Permainan Multiplayer Dalam Talian | TEXT RPG, Multiplayer Multiplayer Permainan Peranan Dalam Talian | Permainan Star Wars | Fandom

Permainan Bermain Peranan Dalam Talian Multiplayer secara besar-besaran

Oleh kerana interaksi antara pemain MMORPG adalah nyata, walaupun persekitaran tidak, ahli psikologi dan sosiologi dapat menggunakan MMORPG sebagai alat untuk penyelidikan akademik. Sherry Turkle, ahli psikologi klinikal, telah mengadakan wawancara dengan pengguna komputer termasuk pemain permainan. Turkle mendapati bahawa ramai orang telah mengembangkan pelbagai emosi mereka dengan meneroka pelbagai peranan (termasuk identiti jantina) yang MMORPGs membenarkan seseorang untuk meneroka.

Permainan multiplayer dalam talian

Selamat datang ke Avalon, dunia permainan berbilang pemain dalam talian

Selamat datang ke Avalon, dunia permainan berbilang pemain dalam talian

Sekiranya anda mencari permainan multiplayer dalam talian Avalon RPG maka tahniah, anda dapati! Sekiranya anda ingin mula bermain dengan segera, tiada muat turun yang diperlukan, cukup klik ikon Play Now di bawah dan pilih Buat Watak Baru.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Avalon RPG sebelum anda mengambil langkah -langkah pertama yang pertama (tetapi dengan teliti) maka anda boleh mengetahui lebih lanjut dengan mengklik pautan menu di atas. Pengenalan atau peta adalah tempat yang baik untuk bermula atau anda mungkin ingin memulakan dari atas di halaman rumah Avalon.

Sekiranya anda tidak pasti apa permainan multiplayer dalam talian dan ingin mengetahui lebih lanjut, baca lagi untuk definisi ringkas.

Permainan berbilang pemain dalam talian adalah permainan yang boleh dimainkan oleh lebih daripada satu pemain dalam talian pada masa yang sama. Contoh yang sangat mudah ialah dua permainan pemain catur, yang, tentu saja, berpaling. Sebilangan besar permainan berbilang pemain cenderung membolehkan ramai, lebih banyak pemain untuk mengambil bahagian dan kerana mereka bermain dalam talian adalah serentak. Sebilangan besar permainan multiplayer dalam talian adalah permainan peranan (juga dikenali sebagai RPGS untuk pendek) atau permainan pengembaraan satu jenis atau yang lain. Ini adalah interaksi multiplayer dari permainan RPG yang cenderung menjadikannya begitu tidak dapat diramalkan, menarik dan menarik. Dalam berkongsi pengalaman anda dengan orang lain, anda akan mendapati diri anda membuat rakan baru. Sekiranya anda tidak pernah memainkan permainan berbilang pemain dalam talian sebelum ini, jangan dungu, cubalah satu! Pemain permainan yang sangat sedikit kecewa dengan dimensi tambahan dan kebanyakan pemain lain ramah dan membantu.

Permainan Bermain Peranan Dalam Talian Multiplayer secara besar-besaran

Permainan Bermain Peranan Dalam Talian Multiplayer secara besar-besaran (Abbrieviated to Mmorpg) adalah genre permainan peranan komputer dalam talian (CRPGs) di mana sebilangan besar pemain berinteraksi antara satu sama lain dalam dunia maya.

Seperti dalam semua RPG, pemain menganggap peranan watak fiksyen.

MMORPGS dibezakan dari CRPGs pemain berbilang pemain tunggal atau kecil dengan bilangan pemain, dan oleh dunia yang berterusan, biasanya dihoskan oleh penerbit permainan, yang terus wujud dan berkembang sementara pemain jauh dari permainan.

MMORPGS sangat popular di seluruh dunia, dengan keahlian global gabungan dalam permainan langganan dan bukan langganan melebihi 15 juta pada tahun 2006. Pendapatan di seluruh dunia untuk MMORPGs melebihi setengah bilion dolar pada tahun 2005, dan pendapatan Barat melebihi satu bilion USD dalam

Kandungan

 • 1 senarai Star Wars Mmorpgs
 • 2 Kemajuan
 • 3 Interaksi Sosial
 • 4 Budaya
 • 5 Senibina Sistem
 • 6 Psikologi
 • 7 Ekonomi
 • 8 Lihat juga
 • 9 pautan luaran

Senarai Star Wars Mmorpgs []

Diminta bahawa seksyen artikel ini berkembang. Sila tambahkannya dengan apa -apa cara yang anda lihat patut, dan keluarkan notis ini sebaik sahaja bahagian artikel lebih lengkap.

