling menyeronokkan yang akan anda lihat.

14. Warisan nenek moyang

Walaupun permainan ini mungkin tidak memenuhi tuntutan ketepatan sejarahnya, permainan strategi masa nyata ini adalah klasik. Ia mempunyai pelbagai mod, termasuk Multiplayer dan AI Versus Modes yang boleh menjadi menyeronokkan. Kemudian terdapat enam kempen yang diilhamkan oleh kejadian sejarah yang berbeza dan memerlukan anda membina pangkalan utama sambil menangkap kampung -kampung yang lebih kecil untuk menaikkan sumber anda. Anda boleh memilih antara salah satu daripada empat puak yang terlibat dalam permainan yang terdiri daripada Viking, Bahasa Inggeris, Jerman, dan Slav. Masing -masing mempunyai titik dan kelemahannya yang kuat, dan terpulang kepada anda untuk memutuskan mana yang akan dimainkan. Juga, lebih menghiburkan adalah sifat kartun Viking dalam permainan, yang setiap bit sebagai kejam sebagai rakan fiksyen mereka.

13. Bad Utara

Permainan viking buruk utara

Permainan mudah ini menawarkan beberapa permainan yang paling mengagumkan sehingga kini. Benar -benar tidak tertipu oleh gaya animasi comel permainan, kerana anda pasti akan menumbuk skrin anda kerana kesilapan bodoh. Walau bagaimanapun, permainan ini agak mudah, menetapkan anda di persegi tanah yang mesti anda lindungi dari penyerang Viking yang masuk. Terdapat kampung di seluruh pulau ini, dan anda mesti memastikan bahawa setiap sudut dilindungi secara strategik. Ada yang berpendapat bahawa ini lebih dekat dengan permainan teka -teki, tetapi anda benar -benar perlu memikirkan langkah anda dengan cara yang bijak dan dikira. Pada mulanya, musuh akan bergerak perlahan -lahan, dan kemudian tiba -tiba, anda ditimpa dan terharu. Semoga berjaya dengan yang ini, dan lakukan yang terbaik!

12. Ekspedisi: Viking

Permainan Strategi RPG ini berganda sebagai permainan survival yang tinggi untuk memastikan klan anda tidak mati. Anda boleh memilih antara penakluk, peniaga, dan diplomat dengan klan Viking anda kerana anda akan mengambil peranan ketua. Berbanding dengan permainan sebelumnya dalam senarai ini, ini memberikan pemain pengalaman mendalam dalam dunia terbuka yang tepat dan indah. Anda akan mengambil peranan watak yang akan melihat kisah politik yang penuh dengan konflik dan pakatan yang sentiasa beralih untuk menjaga anda di jari kaki anda. Ditetapkan pada awal zaman Viking, yang satu ini benar -benar bernilai usaha.

11. Frozenheim

Viking Games Frozenheim

Dengan banyak tema Norse dan Viking, permainan ini layak mendapat tempat dalam senarai ini. Sebilangan orang mungkin mempersoalkan mengapa ia begitu tinggi, yang boleh dijawab dengan mudah oleh grafik indah permainan ini dan permainan yang menghiburkan. Walaupun permainan boleh dianggap sedikit generik dari segi cerita, ia menyampaikan tindakan. Ini adalah satu lagi permainan RPS yang memerlukan banyak usaha. Ramai orang mengkritik permainan kerana ini. Walau bagaimanapun, di mana keseronokan dalam permainan RPG/RPS semasa anda tidak memasukkan kerja, betul? Permainan ini, bagaimanapun, tidak mempunyai jalan cerita yang kuat walaupun menawarkan pelbagai bab dan pencarian sampingan kecil yang menyeronokkan. Begitu juga, permainan ini memberikan beberapa soundtrack yang hebat dan suasana yang santai.

10. Ragnarock

Sekiranya anda menikmati muzik yang hebat dan berpartisipasi secara fizikal dalam permainan, maka persediaan VR ini sesuai untuk anda. Anda akan memainkan Viking dalam permainan dan dijangka berkerumun dengan mengalahkan muzik logam mereka. Sebagai permainan irama pertama yang disertakan dalam senarai ini, ia melepaskan diri dari pendekatan berasaskan strategi semua permainan Viking yang lain telah diambil setakat ini. Sebaliknya, sebagai pemain drum Viking di atas kapal, anda mesti mengalahkan gendang untuk menggalakkan krew anda. Masa adalah segala -galanya semasa anda mengayunkan tukul anda untuk memukul rune Norse bergerak melintasi skrin ke pukulan. Dan sementara ini mungkin kelihatan mudah, anda akan mendapat senaman yang mengejutkan dari pengalaman yang mendalam (dan sangat disyorkan) ini.

