Permainan Simulator Pertanian Terbaik di PC, Kedudukan, 18 Permainan Pertanian dan Simulator – Trend Perniagaan Kecil

18 permainan pertanian dan simulator

Perisian Gambar melalui Giants

Permainan Simulator Pertanian Terbaik di PC, disenaraikan

Simulator pertanian terbaik di PC

Simulator Pertanian telah lama berada di sini, mengagumi kami dengan kegembiraan yang damai untuk menanam benih dan menuai buah -buahan dan tanaman, semuanya tanpa kerumitan menggali kotoran dan terjebak dalam hujan. Permainan yang unik bukan untuk semua orang, tetapi mereka yang menikmati permainan pertanian simulasi pasti gembira dengan berapa banyak yang ada hari ini. Yang mengatakan, inilah kedudukan kami dari 15 permainan simulator pertanian terbaik untuk PC.

Sebahagian daripadanya adalah sims pertanian tegar, sementara beberapa pertanian ciri sebagai elemen penting dalam alam semesta yang lebih besar.

Permainan simulator pertanian terbaik di PC

15. Dinasti Petani

PC Dinasti Petani

Imej melalui Umeo Studios

Hibrid sim rpg/pertanian ini membolehkan anda bermain sebagai penghuni bandar yang pulang ke ladang keluarga selepas jangka masa yang panjang. Walau bagaimanapun, apabila sampai di sana, anda perlu membina semula ladang terlebih dahulu sebelum anda boleh menggunakannya. Anda juga perlu mengusahakan watak dan hubungan anda dengan orang lain. Walaupun cerita itu tidak begitu baik, ini adalah pengalaman pertanian yang lengkap yang harus anda nikmati.

14. Cakar taman

Garden Paws PC

Imej melalui Games Toast Games Inc.

Seperti namanya, anda bermain sebagai haiwan yang comel yang mewarisi ladang. Anda akan menemui banyak perkara yang perlu dilakukan dalam permainan comel ini: membina rumah anda sendiri, membuat barang -barang, menjalankan kedai anda sendiri, dan sebagainya. Selain itu, anda boleh berkongsi pengalaman yang menyeronokkan dengan rakan -rakan melalui mod multiplayer.

. Staxel

Staxel PC

Imej melalui Plukit

Staxel adalah apa yang berlaku ketika Minecraft mahu menjadi sim pertanian sepenuhnya dan bukannya kotak pasir pengembaraan. Anda membuat dan mengekalkan ladang anda sendiri, lengkap dengan pelbagai tanaman dan haiwan ladang. Anda juga boleh berinteraksi dengan penduduk tempatan dan mengambil pencarian di sebelah.

12. Lendir Rancher

Lendir PC PC

Imej melalui Monomi Park

Lendir Rancher adalah permainan unik yang menggabungkan unsur -unsur dari pelbagai genre. Anda bermain sebagai peternak yang memulakan ladang di planet lain. Anda menguruskan tanaman sambil menangkap slimes untuk membiak dan menjaga. Kemudian, anda menjana wang dengan menjual produk sampingan mereka. Semua ini berlaku semasa menghadapi ancaman dari slimes yang lebih bermusuhan.

11. Kynseed

Kynseed PC

Imej melalui Pixelcount Studios

Dibangunkan oleh orang yang sama di belakang Lionhead Dongeng siri, Kynseed Ciri -ciri lebih daripada sekadar aktiviti pertanian dan sosialisasi biasa yang anda harapkan dari sim pertanian. Di sini, anda mengembangkan perniagaan, mengembangkan hubungan, dan mewujudkan warisan yang berkekalan dengan menyampaikan kemahiran kepada anak -anak dan anak -anak mereka. Kemahiran pertanian anda juga akan membantu penduduk bandar.

10. Simulator Pertanian 22

Simulator pertanian 22 pc

Perisian Gambar melalui Giants

Mereka yang mencari sim pertanian yang serius dan realistik tidak perlu kelihatan lebih jauh daripada Simulator pertanian siri permainan. Permainan ini mempunyai pemain yang menguruskan ladang, menanam dan menuai tanaman, dan juga menaikkan haiwan ladang. Pemain boleh mendapat keuntungan dengan menjual apa yang dihasilkan ladang mereka. Siri ini telah melihat banyak siaran, masing -masing bertambah baik daripada pendahulunya.

