Permainan strategi terbaik pada tahun 2023 | PC Gamer, Permainan Strategi Terbaik di PC 2023 | Pcgamesn

Permainan Strategi Terbaik di PC 2023

Contents

. Sebaliknya mari kita menghargai sekuel eksperimen, yang menggantikan unit besar dengan segelintir bajingan ruang yang sukar, masing-masing dengan kelompok kebolehan pembunuh. Dalam pertempuran anda micromanage ini kuasa khas yang diberi kuasa, menetapkan serangan terbang dari Marin Serangan anda dan kuasa sniping pengakap anda dengan penutup senjata mesin berat yang efisien untuk membatalkan gerombolan ork. Mod pendirian terakhir koperasi juga sangat besar.

Permainan strategi terbaik pada tahun 2023

Dari klasik masa nyata hingga kegemaran berasaskan giliran moden, ini adalah permainan strategi terbaik di PC.

Strategi adalah genre PC yang sangat penting, menjaga kami dikebumikan dalam peta, senarai tentera dan membina pesanan sejak hari -hari awal permainan PC. Dan ia adalah salah satu yang paling pelbagai, memenuhi semua orang dari grognard tegar kepada orang yang hanya mahu melihat Gandhi Nuke Montezuma.

. Sekiranya anda mahukan sejarah, kami mendapatnya. Sci-fi? Ya, beberapa dari mereka. Fantasi juga. Dalam kes siri dengan pelbagai penyertaan, kami telah memilih apa yang kami rasa adalah permainan terbaik untuk dimainkan sekarang. Kami mungkin mempunyai lebih daripada satu entri dari siri yang sama jika kami fikir mereka cukup berbeza sehingga anda mungkin mendapat manfaat daripada bermain kedua -duanya.

Strategi besar

Jumlah Perang: Warhammer 3

PC Gamer mendapat punggung anda

Pasukan kami yang berpengalaman mendedikasikan berjam -jam untuk setiap ulasan, untuk benar -benar sampai ke hati yang paling penting bagi anda. Ketahui lebih lanjut mengenai bagaimana kita menilai permainan dan perkakasan.

Tarikh Siaran: Perhimpunan Kreatif | Stim, epik

Jumlah Perang: Warhammer 3, kesimpulan kepada trilogi Warhammer Perhimpunan Kreatif, juga merupakan pemain yang paling pelik dan paling eksperimen, yang membiarkan pemain meninggalkan kotak pasir perang tradisional setiap 30 atau lebih untuk perjalanan melalui alam huru -hara, di mana domain dewa -dewa kekacauan wujud, memuncak dalam pertempuran survival yang besar yang menarik dari permainan pertahanan menara, dengan kubu-kubu, pengambilan dalam pertempuran dan gelombang musuh.

Kempen ini terbukti memecah belah, tetapi bagi mereka yang lebih berminat dengan kotak pasir yang betul, selalu ada empayar abadi. Tersedia sebagai DLC percuma untuk sesiapa sahaja yang memiliki ketiga-tiga perlawanan, lubang mega-kempen ini setiap puak dan tuan legenda di seluruh trilogi antara satu sama lain dalam peta besar. Jadi itulah 278 puak dan 86 tuan legenda yang boleh dimainkan. Ia luar biasa. Jumlah perang yang paling, baik, perang keseluruhan.

Raja -raja Tentara Salib 3

Tarikh Siaran: 2020 | Paradox | Wap

Crusader Kings 3, permainan strategi terbaik pada tahun 2020, telah merampas tempat pendahulunya dalam senarai, tidak mengejutkan. Ia adalah strategi besar RPG, lebih digilap dan kohesif daripada CK2 yang dihormati, dan agak mudah di mata juga. Pada pandangan pertama, ia mungkin kelihatan agak biasa, tetapi tumpuan yang lebih besar pada peranan dan mensimulasikan gaya hidup bangsawan zaman pertengahan, bersama dengan beg besar ciri -ciri baru dan yang dipertimbangkan semula, menjadikannya bernilai melompat ke lelaran terkini.

CK3 adalah pencerita yang tidak henti -henti yang disokong oleh sistem kompleks yang tidak terhitung jumlahnya yang diminta untuk dikelilingi dengan dan tweaked. Mendapatkan genggaman dengannya adalah sangat mudah lebih mudah kali ini, terima kasih kepada sistem tooltip bersarang yang berguna dan banyak bimbingan. Dan semua drama dinasti sabun ini hanya mempunyai aliran cemerlang, membawa anda bersama -sama dengannya. Anda boleh melayari kehidupan tanpa rancangan yang hebat dan masih mendapati diri anda terlibat dalam intrik, peperangan dan percubaan yang tidak terhitung jumlahnya.

Jumlah Perang: Tiga Kerajaan

2019 | Pemaju: Perhimpunan Kreatif | Wap

Total War: Tiga Kerajaan, kemasukan sejarah terkini dalam siri ini, mengambil beberapa mengangguk dari Warhammer, yang akan anda dapati di tempat lain dalam senarai ini, memberikan kita perang saudara Cina yang luas yang didorong oleh watak -wataknya yang berbeza, baik dan di luar Battlefield. Masing -masing adalah sebahagian daripada hubungan web yang rumit yang mempengaruhi segala -galanya dari diplomasi hingga persembahan dalam peperangan, dan seperti rakan -rakan Warhammer mereka semua pahlawan luar biasa.

Rasanya seperti lompatan untuk siri ini dengan cara yang sama Roma Pertama, membawa beberapa perubahan dana tentang bagaimana diplomasi, perdagangan dan kerja tempur. Perjuangan ke atas China juga membuat kempen yang menarik, diberkati dengan semacam dinamisme yang tidak pernah kita lihat dalam perang total sebelumnya. Sejak dilancarkan, ia juga mendapat manfaat daripada beberapa DLC yang hebat, termasuk format baru yang memperkenalkan penanda buku sejarah yang berkembang pada peristiwa yang berbeza dari era.

Europa universalis 4

Tarikh Siaran: 2013 | Pemaju: Paradox | Stim, epik

. Sebagai Ketua Honcho, anda menentukan strategi politiknya, campur tangan dengan ekonomi, memerintahkan tenteranya dan membuat empayar.

Betul dari perjalanan, Europa Universis 4 membolehkan anda mula mengubah sejarah. Mungkin England menghancurkan Perancis dalam perang 100 tahun dan membina sebuah empayar benua yang besar. Mungkin Iroquois mengalahkan penjajah Eropah, membina kapal dan menyerang dunia lama. Ia besar, kompleks, dan sepanjang tahun ekspansi telah terus berkembang. Simulasi kadang-kadang sukar untuk membungkus kepala seseorang, tetapi ia bernilai menyelam dan hanya melihat di mana alt-sejarah membawa anda.

4x

Dunia Lama

Tarikh Siaran: 2020 | Pemaju: Permainan Mohawk | Stim, epik

Sedikit permainan 4x cuba mencabar Civ, tetapi Old World sudah mempunyai leg pereka terima kasih pereka Soren Johnson sebelum ini dengan siri ini. Dia adalah pereka utama di Civ 4, dan warisan itu sangat jelas. Tetapi Dunia Lama lebih daripada yang lain mengambil Civ. Untuk satu, ia ditetapkan secara eksklusif dalam zaman dahulu dan bukannya mencatatkan perjalanan sejarah manusia, tetapi perubahan dalam skop juga membolehkannya memberi tumpuan kepada orang dan juga empayar.

Daripada bermain penguasa abadi, anda bermain orang yang benar -benar hidup, berkahwin, mempunyai anak dan akhirnya mati. Kemudian anda memainkan pewaris mereka. Anda mempunyai pengadilan, pasangan, anak-anak dan saingan yang perlu dibimbangkan, dan dengan penjelajahan ini dari sisi manusia pembinaan empayar juga datang karunia peristiwa, plot dan kejutan. Anda mungkin mendapati diri anda dibunuh oleh ahli keluarga. Terdapat lebih daripada sekadar raja -raja tentera salib di sini.

Tamadun 6

Tarikh Siaran: 2016 | Pemaju: Permainan Firaxis | Stim, epik

Anda tidak boleh mempunyai senarai permainan strategi terbaik tanpa sedikit civ. Tamadun 6 adalah permainan pilihan kami dalam siri sekarang, terutamanya sekarang bahawa ia dilihat beberapa pengembangan. Perubahan terbesar kali ini adalah Sistem Daerah, yang tidak memadamkan bandar -bandar dengan cara yang terdahulu oleh tentera yang tidak disembuhkan. Bandar -bandar sekarang ini meluas perkara yang penuh dengan kawasan khusus yang memaksa anda untuk benar -benar berfikir tentang masa depan ketika anda mengembangkan jubin.

