Permainan Detektif Terbaik | PC Gamer, permainan detektif terbaik untuk Windows PC

Permainan detektif terbaik untuk tingkap PC

Disco Elysium adalah RPG detektif yang mendalam di mana anda memainkan peranan mabuk mabuk, cuba menyelesaikan pembunuhan di bandar gaya Paris yang penuh dengan merayap dan pemabuk. Dengan sistem penciptaan watak yang sangat mendalam, anda boleh memilih cara mendekati setiap situasi semasa anda menginterogasi suspek dan mengikuti petunjuk. Permainan ini mempunyai penulisan yang sangat baik, pemeriksaan kemahiran, proses pemikiran, perbualan dan visual yang indah.

Permainan detektif terbaik di PC

Permainan detektif terbaik

Terdapat beberapa perkara yang lebih menyeronokkan dalam karya fiksyen daripada misteri yang baik. Jenayah mustahil yang menjadikan gear di otak anda. Pembunuhan yang tidak dapat dijelaskan, penghilangan misteri, dan teka -teki yang membingungkan. Dan semasa membaca atau menonton cerita-cerita seperti novel, rancangan TV, atau filem adalah banyak keseronokan, permainan membiarkan anda melangkah lebih jauh dan mengambil bahagian dalam siasatan sendiri, mengalami kepuasan untuk memecahkan kes pertama. Permainan berikut adalah contoh terbaik maya yang boleh anda mainkan di PC hari ini.

Blade Runner
Westwood Studios / 1997
Seorang pelari bilah rookie memburu replika penyangak di jalan-jalan yang direndam hujan di Los Angeles masa depan. Cerita ini mencerminkan filem itu terlalu rapat, tetapi McCoy lebih banyak mengesan daripada Deckard. Kebanyakan permainan dibelanjakan untuk menjelajahi bandar untuk petunjuk dan menginterogasi suspek, dan atmosfera benar -benar luar biasa, sempurna menangkap suasana gelap dan melankolis filem.

L.A. Noire

. . .


Hiburan Sempurna / 1999
Berdasarkan novel-novel fantasi komik Terry Pratchett, ini adalah keseronokan yang menyeronokkan dari fiksyen detektif keras. Ini kebanyakannya permainan tentang bercakap dengan orang, bersandar pada mereka untuk petunjuk, dan membuka barisan penyiasatan baru untuk lebih dekat dengan kebenaran -yang sebenarnya menjadikannya permainan detektif yang lebih baik daripada kebanyakan. Dan kota ankh-morpork yang sangat gelap sangat atmosfera.

Tulang belakang
Eggnut / 2021
Ini permainan pengembaraan sampingan yang cantik, atmosfera ini, Howard Lotor, seorang detektif yang lelah, trenchcoat-clad di Philip Marlowe Mould klasik-yang juga raccoon. ? Kenapa tidak. Terdapat beberapa perkara detektif yang kemas di sini, seperti membuat anda benar -benar membuat kesimpulan dari bukti yang anda kumpulkan, bukannya permainan yang hanya memilih maklumat yang relevan untuk anda secara automatik.

Grim Fandango
LucasArts / 1998
Terletak di Tanah Orang Mati, Grim Fandango melihat jurujual yang bergelut Manny Calavera semakin berpintal dalam konspirasi yang teduh. Fikirkan Glengarry Glen Ross bertemu Casablanca, tetapi dengan rasa humor Tim Schafer. Ini bukan permainan detektif tradisional seperti beberapa permainan lain di sini, tetapi visual dan suasana begitu penuh dengan imej noir filem yang dirasakan seperti satu.

Dame dimuatkan
Perisian Beam / 1996
Permainan FMV 90 -an ini mempunyai beberapa tindakan yang benar -benar hebat dan kesukaran menghukum, tetapi ia adalah pandai mengambil genre detektif. Jam sentiasa berdetik ketika anda bermain, dan kehilangan peristiwa tertentu dapat menutup petunjuk, menjadikan kes itu tidak dapat diselesaikan. Mengecewakan, tetapi ia membawa rasa mendesak untuk siasatan anda semasa anda memburu petunjuk dengan tarikh akhir selamanya menjulang.

