Permainan Hacking в Steam, 13 Permainan Hacking Terbaik di PC 2023 | Pcgamesn

13 permainan penggodaman terbaik di PC 2023

Anda memainkan ejen uplink yang mencari nafkah dengan melakukan pekerjaan untuk syarikat utama. Tugas anda melibatkan penggodaman ke dalam sistem komputer saingan, mencuri data penyelidikan, mensabotaj syarikat lain, pengubahan wang haram, memadamkan bukti, atau membingkai orang yang tidak bersalah.

Permainan penggodam (permainan menggodam (?)

Permainan Hacking

Uplink dan Nite Team 4, dua permainan penggodaman terbaik di Steam, bekerjasama dalam satu bundle! Dapatkan semula klasik yang menentukan genre kerana anda juga menyelam ke dalam peperangan siber generasi akan datang.

Bundle ini juga termasuk kulit OS Stinger OS yang eksklusif, penuh animasi, unik untuk pasukan Nite 4!

Mengenai Nite Team 4

Nite Team 4 adalah permainan simulasi penggodam ketenteraan yang meneroka dunia cyberwarfare dan mempunyai senario misi yang realistik. NT4 sudah termasuk 18 misi dengan senario latihan, 6 misi dunia terbuka dengan penyiasatan kehidupan sebenar dan 20 hadiah dengan lebih banyak kandungan ditambah setiap minggu!

Mengenai uplink

Anda memainkan ejen uplink yang mencari nafkah dengan melakukan pekerjaan untuk syarikat utama. Tugas anda melibatkan penggodaman ke dalam sistem komputer saingan, mencuri data penyelidikan, mensabotaj syarikat lain, pengubahan wang haram, memadamkan bukti, atau membingkai orang yang tidak bersalah.

13 permainan penggodaman terbaik di PC 2023

Hacking-Games

Mencari senarai permainan penggodaman terbaik di PC? Pemaju Permainan telah lama menghargai ‘etika penggodam’ – kehendak dan kemahiran untuk merebut permainan dengan scruff kodnya, merobeknya, dan meletakkan kepingan bersama dengan cara yang baru. Perisian ID mengutamakan komuniti modding yang baru muncul ketika mereka mencipta azab, Valve mengadili dari separuh hayat seterusnya dan keseluruhan genre MOBA berpunca dari orang-orang yang berputus asa dengan Warcraft III.

Sudah tentu, kebanyakan pemain hanya itu: pemain. Kami melihat nombor dan huruf dalam baris kod; tidak bermaksud. Tetapi, terdapat garis keturunan permainan yang telah berusaha untuk menyampaikan fantasi sebagai komando lengkap fungsi komputer; menggunakan kawalan itu untuk menimbulkan kemusnahan – atau untuk mengelakkannya. Senarai ini merangkumi beberapa permainan PC terbaik, sama ada sepenuhnya mengenai penggodaman, atau memaparkan kemahiran sebagai komponen berat, sama ada sebahagian daripada dunia sci-fi dari pelbagai permainan ruang, menggalakkan kerja pasukan di salah satu co-op terbaik permainan, atau tentu saja meletakkan anda di tempat duduk penggodam permainan RPG, jadi ada sesuatu untuk semua orang dalam senarai permainan penggodaman terbaik pada tahun 2023.

Dia adalah 13 permainan penggodaman terbaik di PC pada tahun 2023:

Permainan Hacking Terbaik: Imej dari Hack Grey, menunjukkan terminal, penjelajah fail dan tingkap lain yang terbuka di atas satu sama lain

Hack kelabu

Grey Hack adalah permainan MMO dalam talian di mana dunia sentiasa hidup, dan apa -apa keputusan atau perubahan yang anda buat akan berterusan selepas anda mematikan, dan boleh mempunyai akibat. Dalam Hack Grey, anda mempunyai akses ke rangkaian komputer yang dihasilkan secara prosedur, dan gunakan seperti editor terminal dan teks dalam eksploitasi anda. Dunia yang besar termasuk peluang untuk menyerang pemain lain, mengambil misi sampingan, dan dapatkan wang dan reputasi untuk meningkatkan kemahiran penggodaman anda.