Ekspansi menambahkan lebih banyak kedutan novel yang sangat dialu -alukan tetapi tidak berhenti merevolusikan siri yang dihormati. Mereka memperkenalkan konsep Zaman Emas dan Zaman Gelap, memberi anda bonus dan debuff bergantung kepada perkembangan tamadun anda sepanjang tahun, serta perubahan iklim dan bencana alam sekitar. Ini adalah civ moden yang berpandangan ke hadapan, moden.

Dosa empayar solar

Tarikh Siaran: 2008 | Pemaju: Permainan Ironclad | Steam, GOG

Dosa Empayar Solar menangkap beberapa skop permainan strategi 4x tetapi menjadikannya berfungsi dalam rangka kerja RTS. Ini adalah permainan mengenai empayar bintang-bintang yang bangkit, menstabilkan dan jatuh di ruang petang: dan, terutamanya, pada masa ketika kapal-kapal modal yang luas dari empayar itu muncul dari hiperspace di atas dunia separuh membakar. Diplomasi juga pilihan, tetapi juga: kapal angkasa gergasi. Mainkan pengembangan pemberontakan untuk membesarkan kapal angkasa tersebut dengan perkadaran yang tidak masuk akal.

Setelah bertahun -tahun menunggu, sekuel akhirnya berada di cakrawala, bersyukur. Dosa Empayar Solar 2 sudah dapat dimainkan dalam akses awal bagi mereka yang menyusunnya.

Stellaris

Tarikh Siaran: 2016 | Pemaju: Paradox | Wap

Stellaris mengambil ‘segalanya dan Pendekatan Kicthen Sink ‘ke ruang 4x. Ia mendapat dos EU4, permainan strategi besar Paradox, tetapi digunakan untuk permainan sci-fi yang mengandungi segala-galanya dari pemberontakan robotik hingga alien yang tinggal di lubang hitam. Ia boleh dikatakan cuba berbuat banyak dan tidak mempunyai tumpuan beberapa genre yang hebat, tetapi sebagai perayaan sci-fi interstellar tidak ada yang mendekati.

Ia adalah kotak pasir yang membebaskan yang direka untuk menghasilkan cerita -cerita cavalcade ketika anda membimbing spesies dan empayar anda melalui bintang -bintang, campur tangan dengan kod genetik mereka, memperbudak makhluk asing, atau memakan galaksi sebagai sarang racun serangga licik.

Legenda yang tidak berkesudahan

Tarikh Siaran: 2014 | Pemaju: Studio Amplitud | Wap

Fantasi 4x Legend Endless adalah bukti bahawa anda tidak perlu mengorbankan cerita untuk membuat permainan 4x yang menarik. Setiap puak -puak asimetrisnya sukan pelbagai sifat yang unik dan luar biasa, ditinggikan oleh pencarian cerita yang memaparkan beberapa tulisan terbaik dalam mana -mana permainan strategi. Tuan -tuan yang patah, misalnya, adalah hantu vampir yang hidup dalam saman perisai, bergelut dengan sifat berbahaya mereka; Walaupun nekrofag adalah kekuatan alam yang tidak henti. Termasuk pengembangan, terdapat 13 puak, masing -masing diberkati atau dikutuk dengan kebiasaan mereka sendiri. Reka bentuk puak tidak menjadi lebih baik daripada ini.

Alpha Centauri

Tarikh Siaran: 1999 | Pemaju: Permainan Firaxis | GOG

Civ in Space adalah singkat yang mudah untuk Alpha Centauri, tetapi sedikit reduktif. Perjalanan 4X yang bercita-cita tinggi Brian Reynolds membawa kita ke dunia yang dipenuhi dengan minda dan negara-negara bangsa yang diturunkan dan empayar memihak kepada puak-puak ideologi yang berkeras bahawa mereka dapat membimbing manusia untuk evolusi seterusnya.

Teknologi, konflik, watak-Ia tidak seperti mana -mana sezamannya dan, dengan hanya beberapa pengecualian, tiada siapa yang benar -benar cuba meniru. Walaupun ketika firaxis benar -benar membuat civ di ruang angkasa, yang tidak begitu baik. Alpha Centauri adalah seperti yang menarik dan pelik sekarang kerana ia kembali pada ’99, ketika kami mula -mula mendapat rasa nerve stapling nakal nakal dan masuk ke dalam perang lain dengan Sister Miriam.

Lebih dari 20 tahun kemudian, sesetengah daripada kita masih menghidupkan harapan untuk Alpha Centauri 2.

Umur Keajaiban: Planetfall

Tarikh Siaran: 2019 | Pemaju: Triumph Studios | Wap

Pilih umur keajaiban dan anda tidak boleh salah. Sekiranya sci-fi bukanlah perkara anda, benar-benar memberi usia keajaiban 3 percubaan, tetapi umur keajaiban: planet yang membuat kita semua panas dan terganggu pada masa ini. Terletak di galaksi yang bangun selepas tempoh penurunan yang panjang, anda harus melengkapkan dunia yang meriah dengan sekumpulan puak-puak yang bercita-cita tinggi yang mengendalikan gamut dari amazon menunggang dinosaur ke psikik psikik.

Bangunan Empayar Metodikal adalah peningkatan yang besar terhadap pendahulunya yang fantastik, yang mendapat manfaat daripada perubahan besar kepada struktur dan kadarnya, tetapi sama seperti yang menarik adalah pertempuran taktikal berasaskan giliran antara unit yang sangat disesuaikan. Laser Stick pada kadal gergasi, berikan semua jetpacks, dan memupuk wira anda seperti mereka protagonis RPG -ada banyak pemain yang perlu dilakukan, dan semuanya hebat.

RTS

Syarikat Heroes 3

Tarikh Siaran: 2023 | Pemaju: Hiburan Relik | Wap

Setiap Syarikat Permainan Heroes bernilai masa anda, tetapi saya muncul yang terbaru di sini kerana ia adalah raksasa permainan dan diberkati dengan pertempuran yang paling mengagumkan siri. Dua kempen, empat puak, 14 peta multiplayer -dan itu hanya di pelancaran. Kemungkinan akan tumbuh dari sini.

Diakui, eksperimen Relic dengan kempen dinamiknya tidak pernah dihiasi, sebahagian besarnya kerana Nazi nampaknya tidak berminat untuk melawan ketika anda membebaskan peta Itali. Kempen berasaskan giliran masih banyak ditawarkan, tetapi apa yang anda benar-benar bermain adalah pertempuran yang luar biasa, meletup dan pelbagai masa nyata. Di seberang Itali dan Afrika Utara -kempen yang lebih tradisional dan linear -anda mendapat bilangan unit yang tidak masuk akal untuk dimainkan, dan setiap syarikat boleh memberi impak dramatik terhadap taktik yang anda gunakan untuk memenangi hari ini.

Menjatuhkan payung terjun di belakang garis musuh untuk serangan kejutan, yang meliputi medan perang di asap sehingga lelaki anda boleh mengenakan bayaran ke parit di bawah penutup, serangan tangki yang menakutkan dan serangan artileri dan serangan udara dan pengeboman tentera laut yang benar. Ini kekacauan yang mulia.

Penuaian besi

Tarikh Siaran: 2020 | Pemaju: King Art | Steam, Epic, GOG

Sekiranya anda memainkan syarikat pahlawan dan berfikir “apa yang benar -benar memerlukannya adalah beberapa mechs gergasi”, Iron Harvest mungkin RTS untuk anda. Terletak di Eropah pada tahun 1920 -an, puak -puak itu keluar dengan tentera yang licin, tangki dan tarikan utama, mechs steampunk clunky. .

Penuaian besi suka letupannya. Apabila habuk menetap selepas pertarungan besar, anda tidak akan mengenali kawasan tersebut. Terima kasih kepada mortar, tangki tangki dan mechs yang boleh berjalan melalui bangunan, mengharapkan sedikit untuk tetap berdiri. Tahap kemusnahan sangat mengagumkan kerana suram. Untuk bersorak, anda boleh menonton beruang melawan mech. Setiap puak mempunyai unit heroik, masing -masing disertai dengan haiwan kesayangan mereka sendiri. Mereka semua mempunyai kebolehan unik yang berguna, dan ya, mereka boleh pergi ke kaki dengan mesin perang besar-besaran.