Tex Murphy: Di bawah Bulan Pembunuhan
Perisian Akses / 1994
Dengan soundtrack jazznya yang licik, monolog yang cerah, dan wira yang memakai trenchcoat, di bawah bulan membunuh adalah penghormatan kepada filem noir-tetapi ditetapkan di San Francisco pada masa depan tahun 2042. Murphy, pi yang direndam minuman keras pada nasibnya, tiba-tiba mendapati dirinya di sisi yang salah dari kultus kiamat. Gabungan persekitaran 3D dan FMV tindakan langsung sangat 1990-an.

Gemini Rue

Pengembaraan cyberpunk ini ditetapkan pada masa akan datang, berlangsung di planet yang jauh di sistem Gemini. Dalam persekitaran bandar yang diilhamkan oleh Runner Runner Runny, ia mengikuti polis Azriel Odin ketika dia mencari abangnya yang hilang. Dan akhirnya kisahnya menjadi watak yang lain, sangat berbeza dimainkan. Ini adalah entri lain yang bukanlah permainan detektif, tetapi mempunyai rasa satu.

Naratif

Kisahnya
Sam Barlow / 2015
Dalam pengembaraan FMV yang bergaya ini, anda mengambil jalan yang tidak linear melalui misteri dengan mencari arkib klip video yang berpecah-belah-dan cerita menjadi lebih jelas dengan masing-masing. . Dan menyusun cerita itu benar -benar membuat anda berasa seperti seorang detektif.

Ke laut!
Inkle / 2021
Veronica Villensey telah membunuh suaminya dalam darah sejuk, dan anda akan membantunya melepaskannya. Ini adalah premis syaitan Overboard, permainan fiksyen interaktif yang luar biasa dari Inkle, studio di belakang 80 hari. Pandai, ini adalah permainan detektif secara terbalik. Daripada menyelesaikan pembunuhan, anda menutupnya, dan membantu Veronica melepaskan diri dengan jenayah itu sangat memuaskan.

Orwell
Osmotic Studios / 2016
Di Dystopian Orwell (apa lagi yang akan menjadi tajuk seperti itu) anda seorang ejen kerajaan yang diberi kebenaran untuk membuang kehidupan peribadi rakyat, menggali melalui perbualan peribadi, e -mel, dan profil media sosial untuk menafikan jenayah terhadap negara pada mereka. Ini adalah thriller konspirasi yang meluas, dan melemparkan kelainan dan kejutan yang cukup untuk menjaga sesuatu yang menarik.

Pembunuhan sakit
EQ Studios / 2017
Banyak permainan dalam senarai ini sangat bagus simulasi Menjadi seorang detektif, tetapi kultus kegemaran The Painscreek Killings adalah salah satu dari beberapa di mana anda sebenarnya harus menjadi . Terletak di bandar Amerika yang terbengkalai pada tahun 1990 -an, anda bermain sebagai seorang wartawan yang menyiasat siri pembunuhan, dan anda benar -benar perlu menggunakan fikiran anda, secara intuitif menggabungkan petunjuk bersama, untuk mendapatkan apa -apa jenis resolusi daripada itu.

Menipu
Separuh Mermaid / 2019
Dalam susulan ini kepada kisahnya, anda diberi akses kepada arkib panggilan video yang direkodkan secara rahsia yang diambil dari komputer riba dan telefon bimbit dari empat orang yang sangat berbeza. Jiwa -jiwa yang bermasalah ini adalah orang asing yang lengkap untuk anda, kehidupan mereka misteri total. Tetapi pada akhir permainan, anda akan mengenali mereka dengan intim, dan akan menemui beberapa kebenaran yang mengejutkan mengenai kehidupan mereka.

Virginia
Keadaan berubah / 2016
Dalam permainan pengembaraan minimalis yang bergaya ini, anda bermain sebagai ejen FBI yang menyiasat kehilangan di Virginia luar bandar. Ini adalah satu siri vignettes orang pertama yang pendek, dijahit bersama dengan penyuntingan gaya TV yang tajam. Permainan ini benar -benar linear, selalunya kesalahan, tetapi cara yang menarik misteri membongkar dan kekuatan watak -watak yang dibuat untuknya -dan semua tanpa satu baris dialog.

