Permainan terbaik seperti Fallout pada PC 2023 | PCGamesn, permainan seperti Fallout untuk melompat ke dalam sementara kita menunggu Fallout 5 | Gamesradar

Permainan seperti Fallout untuk melompat ke dalam semasa kami menunggu Fallout 5

Gurun Mojave di Fallout: New Vegas tidak satu juta batu dari dunia yang anda akan melangkah ke Red Dead Redemption 2. Walaupun ia tidak ditetapkan selepas apa -apa jenis wahyu, meneroka Wild West menjanjikan untuk menyampaikan banyak pengembaraan sebagai Outlaw Arthur Morgan, yang merupakan sebahagian daripada Van Der Linde Gang. Di dunia terbuka besar-besaran, anda akan mempunyai banyak peluang untuk melepaskan jejak yang dipukul dan bermain perjalanan anda tetapi anda mahu. Dengan penerokaan, pelbagai aktiviti yang bermain seperti permainan mini, pencarian sampingan, dan garis cerita utama yang cukup mengasyikkan, ini adalah satu lagi pencuri masa yang akan membuat anda sibuk dan kemudian beberapa. Terdapat juga banyak peluang menembak yang perlahan, jadi jika anda suka menggunakan tong anda, anda mungkin mendapat sepakan dari tindakan mata yang menghancurkan senjata. Apabila anda telah mengisi Nuka -Cola dan anda sudah bersedia untuk rasa sesuatu yang berbeza – seperti beberapa wiski saloon lama yang baik – anda boleh merebut topi koboi terbaik anda dan pelana untuk pengembaraan yang berbeza.

Permainan terbaik seperti Fallout di PC 2023

Dari isometrik, kisah -kisah apokaliptik celaka, kepada parti pembunuhan dystopian dan pertikaian kesatuan, ini adalah permainan terbaik seperti Fallout di PC.

Diterbitkan: 10 Jul, 2023

Apakah permainan terbaik seperti Fallout di PC? Sejak penciptaannya oleh Interplay Entertainment Way pada tahun 1997, sepanjang jalan ke West Virginia West Virginia Fallout 76, siri Fallout telah memancarkan cahaya nuklear yang terang di barisan hadapan RPGS. Menjejaki sejarah mereka seperti pelajaran dalam evolusi komputer RPG itu sendiri, dari asal-usul yang diilhamkan oleh tablet ke perkhidmatan langsung Bethesda, selalu-dalam talian terkini.

Pemain ditarik ke siri ini kerana alasan yang berbeza; Sebilangan peminat suka roleplaying. Yang lain mengidam pengalaman meneroka landskap pasca apokaliptik. Apapun alasan anda mula -mula jatuh cinta dengan Fallout, kami telah mengumpulkan senarai permainan yang kami fikir anda akan suka semasa anda menunggu dengan sabar untuk Tarikh Siaran Fallout 5. Dari kebangkitan RPG klasik dari ketuhanan asal sin 2 ke siri metro pasca suram suram, berikut adalah permainan terbaik seperti Fallout untuk PC.

Permainan terbaik seperti Fallout untuk PC adalah:

Gurun 3: Manusia melawan labah -labah mekanikal gergasi menggunakan Flamethrowers

Gurun 3

Kemasukan terkini dalam francais yang memulakan semuanya, Gurun 3 adalah rpg taktikal yang sangat raksasa, yang ditetapkan dalam pasca apokaliptik U.S. Siri ini bukan hanya seperti kejatuhan – ia adalah pelan tindakan yang berkesan untuk kejatuhan. Walaupun tidak kurang lucu daripada sepupu nuklearnya, ia secara umumnya memilih nada sosio-politik yang lebih tajam dan lebih jelas daripada parodi luas Fallout.