Battlefleet Gothic: Armada 2

Tarikh Siaran: 2019 | Pemaju: Tindalos Interactive | Wap

Battlefleet Gothic: Pertempuran kosmik Armada 2 sangat hebat. Terdapat tiga kempen samar-samar 4x-y berikutan tiga puak Warhammer 40k: Imperium, Empayar Necron dan Hives Tyranid yang jahat, tetapi anda boleh mengabaikannya jika anda mahu dan hanya menyelam ke dalam beberapa pertengkaran yang penuh dengan katedral ruang yang bertaburan dengan leviathans yang dilindungi oleh gergasi.

Pertempuran taktikal masa nyata berjaya mendebarkan walaupun anda memerintahkan armadas yang paling lambat. Anda perlu menguruskan seluruh armada sementara serangan broadside menumbuk badan anda, musuh mula menaiki pesawat dan kru anda sendiri berubah. Dan dengan semua puak tablet hadir, anda boleh bereksperimen dengan konfigurasi armada yang banyak dan bermain dengan pelbagai senjata pelik.

Northgard

Tarikh Siaran: 2018 | Pemaju: Shiro Games | Steam, GOG

RTS bertemakan Viking Northgard membayar iuran kepada peneroka dan usia empayar, tetapi mencabar kami dengan sistem pengembangan pintar yang memaksa anda merancang pertumbuhan anda ke wilayah baru dengan teliti. Cuaca juga penting. Anda perlu bersedia untuk musim sejuk dengan berhati -hati, tetapi jika anda menggunakan ‘lore’, anda mungkin mempunyai peralatan cuaca yang lebih baik daripada musuh anda, memberikan kelebihan strategik. Melangkaui kisah yang membosankan, nikmati misi kempen yang direka dengan baik dan kemudian memulakan perjuangan sebenar dalam mod pertempuran.

Koleksi Homeworld Remastered

Tarikh Siaran: 2015 | Pemaju: Perisian Gearbox (asal Hiburan Relik) | Steam, GOG

Secara mekanikal, HomeWorld adalah permainan strategi tiga dimensi yang luar biasa, antara yang pertama berjaya melepaskan RT dari satu pesawat. Ia lebih daripada itu, walaupun: ia adalah kemenangan utama untuk atmosfera dan reka bentuk bunyi, sama ada Adagio untuk rentetan bermain di atas misi pembukaan yang menghantui atau pukulan drum sebagai kapal terlibat dalam pertempuran berbilang pemain. Sekiranya anda menyukai reboot Battlestar Galactica, atau hanya suka benang yang baik di RT anda, anda harus memainkan ini.

Terima kasih kepada koleksi remastered homeworld, sudah tua. The Remasters mengekalkan homeworld dan suasana sekuelnya yang luar biasa, bersama dengan semua bit hebat yang lain, tetapi dengan seni, tekstur, audio, UI yang dikemas kini. Segala -galanya selaras dengan semangat asal, tetapi ia kelihatan dan lebih baik.

Homeworld: Gurun Kharak

Tarikh Siaran: 2016 | Pemaju: Blackbird Interactive | Steam, GOG

Homeworld: Gurun Kharak terdengar hampir sakulat pada mulanya. Lebih sedekad sejak permainan homeworld terakhir, ia akan mengambil permainan yang diingati untuk kapal angkasa dan pergerakan 3D dan mengubahnya menjadi RT berasaskan tanah dengan tangki? Dan itu adalah prequel? Namun walaupun semua cara ini mungkin salah, padang pasir Kharak berjaya di hampir setiap kiraan. Ini bukan hanya RT yang hebat yang membezakannya selain dari permainan baru -baru ini, tetapi ia juga merupakan permainan homeworld yang sangat baik yang mencipta semula siri ini sementara juga merebut semula sihirnya.

Perintah & Conquer: Remastered

Tarikh Siaran: 2020 | Pemaju: Petroglyph, Lemon Sky Studios (asal Westwood) | Wap

Dua rompakan RTS yang paling penting dalam sejarah telah diperbaiki dan dilepaskan ke dalam koleksi ini. Perintah & Conquer asal dan ia adalah Alt-History Spin-Off Red Alert penuh dengan keju FMV yang menyenangkan dan pertempuran sci-fi, dan sementara genre telah datang jauh sejak pelancaran awal mereka, sepasang artifak sejarah ini tetap menjadi kegembiraan mutlak untuk bermain. Walaupun sekarang, ia tidak menjadi lebih menyeronokkan daripada membina pangkalan anda, merekrut sekumpulan unit pelik dan indah, dan kemudian mengoyakkan kotoran dan menghantar pembungkusan lawan anda.

Koleksi ini menendang perkara sehingga 4K, mengemas kini UI, termasuk ketiga -tiga ekspansi dan editor peta, dan yang penting membolehkan Duke keluar dalam multiplayer. Juga termasuk trek bunyi remastered Frank Klepacki, dan Lemme memberitahu anda, ia masih menampar. Oh budak lelaki.

Komander tertinggi

Tarikh Siaran: 2007 | Pemaju: Permainan Powered Gas | Steam, GOG

Hanya perang total yang dapat bersaing dengan skala pertempuran masa nyata komander tertinggi. Ia masih menggembirakan untuk menjilat mousewheel dan terbang dari seorang jurutera individu ke peta seluruh medan perang, kemudian flicknya lagi untuk menyelam untuk memberi pesanan kepada unit lain kilometer jauh.

Ketika tentera melakukan pertembungan-dalam lajur robot seratus-robot-anda diberi ganjaran dengan pertempuran yang paling mulia yang dapat dilakukan oleh CPU. Ini adalah salah satu permainan strategi masa nyata untuk menggabungkan pertempuran udara, tanah dan tentera laut ke dalam pertemuan tunggal, tetapi Supcom lebih jauh lagi, dengan artileri, jarak jauh nuklear dan bot eksperimen megalitik.

Starcraft 2

Tarikh Siaran: 2010 | Pemaju: Blizzard Entertainment | Pertempuran.jaring

Di samping menjadi permainan strategi kompetitif terkemuka dalam dekad yang lalu, Starcraft 2 layak mendapat kredit untuk memikirkan semula bagaimana kempen RTS tradisional berstruktur. Heart of the Swarm adalah contoh yang baik ini, tetapi Wings of Liberty Wings of Liberty adalah tempat untuk memulakan: pengembaraan inventif yang menggabungkan formula yang biasa di setiap peringkat. Dari senario pertahanan zombie ke planet yang banjir dengan lava setiap beberapa minit, anda terpaksa belajar dan mempelajari unsur -unsur asas Starcraft semasa anda pergi.

Pada tahun 2020, Blizzard akhirnya memutuskan untuk mengetepikan pembangunan di Starcraft 2, mengumumkan bahawa tiada penambahan baru akan datang, selain daripada perkara -perkara seperti pembetulan keseimbangan. Adegan yang kompetitif masih sangat hidup, bagaimanapun, dan anda masih akan menemui beberapa kempen singleplayer sebaik yang ada. Dengan mudah, permainan asas juga percuma.

Warcraft 3

Tarikh Siaran: 2002 | Pemaju: Blizzard Entertainment | Pertempuran.jaring

Paling ketara hari ini kerana menjadi titik asal untuk keseluruhan genre MOBA, Warcraft 3 juga merupakan permainan strategi yang kreatif dan bercita -cita tinggi dengan haknya sendiri, yang membawa genre melampaui sprite kecil tanpa nama dan ke dalam fantasi sinematik.

Kemasukan perintis unsur-unsur RPG dalam bentuk pahlawan dan raksasa neutral menambahkan tahap kedalaman khusus unit yang tidak hadir di stablemate sci-fi, starcraft, dan kempen yang luas menyampaikan cerita fantasi yang-jika tidak cukup novel-adalah teliti dan menarik dalam pelaksanaannya. Ia juga mempunyai jenaka ‘unit berulang’ terbaik dalam perniagaan. Malu mengenai Warcraft 3: Dihidupkan semula, pembuatan semula itu tidak begitu hebat, yang perlu anda beli jika anda ingin memainkan versi klasik dan belum mempunyai kunci.

Kebangkitan Negara: Edisi Lanjutan

Tarikh Siaran: 2014 | Pemaju: Skybox Labs (asalnya permainan besar besar) | Wap

Umur Empayar memberi kita peluang untuk merangkumi kemajuan ketenteraan berabad-abad dalam pertempuran setengah jam, tetapi kebangkitan negara lebih baik, dan dengan bijak memperkenalkan unsur-unsur dari permainan strategi berasaskan giliran seperti Civ.

Daripada pasukan marshalling dari satu pangkalan, anda membina bandar -bandar di seluruh peta untuk mengembangkan sempadan negara anda. Ketika Sempadan Berbelai Civs berlumba-lumba sepanjang zaman dan cuba saling berteknologi satu sama lain dalam perang tersembunyi untuk pengaruh, semua ketika cuba menyampaikan tamparan ketenteraan kalah mati dengan javelin dan jet. Tidak ada permainan yang mencukupi yang membolehkan anda menghancurkan Longbowmen dengan tangki amfibia dan pengebom stealth.