Komedi

Sam & Max melanda jalan
LucasArts / 1993
Pengembaraan ini mengikuti detektif bebas Sam (anjing) dan Max (arnab) ketika mereka menjejaki Bigfoot yang hilang dari karnival. Kes ini membawa mereka ke seluruh Amerika Syarikat, dan ia benar -benar lucu sepanjang masa. Wira kami adalah detektif dengan perdagangan, Sam & Max lebih selaras dengan pengembaraan LucasArts yang lain dari era, dengan teka -teki item yang tidak masuk akal dan lompatan logik liar.

Hypnospace Outlaw

Anda seorang detektif internet, yang ditugaskan untuk memburu kandungan haram di hipnospeksi yang diilhamkan oleh Geocities. Internet simulasi ini (dan lucu) yang diilhamkan oleh zaman kegemilangan web, menyembunyikan semua jenis kandungan haram, dan anda benar -benar perlu bekerja untuk mencari bahan yang menyinggung, menyusup kolektif penggodam, mencari halaman tersembunyi, dan kata laluan retak.

Detektif Darkside
Spooky Doorway / 2017
. Anda bermain sebagai Francis McQueen, dan bersama dengan sidekick dan foil dooley, anda menyelesaikan kes-kes dengan elemen supernatural yang tersembunyi, seperti X-Files Goofier. Komposer FTL Ben Prunty juga menyediakan soundtrack yang sangat baik dan atmosfera.

Sejarah

Ekspres terakhir
Productions Kereta Merokok / 1997
Tetapkan di atas Orient Express pada tahun 1914, The Last Express adalah thriller jenayah yang luar biasa dengan struktur masa nyata yang unik. . . Elemen masa boleh menjadi tekanan pada mulanya, tetapi ia patut bertahan dengan.

Sherlock Holmes: Jenayah & Hukuman

. Petunjuk yang dikumpulkan dari permainan yang sangat terperinci, adegan jenayah atmosfera boleh disusun bersama di Istana Minda Holmes -dan kesimpulan yang anda ambil dari hubungan ini mungkin tidak selalu betul, bermakna anda boleh memasukkan jenayah pada orang yang salah jika potongan anda cacat.

Kgb

Permainan pengembaraan yang agak kabur ini, yang dinamakan semula sebagai konspirasi untuk pelepasan CD-ROM, melihat anda bekerja di dalam KGB pada akhir Perang Dingin, cuba menyingkirkan rasuah. Sangat berbeza mengambil genre detektif, dan secara kejam, menghukum sukar terima kasih kepada struktur masa nyata. Sekiranya anda memainkan versi CD-ROM, anda mendapat cutscenes FMV yang dibintangi Donald Sutherland sebagai ayah anda.

Pengumpul bunga
Permainan mi’pu’mi / 2020
. Anda bermain sebagai bekas Cop di kerusi roda yang menyaksikan pembunuhan dan membawanya sendiri untuk memecahkan kes itu. Ini adalah misteri yang menarik, dan mengajar anda sedikit tentang sejarah dan politik pasca-franco Sepanyol dalam proses.

Supernatural

Pulangan Obra Dinn
Lucas Pope / 2018
Kram Obra Dinn telah hilang secara misteri, dan anda telah dihantar untuk menyiasat. Anda boleh mengkaji semula momen yang tepat mengenai kematian seseorang, dan melalui vignettes ini anda bersama -sama nama mereka, bagaimana mereka meninggal, dan siapa yang bertanggungjawab. Ini adalah permainan detektif yang sangat memuaskan kerana ia mempercayai anda untuk menyelesaikan setiap misteri sendiri tanpa memegang tangan.

Hortikultur pelik
Viking Buruk / 2022
Setelah mewarisi kedai tumbuhan di bandar kecil yang tenang tetapi ganjil, anda perlu mengenal pasti tumbuhan yang luar biasa yang diminta oleh pelanggan anda. Saya tahu, ia tidak terdengar seperti permainan detektif, tetapi sebenarnya. Ikuti petunjuk untuk mencari tumbuhan baru, memeriksa bunga, daun, batang, kelopak, dan mentol rapat untuk mengenal pasti mereka, dan menanam koleksi kedai anda. Terdapat misteri yang besar dan mistik di tengah -tengah hortikultur pelik, tetapi hanya tindakan kecil mencari tumbuhan baru dan memikirkan apa itu dan apa yang dilakukannya sangat memuaskan.

