Permainan terbaik seperti Age of Empires pada tahun 2023 | PCGamesn, 15 permainan terbaik seperti ‘Age of Empires’ // One37pm

15 permainan terbaik seperti ‘Age of Empires’

Contents

Mari kita bincangkan permainan seperti Age of Empires. Ensemble’s Classic menetapkan standard emas dalam reka bentuk permainan RTS dengan beberapa pesaing, yang kebanyakannya berasal dari pencabar kontemporari seperti Command and Conquer atau Starcraft. Sejak hari -hari halcyon ini, tidak ada pendatang baru yang berjaya menjatuhkan titans ini dari Thrones Gilded mereka.

Permainan terbaik seperti Age of Empires pada tahun 2023

Mari kita bincangkan permainan seperti Age of Empires. Ensemble’s Classic menetapkan standard emas dalam reka bentuk permainan RTS dengan beberapa pesaing, yang kebanyakannya berasal dari pencabar kontemporari seperti Command and Conquer atau Starcraft. Sejak hari -hari halcyon ini, tidak ada pendatang baru yang berjaya menjatuhkan titans ini dari Thrones Gilded mereka.

Malah pencipta usia empayar enggan mencabar warisan siri sendiri, dengan ansuran keempat yang tiba pada tahun 2021 (baca usia empayar kami 4 ulasan di sini), 16 tahun selepas pembebasan bahagian tiga. Sekiranya anda masih mencari sesuatu yang serupa, kami telah membuang panduan cepat pada beberapa permainan strategi yang kami fikir cukup kemas dan mengikuti formula yang sama.

Kami tidak termasuk tajuk seperti Command and Conquer atau Starcraft II, kerana sementara permainan ini adalah permainan RTS, mereka juga sangat dimaklumkan oleh tetapan masing -masing dan berbeza dengan cara utama. Umur Empayar adalah, pertama dan terpenting, permainan strategi sejarah, jadi dengan hanya beberapa pengecualian, kami melihat permainan yang juga menggunakan ini sebagai titik permulaan.

Permainan terbaik seperti Age of Empires

Berikut adalah permainan terbaik seperti Age of Empires:

Permainan terbaik seperti Age of Empires - Pertempuran Perang Napoleon dengan Red Coats menembak senjata di Empire Earth

Empayar Bumi

Jika anda mengambil asas mekanikal asas AOE dan memohon matlamat reka bentuk jangka panjang tamadun, anda akan mencipta Empire Earth. Titik yang sangat baik untuk raksasa ensemble, anda memulakan permainan di era prasejarah dan boleh mengambilnya sepanjang masa ke masa terdekat.

Walaupun ini dapat menghilangkan beberapa usia kedalaman dan nuans. Empire Earth 2 berinovasi sedikit dengan memecahkan tanah ke dalam ketulan, yang anda perlu mengawal sebelum anda dapat membina sepenuhnya. Ini memberi peta lebih banyak kaitan strategik, terutamanya kerana sumber-sumber permainan lewat yang berharga mula muncul. Anda boleh mendapatkan versi terbaik Empire Earth On Gog pada harga yang baik hari ini.

Permainan terbaik seperti Age of Empires - Tamadun yang tumbuh berhampiran sungai dan beberapa pokok dalam Bangsa -Bangsa

Kebangkitan Bangsa

Direka oleh Brian Reynolds, Pereka Tamadun yang terkenal 2 dan Alpha Centauri, Rise of Nations lebih prihatin untuk cuba menerjemahkan konsep-konsep tamadun dan permainan strategi berasaskan giliran secara umum ke masa nyata daripada cuba mengambil usia empayar secara langsung.

Namun, tempat yang mendarat adalah setanding dengan Empire Earth di atas dan umur empayar itu sendiri, kerana ia juga merangkumi seluruh sejarah manusia. Anda boleh mengawal salah satu daripada 18 tamadun, masing -masing dengan unit dan atribut tersendiri. Tamadun ini sebaliknya terlepas dari realiti, dan anda mempunyai banyak kebebasan dalam membangunkannya semasa anda maju.

