Permainan PC percuma terbaik untuk 2023 | Pcmag, 10 laman web teratas untuk memuat turun permainan pc percuma yang selamat dan sah

10 laman web teratas untuk memuat turun permainan PC percuma

Akaun pengguna;
Pencapaian;
Ulasan Pengguna;
Pemesejan

Permainan PC percuma terbaik untuk 2023

Letakkan plastik dan ambil pengawal untuk memainkan permainan PC, tanpa kos untuk desktop, komputer riba, atau pc genggam ini.

Menguruskan Editor, Aplikasi dan Permainan

Sejak tahun 2004, saya telah menulis alat-alat nerd-berkaitan alat dan video untuk pelbagai penerbitan, termasuk yang lewat, hebat 1up; Komputer riba; Keibubapaan; SYNC; Roti bijak; dan WWE. Saya kini memohon pengetahuan dan kemahiran sebagai editor pengurusan PCMAG’s Apps & Gaming Team.

Kerjaya saya telah membawa saya melalui pelbagai bidang eklektik, dan menghubungkan saya dengan orang -orang dari semua lapisan masyarakat. Pengalaman ini termasuk pembinaan, memasak profesional, podcasting, dan, tentu saja, menulis. Saya telah menaip geeky mengambil sejak tahun 2009, akhirnya mendarat kedudukan freelancing di pcmag. Ini berkembang menjadi kedudukan penganalisis teknologi sepenuh masa pada tahun 2021, di mana saya meminjamkan wawasan peribadi saya mengenai perkara-perkara hosting web, muzik streaming, aplikasi mudah alih, dan permainan video.

Dikemas kini 15 Ogos 2023
https: // www.pcmag.com/picks/the-free-pc-games

  • Berkaitan:
  • Permainan stim percuma terbaik
  • Permainan PC Terbaik secara keseluruhan

Permainan PC percuma terbaik

(Kredit: René Ramos; Bungie, Phoenix Labs, Zenimax Online Studios, Hoyoverse)

Permainan percuma untuk bermain telah menjadi semakin popular selama bertahun-tahun, dan mudah difahami mengapa. Mereka adalah tenggelam masa yang sangat baik, dan kini begitu teguh sehingga anda tidak pernah merasa borgol kerana tidak merampas wang tunai sebenar.

Sekiranya anda mempunyai sedikit masa untuk membunuh, anda tidak boleh salah dengan tajuk percuma-terutamanya jika anda bermain di PC, yang mempunyai banyak pilihan percuma. Namun, dengan begitu banyak permainan untuk sampel, ia boleh menjadi menakutkan untuk mencari permainan yang patut dimuat turun. Anda boleh berpegang pada permainan stim percuma, tetapi jika anda tidak keberatan meneroka di luar kemudahan yang selesa di kedai permainan video dalam talian Valve, anda akan menemui banyak perkara yang baik.

Kami mempunyai beberapa pilihan yang jelas dalam senarai kami, seperti Fortnite Permainan Battle Royale yang besar, yang menggabungkan penembakan orang ketiga, perhimpunan sumber, dan bangunan untuk mencipta pengalaman berbilang pemain yang sangat ketagihan. Sudah tentu, tidak ada senarai PC percuma untuk dimainkan akan lengkap tanpa Liga Moba Legends yang sangat popular di Riot Games. Yang mengatakan, terdapat banyak permainan PC percuma yang lain, yang banyak diterbangkan di bawah radar permainan anda.

Bolehkah anda bermain permainan PC percuma terbaik di Deck Steam?

Sekiranya anda seorang peminat pc, anda mungkin bermain permainan di PC berasaskan Windows. Dalam hal ini, hanya muat turun dan pasang tajuk percuma ini. Walau bagaimanapun, jika anda ingin bermain permainan ini di dek stim, lihat senarai keserasian permainan Valve. Ia mempamerkan permainan PC yang berfungsi dengan Steamos. Sekarang, terdapat beratus-ratus tajuk yang disahkan dek stim. Inilah yang perlu anda ketahui: tanda semak hijau menunjukkan bahawa permainan disahkan sepenuhnya untuk berjalan dengan baik di dek stim, sementara tanda semak kuning menunjukkan bahawa permainan ini dimainkan di dek stim, “tetapi memerlukan langkah tambahan atau kerja manual dari pengguna.”Sudah tentu, anda sentiasa boleh memasang Windows di dek stim anda.