Pembunuh Syurga
Kaizen Game Works / 2020
Permainan detektif asli dengan soundtrack pembunuh, di mana anda bebas untuk menyiasat dengan syarat anda sendiri. Anda meneroka pulau tropika yang jelas dan sangat pelik pada kadar anda sendiri, mengambil petunjuk dalam apa -apa perintah, dan membuat pautan untuk menyelesaikan pembunuhan beramai -ramai. Ini menjadikan meneroka sangat bermanfaat, dan sekeping bukti tunggal dapat mengubah persepsi anda sepenuhnya mengenai kes itu.

Tidak pernah berlaku
Wadjet Eye Games / 2018
Pengembaraan Supernatural ini dari Veteran Genre Wadjet Eye Games melihat anda bergabung. . Jalan -jalan yang bayangan di New York membuat suasana yang menggembirakan, dan permainan ini mencampurkan ajaib dan biasa dengan cemerlang.


Permainan Akses / 2010
Mengambil inspirasinya, sekurang -kurangnya di paras permukaan, dari siri TV Twin Peaks, ini adalah salah satu permainan paling pelik di PC. Ini kisah seorang ejen FBI yang memburu pembunuh bersiri di sebuah bandar kecil Amerika, dan struktur separuh masa nyata bermakna anda mempunyai masa yang terhad untuk menyiasat adegan jenayah dan suspek grill. Ia sangat menggembirakan, tetapi bergantung pada siapa yang anda minta, itu semua sebahagian daripada daya tarikannya.

Serigala di antara kita
Permainan Telltale / 2013
Pengembaraan episod ini dari Telltale mempunyai filem noir yang berbeza. Ia ditetapkan di dunia di mana watak -watak dongeng adalah nyata, tinggal secara rahsia di New York. Kepala gadis yang terputus di depan pintu Bigby Wolf mencetuskan misteri. . Akhirnya memuaskan menyelesaikan plot, tetapi tidak ada pilihan yang tepat, dan tidak ada kemenangan.

Bandar tenggelam
Frogwares / 2021
Permainan detektif dunia terbuka yang diilhamkan oleh Lovecraft ini dari Sherlock pemaju Frogwares. Ia meminjam beberapa sistem penyiasatan dan potongan yang sangat baik Holmes, tetapi menambah sentuhan seram kosmik,. Ia tidak berjaya sepenuhnya, dikecewakan oleh penulisan yang lemah dan pertempuran yang membosankan. Tetapi ada beberapa pengesan hebat di sini, dan suasana bandar sangat suram dan atmosfera.

RPG

The Witcher 3: Wild Hunt

Geralt of Rivia pada dasarnya adalah gumshoe fantasi, yang memulakan kebanyakan pencarian dengan menggunakan deria witchernya untuk mencari petunjuk. Dia juga mempunyai suara kasar dan cara yang lelah dari detektif noir filem. Menyelesaikan pembunuhan, mengakar rasuah, dan mendedahkan pembohong hanyalah beberapa aktiviti seperti batang yang dia lakukan. Keluarkan semua perkara fantasi dan beberapa pencarian hanya misteri detektif lurus.

Disco Elysium
ZA / UM / 2019
. Detektif anda yang lapang mengasah diri dari permaidani dan memulakan proses yang susah payah untuk memusnahkan fikirannya yang patah bersama -sama, sementara pada masa yang sama cuba menyelesaikan pembunuhan yang mengerikan dan melepaskan konspirasi yang rumit. Seni cantik, tulisan yang luar biasa, dan rasa humor hitam yang tidak jelas menjadikan disko Elysium sebagai klasik moden yang benar.

Pengembaraan. . Dia bukan detektif -dia seorang pengarang menyelidik buku -tetapi itu tidak menghalangnya daripada mempelajari adegan jenayah dan menginterogasi suspek ketika dia memburu kebenaran. .