Warhammer 40,000: Dawn of War 2

Tarikh Siaran: 2009 | Pemaju: Hiburan Relik | Wap

Ia menggoda untuk meletakkan fajar perang pertama yang sangat baik dalam senarai, tetapi kotak-kotak, klik kanan untuk membunuh formula diwakili dengan baik. Sebaliknya mari kita menghargai sekuel eksperimen, yang menggantikan unit besar dengan segelintir bajingan ruang yang sukar, masing-masing dengan kelompok kebolehan pembunuh. Dalam pertempuran anda micromanage ini kuasa khas yang diberi kuasa, menetapkan serangan terbang dari Marin Serangan anda dan kuasa sniping pengakap anda dengan penutup senjata mesin berat yang efisien untuk membatalkan gerombolan ork. Mod pendirian terakhir koperasi juga sangat besar.

Taktik

Matahari tengah malam Marvel

Tarikh Siaran: 2022 | Pemaju: Permainan Firaxis | Stim, epik

Midnight Suns bukan bagaimana saya mengharapkan firaxis untuk menindaklanjuti xcom. Dari pertempuran taktikal berasaskan kad kepada penekanan pada kehidupan sosial wira-wira, RPG taktikal ini menghindari warisan XCOM yang memihak kepada percubaan. Tetapi kemahiran Firaxis dalam membuat pertempuran tegang dan sistem padat masih banyak dipamerkan. Ini permainan yang sibuk, tetapi semuanya terasa hebat.

Semua barangan sosial dan roleplaying adalah hebat, tetapi jika anda membaca senarai ini maka anda mungkin lebih berminat dengan taktiknya. Setiap wira datang dengan dek yang, dalam peperangan, bercampur dengan kad dari dua wira lain, mencipta tangan yang membolehkan anda mengawal semuanya. Dalam perjuangan biasa, anda akan mempunyai tiga kad dan satu peluang untuk bergerak. Firaxis kemudian membolehkan anda menolak batasan -batasan ini dan sentiasa bergerak di sekitar medan perang, menggunakan campuran kad dan serangan alam sekitar untuk melepaskan neraka suci pada musuh anda. Tidak ada yang seperti menguruskan untuk menghilangkan setiap musuh dalam satu giliran. Setiap arena menjadi teka -teki taktikal yang bijak, dan semuanya hanya terasa seperti sihir.

Battletech

Tarikh Siaran: 2018 | Pemaju: Skim Harebrained | Wap

Seperti penyesuaian permainan tablet yang diseberang dengan templat reka bentuk XCOM, Battletech adalah permainan berasaskan giliran yang mendalam dan kompleks dengan sistem kempen yang mengagumkan. Anda mengawal sekumpulan tentera upahan, cuba menyimpan buku -buku yang seimbang dan menaik taraf suite mechwarriors dan battlemechs anda dalam lapisan strategi permainan. Dalam peperangan, anda mensasarkan bahagian tertentu musuh mechs, dengan mengambil kira perisai, sudut, kelajuan dan persekitaran sekitar, kemudian membuat pilihan yang sukar apabila perjuangan tidak berjalan.

Ia pada mulanya boleh menjadi sangat menggembirakan dan tidak dapat dinafikan permainan yang padat, tetapi jika itu yang anda mahukan dari permainan strategi anda atau anda menyukai alam semesta ini, itu adalah pilihan yang hebat.

Ke dalam pelanggaran

Tarikh Siaran: 2018 | Pemaju: Subset Games | Steam, GOG

Sebilangan besar tindakan mech taktikal yang direka dengan indah dari pencipta FTL. Ke dalam pelanggaran mencabar anda untuk menangkis gelombang raksasa vek pada grid lapan demi lapan yang dihuni oleh blok menara dan pelbagai sub objektif. Jelas sekali anda ingin menghapuskan vek menggunakan mech-punches dan serangan artileri, tetapi banyak permainan adalah tentang menggunakan kesan pukulan anda untuk mendorong musuh di sekitar peta dan mengalihkan serangan mereka dari bangunan berharga anda.

Bangunan Awam Memberi Kuasa, yang berfungsi sebagai bar kesihatan untuk kempen anda. Setiap kali bangunan awam melanda, anda lebih dekat untuk kehilangan perang. Sebaik sahaja kuasa anda hancur pasukan anda bergerak kembali dari masa ke masa untuk mencuba dan menyelamatkan dunia lagi. Ia mencabar, bersaiz gigitan, dan dinamik. Semasa anda membuka kunci jenis mechs dan peningkatan mech baru, anda mendapat cara baru yang mencipta mainan dengan musuh anda.

Xcom 2

Tarikh Siaran: 2016 | Pemaju: Permainan Firaxis | Steam, Epic, GOG

XCOM 2 bijak menggunakan kekurangan peluang untuk memaksa anda menjadi dilema yang sukar. Pada satu -satu masa, anda mungkin hanya mempunyai enam tapak imbasan yang mungkin, sementara pertemuan tempur sebahagian besarnya dipenuhi oleh permainan, tetapi apa yang anda pilih dengan pelbagai pilihan ini sangat penting. Anda perlu merekrut pemula baru; Anda memerlukan seorang jurutera untuk membina kemudahan koms yang akan membolehkan anda menghubungi lebih banyak wilayah; anda memerlukan aloi asing untuk menaik taraf senjata anda. Anda tidak boleh mempunyai semua ini. Anda mungkin hanya mempunyai satu. Pada tahun 1989 Sid Meier menggambarkan permainan sebagai “satu siri keputusan yang menarik.”Xcom 2 adalah ungkapan paling murni etos yang telah dihasilkan oleh firaxis.

Perang pengembangan yang dipilih membawa lebih banyak dialu -alukan jika perubahan terburu -buru, seperti musuh -musuh titul yang tidak berkesudahan, nemeses yang tidak dapat dilupakan yang muncul pada selang waktu yang berlainan semasa kempen dengan kekuatan dan kelemahan rawak.

Invisible, Inc.

Tarikh Siaran: 2015 | Pemaju: Klei Entertainment | Steam, GOG

Taktik Sneaky tidak masuk dalam pakej yang lebih licin daripada Invisible, Inc., Klei’s Stealth-Em-Up Luar Biasa. Ini adalah rompakan pengintipan cyberpunk seksi yang diberkati dengan ketegangan yang begitu banyak sehingga anda akan berpeluh ketika anda menyelinap melalui kubu korporat dan berusaha keras untuk tidak ditangkap. Ia sukar, kadang -kadang sangat mengasyikkan, tetapi ada kemungkinan anda dapat memperbaiki kesilapan yang mengerikan anda dengan mengulangi masa, menambah beberapa kebolehcapaian selamat datang kepada prosiding.

Permainan perang

Defcon

Tarikh Siaran: 2006 | Pemaju: Perisian introversi | Steam, GOG

Defcon’s Sinister Blue World Map adalah tahap yang sempurna untuk kisah seram Perang Dingin ini mengenai wabak perang nuklear. Pertama, anda menguruskan stok, dan meletakkan tapak peluru berpandu, kapal selam nuklear dan tindak balas sebagai persediaan untuk Armageddon. Fasa organisasi ini merupakan cabaran strategik yang menarik dengan sendirinya, tetapi Defcon paling berkesan apabila peluru berpandu terbang.

Laman letupan mekar dipadankan dengan nombor mangsa sebagai bandar selepas mengalami penghapusan. Setelah debu telah diselesaikan, kemenangan adalah teknikal semata -mata. Ia tidak bernasib baik, dan cukup cemerlang dalam multiplayer.

Perpaduan Perintah 2

Tarikh Siaran: 2019 | Pemaju: 2×2 Games | Wap

Perpaduan Perintah sudah menjadi titik masuk yang sempurna ke dalam dunia wargames yang kompleks, tetapi Perpaduan Perintah 2 berjaya mengekalkannya sambil membuang ciri -ciri baru. Ini adalah teka -teki taktikal, tetapi satu reaktif di mana anda mempunyai kebebasan untuk mencuba banyak penyelesaian yang berbeza untuk tumpuan ketenteraannya. Bukan hanya tempat yang bagus untuk bermula, itu hanya wargame yang cemerlang.

