Permainan Anime Terbaik 2023 Senarai Lengkap – Gamingscan, 12 Permainan Anime Teratas yang akan datang 2023 – Clear Crypt

12 teratas permainan anime yang akan datang 2023 untuk PS5, PS4, PC dan Switch

Contents

Permainan ini menampilkan beberapa penambahbaikan yang asal, termasuk permainan yang lebih digilap yang pasti merayu kepada pendatang baru dan peminat sedia ada.

Permainan Anime Terbaik 2023

Mahu memainkan permainan anime bergaya baru berdasarkan siri kegemaran anda? Lihat senarai permainan anime terbaik ini di Steam dan platform lain.

Oleh Justin Fernandez 17 Julai 2023 17 Julai 2023

permainan anime terbaik one piece odyssey

Permainan Anime Terbaik 2023 adalah sama bervariasi dan unik seperti filem Jepun, TV, dan siri manga yang diilhamkan oleh mereka.

Jadi sama ada anda peminat pejuang anime, novel visual, JRPGS, atau mana -mana genre lain yang meminjamkan dirinya kepada penyesuaian anime, kami mempunyai permainan yang akan anda sukai.

Dalam senarai ini, kami akan menyerlahkan Permainan anime terbaik Pada Steam, PlayStation, Xbox, dan Nintendo Switch.

Pastikan untuk menyemak semula pada masa akan datang untuk melihat cadangan permainan anime baru!

Jadual Kandungan menunjukkan

One Piece Odyssey

Platform: Windows, PS5, PS4, Xbox Series X/S

Menendang senarai permainan anime terbaik kami, kami mempunyai One Piece Odyssey, RPG baru berdasarkan siri manga dan anime yang popular.

Di dalamnya, anda mengikuti monyet lanun yang terkenal.D.Luffy dan krew topi jerami ketika mereka berlayar di seluruh dunia baru mencari pengembaraan.

Perkara -perkara yang terhenti apabila mereka berakhir kapal karam di pulau tropika yang penuh dengan musuh, harta, dan kejutan baru.

Menganggap kawalan setiap anggota kru, anda akan meneroka pulau yang bertanding dengan kekuatan alam semula jadi semasa merancang pelarian anda.

Neptunia: Sisters vs Sisters

Platform: Windows, PS5, PS4

Terletak di dunia yang berwarna -warni Gamindustri, Neptunia: Sisters vs Sisters adalah tindakan anime RPG dengan Hack N ‘Slash Combat.

Cerita ini berpusat pada calon dewi, empat adik perempuan muda yang memulakan pengembaraan baru yang berani untuk menyelamatkan dunia mereka dari kejahatan.

Semasa anda menavigasi gerombolan musuh yang mematikan menjelajahi penjara bawah tanah, anda perlahan-lahan akan membongkar misteri di sebalik fenomena yang mengancam nyawa yang aneh.

Permainan ini hebat adalah untuk peminat anime yang menikmati penyesuaian watak, dungeon-crawling, dan mekanik JRPG yang mantap.

Scarlet Nexus

Platform: Windows, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One

Scarlet Nexus adalah salah satu permainan anime terbaik untuk pemain yang mengidamkan sistem pertempuran dan perkembangan yang mendalam.

Di dalamnya, anda bermain sebagai ahli pasukan petugas ghaib yang melawan mutan jahat yang merancang untuk menyerang dan memakan otak manusia dalam suasana futuristik.

.

Di samping itu, watak-watak boleh mempelajari kebolehan baru melalui pokok kemahiran, membuka kunci kombo baru yang tidak hanya kelihatan sejuk tetapi merasa seperti memuaskan untuk menarik.

Demon Slayer: The Hinokami Chronicles

Platform: Windows, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One

.

Permainan ini mengikuti peristiwa musim pertama sebagai tambahan kepada penyesuaian filem Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Filem: Mugen Train.

.

Walaupun cerita memberi penekanan yang besar pada penerokaan, terdapat juga mod berbilang pemain di mana pemain boleh bertarung menggunakan senarai 18 aksara.

Doki Doki Literature Club Plus!

Platform: Windows, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch, Mac

Pada mulanya, kelab kesusasteraan Doki Doki kelihatan seperti anda berjalan-jalan novel visual comel sim, lengkap dengan gadis anime dalam pakaian seragam sekolah yang ketat.

.

Akhirnya, perkara -perkara menjadi sangat mengerikan, bergantung kepada watak -watak yang anda ketahui dengan intim, menghasilkan tiga pengakhiran utama yang berbeza.

Jika ini kali pertama anda bermain, kami mengesyorkan mengambil Doki Doki Literature Club Plus, versi yang diperluaskan yang merangkumi peningkatan visual dan kandungan baru.

Tales of Arise

Seterusnya dalam senarai permainan anime terbaik kami adalah Tales of Arise, tindakan RPG yang dibangunkan dan diterbitkan oleh Bandai Namco.

Kisah ini mengikuti dua watak yang berbeza yang datang dari dunia lawan, dunia abad pertengahan Dahna dan dunia maju Rena.

Bersama -sama, pasangan itu memulakan perjalanan untuk membawa kedua -dua dunia bersama -sama dan menghentikan Renans daripada menindas orang Dahnan.

Seperti permainan cerita sebelumnya, Arise menggunakan sistem pertempuran gerakan linear yang menekankan mengelak, menentang, dan melakukan serangan yang merosakkan dengan pesta anda.

Impak Genshin

.

Pemaju/Penerbit Mihoyo juga telah melakukan pekerjaan yang baik yang menyokong permainan selepas pelancaran dengan kemas kini yang berterusan dan watak-watak baru yang boleh dibuka.

Walaupun ia diakui sebagai grindy seperti yang anda harapkan permainan percuma, beberapa kerja yang sibuk dapat dilangkau dengan melepaskan beberapa dolar dan sedikit nasib.

Akhir sekali, Genshin Impact menyokong crossplay pada PC, konsol, dan mudah alih, membolehkan anda mencuba kombinasi yang berbeza dan mencari sinergi terbaik.

Guilty Gear berusaha

Platform: Windows, PS5, PS4

Guilty Gear Strive adalah tajuk terbaru untuk keluar dari sistem arka berfungsi dan dengan cepat menetapkan standard baru untuk permainan anime terbaik.

Cabutan utama permainan ini adalah gaya seni cel-shaded yang bersemangat, bersama-sama dengan sistem arka pertempuran yang mencolok dan teknikal diketahui menyuntik ke dalam setiap tajuk.

Sekiranya anda mengikuti studio, anda akan mengenali wajah-wajah yang biasa seperti Sol Badguy, May, dan Ky Kiske, bersama pendatang baru Happy Chaos dan Jack-O ‘.

