Permainan Seram VR Terbaik: Picks Scarest On Quest, PSVR, dan PC VR, The Sinister Set: VR Horror Collection w Steam

Koleksi Sinister: Koleksi Seram VR (Koleksi Seram (? )

Dan dengan itu, kami menyampaikan senarai permainan VR yang paling menakutkan yang boleh anda mainkan hari ini. Tiada kusyen untuk bersembunyi di belakang, tidak ada bahu untuk menangis; anda mesti benar -benar berani bermain permainan ini. Penyertaan disenaraikan mengikut abjad dan anda boleh merebut permainan ini di kedai Oculus, Steam atau PlayStation Store. Sekiranya anda ingin melihat lebih banyak pilihan khusus oculus kami, pergi ke sini.

Permainan Seram VR Terbaik: Picks Scarest On Quest, PSVR, dan PC VR

Permainan Seram VR Terbaik: Picks Scarest On Quest, PSVR, dan PC VR

Rasa berani? Kemudian cuba senarai permainan seram VR terbaik kami untuk saiz.

Amaran: Senarai permainan VR yang paling menakutkan ini tidak boleh dianggap ringan.

[Senarai ini pada asalnya diterbitkan pada bulan Oktober, 2019. Ia diterbitkan semula dengan kemas kini.]

Selama bertahun -tahun, peminat seram telah menikmati melompat dan menjerit di filem dan permainan. VR membawa semua itu ke tahap yang lain, walaupun. Sebaik sahaja anda mendapat alat dengar, tidak ada yang membantu anda; Anda benar -benar percaya bahawa kengerian di hadapan anda adalah nyata, walaupun untuk detik berpecah. Itulah sebabnya permainan seram VR terbaik lebih menakutkan daripada permainan skrin rata.

Dan dengan itu, kami menyampaikan senarai permainan VR yang paling menakutkan yang boleh anda mainkan hari ini. Tiada kusyen untuk bersembunyi di belakang, tidak ada bahu untuk menangis; anda mesti benar -benar berani bermain permainan ini. Penyertaan disenaraikan mengikut abjad dan anda boleh merebut permainan ini di kedai Oculus, Steam atau PlayStation Store. Sekiranya anda ingin melihat lebih banyak pilihan khusus oculus kami, pergi ke sini.

Permainan seram VR terbaik

20. Aktiviti Paranormal: The Lost Soul – PSVR, PC VR

Aktiviti paranormal terkenal dengan ketakutan popcorn murah yang meninggalkan perlumbaan jantung anda. Pengalaman VR tidak berbeza; Ini adalah sedikit kelopak VR yang tidak menentu dan kami tidak akan mempunyai cara lain. Sekiranya anda menyukai seram VR untuk menjadi pembakaran perlahan maka ini bukan untuk anda. Tetapi jika anda mahu jantung anda berlumba di sekitar setiap sudut? Ini adalah pilihan mudah untuk permainan seram VR terbaik.

19. Edge of Nowhere – Rift

Apa yang Berlaku Jika Anda Menggabungkan Uncharted, Dead Space dan Marvel’s Spider-Man pemaju Insomniac Games Together? Sihir, itulah yang. Edge of Nowhere mungkin menunjukkan usia sebagai permainan VR Gamepad orang ketiga, tetapi ia masih sedikit pengeluaran yang cemerlang dan seram VR yang sangat menyeramkan. Sekiranya kita dapat memainkannya di lebih banyak platform – kerana ia berdiri risiko seram VR yang sejuk ini hilang dari masa ke masa.

18. Pemindahan – PSVR, PC VR

Salah satu daripada Ubisoft yang banyak menikam awal di VR, pemindahan dibayangkan oleh Elijah Wood. Ini adalah binatang yang berbeza untuk banyak lagi permainan VR yang paling menakutkan, dengan tumpuan unik terhadap ketakutan psikologi dan penggunaan tindakan langsung bertindak. Jangan biarkan sokongan bukan VR menipu anda; Trasnference adalah pengalaman yang sangat menggembirakan untuk alat dengar dan salah satu permainan seram VR terbaik.