Hati besi 4

Tarikh Siaran: 2016 | Pemaju: Paradox | Wap

Hati Iron 4 adalah strategi besar Wargame Hybrid, seperti yang selesa dengan logistik dan rancangan pertempuran yang tepat kerana dengan diplomasi dan kelembutan pasir. Permainan yang kononnya mengenai Perang Dunia 2, ini membolehkan anda membuang sejarah sebaik sahaja anda mahu. Mahu menakluki dunia sebagai Komunis UK? Berusaha untuk mendapatkannya. Mungkin Jerman akan tersingkir dari perang awal, meninggalkan Itali untuk menjalankan sesuatu.

Anda juga boleh menyimpan perkara -perkara selagi anda mahu, yang membawa kepada WW2 yang terus ke ’50 -an atau’ 60s. Dengan ekspansi, ia adalah pertempuran tentera laut, pengintipan dan ciri -ciri lain sehingga anda mempunyai kawalan ke atas hampir setiap aspek perang.

Bahagian Keluli: Normandy 44

Tarikh Siaran: 2017 | Pemaju: Sistem Eugen | Wap

Bahagian Keluli: Normandy 44 mengambil isyarat dari siri Wargame Eugen Systems ‘, menggabungkan subgenre titular dengan banyak kebaikan RTS. Normandy 44 mengambil tindakan itu kembali ke Perang Dunia 2 dan air mata Perancis selain pertempuran yang besar. Ia mempunyai pergaduhan masa nyata yang meletup, tetapi dengan skala minda dan kerumitan tambahan dari mekanik penindasan hingga taktik semangat dan kejutan.

Sequel, Steel Division 2, membawa beberapa penambahbaikan, tetapi malangnya pengalaman singleplayer tidak semestinya snuff. Walau bagaimanapun, dalam multiplayer, ia cukup hebat. Dan jika tetapan Perang Dunia 2 bukan cawan teh anda, siri wargame yang lebih tua masih mewakili beberapa yang terbaik dari kedua -dua RT dan wargaming, jadi mereka benar -benar bernilai mengambil putaran.

Permainan strategi untuk ditonton

Kami sentiasa mengemas kini senarai ini, dan di bawah adalah beberapa permainan yang akan datang yang kami berharap kami akhirnya dapat memasukkan. Ini adalah permainan strategi yang paling kami nantikan, jadi periksa apa yang harus anda perhatikan.

Homeworld 3

Gurun Kharak adalah hebat, sebab itulah anda akan dapati di atas, tetapi yang belum menginginkan sekuel HomeWorld yang benar? HomeWorld 3 Blackbird Interactive 3 akan mempunyai pertempuran 3D dengan pertempuran berskala besar yang membolehkan anda mengawal segala -galanya dari pemintas kecil ke ibu rumah besar, seperti yang anda harapkan, serta memindahkan saga homeworld ke hadapan.

Studio ini masih belum banyak mendedahkan tentang sekuelnya, walaupun penglihatannya yang luas adalah untuk menangkap bagaimana permainan asal kelihatan dan dimainkan-sesuatu yang berjaya dilakukan dengan padang pasir Kharak, walaupun menjadi RT berasaskan tanah-tetapi dengan “bermakna penambahbaikan.”Satu contoh perubahan adalah bagaimana sistem balistik berfungsi. Tidak ada tarikh pelepasan keras pada masa ini, tetapi kami menjangkakannya pada tahun 2023.

Perang Besar: Depan Barat

Sekiranya anda melihat Syarikat Heroes 3 dan berfikir “ini kelihatan hebat, tetapi saya lebih suka parit” maka WWI RTS Perang Besar: Front Barat mungkin betul -betul apa yang anda cari. Ia berpecah antara kempen wargame berasaskan giliran dan pertempuran RTS, tetapi komplikasi unik pertempuran WWI membuat ini sangat berbeza dari RTS biasa anda.

Infantri anda adalah kertas nipis dan akan lenyap dengan cepat apabila disasarkan oleh penembak mesin, dan anda mungkin akan bertempur di lokasi tunggal untuk beberapa giliran, ketika anda menonton medan perang berkembang terima kasih kepada api artileri. Sekiranya anda gagal menangkap objektif anda, atau jangan menolak musuh, anda masih boleh menyerang lagi, semoga belajar dari kesilapan anda. Terdapat penekanan yang besar terhadap perancangan, dan anda akan memulakan setiap pertemuan RT dengan meletakkan parit, meletakkan pasukan anda, membuang belon untuk membantu dengan penglihatan, membawa tangki -apa -apa untuk membantu memberi anda kelebihan.

Perang Besar: Depan Barat keluar pada 30 Mac.

Umur Keajaiban 4

Selepas lencongan sci-fi dengan planet, yang anda akan dapati di atas, Triumph Studios kembali ke fantasi dengan umur keajaiban 4. Sekali lagi anda akan mengamuk di sekitar alam yang berwarna -warni, mendirikan bandar -bandar, meneruskan pengembaraan dan merekrut/melawan raksasa, tetapi kali ini terdapat penekanan yang lebih besar pada masyarakat yang anda sedang membina.

Selain membuat penguasa tersuai, anda juga dapat memilih pelbagai ciri untuk orang yang anda jalani, membina empayar tikus kanibal, kerdil mistik atau militan harimau militan. Anda boleh membuat pelbagai kombinasi yang luar biasa dari kelawar, tetapi terima kasih kepada tomes ajaib anda akan dapat terus membangunkan mereka sepanjang permainan. Mungkin anda akan menjadikan zombi tikus kanibal itu, atau menolak suhu dan mengubah kerdil mistik anda menjadi pahlawan yang sejuk dengan pancang ais yang melekat dari punggung mereka. Sekiranya hanya pemimpin politik sebenar yang menawarkan manfaat seperti ini.

Umur Keajaiban 4 akan datang tidak lama lagi, pada 2 Mei.

Tempest meningkat

Sekiranya C & C Remastered membuat anda semua dipam untuk lebih banyak Shenanigans RTS klasik, Tempest Rising mungkin akan menarik minat anda. Ia tidak diilhamkan oleh ’90-an dan awal tahun 2000-an permainan strategi masa nyata, tetapi dengan estetika yang mencolok yang jauh lebih moden.

Anda mempunyai bangunan asas, tentu saja, dan tiga puak, masing -masing dengan cara yang unik untuk mengendalikan pertempuran dan membina ekonomi mereka. Bersama dengan pertengkaran multiplayer dan comp stomp, anda akan dapat mengalahkannya dalam sepasang kempen 15-misi, di mana anda juga akan melawan bangunan neutral dan berurusan dengan populasi neutral-jadi medan perang akan menjadi sedikit lebih sibuk daripada C & C.

Tempest Rising tidak mempunyai tarikh pelepasan tertentu tetapi dijangka muncul pada tahun 2023.

Mod Strategi Terbaik

Beberapa permainan strategi kegemaran kami telah menghasilkan komuniti modding yang kekal, menjaga permainan selama sedekad hidup dengan overhauls dramatik yang terus dikemas kini lama setelah devs telah bergerak. Selain meraikan permainan strategi terbaik, kami juga ingin meraikan beberapa mod strategi kegemaran kami.

Umur Ketiga: Jumlah Perang

Sehingga Total War: Warhammer, kita terpaksa bergantung kepada mod untuk mendapatkan tendangan perang total fantasi kita, tetapi dengan mod sebaik umur ketiga, itu tidak terlalu banyak pengorbanan. Ini adalah baik pulih abad pertengahan yang mencipta usia ketiga bumi pertengahan, termasuk bandar, mercu tanda dan semua ents dan orcs yang anda dapat berharap anda bertempur atau berkawan. .

XCOM: Perang Panjang

XCOM: Perang Long boleh menjadi pengembangan. Ia melemparkan begitu banyak dan tweak cukup banyak, tetapi ia tidak pernah menjejaskan permainan yang dibina. XCOM Hebat, tetapi ia agak lebih diselaraskan daripada visi pereka X-Com asal Julian Gollop mengenai siri ini. Perang Long menggabungkan mereka, memberikan peminat permainan yang lebih tua sesuatu yang lebih rumit dan lebih baik untuk dimainkan, tetapi masih terasa moden dan digilap. Pemaju Firaxis juga terlibat, dan untuk XCOM 2 pasukan mencipta beberapa tambahan rasmi, sebelum mengikuti mod dengan Long War 2.

Raja Tentara Salib 2: A Game of Thrones

Crusader Kings 2 adalah platform yang sempurna untuk permainan strategi Game of Thrones. Gemuk dengan tipu muslihat, bangsawan yang berperang dan raja -raja gila merobek kerajaan. Itu bukan untuk mengatakan bahawa pencipta CK2 adalah mod permainan thrones tidak berubah banyak. Ini adalah baik pulih yang melampaui perubahan peta dan memberi orang nama-nama yang sesuai. Sebilangan besar tumpuan adalah pada satu takhta yang semua orang bertempur, misalnya, jadi struktur permainan telah diubah agar sesuai dengan tetapan. Ia juga memperkenalkan beberapa sistem sebelum paradoks, termasuk watak -watak yang dapat bertengkar antara satu sama lain. Tidak ada permainan rasmi yang dapat menangkap buku atau menunjukkan seperti mod.