Permainan Hacking Terbaik - Sistem Kejutan 2: Skrin Keypad dan Hacking untuk Membuka Kunci Sistem Dalam Permainan

Minigame penggodaman dalam Sistem Kejutan 2 tidak istimewa. Pada asasnya, anda memainkan permainan yang dipermudahkan oleh Minesweeper di mana anda dikehendaki menghubungkan tiga lombong berturut -turut untuk hack yang berjaya. Ia cukup asas. Sejauh versi penggodaman yang dicabut, saya lebih suka teka -teki paip pelik bioshock, pengganti rohaniya. Tetapi, Sistem Kejutan 2 terkenal kerana pelaksanaan penggodamannya sebagai salah satu daripada pelbagai pokok kemahiran yang dapat dilakukan oleh pemain. Walaupun pemain itu dilemparkan sebagai penggodam dalam kejutan sistem asal, mereka mempunyai alat untuk roleplay penggodam dalam sekuelnya.

Banyak RPG sci-fi yang dikeluarkan selepas Sistem Shock 2 telah mengikuti jejaknya-terutama mereka yang mempunyai simulator hacking yang mendalam-menawarkan kebolehan penggodaman sebagai satu laluan untuk mencapai matlamat. Tidak ada yang menggodam secara realistik; Anda tidak memasukkan baris kod (dan NIER: Automata mengekang proses ke titik bahawa ia menjadi penembak tongkat kembar). Tetapi, jika anda menikmati mengelakkan pergaduhan dan menara menara untuk mengeluarkan musuh, anda mempunyai Sistem Shock 2 untuk mengucapkan terima kasih.

Permainan Hacking Terbaik - Uplink: Peta Dunia di skrin

Uplink

Pada mulanya dikeluarkan kurang dari sebulan selepas 9/11, Uplink adalah kemunculan semula pada masa yang lebih mudah, meniru estetika filem penggodam ’90 -an dalam penyampaian kodnya. Tidak seperti dalam Sistem Shock 2, penggodaman bukan satu pilihan di kalangan ramai di sini; Ini keseluruhan permainan, dan sebagai hasilnya, skrin anda adalah perwakilan tepat skrin pemain anda berinteraksi dengan (persembahan yang banyak penyertaan lain dalam senarai ini telah dipinjam).

Setelah menerima mesej dari penggodam mati (tema yang menghairankan dalam senarai ini), pemain mempunyai pilihan untuk menargetkan kumpulan jahat yang menggunakan virus dalam usaha untuk memusnahkan Internet. Walau bagaimanapun, menarik, anda boleh memilih untuk memilih keluar dari cerita utama sepenuhnya, memfokuskan bukannya untuk menyelesaikan pertunjukan penggodam bebas.

BES Hacking Games - Deus Ex Human Revolution: pada rakaman skrin penggodaman dalam permainan

Deus Ex: Revolusi Manusia

The Deus Ex Games adalah trek anti-bintang-setiap orang yang ganjil adalah baik. Deus Ex yang asal diiktiraf sebagai karya, tetapi perang yang tidak dapat dilihatnya secara retrospektif dianggap sebagai salah nyata. Tetapi, Revolusi Manusia, entri ketiga yang lama ditunggu-tunggu itu dipuji sebagai kembali ke bentuk.

Seperti dalam Sistem Shock 2, Hacking adalah salah satu kemahiran yang protagonis Adam Jensen boleh membuang mata, membolehkan dia memintas pergaduhan dan meremehkan di mana dia tidak seharusnya. Antara muka juga menarik, dengan pemain menangkap nod pada grid untuk membina jalan antara dua mata. Sistem ini kembali, kebanyakannya tidak berubah, pada tahun 2016 sekuel manusia dibahagikan.