Permainan terbaik seperti Age of Empires - Benteng Gurun di 0 a.d

0 a.D.

Pada asalnya mod penukaran total untuk usia empayar 2, 0 a.D. telah berkembang menjadi permainan PC sumber terbuka dan percuma. Ia telah dikerjakan oleh lebih dari 100 orang dalam sejarahnya yang dua puluh tahun. 0 a.D. masih sedang dijalankan, dan permainan RTS menjadikannya alternatif yang sangat popular untuk usia empayar, memandangkan jangka masa ia memberi tumpuan kepada perhentian pada 1CE. Ia juga mempunyai sistem ekonomi yang lebih mendalam daripada usia empayar.

Pada masa penulisan, masih tiada jadual waktu untuk pelepasan selesai, tetapi anda boleh memuat turun versi terkini dari rasmi 0 a.D Laman Web.

Permainan terbaik seperti Age of Empires - sebuah kampung Viking berhampiran pantai bersalji di Northgard

Northgard

Terdapat banyak permainan RTS moden yang telah cuba mengambil usia empayar, dan tawaran bertema Viking ini mungkin salah satu calon yang lebih baik. Di mana-selebihnya senarai ini pada dasarnya adalah pesaing dari siri strategi ‘Perdana, ini adalah tafsiran moden yang bernilai masa anda. Northgard meletakkan anda yang bertanggungjawab ke atas salah satu daripada hampir sedozen fantasi Viking puak yang mendarat di pinggir wilayah baru yang belum diterokai.

Anda mesti membina kampung anda dan menjinakkan tanah di sekeliling anda, berurusan dengan raksasa mitos dan puak agresif yang lain. Inovasinya datang dari penggunaan kawalan tidak langsung dan fasa musim sejuk yang anda mesti merancang untuk terlebih dahulu, supaya kampung anda akan menjadi kebuluran untuk kebuluran. Setiap klan bermain sangat berbeza, dan pemaju Shiro Games telah memberikan banyak cinta dan sokongan selama bertahun -tahun dengan kandungan baru dan mod permainan.

Permainan terbaik seperti Age of Empires - Empire melepaskan semua pasukan tanahnya terhadap Perikatan Rebel di Star Wars Galactic Battlegrounds

Star Wars: Battlegrounds Galactic

Nota kaki yang sering diabaikan dalam sejarah permainan Star Wars, Battlegrounds Galactic terkenal kerana ia juga dibuat oleh Ensemble. Dikeluarkan pada tahun 2001, ia jatuh beberapa tahun selepas studio mengeluarkan usia empayar yang sangat popular II. TL; DR adalah bahawa ini adalah usia empayar dengan kulit Star Wars, walaupun terdapat sedikit lagi nuansa daripada itu.

Ini bukan permainan bertema Star Wars yang terbaik, walaupun dengan pengembangan memberi tumpuan kepada Perang Clone. Pasangan ini hanya keluar sekitar masa pelepasan teater episod II, jadi secara amnya, ia tidak pernah mendapat manfaat daripada banyak kerja yang baik yang dilakukan dengan tetapan di era pasca-prequel. Namun, ia boleh didapati di Steam untuk di bawah $ 5, dan ia diingati dengan sangat sayang – terdapat beberapa mod yang hebat untuknya juga.

Permainan terbaik seperti Age of Empires - sebuah bandar zaman pertengahan di empayar

Empayar terpisah

Ini mungkin permainan terbaik seperti Age of Empires yang tidak pernah anda dengar. Dibangunkan oleh pasukan indie kecil dan diterbitkan oleh Slitherine, ia memakai inspirasi AOE pada lengannya. Ia juga dilengkapi dengan reka bentuk grafik yang cantik, AI yang kompeten, dan beberapa puak yang direka dengan baik.