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Permainan Strategi Terbaik di PC 2023

Sudah tiba masanya untuk menakluk dunia dalam permainan strategi terbaik di PC, dari strategi berasaskan giliran yang mendalam dan permainan 4x besar-besaran, untuk permainan masa nyata pantas.

PC Games Strategy Terbaik - Pukulan Syarikat Kempen Heroes 3 yang bergaya

Diterbitkan: 3 Mei 2023

Apakah permainan strategi terbaik di PC? Giliran atau masa nyata, strategi besar atau RPG taktikal, terdapat banyak sub-genre dalam payung permainan strategi. Sebagai contoh, dalam satu perlawanan, anda boleh memerintahkan seluruh armada di angkasa, sementara yang lain, anda memerintahkan perintah kepada tentera yang berjuang di medan perang ketika sihir terbang melalui udara.

Oleh kerana terdapat banyak jenis permainan di luar sana, kami akan menyimpan senarai permainan strategi terbaik ini di PC selebar mungkin – serupa dengan senarai permainan bangunan terbaik kami. Oleh itu, sertai kami ketika kami meneroka koleksi hits terbesar genre, dari pendatang baru hingga klasik.

Supremasi 1914

Fancy menguasai negara -negara dunia kerana mereka terlibat dalam salah satu peperangan terbesar dalam sejarah ketenteraan? Jika ya, anda harus mengambil supremasi 1914 untuk putaran. Ini adalah permainan strategi MMO yang melihat anda dan sehingga 499 pemain lain yang mengawal negara -negara yang berlainan di dunia ketika anda bermain melalui Perang Dunia Pertama – dan perkara -perkara tidak semestinya perlu mengikuti jalan sejarah.

Seperti yang anda boleh bayangkan, setiap permainan mengambil masa yang lama untuk bermain. Dengan begitu banyak negara yang boleh dimainkan (masing -masing dengan pemilihan sumber yang unik mereka sendiri), anda akan menghadapi banyak variasi. Pengganti sejarah juga akan menikmati perhatian terhadap perincian yang ada di semua bandar dan unit yang dihasilkan setiap bangsa.

Permainan Strategi Terbaik - Iron Man akan menumbuk seorang penjahat di muka dengan pukulan roket di Marvel Midnight Suns

Marvel’s Midnight Suns

Sekiranya anda pernah menginginkan bangunan dek yang lebih sedikit di pertempuran berasaskan giliran anda, Midnight Suns telah anda tutup. Dibangunkan oleh Strategi Stalwarts, Firaxis, Midnight Suns meletakkan anda di kasut Hunter, seorang wira misterius yang telah mati sejak beberapa abad yang lalu, yang melawan mereka melawan musuh muktamad: ibu mereka.

Pertempuran itu memikat pemikiran dan sering hebat, dengan aspek bangunan dek yang mengubah pertemuan menjadi teka-teki dan bukannya pergaduhan. Mekanik persahabatan dan persahabatan yang mendalam menggabungkan sesuatu yang istimewa, dan cerita itu tidak buruk, sama ada. Lihat ulasan tengah malam kami di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai hit tidur tahun ini.

Permainan strategi terbaik - dua watak berinteraksi di bawah tajuk

Raja -raja Tentara Salib 3

Bercakap tentang bajingan yang membunuh permainan strategi besar. Walaupun hanya masa yang akan memberitahu sama ada pengganti dinasti ini, pengganti yang muncul-storytelling mendakwa takhta takhta yang kini bebas untuk bermain tentera salib Kings 2, ia pasti memulakan pemerintahannya dengan Tuan Yang Terutama Diraja.

Salib Kings 3 secara besar -besaran telah membaik pulih siri ‘Byzantine Interface yang dahulunya, menjadikannya cadangan yang dialu -alukan untuk pemain baru sambil mengekalkan banyak kedalaman siri ini dikenali. Ia mungkin kelihatan seperti pelukis peta strategi tradisional, dan walaupun ia mempunyai sistem yang mendalam untuk melancarkan perang, hati Raja-raja Tentara Salib 3 terletak pada cerita peribadi, sering lucu.

Adakah anda akan merampas kuasa melalui kekuatan tentera, kekayaan, pengaruh agama, diplomasi, atau subterfuge? Setiap watak yang anda boleh mainkan mempunyai fokus keperibadian dan gaya hidup mereka sendiri, dan setiap ahli dinasti anda akan membentuk empayar mereka, lebih baik atau lebih buruk, sebelum menanggungnya ke barisan seterusnya. Ini permainan yang membuat plot peribadi menetas di belakang pintu tertutup yang penting seperti pertempuran antara negara.

Jangan lupa untuk menyemak ulasan Raja Tentara Salib kami jika anda masih belum membuat keputusan. Untuk petua, anda boleh menyemak Panduan Perwatakan Permulaan Raja -Raja Salib Kings 3, Panduan Pemula Raja -Raja Salib kami, dan Panduan Mod Salib Kings 3 kami sementara kami menunggu lebih banyak Crusader Kings 3 DLC.

Permainan Strategi Terbaik - Pelancaran peluru berpandu dari pangkalan di planet asing di syarikat perdagangan luar dunia

Syarikat Perdagangan Offworld

Syarikat Perdagangan Offworld betul -betul di hujung spektrum permainan strategi dari tamadun, walaupun pereka, Soren Johnson, juga bekerja di Civ 4. Walaupun Civ merangkumi sejarah dan beberapa masa depan kemanusiaan, mencatatkan kemajuan manusia, Syarikat Perdagangan Luar Dunia adalah semua tentang membuat kekayaan dengan mengeksploitasi jiran merah kita, Marikh.

Ia adalah RTS yang diseberang dengan selok -belok permainan pengurusan terbaik, satu di mana kemenangan tidak dicapai dengan membuang tangki di musuh atau menghancurkan pangkalan mereka.

Sebaliknya, senjata anda adalah sumber dan wang tunai, yang anda gunakan untuk memanipulasi pasaran bukan hanya untuk menjadi kaya tetapi untuk mengacaukan pesaing anda sepenuhnya. Anda mungkin tidak mengharapkan permainan strategi ekonomi menjadi sangat agresif, tetapi syarikat perdagangan di luar dunia mendorong anda untuk menjadi sama bermusuhan sebagai pemanis.

Apabila anda melihat menu, merancang apa yang harus dibina seterusnya, apa yang akan dijual, syarikat mana yang akan melancarkan pengambilalihan bermusuhan terhadap seterusnya, ia mudah seperti mendebarkan ketika anda menghantar infantri di seluruh bidang artileri atau melancarkan serangan udara kubu musuh dalam syarikat wira atau starcraft 2.

Permainan Strategi Terbaik - Seorang wanita dalam perisai menembak pistol yang berapi -api di sebuah bangunan sementara letupan muncul di belakangnya di XCOM 2. Dua manusia lain berjuang bersama dengannya

XCOM 2 adalah salah satu permainan strategi berasaskan giliran terbaik, dan kami memberikan skor yang sangat baik dalam ulasan XCOM 2 kami. Ia mengambil bit terbaik dari siri ini setakat ini – perjuangan ganas, kumpulan ragtag wira, orang asing yang licik, pertempuran taktikal yang ketat – dan melemparkan peningkatan selepas penambahbaikan di atas.

Ia melambungkan sama ada perang pengembangan yang dipilih secara objektif lebih baik, tetapi terdapat banyak mod XCOM 2 yang sangat baik yang boleh membawa permainan vanila sehingga Scratch. Kedua -duanya menawarkan pengalaman yang berbeza namun sama -sama memberi ganjaran. Terdapat banyak dlc XCOM 2 yang lain juga tersedia.

. Anda akan mengembara ke seluruh dunia, menubuhkan sel, menyusup ke laman hitam, dan memburu lebih banyak sumber supaya anda dapat memasuki senjata dan alat yang lebih kuat – ia menarik dan bukannya satu perkara.

Permainan Strategi Terbaik - Turret mempertahankan pangkalan dari kereta dengan menembak di Homeworld: Gurun Kharak

Homeworld: Gurun Kharak

Blackbird Interactive telah melakukan yang seolah -olah mustahil dengan Homeworld: Gurun Kharak. Dan itu untuk menukar perang ruang homeworld asal yang minimalis ke planet tunggal, menjadikan salah satu permainan strategi terbaik dalam proses. Entah bagaimana ia berfungsi dengan baik, sangat baik.