Perlu diingat, permainan yang memerlukan sambungan dalam talian mungkin tidak sesuai untuk bermain dek di atas singkat kecuali anda dapat mencari isyarat Wi-Fi.

10 laman web teratas untuk memuat turun permainan PC percuma

Permainan telah menjadi semakin popular di dunia moden, dan ramai pemain mencari laman web terbaik untuk memuat turun permainan PC percuma dan menambahkannya ke koleksi permainan peribadi mereka. Sekiranya anda seorang peminat permainan video dalam talian mencari beberapa tajuk baru yang menyeronokkan, senarai 10 laman web teratas kami untuk memuat turun permainan PC percuma harus dapat membantu.

Jika anda juga berminat untuk merakam video permainan, cuba Perakam Permainan ini:

Laman web

Pelbagai permainan

Proses memuat turun

Ciri -ciri sosial

Penembak, teka -teki, RPG

Twitch streaming;
Integrasi media sosial

Teka -teki, tindakan, RPG, simulasi, strategi, pengembaraan

Akaun pengguna;
Pencapaian;
Ulasan Pengguna;
Pemesejan

FPS, Tindakan, Pengembaraan, Platform, RTS, RPG, Simulasi

Pautan/kod untuk laman web lain

Integrasi media sosial;
Rujukan

Indie, teka -teki, arena, seram, penembak

Teka -teki, mmorpg, strategi

Strategi, RPG, penembak, tindakan, pengembaraan, teka -teki

Akaun pengguna;
Pemesejan;
Sistem parti;
Kad pemain

Tindakan Pengembaraan Teka -teki Teka -teki RPG Simulasi Simulasi Memandu

Akaun pengguna;
Ulasan Pengguna

FPS, Tindakan, Pengembaraan, Platform, RTS, RPG, Simulasi

Pautan ke laman web lain

Integrasi Facebook dan Twitter

Teka -teki, RTS, RPG, Perlumbaan

Tindakan, pengembaraan, pertempuran, strategi, menembak, teka -teki

Senarai laman web selamat ini untuk memuat turun permainan PC percuma akan memudahkan anda mencari permainan baru dan klasik dalam pelbagai kategori dan genre, dari penembak yang penuh aksi ke permainan sukan terkini. Banyak laman web teratas untuk memuat turun versi penuh PC Percuma versi juga menawarkan tajuk yang dibangunkan untuk platform lain di sebelah tingkap, seperti Mac dan Linux juga.

Laman web terbaik untuk memuat turun permainan pc percuma

Asal

Asal adalah salah satu platform yang paling terkenal untuk memuat turun permainan. Ia dimiliki dan dikendalikan oleh EA, salah satu syarikat permainan terbesar di dunia, yang bertanggungjawab untuk gelaran seperti FIFA, MADDEN, dan Mass Effect. Menampilkan streaming Twitch terbina dalam, pengurusan profil mendalam, jumlah media sosial dan integrasi akaun konsol, dan ciri-ciri lain juga, asal adalah tempat yang bagus untuk mencari dan bermain permainan. Ia tidak mempunyai terlalu banyak permainan percuma untuk bermain, tetapi masih terdapat beberapa tajuk yang baik di sini.

Wap

Ketika datang ke platform dan kedai permainan video, Steam adalah salah satu nama terbesar dalam perniagaan. Ini adalah platform pergi ke pemain untuk mencari permainan, menawarkan tajuk yang tidak terhitung daripada semua jenis pemaju, termasuk studio yang terkenal dan pencipta indie. Anda akan menemui banyak permainan percuma untuk bermain di Steam juga, seperti penembak, tajuk teka-teki, permainan tindakan, permainan kasual, permainan pengembaraan, RPG, dan tajuk akses awal.