17. Terletak di bawah – pencarian, keretakan

Ini adalah salah satu permainan yang paling mantap dalam senarai dari segi kandungan yang didorong oleh cerita tunggal. Naratif ini kaya dengan butiran dan bertindak lengkap dengan kempen yang kuat penuh dengan kelainan dan giliran. Secara visual Ia menampilkan gaya seni cel-shaded yang menarik dengan panel buku komik untuk momen naratif yang benar-benar membuat anda merasa seperti anda tinggal di halaman novel grafik. Gameplay berpecah antara menggunakan senjata seperti senapang dan berputar dan bergantung pada senjata huru -hara untuk menangkis gerombolan raksasa.

16. Kerusi di dalam bilik: Greenwater – PSVR, PC VR

Dari pemaju yang sama seperti The Exorcist: Legion VR (yang akan kita dapatkan sedikit), datang pengalaman VR awal yang sangat menakutkan ini yang benar -benar meneroka cara yang berbeza di mana alat dengar dapat menyampaikan beberapa ketakutan yang mengejutkan. Ia bermain seperti surat cinta kepada beberapa genre yang berbeza dengan cara yang belum kita lihat sejak itu. Ia mungkin menunjukkan umurnya, tetapi kerusi di dalam bilik masih merupakan salah satu permainan seram VR terbaik.

15. Hati Wilson – Rift

Hati Wilson tidak terus berusaha untuk menjadi permainan seram VR, yang semacamnya sangat mengganggu. Sekeping tempoh yang bergaya ini mempunyai momen keganasan yang benar -benar mengejutkan, termasuk ketakutan melompat VR yang paling mengasyik. Seperti Edge Of Nowhere, kami sangat berharap kami akan mendapat tempat baru untuk bermain hati Wilson pada masa akan datang.

14. Alien: Mod Mothrvr Isolasi – PC VR

Ia mungkin bukan permainan VR rasmi, tetapi Alien: Mod VR Isolasi terlalu baik belum lagi. Isolasi adalah klasik seram dan mudah permainan terbaik berdasarkan francais filem seram sci-fi yang ikonik hingga kini. Dalam permainan ini, anda mesti menghindari xenomorphs dengan apa jua cara yang perlu dan rasa keganasan yang dihasilkan ketika anda bersembunyi, melihat sekeliling sudut, dan cuba untuk tidak mendapat mauled adalah keseronokan yang hebat.

13. Kegigihan – PSVR, PC VR

Debut VR Firesprite adalah merawat seram yang menggembirakan. Ia menggunakan generasi prosedur untuk mewujudkan kapal angkasa yang penuh dengan musuh -musuh yang mengerikan kemudian meminta anda tidak menyelinap melewati mereka atau, gagal itu, bawa mereka ke bawah. Fikirkan ruang mati di VR. Sekiranya pemikiran itu tidak menghantar anda berlari ke bukit -bukit maka ini mungkin untuk anda.

Elemen rawak permainan membantu menyediakan masa dan masa pengalaman yang baru lagi. Selain itu, keserasian dengan pengawal permainan tradisional ke atas pengawal gerakan VR memberi kegigihan kelebihan mekanikal dan halus berbanding dengan banyak orang sezamannya. Sekiranya anda sedang mencari permainan VR yang benar -benar dalam, yang bernilai, ini bernilai menanggung ketakutan untuk.

12. Terjejas: Manor – Quest, PSVR, PC VR

Semasa terjejas: manor telah wujud selama bertahun -tahun, pertama kali melepaskan jalan kembali ke gear vr, ia masih mendapat tempat dalam senarai ini kerana tidak ada sebahagian kecil daripada kebolehsuaiannya yang semata -mata. Walaupun menunjukkan umurnya sedikit sekarang secara visual, ia masih berjaya menimbulkan rasa takut yang kukuh dan merupakan pengalaman VR pengantar yang sangat baik untuk peminat seram. Anda boleh melengkapkan semuanya dengan baik di bawah satu jam dan ia kuku rasa eksplorasi atmosfera yang begitu sedikit permainan seram VR.

Di samping itu, ia hanya mendapat kemas kini baru baru. Senang mencuba dan melewati secepat mungkin dan berpangkat di papan pendahulu sebagai lencongan yang menyeronokkan. Sekiranya anda jenis orang yang menunjukkan VR kepada rakan dan keluarga sering, terjejas harus menjadi ruji dari perpustakaan pencarian anda.