Gameplay-wise, Guilty Gear Strive Controls dan bermain sama lancar seperti yang diharapkan ketika memperkenalkan kombo baru dan peralihan panggung dinamik.

Super Robot Wars 30

Platform: Windows, PS4, Switch

Dikeluarkan untuk merayakan ulang tahun ke-30 siri, Super Robot Wars 30 adalah entri ketiga dalam JRPG taktikal yang lama untuk menerima pelepasan Barat.

Ia mempunyai pelbagai pilihan aksara dan robot berdasarkan pelbagai anime mecha seperti gundam mudah alih dan kod geass.

Pertempuran ganti antara sekutu dan fasa musuh, dengan pemain menentukan tindakan sebelum melakukan serangan mereka.

Walaupun reka bentuk berasaskan giliran permainan, ia berfungsi dengan baik untuk menjaga anda terlibat dengan animasi ekspresif, dialog, dan peningkatan untuk juruterbang dan mesin anda.

Keadilan Wira Saya 2

Platform: Windows, PS4, Xbox One, Switch

Akademia Hero saya adalah salah satu sifat anime yang paling berjaya dan telah melihat beberapa penyesuaian permainan video yang dikeluarkan sejak menjadi popular di Barat.

Ia sangat masuk akal memandangkan potensi shonen tentang orang -orang dengan kuasa -kuasa besar yang pergi mencari alasan untuk melawan satu sama lain.

My Heady Hakim 2 adalah sekuel kepada pejuang 3D yang asal dan memperkenalkan senarai watak yang lebih besar dari anime/manga.

Animasi Pertempuran Teratas, Kawalan mudah dipelajari tetapi sukar untuk menguasai, dan mod 2 cerita membolehkan anda melihat perspektif wira dan penjahat.

Naruto ke Boruto: Penyerang Shinobi

Platform: Windows, PS4, Xbox One

Terdapat sejumlah besar permainan Naruto yang dikeluarkan sepanjang tahun, mengakibatkan beberapa permainan anime terbaik serta beberapa stinkers.

Walau bagaimanapun, francais telah dilancarkan baru-baru ini, menjatuhkan hits belakang dengan Ultimate Ninja Storm 4 dan Naruto ke Boruto: Striker Shinobi.

Permainan kedua adalah yang kami pilih untuk disertakan di sini hanya untuk fakta ia lebih baru dan mempunyai rupa yang unik yang tidak dijumpai di mana -mana pendahulunya.

Di dalamnya, pasukan sehingga empat boleh menyertai untuk bersaing dengan pemain lain dalam talian menggunakan senjata dan serangan berasaskan Ninja dengan ruang untuk permainan permainan yang diperibadikan.

Sword Art Online: Fatal Bullet

Platform: Windows, PS4, Xbox One, Switch

Sword Art Online: Fatal Bullet adalah penembak/tindakan orang ketiga RPG berdasarkan siri novel dan anime novel dalam talian pedang popular.

Dibentangkan sebagai pengganti ke realisasi berongga 2016, ia berlaku di dunia masa depan di mana orang telah menjadi tenggelam dalam permainan video.

Kisah ini mengikuti sekumpulan watak kerana mereka menjadi taksub dengan realiti maya terkini mmorpg yang dipanggil Gun Gale Online.

Tidak seperti ansuran sebelumnya, Fatal Bullet membolehkan anda menyesuaikan watak anda dan menggunakan pelbagai senjata api dan senjata huru -hara yang boleh ditingkatkan.

Dragon Ball Fighterz

Platform: Windows, PS4, Xbox One, Switch

Juga dibangunkan oleh Arc System Works, Dragon Ball Fighterz menyesuaikan francais anime ikonik menjadi pejuang 2d yang layak untuk siri siri.

.

Watak diberikan dalam 3D dengan tekstur sprite 2D yang dilapisi, memberi mereka rupa yang unik yang kelihatan menakjubkan dalam gerakan.

Menarik Gabungan adalah sama seperti dramatik dan memukau ketika pemain mengumpulkan pasukan tiga pejuang sebelum menuju ke pertempuran melawan CPU dan pemain lain.

Dragon Quest xi s: gema usia yang sukar difahami

Dragon Quest XI adalah ansuran terbaru dalam francais JRPG yang lama dan melemparkan pemain sebagai seorang pemuda yang mendapati dia seorang wira yang dijelmakan semula.

Berbekalkan pengetahuan ini, dia memulakan pengembaraan ajaib ke tanah pelik di mana dia akan menemui pelbagai watak dan misteri dari masa lalu.

Walaupun cerita kebanyakannya berpusat di perjalanan wira, pemain juga menghabiskan masa dengan parti mereka, mengasah kemahiran, dan membuat peralatan baru.

Permainan ini menawarkan jumlah pencarian sampingan, permainan mini, dan kandungan sampingan yang lain yang akan membuat anda sibuk selama seratus jam.

Serangan ke atas Titan 2

Platform: Windows, PS4, PS Vita, Xbox One, Switcht

Satu lagi anime popular yang tidak memerlukan pengenalan, serangan ke atas Titan telah diwakili dengan baik dalam permainan, dengan pelepasan terbaru yang menyerang Titan 2.

.

Pemain mengambil peranan seorang wira tanpa nama yang menyertai perjuangan yang berterusan manusia untuk menghapuskan Titans yang menakutkan sekali dan untuk semua.

Permainan ini menampilkan beberapa penambahbaikan yang asal, termasuk permainan yang lebih digilap yang pasti merayu kepada pendatang baru dan peminat sedia ada.

Psycho-Pass: kebahagiaan wajib

Platform: Windows, PS4, PS Vita, Xbox One

Siri Psycho-Pass patut dilihat jika anda suka anime yang ditetapkan di dunia dystopian di mana orang berjuang untuk memegang kebebasan berharga mereka.

Kebahagiaan wajib ditetapkan pada abad ke-22 Jepun di mana kerajaan telah melaksanakan perisian untuk memantau setiap aspek kehidupan rakyat.

.

Walaupun peminat akan menikmati semua rujukan kepada siri ini, pendatang baru mungkin merasa selesa dengan mengetahui ia mempunyai watak baru yang baru.

Selepas itu, kami mempunyai Brigade Battle Chef, permainan yang mengambil inspirasi dari anime dan menggabungkan tindakan menatal sampingan dengan teka-teki memasak yang melibatkan jubin yang sepadan.

Pemain mengambil peranan seorang chef yang bercita -cita bernama Mina ketika dia memasuki pertandingan memasak untuk membuktikan haknya dan wow hakim dengan makanan yang enak.

.