Wasteland 2 membawa kembali siri ini dengan cara yang besar, tetapi Wasteland 3 lebih besar dan lebih yakin, kerana ulasan Wasteland 3 kami membuktikan, mencari kaki dengan fanbase yang baru dibina. Kejatuhan mungkin mempunyai persaudaraan keluli, tetapi padang gurun mempunyai labah -labah besar.

Ketuhanan 2

Ketuhanan asal Sin 2

Kami telah melihat banyak penghormatan yang penuh kasih sayang kepada CRPG klasik dalam beberapa tahun kebelakangan ini, tetapi Divinity Original 2 menonjol sebagai yang paling berpandangan ke hadapan. Walaupun pemaju cinta Larian untuk klasik isometrik seperti Fallout dan Baldur’s Gate berada di paparan penuh di sini, DOS 2 tidak menghalang dirinya hanya mereplikasi formula yang sama. Hasilnya adalah ajaib.

Ulasan asal Ketuhanan Sin 2 kami bercakap tentang watak-watak yang tidak dapat dilupakan dan bercerita yang menarik, dengan banyak kereaktifan sistemik yang indah di dalam dan di luar pertempuran berasaskan gilirannya yang mencabar. Arena tempur dapat diubah dengan kuasa dan kebolehan unsur, dan ciri -ciri alam sekitar dapat menjadi sekutu terbesar anda – atau musuh yang paling menyusahkan. Semua ini, digabungkan dengan penciptaan watak yang mendalam dan multiplayer ko-op menjadikan ini pengganti yang layak untuk warisan OG Fallout.

Dunia Luar: Seseorang yang memegang pistol laser Fends dari penyerang yang menggunakan pedang

Dunia luar

Kapitalisme peringkat akhir boleh mempunyai kesan yang tidak masuk akal, menghancurkan jiwa di dunia. Walaupun kita tidak selalu memerlukan seni untuk mengingatkan kita tentang ini-dan walaupun tidak semua seni politik perlu terlalu on-the-hidung-kadang-kadang bagus untuk menaikkan jari tengah besar ke eksploitasi pekerja dan penggunaan yang mudah dilihat. Kami minta maaf, Tim Curry, tetapi ternyata kapitalisme mendapat ruang sekarang juga.

Nasib baik, sekurang-kurangnya ia membawa RPG dunia terbuka yang luas dengan mengangguk kepada permata obsidian yang dikasihi, seperti Fallout: New Vegas. Sistem kemahiran, pilihan cerita, dan persekitaran sci-fi semua perlu diperhatikan, tetapi apa yang benar-benar bersinar di sini adalah penulisan watak. Obsidian tidak membiarkan satira mendapat jalan untuk memasuki planet luar dunia dengan watak -watak manusia yang boleh dipercayai, menarik, manusia. Lihat ulasan luar dunia untuk maklumat lanjut.

Disco Elysium: Pemandangan atas Kesatuan

Disco Elysium

Disco Elysium adalah salah satu asal permainan yang benar. Satu naratif yang menggembirakan demam demam, sambil tersisa ke bumi dalam persembahannya; Disco Elysium mengutamakan irama rakyat di atas fantasi. CRPG ini adalah setiap perbualan parti rumah 4 pagi yang pernah anda miliki, dimainkan dengan dadu gulungan dan helaian statistik. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa ia sebenarnya sebagai kreatif, pemikiran yang mencetuskan, berkarisma, dan liar kerana semua minuman beralkohol membuat anda berfikir anda.

Peminat Fallout 1 dan 2 akan merasa di rumah di cawangan -cawangan yang kusut dari pokok dialog yang luas yang sebenarnya mempunyai hemped. Ia menonjol dari permainan RPG yang lain dengan lucu juga. Kajian Disco Elysium kami dapat memberitahu anda lebih lanjut mengenai salah satu permainan PC terbaik yang pernah ada.