Ini adalah perjalanan melintasi padang pasir yang luas yang diarahkan oleh misi anda untuk menyelamatkan tamadun. Setiap pertempuran dihubungkan dengan yang terakhir dan yang belum dimainkan. Setiap unit yang bertahan akan hidup untuk melawan hari lain dalam misi lain dalam perang yang berterusan untuk bertahan hidup.

Kharak sendiri, walaupun menjadi padang pasir gergasi, adalah medan perang berukuran planet yang hebat yang dilakukan untuk alasan asalnya untuk permainan ruang angkasa. Penambahan rupa bumi dan ketinggian mereplikasi pertempuran tiga dimensi permainan sebelumnya, dengan bukit-bukit yang menyediakan perlindungan, tempat bersembunyi, dan tanah tinggi dari mana anda boleh melepaskan serangan yang dahsyat.

Seperti pendahulunya, permainan ini diberkati dengan beberapa reka bentuk seni terbaik yang boleh anda cari dalam RTS, yang bermaksud anda boleh mengambil tangkapan skrin homeworld yang indah. Tambah ke reka bentuk bunyi yang luar biasa dan naratif yang benar -benar menarik, padang pasir Kharak adalah klasik.

Permainan Strategi Terbaik - Makhluk seperti beruang kutub di padang belantara bersalji dalam perang total: Warhammer 3

Jumlah Perang: Warhammer 3

Jika anda fikir bahawa Total War: Warhammer 2 adalah besar, ia tidak mendapat apa -apa mengenai Perang Total: Skala Skala Warhammer 3. Ia pada dasarnya mempunyai segala-galanya yang menjadikan permainan itu hebat, sambil membawa semua 15 perlumbaan teras permainan tablet ke kehidupan dengan visual rahang-menjatuhkan visual. Prolog Tutorial Lima Jam Baru membantu mendapatkan pemain baru untuk mempercepatkan, jadi ia juga merupakan titik melompat terbaik jika anda tidak pernah mengalami permainan perang total.

Anda boleh membaca Total War kami: Warhammer 3 Ulasan Jika anda mahukan rasa yang lebih mendalam tentang bagaimana ia dibungkus benar-benar, tetapi yang panjang dan pendeknya adalah apabila anda mula bermain, anda mungkin akan bermain Kempen yang sama sekurang -kurangnya setahun kalendar di bawah garisan, dan masih tersenyum di wajah anda ketika anda menemui perkara baru yang lain.

Permainan Strategi Terbaik - Meteorit untuk bertembung dengan sebuah bandar di rantau pergunungan dalam tamadun 6

Tamadun 6

. Walau bagaimanapun, dengan pembebasan Pengembangan Storm Pengembangan, entri keenam siri ini akhirnya dapat bangga sebagai permainan strategi yang hebat yang patut dicatat.

Masih melambangkan ideal ‘satu lagi giliran’ yang menjadikan permainan seperti ini begitu ketagihan, Tamadun 6 menawarkan lebih banyak mekanik untuk membawa dunia ke kehidupan di sekeliling anda. Ini bukan hanya mengenai schmoozing civ ini atau mengisytiharkan perang pada civ itu – anda perlu memberi perhatian kepada bagaimana anda memberi kesan kepada dunia dan berusaha ke arah matlamat anda – yang mana terdapat pelbagai jenis.

Civ 6 baru-baru ini menamatkan Pas Musim Frontier baru sepanjang tahun, yang menambah sekumpulan Civs yang lebih baik dan pemimpin inspirasi mereka, serta sekumpulan mod permainan pilihan dan kedua-dua kandungan percuma dan premium jatuh. Ia memuncak pada patch baki April 2021, yang, sementara sedikit oleh angka, telah meninggalkan permainan dalam keadaan terbaik yang pernah ada.

Ada banyak yang dapat menyelam dengan tamadun 6, sama ada jumlah yang sihat Civ 6 DLC yang ada atau koleksi Civ 6 Mods yang bersemangat dan kreatif. Dengan permainan civ ketujuh di kaki langit, masa depan cerah untuk siri strategi jangka panjang.

Syarikat Heroes 2: Ardennes Assault

Syarikat Heroes 2 hebat, tetapi ia tidak sepadan dengan keajaiban pendahulunya. Kemudian serangan Ardennes datang; Di Syarikat Heroes 2: Ardennes Assault Review, kami mendapati bahawa ia adalah salah satu permainan RTS terbaik yang boleh anda mainkan.

Pasukan AS dan Oberkommando Jerman berjuang melawan kawalan Ardennes dalam kempen yang diilhamkan oleh Pertempuran Bulge – dalam Gaya Permainan Perang Benar. Itu membezakannya daripada syarikat wira dan sekuel, bersama dengan kempen pemain tunggal yang tidak linear yang memainkan peta meta strategik. Orang Jerman dinamik, diperkuat dengan mengundurkan kuasa, mengubah cabaran yang ditimbulkan oleh kedua -dua misi cerita dan pertengkaran dinamik.

Walaupun kempen hanya dimainkan dari sudut pandangan Amerika, pasukan AS dibahagikan kepada tiga syarikat, semuanya dengan kepakaran unik yang meliputi peranan udara, sokongan, dan mekanik. Syarikat -syarikat ini semua mempunyai kebolehan pegawai khas dan menaik taraf pokok, dan mana -mana boleh digunakan untuk menangani misi. Walaupun anda memberi tumpuan kepada satu, dua yang lain masih akan berada di peta dan dapat memberikan bantuan dengan menyekat mundur musuh dari wilayah yang ditangkap.

Ini adalah kali pertama pertempuran dalam syarikat pahlawan mempunyai berat badan sebenar untuk menyaingi permainan WW2 terbaik, tetapi siri ini tidak akan berhenti di sana. Syarikat Heroes 3 telah diumumkan, dan ia membawa lapisan kempen baru yang mengambil pelajaran yang dipelajari dari serangan Ardennes dan menjadikannya sehingga 11.

Permainan Strategi Terbaik - Sekutu menyerang pangkalan Soviet di C & C: Red Alert, salah satu daripada dua perlawanan dalam Koleksi Command & Conquer Remastered

Perintah & Conquer: Koleksi Remastered

Terdapat banyak cinta tentang Command & Conquer Remastered, dari Cutscenes FMV yang Korny ke Tahap Rahsia Bonkers. Anda akan berjuang untuk mencari permainan strategi dengan keperibadian dan daya tarikan sebanyak RTS ini. Ia termasuk Perintah & Penaklukan Asal, yang ditetapkan dalam masa terdekat di mana Inisiatif Pertahanan Global (GDI) dan Persaudaraan berjuang untuk mengawal sumber tenaga ultra-berharga yang dipanggil Tiberium. Ia juga membintangi Joseph D. Kucan sebagai Kane, seorang lelaki yang kita bersumpah tidak berumur sehari sejak tahun 1990 -an, yang kita temubual sekali.

Permainan lain dalam koleksi yang dicipta semula ini adalah perintah & menaklukkan amaran merah. Ditetapkan dalam sejarah alternatif di mana Hitler dibunuh sebelum bangkit berkuasa, sebaliknya kita mendapat sekutu yang berperang melawan Eropah melawan Kesatuan Soviet yang menyerang. Ia mungkin tidak liar seperti sekuel, salah satunya berjaya membuang j.K. Simmons, Tim Curry, dan George Takei, tetapi ia masih rompakan yang hebat.

Semua puak yang boleh dimainkan dalam kedua -dua permainan termasuk tidak simetri, jadi sementara sekutu dalam amaran merah mempunyai akses kepada senjata udara dan laser ruang angkasa, Soviet mempunyai gegelung Tesla dan tangki raksasa yang kuat. Selain itu, versi remastered membetulkan dan memodenkan kedua -dua permainan dengan mod multiplayer yang dibina semula dari tanah, membolehkan anda mencari pertandingan pertengkaran dengan mudah. Bagi mereka yang mungkin baru untuk permainan RTS atau permainan strategi secara umum, kita tidak boleh memikirkan tempat yang lebih baik untuk bermula dari sini. Semak Kajian Koleksi Perintah & Conquer kami lebih lanjut mengenai mengapa ini adalah koleksi yang hebat.