9. Kisah Musim: Rakan Bandar Mineral

Kisah Musim Rakan Kawan Bandar Mineral PC

Imej melalui Hebat Inc.

Ini pada dasarnya merupakan pembuatan semula 3D tajuk 2003 di Bulan Harvest siri, yang kemudian dijenamakan semula sebagai Kisah musim. Ia mempunyai premis yang sama seperti asal 2D, di mana anda menguruskan ladang anda sambil membangun hubungan dengan orang -orang di sekeliling anda. Peminat permainan asal akan mahu melihat tajuk ini.

8. Ladang bersama

Ladang bersama PC

Gambar melalui studio milkstone

Seperti namanya, Ladang bersama membolehkan anda menguruskan ladang anda sendiri atau bersama rakan. Permainan ini sangat terperinci dan menggunakan sistem yang mengambil perhatian masa yang berlalu. Anda boleh menanam tanaman, menaikkan haiwan, dan mengembangkan ladang anda untuk menampung lebih banyak tanaman. Anda juga boleh membina struktur ketika permainan berlangsung.

7. Kisah Musim: Perintis Bandar Zaitun

Kisah Perintis Musim PC Olive Town PC

Imej melalui Hebat Inc.

Perintis bandar zaitun adalah salah satu penyertaan terkini di Kisah musim permainan. Di sini, anda cenderung kepada ladang lama datuk anda untuk menanam tanaman, menaikkan haiwan, dan sebagainya. Anda juga boleh mengembangkan hubungan romantis, berkahwin, dan memulakan keluarga anda sendiri.

6. Sakuna: Nasi dan kehancuran

Sakuna nasi dan merosakkan pc

Imej melalui Edelweiss

Sakuna: Nasi dan kehancuran Menggabungkan permainan pertanian dan hack-and-slash untuk membuat permainan yang santai dan menarik pada masa yang sama. Tetapi tidak seperti kebanyakan permainan pertanian, ini akan memberi perhatian kepada butiran yang lebih halus seperti jumlah air yang anda masukkan ke dalam nasi, dan jenis baja yang anda gunakan. Ini kerana hasil anda akhirnya akan mempengaruhi bagaimana watak anda bertarung dalam permainan.

5. Terraria

Terraria PC

Imej melalui Logik Re

Seperti Minecraft, Terraria adalah permainan kreatif yang akan membuatkan anda membina benda dan struktur, tetapi dalam 2D. Ia juga merupakan permainan pengembaraan yang telah anda bepergian di dunia yang luas dan terbuka. Tetapi sama ada anda pergi dalam perjalanan atau tinggal di satu tempat terpulang kepada anda – anda boleh membuat ladang anda sendiri dan menanam tanaman anda sendiri sama ada.

4. Littlewood

Littlewood PC

Gambar melalui Sean Young

RPG yang berwarna -warni ini meneroka idea kehidupan selepas penjahat mengamuk melalui bandar tetapi dikalahkan oleh seorang wira. Di sini, anda membina semula bandar itu dengan menanam, membuat, dan membantu penduduk bandar dengan apa sahaja tugas yang mereka ada. Ia mempunyai grafik comel, watak yang dicintai, dan banyak perkara yang perlu dilakukan selama berjam -jam.

3. Minecraft

Minecraft PC

Imej melalui Mojang

Seperti yang telah disebutkan di atas, Minecraft mempunyai aspek pertanian yang menambah pengalaman permainan keseluruhan. Walaupun kotak pasir ini terutamanya permainan survival pengembaraan, ia memerlukan anda untuk belajar bagaimana membina ladang anda sendiri, menanam tanaman, dan menuai mereka supaya anda mempunyai makanan untuk perjalanan anda.