Pedang Patah: Bayang -bayang Templar
Perisian Revolusi / 1996
Seorang pelancong hampir terbunuh ketika badut meniup kafe Paris, dan dia mengambilnya untuk mencari pelakunya. Pedang patah menenun sejarah dunia nyata dengan kisah kultus dan konspirasi yang mencengkam. Ini adalah pengembaraan dunia, yang membuang anda ke lokasi yang tidak dapat dilupakan termasuk pasaran Syria ke pub negara Ireland, dan keseimbangan misteri dan humornya sempurna.

Shivah

Shivah mempunyai wira yang tidak mungkin seorang rabbi pertengahan umur. Ia pendek, tetapi ia luar biasa dalam kekurangan tangannya. Seorang bekas ahli rumah ibadatnya telah dibunuh dalam keadaan misterius, dan dia mengambilnya untuk mengetahui mengapa. Ini cerita matang yang berkaitan dengan isu -isu iman dan moral, tetapi dengan beberapa jenaka juga. Pastikan anda memainkan Edisi Kosher yang dipertingkatkan.

Menara Tangle
Permainan SFB / 2019
. Ia mempunyai misteri yang hebat dengan banyak kelainan dan giliran yang menyeronokkan, Grimoire dan Sally membuat duo detektif yang sempurna, dan seni itu cantik. Nada yang ringan dan menyerap misteri menjadikan ini keseronokan yang nyata untuk dimainkan.

Taman Thimbleweed
Kotak mainan yang dahsyat / 2017
Ejen Persekutuan Ray dan Reyes menyiasat pembunuhan di bandar terpencil Taman Thimbleweed. Badan ditemui terletak di bawah jambatan di pinggir bandar, tetapi tidak ada penduduk tempatan yang tahu apa -apa mengenainya, atau bahkan siapa mangsa. Ia menyerang keseimbangan antara memberi anda petunjuk dan membuat anda melakukan kerja keras, yang membuat menyelesaikan teka -teki yang rumit sangat memuaskan.. Anda bermain sebagai penyiasat yang boleh menggunakan pembesaran untuk membantunya menyelesaikan rentetan pembunuhan misteri -termasuk keupayaan untuk merasakan ketika seseorang berbohong atau mengetahui lebih lanjut mengenai sesuatu maka mereka membiarkan. Kisahnya hebat, dunia ini direalisasikan dengan baik, dan pengesan berteknologi tinggi sangat menyeronokkan.


KCET / 2002
. Curio pelik dengan beberapa idea yang sangat menarik. .

Fahrenheit
Impian Quantic / 2005
Sebelum itu semua memanjakan dan ghaib di titik tengah, Fahrenheit adalah thriller jenayah yang cemerlang. . Kekacauan permainan yang keliru, tetapi satu dengan beberapa saat yang menonjol. Juga mempunyai soundtrack oleh Angelo ‘Twin Peaks’ Badalenti.


Kitfox Games / 2020
Dalam permainan detektif yang luar biasa ini, anda bermain sebagai exorcist digital yang tugasnya adalah untuk menghapuskan orang berdosa dan menghilangkan syaitan. Syaitan -syaitan ini memaksa orang untuk melakukan jenayah yang dahsyat, termasuk pembunuhan, di mana sedikit detektif masuk. Ia terlalu cepat, tetapi ini adalah permainan detektif yang menyeronokkan dengan beberapa idea yang sejuk, seperti kesaksian saksi dan suspek yang dibentangkan sebagai garis masa interaktif.

Danganronpa: mencetuskan Happy Havoc
Spike Chunsoft / 2016
. Terperangkap di sekolah, satu -satunya cara untuk melarikan diri adalah membunuh pelajar lain dan menjauhkannya. Dan apabila pelajar mula mati, terpulang kepada anda untuk mencari petunjuk, temu ramah orang, kemudian buat kes terakhir anda di mahkamah. .