Permainan Strategi Terbaik - Kapal menghampiri garis pantai tamadun yang menjadikan rumah mereka di Taiga dalam legenda yang tidak berkesudahan

Legenda yang tidak berkesudahan

Dalam kajian legenda kami yang tidak berkesudahan, kami memuji pujian pada permainan 4x yang dengan lancar menggabungkan fantasi dan fiksyen sains, membuang spacemen terkandas terhadap orang naga ajaib di dunia yang paling menarik hex. Beragam dan cantik, ia kelihatan hampir nyata, seperti yang anda dapat menjangkau dan mengambil salah satu bandar yang rumit dan buaian di tangan anda. “Jangan risau, warganegara. Kami tidak akan membiarkan serangga makan yang dahsyat memakan anda dan keluarga anda, “kami berbisik ke telapak tangan kami.

Faksi -puak yang menarik untuk menguasai dunia apokaliptik. Masing -masing mempunyai mekanik yang unik dan menarik yang membezakannya dan memaklumkan bagaimana mereka dimainkan. Anda telah mendapat perlumbaan serangga makan daging yang dahsyat, nekrofag, misalnya, yang begitu busuk mereka tidak dapat membuat pakatan dengan puak-puak lain, memaksa mereka selalu menjadi pembangkang. Legenda yang tidak berkesudahan juga diberkati dengan naratif yang kuat yang meminjamkannya ke tempat yang kuat. Setiap puak mempunyai satu set pencarian cerita yang akan memaklumkan banyak keputusan anda tanpa menyokong anda ke sudut.

Amplitud baru -baru ini mengeluarkan permainan 4x bersejarah baru yang dipanggil Manusia, yang bertujuan untuk menyaingi tamadun VI. Tidak semestinya di mana ia belum mendapat tempat dalam senarai ini, tetapi anda boleh membaca ulasan manusia kami untuk maklumat lanjut – sudah cukup bagus.

Permainan Strategi Terbaik - Dua kapal udara besar -besaran adalah musuh memanggang dengan laser berwarna biru di Starcraft 2

Starcraft 2

Starcraft 2 adalah RTS membina asas klasik yang menampilkan koboi perisai, alien xenomorfik, dan elf angkasa. Ia tugas anda dengan mengumpulkan sumber, membina tentera, dan membunuh musuh anda sebelum mereka membunuh anda dengan keputusan yang cepat dan klik tetikus yang lebih cepat.

Starcraft 2 adalah permainan multiplayer yang kuat. Musuh anda adalah manusia; Mereka mungkin dapat mengklik lebih cepat daripada anda, mengeluarkan pesanan lebih cepat daripada anda. Anda akan kehilangan banyak, tetapi anda akan menjadi lebih baik semakin banyak yang anda mainkan, menjadikan RT yang baik ini untuk sesiapa sahaja yang mempunyai coretan yang kompetitif. Kempen PVE juga terkenal, kerana cerita sukar dilakukan dalam permainan RTS. Ramai pemaju menggunakan cutscenes atau dialog dalam misi, tetapi Starcraft 2 membolehkan anda berinteraksi dengan dunia di luar pertempuran.

Permainan Strategi Terbaik - Gajah dengan jubah hijau mengenakan tentera kuning pada kuda di padang pasir di Age of Empires 4

Umur Empayar 4

Selama bertahun -tahun, kami fikir permainan usia empayar baru tidak akan pernah berlaku. Walau bagaimanapun, 16 tahun selepas kemasukan bernombor terakhir, kami kini mempunyai usia empayar 4, mengambil segala yang membuat remake siri RTS klasik seperti pengalaman yang tidak dapat dilupakan untuk ramai orang dan mendailkannya. Ia kini merangkumi lebih banyak senario yang diilhamkan oleh sejarah, lapan peradaban permainan asas, dan sekumpulan mekanik dan tentera yang unik.

Katakan anda berasa seperti belajar sesuatu semasa memadamkan peluang pesaing anda semasa kemenangan. Dalam hal ini, ia mempunyai beberapa dokumentari unlockable yang dihasilkan dengan baik, mengajar anda semua tentang fakta untuk setiap peringkat yang anda mainkan. Seperti yang kita sebutkan dalam Kajian Zaman Empires 4 kita, ia bukan permainan RTS revolusioner, tetapi ia menunjukkan bahawa genre masih menyeronokkan, semuanya mempunyai kot moden.

Permainan Strategi Terbaik - Tentera di Hijau mempertahankan pangkalan mereka melawan tentera di kuning di lokasi padang pasir di Dune: Spice Wars. Tidak ada cacing sandwi di padang pasir ini, tetapi mereka

Dune Spice Wars

Mereka yang mempunyai kenangan indah dari Westwood Studios ‘Dune 2: Bangunan Dinasti kemungkinan akan membawa permainan dalam perbualan permainan strategi terbaik. Walau bagaimanapun, Dune: Spice Wars sama sekali berbeza. Ini adalah tajuk akses awal yang menunggang coattails adaptasi filem baru-baru ini dan bertujuan untuk menjaga perkara-perkara yang lebih sesuai dengan buku-buku (ya, House Ordos adalah puak yang dibuat untuk permainan Westwood Studios).

Campuran 4x dan RTS ini telah membina pangkalan untuk mencuba dan mengumpulkan seberapa banyak rempah yang diingini seperti yang anda boleh, sambil mengekalkan beberapa bentuk diplomasi dengan puak-puak dan mengelakkan Maw Sandworm yang sentiasa lapar. Ia sudah cukup raksasa permainan jika anda tidak digunakan untuk permainan strategi 4X, dan dengan itu berada di akses awal, kemungkinannya ia akan memperkenalkan mekanik baru dan menarik dari masa ke masa. Ia pasti ada yang menonton.

Jadi, di sana anda memilikinya: permainan strategi terbaik di PC, seperti yang diputuskan oleh kami dengan cara yang benar -benar legit (TM). Semasa anda berada di sini, jangan ragu untuk menyemak MMO PC terbaik untuk satu set pengisytiharan minda yang sama. Dan jika anda selepas krim tanaman, lihat permainan PC terbaik sepanjang masa.

Kata -kata tambahan dari Joe Robinson dan Paul Kelly.

Dave Irwin Dave adalah sebahagian daripada jiwa gelap atau pemburu raksasa, dan jika dia tidak bermain permainan pertempuran seperti Street Fighter 6, anda akan mendapati dia mengambil musuh dengan haiwan kesayangannya di Diablo 4, meneroka ruang di Starfield dan Dunia Fantasi Gerbang Baldur 3.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Permainan Strategi

Master Catur

Sekiranya anda suka berjuang dalam pertempuran epik, anda perlu mencuba simulator pertempuran lucu 2. Permainan simulasi pertempuran ini membolehkan anda merekrut dan memerintahkan tentera pahlawan yang tidak konvensional untuk menyerang dan memusnahkan semua unit musuh. Stick War adalah permainan lain yang mengharuskan anda memimpin tentera anda untuk kemenangan di medan perang. Perang Wage Melalui Beberapa Negara Dan Bawa Keamanan ke Benua Dalam Permainan Strategi Klasik Ini.

Sekiranya anda menjadi peminat permainan seperti Legends of Honor, maka Goodgame Empire pasti akan menjadi hit dalam buku anda! ! Adakah anda peminat mengambil gelombang troll, orc, penyihir dan musuh jahat yang lain? Anda boleh melakukannya hanya dalam harta karun yang terkutuk 2! Permainan pertahanan menara ini meletakkan anda tepat dalam tindakan, mempertahankan kedudukan anda terhadap semua jenis raksasa zaman pertengahan. Gunakan pemikiran dan strategi yang cepat untuk berdiri dan mengatasi serangan!

Soalan Lazim

Apakah permainan strategi yang paling popular?

 1. Tower Swap
 2. Tank menggabungkan diraja
 3. Master Catur
 4. UVSU
 5. Pertahanan Pertahanan Menara
 6. Gabungkan Tangki Master: Tank Wars
 7. Catur Multiplayer Online
 8. Kiomet
 9. Kelab Ludo
 10. Wilayah.io

Apakah permainan strategi terbaik untuk dimainkan di telefon bimbit dan tablet?

 1. Tower Swap
 2. Legend Ludo
 3. Master Catur
 4. Kelab Ludo
 5. Dinosaur menggabungkan Master

Apakah beberapa permainan strategi yang diremehkan?

 1. Wilayah.io
 2. Haiwan peliharaan super
 3. Pulau itu
 4. Pertahanan menara bloons
 5. Imperium
 6. Kapal perang

Apa itu Permainan Strategi?

Permainan Strategi adalah permainan di mana anda perlu membuat banyak keputusan untuk mencapai hasil tertentu. .

Main permainan strategi dalam talian terbaik secara percuma di CrazyGames, tidak diperlukan muat turun atau pemasangan. �� Main Swap Menara dan banyak lagi sekarang!