11. Half-Life: Alyx-PC VR

Apa? Half-Life: Alyx dalam senarai terbaik VR dan ia tidak berada di bahagian atas? Penghujatan! Nah, itu terutamanya kerana Alyx tidak Betul permainan seram, tetapi ia pasti mempunyai beberapa momen yang paling kuat dan kadang -kadang sangat menakutkan dalam senarai ini. Kita semua takut headcrabs ke wajah ketika Alyx pertama kali diumumkan dan ini tidak mengecewakan. Ini adalah bos permainan akhir tertentu, walaupun, yang benar-benar mendapat tempat dalam senarai permainan seram VR terbaik.

10. Wraith: Oblivion – Akhirnya – Quest, PC VR

Wraith: Oblivion-Akhirnya adalah entri VR baru dalam siri Dunia Kegelapan (yang sebaliknya terdiri daripada RPG tablet bertemakan seram) yang mengambil pendekatan psikologi untuk seram dan bukannya bergantung pada hanya melompat ketakutan. Ia membina ketegangan melalui atmosfera dan menceritakan kisah menarik tentang jurugambar, Ed, yang dipanggil ke Barclay Mansion di mana perkara dengan cepat mengambil giliran.

Ini adalah permainan seram yang lebih perlahan yang mungkin bukan untuk semua orang, tetapi ia menggunakan seram dengan cara yang memainkan kekuatan VR dengan baik, menjadikannya bahagian penting dalam koleksi seram VR.

9. Hadapi Ketakutan Anda II – Quest, Rift

Tidak seperti pendahulunya, yang merupakan koleksi vignettes bersaiz gigitan dan bukannya permainan seram VR penuh, Face Your Fears II adalah kempen yang didorong oleh pemain tunggal yang sesuai dengan ketakutan dari atas ke bawah. Anda akan meneroka dunia yang gelap dan menghantui yang penuh dengan tropes seram klasik seperti labah -labah gergasi, rumah -rumah lama yang menyeramkan, dan kubur yang menyeramkan.

Sekiranya anda jenis peminat permainan video yang menginginkan sesuatu yang akan mengambil masa sekurang -kurangnya beberapa jam untuk melewati dan tidak dapat dipukul dalam satu perjalanan, maka ini adalah betul -betul di lorong anda – terutama jika anda turun untuk beberapa Melompat ketakutan. Ini adalah salah satu permainan VR yang paling menakutkan di luar sana dan salah satu permainan seram VR terbaik.

8. Cosmodread – Quest, PC VR

Dari pemaju yang membuat Dreadhalls, datuk klasik kultus permainan VR seram, Cosmodread adalah pengganti yang layak dan satu lagi permainan seram VR terbaik.

Secara visual, ia meninggalkan sedikit yang dikehendaki dan ia menggunakan reka bentuk roguelike yang kadang -kadang dapat merasa sedikit berulang -ulang. Walau bagaimanapun, ia membuat kesilapan itu sepenuhnya dengan penggunaan seram VR. Ia mungkin tidak mendorong genre jauh lebih jauh daripada Dreadhalls, tetapi ia menggandakan semua elemen yang bekerja untuk permainan asal, menjadikannya merawat yang menyeramkan dan salah satu permainan seram VR terbaik.

7. Sehingga Dawn: Rush of Blood – PSVR

Bagaimana anda menerjemahkan keganasan yang didorong oleh naratif sehingga subuh ke VR? Kenapa, anda mengubahnya menjadi perjalanan roller coaster yang menjerit, tentu saja. Oleh itu, sehingga subuh: Rush of Blood dilahirkan. Spin-off bodoh ini kekal sebagai salah satu pengalaman PSVR yang paling berkekalan. .

6. The Walking Dead: Saints & Sinners – Quest, PSVR, PC VR

Seperti Half-Life: Alyx, Saints & Sinners sebenarnya bukan permainan yang sangat menakutkan. Tetapi ia sangat baik, kami masih tidak dapat menyimpannya dari senarai permainan seram VR yang terbaik. Plus, tanpa itu, senarai ini akan hampir bebas zombie dan kita tidak boleh memilikinya. Sistem Pertempuran Saints & Sinners yang enak dan detik -detik kejutan memberikan tempat yang selesa dalam senarai yang sama. Sebaik sahaja anda telah menikam walker pertama anda di kepala yang anda tahu ia benar -benar memperoleh tempat ini.

