Permainan DND PC Terbaik | Pcgamesn, 6 permainan video terbaik & naga terbaik yang harus anda mainkan sebelum Baldur S Gate 3 | Dicebreaker

6 permainan video Dungeons & Dragons terbaik yang harus anda mainkan sebelum Baldur S Gate 3

Untuk perubahan kadar yang sama sekali berbeza, Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara adalah permainan DND yang lebih banyak daripada dua beat-em-emah arked arcade daripada RPG. .

Permainan DND PC terbaik

Apabila anda memikirkan permainan roleplaying tablet, anda mungkin berfikir Dungeons & Dragons – berikut adalah beberapa permainan DND terbaik di PC yang merayakan RPG yang popular.

D & D Games-neverwinter

Diterbitkan: 15 Sep 2023

Apakah Permainan PC Dungeons dan Dragons Terbaik? Sebutan semata -mata mengenai Dungeons & Dragons menimbulkan imej orang dengan gembira melepaskan hujan dadu ke meja makan. Dari penampilannya di Futurama hingga kemasukannya dalam siri seram Netflix, Stranger Things, permainan roleplaying tablet seminal boleh dikatakan yang paling dikenali dari semua pen & kertas RPGS.

DND juga mempunyai kehadiran lama di PC sejak Pool of Radiance pada tahun 1988. Sejak itu, tahun 90 -an memberi kami beberapa RPG terbaik yang pernah ada, dan lebih baru -baru ini kami telah melihat banyak permainan yang menggunakan variasi pada peraturan DND sebagai asas untuk permainan mereka, tetapi dengan tetapan asal sepenuhnya.

Oleh itu, kumpulkan pesta dan usaha anda dengan kami ketika kami melihat permainan Dungeons dan Dragons terbaik di PC yang boleh anda mainkan sekarang, dari mereka yang merangkul tetapan dan watak -watak untuk permainan yang hanya menggunakan buku panduan. Sebagai nota sampingan, banyak cadangan kami adalah versi moden permainan klasik, tetapi versi lama masih berfungsi dengan baik, walaupun tanpa pelbagai peningkatan kualiti hidup.

Tanpa urutan tertentu, Berikut adalah permainan DND terbaik yang boleh anda mainkan sekarang:

  • Neverwinter
  • Pintu Baldur 3
  • Edisi Baldur’s Gate 1 dan 2 yang dipertingkatkan
  • Planescape: Edisi yang dipertingkatkan
  • Neverwinter Nights Enhanced Edition
  • Dungeons and Dragons: Chronicles of Mystara
  • Solasta: Mahkota Magister

Neverwinter

Lelaran yang tidak terhitung jumlahnya Neverwinter telah membawa kepada salah satu MMO terbaik yang kita kenal dan suka hari ini. Ia menganjurkan semua ciri yang dikasihi dari permainan D & D: kelas DND, mantra, kebolehan, dan banyak penyesuaian. Tetapan fantasi dan cinta yang dapat dilihat untuk permainan tablet bersinar di dunia Neverwinter, dari pencarian yang anda dapat memulakan senarai pengembangan percuma yang telah mengiringi permainan selama bertahun -tahun. Ada banyak .

Permainan Dungeons and Dragons Terbaik: Baldur

Bukan sahaja ini salah satu permainan Dungeons dan Dragons terbaik yang pernah dibuat, tetapi juga salah satu permainan fantasi terbaik. Malah, ia adalah salah satu permainan PC terbaik yang pernah dibuat. .

Dengan dunia yang indah (terdiri daripada pelbagai tempat), pelbagai watak yang menyenangkan dan menarik, dan masalah yang anda dapat mendekati dengan cara yang tak terhitung jumlahnya, ini adalah permainan mercu tanda. .

Meneroka di pinggir hutan sihir di Baldur

Permainan DND awal mempunyai pemain meneroka dunia dari perspektif orang pertama yang tetap, tetapi sudut pandangan isometrik Gate Gate Baldur menangkap pengalaman permainan DND dengan baik, memberikan gambaran keseluruhan pemain yang lebih seperti bermain di meja dengan patung-patung di peta DND, Menonton dadu gulungan dan pertempuran taktikal yang mencabar.