Anda boleh memainkan versi asas permainan secara percuma, dan kemudian anda membuka kunci tamadun lain yang tersedia sebagai pengembaraan mikro. Terdapat pertandingan pertengkaran melawan AI, serta multiplayer dalam talian, serta mod survival dan cabaran. Empayar selain bergelut untuk melepaskan tanah, walaupun selepas beralih ke model percuma untuk bermain, tetapi ia adalah percubaan yang cukup baik dan kurang dihargai untuk memberi penghormatan kepada Age of Empires Legacy. Semasa kita merenungkan kedatangan usia empayar IV, projek -projek seperti ini patut diingat.

Permainan terbaik seperti Age of Empires - beberapa bandar dan koloni dalam jubin heksagon dalam tamadun 6

Tamadun 6

Baiklah, jadi ini bukan permainan RTS seperti The Age of Empires Games, tetapi ada banyak tentang hampir setiap permainan tamadun yang akan anda kenali. Civ 6 adalah yang paling lengkap dari sekumpulan. Terdapat pokok teknologi yang berlimpah dan banyak cara untuk mencapai kemenangan terhadap lawan anda. Oleh kerana ini adalah permainan strategi berasaskan giliran, anda perlu membuat lebih banyak keputusan yang terlibat, seperti memperkuatkan tawaran perdagangan dengan pemain lain dan menjajah tanah baru dengan kapal belayar untuk mengembangkan empayar anda.

Selain permainan asas, Civ 6 juga mempunyai beberapa ekspansi yang memberi anda cara baru untuk bermain. Pengembangan Kenaikan dan Kejatuhan memperluaskan sistem diplomasi dan kerajaan sambil menambah usia dan kesetiaan yang besar kepada campuran. Mengumpulkan Ribut Akhir.

Permainan terbaik seperti Age of Empires - sebuah kampung Viking seperti frost tanah mencairkan pada usia mitologi

Umur Mitologi: Edisi Lanjutan

Adakah penipuan ini? Mungkin, tetapi kita berpendapat bahawa usia permainan spinoff empayar – umur mitologi – adalah binatang sendiri. Ia mengambil segala yang menjadikan permainan AOE seperti kegembiraan untuk bermain dan menambah pelbagai pantheon untuk campuran, masing -masing dengan tuhan -tuhan sendiri yang mempengaruhi keadaan kemenangan rakyat anda dan kuasa terbuka kepada mereka. Kempen pemain tunggal mengikuti kisah Arkantos, seorang laksamana Atlantean yang dihantar dalam usaha untuk mendapatkan semula nikmat Tuhannya Poseidon. Dalam multiplayer, pemain kini boleh memilih antara orang Yunani, Atlantean, Mesir, dan mitologi Norse.

Edisi lanjutan mempunyai penambahbaikan tersendiri pada asal dan bahkan pengembangan yang memperkenalkan pantheon Cina. Ia sudah menjadi kemas kini yang cukup besar, dan jika ia pernah dijual dengan harga yang murah, ia adalah pilihan hebat untuk permainan strategi seperti Age of Empires. Yang mengatakan, anda juga mungkin bertahan untuk membeli edisi lanjutan, seperti tahun depan, kami mengharapkan untuk melihat lebih banyak usia mitologi kembali. Sama seperti usia empayar baru -baru ini remake, Retold memberikan klasik RTS klasik cat moden, dan jika versi usia empayar yang telah dirombak sebelumnya menunjukkan apa yang akan datang, mungkin ada lebih banyak pantheon baru yang ditambah pada campuran.

Itu adalah permainan terbaik seperti Age of Empires yang tersedia sekarang di PC. Sudah tentu, ini hanya cadangan jika anda mahukan permainan yang bukan dalam siri utama. Sekiranya anda belum memainkan permainan terbaru dalam siri ini, inilah segala -galanya mengenai usia empayar 4 tamadun yang perlu anda ketahui.

Penyertaan Tambahan oleh Joe Robinson.

