Permainan terbaik seperti Diablo 2023 Ultimate List – Gamingscan, permainan terbaik seperti Diablo untuk bermain sambil menunggu Diablo 4 | Techradar

Permainan terbaik seperti Diablo untuk bermain sambil menunggu Diablo 4

Jadual Kandungan menunjukkan

Permainan terbaik seperti Diablo

Mencari lebih banyak RPG seperti Diablo untuk menahan anda sehingga Diablo 4? !

Oleh Justin Fernandez 5 Ogos 2023 5 Ogos 2023

Permainan terbaik seperti Diablo

Walaupun Diablo 4 diumumkan pada tahun 2019, peminat masih jauh untuk pergi sebelum mereka boleh memainkan ansuran seterusnya di Dungeon Crawler RPG Blizzard’s Dungeon.

.

permainan terbaik seperti Diablo untuk dimainkan pada tahun 2023, .

Kami akan mengemas kini senarai ini pada masa akan datang dengan tajuk baru, jadi pastikan untuk menyemak semula dan beritahu kami jika kami terlepas permainan kegemaran anda yang serupa dengan Diablo!

Chronicon

Cadangan pertama kami untuk peminat Diablo ialah Chronicon, RPG Tindakan Seni Pixel yang berpusat pada peranti pelik yang membolehkan pemain meneroka kenangan pahlawan yang jatuh dan menghidupkan semula eksploitasi terbesar mereka.

.

Penjara bawah tanah dan persekitaran lain dijana secara prosedur dengan setiap larian dan sistem kerajinan membolehkan anda mempesonakan peralatan anda dengan runes.

Akhir sekali, Chronicon mempunyai pelbagai kandungan endgame termasuk penjara bawah tanah rawak, bos, dan mekanik kerajinan tambahan bersama-sama dengan koperasi tempatan sehingga empat pemain dan sokongan main jauh stim.

Zaman terakhir

Platform: Windows, Linux, Mac

.

Di dalamnya, anda mengambil peranan seorang wira yang unik dalam misi untuk menyelamatkan alam semesta dari kekosongan yang memakan semua dengan perjalanan melalui masa dan melawan tuhan-tuhan kuno dan raksasa.

.

.

Pasir aura

Di Sands of Aura, anda ditugaskan untuk melindungi alam manusia dengan menjejaki dan memusnahkan wabak jahat yang merosakkan tanah gurun Talamhel.

Melancong melalui kapal pasir yang terpesona yang dipanggil Grainwake, anda akan mencatatkan kursus anda sendiri di seluruh pasir yang berbahaya yang menemui rahsia, bahaya, dan jalan misterius.

Setelah berlabuh, anda akan meneroka dengan berjalan kaki, meneroka pulau-pulau atmosfera dengan berjalan kaki ketika anda bertarung dengan musuh-musuh yang menggunakan pertempuran seperti jiwa yang merangkumi tujuh gaya pertempuran yang berbeza.

Sands of Aura menggunakan tahap kesukaran bertingkat untuk setiap lokasinya dengan ganjaran yang semakin kuat dan mempunyai beribu -ribu kombinasi senjata unik yang dapat diperluas dengan menggunakan ajaib ajaib.

Hades

Platform: Windows, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, Mac

Salah satu penyertaan yang lebih berprofil tinggi dalam senarai ini, Hades adalah crawler Dungeon Roguelike yang diiktiraf secara kritikal dengan mekanik hack dan slash yang akan merayu kepada peminat Diablo.

Di dalamnya, anda bermain sebagai anak Hades dalam misi untuk melarikan diri. Olympus.

.

.

Dungeons Minecraft

Platform: Windows, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

.

Di dalamnya, anda ditugaskan untuk mengalahkan Arch-Illager yang jahat selepas dia mula merosakkan dunia Minecraft dan membiak musuh-musuh yang jahat.

.

Selain itu, penjara bawah tanah Minecraft boleh dimainkan melalui koperasi tempatan dan dalam talian dengan sehingga empat pemain dan mempunyai pelbagai pilihan kesukaran untuk setiap peringkat dengan ganjaran peringkat yang lebih tinggi.

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

Satu lagi cadangan yang seolah-olah ganjil untuk peminat Diablo, Marvel Ultimate Alliance 3 adalah crawler penjara bertema superhero yang berkongsi banyak mekanik teras dengan tindakan RPG sendiri Blizzard.