Permainan ini menyediakan banyak ruang untuk bereksperimen dengan perisa yang berbeza untuk memenuhi setiap palet yang berbeza hakim makanan.

Phoenix Wright: Trilogi Peguam Ace

Platform: Windows, PS4, Xbox One, Switch, 3DS, iOS, Android

.

Cerita ini mengikuti peguam titular Phoenix Wright bersama dengan pelbagai rakan sebaya, kerana mereka menyiasat kes -kes undang -undang dan mempertahankan pelanggan di mahkamah.

Setiap kes berfungsi seperti teka-teki pelbagai lapisan yang hanya dapat diselesaikan dengan mengumpul bukti, saksi-saksi rentas, dan menganalisis kesaksian mereka.

Walaupun siri ini paling terkenal dengan watak -wataknya yang eksentrik dan penulisan cerdas, ia juga melakukan tugas yang baik untuk melaksanakan permainan detektifnya.

Danganronpa 2: Selamat tinggal putus asa

Platform: Windows, PS4, PS Vita, Switch, Linux, iOS, Android

Permainan Anime Terbaik Terbaik yang kami ingin sorot adalah Danganronpa 2: Selamat tinggal Duthing, entri yang menonjol dalam siri pengembaraan novel visual.

Di dalamnya, anda mengawal Hajime Hinata, seorang calon pelajar dengan impian menghadiri Akademi Puncak Harapan yang berprestij dan menjadi salah satu muridnya.

Walau bagaimanapun, tidak lama selepas ketibaannya, Hajime mendapati dirinya terikat dalam misteri pembunuhan selepas kelasnya berubah menjadi pulau tropika gurunya seorang kelinci merah jambu.

Sesiapa yang akrab dengan francais akan tahu bagaimana cerita Zany Dangonronpa dapat diperoleh sementara masih mencari cara untuk memastikan pemain terlibat.

Anda juga akan menyukai ini

Permainan berwarna -warni terbaik

Permainan menaip terbaik

PlayStation Terbaik Plus Games Miles Morales

Permainan video terbaik berputar yang lebih baik daripada yang asal

Justin Fernandez

Sebagai penggemar kedua-dua permainan indie dan triple-a, Justin mendapati kegembiraan dalam menemui dan berkongsi permata tersembunyi dengan pemain lain yang bersemangat. Di samping melaporkan tajuk terkini dan terbesar, dia menguruskan saluran media sosial Gamingscan.

Gamingscan disokong pembaca. Apabila anda membeli melalui pautan di laman web kami, kami boleh mendapatkan komisen kecil.

12 teratas permainan anime yang akan datang 2023 untuk PS5, PS4, PC dan Switch

12 permainan anime yang akan datang

Bersedia untuk perjalanan yang menggembirakan ke dunia anime dengan kompilasi kami tentang permainan anime yang akan datang pada tahun 2023 dan seterusnya. . .

Isi kandungan

1. Naruto x Boruto: Sambungan Ribut Ultimate Ninja

Siaran: 2023
Konsol: PS5, Xbox Series X, PS4, XB1, PC, Switch

Akhirnya, minggu lalu mereka melancarkan beberapa permainan untuk koleksi Ninja Storm Ultimate, permainan Naruto dan Boruto yang telah mereka kerjakan sejak tahun lepas. . Walaupun treler itu penuh dengan adegan cerita, perubahan dalam permainan, dan pelbagai watak, kemuncaknya, tentu saja, Naruto sendiri. Tengoklah!

2. Hero saya ultra ruble

Siaran: 2023
Konsol

Beberapa daripada anda mungkin ingat tahun lepas apabila pemaju akademik wira saya mengumumkan permainan Battle Royale berdasarkan siri ini. Walau bagaimanapun, sejak itu, ia telah diselubungi keraguan sama ada ia masih dibangunkan. Tahun lepas, terdapat beberapa betas tertutup untuk permainan, tetapi tidak ada kemas kini lain yang diberikan. Nah, sekiranya anda ingin tahu, permainan masih berada di landasan yang betul. Bandai telah mengesahkan bahawa permainan dalam talian 24 pemain dalam keadaan baik dan akan dikeluarkan menjelang akhir tahun ini. Ia akan tersedia di PC, Switch, dan konsol generasi sebelumnya.

3. Honkai: Keretapi bintang

Siaran: 2023
Konsol: Ps5, ps4, pc, suis

Nombor tiga dalam senarai sudah pasti Honkai: Star Rail. Ia adalah, tanpa keraguan, pelepasan permainan mudah alih terbesar pada tahun 2023 setakat ini. Sebagai perbandingan dengan apa yang telah dibuat oleh pemajunya setakat ini, Honkai Impact menawarkan permainan yang lebih baik, replayability, dan grafik daripada kesan Genshin dalam beberapa aspek. . Paling penting, ia benar -benar bebas untuk bermain dan akan dikeluarkan dalam masa kira -kira sebulan.

4. Tanpa nama; Kod

Siaran: 8 September 2023
Konsol: Ps4, pc, suis

. . Untuk meraikan berita menarik ini, treler baru untuk permainan, bertajuk Return, telah dilancarkan.

5. Sword Art Online: ingatan terakhir

Siaran: 6 Okt, 2023
Konsol: PS5, Xbox Series X, PS4, XB1, PC, Switch

Bandai Namco baru -baru ini mengeluarkan treler baru untuk Sword Art Online: ingatan terakhir, mempamerkan permainan pengembaraan RPG tindakan ini. Jika anda baru dalam permainan, anda akan berpeluang bermain sebagai watak utama dari siri anime dalam talian Sword Art, menyelidiki fantasi dunia bawah tanah maya. Permainan ini akan dikeluarkan pada 6 Oktober, 2023, dan akan tersedia di PC dan konsol.

6. Infinity Nikki

Siaran: 2023
Konsol: PS5, PS4, PC

Nombor enam dalam senarai, seperti yang dilaporkan oleh IGN, adalah permainan rasmi dari Nikki Gaming, yang telah dibangunkan sejak awal tahun ini. Permainan ini berlaku di alam semesta yang sama seperti dewi yang licik, tetapi dengan sentuhan-permainan simulasi pakaian terbuka dunia. Infinity di sini bertujuan untuk menawarkan pengalaman konsol-ke-mudah yang sangat realistik. Walaupun treler memberikan gambaran tentang apa yang akan datang, kami masih bersemangat menunggu tarikh pelepasan. Perhatikannya, terutamanya jika anda berminat dengan permainan yang terdapat di PC, konsol PlayStation, dan peranti mudah alih.