Baldur’s Gate 1 dan 2 terkenal dengan kisah cemerlang mereka dan penulisan yang sangat baik, menetapkan standard yang tinggi untuk permainan roleplaying-terutamanya ketika membuat keputusan dan akibat naratif. Sebagai contoh, semasa pengambilan sampingan untuk mengambil badan untuk bapa yang bersedih dari kuil, anda boleh membunuh pengawal atau memberi mereka emas untuk melihat cara lain-tetapi jika anda berfikir di luar kotak dan meluangkan masa untuk mengembalikan curi mangkuk ke salah seorang pendeta, dia akan membantu anda menyelinap masuk dan keluar tanpa jejak. .

Adegan dari Planescape Torment, salah satu permainan DND terbaik, di mana parti itu bercakap dengan tukang besi gergasi

Planescape: Edisi yang dipertingkatkan

. Tidak seperti pahlawan tradisional DND yang lain, Planescape: The Nameless One adalah protagonis yang tidak konvensional tanpa ingatan siapa dia dan belakang yang diliputi dalam tatu runic.

Seperti Baldur’s Gate, Planescape: Gameplay Tombol didasarkan pada sistem DND tetapi melangkah lebih jauh, meletakkan penekanan yang lebih penting pada sistem penjajaran watak DND untuk menentukan bagaimana orang yang tidak bernama berinteraksi dengan dunia. . .

Neverwinter Nights Enhanced Edition

Neverwinter Nights adalah RPG DND sekolah lama klasik, dan ia adalah fon pengembaraan DND yang hampir tidak berkesudahan. Di samping kempen asas, versi yang dipertingkatkan mempunyai berpuluh -puluh jam kandungan yang diperluaskan untuk dimainkan, tetapi ada banyak lagi yang melampauinya; Mod Master Dungeon Neverwinter Nights membolehkan sesiapa sahaja untuk membuat pengembaraan mereka sendiri dalam enjin Neverwinter Nights. .

Dengan dekad sokongan yang diketuai oleh komuniti, RPG yang boleh diperbuat secara terbuka ini menyediakan tileset, model raksasa, dan alat untuk membolehkan tuan penjara bawah tanah membuat senario yang lebih kompleks. Anda juga boleh memainkan rekreasi pengembaraan pena dan kertas klasik, seperti ‘Keep On The Borderlands’ yang sangat disayangi oleh pencipta Dungeons dan Dragons Gary Gygax.

Dungeons & Dragons: Tawarikh Mystara

Untuk perubahan kadar yang sama sekali berbeza, Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara adalah permainan DND yang lebih banyak daripada dua beat-em-emah arked arcade daripada RPG. Kedua -dua Menara Doom dan Shadows of Mystara Challenge Players untuk bekerjasama untuk membunuh Kobolds, Gnolls, dan Monsters DND yang lain, tetapi tanpa matematik dan dadu gulungan.

Mereka bukan permainan yang panjang, dan mereka menderita sedikit dari pergaduhan bos duit syiling yang kurang ujian kemahiran dan lebih banyak perang pergeseran. Yang mengatakan, versi rumah klasik arked ini tidak memerlukan anda memberi makan perubahan poket PC anda, dan anda masih mendapat pengalaman DND yang hebat, melemparkan semua jenis mantra di musuh anda.

Solasta: Mahkota Magister

Sudah tentu, tidak mengehadkan diri kita hanya untuk permainan dengan penjenamaan Dungeons & Dragons rasmi memberi kita beberapa pilihan yang lebih layak untuk dipertimbangkan. Satu permainan seperti itu adalah Solasta: Crown of the Magister, hibrid Xcom dan Baldur’s Gate menggunakan peraturan edisi kelima DND untuk mekaniknya. .

Anda boleh menyemak Solasta: Crown of the Magister Review untuk melihat lebih mendalam; Keputusan kami ialah “Walaupun kebanyakan cerita dan dialog meliputi wilayah yang baik, pertempuran itu mencabar dan memberi ganjaran-walaupun ia merasakan dadu mempunyai vendetta terhadap anda”. Jadi jika anda bersedia untuk sesuatu yang ditetapkan di dunia yang sama sekali berbeza tetapi dengan mekanik yang biasa, ini adalah RPG untuk anda.

Ben Burns Ben Burns adalah seorang penulis bebas dengan Talian Besar di Eurogamer, VGC, dan Rock Paper Shotgun, walaupun dia kini pengurus komuniti untuk Indie Game Blood di Clocktower. Di PCGamesn, fokusnya adalah pada permainan kad seperti Hearthstone.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

6 permainan video Dungeons & Dragons terbaik yang harus anda mainkan sebelum Baldur’s Gate 3

. Selama bertahun -tahun, permainan video D & D telah menawarkan beberapa pengalaman permainan roleplaying terbaik yang pernah ada, dengan banyak permainan ini terus melihat banyak jam yang dilaburkan oleh pemain.