Capcom / 2019
Dalam trio novel visual yang lucu ini, anda bermain sebagai peguam yang tidak takut untuk mendapatkan tangannya kotor. Anda menghabiskan banyak masa anda di luar ruang sidang yang mengamuk di sekitar adegan jenayah untuk petunjuk, menginterogasi orang, dan membina kes. Dan sebaik sahaja anda menyusun semuanya bersama -sama, mengambil bukti anda ke mahkamah dan menyerang suspek dengan fakta yang sejuk dan sukar adalah keseronokan.

Pembunuhan oleh nombor
Mediatonik / 2020
Drama Jenayah Bahagian, Antologi Picross Bahagian, Pembunuhan oleh Nombor adalah gabungan novel visual dan teka -teki misteri yang mengejutkan. Ia mempunyai watak-watak yang berpakaian tajam, bekas suami sampah, detektif berduri, pertunjukan anugerah mewah, dan robot comel. . Fikirkan Phoenix Wright: Ace Attorney, tetapi dengan lebih banyak pembunuhan dan banyak lagi matematik.

AI: fail somnium
Spike Chunsoft / 2019
. . Beberapa humor adalah sedikit crass, tetapi suasana yang muram, arah seni yang terang, dan cerita berpusing menjadikan ini bernilai menyiasat.

The Great Ace Attorney Chronicles

Di Meiji Era Jepun dan Victoria London, koleksi dua Prequel Ace Ace ini adalah salah satu permainan detektif yang paling hangat dalam senarai kami. Ia mempunyai skrip yang bersemangat, lucu, reka bentuk watak yang luar biasa dan animasi, kes yang tidak dapat diramalkan, dan pertempuran bilik mahkamah yang sibuk. .

Peguam Aviary

Diilhamkan oleh Sukan Peguam Ace, Battler Burung Burung yang Berasaskan Burung ini juga mempunyai penyiasatan adegan jenayah yang adil. Ditetapkan di Paris pada tahun 1840 -an, anda mesti mengumpulkan petunjuk, membina pertahanan, kemudian membentangkannya di mahkamah. Tetapi, dengan menariknya, mungkin gagal untuk mengerikan dan mempunyai kes yang dibuang, yang menambahkan bahaya yang menyeronokkan (dan kadang -kadang tertekan) ke percubaan yang ketat dan menyeronokkan permainan.

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Permainan detektif terbaik untuk tingkap PC

Main Video: Hypnospace Outlaw Tangkapan Tangkapan HypnospaceTangkapan Tangkapan HypnospaceTangkapan Tangkapan Hypnospace

Nintendo Switch PlayStation 4 Xbox One PC Windows Mac OS Linux

Hypnospace Outlaw adalah permainan yang unik yang membawa anda ke dunia Internet awal sekitar tahun 1999. Sebagai moderator komuniti hipnospace yang diberikan, anda perlu menyiasat perdagangan yang tidak diluluskan, menyerang imej dan pautan dengan pelanggaran hak cipta dan halaman melalui blog dan projek peribadi. Anda akan meneroka penyemak imbas web serta desktop yang disesuaikan dengan program dan dokumen, sambil perlu mengimbas rujukan dan pengalihan.

 • Tetapan permainan yang unik di internet awal
 • Kerja detektif penyiasatan
 • Melibatkan jalan cerita
 • Komedi kitsch mata
 • Dibina dengan elemen dunia yang konsisten
 • Palet warna terhad
 • Karya Seni Pixelated Grainy
 • Detektif
 • alternatif
 • konspirasi
 • simulasi
 • Lucu
 • dalam talian
 • teka -teki
 • 1990 -an

Perlawanan yang baik + 66 perlawanan buruk – 63

Hilang penghakiman (2021)

Main Video: Hilang Penghakiman Tangkapan skrin penghakiman yang hilangTangkapan skrin penghakiman yang hilangTangkapan skrin penghakiman yang hilang

Xbox One Xbox Series X PlayStation 4 PlayStation 5 Windows PC

Hilang Penghakiman adalah permainan pengembaraan tindakan yang ditetapkan dalam kisah gelap dan lucu yang penuh dengan kelainan, dengan visual dan animasi yang hebat. Terokai dua bandar yang menakjubkan dengan banyak pencarian sampingan, kedai dan tempat makan, sambil melawan anggota geng, pelajar yang bermasalah dan banyak lagi. Tukar antara tiga gaya tempur yang berbeza untuk menaik taraf statistik dan kemahiran anda. Nikmati permainan mini yang terinspirasi detektif, kembalinya perlumbaan drone, ditambah sekumpulan permainan sistem induk untuk mengumpul dan bermain.