G2A

G2A paling terkenal sebagai tapak di mana pengguna boleh mendapatkan diskaun besar pada siaran permainan terkini, dan ini adalah tempat yang baik untuk dilihat apabila anda ingin mendapatkan tawaran dan membayar kurang untuk produk permainan teratas. Anda tidak akan menemui permainan percuma yang tersedia untuk muat turun langsung di sini, tetapi anda boleh menyertai dengan sistem rampasan G2A, di mana pengguna boleh menukar duit syiling untuk membuka “kes” yang boleh mengandungi pelbagai permainan percuma, termasuk tajuk AAA terkini Untuk pembuka bertuah.

Permainan Mega

Pemain tegar akan menyukai permainan mega. Laman web ini direka untuk pemain sebenar yang hidup dan bernafas permainan pada asas 24/7. Ia mempunyai jurulatih, pembetulan, mod, dan banyak lagi untuk tajuk popular, serta menganjurkan seksyen freeware keseluruhan, dipenuhi dengan percuma permainan yang menyeronokkan. Anda boleh menemui banyak tajuk indie dan kurang dikenali di sini, termasuk teka-teki, arena, seram, dan permainan penembak. Susun atur laman web ini mudah dan mudah, dan pengguna digalakkan untuk menyumbang kandungan mereka sendiri ke laman web ini.

Pertempuran.jaring

Pertempuran.Bersih, sering dipendekkan ke BNET, adalah platform pengedaran permainan yang dimiliki dan dikendalikan oleh Activision Blizzard. Ia mempunyai pelancar proprietari sendiri dan ia adalah tempat yang bagus untuk mencari permainan percuma dari syarikat permainan besar ini, seperti World of Warcraft, Hearthstone, dan Starcraft II. Pelancar juga mempunyai ciri sosial yang menyeronokkan untuk dihubungkan dengan rakan dan banyak lagi.

Kedai permainan epik

Kedai Epic Games telah muncul dalam beberapa tahun kebelakangan ini sebagai pesaing utama untuk tajuk kedai muat turun permainan terbaik. EPIC adalah syarikat permainan yang berjaya dan mereka telah meletakkan banyak kerja dan wang untuk menjadikan platform ini cukup berjaya untuk menyaingi Steam. Ia menawarkan tajuk percuma secara teratur, dengan banyak permainan besar yang tersedia percuma untuk masa yang terhad, serta memaparkan banyak permainan percuma lain seperti Genshin Impact dan World of Warships.

Bermain asid

Acid Play adalah laman web yang hebat untuk mencari permainan percuma yang mudah, termasuk banyak tajuk indie dan permainan yang dibangunkan oleh pencipta yang bercita -cita individu yang berkongsi kerja mereka secara percuma dalam talian. Ia menawarkan muat turun langsung dan susun atur tapak mudah yang membolehkan anda melayari permainan freeware terkini atau cari mengikut genre atau platform.

Allgamesatoz

Tidak seperti laman web seperti Steam dan Asal, Allgamesatoz sebenarnya bukan laman web untuk memuat turun permainan PC. Sebaliknya, ini adalah tempat di mana anda dapat mengetahui tentang semua permainan PC yang berbeza yang kini tersedia untuk muat turun percuma. Ini pada dasarnya adalah sumber yang berguna, dipenuhi dengan senarai banyak permainan PC percuma yang ada di luar sana. Laman ini sentiasa dikemas kini dengan permainan percuma baru dan menyediakan pautan ke laman web lain seperti pertempuran.bersih dan kedai permainan epik di mana tajuk percuma boleh dimuat turun.