Dave Irwin Dave adalah sebahagian daripada jiwa gelap atau pemburu raksasa, dan jika dia tidak bermain permainan pertempuran seperti Street Fighter 6, anda akan mendapati dia mengambil musuh dengan haiwan kesayangannya di Diablo 4, meneroka ruang di Starfield dan Dunia Fantasi Gerbang Baldur 3.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

15 permainan terbaik seperti ‘Age of Empires’

BESAR MOBILE 2

Ketika datang ke genre permainan strategi masa nyata, Umur empayar benar -benar Titan. Ensemble Studios membantu menetapkan bar untuk permainan RTS kembali pada akhir 90 -an dan sejak itu, telah tetap menjadi kenyataan sebagai salah satu francais terbesar dan terbaik di luar sana. Mereka melakukannya walaupun mengambil rehat 16 tahun antara penyertaan siri utama ketiga dan keempat mereka juga. Bersama dengan permainan keempat pada tahun 2021, sekumpulan pek lanjutan telah dikeluarkan tahun lalu (2022) untuk perlawanan kedua dan ketiga sehingga tidak ada kekurangan kandungan untuk pemain. Jika anda suka apa yang anda telah mainkan dan mahukan lebih banyak, atau mahukan rehat dari Umur empayar Tetapi mahu kekal dalam genre, kami telah mendapat anda dilindungi. Berikut adalah senarai lima belas permainan terbaik seperti Umur empayar.

Permainan seperti ‘Age of Empires’

Imej Hero

1. ‘0 a.D.’

Jalan kembali pada tahun 2001, 0 a.D. bermula sebagai mod penukaran total untuk yang kedua Umur empayar permainan sebelum pasukan kreatif memutuskan bahawa ini terlalu mengehadkan dan berpindah ke enjin dalaman untuk membuat permainan mereka sendiri. Hasilnya adalah permainan yang sangat mendalam dan ketagihan yang membolehkan anda membina pangkalan, melatih tentera, dan terlibat dalam pertempuran. Tumpuan permainan adalah ketepatan sejarah, ke bahasa tamadun dan ketepatan perisai, senjata, dan lebih banyak barang dari antara 1 AD dan 500 AD, iaitu ketika permainan ditetapkan.

2. ‘Umur Mitologi: Edisi Lanjutan’

Dibuat oleh Studio Ensemble, pemaju yang sama yang membawa anda Umur empayar, ini adalah Umur mitologi. Seperti namanya, ia adalah spin-off dari siri Empires dan mengalihkan tumpuan kepada mitologi Yunani, Mesir, dan Norse, yang berlaku di Atlantis. Sekiranya anda peminat permainan AOE tetapi ingin menukar perkara sedikit, raksasa dan tuhan yang berbeza di sini pasti akan melakukannya untuk anda. Konvensyen penamaan cadangan teratas ini dan persamaan permainan bergabung untuk menjadikan salah satu permainan ini seperti Umur empayar.

3. ‘Buruk Utara’

Dibangunkan oleh Konsep Munasabah dan diterbitkan oleh Raw Fury, Bad Utara adalah permainan yang menonjol dalam genre strategi masa nyata. Pertama sekali, gaya seninya tidak seperti banyak lagi, hampir mengingatkan permainan yang selesa. Tetapi tidak banyak yang berlaku di Bad Utara sangat mesra keluarga. Penekanan permainan adalah pada pertempuran dan ia begitu kejam, memaksa anda untuk mempertahankan terhadap penceroboh Viking yang ganas. Ini bukan permainan paling mudah di luar sana dan memilih untuk bermain itu bermakna kalah berulang kali sebelum mendapat kemenangan, tetapi itu hanya menjadikan kemenangan yang lebih manis.