Permainan video D & D terbaik

  • Pintu Baldur
  • Baldur’s Gate II
  • Planescape: siksaan

Dalam banyak kes, penyesuaian permainan video D & D merujuk terus ke bahan sumber tablet asal. Banyak permainan video D & D yang lebih lama menggunakan sistem edisi kedua Dungeons and Dragons ‘. Dengan Baldur’s Gate 3 tahun ini, siri ini akan mengadopsi peraturan edisi kelima D & D & D, boleh dikatakan lebih mudah untuk pemain baru kerana bahan sumber lebih halus berbanding dengan siaran terdahulu. Memainkan permainan video D & D ini juga dapat membantu anda memahami cara bermain D & D dan kempennya di atas meja, dengan keselesaan mengetahui anda mempunyai sokongan digital untuk membantu anda memahami mekanik dan permainan.

Walaupun agak dilupakan semasa pelepasan asalnya, Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara adalah koleksi permainan EM-Up Beat ‘. Menggabungkan kedua-dua Dungeons & Dragons: Tower of Doom and Dungeons & Dragons: Shadow Over Mystara, koleksi ini menawarkan pengalaman duit syiling arked ketika anda melawan bos seperti troll, naga dan archlich di banyak peringkat.

Walaupun penyesuaian ini bergerak jauh dari format RPG klasik yang sering dikaitkan dengan D & D, permainan ini adalah ketagihan terima kasih kepada perpaduan huru -hara yang luar biasa, serangan dan serangan ajaib yang membantu menyampaikan konflik epik yang dialami dalam kempen tablet.

Sekiranya anda ingin menjauhkan diri dari tetapan RPG tradisional sebagai pertukaran untuk sesuatu yang serupa dengan Teenage Mutant Ninja Turtles: Revenge Shredder atau Jalan Rage 2, penyesuaian permainan video D & D ini adalah untuk anda.

Ada pada: Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360, Wi-U

Beli Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara pada Fanatik.

5. Icewind dale: edisi dipertingkatkan

“Realiti kewujudan di Icewind Dale memang keras, persekitaran yang tidak dapat dilupakan, di mana satu kesilapan akan membebankan hidup anda.”

Pertama dikeluarkan pada tahun 2000, Icewind Dale berlaku di Alam Terlupa, di mana anda dan pesta pengembaraan anda perlahan -lahan menggali plot yang mengancam sepuluh bandar Icewind Dale dan seterusnya.

Walaupun berkongsi formula enjin dan permainan yang sama seperti Gate Baldur, Icewind Dale tidak mempunyai persamaan dengan Baldur’s Gate. . Seperti yang dirujuk oleh Icewind Dale, Dungeon & Dragon Ruleset Advanced, pertempuran hampir tidak dapat ditandingi.

.

Memandangkan banyak permainan video Dungeons & Dragons RPG ini keluar pada tahun 1990-an dan 2000-an, ramai yang telah melihat pelepasan semula di bawah spanduk edisi yang dipertingkatkan, yang membolehkan kebolehcapaian diperbaharui. Di samping itu, terdapat kemas kini grafik, integrasi mod yang lebih mudah dan kandungan tambahan dalam siaran ini, menjadikan pemilihan permainan video D & D klasik lebih mudah dimainkan daripada sebelumnya.

Ada pada: Microsoft Windows, Mac OS, Linux, iOS, Android, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One

Beli Icewind Dale: Edisi Dipertingkatkan pada Fanatik.

.

“Sekiranya tidak ada yang lain, anda membuktikan bahawa kecerdasan tidak sesuai dengan keberanian dan kemahiran.”

Pertama yang dikeluarkan oleh BioWare pada tahun 2002, Neverwinter Nights didasarkan pada tetapan kempen Dungeons & Dragons Forgotten Realms, mengamalkan format rolling dadu yang sama untuk menentukan secara rawak pertempuran dan penggunaan kemahiran.

Walaupun ia tidak mencukupi untuk menawarkan kempen pemain tunggal yang sangat mengasyik. .

Untuk melihat kandungan ini sila dapatkan penargetan kuki. Urus tetapan kuki

Sekiranya anda mahu, anda boleh berkhidmat sebagai tuan penjara bawah tanah, menjalankan pemain melalui ciptaan anda secara real-time untuk pengalaman Dungeons & Dragons yang berbeza namun lebih mendalam. .