.

Setiap watak mempunyai perkembangan statistik mereka sendiri, suite kebolehan, dan bonus dan sinergi yang unik yang boleh dicetuskan dengan membawa kombinasi pasukan tertentu ke dalam pertempuran.

Walaupun ia lebih mudah daripada Diablo dari segi mekanik dan kedalaman keseluruhan, Perintah Hitam adalah tempat permulaan yang hebat untuk pemain muda atau penjara bawah tanah yang merangkak dengan rakan-rakan melalui koperasi tempatan/dalam talian.

Kejadian Darksiders

Platform: Windows, PS4, Xbox One, Switch

Berkhidmat sebagai kedua-dua spin-off dan prequel ke trilogi Darksiders yang asal, Darksiders Genesis berkongsi banyak DNAnya dengan crawler Dungeon klasik seperti Diablo.

Walaupun siri ini sudah terkenal dengan gabungannya yang memuaskan dan teka-teki Slash Combat dan Zelda yang diilhamkan, Kejadian Ups The Ante dengan mengikat pada penerokaan dan perkembangan watak seperti Diablo.

Di samping itu, ia mempunyai perspektif isometrik serta sokongan co-op tempatan/dalam talian, memberikan anda dan mana-mana sahabat Diablo yang mencintai permainan baru untuk bermain bersama.

Kejadian juga mesti bermain untuk peminat DarkSiders kerana ia menandakan perselisihan kali pertama (penunggang keempat kiamat) telah dipaparkan sebagai watak yang boleh dimainkan.

Warhammer: Vermintide II

Mungkin pemergian terbesar dari tindakan tradisional RPG dalam senarai ini, Warhammer: Vermintide II berjaya menggaru gatal yang sama dengan Diablo dari segi pertempuran pendengaran yang mendalam.

Di dalamnya, sehingga empat pemain bekerjasama untuk meneroka pelbagai lokasi dari Warhammer Universe yang telah ditimpa dengan makhluk seperti tikus yang dipanggil Skaven.

Sama dengan Diablo, permainan ini menawarkan beberapa kelas untuk dipilih, masing -masing dengan pengkhususan unik yang merangkumi sejumlah 50 jenis senjata untuk menguasai, termasuk pelbagai pedang, paksi, dan palu.

Walaupun ia sering dibandingkan dengan permainan yang dikendalikan bersama seperti Kiri 4 Mati, penekanan Vermintide pada pertempuran huru-hara, meratakan RPG, dan rampasan pelbagai lebih bersandar ke arah pengalaman seperti Diablo.

Kanak -kanak Morta

Platform: Windows, PS4, Xbox One, Switch

.

Cerita ini mengisahkan pengembaraan keluarga heroik yang melawan kuasa jahat yang disebut rasuah, dengan pemain diberi pilihan untuk memilih dari mana -mana ahli klan Bergson sebelum mengecas ke dalam pertempuran.

Ini bertindak sebagai semacam sistem kelas pseudo di mana setiap ahli keluarga mempunyai repertoar kebolehan mereka sendiri yang cemerlang dalam pelbagai bidang seperti kawalan orang ramai, jarak jauh, huru-hara, dan lain-lain.

Walaupun persembahan seni pikselnya yang menawan, anak -anak Morta adalah permainan yang agak sukar yang akan menyaksikan anda mati lebih kerap daripada mana -mana Diablo yang dijalankan, walaupun watak -watak akan terus meningkatkan tahap.

Buku setan

Platform: Windows, Switch

Buku Demon meletakkan sentuhan berasaskan kad di Dungeon Diagon Classic Crawling dengan menjaga watak anda di rel ketika mereka melintasi istana yang menyeramkan dan persekitaran gua.

.

Sebagai contoh, bukannya slot keupayaan dan peralatan biasa anda, kemahiran watak anda diberikan kepada kad yang berbeza yang memberikan jumlah fleksibiliti yang sama dan membina pilihan.

Ini selanjutnya dilengkapi dengan gaya seni yang berbeza yang memberikan watak dan persekitaran penampilan potongan kertas.

Platform: Windows, PS4, Xbox One

.

Sama seperti Diablo, tindakan ini RPG mempunyai sistem kerajinan gear serta pokok kemahiran yang mantap dengan beberapa konfigurasi untuk pelbagai kebolehan yang anda buka di sepanjang jalan.