2. Masa saya di Portia

Masa saya di Portia PC

Gambar melalui permainan pathea

Masa saya di Portia Adakah anda sedang berusaha memulihkan bengkel lama ayah anda semasa menanam tanaman, menaikkan haiwan, dan membantu orang -orang di sekitar bandar titul Portia. Anda juga boleh mengambil bahagian dalam perayaan, meneroka lombong, dan juga meneruskan hubungan romantis dengan penduduk tempatan.

. Stardew Valley

Stardew Valley PC

Imej melalui keprihatinan

Hit indie ini adalah sim pertanian terbaik yang boleh anda mainkan secara praktikal, terutama PC. Bukan sahaja anda akan bertani dan menaikkan haiwan Stardew Valley, Tetapi anda juga akan membina hubungan sambil membantu membina semula sebuah bandar berdekatan melalui pencarian. Ia mempunyai visual menawan yang akan terukir dalam ingatan anda untuk masa yang lama.

Dan di sana anda memilikinya – itulah senarai kami 15 simulator pertanian terbaik di PC. Kami tahu bahawa ada pertanian lain di luar sana, dan semuanya baik dengan cara mereka sendiri. Tetapi jika anda bertanya kepada kami, inilah sim pertanian yang kami cadangkan.

 • Ditandai dengan
 • Ladang bersama
 • Dinasti Petani
 • Simulator Pertanian 22
 • Cakar taman
 • Kynseed
 • Littlewood
 • Minecraft
 • Masa saya di Portia
 • Sakuna: Nasi dan kehancuran
 • Lendir Rancher
 • Stardew Valley
 • Staxel
 • Kisah Musim: Rakan Bandar Mineral
 • Kisah Musim: Perintis Bandar Zaitun
 • Terraria

18 permainan pertanian dan simulator

Permainan pertanian

Permainan pertanian mungkin menjadi pasaran khusus di dunia permainan, tetapi ia adalah satu yang konsisten popular. Siapa yang tidak suka simulasi ladang? Permainan strategi perniagaan ini menghiburkan, mencabar dan santai ketika pemain bersaing untuk menanam dan menuai tanaman yang paling banyak atau menaikkan ternakan haiwan terbesar.

Beberapa permainan pertanian terbaik berpusat sepenuhnya di sekitar kehidupan ladang dan perniagaan pertanian, sementara yang lain lebih kompleks dan pertanian adalah unsur semata -mata permainan yang lebih besar. Sama ada, terdapat banyak permainan pertanian untuk dipilih, dan kami telah menyerlahkan beberapa yang terbaik.

Menang $ 100 untuk Wawasan Penjual
Memandu lalu lintas ke laman web anda

Manfaat Perniagaan Permainan Simulator Pertanian

 • Kelonggaran – Banyak permainan pertanian boleh dimainkan dalam mod kasual, menjadikan mereka permainan santai yang dapat membantu pemilik perniagaan kecil menyegarkan minda mereka setelah hari yang tertekan di tempat kerja.
 • Pendidikan – Permainan pengurusan sumber seperti permainan pertanian dapat mengajar pelbagai kemahiran kepada pemain. Beberapa permainan papan perniagaan terbaik seperti permainan pertanian mengajar masa dan pengurusan wang, serta kemahiran lain yang berguna dalam perniagaan.
 • Kerja berpasukan – Beberapa permainan pertanian terbaik memerlukan pemain untuk bekerjasama untuk menyelesaikan tugas dan mencapai matlamat. Pemain permainan ladang ini mempelajari kerja berpasukan yang berharga yang dapat mereka gunakan dalam kehidupan perniagaan mereka. Sebenarnya, beberapa permainan pertanian bertindak sebagai latihan pembinaan pasukan hampir sama dengan bangunan pasukan melarikan diri.

Permainan Pertanian Terbaik dan Simulator 2022

Permainan pertanian teratas menampilkan pelbagai simulator pertanian dan permainan yang berbeza dengan elemen pertanian. Yang merupakan permainan pertanian terbaik pada tahun 2022? Berikut adalah beberapa permainan ladang yang paling popular untuk dimainkan.