Metro 2033: solider memegang pistol berjalan melalui bilik gelap

Metro 2033

Jika anda mencari sesuatu yang menangkap sistem suram dan sistem FPS dari tajuk kejatuhan Bethesda, tetapi dalam rangka kerja yang lebih fokus, sukar untuk salah dengan siri metro pasca apokaliptik. Sementara Metro: Last Light mempunyai beberapa idea pepejal, dan Metro: Keluaran adalah indah dan bercita -cita tinggi, tidak ada yang menangkap keganasan sesak Metro 2033.

Metro melihat Molerats Fallout dan menimbulkan kepentingan dengan pengawal yang beradik, memburu pek. Ia melihat radscorpion Fallout, dan menjatuhkan gorila mutan mutant di atasnya. Disebabkan oleh banyak permainan seram yang hidup sebagai FPS, Metro 2033 adalah perjalanan yang tegang, di bawah tanah yang menjadikan setiap peluru individu merasa berharga. Jangan lupa untuk melihat S.T.A.L.K.E.R dan siri patologi, ditambah sifar tahun mutan, untuk kelangsungan hidup pasca apokaliptik yang diilhamkan oleh Tarkovsky.

Bioshock: Seorang gadis kecil yang menyeramkan menggunakan jarum di mayat

Bioshock

Sekiranya anda semua tentang 50-an yang menyeramkan, satira piket-piket dari kejatuhan asal, maka anda mungkin akan mempunyai masa yang membengkak menjatuhkan jalan ke arah dystopia dalam Bioshock untuk memberikan beberapa penduduknya. Bioshock selalu mengenai penjelajahan dan suasana yang pertama, dan kedua -dua tembakan, jadi ketika pertempuran dapat merasakan sedikit kayu hari ini berbanding dengan permainan FPS lain, masih ada sedikit tetapan permainan dan juga direalisasikan sebagai Pengangkatan. Datang untuk pesta, dan tetap untuk pilihan untuk menembak lebah pada orang.

Skyrim: Seorang pahlawan otot memakai topi keledar bertanduk berjalan melalui pertengahan

Skyrim

Kami tahu bahawa anda telah mendengar tentang Skyrim kerana anda mungkin boleh menjalankannya di kolar elektronik kucing anda, Fitbit anda, dan sepasang pelatih ringan di bahagian belakang almari pakaian anda. Sekiranya anda perlu mengingatkan apa-apa sebab, walaupun: Skyrim adalah saudara kandung RPG yang terbuka untuk kejatuhan Bethesda, dan merupakan salah satu permainan PC terbaik yang pernah ada. Walaupun RPG berada di sisi yang lebih tua, adegan mod Skyrim yang luas telah membantu pengalaman hebat ini bertahan bertahun -tahun.

Jadi, ada pilihan kami untuk permainan terbaik seperti Fallout. Jika anda menginginkan pengalaman kejatuhan itu, perhatikan permainan yang akan datang untuk melihat apa yang ada di kaki langit – seperti tarikh pelepasan Starfield, contohnya.

Paul Kelly seorang penulis panduan di PCGamesn, PK biasanya ditemui menunggu pemasa respawn di League of Legends, yang berkeliaran di sebuah bar di Baldur’s Gate 3, atau melawan melalui sistem yang diselesaikan di Starfield. Dia suka roti bakar, walaupun ia membuatnya berasa agak sakit. Kebaikan Buttery Menegaskan Jumlah Berat, Yang Dia Sanggup Bayar.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Permainan seperti Fallout untuk melompat ke dalam semasa kami menunggu Fallout 5

permainan seperti Fallout - Fallout 4

Tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk melompat ke dalam permainan hebat seperti kejatuhan. Kami baru -baru ini diberi pandangan pertama kami di rancangan TV Fallout dan Vault 33, dan Fallout 5 kekal di ufuk (sangat jauh). Oleh itu, semasa anda dapat kembali dan bermain Fallout 4, mengapa tidak memeriksa beberapa yang lain RPG terbaik yang ada di luar sana? Anda akan menemui banyak orang di sini, kerana kami telah memprioritaskan pengembaraan hebat dengan dunia yang hebat, sistem tempur, dan pilihan penyesuaian watak. Jadi apa yang anda tunggu? Kehilangan beberapa ratus jam dalam salah satu permainan seperti kejatuhan semasa anda masih boleh.