4. ‘Bandar: Skylines’

Bagi anda yang suka membina bandar di atas segala yang lain Umur empayar, Bandar: Skylines mengambil konsep itu dan menjadikannya titik keseluruhan permainan. Anda perlu mempertimbangkan perkara -perkara seperti pengangkutan awam, cukai, penempatan jalan, dan banyak lagi yang bertentangan dengan hanya mempunyai langit yang bagus untuk melihat. Ia boleh menjadi perasaan ketagihan untuk membina seluruh bandar hanya untuk menyedari bahawa anda tidak menganggap ekonomi cukup dan melakukannya lagi. Walaupun permainan ini lebih dekat dengan pembina bandar, elemen simnya masih mempunyai banyak rayuan kepada peminat permainan seperti Umur empayar.

5. ‘Command & Conquer: Edisi Remastered’

The Perintah & Conquer Siri adalah versi permainan strategi masa nyata di mana senjata yang anda gunakan termasuk gajah perang dan kembar flamethrowers. Edisi remastered ini termasuk versi remastered kedua -dua tahun 1995 Tiberian Dawn dan 1996 -an Amaran merah. Sekiranya anda mahu permainan yang lebih baru dimainkan, maka Amaran Merah 3 Mengambil perkara dalam kebanyakan kategori.

6. ‘Dawn of Man’

Dibangunkan dan diterbitkan oleh Madruga Works, Dawn of Man adalah permainan yang melihat pemain yang cuba memajukan tamadun mereka dari Zaman Batu ke Zaman Besi, yang melibatkan melawan penyerang ketika cuba membunuh mammoth dan sangkar sangkar. Tetapi ada juga ancaman semula jadi, seperti badai badai dan ribut. Menjaga kumpulan peneroka prasejarah anda dengan baik dan hangat sepanjang semuanya adalah kunci.

7. ‘Empire Earth’

Di mana Empayar Bumi Menonjol dalam senarai ini adalah bahawa ia merangkumi sekitar 500,000 tahun sejarah dunia, bermula pada era prasejarah dan boleh pergi sehingga Zaman Nano, yang rekod permainan dalam masa terdekat dari 2100 AD – 2200 AD. Terima kasih kepada editor peta yang hebat, anda boleh membina tamadun anda tetapi anda suka, yang membantu apabila anda melakukannya selepas pertempuran berterusan sepanjang ratusan ribu tahun.

8. ‘Empayar terpisah’

Sebagai kesan dalam genre seperti yang telah kita sebutkan Umur empayar adalah, ia akan sentiasa mempunyai permainan yang banyak diilhamkan olehnya dan salah satunya adalah Empayar terpisah. Permainan ini jauh dari hanya copycat. Ini alternatif yang benar -benar hebat yang terasa cukup berbeza dari Umur empayar siri untuk anda mencuba tetapi cukup dalam urat itu bahawa ia memberi anda perasaan yang sama.

9. ‘Northgard’

Northgard adalah salah satu permainan RTS moden yang lebih baik. Ini bertema Viking dan meletakkan anda yang bertanggungjawab ke atas puak-puak Viking berganda, memaksa anda untuk mengumpulkan sumber dan membina kampung anda, mengambil ancaman dan sepanjang masa, bersiap untuk musim sejuk yang keras yang akan menghapuskan sesiapa yang mengambilnya dengan ringan. Selain daripada yang masih hidup, berkembang maju di sini boleh kelihatan seperti pelbagai perkara, sama ada itu menjadi kedudukan terakhir atau kemasyhuran. Pertempuran adalah sebahagian besar permainan di sini, tetapi semuanya adalah mekanik lain yang menjadikannya usaha yang layak.

10. ‘Kebangkitan Bangsa: Edisi Lanjutan’

Seperti Umur empayar, Kebangkitan Negara: Edisi Lanjutan adalah titan lain dalam genre strategi masa nyata. Tumpuan permainan adalah berinteraksi dengan wilayah musuh anda sendiri dan berpotensi. Anda hanya boleh membina wilayah anda sendiri atau rakan anda. Walaupun itu mungkin membatasi, ketika wilayah berkembang, ketegangan secara semulajadi akan menyala dan itulah bagaimana pertempuran itu dimainkan.