1. Simulator Pertanian 19

Seperti namanya, Simulator Pertanian 19 adalah mengenai menjalankan ladang. Versi siri popular ini mengambil pendekatan yang realistik untuk pertanian simulasi apabila pemain menanam tanaman, menaikkan haiwan dan menjual kraf mereka untuk keuntungan.

Platform: PlayStation 4, Microsoft Windows, MacOS, Xbox Series X dan Series S, Google Stadia

Pemaju: Perisian Giants

Tarikh Siaran: November 2018

2. Bulan Harvest

Siri Harvest Moon Permainan Perladangan telah menghiburkan pemain selama bertahun -tahun kerana mereka mesti menavigasi jalan mereka di sekitar bandar baru, membina nasib mereka dengan menanam tanaman dan menubuhkan ladang yang berjaya. Pertama dilancarkan untuk Nintendo pada tahun 90 -an, pelbagai versi siri Harvest Moon telah dikeluarkan.

Platform: SNES, Nintendo 3DS, Wii, Wii U, Nintendo Switch

Pemaju: Amccus

Tarikh Siaran: Ogos 1996

3. Stardew Valley

Pemain Stardew Valley didakwa dengan menubuhkan ladang keluarga, tetapi simulator pertanian ini memberi tumpuan lebih kepada membina hubungan dengan penduduk bandar daripada menaikkan lembu atau menuai jagung. Selepas mewarisi ladang datuk, pemain Stardew Valley bukan sahaja perlu melaksanakan tugas -tugas pertanian seperti menanam tanaman, tetapi juga pencarian lengkap di acara bandar untuk membantu penduduk tempatan memulihkan masyarakat.

Platform: Nintendo Switch, Android, PlayStation 4, Xbox One, Mac, PC, iOS, PlayStation Vita

Pemaju: Eric Barone, permainan sickhead, kebimbangan

Tarikh Siaran: Februari 2016

4. Perintis bandar zaitun

Dalam satu lagi permainan pertanian terbaik, pemain sekali lagi mendapati diri mereka menguruskan ladang yang mereka warisi dari datuk. Di Perintis Bandar Olive, entri baru -baru ini dalam kisah popular siri musim permainan pertanian, pemain mesti menanam tanaman, menaikkan haiwan dan membina hubungan dengan penduduk di bandar berdekatan.

Platform: Nintendo Switch, Microsoft Windows

Pemaju: Luar biasa, tiga reka bentuk cincin

Tarikh Siaran: Februari 2021

5 . Rakan bandar mineral

. Objek permainan adalah untuk menjalankan dan menguruskan ladang dengan tugas -tugas seperti tanaman yang tumbuh, sementara juga berteman dan meneroka kawasan baru. !

Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Pemaju: Luar biasa, peluru co., LTD.

Tarikh Siaran: Oktober 2019

6. Farmville 3: Haiwan

The Runaway Hit for Platform Mobile melancarkan lelaran ketiga pada tahun 2021, dan kedua -dua peminat Apple dan Android tidak dapat mencukupi ini yang paling popular di Sims Farming Mobile ini. Farmville 3 memberi tumpuan kepada pembiakan dan menaikkan haiwan, dan pemain mesti menyewa dan menaikkan sejumlah ladang untuk membeli haiwan dan berjaya.

Platform: Android, iOS

Pemaju:

Tarikh Siaran: November 2021

7. Minecraft

Minecraft telah berkembang menjadi salah satu permainan video yang paling popular di kalangan penonton yang luas, menggantikan permainan lain dari genre ladang. . .

Platform:

Pemaju: Mojang Studios

Tarikh Siaran: November 2011

. Cakar taman

Garden Paws menampilkan kisah yang biasa pemain yang mewarisi ladang datuk nenek. Tetapi permainan ini berdiri di mana pemain mengawal avatar yang kebetulan menjadi haiwan yang comel dan cuddly. Orang bandar lain juga digambarkan oleh haiwan, semua tugas pertanian. Aktiviti lain di Garden Paws termasuk membina rumah, menubuhkan sebuah bandar dan juga menjalankan kedai.