7. Selamanya

Siaran:
Konsol: Ps5, ps4, pc, suis

Seterusnya dalam senarai adalah Eternites, gabungan unik sim dating pasca apokaliptik dan permainan tindakan. Projek ini menandakan usaha pertama syarikat ke dalam genre ini. Di Eternites, anda memulakan perjalanan untuk mencari cinta di tengah -tengah dunia yang penuh dengan kematian dan ketidakpastian. Walaupun treler memberikan gambaran tentang apa yang diharapkan, sukar untuk mengatakan dengan pasti. Walau bagaimanapun, permainan ini dijangka dikeluarkan pada PCS dan konsol PlayStation secara eksklusif dalam kira -kira sebulan.

8. UFO Robot Grendizer: Perayaan Serigala

Siaran: 2023
Konsol

Nombor lapan dalam senarai adalah UFO Robot Grandizer, yang diterbitkan oleh Metroids, pemaju yang sama di belakang Sukan Syberia yang popular dan banyak tajuk lain. Permainan pengembaraan pertempuran ini telah menarik perhatian kami sebagai salah satu siaran yang paling menarik dalam 12 bulan yang lalu. Nampaknya menarik inspirasi dari Dragon Ball Kakarot dari segi grafik dan permainan. Walau bagaimanapun, terdapat perbezaan yang ketara, terutamanya dalam suasana, yang berkisar di sekitar taman permainan robot Jepun. . Permainan ini dijangka dikeluarkan pada PC, suis, dan konsol generasi semasa dan seterusnya.

9. Sisa nasib/samurai

Siaran: 2023
Konsol: Ps4, xb1, pc, suis

Selain daripada syarikat permainan internet yang telah disebutkan sebelumnya, terdapat beberapa orang lain yang telah mengumumkan projek penting untuk 2023. Satu projek sedemikian adalah tindakan RPG bertajuk Fate/Samurai Remnant.”Permainan ini dilancarkan beberapa bulan yang lalu dan digambarkan sebagai tindakan anime novel visual aksi. Ia berfungsi sebagai titik masuk ke dalam siri baru. Untuk mendapatkan idea yang lebih baik tentang apa yang diharapkan, anda boleh menonton treler. Menurut Koi, permainan ini akan tersedia di PlayStation 4, Xbox One, PC, dan Nintendo Switch.

10. Kesalahan: Silakan pedant

Siaran: 2023
Konsol

Membuat debutnya di Steam melalui demo dan akhirnya datang ke PC menjelang akhir tahun, kami mempunyai permainan yang dipanggil Fault: Silence Dependent. . Perlu diingat bahawa kesalahan Milestone One, permainan yang dikeluarkan tepat 10 tahun yang lalu, memulakan siri ini. Treler mempamerkan visual yang lebih baik dan lebih banyak permainan yang menarik.

11. Era belayar

Siaran: Q2, 2023
Konsol: Ps5, ps4, pc, suis

. Anda boleh mencuba demo atau menyelam terus ke dalam permainan penuh. Ia adalah pengembaraan RPG pelayaran tunggal yang menarik inspirasi berat dari perairan yang belum dipetakan. Hanya sebulan yang lalu, perairan yang belum dipetakan pergi ke peranti mudah alih, tetapi era belayar menawarkan pengalaman yang lebih santai dengan kandungan yang banyak. Ia mempunyai mekanik perjalanan auto dan jalan cerita yang menawan. . Era belayar akan dikeluarkan pada konsol Nintendo Switch dan PlayStation, dengan versi PC yang akan datang pada tahun ini.

.Tiga Kerajaan Zhao Yun

Siaran: Q3, 2023
: PC

Salah satu siaran yang patut diberi perhatian ialah tiga kerajaan: Zhao Yoon, kerja pertama dari pemaju di Kuetec Mono Bandai. Tindakan ini RPG menawarkan penerokaan sejarah yang tepat mengenai era tiga kerajaan di dunia separa terbuka, sama dengan permainan seperti Diablo. . Satu aspek unik permainan adalah keupayaan untuk terlibat dalam pertempuran dipasang pada kuda, mengingatkan siri Dinasti Warriors. Tiga Kerajaan: Zhao Yoon dijadualkan untuk pelepasan PC pada suku ketiga 2023.

Ini adalah 13 permainan anime yang akan datang pada tahun 2023. Kami harap senarai ini membantu anda mencari permainan anime yang sempurna untuk anda. Komen di bawah dan beritahu kami mana yang paling anda sukai untuk bermain!

Saya Abrar Khan, pelajar sains dan peminat teknologi. Saya suka meneroka alat terkini dan menulis ulasan di TV, monitor permainan, komputer riba, telefon, dan produk teknologi lain. Saya juga menguruskan kajian.com, laman web di mana saya blog mengenai pendidikan.

30 permainan anime yang akan datang pada tahun 2023

Jika anda seorang peminat anime, maka anda tidak akan ragu-ragu penggemar semua yang telah berlaku dalam dunia permainan video dengan tajuk anime dan anime sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Gaya permainan video ini telah berkembang sangat popular, dan pada tahun 2023, banyak jenis permainan ini akan tiba.

#30 Pembunuhan Sonic the Hedgehog

Platform: PC
Tarikh Siaran: 31 Mac, 2023

Sonic the Hedgehog akhirnya nampaknya akan melalui Renaissance bahawa peminat telah memohon. Antara gelaran buatan kipas, “Frontiers” yang baru dia pergi pada tahun lepas, dan gelaran yang akan datang dengan semua “Superstars,” anda boleh merasakan perkara yang akhirnya berubah.

Tetapi jika anda mahukan sentuhan pemain tunggal dalam siri ini, dapatkan Pembunuhan Sonic the Hedgehog! Permainan ini memaparkan anda sebagai salah satu rakan Sonic selepas mereka menaiki kereta misteri pembunuhan untuk ulang tahun Amy Rose. Tetapi seperti yang anda boleh meneka, perkara tidak cukup apa yang mereka tampil. Atau adakah mereka?

Dengan Sonic “mati,” anda mesti mengetahui kebenaran! Cari petunjuk, soal saksi -saksi, dan cari pembunuh!

#29 Persona 5 Tactica

Tarikh Siaran: 17 November 2023

Siapa yang tidak menyukai tajuk anime yang baik? Nah, banyak orang, sebenarnya, tetapi kita tidak akan bercakap tentang “kekurangan budaya mereka. Persona 5 Tactica!

Permainan ini meletakkan putaran kecil pada visi anime mereka dengan meletakkan pencuri hantu dalam gaya visual yang lebih “chibi”. Kami pasti ramai di antara kamu akan memuja.

Tetapi bukan hanya mereka yang telah diubah. Dunia di sekeliling mereka mempunyai rasa yang unik untuk itu yang akan membantu menjaga perkara yang segar ketika anda bertempur dengan musuh dan berusaha memenangi kebebasan kerajaan!