.

Apa lagi, ini adalah permainan yang sangat baik untuk dijemput untuk sesiapa sahaja yang suka formula Diablo dan mahukan RPG tindakan gaya isometrik lain yang memberi tumpuan kepada rampasan dan watak unik membina.

Victor Vran

Platform: Windows, PS4, Xbox One, Switch, Linux, Mac

Jika anda mencari sesuatu yang lebih dekat ke rumah secara tematik, maka Victor Vran adalah alternatif yang hebat untuk pembunuh raksasa seperti Diablo.

.

.

.

Jalan pengasingan

Platform: Windows, PS4, Xbox One, Mac

.

Di dalamnya, anda mengambil peranan pengasingan yang terpaksa bertahan di benua gelap Wraeclast sebelum menundukkan dendam tepat terhadap mereka yang menyalahkan anda.

.

Permainan ini mempunyai yang cukup besar yang memberikan rahmat yang signifikan kepada ekonomi yang didorong oleh pemainnya dengan mengorbankan hanya dalam talian, yang mungkin menjadi pemecah perjanjian untuk beberapa.

Walaupun tidak seperti yang dirayakan secara meluas sebagai Diablo, Grim Dawn adalah tindakan lain yang dikasihi RPG yang membuang anda sebagai pejuang perlawanan yang ditangkap dalam perang antara dua pasukan ghaib yang bersaing untuk mengawal kemanusiaan.

.

Pemain diberi ganjaran kerana rasa ingin tahu semula jadi mereka dan keinginan untuk meneroka dengan dada tersembunyi dan naratif naratif yang memelihara penampilan steampunk fantasi gelap permainan.

Ia mengakui permainan yang lebih sukar daripada Diablo dari segi kesukaran mentah dan mengisar, tetapi melakukan pekerjaan yang lebih baik untuk memberi ganjaran kepada anda untuk meletakkan kerja dan mengatasi cabaran.

Torchlight II

Torchlight II adalah satu lagi tindakan hebat RPG yang mungkin tidak mempunyai cachet yang sama seperti Diablo tetapi telah berjaya merapatkan beberapa anugerah sejak pembebasannya.

Di dalamnya, pemain berlepas pada pengembaraan yang didorong oleh fantasi sebagai salah satu daripada empat kelas dalam usaha untuk mengesan Alchemist, seorang tokoh jahat yang digunakan oleh kegilaan yang menyebabkannya memusnahkan kampung halaman anda.

Sama seperti Diablo, ia mempunyai penyesuaian karakter yang cukup mendalam yang membolehkan anda memilih dari pelbagai kemahiran dan peralatan untuk membuat binaan yang disesuaikan dengan PlayStyle pilihan anda.

Di samping itu, Torchlight II mengambil kelebihan ketika datang ke sokongan mod komuniti, yang membolehkan peningkatan replayability walaupun permainan melepaskan hampir sedekad yang lalu.

Pengembaraan Van Helsing yang luar biasa

Platform: Windows, PS4, Xbox One, Mac

Cadangan terakhir kami kepada peminat Diablo adalah pengembaraan yang luar biasa dari Van Helsing, di mana anda memakai mantel pemburu vampir legenda.

Selepas memilih dari enam kelas yang berbeza, anda akan menetapkan untuk membunuh raksasa di seluruh Borgovia dengan bantuan dari teman hantu bernama Lady Katarina.

.

Kami mencadangkan mengambil edisi pemotongan terakhir, yang menggabungkan tiga perlawanan dalam siri ini dan membentangkan mereka sebagai satu cerita yang mempunyai lebih dari lima puluh jam kandungan.

Jika anda membaca ini maka anda mungkin tahu bahawa Diablo 4 akan datang, Diablo 2 sedang dibangkitkan, dan tidak lama sehingga Mephisto, Baal, Diablo dan pasukan lama akan cuba menawan semula hati, minda dan jiwa kita seperti permainan sebelumnya di Siri ini.

Tetapi ada masalah untuk Blizzard dan Diablo – sekumpulan mereka, sebenarnya. . Dan beberapa permainan telah melakukannya Betul baik.

. .

1.

. . Anda juga boleh membuat kes bahawa laluan estetika Grimdark Exile lebih tepat untuk Diablo 2 daripada Diablo 3 adalah.