5. Phasmophobia – PC VR

Adakah anda tahu salah satu permainan paling menakutkan pada masa ini juga merupakan salah satu permainan VR yang paling menakutkan? Ya, Phasmophobia mempunyai pilihan VR penuh bagi mereka yang cukup berani untuk menangani empat pemain dalam talian keganasannya. Ketakutan rawak tidak membuat dua playthroughs sama dan, walaupun permainan masih dalam akses awal, ia mempunyai peta jalan sokongan yang luas yang memberi kita tidak syak lagi ia akan berkembang menjadi pengalaman yang lebih baik. Spoiler: Kami tidak cukup berani jadi jangan tanya kami.

4. The Exorcist: Legion VR- Quest, PSVR, PC VR

Ini adalah tanpa keraguan salah satu permainan VR yang paling menakutkan sehingga kini dan pelabuhan Quest melakukan tugas yang baik untuk menerjemahkan pengalaman. Secara visual ia agak dipasangkan, seperti yang diharapkan, tetapi anda tidak dapat memberitahu kerana versi PC VR tidak banyak peninjau. Di dalamnya, anda mengambil peranan penyiasat yang mencari jawapan berikutan satu siri kejadian aneh yang kickoff pertama di sebuah gereja besar. Permainan ini merangkumi pelbagai episod dan memuncak dalam sekeping momen set terakhir yang layak untuk filem seram blockbuster Hollywood.

Anda boleh menyelesaikan semuanya dalam beberapa jam, tetapi ia penuh dengan detik -detik yang tegang dan adegan yang menyeramkan. Terdapat satu tahap tertentu yang menggunakan anak patung bayi dan manekin yang dimiliki untuk memberi kesan yang besar. Sangat disyorkan, walaupun keringkasan relatif, dan mudah salah satu permainan seram VR terbaik.

3. Lima Malam di Freddy’s VR: Bantuan Dikehendaki – Quest, PSVR, PC VR

Adakah anda mempunyai keraguan dalam fikiran anda? Lima Malam di Freddy’s VR adalah contoh yang sangat baik bagaimana untuk memberi tumpuan kepada idea teras, khusus dan mengetuknya dari taman. Premis di sini ialah anda adalah penjaga untuk rantai pizza yang serupa dengan Chuck E. Restoran keju, bagaimanapun, selepas berjam -jam watak -watak animatronic hidup dan memburu anda. Tinggal hidup adalah matlamat anda dan lebih mudah dikatakan daripada dilakukan.

Lima Malam di Freddy’s VR kebanyakannya adalah satu siri permainan mini, tetapi mereka masing-masing berjalan dengan baik sehingga hampir mustahil untuk tidak melompat, menjerit, dan/atau merobek alat dengar di atas serangan kecemasan yang tidak terkawal. Jika anda fikir anda mempunyai saraf keluli, saya berani anda mengambil lebih dari beberapa minit yang satu ini tanpa menderita menggigil.

2. Resident Evil 4 VR – Quest

Sekarang, bergantung pada bagaimana anda menyukai seram anda, dan bagaimana anda ingin mengalami VR, kedua -dua teratas ini boleh ditukar ganti untuk anda. Bagi pihak kami, kami meletakkan Resident Evil 4 VR di tempat #2 dan itu yang lain Permainan Evil Resident mengambil mahkota. Akhirnya ia datang ke faktor ketakutan dan, sementara Resident Evil 4 boleh dikatakan masih merupakan entri terbaik dalam siri ini hingga kini, ia juga mungkin paling menakutkan. Ia masih mempunyai detik -detik ketakutan yang menyeramkan tetapi, untuk senarai tentang meraikan VR seram tulen yang disediakan, RE7 mengambil kek itu.

Namun, RE4 VR adalah Pelabuhan yang jauh lebih bijak, dengan sokongan kawalan gerakan penuh, sistem yang dikendalikan semula secara drastik dan juga visual yang dinaik taraf ke atas yang asal. Entah bagaimana pemaju Armature dapat mengambil pertempuran hampir tanpa kesalahan dari Capcom Classic dan menterjemahkannya ke VR tanpa kehilangan semua intensiti saraf-saraf yang disampaikan asal. Terdapat beberapa tepi kasar seperti Qtes yang buruk dan cutscenes yang berterusan, tetapi RE4 VR adalah cara yang luar biasa untuk pengalaman kembali klasik.