The Elder Scrolls 5: Skyrim

Pemaju: Bethesda
Platform: PC, PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox One, Nintendo Switch

Pilihan yang jelas jika anda selepas sesuatu yang serupa dengan pengalaman Fallout sudah pasti Skyrim. Juga dibuat oleh Bethesda, siri Elder Scrolls seperti fantasi zaman pertengahan yang mengambil formula terbuka dunia, dan ia mempunyai banyak pertempuran dan unsur-unsur RPG yang sama yang akan membuat anda merasa di rumah. Sebagai tokoh legenda yang dikenali sebagai Dragonborn, anda dilemparkan ke dalam pengembaraan epik di seluruh tanah Tamriel untuk menghentikan naga yang telah mula menghidupkan kembali kehidupan dan kembali ke langit. Dengan perselisihan sivil, kawasan yang luas untuk meneroka, rahsia untuk mengungkap, dan pencarian dan cerita yang tidak berkesudahan untuk bekerja, anda akan tenggelam sebanyak jam ke dalamnya seperti yang anda lakukan di Fallout. Skyrim juga mempunyai tradisi kaya sendiri, dan dunia hijau yang subur dan langit berbintik bintang boleh menjadi rehat yang bagus dari suram, memancarkan padang pasir. Daripada super mutan, kejam, dan, deathclaws, anda akan menghadapi beruang, dragurs, dan, tentu saja, banyak naga. Oh, dan gulungan manis lebih menyelerakan dalam skrol tua tanpa rad untuk bercakap. Sedap.

Dunia luar

Pemaju: Hiburan Obsidian
Platform: PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch

Dunia luar diterbitkan oleh bahagian swasta dan dibangunkan oleh Obsidian Entertainment, yang terakhir juga yang bertanggungjawab untuk kejatuhan 2010: New Vegas. Dengan DNA ini, dan sebagai permainan pengembaraan tindakan orang pertama, dunia luar terasa sangat Bethesda/Fallout-flavored, dan ditetapkan dalam masa depan alternatif yang diperintah oleh kerusuhan awam, puak-puak yang berperang, dan megacorporasi autokratik. Dengan bengkok sci-fi, dunia luar melihat masyarakat yang tidak berfungsi ini menjajah di ruang angkasa dan terraforming planet alien. Sangat menyeronokkan, dan ada sekuel dalam perjalanan di dunia luar 2.

Horizon Zero Dawn

Pemaju: Gerila
Platform: PS5, PS4

Pengambilan unik gerila pada pasca-apokalips di Horizon Zero Dawn jauh lebih suram daripada pelbagai tetapan padang pasir yang anda jalankan di Fallout, tetapi ia masih mempunyai banyak tipu muslihat, trik, dan steller menceritakan ke dalam. Vistas cantik dihuni oleh mesin canggih yang kelihatan seperti semua jenis makhluk prasejarah. Anda bermain sebagai Aloy, pemburu mesin yang menetapkan untuk mendedahkan asal usulnya dan membongkar rahsia yang membosankan landskap. Sama seperti di Fallout di mana anda menemui penduduk yang berbeza di penempatan di seluruh dunia, anda akan bertemu dengan banyak suku dan perkhemahan yang penuh dengan watak -watak yang menarik dan pencarian sampingan. Dan jika anda seorang peminat penjelajahan, anda akan menikmati menjelajahi puncak bersalji dan ladang berumput, dan menyelam ke dalam kawah yang tidak berjuta -juta batu jauhnya dari membuka peti besi yang belum anda pelajari. Pertempuran sedikit berbeza, tetapi anda boleh mengubah suai senjata anda dan mengambil pendekatan taktikal yang berbeza untuk terbaik robot dinosaur.