. Masyarakat sangat besar, dan anda boleh bersenang -senang menyertai beberapa pemain rawak untuk beberapa pencarian.

.

.

Sekiranya anda lebih suka steampunk ke atas fantasi tinggi, dan percaya blunderbuss akan membuat iringan yang baik untuk pedang, kemudian ambil gander di Grim Dawn. .

Grim Dawn adalah untuk mereka yang telah bosan dengan skala tak terhingga Diablo 3 dan kemudahan relatif. Ini adalah permainan yang lebih sukar, dengan pengisar yang lebih sukar yang akhirnya lebih bermanfaat bagi mereka yang mencari cabaran. Sistem kelas juga menarik – Inquisitors? Occultists? Menggabungkan kedua -duanya untuk mendapatkan Penipu? Warna kita tertarik.

3. Torchlight 2

Dibuat oleh studio alumni Diablo, siri torchlight Runic Games selalu akan mempunyai pemahaman yang hampir preternatural tentang apa yang membuat Diablo hebat. Torchlight 2 meninggalkan estetika Diablo gelap untuk gaya fantasi tinggi yang berani, tetapi kesederhanaan pertempuran yang menggabungkan dengan kerumitan bangunan watak ada di sana.

Torchlight 2 tidak begitu mendalam, melelahkan atau kompleks seperti beberapa penyertaan dalam senarai ini – lebih seperti Diablo sekolah lama dengan warna -warna yang cantik daripada ARPG trailblazing – tetapi gatal -gatal lama yang baik. Dan ya, ada lampu suluh 3, tetapi ia bertambah sedikit lebih sedikit daripada pendahulunya bahawa ia tidak membenarkan tag harga yang lebih tinggi.

4. Warhammer: Vermintide II

Ini mungkin menjadi penyimpangan terbesar dari formula ARPG klasik dalam senarai ini, tetapi membajak melalui gerombolan Skaven dalam pertempuran orang pertama yang lancar cecair yang menarik perhatian pertempuran endorphin yang menarik yang menarik kita ke Diablo 2 tahun yang lalu. Vermintide 2 adalah mendalam dan berdarah, dan senarai lima pahlawan yang berbeza bertarung dengan kejahatan di dunia Grimdark yang cukup menggema persediaan Diablo klasik.

Vermintide 2 sering dibandingkan dengan kiri 4 mati, tetapi itu tidak cukup keadilan terhadap sistem meratakannya yang memuaskan, pelbagai rampasan dan lain -lain kedalaman RPG kedalaman. Sekiranya anda mendapati Diablo sedikit mahu di jabatan kemahiran, maka ini akan memberi anda cabaran tambahan yang anda inginkan.

5. Kanak -kanak Morta

Mencampurkan unsur-unsur roguelike dengan penjara bawah tanah hack-and-slash merangkak, anak-anak Morta adalah permainan piksel yang indah menceritakan kisah keluarga pahlawan berbakat yang mengambil kejahatan yang cepat. Anda akan mati lebih banyak di sini dalam satu petang daripada yang anda lakukan dalam keseluruhan Diablo 3 berjalan dengan kesukaran yang normal, tetapi setiap kali anda mendapat sedikit cerita dan sumber untuk meningkatkan watak anda.

Seperti Diablo, Morta mempunyai set wira tetap untuk anda pilih, tetapi menggalakkan anda menggunakan semua aksara dalam satu larian, yang sebenarnya adalah siri Blizzard yang dapat belajar dari. Ini permainan yang indah untuk bermain di Couch Co-op juga.

6. Siri Borderlands

Terdapat beberapa permainan yang dapat kelihatan sangat berbeza dengan Diablo semasa menjadi sangat jelas daripadanya. Borderlands mungkin kelihatan seperti penembak orang pertama yang ditakrifkan, tetapi di belakang fasad gaya itu ia adalah RPG Looter berasaskan nombor di mana anda melintasi dunia yang bermusuhan dan memotong swathes dari sangat marah musuh dalam mengejar titisan pistol yang jarang berlaku.

Anda memilih dari beberapa wira pratetap, masing -masing mengkhususkan diri dalam pelbagai perkara seperti kawalan orang ramai, sokongan, DPS dan ciri -ciri ARPG yang biasa. Pokok kemahiran yang komprehensif membolehkan anda memodifkan wira anda mengikut keinginan anda, dan bermain bersama tiga rakan benar.