Softpedia

SoftPedia adalah hab muat turun percuma di mana pengguna dapat mencari pautan muat turun langsung untuk semua jenis aplikasi dan perisian untuk Windows, Mac, Android, dan Linux juga, dan ia juga merupakan tempat yang baik untuk mencari permainan percuma. Perpustakaan tidak begitu luas seperti di laman web lain, tetapi anda masih dapat mencari beberapa permainan teka -teki percuma, permainan perlumbaan, permainan RTS, dan permainan RPG juga.

Lautan permainan

Akhirnya, Ocean of Games adalah satu lagi laman web yang berguna untuk mencari permainan percuma dalam pelbagai genre. Susun atur dan antara muka laman web ini sedikit asas dan ketinggalan zaman, tetapi masih berfungsi dengan baik, dengan butang kategori dan bar carian yang berguna untuk membantu anda mencari tajuk yang anda suka. Laman ini kelihatan dan terasa seperti blog biasa, dengan jawatan yang didedikasikan untuk setiap permainan yang memberikan beberapa butiran dan pautan muat turun langsung untuk pelbagai genre popular seperti strategi, penembak, tindakan, pengembaraan, dan teka -teki.

Bagaimana kami menilai laman web untuk memuat turun permainan pc percuma

Untuk mencari laman web terbaik untuk memuat turun permainan PC percuma, kami melihat pelbagai faktor penting:

Pelbagai permainan

Salah satu faktor yang paling penting untuk dipertimbangkan ketika menilai kualiti keseluruhan dan rayuan mana -mana perkhidmatan muat turun permainan adalah pelbagai permainan yang ditawarkan. Permainan datang dalam pelbagai genre yang besar dan bervariasi, dari penembak dan permainan pengembaraan tindakan untuk permainan teka-teki, permainan sukan, permainan seram, dan banyak lagi. Ramai pemain suka memainkan pelbagai permainan yang berbeza, bukannya melekat pada hanya satu genre, jadi banyak orang suka mencari laman web yang boleh membanggakan pelbagai pilihan tajuk untuk memuat turun, menstrim, memasang, dan mengemas kini. Laman web terbaik selalu menawarkan sejumlah besar permainan dari genre yang berbeza.

Proses memuat turun

Proses muat turun adalah satu lagi aspek penting dalam laman muat turun permainan video untuk diambil kira. Laman web yang berbeza mempunyai kaedah yang berbeza untuk dimuat turun. Sesetengah daripada mereka membolehkan anda memuat turun permainan terus ke peranti anda melalui peluncur dan platform proprietari mereka sendiri, seperti asal, stim, dan kedai permainan epik, tetapi yang lain sebaliknya akan memberikan pautan ke laman dan platform lain, dan bukannya menganjurkan sebarang muat turun mereka sendiri. Terdapat juga beberapa laman web, seperti softpedia, yang mempunyai pautan muat turun langsung yang boleh anda klik dan gunakan melalui penyemak imbas anda, tanpa perlu memuat turun pelancar atau perisian tambahan.

Penipuan bebas

Ia juga sangat penting untuk memerhatikan penipuan ketika ingin memuat turun permainan percuma di web dan pastikan hanya memilih laman web yang selamat dan bebas penipuan. Terdapat banyak laman web yang tidak boleh dipercayai di internet yang mendakwa menawarkan muat turun permainan percuma, tetapi sebenarnya menipu pengguna untuk memuat turun adware, spyware, pelacak, dan malware yang tidak diingini yang dapat menjangkiti peranti dan mencuri data pengguna dengan mudah. Banyak laman web juga mencelupkan permainan secara haram, dan memuat turun dari laman web tersebut boleh meletakkan pengguna berisiko tindakan undang -undang, jadi lebih baik memilih untuk laman web yang selamat, sah, dan bebas dari apa -apa jenis trik atau malware.