Metro Exodus

Pemaju: Permainan 4A
Platform: PC, PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox One,

Metro Exodus adalah permainan video metro berdasarkan novel Dmitry Glukhovsky dengan nama yang sama, dan berlangsung satu tahun selepas peristiwa permainan pertama, Metro: Last Light. Di sini, tahun pada tahun 2035, dan post-apocalypse ini menggambarkan versi yang paling mungkin dari senario kiamat: perang nuklear. Mengisi Kasut Artyom Protagonis Siri Sekali lagi, Keluaran tugas pemain dengan meninggalkan Encampment Subway Metro Moscow dan berangkat ke Perjalanan Benua Perjalanan Timur dengan beberapa sekutu yang lama hilang. Mengharapkan beberapa syarikat yang cukup ganas dalam perjalanan, kerana Artyom bertarung dengan banyak makhluk yang disinari, mangsa yang tidak puas hati manusia dan unsur -unsur yang paling teruk di tengah -tengah musim sejuk nuklear.

Penebusan Mati Merah 2

Pemaju: Rockstar
Platform: PC, PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox One

Gurun Mojave di Fallout: New Vegas tidak satu juta batu dari dunia yang anda akan melangkah ke Red Dead Redemption 2. Walaupun ia tidak ditetapkan selepas apa -apa jenis wahyu, meneroka Wild West menjanjikan untuk menyampaikan banyak pengembaraan sebagai Outlaw Arthur Morgan, yang merupakan sebahagian daripada Van Der Linde Gang. Di dunia terbuka besar-besaran, anda akan mempunyai banyak peluang untuk melepaskan jejak yang dipukul dan bermain perjalanan anda tetapi anda mahu. Dengan penerokaan, pelbagai aktiviti yang bermain seperti permainan mini, pencarian sampingan, dan garis cerita utama yang cukup mengasyikkan, ini adalah satu lagi pencuri masa yang akan membuat anda sibuk dan kemudian beberapa. Terdapat juga banyak peluang menembak yang perlahan, jadi jika anda suka menggunakan tong anda, anda mungkin mendapat sepakan dari tindakan mata yang menghancurkan senjata. Apabila anda telah mengisi Nuka -Cola dan anda sudah bersedia untuk rasa sesuatu yang berbeza – seperti beberapa wiski saloon lama yang baik – anda boleh merebut topi koboi terbaik anda dan pelana untuk pengembaraan yang berbeza.

Cyberpunk 2077

Pemaju: CD PROJEKT RED
Platform: PC, PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox One

Cyberpunk 2077 adalah prestasi hebat dalam reka bentuk dunia terbuka, yang mendalam dan penuh dengan perincian. Istilah ‘hidup, bernafas dunia’ telah menjadi sedikit klise ketika datang ke permainan dunia terbuka, tetapi ketika ia berfungsi, Cyberpunk’s Night City adalah hutan yang penuh dengan misteri dan drama, u yang memuaskan pencarian dan watak -watak yang menarik. Dengan percikan kebakaran, pemadam kebakaran penuh, penggodaman, dan bantuan dystopia yang murah hati, ada banyak di sini untuk peminat Fallout-dengan mengandaikan perkakasan anda terpulang kepadanya. Cyberpunk 2077 mungkin mempunyai pelancaran berbatu, tetapi semakin baik sepanjang masa, dan bernilai masa anda!