11. ‘Sid Meier: Tamadun VI’

Bagi mereka yang menyukai bahagian strategi Umur empayar dan mahu mengambil beberapa perkara, Tamadun VI Adakah itu betul -betul. Faktor -faktor yang dimainkan di sini adalah luar biasa dan bahkan luar biasa jika anda tidak tahu apa yang anda hadapi. Pengintipan, diplomasi, agama, ketenteraan, sains, dan banyak lagi di atas meja di sini, yang bermaksud bahawa anda akan membuat keputusan yang tidak terhitung apabila membuat langkah. Jumlah kandungan semata -mata di sini akan membuat masa yang baik untuk masa yang lama.

12. ‘Star Wars: Galactic Battlegrounds’

Bagi peminat Umur empayar dan permainan strategi masa nyata yang juga mempunyai cinta Star Wars, Battlegrounds Galactic Adakah acara crossover yang anda tidak tahu yang anda mahukan. Permainan ini, yang juga dibangunkan oleh ensemble studios, pada dasarnya adalah Umur empayar Spinoff itu Star Wars-bertemakan. Anda boleh bermain sebagai “Perikatan Pemberontak,” “Wookies,” dan banyak lagi, dengan setiap puak mendapatkan kempen sendiri yang bermain sedikit berbeza.

13. ‘Tentara Salib Stronghold 2’

Dikeluarkan pada tahun 2014, Salib Stronghold 2 ditetapkan di Timur Tengah semasa Perang Salib dan yang dilengkapi dengan beberapa peringatan. Untuk satu, ladang hanya boleh dibina di atas rumput oasis, yang bermaksud terdapat tanah yang terhad yang perlu anda perjuangkan. Permainan ini juga mempunyai mod co-op yang baik, di mana dua pemain dapat berkongsi sumber dan melawan musuh biasa.

14. ‘The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II’

Satu lagi acara crossover besar seperti yang disebutkan di atas Star Wars permainan adalah yang satu ini, walaupun ia tidak dibuat oleh pemaju yang sama yang dibuat Umur empayar Seperti Battlegrounds Galactic. Pertempuran untuk Middle-earth II adalah permainan RTS purata anda dengan Tuan cincin unsur -unsur yang disemai, yang mana peminat mahu. Anda membina struktur, mengumpulkan sumber, memberikan pertahanan, dan bertujuan untuk kemenangan setiap kali. Satu aspek yang menyeronokkan di sini adalah bahawa Gollum adalah NPC dan jika anda membunuhnya, anda diberi ganjaran dengan “One Ring.”

15. ‘Tropico 6’

Terakhir tetapi tidak kurang, Tropico 6 melihat pemain mengambil peranan El Presiden, pemimpin “Tropico,” sebuah pulau Caribbean fiksyen. Serta elemen strategi masa nyata standard anda seperti struktur bangunan dan penjarahan, terdapat beberapa keputusan politik yang unik dan menarik untuk dibuat di sini. Sebagai contoh, memberi ucapan inspirasi adalah sesuatu yang boleh anda lakukan, dan anda boleh menghantar mata -mata dan lanun anda untuk mencuri monumen dunia seperti batu henge atau patung kebebasan.

Permainan terbaik seperti usia empayar 2023

Senarai permainan terbaik kami seperti Age of Empires on Switch dan Mobile akan membantu anda mencari permainan strategi masa nyata sejarah yang sempurna untuk bermain semasa perjalanan anda.

Permainan seperti Age of Empires: Watak dari Northgard dengan rambut ungu dan pakaian bertema Raven yang digariskan dalam putih dan disisipkan pada tangkapan latar belakang kabur dari permainan

Diterbitkan: 16 Sep 2023

Age of Empires adalah salah satu strategi masa nyata sepanjang masa. Ia mempunyai warisan yang panjang, dan untuk alasan yang baik, kerana ia adalah siri video yang bagus. Ia sebenarnya mula -mula dianggap sebagai tamadun memenuhi Warcraft, dan banyak orang suka gabungan itu, tetapi sedihnya tidak tersedia pada sistem mudah alih. Jadi, apa permainan seperti Age of Empires Adakah anda boleh bermain di bas?