9. Untuk kehormatan

Viking Games for Honor

Seseorang akan berpendapat bahawa keseluruhan permainan bermain atau permainan FPS adalah kerana mereka menyeronokkan dan sesuatu yang tidak dapat anda lakukan dalam kehidupan sebenar. Walau bagaimanapun, permainan tindakan ini menjadikan Melee memerangi sedikit lebih mencabar, mempunyai pemain yang terlibat dalam satu siri langkah yang melihat lebih banyak usaha pada akhir pemain. Walaupun pertempuran itu sendiri cukup mudah, masalahnya datang dalam pelaksanaan. Ini menjadikan pengalaman yang lebih menarik bahawa pilihan multiplayer dapat meningkatkan. Terletak di dunia fantasi zaman pertengahan, anda tidak hanya mendapat Viking tetapi juga Knights dan Samurai. Apa lagi yang boleh diminta oleh seseorang dalam permainan? Malangnya, mod cerita bukanlah yang terbesar, tetapi permainan menebus dirinya dalam semua aspek yang mulia.

8. Northgard

Adakah anda mencari rasa nostalgia ketika datang ke permainan video? Baiklah, tidak lagi kelihatan daripada Northgard, kerana ia menyampaikan klasik itu Umur empayar Rasa semasa anda bermain. Walau bagaimanapun, permainan ini lebih daripada sekadar perjalanan ke lorong ingatan, memberikan anda gambaran ke dalam budaya Norse dan melihat makhluk mitos. Permainan ini juga berasaskan strategi dan akan menyaksikan anda mengembangkan penyelesaian anda ke dalam sebuah kampung besar yang dapat mengendalikan (dan menangkis) serangan dari raksasa dan viking lain yang mengancam anda. Sekali lagi, kemajuan anda dalam permainan bergantung pada klan tertentu yang anda mainkan dan akan memberi anda rasa ketenteraan yang sahih semasa menyertai. Anda juga bermain menentang pemain lain, yang menghasilkan sumber bonus unik permainan jika mereka dikalahkan. Permainan ini adalah Segway yang hebat ke dalam sepuluh permainan Viking teratas sepanjang masa.

7. Mati di Vinland

Permainan Viking Mati di Vinland

Permainan survival ini melihat anda bermain sebagai keluarga Viking yang telah dikelirukan di pulau terpencil. Sekurang -kurangnya, itulah yang dikatakan oleh sinopsis, anyways. Terletak di pulau Amerika Utara yang rawak pada 1000 AD, anda dikelilingi oleh makhluk aneh yang lain, yang terdiri daripada orang biru seperti Tuhan (berhenti memikirkan avatar) dan mengembara dari Afrika dan Jepun. Orang Biru dipimpin oleh seorang panglima perang bernama Bjorn, yang mengumpul tengkorak. Permainan berasaskan giliran ini memberi tumpuan kepada keperluan rakyat anda dan memastikan anda dapat mengimbangkan keperluan tersebut dengan sewajarnya. Contohnya, anda boleh memberikan pekerjaan kepada semua orang dalam penyelesaian anda dan melihat bagaimana keadaannya kemudian. Fikirkan permainan ini sebagai The Sims Memenuhi Viking, dan anda telah memukul kuku di kepala.

6. Saga Banner

Sebagai permainan yang telah mendapat pujian kritis untuk seberapa baiknya, ia patut menjadi tinggi dalam senarai. Ia unik dalam erti kata bahawa ia memberikan penonton naratif dwi-titik dari hujung bertentangan peta yang anda mainkan. Anda berjuang melawan wabak yang jahat dan merosakkan yang memalukan tanah yang dikenali sebagai pengerukan. Walaupun tumpuan utama mengekalkan rakyat anda dan memastikan mereka tidak tunduk pada wabak atau kelaparan, anda terlibat dalam pertempuran terhadap orang lain dalam mod strategi berasaskan giliran grid. Sekiranya ada permainan yang patut diperiksa, maka ini yang satu ini. Terdapat juga beberapa permainan menarik lain untuk diperiksa Saga Banner Trilogi, jadi jangan hanya berhenti di salah satu daripada mereka.

5. The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim

Walaupun secara teknikal ini tidak sepenuhnya memberi tumpuan kepada budaya Viking/Norse, tidak ada cara yang lebih baik untuk memasuki lima senarai teratas Viking ini. Dianggap sebagai salah satu permainan terbaik yang dikeluarkan pada tahun -tahun kebelakangan ini, ia ditetapkan di benua fantasi Tamriel, di mana anda berjalan bersebelahan dengan banyak makhluk mitos. Permainan ini menawarkan RPG dan permainan berasaskan strategi dan membolehkan pemain menambah mod ke kandungan hati mereka. Unsur-unsur fantastik menambah rasa Viking-esque dan merupakan sebahagian besar mengapa senarai ini telah ditubuhkan untuk bermula dengan. Contohnya, Draugr dalam Permainan adalah makhluk yang diilhamkan oleh raksasa mitos Norse.

4. Hellblade: Pengorbanan Senua

Dalam permainan yang indah yang memberi tumpuan kepada sifat manusia dan empati, ia mengikuti kisah Senua, seorang pahlawan Celtic yang bergelut dengan trauma dan psikosis. Permainan Pengembaraan ini melihatnya melintasi tanah mitos yang jauh, yang diliputi kabut ketika dia cuba mengatasi iblis batinnya. Dunia nampaknya telah berakhir dengan kisah suram ini, dan pemain ditinggalkan dengan Senua, kenangannya dan musuh -musuh yang cuba menghalangnya dari mencapai matlamatnya. Mengambil menyelam yang mendalam ke dalam Nordic dan Celtic Lore, permainan melihat landskap, musuh yang terdiri daripada Northmen dan Berserkers, dan beberapa kilas balik surreal yang akan meninggalkan pemain yang terasa bahang. Permainan ini adalah karya dan layak mendapat penilaian yang sangat baik dan ulasan yang telah diterima.