#28 Afterimage

Tarikh Siaran: 25 April, 2023

AfterImage adalah scroller sebelah Metroidvania yang akan datang yang berlaku di dunia fantasi yang dipanggil Engardin. Pemain akan melangkah ke peranan seorang pengembara yang berani yang berusaha untuk mendedahkan rahsia dunia. Walau bagaimanapun, dalam labirin yang kompleks ini, anda akan bertemu dengan rakan -rakan baru bersama -sama dengan melawan binatang besar. Setakat ini, kita tahu bahawa setiap kawasan baru akan membentangkan musuh yang berbeza, bos yang mencabar, dan mekanik permainan yang unik. Nasib baik, dengan pelbagai kebolehan yang dapat dibuka oleh pemain, anda akan membuat pahlawan yang unik dan kuat untuk membantu membersihkan tanah dari musuh -musuh yang besar ini. Sekiranya anda menikmati tindakan rpg 2D sampingan 2D, maka ini adalah satu tajuk, sekurang-kurangnya, teruskan radar anda.

#27 Sword Art Online ingatan terakhir

Platform: PC PS4 Xbox One
Tarikh Siaran: 08 Oktober, 2023

Sekiranya anda telah memainkan francais ini sejak penubuhannya, anda tahu bahawa cerita itu perlahan -lahan dibina dengan crescendo yang peminat telah memohon untuk melihat. Akhirnya, dalam Sword Art Online ingatan terakhir, Anda akan mendapat klimaks itu kerana Perang Underworld akhirnya berlaku, dan semuanya ada di tanah.

Menampilkan watak-watak kegemaran dan wajah baru, anda akan menuju ke dunia maya sekali lagi dan cuba menyelamatkan dunia nyata dari yang agak.

Pertempuran yang kuat, berpuluh -puluh watak yang boleh dimainkan, dan lebih banyak menanti anda! Tetapi apakah endgame di sini? Bagaimana semuanya akan menyelesaikannya? Anda mesti bermain untuk mengetahui! Jadi apa yang anda tunggu?

#26 wira saya ultra gemuruh

Platform: PC PS4 Xbox One Switch

Adakah anda bersedia untuk melampaui? Bersedia untuk bangkit dan berseru, “ditambah ultra!”? Jika ya, maka bersiaplah Wira saya ultra gemuruh! Dalam permainan gaya royale ini berdasarkan manga/anime hit, anda akan memilih tiga pahlawan atau penjahat bersama dua pemain lain dan kemudian mengalahkannya dengan pasukan lain untuk melihat siapa yang boleh keluar di atas!

Senarai itu penuh dengan watak klasik dari siri ini, dan anda perlu menggunakan kebiasaan mereka sepenuhnya untuk mereka menang!

Adakah anda akan memilih pengikat satu untuk semua? Atau ahli keluarga Todoroki? Atau adakah anda akan pergi sepenuhnya penjahat untuk mengalahkan mereka semua? Pilihan adalah milik anda!

#25 MATO Anomali

Platform: PC PS4 Xbox One PS5 XSX | S Switch
Tarikh Siaran: 10 Mac, 2023

Adakah anda mencari RPG yang bergaya yang menampilkan budaya dan syaitan yang bertempur untuk berperang? Jika ya, itu adalah permintaan yang sangat spesifik. Walau bagaimanapun, Anomali Mato adalah tajuk yang memenuhi keperluan anda!

Anda akan dimasukkan ke dalam bidang Mato, yang terasa seperti campuran stylings futuristik dengan budaya oriental klasik. Anda akan bermain Doe dan Gram, yang mesti mengembara ke bandar dan mengalahkan syaitan -syaitan yang menyembunyikan dalam keretakan berbahaya atau mengambil ancaman di dalam kota dan mengetahui apa yang menyebabkan anomali berbahaya.

Dengan begitu banyak yang perlu dilakukan, anda akan ingin meneroka setiap inci bandar sehingga anda tidak terlepas sesuatu!

#24 oni: jalan menjadi oni yang paling kuat

Platform: suis PC PS4 PS5
Tarikh Siaran: 08 Mac, 2023

Adakah anda bersedia untuk berjuang untuk hak untuk dipanggil salah satu yang terbaik di dunia setan? Oni: jalan menjadi oni yang paling kuat dibuat oleh pasukan kecil dengan visi besar tentang permainan mereka. Mereka mahu mencipta dunia yang terasa seperti buku cerita tetapi mempunyai tindakan yang sengit untuk anda nikmati.

Watak yang anda mainkan adalah setan yang dikenali sebagai Kuuta. Dia dihantar ke sebuah pulau untuk menguji dirinya terhadap makhluk gelap yang lain dan mesti mengalahkan mereka untuk membuka lebih banyak kuasanya. Dia juga mempunyai pasangan yang menghisap jiwa mereka atas kekalahan mereka!

Adakah anda dapat menjadi oni?

#23 era belayar

Platform: PC
Tarikh Siaran: 12 Januari 2023

Banyak permainan cuba membantu anda memeluk bagaimana rasanya di “lama masa,” dan Era belayar adalah yang lain dalam barisan itu.

Permainan ini membawa anda ke abad ke-15 ke-17, dan anda akan bermain sebagai empat kapten di kapal yang berbeza yang mempunyai pelbagai impian untuk meneroka dunia dan membuat nama mereka di dalamnya. Anda akan membina kapal dan krew anda dan berlayar di sekitar dunia yang tepat sehingga anda dapat melihat apa yang ada di dalamnya. Terdapat beratus -ratus tempat untuk dikunjungi, yang bermaksud banyak yang perlu dilakukan.

Jadi jika anda sudah bersedia untuk berlayar, masuk ke dalam permainan dan lihat apa pengembaraan yang menanti di kaki langit!

#22 Syarikat Limbus

Platform: PC
Tarikh Siaran: 27 Februari, 2023

Syarikat Limbus adalah tajuk yang tidak takut untuk membawa tindakan dan menjadikannya sebagai bergaya mungkin. Permainan ini memberi tumpuan kepada sekumpulan “orang berdosa” yang cuba mengubah sesuatu dengan mencari khazanah suci. Walau bagaimanapun, untuk melakukan ini, mereka perlu melawan banyak raksasa.

Pertempuran adalah kemuncak permainan, dan setiap pukulan tindakan dimaksudkan untuk menjadi cerah, menyeronokkan, dan ganas. .

Adakah anda bersedia untuk mengetahui apa yang boleh dilakukan oleh orang berdosa ini?