 • Kisah Hebat dengan watak yang disukai
 • Pencarian sampingan yang menyeronokkan
 • Sistem tempur yang lancar
 • Beberapa detik pemecahan rendaman
 • Trik skateboard terhad
 • Beberapa undertones mungkin tidak baik dengan semua orang
 • Memilih Kunci Mini-Permainan Mini
 • Detektif
 • Skateboard
 • bertarung
 • pertempuran
 • jenayah
 • Brawler
 • misteri
 • Stealth
 • spin-off
 • parkour
 • berasaskan giliran

Perlawanan yang baik + 80 perlawanan buruk – 118

Kes Golden Idol (2022)

Main Video: Kes Golden Idol Tangkapan skrin kes idola keemasanTangkapan skrin kes idola keemasan

Mac OS PC Windows Nintendo Switch

Dalam kes Golden Idol, anda mengambil peranan seorang detektif yang ditugaskan untuk menyiasat beberapa kes yang berkaitan dengan idola keemasan misterius. Anda mesti menyusun bukti dari meja beku di setiap tempat jenayah dan menyelesaikan teka -teki untuk menjelaskan apa yang berlaku.

 • Teka -teki inovatif
 • Pelaksanaan elegan
 • Karya seni asas
 • Memerlukan kecenderungan potongan yang mungkin sukar bagi sesetengah pemain
 • Detektif
 • penyiasatan
 • Thriller
 • konspirasi
 • titik-dan-klik

Perlawanan yang baik + 27 perlawanan buruk – 49

Pulangan Obra Dinn (2018)

Main Video: Pulangan Obra Dinn Tangkapan Tangkapan Pulangan Obra DinnTangkapan Tangkapan Pulangan Obra DinnTangkapan Tangkapan Pulangan Obra Dinn

PC Windows Xbox One PlayStation 4 Nintendo Switch Mac OS

. . Permainan ini menampilkan kerja Foley yang menakjubkan, akting suara, dan skor untuk menetapkan nada. Pemain mesti menggunakan alasan deduktif mereka untuk membongkar apa yang berlaku kepada semua penumpang di atas kapal.

 • Unsur misteri memerlukan penaakulan deduktif yang baik
 • Kerja dan suara yang cemerlang dan akting suara
 • Visual inovatif yang diilhamkan oleh permainan komputer awal
 • Sudut ghaib menambah tipu muslihat dan ketegangan
 • Nilai replay yang tinggi
 • Kawasan terhad di sekitar setiap adegan mengehadkan penjelajahan
 • Detektif
 • misteri
 • teka -teki

Perlawanan yang baik + 87 perlawanan buruk – 96

Polis Ayam (2020)

Main Video: Polis Ayam Tangkapan tangkapan air polisTangkapan tangkapan air polisTangkapan tangkapan air polis

PC Windows Xbox One PlayStation 4 Nintendo Switch iOS iPhone Stadia PlayStation 5 Mac OS

Polis Ayam – Cat Merah! adalah permainan pengembaraan luar dan novel visual yang membawa anda ke bandar Clawville sebagai detektif swasta Sonny Featherland dan rakannya, Marty MacChicken menyiasat kes. Ikuti mereka ketika mereka bertemu dengan para penghuni yang kurang ajar, menginterogasi suspek dan menyiasat adegan jenayah di noir yang rebus ini.

 • Dibuat dengan baik
 • Cerita Cemerlang disokong oleh Pelakon Suara Baik
 • Kekurangan awal melihat kepala haiwan di badan manusia
 • Tindakan minimum dengan hanya minigames sekali -sekala
 • Detektif
 • Visual-novel
 • Noir
 • misteri
 • titik-dan-klik

Perlawanan yang baik + 95 perlawanan buruk – 119

Penghakiman (2018)

Tangkapan Skrin PenghakimanTangkapan Skrin PenghakimanTangkapan Skrin Penghakiman

PlayStation 4 Xbox One iOS iPhone Android PC Windows Stadia Xbox Series X PlayStation 5

Berjuang untuk kebenaran dan mengungkap jenayah berpintal yang berjalan jauh di bawah permukaan Tokyo. Dalam thriller undang -undang ini, keseimbangan antara keadilan dan belas kasihan di tepi.