 • Star Wars: galaksi
 • Galaksi Star Wars: Empayar Dibahagikan
 • Star Wars: Republik Lama

Kemajuan []

Di hampir semua mmorpg perkembangan watak pemain adalah matlamat utama. Ramai tajuk mempunyai sistem perkembangan watak di mana pemain memperoleh mata pengalaman untuk tindakan mereka dan menggunakan mata tersebut untuk mencapai watak “tahap”, yang menjadikan mereka lebih baik pada apa sahaja yang mereka lakukan. Secara tradisinya, pertempuran dengan raksasa dan menyelesaikan pencarian untuk NPC, sama ada bersendirian atau dalam kumpulan, adalah cara utama untuk mendapatkan mata pengalaman. Pengumpulan kekayaan (termasuk barang-barang yang berguna) juga merupakan cara untuk maju dalam banyak tajuk, dan sekali lagi, ini secara tradisinya dicapai melalui pertempuran. Kitaran yang dihasilkan oleh syarat -syarat ini, pertempuran yang membawa kepada barang -barang baru yang membolehkan pertempuran lebih banyak tanpa perubahan dalam permainan.

Interaksi sosial [ ]

Mmorpgs selalu membenarkan pemain berkomunikasi antara satu sama lain. Bergantung pada interaksi lain yang dibenarkan oleh permainan, harapan sosial yang lain akan hadir.

Ramai MMORPGs mengeksploitasi kemahiran sosial pemain mereka dan menawarkan sokongan untuk persatuan atau puak dalam permainan (walaupun ini biasanya akan membentuk sama ada permainan menyokong mereka atau tidak). Akibatnya ramai pemain akan mendapati diri mereka sebagai ahli atau pemimpin kumpulan sedemikian selepas bermain mmorpg untuk beberapa waktu. Organisasi-organisasi ini mungkin akan mempunyai jangkaan lebih lanjut untuk ahli mereka (seperti bantuan intra-guild).

Walaupun pemain tidak pernah menyertai kumpulan formal, mereka masih biasanya dijangka menjadi sebahagian daripada pasukan kecil semasa bermain permainan, dan mungkin akan dijangka melaksanakan peranan khusus.

Budaya []

Oleh kerana MMORPG mempunyai banyak unsur yang sama, dan unsur -unsur tersebut dialami oleh begitu banyak orang, budaya umum MMORPG telah berkembang yang wujud sebagai tambahan kepada budaya yang ada dalam mana -mana permainan yang diberikan. Ini biasanya menampakkan diri dalam istilah biasa. Sebagai contoh, kerana MMORPGs sering menampilkan pelbagai “kelas” watak yang berbeza, permainan mesti seimbang untuk bersikap adil kepada semua pemain, dan ini telah menyebabkan pemain banyak permainan untuk mengharapkan “nerfing” atau “buffing”, yang merupakan istilah yang menggambarkan kelemahan atau pengukuhan subset pemain.

Senibina Sistem []

Sebilangan besar MMORPG dikerahkan menggunakan seni bina sistem pelanggan-pelayan. Perisian yang menjana dan berterusan “dunia” berjalan secara berterusan di pelayan, dan pemain menyambung kepadanya melalui perisian klien.

Beberapa MMORPGS memerlukan pembayaran langganan bulanan untuk bermain. Secara semula jadi, permainan “multiplayer secara besar -besaran” sentiasa dalam talian, dan kebanyakannya memerlukan sejenis pendapatan berterusan (seperti langganan bulanan dan iklan) untuk penyelenggaraan dan pembangunan. Permainan yang menampilkan fungsi-fungsion-multiplayer, tetapi tidak termasuk elemen roleplaying, dirujuk sebagai mmogs.

Bergantung pada bilangan pemain dan seni bina sistem, MMORPG sebenarnya mungkin dijalankan pada pelbagai pelayan berasingan, masing -masing mewakili dunia bebas, di mana pemain dari satu pelayan tidak dapat berinteraksi dengan orang lain dari yang lain.

Psikologi []

Oleh kerana interaksi antara pemain MMORPG adalah nyata, walaupun persekitaran tidak, ahli psikologi dan sosiologi dapat menggunakan MMORPG sebagai alat untuk penyelidikan akademik. Sherry Turkle, ahli psikologi klinikal, telah mengadakan wawancara dengan pengguna komputer termasuk pemain permainan. Turkle mendapati bahawa ramai orang telah mengembangkan pelbagai emosi mereka dengan meneroka pelbagai peranan (termasuk identiti jantina) yang MMORPGs membenarkan seseorang untuk meneroka.

Ekonomi []

Ramai MMORPG mempunyai ekonomi hidup, kerana barangan maya dan mata wang perlu diperoleh melalui permainan dan mempunyai nilai pasti untuk pemain. Ekonomi maya seperti ini boleh dianalisis (menggunakan data yang dilog oleh permainan) dan mempunyai nilai dalam penyelidikan ekonomi; Lebih penting lagi, ekonomi “maya” ini boleh memberi kesan kepada ekonomi dunia nyata.

Lihat juga [ ]

 • Star Wars: galaksi
 • Star Wars: Republik Lama

Pautan luaran []

 • Permainan dalam talian berbilang pemain secara besar -besaran – satu set artikel yang disiarkan di Gamespy.com, mengenai masa lalu, sekarang, dan masa depan genre.
 • Evolusi MMORPGS – Artikel dari Jiyan Wei mengenai peranan pengguna biasa dalam membentuk MMORPGS.
 • [1] – Artikel yang dibentangkan di Persidangan Pemaju Permainan Komputer mengenai Sistem Ekonomi Ultima Online, dan kegagalannya.