Platform: Nintendo Switch, Microsoft Windows, MacOS

Pemaju:

Tarikh Siaran: Oktober 2018

9. Tiada tempat seperti rumah

Bolehkah anda berkembang maju di ladang pasca apokaliptik? Terletak di tanah yang berantakan dan hancur, tidak ada tempat seperti pemain rumah yang mendapati diri mereka ditinggalkan oleh manusia. Matlamat permainan mereka adalah untuk mengembalikan alam sekitar ke negeri yang boleh didiami semasa membina ladang mereka. Ini dicapai dengan mengumpul sampah dan mengitar semula ke bahagian yang boleh digunakan.

Platform: Microsoft Windows

Pemaju: Pelancar Ayam

Tarikh Siaran: Disember 2020

10. Pengurus Ladang 2021

? . Rancang tanaman anda mengikut musim, menjaga haiwan dan juga mengekalkan peralatan dalam simulator yang menyeronokkan ini.

Platform: Microsoft Windows, Xbox One

Pemaju: Perisian Cleversan, Cleversan Games, Consoleway SA

Tarikh Siaran: Mei 2021

11. Simulator Pertanian 22

Satu lagi permainan terbaik dalam siri simulator pertanian yang popular ini, Simulator Pertanian 22 lebih realistik daripada permainan sebelumnya. Permainan ini adalah pilihan yang baik untuk pemain yang ingin menguasai bahagian perniagaan pertanian kerana mereka bukan hanya merancang penuaian atau menaikkan haiwan, mereka juga perlu mengimbangi belanjawan.

Platform: PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X dan Series S, PlayStation 5, Microsoft Windows, MacOS

Pemaju: Perisian Giants

Tarikh Siaran: November 2021

12. Dinasti Petani

Dinasti Petani adalah simulator ladang yang unik dan realistik untuk bermain yang menawarkan jenis pengalaman pertanian yang berbeza. Permainan ini menggabungkan unsur-unsur permainan pertanian klasik dengan simulasi hidup dan bermain peranan sebagai pemain dicabar untuk memperbaiki ladang mereka dengan bangunan baru, bersiaplah untuk menuai, menaikkan haiwan dan meraih ganjaran.

Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Pemaju: Toplitz Productions, Umeo Studios

Tarikh Siaran: Disember 2017

13. Grow: Song of the Evertree

Salah satu permainan terbaru dalam senarai, Grow: Song of the Evertree menjemput pemain ke dunia penjelajahan freeform ketika mereka bergerak tentang naratif yang indah. Watak -watak yang disesuaikan juga dapat mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti pertanian ketika mereka bekerja untuk memulihkan Evertree titular. Bolehkah anda menjadikan biji biome anda subur lagi?

Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Pemaju: Sloth bangga

Tarikh Siaran: November 2021

14. Staxel

Mainkan permainan pertanian kreatif dan kehidupan kampung menampilkan watak -watak yang unik dan gaya voxel yang mengingatkan Minecraft. Pemain Staxel dicabar untuk membina rumah ladang, membantu penduduk kampung lain dengan pencarian, menanam tanaman dan juga menuju ke padang gurun untuk memancing atau memburu pepijat.

Platform: Microsoft Windows, MacOS, Linux, SteamOS,

Pemaju: Plukit

Tarikh Siaran: Januari 2018

15. Lendir Rancher

Mahu bermain permainan pertanian yang benar -benar keluar dari dunia ini? Lendir Rancher berlangsung di planet yang jauh, di mana pemain mesti menanam bentuk kehidupan alien yang berlendir dengan menangkap, membiak dan menjaga mereka. Setelah berjaya, pemain mendapat wang dengan menuai slimes mereka dan menjualnya untuk wang extraterrestrial.

Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Linux, MacOS

Pemaju: Monomi Park

Tarikh Siaran: Januari 2016

16. Littlewood

Permainan RPG yang berwarna -warni dan santai ini mencabar pemain untuk memulihkan kawasan baru -baru ini diserang oleh seorang penjahat. Terokai Kawasan Littlewood, membantu watak -watak lain dan membina semula bandar dalam permainan popular ini yang menampilkan elemen pertanian. Berapa banyak yang dapat anda dapat memperbaiki kehidupan di bandar kecil yang penuh?