#21 The Legend of Heroes: Trails Into Reverie

Platform: suis PC PS4 PS5
Tarikh Siaran: 14 Julai 2023

Nasib mempunyai cara untuk menyatukan orang yang kita tidak faham sepenuhnya sehingga ia tepat pada kita. The Legend of Heroes: Trails Into Reverie meneruskan kisah orang -orang seperti mereka cuba menyelamatkan dunia mereka dan membebaskan diri semasa mereka melakukannya.

Anda akan bermain sebagai tiga protagonis yang akan menghalang nasib di sekelilingnya. Seperti yang anda lakukan itu, anda akan bertarung dalam permainan taktikal yang sengit yang akan menguji anda melebihi apa yang anda fikir akan berlaku.

Plot berterusan mengenai apa yang berlaku sebelum dan mempamerkan selok -belok dunia ini dan semua yang tinggal di dalamnya. Apa yang akan berlaku apabila anda menyelam lebih mendalam ke dalam kegelapan yang menjulang? Main permainan dan cari tahu!

Platform: PC XSX | S
Siaran: 25 Januari 2023

, , Datang dari pasukan di Bethesda dan memang banyak dengan penampilan, bunyi, dan pertempurannya.

Anda bermain seorang pemuda yang secara tidak sengaja mendapat pemain mp3 meletakkan di mana hatinya sepatutnya. Alamak. Sekarang, dia mesti bekerjasama dengan orang lain untuk menurunkan perbadanan jahat! .

Masa serangan anda ke pukulan untuk menangani kerosakan, dan cuba menjadi tuan pukulan! !

#19 Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly

 • Pemaju: TOGE Productions
 • Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows
 • Penerbit: Toge Productions, Chorus Worldwide
 • Tarikh Siaran: 2023

Jadi … yang mahukan kopi?

Episod Talk Coffee 2: Hibiscus & Butterfly adalah kesinambungan tajuk fantasi/hubungan yang sangat unik di mana anda adalah barista di dunia di mana tidak semua watak anda adalah manusia. .

Ingat, sebagai barista, tugas anda adalah untuk membantu mereka dan pastikan anda membuat mereka merasa selesa dan santai. Secawan kopi yang baik dalam hal ini.

Ketahui apa yang membuatkan setiap mereka tandakan, melayani mereka cawan Joe yang sempurna, letakkan beberapa seni di dalamnya untuk benar -benar membuatnya bersinar! Kemudian, ia akan menjadi pelanggan seterusnya.

#18 Mon-yu

 • Pemaju: Pengalaman Inc.
 • Penerbit: Permainan Aksys
 • Platform: Nintendo Switch, Microsoft Windows
 • Tarikh Siaran: 2023

Sekiranya anda menginginkan rasa “seperti permainan” yang lebih benar, maka anda mungkin ingin mendapatkan Mon-yu mungkin. Di sini kita mempunyai gelaran Crawler Dungeon Pertama (jangan risau, ia masih anime kerana semua keluar, lihat saja gaya seni itu!).

Lagipun, anda perlu pergi dan mencipta bentuk watak anda, kemudian mula membina pasukan supaya anda boleh berperang di penjara bawah tanah ini terhadap tujuh raja setan yang menanti anda! .

Adakah anda dapat membuatnya melalui setiap penjara bawah tanah? Anda mesti mendapatkan permainan dan mengetahui!

#17 Eternights

Selamanya

 • Tarikh Siaran: 2023
 • Platform: PlayStation 4, Microsoft Windows, PlayStation 5
 • Penerbit: Studio Sai, Adrenal Games, Inc.

Lihat, “Permainan Tindakan Dating”. Sekiranya itu bukan anime untuk anda, kami tidak tahu apa itu.

Kerana di Eternights, anda perlu mencuba dan bertahan di akhir dunia, dan juga bertahan dalam pelbagai tarikh yang akan anda lakukan dalam proses. Apa yang mungkin salah?

Banyak, ini adalah akhir dunia, tetapi kami menggegarkan. Anda akan dapat mengikuti jalan watak utama anda apabila anda dapat mengetahui satu set lima potensi yang berpotensi, dan cerita dengan mereka akan berubah bergantung pada bagaimana anda berhubung dengan mereka, termasuk memberi anda kemahiran baru dalam proses!

Jangan lupa, akhir dunia adalah cara yang sempurna untuk memulakan perbualan!

#16 Palworld

Palworld

 • Tarikh Siaran: 2023
 • Pemaju: Pocket Pair, Inc.
 • Penerbit: Pocket Pair, Inc.

Ok, Palworld sedikit … gelap dari segi cara mereka mengendalikan estetika “mengumpul makhluk”, anda telah diberi amaran.

Kerana pada mulanya, Palworld kelihatan seperti mengambil Pokemon atau Digimon yang lain. Kecuali di sini, anda mempunyai kuasa penuh untuk melakukan apa sahaja yang anda mahukan dengan “kawan” ini. Anda hanya boleh tinggal bersama mereka dan bersenang -senang. Melakukan pertempuran dengan mereka dan melihat betapa kuatnya anda dapat menjadikannya.

Anda boleh membuat mereka bekerja untuk membantu anda dengan kehidupan seharian anda. Atau … pada dasarnya anda boleh memperbudak mereka, menjualnya dengan wang tunai, atau … makan mereka. Walaupun nampaknya di sinilah mereka melukis garis dari segi kesahihan.

Oh, dan anda boleh memberi mereka senjata, apa permainan ini.

#15 Plushie dari langit

 • Pemaju: Fishwind
 • Penerbit: Fishwind
 • Tarikh Siaran: 2023
 • Platform: Microsoft Windows

Apa yang perlu dilakukan malaikat ketika mereka jatuh dari langit di atas? Baiklah, cuba kembali ke tempat asalnya!

Plushie dari langit memang kisah itu. Anda akan melalui dunia fantasi yang indah yang hanya memohon untuk diterokai, dan di sepanjang jalan, lihat bukan sahaja pemandangan indah, tetapi semua raksasa dan bos menakutkan yang akan mencuba dan menghalang anda.

Permainan ini akan mempunyai beberapa bos yang sangat sukar untuk anda, jadi belajar dari setiap pengalaman dan bersiaplah untuk mengelak perjalanan ke kemenangan! Atau jangan, dan mati dan kemudian hadapi mereka lagi. Hanya mengatakan.

#14 Tanpa Nama; Kod

 • Tarikh Siaran: 28 Julai 2022
 • Pemaju: Mage-X, Chiyo ST. INC.
 • Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, Microsoft Windows, PlayStation Vita
 • Penerbit: Mage-X, Spike Chunsoft

Dari Pencipta Steins: Gate, Anonymous; Kod sekali lagi akan meletakkan anda dalam kisah Pollon, yang cuba menyelamatkan dunia selepas set peristiwa yang membantu meletakkannya di Negeri bahawa ia masuk. Gadis misteri Momo dan pertemuan anda dengannya telah membawa kepada pelbagai perkara yang berlaku, dan sekarang, untuk menyelamatkan dunia, anda mesti sekali lagi menggodam realiti itu sendiri!