Permainan Bermain Peranan Dalam Talian Multiplayer 5 Top Multiplayer

Permainan Bermain Peranan Dalam Talian Multiplayer 5 Top Multiplayer

Permainan Peranan Peranan Dalam Talian Multiplayer (MMORPG) secara besar-besaran adalah permainan mendalam yang dimaksudkan untuk menghiburkan berjuta-juta orang. Permainan yang luas, ketagihan, dan kompleks ini membolehkan anda tinggal di dunia maya untuk seketika ketika anda memainkan peranan seorang pahlawan atau penjahat. Walaupun permainan MMORPG ini bermula sebagai perkhidmatan langganan, kini anda boleh mencari dan bermain sebahagian besarnya secara percuma. Berikut adalah permainan permainan dalam talian multiplayer yang besar.

1. World of Warcraft

Di dalam World of Warcraft, Pemain mengawal watak permainan dari perspektif pertama atau ketiga. Mereka mula meneroka dunia, berinteraksi dengan watak lain, menyelesaikan pencarian, dan melawan semua jenis raksasa dari Warcraft Universe. Permainan ini mempunyai banyak alam atau pelayan yang berbeza antara satu sama lain. Alam ini termasuk pemain vs. mod persekitaran (PVE) di mana pemain mencapai pencarian dan memerangi watak -watak terkawal kecerdasan buatan.

Pemain bersaing dengan raksasa dan watak pemain lain dalam pemain vs. mod pemain (PVP). Terdapat dua lagi variasi PVP dan PVE di mana pemain memainkan pelbagai watak. Pertimbangkan melalui Panduan World of Warcraft untuk mengenal pasti permainan terbaik yang anda mainkan untuk menjaga diri anda dihiburkan.

2. Guild Wars 2

Guild War 2 adalah permainan MMORPG berasaskan fantasi yang ditetapkan di dunia Tyria. Pemain membangunkan watak bergantung kepada profesion atau kelas lapan aksara dan lima perlumbaan. Mod Cerita melibatkan pemain yang bertanggungjawab untuk menyusun semula Destiny’s Edge, kumpulan pengembara yang membantu kekalahan Dragon Undead Elder.

3. Star Wars: Republik Lama

Star Wars: Republik lama ditetapkan di Universe Star Wars. Permainan ini membolehkan pemain untuk membangunkan watak dan memilih salah satu daripada dua puak; Empayar Sith dan Republik Galactic. Seperti banyak MMORPG lain, jalan cerita permainan ini terus berubah. Stars Wars: The Old Republic mempunyai lapan kelas yang pemain dapat mendasarkan watak mereka dan lebih dari sepuluh perlumbaan dan spesies yang boleh dimainkan. Ia mempunyai persekitaran dan pelayan PVP dan PVE dengan rakan-rakan, ruang dan pertempuran huru-hara, pertunangan dengan watak bukan pemain dan pemain, dan banyak lagi.

4. Hawa dalam talian

Hawa dalam talian adalah permainan perlombongan, pengkhianatan sejuk, ekonomi, dan pertempuran kapal angkasa sekali-sekala. Ia adalah antara permainan peranan dalam talian multiplayer yang paling banyak pemain dalam bidang ini. Permainan ini merangkumi peperangan yang berlangsung selama berminggu -minggu, jika tidak berbulan -bulan, di luar pelbagai sistem. Ia melibatkan merancang dan mensabotaj tahun untuk melumpuhkan syarikat gergasi dari dalam. Terdapat laporan kerugian besar dalam kargo dan kapal. Walaupun permainan mungkin kelihatan rumit, anda dapat dengan cepat belajar melalui panduan dan latihan.

5. Tatal penatua dalam talian

Ditetapkan di Tamriel, benua di mana Skyrim berlaku, Elder Scrolls Online adalah mmorpg fantasi yang permainannya beralih ke fokus multiplayer. Pemain dapat mengembangkan watak mereka dari sepuluh perlumbaan. Mereka juga boleh memilih dari salah satu daripada enam kelas, pilihan yang memberi kesan kepada kemahiran pasif, sihir, dan serangan yang berbeza. Apabila pemain memajukan permainan, mereka meningkatkan kebolehan dan kemahiran mereka, menjadi lebih kuat.

Endnote

Permainan Bermain Multiplayer Online Multiplayer adalah petualangan, mendalam, menyeronokkan, dan menarik. Semasa bermain permainan ini membawa anda ke dunia yang hampir berbeza, mereka boleh menjadi ketagihan jika penjagaan tidak diambil. Elakkan bermain selama berjam -jam yang berpanjangan dan selalu berhenti selepas tempoh yang ditetapkan. Pertimbangkan termasuk permainan di atas dalam senarai main anda untuk percubaan.