7. Takdir 2

Sekiranya anda sedang mencari pengisar yang tidak berkesudahan dan memuaskan untuk menenggelamkan bulan (atau bahkan tahun), maka Destiny 2 mungkin menjadi perlawanan yang lebih baik daripada Borderlands. Keperibadiannya lebih ‘sci-fi klasik’ dan licin, tetapi rasa senjata, pertempuran terbang tinggi, dan menyerang dengan rakan-rakan anda hampir tidak dapat ditandingi.

Melihat kerana sudah ada selama beberapa tahun dan mempunyai banyak kemas kini, ada banyak untuk mendapatkan kepala anda dengan mata wang Destiny 2 yang berbeza, mod permainan dan inventori, tetapi memberikannya sedikit masa dan akhirnya anda akan ditarik ke dalamnya alam semesta perindustrian masa depan yang mengagumkan.

8. Buku setan

Twist yang unik di Dungeon-Crawler, Book of Demon melambatkan perkara-perkara dengan menjaga wira yang hacky-slashy di landasan kereta api ketika dia melintasi penjara bawah tanah, gua dan subterranea yang keruh yang lain.

Pertempuran mengambil sedikit masa untuk menyesuaikan diri, tetapi apabila ia mengklik anda mula melihat bagaimana ini memanfaatkan Diablo sekolah lama dengan kelainan pintarnya sendiri. Sistem kemahiran berasaskan kad, sebagai contoh, adalah alternatif yang hebat untuk kemahiran dan peralatan biasa, menawarkan satu tan pilihan membina dan fleksibiliti tentang bagaimana anda maju wira anda.

Ia kelihatan cantik juga, dengan gaya seni cutout kertas yang benar -benar hidup apabila skrin anda terbakar dengan sihir dan letupan.

9. Titan Quest

Mitologi Yunani Kuno Cepat Menjadi Penetapan-Historis Fiksyen Yang Paling Baik Dalam Permainan Video, Dan Titan Quest meletakkannya melalui penggiling daging rampasan untuk memberi kesan yang besar. Ia adalah suasana yang bergaya, di mana anda merobek hidras, siklop ‘dan satir seperti anda melakukan Legions Demonik Diablo.

Titan Quest agak kuno sekarang, tetapi edisi ulang tahun 2016 melancarkan tepi kasar dan memberikan senjata yang berkilauan dan warna ambery di kawasan pedalaman gersang Yunani. Ia cukup mudah seperti ARPGS pergi, tetapi tema dan persembahan menjadikannya merawat untuk merobek.

10. Warhammer 40,000: Penyiasat – Martyrab

Permainan Warhammer Kedua dalam senarai ini lebih rapat dengan formula Diablo tradisional, dengan perspektif gaya isometriknya dan memberi tumpuan kepada rampasan dan membina. Sekiranya anda mendapati pengisaran endgame sedikit memenatkan, maka anda akan senang mendengar bahawa sisa martir yang memihak kepada kempen yang ketat yang anda masih boleh tenggelam banyak jam ke dalam.

Diletakkan di alam semesta 40k, itu semua boltguns, rantaian rantaian dan marin angkasa, seperti yang anda pilih dari tiga kelas yang berbeza untuk merobek jalan anda melalui badan yang berkarat dan planet membentuk masa depan yang suram. Pengembangan nubuatan yang mandiri juga patut dilihat jika anda menikmati kempen utama.

Buletin Techradar

Daftar untuk menerima berita, ulasan, pendapat, analisis, tawaran dan banyak lagi dari dunia teknologi.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Robert Zak

Robert Zak adalah penulis lepas majalah Xbox Rasmi, PC Gamer, Techradar dan banyak lagi. Dia menulis dalam penerbitan cetak dan digital, yang mengkhususkan diri dalam permainan video. Beliau mempunyai pengalaman sebelumnya sebagai editor dan penulis untuk laman web/penerbitan teknologi termasuk Androidpit dan Computeractive! Majalah.

Lebih banyak mengenai konsol PC

Honkai Impact 3rd Bahagian 2 dilancarkan pada tahun 2024 dengan sistem tempur, protagonis, dan banyak lagi

Steam Deck 2 boleh tiba sehingga 2026, Valve tidak melihatnya melancarkan “dalam beberapa tahun akan datang”