Permainan Hacking Terbaik - Watch Dogs Legion: Mengintip melalui kamera CCTV di London

Tonton anjing Legion

Walaupun anjing menonton 2014 tersandung di pintu gerbang dengan sangat hambar jika protagonis pemarah, Watch Dogs 2 adalah usaha yang lebih meriah dan disukai. Watch Dogs Legion Menghidupkan Dail Sehingga Sebelas, Menunjukkan London Hampir Future, dan bukan hanya mempunyai satu watak yang boleh dimainkan, mengapa tidak seluruh bandar?

Secara asasnya, ia tidak berbeza secara besar -besaran dari Watch Dogs 2 dalam banyak cara, tetapi memberi anda kawalan ke atas potensi kota yang berpotensi untuk rapscallions dan crainrels membuka kemungkinan penyusupan baru, tidak kira apa pekerjaan itu. Mungkin anda perlu menangkap beberapa intel dari atas bumbung? Mengapa tidak menggunakan drone pekerja pembinaan untuk terbang ke sana. Mungkin anda ingin menjadi nenek yang sederhana yang kebetulan menjadi ejen rahsia yang sangat mahir. Tidak kira mana yang menjadi rekrut Watch Dogs Legion, anda pasti akan mencari beberapa orang London yang tidak dapat dilupakan untuk menambah jadual anda – atau kalah jika anda membolehkan Permadeath Watch Dogs Legion.

Anda juga boleh melakukan Lambeth Walk (oi!) dengan pasangan anda di Watch Dogs Legion Multiplayer – mengambil heists dengan sesetengah orang cockneys dan berlepas dengan beberapa rampasan Albion yang berharga, sebelum bersara untuk mempunyai lutut lama yang baik di pub tempatan.

Permainan Hacking Terbaik - Operasi Tango: Seorang wanita yang berdiri di atas kereta api berteknologi tinggi dan ada pilihan untuk menggodam fail peribadinya

Operasi Tango

Operasi Tango adalah mengenai kerja berpasukan; Satu orang memainkan jenius komputer dari jauh mengakses pelbagai jenis sistem dan rangkaian, sementara yang lain adalah ejen lapangan, berusaha untuk menavigasi situasi bermusuhan dengan selamat di tanah. Anda tidak dapat melihat apa yang dilakukan oleh rakan ejen anda, jadi komunikasi adalah yang paling penting untuk menjadikannya hidup.

Melalui permainan asimetriknya, Operasi Tango dengan sempurna menangkap keseronokan penggodaman ke dalam sistem dari jauh dan membingungkan melalui menu, dengan tekanan dan tanggungjawab nasib rakan sepasukan anda di barisan. Jika anda boleh menyimpan kepala yang sejuk di bawah tekanan, anda akan berasa seperti pro penggodam.

Permainan Hacking Terbaik - HackNet: Skrin komputer yang menunjukkan banyak kod hijau, bersama logo syarikat teknologi fiksyen, dalam permainan

Hacknet

Di HackNet, anda adalah penggodam dengan akses kepada kod fleksibel dan pangkalan data yang diisi dengan telur Paskah. Selepas penggodam mati menghubungi anda melalui mesej automatik dalam insiden yang menghasut hantu, anda berangkat ke pelbagai misi hack-centric. Semasa anda bermain, HackNet meniru penggodaman dunia nyata, mengajar anda perintah unix yang serupa dengan yang anda akan gunakan untuk, katakan, kosongkan akaun bank seseorang IRL. Pengembangan 2017, labirin, menambah elemen arg yang menarik dan alat baru untuk dimainkan.

Permainan Hacking Terbaik - Koboi Quadrilateral: Skrin Prompt Perintah pada Laptop In -Game

Koboi kuadrilateral

Seperti Watch Dogs Legion, koboi segi empat tepat adalah permainan tentang menggunakan hacking untuk masuk, ambil benda itu, dan keluar tanpa sesiapa yang menyedari anda pernah berada di sana. Tidak seperti Watch Dogs Legion, penggodaman koboi segi empat lebih seperti penggodaman sebenar.