Melalui kod dunia dan cari “berakhir” untuk memuatkan untuk membebaskan dunia dari peristiwa -peristiwa yang ditetapkan untuk menimpanya.

Bolehkah anda akhirnya memperbaiki perkara? Atau adakah anda akan menjadikannya lebih teruk?

#13 oni: jalan menjadi oni yang paling kuat

 • Penerbit: Clouded Leopard Entertainment Inc.
 • Pemaju: Permainan Shueisha, Kenei Design
 • Tarikh Siaran: TBA
 • Platform: PlayStation 4, Microsoft Windows, PlayStation 5

.

Dalam kes ini, anda akan bermain sebagai dua watak utama. Salah satunya hanya dapat menyerang badan fizikal, yang lain dapat menghisap jiwa dari makhluk dan kemudian membolehkan anda menyerangnya. Anda mesti bekerja dengan kedua -dua mereka untuk mengalahkan musuh yang lebih besar dan buruk.

Atau, anda boleh meratakan dengan cara lain. Termasuk mengumpul barang, melarikan diri dari raksasa, dan banyak lagi.

Terokai pulau dan kawasannya, dan lihat jika anda cukup baik untuk bertahan dalam ujian yang akan datang!

#12 Planet Lana

 • Tarikh Siaran: 2023
 • Pemaju: Whisfully
 • Platform: Xbox One, Microsoft Windows, Xbox Series X dan Siri S
 • Penerbit: Kumpulan Thunderful, Publishing Thunderful

Banyak anime telah cuba meneroka persekitaran yang mereka ada seperti watak -watak. Planet of Lana adalah contoh hebat dalam bentuk permainan.

Dalam permainan, anda akan berada di dunia di mana keseimbangan sekali menjadi perkara yang bersemangat dan kekal. Tetapi sekarang? Tidak begitu banyak, dan “tentera yang tidak berwajah” sekarang ada di sekeliling anda. Anda mesti pergi dalam perjalanan untuk tidak berjuang untuk dunia, tetapi hanya untuk mencuba dan menyelamatkannya.

Anda perlu menyelesaikan teka -teki, mengatasi cabaran, membuat sahabat yang unik dan menggunakan naluri dan kecerdasan pada masa -masa untuk bertahan berbanding hanya melawan segala -galanya. Odyssey ini boleh berakhir dengan dunia yang perlu jika anda membiarkannya.

 • Tarikh Siaran: 2023
 • Pemaju: Studio Mist Boreal
 • Penerbit: Studio Mist Boreal
 • Platform: Microsoft Windows

Selamat datang ke Projek Apax, permainan yang dimaksudkan untuk menghormati klasik sekolah lama tertentu dan meletakkannya sendiri.

Anda akan mendapati diri anda di dunia Iberis. Tempat yang akhirnya dikenali keamanan selepas perang yang panjang. Perkara -perkara yang pergi ke tempat yang baik, sehingga kumpulan -kumpulan tertentu berusaha untuk tidak seimbang sekali lagi. .

Dengan grafik gaya anime, dan sistem pertempuran interaktif, anda akan mendapati bahawa projek apax mempunyai banyak untuk menawarkan mereka yang menikmati RPGS.

#10 persona 3 mudah alih

 • Pemaju: Atlus
 • Penerbit: Atlus USA
 • Platform: PSP, PSV, PS4, PS5, NS, Xbox One, Xbox Series X/S
 • Tarikh Siaran: 2023 Platform Moden

Permainan Persona pertama untuk benar -benar mula pergi ke arahnya sendiri dari segi gaya dan pertempuran, Persona 3 Portable sebenarnya adalah versi PSP permainan, dan bukan yang asal. Terdapat beberapa perbezaan utama antara kedua.

. Sekumpulan pelajar sekolah tinggi mesti bangkit untuk menghentikannya dan cuba memulihkan dunia ke negeri sebelumnya.

.

#9 Labyrinth of Galleria: The Moon Society

 • Pemaju: Perisian Nippon Ichi
 • Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, Microsoft Windows, PlayStation Vita, PlayStation 5
 • Tarikh Siaran: 2023
 • Penerbit: NIS America, Nippon Ichi Software

Mahukan perayap penjara bawah tanah yang lain? Kerana kami mempunyai itu untuk anda dengan labirin Galleria: The Moon Society.

Di dalamnya, anda adalah semangat yang didakwa pergi ke bawah tanah misteri untuk mencari sepotong seni. Kedengarannya mudah, betul? Kecuali, secara semula jadi, terdapat raksasa di bawah tanah ini yang akan cuba menghalang anda. Syukurlah untuk anda, anda bukan sahaja mempunyai kebolehan anda sendiri, tetapi tentera anda sendiri “boneka yang disemai jiwa” untuk memilih dan memilih untuk bertarung di sebelah anda.

Terokai Dungeons, Ketahui cara menggunakan boneka dan teknik lain untuk mengatasi cabaran, dan pelajari misteri sebenar labirin yang anda ada.

#8 Musim: Surat ke Masa Depan

 • Pemaju: Scavengers Studio
 • Penerbit: Scavengers Studio
 • Tarikh Siaran: TBA

lihat tu! Permainan lain “Lakukan sesuatu yang besar di akhir dunia”! Kali ini, kita bercakap mengenai musim: Surat ke masa depan, di mana anda akan mengambil peranan seorang pemuda dalam perjalanan untuk belajar seberapa banyak yang dia dapat sebelum musim dunia ini secara literal menamatkan segala -galanya.

. Masing -masing membantu anda meneroka dan belajar lebih banyak di sepanjang jalan.

Tetapi usaha sebenar adalah untuk melihat apa yang sebenarnya dunia ini, mengapa “musim” anda akan menyingkirkan segala -galanya, dan apa yang sebenarnya bermakna.

 • Pemaju: Permainan Necrosoft
 • Penerbit: Permainan YSBRYD
 • Tarikh Siaran: 2023
 • Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, PC, Xbox Series X/S, PlayStation 5

Kami benar -benar terkejut bahawa tidak ada anime bernama setan, ia benar -benar sesuai dengan estetika.

Bagaimanapun, dalam permainan video Demonschool, anda akan bermain sebagai sekumpulan kawan yang pergi ke universiti di pulau misterius, dan akhirnya melawan banyak raksasa. Dunia Permainan adalah salah satu yang penuh dengan keajaiban dan misteri yang perlahan -lahan akan membongkar setiap hari.