Terdapat beberapa, sebenarnya, jadi baca untuk mencari beberapa cadangan. Jika anda selepas sesuatu yang lebih fantastik, kami mendapat panduan untuk permainan terbaik seperti The Witcher 3, permainan seperti Skyrim, atau permainan seperti Pokémon yang boleh anda ambil dalam perjalanan. Sekiranya anda lebih suka mempunyai sihir gaya Nintendo, lihat senarai permainan terbaik kami seperti Zelda On Switch. Mudah -mudahan, sebahagian daripada ini menggelitik mewah anda.

Bagaimanapun, mari kita masuk ke yang terbaik permainan seperti Age of Empires, Dan lihat jika kami tidak dapat menemui anda kegemaran peribadi baru.

Forge of Empires – Mudah Alih

Anda boleh memberitahu permainan ini akan menjadi seperti usia empayar – bahkan namanya serupa. Walau bagaimanapun, sementara AOE tidak diragukan lagi sebagai pengaruh terhadap innogames ketika mereka mencipta Forge of Empires, ia masih berjaya bangga sebagai pengalaman permainan uniknya sendiri.

Sebagai permainan percuma, sangat mengagumkan. Semasa anda membina tamadun anda sendiri, anda dapat menontonnya tumbuh dan berkembang melalui pelbagai peringkat sejarah dunia nyata, bermula pada zaman batu, dan berkembang sepanjang masa ke masa depan yang jauh.

Tangkapan skrin dari utara, menunjukkan tundra bersalji dengan pokok dan api di kejauhan

Northguard – Tukar dan mudah alih

Jika anda peminat permainan mitologi dan strategi Norse, Northguard adalah permainan untuk anda. Tugas anda adalah untuk menyelesaikan pulau yang tidak disentuh. Terdapat perdagangan, penaklukan, dan agama, serta serigala dan pahlawan undead yang mengancam puak anda.

Ia berjalan pada kadar yang sangat perlahan tetapi dengan cara yang sangat baik. Ini sahabat yang sempurna ketika anda keluar dan kira -kira.

Tangkapan skrin dari penduduk pulau, menunjukkan sebuah pulau besar dengan beberapa rumah dan pelabuhan

Islanders – Switch

Malah lebih santai daripada permainan sebelumnya, Islanders adalah pembina bandar yang dihasilkan secara prosedur. Ia mempunyai muzik estetika yang sederhana, cantik, indah, sejuk, dan gaya permainan yang lebih kasual berbanding dengan beberapa permainan lain dalam senarai ini.

Ini permainan yang mudah, tetapi sangat mengagumkan, dan generasi prosedur membuat pengalaman yang berbeza setiap kali anda bermain.

Tangkapan skrin dari Bad North, menunjukkan sebuah pulau yang diserang oleh Viking

Bad North – Switch dan Mobile

RT lain untuk mana -mana peminat Viking di luar sana, Bad North Skews sedikit lebih sukar daripada permainan strategi biasa anda. Walaupun anda perlu mempertahankan diri dari penyerang masuk, anda juga perlu ingat bahawa permainan mempunyai permadeath.

Jadi, anda boleh menghabiskan banyak masa melabur dalam watak, tetapi apabila mereka pergi, mereka pergi. Ia keras tetapi ketagihan.

Tangkapan skrin dari tamadun VI, yang menunjukkan tentera gergasi di peta yang dikerjakan

Tamadun 6 – Tukar dan Mudah Alih

Salah satu klasik sepanjang genre, Tamadun VI adalah gelaran paling terkini dalam siri legenda. Anda perlu membina sebuah negara lebih dari 4,000 tahun atau lebih, melalui banyak era bersejarah yang berbeza, sampai ke masa depan dan seterusnya.