Bahagian 2

Pemaju: Ubisoft
Platform: PC, PS4, Xbox One

Tom Clancy’s Division 2 adalah tindakan dalam talian sahaja-rpg yang menjatuhkan pemain ke dunia di ambang keruntuhan. Virus yang dinamakan ‘The Green Poison’ adalah pelakunya untuk senario akhir-akhir yang apokaliptik, dan menyelamatkan dunia dalam hal ini melibatkan beban dan banyak penembakan penutup orang ketiga. Membina asas -asas yang diletakkan oleh pelopornya, Divisyen 2 mempunyai tumpuan yang jelas untuk merampas, sama seperti orang -orang seperti Diablo dan Destiny, tetapi mekanik dan pertempuran RPGnya lebih dari cukup untuk merangsang peminat Fallout di antara kita.

Mad Max

Pemaju: Avalanche
Platform: PC, PS4, Xbox One

Mad Max adalah satu lagi pengembaraan dunia terbuka yang berlaku dalam suasana pasca apokaliptik. Walaupun cerita itu mungkin sedikit nipis di atas tanah, dan suara yang bertindak tidak hampir sama dengan Fallout 4, padang pasir padang pasir menetapkan adegan untuk beberapa pertempuran kenderaan yang sangat menyeronokkan. Mekanik tempur berbeza dengan kejatuhan dan terdiri daripada urutan perjuangan di mana harus memukul kaunter pada waktunya, serta memberi tumpuan kepada menghancurkan dan menghancurkan kereta anda dalam pertempuran lebuh raya gila dengan kumpulan musuh di seluruh wilayah. Anda masih boleh mendapatkan penetapan penerokaan anda di padang gurun ini, walaupun. Landskap yang luas ada untuk anda memandu dan meneroka pada masa lapang anda, dan semasa anda menaik taraf kenderaan, senjata dan pangkalan anda, melintasi jalan -jalan berdebu menjadi lebih banyak rusuhan.

Yang terakhir dari kita 2

Pemaju: Anjing nakal
Platform: PS5, PS4

Sesiapa yang selepas pengalaman yang lain yang mendalam harus melihat dunia pasca apokaliptik yang nakal, yang akan memenuhi keperluan pengembaraan yang didorong oleh cerita anda. The Last of Us 2 mungkin lebih linear dalam struktur, tetapi dunia terperinci menjadikannya merasa seperti yang memberi kesan dan naratif akan membuat anda mengasyikkan sepanjang masa. Ditetapkan 20 tahun selepas hits pandemik berasaskan kulat, anda mengikuti kisah Joel dan Ellie yang cuba bertahan di dunia yang terkoyak dan berubah selama-lamanya. Kulat, yang dapat dilihat di seluruh dunia, menjangkiti otak manusia dan pada dasarnya mengubahnya menjadi zombi seperti kejam. Dengan pertempuran hebat yang melihat anda menggunakan semua jenis senjata yang berbeza yang meletakkan taktik stealth anda ke ujian, ini tidak ada lagi jika kejatuhan meninggalkan anda lapar untuk satu lagi cerita menyerap di dunia yang sunyi dengan pelbagai watak yang menarik dan menarik.

Mati Light 2

Pemaju: Techland
Platform: PC, PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox One

Dying Light 2 bukan RPG tradisional, tetapi ia sepatutnya mempunyai rayuan untuk peminat kejatuhan yang mencari sesuatu yang sedikit berbeza. Anda mempunyai wabak zombie, tamadun berperang dengan sendirinya, dan dunia pasca apokaliptik untuk diterokai. Dengan dystopia gaya Mad Max, Mirror’s Edge Style Parkour, dan Mekanik RPG Fallout-Lite, ada banyak keseronokan yang dapat dimiliki dengan salah satu permainan terbaik 2022. Dying Light 2 mempunyai kecenderungan untuk bersandar sedikit ke dalam pertempuran huru-hara daripada permainan lain seperti Fallout, tetapi jika anda dapat menyelesaikan irama yang lebih agresif, anda akan mengalami rusuhan.

Sekiranya anda menginginkan sesuatu yang lain seperti Fallout-y tetapi berbeza maka lihatlah beberapa Permainan seperti Shelter Fallout.

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.