Platform: Nintendo Switch, Microsoft Windows, Linux, MacOS

Pemaju: Sean Young

Jun 2019

. Ladang bersama

Farm Together adalah simulator ladang yang hebat yang membolehkan pemain menanam solo atau dengan banyak pemain dan rakan, yang menjadikannya aktiviti pembinaan yang sangat baik. Permainan santai berdiri terpisah dari orang ramai terima kasih kepada cabaran yang kompleks. Farm Together Pemain boleh menanam, membuka kunci bangunan, menaikkan haiwan dan mengembangkan ladang mereka dalam permainan sim yang menghiburkan ini.

Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Linux, MacOS

Pemaju: Milkstone Studios

Tarikh Siaran: Februari 2018

18. Terraria

Terraria adalah permainan bangunan yang berlaku dalam suasana dunia terbuka, jadi pemain boleh bermain permainan tetapi mereka mahu, serupa dengan minecraft ultra-popular. Semasa bermain Terraria, anda boleh menanam tanaman, anda boleh meneroka persekitaran atau mengumpulkan bahan untuk membina komuniti anda. Pemain hanya terhad oleh kreativiti mereka!

Platform: Android, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, iOS, MacOS, Linux, Nintendo 3DS, Wii U, Microsoft Windows, Windows Phone, Xbox 360

Pemaju: Re-Logic, 505 Mobile, Pipeworks Studio, Dr Studios, Codeglue, Perisian Enjin

Tarikh Siaran: Mei 2011

Apakah permainan ladang terbaik?

Dikeluarkan pada tahun 2016, Stardew Valley telah dipanggil permainan pertanian terbaik sepanjang masa. Walaupun kisahnya adalah tipikal untuk genre pertanian, permainan ini mempunyai pelbagai aktiviti yang mengagumkan yang berjanji untuk menarik perhatian pemain selama beratus -ratus jam. Kemungkinan tidak berkesudahan kerana permainan tidak pernah berakhir.

Apakah permainan pertanian percuma terbaik?

Tidak semua sim pertanian adalah percuma. Permainan pertanian percuma terbaik untuk peranti mudah alih ialah Farmville 3. Kemasukan terbaru dalam siri permainan popular untuk Zynga, Farmville 3 mencabar pemain untuk memberi perhatian lebih kepada pelbagai ternakan yang mereka raih di ladang mereka.

Apakah permainan pertanian terbaik untuk meningkatkan haiwan?

Pemain dan petani yang bercita -cita yang ingin memberi tumpuan kepada menaikkan haiwan harus memilih Farmville 3: Haiwan. Simulator pertanian yang popular sepenuhnya tertumpu pada meningkatkan ternakan dalam versi ini, dan pemain boleh memilih untuk menjadi petani yang membiak dan menjaga ayam, lembu, babi, kuda dan haiwan lain.

Permainan pertanian yang popular di mana pemain menaikkan haiwan termasuk:

 • Ladang bersama
 • Dinasti Petani
 • Simulator Pertanian 22
 • Pengurus Ladang 2021
 • Perintis bandar zaitun
 • Simulator Pertanian 19

Apakah permainan pertanian yang paling realistik?

Mahukan simulator ladang yang lebih realistik daripada permainan pertanian lain? . Bukan sahaja grafik sangat realistik, tetapi permainan memerlukan pemain untuk menguasai aktiviti ladang dunia nyata seperti mengimbangi belanjawan mereka selain aktiviti pertanian yang popular seperti tanaman menuai dan menaikkan haiwan.

Samantha Lile

Samantha Lile adalah seorang penulis kakitangan untuk trend perniagaan kecil serta penulis dan wartawan bebas yang menyumbang kepada pelbagai penerbitan web dari pejabat rumahnya di tengah -tengah Ozarks. Karya beliau dapat dilihat di Samantha Lile.