Dalam pertempuran, anda perlu menggunakan pelbagai teknik dan mekanik untuk menyatukan bersama, belajar tentang musuh anda, dan mendapatkan kemenangan. Sepanjang masa bersekolah, membina rakan dan hubungan anda dengan mereka, dan kemudian mengambil hari berikutnya.

Anda tahu, seperti sekolah.

#6 The Legend of Heroes: Trails to Azure

 • Tarikh Siaran: 2023 Platform Moden
 • Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, Microsoft Windows, PlayStation Portable, PlayStation Vita
 • Pemaju: Nihon Falcom, PH3 GmbH, Artdink
 • Penerbit: NIS America, Nippon Ichi Software, Clouded Leopard Entertainment Inc.

Akhirnya arka Crossbell ada di sini untuk semua dilihat di The Legend of Heroes: Trails to Azure!

Dalam permainan, keamanan yang anda telah berjuang keras dalam permainan sebelumnya telah datang, tetapi dengan kos. Kerana dengan keamanan yang kini telah dimenangi, pihak lain cuba menggunakan situasi ini untuk membangkitkan sesuatu dan merampas kuasa untuk diri mereka sendiri!

Anda mesti mengadakan perhimpunan ahli Sokongan Khas yang baru dan lebih tua untuk membantu mempertahankan anda di rumah, rakyatnya, dan keamanan itu sendiri!

Dengan fungsi tempur baru, dan lebih banyak cerita jika anda mempunyai data menyimpan dari permainan sebelumnya, ada banyak yang dapat menyelam dengan legenda pahlawan: jejak ke azure!

#5 GranBlue Fantasy: Berhubungan

 • Tarikh Siaran: 2023
 • Penerbit: Cygames
 • Platform: PlayStation 4, Microsoft Windows, PlayStation 5
 • Pemaju: Cygames, PlatinumGames

Jika anda peminat siri GranBlue, maka anda pasti akan menyukai GranBlue Fantasy: Relink. Kenapa? Kerana permainan membuat peralihannya menjadi 3D akhirnya, tetapi masih mengekalkan perasaan permainan 2D. Model 3D watak -watak dan dunia itu sendiri telah dibuat untuk menjadi karya seni yang benar yang akan membuat anda lebih menghargainya apabila anda menghantar watak -watak melalui itu.

. Serta menyelesaikan beberapa misteri utama di sepanjang jalan.

#4 Eiyuden Chronicle: Seratus Heroes

 • Tarikh Siaran: 2023
 • Penerbit: 505 permainan
 • Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Xbox Series X dan Series S, PlayStation 5
 • Pemaju: Studio Arnab dan Bear, Arnab & Bear Studios Inc.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes ditetapkan dalam dunia kedua -dua kekuatan dan sihir di mana empayar tunggal nampaknya bersedia untuk mengawal segala -galanya apabila mereka mencari artifak tertentu.

Tetapi nasib mempunyai rancangan lain dalam fikiran, dan menyatukan seorang askar dan seorang budak lelaki bersama untuk membantu memulakan usaha yang akan mengubah segalanya.

. Satu yang anda kenal orang akan bermain tanpa alasan lain daripada projek Kickstarter yang berjaya!

Oleh itu, penyokong lapar untuk melihat apa permainan menjadi, dan begitu juga anda.

#3 Sacrifire

 • Tarikh Siaran: 2023
 • Pemaju: Susu pixelated
 • Penerbit: Susu Pixelated
 • Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Xbox Series X dan Series S, PlayStation 5

Apabila anda meminati sesuatu, anda ingin mencuba dan membuat jejak anda di dalamnya, betul? Sacrifire adalah untuk pasukan dev game di belakangnya. Mereka mengambil RPG 90 -an yang lama dan cuba mendorong mereka ke arah yang terbaik.

Seperti membuat gaya seni yang mempunyai campuran grafik 2D dan 3D untuk membolehkan skala kecantikan yang lebih besar. Juga, sistem tempur yang menggabungkan strategi berasaskan giliran dan elemen masa nyata!

Seluruhnya membentangkan cerita yang cuba memecahkan tropes RPG bercerita dan memberi anda watak -watak yang boleh dicintai yang anda ingin lihat hingga akhir kisah mereka.

Semangat dapat membuat barang -barang yang indah, dan pengorbanan mungkin salah satu contohnya.

#2 laut bintang

 • Tarikh Siaran: 2023
 • Penerbit: SaboTage Studio
 • Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, Microsoft Windows, PlayStation 5

Sea of ​​Stars dimaksudkan untuk menjadi penghormatan kepada RPG sekolah lama yang membantu menjadikan genre hebat, tetapi juga, mencipta semula dalam pelbagai cara. Termasuk bagaimana anda melakukan pertempuran, bagaimana anda pergi mengembara, dan banyak lagi!

Permainan ini akan memberi tumpuan kepada dua aksara dengan dua set kuasa yang berbeza. Sistem tempur permainan adalah unik dalam bagaimana anda boleh melakukan lebih banyak kerosakan, melakukan kombo, dan mengatasi ancaman.

Tambahnya, dunia luas dan penuh dengan pencarian dan pencarian untuk melakukan itu semua mempunyai tujuan. Walaupun hanya untuk membuat anda ketawa.

Gaya seni dilakukan dengan tangan dan bertujuan untuk menolak permainan piksel. Oleh itu, cuba laut bintang ketika tiba, anda mungkin tidak akan menyesalinya.

#1 persona 4 emas

 • Tarikh Siaran: 2023 Platform Moden
 • Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox One, Microsoft Windows, Xbox Series X dan Siri S
 • Pemaju: Atlus, P Studio, Ixit Corporation, Preapp Partners
 • Penerbit: Atlus, Sega, Atlus USA, Sega of America

Jangan salahkan kita, jika Persona 5 telah keluar ke sistem lain pada tahun 2023, kita mungkin akan meletakkannya di bahagian atas ini kerana ia adalah “standard emas” yang baru untuk francais. Tetapi juga tidak salah kita, Persona 4 Golden adalah apa yang benar -benar membantu menjadikan francais hebat sebelum Persona 5, dan jika anda tidak pernah menikmati persona di luar tajuk itu, Persona 4 Golden adalah yang anda perlukan untuk mendapatkan.

Ia memberi tumpuan kepada sekumpulan kawan di sebuah bandar kecil yang dilanda oleh beberapa pembunuhan rawak. Rakan -rakan ini akan membuka kunci kuasa yang luar biasa untuk mencuba dan menghentikan perkara -perkara tertentu, sementara semakin rapat bersama melalui “Cerita Cerita Umur” yang terperinci.

.