1. Resident Evil 7: Biohazard – PSVR

Kadang -kadang kita berharap Resident Evil 7 bukan permainan seram. Kerana, menakutkan dan menjerit, ia benar-benar salah satu pengalaman yang paling digilap, anggaran tinggi yang anda dapat dalam VR. Dan, tidak, ia mungkin memanfaatkan sepenuhnya pengawal VR sebagai permainan berasaskan gamepad, tetapi membawa dunia ikon ini seram kepada kehidupan benar-benar membuat pengalaman yang tak terkalahkan. Atas sebab itu, ia masih mendahului senarai permainan seram VR terbaik kami.

Lebih dari lima tahun dari pelancaran, kami masih mendapat jari kami menyeberangi Capcom membawa sokongan VR ke alat dengar lain. Atau, anda tahu, memberi kami sokongan VR penuh untuk Resident Evil 8. Sehingga itu, kami akan menunggu dengan sabar untuk Resident Evil 4 VR.

Kemas kini 10/29/21: Resident Evil 4 VR telah ditambahkan ke dalam senarai. Dreadhalls telah dikeluarkan.

Dan itulah senarai permainan seram VR terbaik kami. Yang menjadi kegemaran anda? Apa yang kita rindukan? Beritahu kami dalam komen di bawah.

David Jagneaux menyumbang kepada artikel ini.

Koleksi Sinister: Koleksi Seram VR (Koleksi Seram (?)

Set jahat: koleksi seram VR

Adakah anda berani mengatasi ketakutan anda dan menghadapi kejahatan yang benar? Atau menjadi salah satu undead yang gelisah, terjebak di akhirat? Bagaimana dengan kehilangan kenangan anda di dalam pencakar langit yang terbengkalai, atau terperangkap dalam kapal angkasa yang mati? Mungkin cuba melarikan diri dari manor berhantu, atau meneroka bandar-bandar dan motel larian di selatan Amerika Selatan?

Sekarang anda dapat melakukan semua ini dan banyak lagi Set jahat: koleksi permainan VR yang mengasah tulang tidak ada kipas seram!

Cosmodread

Roguelike Survival Survival VR Mengenai Mengelak Kapal Angkasa yang Dikehendaki Dengan Mimpi Buruk. Teruk di alam semesta yang bermusuhan, anda mesti meneroka, bertahan, dan mencari jalan kembali ke keselamatan bumi.

The Exorcist: Legion VR (Edisi Deluxe)

Koleksi lengkap semua lima bab pengalaman VR yang diiktiraf berdasarkan francais Exorcist. Menyiasat dan mengusir entiti iblis jahat ketika anda menuju ke konfrontasi terakhir dengan ketakutan yang paling gelap, tersembunyi.

Terjejas: manor

Hanya yang berani masuk! Mengalami seram tidak seperti apa sahaja yang anda ketahui sebelum anda cuba melarikan diri dari manor. Keganasan bersembunyi di sekitar setiap sudut ketika anda menjelajah lebih jauh ke dalam rumah terbengkalai dan mendapati bahawa satu -satunya perkara yang membuat anda hidup adalah kewarasan anda. Atau kekurangannya.

Hinge Vr

Pengembaraan VR seram psikologi. Anda tiba -tiba mendapati diri anda berada di pencakar langit yang terbengkalai, kehilangan semua deria dan kenangan anda. Undang -undang fizik rosak dan masa runtuh. Satu -satunya cara untuk keluar adalah melangkah ke dalam yang tidak diketahui yang menakutkan meletakkan semua kepingan bersama.

Kerusi di sebuah bilik: Greenwater

Terokai persekitaran anda sebagai protagonis kisah seram anda sendiri ketika anda melibatkan diri dalam thriller VR tegang ini di Deep South Amerika. Navigasi jalan anda melalui kenangan anda, menyatukan petunjuk dan teka -teki, untuk menyelesaikan misteri bagaimana anda bangun di air hijau berbahaya.

Wraith: The Oblivion – akhirat

Anda meninggal dunia dalam sease misteri dan telah menjadi wraith, salah satu mayat yang gelisah. Dalam permainan seram VR ini, gunakan kebolehan ghaib anda untuk menyelesaikan misteri di belakang kematian anda. Tetapi berhati -hati dengan penonton jahat yang bersembunyi di bayang -bayang.