.

Ada pada:

.

. Pintu Baldur: Edisi yang dipertingkatkan

! Saya BESAR! ! Pedang untuk semua orang!”

. . .

Apa yang Membuat Gerbang Baldur seperti entri ikonik ke dalam permainan video RPGS adalah pelbagai pilihan ketika menghampiri kempen. Anda benar -benar boleh membenamkan diri di pintu gerbang Baldur – sama ada ia melawan kumpulan yang tidak teratur atau mentolerir dialog Jan Jansen dan obsesi lobaknya yang tidak sihat, butir -butir ini meminjamkan pengalaman bangunan dunia yang luar biasa ketika bermain permainan.

Walaupun Gerbang Baldur yang asal tidak berumur yang terbaik, edisi yang dipertingkatkan menawarkan peningkatan visual yang ketara sambil menambah kisah -kisah yang sangat baik dari pengembangan Pantai Sword, ditambah dengan mod multiplayer yang dirombak di mana anda boleh bermain secara kerjasama dengan pemain lain dengan pemain lain dengan pemain lain. Walaupun pepijat sekali -sekala, Baldur’s Gate: Enhanced Edition menawarkan pengalaman yang paling lancar kerana anda tidak dibatasi oleh masa pemuatan yang rumit yang berkaitan dengan menggunakan CD untuk bermain permainan. Juga, sangat disyorkan anda merekrut Minsc ke parti anda bukan sahaja untuk dinamik lucu dengan Boo, tetapi kerana dia adalah salah satu watak yang lebih serba boleh yang anda dapat dalam pesta anda.

Microsoft Windows, Linux, Android, iOS, Mac OS, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One

Beli Pintu Baldur: Edisi Dipertingkatkan pada Fanatik.

2. Baldur’s Gate II: Edisi Dipertingkatkan

“Boo suka hutan, tetapi minsc? Oh, setiap kali boo bermain di daun, minsc harus memberi dia mandi yang lain.

Walaupun pujian kritis gerbang Baldur pertama, sekuelnya dengan mudah mengikuti kejayaan dengan Baldur’s Gate II: Shadows of AMN.

Plot Baldur’s Gate II mengikuti secara langsung selepas yang pertama, di mana watak anda bangun terkunci dalam sangkar, tertakluk kepada eksperimen yang dahsyat yang dilakukan oleh ahli sihir jahat. Walaupun tetingkap pembangunan yang lebih pendek berbanding dengan pendahulunya, Baldur’s Gate II menawarkan pelbagai persekitaran yang berbeza sambil memelihara edisi kedua Dungeons & Dragons Ruleset yang menjadikan yang pertama sangat disayangi oleh banyak.

Salah satu lelaran permainan video D & D yang paling disayangi ialah Planescape: Siksaan. . Planescape: Tombol adalah RPG tradisional dengan cerita yang sangat terperinci dalam The Advanced Dungeons & Dragons Multiverse of Planescape. Anda bermain sebagai The Nameless One, watak yang mencari pelepasan dari kutukan keabadian, yang mengikat mereka ke multiverse sehingga kutukan berakhir.

Cabutan yang paling menonjol ke Planescape: siksaan adalah bagaimana ia bersandar ke arah interaksi dan dialog peribadi, yang boleh berbeza -beza bergantung pada bagaimana anda memberikan titik atribut kepada watak anda. Sekiranya anda selepas pengalaman lengkap, mencipta watak dengan kecerdasan tinggi, karisma dan kebijaksanaan akan menawarkan pilihan dialog terbaik untuk menyokong pembangunan dunia yang hebat yang disediakan oleh permainan.

Seperti mana -mana kempen D & D, anda boleh merekrut ahli ke pesta anda di mana mages, pencuri dan juga tengkorak terapung, bercakap boleh membantu anda dalam pertempuran. Sekiranya anda berharap untuk sesuatu dengan pertempuran yang mendalam, maka Icewind Dale adalah alternatif yang lebih sesuai, seperti Planescape: Pencerobohan Terbaik melalui Dialog dan Pembangunan Dunia.

Sama dengan Baldur’s Gate dan Neverwinter Nights, Planescape: Tormen menerima rawatan edisi yang dipertingkatkan pada tahun 2017, memberikan grafik dan akses yang dikemas kini pada konsol dan peranti yang lebih baru.

Ada pada: Microsoft Windows, Linux, Android, iOS, Mac OS, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One

Beli Planescape: Tombol – Edisi Dipertingkatkan pada Fanatik.