 • Detektif
 • bertarung
 • Drama
 • pertempuran
 • spin-off
 • naratif

Perlawanan yang baik + 104 perlawanan buruk – 110

Disco Elysium: Potongan Akhir (2021)

Main Video: Disco Elysium: Potongan Akhir Tangkapan Tangkapan Disco Elysium: Potongan AkhirTangkapan Tangkapan Disco Elysium: Potongan AkhirTangkapan Tangkapan Disco Elysium: Potongan Akhir

PlayStation 5 Xbox Series X Xbox One Nintendo Switch Stadia Mac OS PC Windows PlayStation 4

Disco Elysium – The Final Cut adalah permainan permainan peranan yang terobosan. Anda seorang detektif dengan sistem kemahiran yang unik di pelupusan anda dan seluruh bandar untuk mengukir jalan anda. Soal siasat watak yang tidak dapat dilupakan, pembunuhan retak atau mengambil rasuah. Menjadi wira atau bencana mutlak manusia.

 • RPG
 • Detektif
 • politik
 • isometrik
 • cerita
 • jenayah
 • dadu
 • pilihan
 • naratif
 • politik
 • Lucu
 • tablet
 • kaya

Perlawanan yang baik + 66 perlawanan buruk – 75

Disco Elysium (2019)

Tangkapan skrin disko elysium Tangkapan skrin disko elysium Tangkapan skrin disko elysium

Disco Elysium adalah RPG detektif yang mendalam di mana anda memainkan peranan mabuk mabuk, cuba menyelesaikan pembunuhan di bandar gaya Paris yang penuh dengan merayap dan pemabuk. Dengan sistem penciptaan watak yang sangat mendalam, anda boleh memilih cara mendekati setiap situasi semasa anda menginterogasi suspek dan mengikuti petunjuk. Permainan ini mempunyai penulisan yang sangat baik, pemeriksaan kemahiran, proses pemikiran, perbualan dan visual yang indah.

 • Kedalaman perkembangan watak
 • Kisah dan persekitaran yang kaya
 • Perbualan surreal
 • Visual cantik dan suara yang bertindak
 • Pepijat sekali -sekala
 • Sistem inventori yang rumit
 • RPG
 • Detektif
 • dadu
 • politik
 • isometrik
 • tablet
 • misteri
 • kemahiran
 • ketinggalan zaman

Perlawanan yang baik + 34 perlawanan buruk – 71

Trik Hantu: Detektif Phantom (2023)

Main Video: Ghost Trick: Phantom Detective Tangkapan skrin hantu hantu: Detektif PhantomTangkapan skrin hantu hantu: Detektif PhantomTangkapan skrin hantu hantu: Detektif Phantom

Nintendo Switch iOS iPhone Xbox One PlayStation 4 Windows PC

Dalam Ghost Trick: Phantom Detective, anda hantu menyelesaikan misteri pembunuhan anda sendiri sebelum matahari terbit. Dengan manipulasi masa, pemilikan objek, dan teka-teki minda, anda akan mendedahkan cerita yang penuh dengan kelainan dan giliran. Remaster HD ini menawarkan pengalaman visual yang dinaik taraf, pengaturan muzik baru, dan galeri karya seni, menjadikannya versi utama pengembaraan klasik ini.

 • Menarik cerita dengan kelainan yang memuaskan
 • Watak yang menarik, unik
 • Gaya seni yang hebat dan peningkatan grafik
 • Suara yang menyeronokkan bertindak
 • Mekanik pemecahan teka-teki yang menarik
 • Teka-teki boleh mengecewakan dan memerlukan percubaan dan kesilapan
 • Sistem petunjuk yang tidak membantu
 • Kekurangan kandungan bonus
 • teka -teki
 • misteri
 • Detektif
 • kultus
 • pengembaraan
 • naratif
 • Supernatural
 • Klasik
 • pembunuh