Ia luar biasa, ketagihan, dan mempunyai DLC bintang. Saya telah berjaya meletakkan lebih daripada 1,000 jam ke dalam permainan, dan saya masih belum mati, jadi ia mesti melakukan sesuatu yang betul. Jika anda akhirnya menyukainya, mengapa tidak menyemak permainan terbaik seperti tamadun untuk mencari sesuatu yang serupa atau senarai tamadun 6 peringkat kami?

Tangkapan skrin dari Kerajaan Dua mahkota, menunjukkan seseorang di atas kuda, tasik, dan bulan

Kerajaan: Dua Mahkota – Tukar dan Mudah Alih

Kerajaan: Dua mahkota adalah salah satu permainan indie kegemaran saya. Ia hanya sama dengan usia empayar. Ia mempunyai semua strategi, tetapi ia juga penulis sampingan.

Anda perlu menghabiskan hari anda mencari bekalan untuk membina pangkalan anda, dan malam -malam mempertahankan pangkalan dari makhluk jahat. Ia mempunyai gelung permainan yang sangat baik, dan anda boleh memainkannya dengan rakan. Pasti patut dilihat.

Tangkapan skrin dari 80 hari, menunjukkan dua watak yang mempunyai perbualan

80 hari – Tukar dan mudah alih

Malah lebih berbeza dengan usia empayar adalah 80 hari, tetapi saya cukup yakin mana -mana peminat siri ini harus menikmati ini. Ini pada dasarnya adalah novel yang boleh dimainkan berdasarkan Jules Verne Classic yang asal, kecuali ia dipintal menjadi estetika steampunk.

Ini pengembaraan besar dengan elemen strategi ringan, tetapi perkara yang paling penting ialah tulisan terbaik yang pernah saya alami dalam permainan video.

Tangkapan skrin dari Rom Total War, yang menunjukkan tentera yang dipasang meletakkan pengepungan ke kubu

Rom: Jumlah Perang – Mudah Alih

Mudah -mudahan, jika anda peminat usia empayar, anda juga peminat siri perang total. Tetapi mungkin anda tidak tahu anda boleh mendapatkannya di telefon bimbit? Pada masa ini, hanya Rom: Total War tersedia, tetapi itu bukan akhir dunia kerana ia boleh dikatakan entri yang paling terkenal dalam siri ini.

Sekiranya anda sedang mencari sejarah yang lebih baru untuk berperang, jangan risau, seperti Medieval II: Total War akan datang ke Mobile juga.

Itu semua permainan seperti Age of Empires yang boleh saya fikirkan. Jika anda selepas perubahan laju, lihat Gibbon kami: Beyond the Trees Review dan Ketahui mengapa ia adalah pengembaraan yang cemerlang dan ekologi. Jika anda selepas sesuatu yang baru bermain, mungkin senarai permainan strategi suis terbaik kami dan permainan strategi mudah alih terbaik akan mempunyai sesuatu untuk anda.

Lebih banyak dari taktik poket

Ben Johnson Ben mempunyai pengalaman bertahun -tahun dengan permainan Nintendo dan telefon bimbit, dengan garis besar untuk pcgamesn, gear nuke, dan banyak lagi. Apabila dia tidak mengkaji kebocoran telefon pintar terkini atau memburu, dia bermain tamadun, splatoon, dan juga sedikit roblox. Dia merangkumi acara teknologi terbesar, seperti MWC di Barcelona dan IFA di Berlin, menemuramah legenda seperti Yoko Taro dan bigwigs seperti Ketua Samsung R & D Won-Joon Choi, dan mengkaji semula permainan Nintendo terbesar seperti The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom dan Xenoblade Chronicles 3. Oh, dan dia tahu Nintendo Switch 2 akan berjalan pada 4k60, jangan tanya dia bagaimana ..