Dibebankan sebagai ‘Cyberpunk Abad ke-20, teka-teki’ Blendo Games ‘yang bergaya pertama membuang pemain sebagai pencuri penggodam yang menarik perhatian 11 gaya Ocean dengan bantuan komputer mudah alih atau’ dek ‘. Anda akan membuka pintu, mematikan laser, mengawal kuadrup mekanikal – semua dengan baris kod.

Kebanyakan permainan peretasan abstrak untuk menjadikannya cepat dan intuitif mungkin. Tetapi, menaip arahan, dimuatkan dengan nombor dan tanda baca yang ganjil, bukan tindakan intuitif, dan koboi segi empat. Sebaliknya, dengan keluk pembelajaran yang lembut dan tutorial pintar, koboi segi empat ajak mengajar anda asas -asas kod, dan membuat anda merasa seperti badass untuk menjadi pelajar yang baik.

Permainan Hacking Terbaik - Cyberpunk 2077: Minigame Hacking di mana anda perlu memilih nombor untuk membuat urutan

Cyberpunk 2077

Cadangan ini untuk Cyberpunk 2077 tidak datang dengan kaveat utama: ia dilihat bahagian yang saksama bug, tetapi beberapa telah disetrika sejak beberapa bulan pembukaannya. Yang mengatakan, Night City adalah taman permainan besar yang berpotensi, seperti yang kita berkembang dalam kajian Cyberpunk 2077 kami, dengan banyak tempat untuk diterokai, pekerjaan untuk diselesaikan sebagai balasan untuk eddies, dan keseluruhan perkara berharga di bandar untuk menggodam.

Oleh kerana ini ditetapkan dalam dunia cyberpunk yang pertama, terdapat banyak penipuan semasa pertempuran. Anda boleh menggunakan QuickHacking Cyberpunk 2077 untuk ping mana -mana peranti atau orang yang bersambung di rangkaian, kemudian memuat naik daemon untuk main -main dengan mereka. Ada yang boleh menyebabkan musuh yang terjejas menggugurkan pistol mereka, sementara yang lain dapat membutakan mereka dalam masa yang singkat. Sekiranya anda menghadapi lawan yang sangat sukar, anda boleh mengenakan beberapa daemon sekaligus.

Anda juga boleh melepaskan seluruh perkara penggodaman dan hanya meletupkan musuh, tetapi anda juga boleh melihat permainan FPS terbaik di PC semasa anda berada.

Permainan Hacking Terbaik-Hackmud: Skrin komputer lama, sepia-berwarna yang dipenuhi dengan kod berwarna-warni

Hackmud

. Ia mendapat tutorial yang mencukupi, tetapi pada akhirnya, untuk bermain permainan ini dengan baik, anda perlu belajar beberapa javascript. Tetapi, jika anda melakukannya, dunia adalah tiram anda.

Sim penggodaman 2016 yang renyah ini adalah sarang kotoran dan penjahat yang telah membuat perbandingan dengan Eve Online dan Jurassic Park. Bahagian yang sama syurga penggodam dan permainan penipuan sosial seperti Mafia (permainan parti, bukan siri tindakan terbuka), Hackmud adalah langkah seterusnya untuk penggodam induk yang telah memotong gigi mereka pada koboi segi empat dan entri seterusnya kami.

Permainan Hacking Terbaik - Exapunks: Skrin Komputer Back -End Menunjukkan Rangka Tindakan Bangunan

Exapunks

Exapunks, teka-teki 2018 dari Zachtronics, membuang anda sebagai penggodam dalam alt-past 1997, walaupun beberapa unsur sejarah alternatifnya terasa sangat di rumah pada masa kini. Dunia Cyberpunk dimusnahkan oleh wabak yang disebut ‘phage’, dan protagonis penggodam kami perlu mengeluarkan $ 700 sehari untuk ubat menyelamatkan nyawa. AI misteri berjanji untuk memastikan dos datang jika protagonis berfungsi untuknya.