Ketersediaan ciri streaming

Streaming adalah aspek yang semakin penting dan popular di dunia permainan, jadi ini adalah sesuatu yang anda mungkin ingin dipertimbangkan ketika mencari tapak dan memuat turun tajuk PC baru dan klasik secara percuma ke peranti anda. Sesetengah laman web menawarkan pelbagai ciri streaming untuk memudahkan aliran dan menikmati permainan dengan cara yang berbeza, seperti cara untuk menyambungkan akaun streaming anda mengenai perkhidmatan seperti Twitch dengan akaun anda di tapak permainan pilihan. Ini tidak akan menjadi perkara penting bagi semua orang, kerana tidak setiap pemain berminat untuk menstrimkan streaming, tetapi jika permainan streaming adalah sesuatu yang anda sayangi, bijak melihat ciri -ciri streaming di laman web yang anda pilih untuk digunakan.

Ciri -ciri sosial

Ciri -ciri Sosial juga boleh menjadi sebahagian besar laman muat turun permainan percuma. Banyak laman web permainan moden mempunyai sekurang -kurangnya semacam integrasi media sosial yang akan membolehkan anda menghubungkan Facebook dan Twitter, akaun, sebagai contoh, tetapi yang lain lebih jauh daripada itu. Beberapa laman web dan platform ini membolehkan anda membuat akaun pengguna anda sendiri dan berinteraksi dengan komuniti global pemain lain, menulis ulasan anda sendiri, mewujudkan senarai kegemaran anda sendiri dan permainan untuk bermain, berkongsi pendapat dan idea anda dengan dunia, dan memuat naik anda Skor terkini, pencapaian, dan berita permainan ke mana -mana laman media sosial pilihan anda.

Faedah menggunakan laman web untuk memuat turun permainan PC percuma versi penuh

Terdapat banyak kelebihan yang berbeza untuk menggunakan laman web tertinggi ini untuk memuat turun permainan PC percuma, seperti:

  • Pelbagai -Banyak laman web ini menawarkan pelbagai permainan PC percuma, termasuk segala-galanya dari teka-teki dan platformer kepada penembak orang pertama dalam talian, membiarkan anda mencari permainan yang sesuai untuk disesuaikan dengan citarasa anda.
  • Kemudahan -Laman-laman ini direka dengan baik dan mudah digunakan, menjadikannya sangat mudah dan mudah untuk mencari, memuat turun, dan memasang semua permainan yang anda mahu mainkan tanpa kesulitan atau kelewatan.
  • Keselamatan – Laman web ini pastikan untuk meletakkan keselamatan dan keselamatan pengguna terlebih dahulu. Mereka mempunyai pautan yang selamat, muat turun yang boleh dipercayai, dan mereka tidak menggunakan sebarang helah atau penipuan yang licik kepada pengguna untuk memuat turun perisian tambahan yang tidak diingini.
  • Kelajuan – Sekiranya anda ingin mendapatkan permainan anda dengan cepat dan mula bermain secepat mungkin, platform muat turun ini dapat membantu. Mereka mempunyai pelayan yang sangat baik di seluruh dunia, membolehkan pengguna mendapatkan kelajuan muat turun terbaik untuk pemasangan pesat.

Cara menggunakan laman web ini

Laman -laman ini boleh berbeza -beza dalam pendekatan mereka, jadi kaedah yang tepat untuk menggunakannya boleh berbeza dari tapak ke tapak. Secara umum, anda boleh mengikuti langkah -langkah mudah ini:

  1. Lawati laman web pilihan anda.
  2. Gunakan ciri carian terbina dalam untuk mencari permainan yang ingin anda muat turun.
  3. Pasang pelancar atau klik pada pautan muat turun untuk mula memuat turun.

Sistem operasi yang tersedia

Setiap permainan berbeza. Ada yang hanya Windows, sementara yang lain boleh didapati di pelbagai platform dan sistem operasi. Dengan laman web di atas, anda boleh mencari permainan untuk sistem operasi berikut:

Permainan boleh menjadi cara terbaik untuk meluangkan masa atau bersenang -senang, sama ada dengan rakan atau diri sendiri, tetapi penting untuk memuat turunnya dari tempat yang tepat untuk mengelakkan penipuan atau masalah. Gunakan laman web yang dipercayai yang disenaraikan di atas untuk semua keperluan permainan PC percuma anda.