3. Assassin’s Creed Valhalla

Assassin's Creed Valhalla

Sebagai ansuran ke -12 dalam penting ini Assassin’s Creed Francais oleh Ubisoft, permainan ini dianggap sebagai yang terbaik dalam francais oleh peminat dan pengkritik. Menyambung semula permainan sebagai Layla Hassan, permainan ini menjadi permulaan yang perlahan yang sangat bernilai apabila anda sampai ke akhir permainan. Sekarang setelah bekerjasama dengan Shaun Hastings dan Rebecca Crane, dua pembunuh setelah dilepaskan dari pasukan lamanya, ketiga -tiga mereka harus menghadapi kehidupan masa lalu mereka dalam usaha menyelamatkan dunia dari bahaya sekali lagi. Seperti yang anda mungkin boleh mengukur dari tajuk permainan, ia berlaku di tanah Norse (mungkin Norway atau Scandinavia), dan paralel dapat ditarik di antara jalan cerita dan saga Vinland. Anda mempunyai pilihan untuk bermain sebagai watak lelaki atau perempuan, dan banyak plot diberitahu melalui peranti naratif seperti pemotretan.

2. Valheim

Epik Norse ini adalah apa yang memulakan buzz Viking ketika tajuk jatuh. Ditimpa unsur -unsur fantastik, permainan masih tidak menjauhkan diri dari akarnya berdasarkan realisme. Anda bermain sebagai pahlawan yang dijelmakan yang harus melintasi tanah Valheim dan mengeluarkan binatang mengikut perintah Odin. Permainan ini dibahagikan kepada bahagian, seperti Hutan Hitam atau Kawasan Swamp, di mana masing -masing mempunyai pertempuran bos sendiri yang perlu anda ikut serta. Sekiranya anda tidak berminat dengan misi, maka cuba mod cerita dan terokai dunia seperti yang anda lihat sesuai. Ada banyak yang dapat diterokai dan lebih banyak lagi untuk mencari setelah anda pergi. Kemudian permainan juga memberi perhatian yang besar kepada perincian, yang menjadikannya lebih menyeronokkan. Pastikan untuk menutup semua jurang di rumah anda semasa anda menubuhkan kem, atau mungkin ia akan jatuh kerana arah perubahan angin.

1. Dewa Perang

God of War Ragnarok

Permainan ini layak mendapat tempat teratas dalam senarai, kerana ia adalah permainan Viking yang terbaik dan paling popular di luar sana. Juga, ingat bahawa entri ini adalah untuk 2018 Dewa Perang, Tetapi tidak ada yang menghalang anda daripada memeriksa permainan lain dalam francais. Permainan pengembaraan tindakan ini menampilkan beberapa elemen RPG dan melihat anda bermain sebagai Kratos dalam usaha darahnya untuk membalas dendam. Versi permainan reboot ini mengambil menyelam yang lebih mendalam ke dalam mitos mitos Yunani dan Norse yang fantastik, mencampurkan kedua -duanya ke dalam lubang arnab yang hebat yang bercerita yang luar biasa, dengan anaknya Atreus bergabung dengannya dalam perjalanan. Tidak banyak yang boleh dikatakan mengenai permainan ini selain hakikat bahawa ia adalah karya; Cerita bercerita, memotong adegan dan urutan tindakan digabungkan. Perjuangan terakhir Kratos dalam permainan ini adalah sesuatu yang masih mengirimkan duri dari banyak peminat francais, yang menampilkan senjata Norse baru dan kapak Leviathannya yang telah dia ambil di sepanjang jalan.

Sebutharga Yang Berhormat: Catur Viking: Hnefatafl

Walaupun permainan ini tidak cukup membuat senarai, ia masih layak mendapat sebutan yang mulia. Sekiranya anda benar -benar menyukai budaya Norse dan Viking, terdapat beberapa permainan yang benar -benar berlaku dalam sejarah, tetapi permainan catur ini di Steam membawa anda yang paling dekat, anda mungkin dapat ke budaya Viking dari perspektif luar. Permainan seperti catur strategik ini diandaikan telah dimainkan sejak zaman Viking, dan mana-mana kekasih sejarah akan bertuah untuk mencubanya.

Sebutan yang mulia: jotun

Maaf, sebutan terakhir yang terhormat, saya bersumpah. Permainan penerokaan tindakan tangan yang comel ini berdasarkan mitologi Norse. Perkara yang indah tentang permainan ini ialah anda bermain sebagai Thora, seorang pahlawan Viking yang meninggal dunia yang tidak sesuai dengan pahlawan, dan anda menyertai perjalanannya untuk menebus jiwanya sehingga dia dapat memasuki Valhalla.