Anda berbuat demikian dengan belajar kod – ihsan Trash World News, zine pdf yang datang dengan permainan – dan memasukkan arahan untuk menghantar sedikit robot digital yang dipanggil exas scittering di sekitar grid maya. Seperti koboi segi empat, Exapunks ingin mengajar anda kemahiran baru, bukan hanya memberi anda fantasi kuasa yang anda sudah memilikinya. Bahasa pengaturcaraan yang diajar anda cukup lengkap sehingga anda dapat memprogram permainan anda sendiri dalam permainan. Exapunks menuntut lebih banyak kerja daripada anda daripada sesuatu seperti Watch Dogs Legion, tetapi benar -benar memberi ganjaran usaha anda.

Permainan Hacking Terbaik - Pemerhatian: Skrin yang Menunjukkan Sistem Hacking Untuk Angkasa Angkasa

Pemerhatian

Pemerhatian adalah permainan yang jarang berlaku yang membuang pemain sebagai komputer. Sebagai Sam, OS Stesen Angkasa seperti Hal, matlamat anda adalah untuk membantu Emma, ​​Lone (?) Penghuni stesen selepas peristiwa misteri meninggalkannya tidak berdaya dan terkandas. Sam boleh bertukar antara kamera, memberikan pandangan di sekitar stesen. Akhirnya, dia juga mendapat mobiliti, mengawal kamera sfera dan terapung di sekitar stesen dengan sifar graviti.

Seperti permainan sebelumnya tidak ada kod, cerita -cerita yang tidak terhingga, pemerhatian sangat prihatin dengan cara teknologi yang kita gunakan mengantara cerita yang dapat kita ceritakan. Ia bukan permainan penggodaman,. Tetapi, ia memberikan anggaran terbaik tentang apa yang akan menjadi di dalam mesin. Dengan mengandaikan bahawa mesin melengkapkan proses yang kompleks dengan menyertai permainan mini seperti Warioware, iaitu.

Permainan Hacking Terbaik - Bercakap Lies: Skrin Komputer Moden dengan Pelbagai Program Dibuka, Menunjukkan Kehidupan Sebenar Wajah dalam Permainan Langsung Ini

Menipu

Sebilangan besar permainan dalam senarai ini cuba membuat pemain merasakan kehebatan penggodam yang mahir. Walau bagaimanapun, pembohongan memberitahu voyeurisme. Seperti pemerhatian, protagonis Lies ‘tidak ketat penggodam. Tetapi, sebagai bekas ejen FBI dengan akses kepada klip video yang dicuri, diklasifikasikan, dia pasti terasa seperti satu. Selepas adegan potong awal yang menunjukkan pemberi maklumat kami memasang USB yang ditapis ke dalam komputernya, tugas anda untuk memasuki istilah carian yang akan menghasilkan rahsia Trove. Untuk mengatakan terlalu banyak akan merosakkan keseronokan; Untuk semua masa yang anda habiskan dengan cepat dan mencari istilah, Mekanik Teras Misteri adalah Misteri.

Sekarang anda tidak sepatutnya menghadapi masalah mencari tempat untuk meregangkan otot otak dan jari dengan begitu banyak permainan penggodaman untuk mengasah kemahiran anda. Untuk lebih banyak bendera otak, kami mempunyai pelbagai permainan teka-teki yang lebih luas, atau mungkin anda ingin beberapa permainan detektif kegemaran kami. Sekiranya anda mendapati diri anda selepas sesuatu yang lebih sedap dan kurang menuntut, cuba salah satu permainan kehidupan terbaik atau salah satu permainan santai kegemaran kami untuk mengambil fikiran anda dari tekanan sistem penggodaman.