Perlumbaan | Vanilla Wow Wiki | Fandom, Wow Classic Races Guide: Cara Memilih Wow Classic Race terbaik | Pcgamesn

Elf malam boleh menjadi druid, pemburu, imam, penyangak, atau pahlawan. . Elves Malam Mempunyai Keupayaan Shadowmeld yang luar biasa, yang bertindak sedikit seperti Rogues ‘Vanish, menjatuhkan anda keluar dari pertempuran dan meletakkan anda ke Stealth. Tidak seperti Rogues, anda tidak boleh bergerak tanpa menjatuhkan Stealth, tetapi ia adalah cara yang baik untuk menghentikan raksasa daripada membunuh anda ketika anda cuba melarikan diri.

Perlumbaan

Universe Warcraft dihuni oleh banyak kaum . Bangsa -bangsa ini bertutur dalam pelbagai bahasa, mempunyai tanah air dan ciri -ciri perkauman yang berbeza, dan dapat mengikuti kelas yang berbeza.

Di Warcraft Lore, bangsa sering mempunyai definisi yang sama seperti spesies. [1] Kadang -kadang, dalam bangsa/spesies adalah kumpulan yang dipanggil subspesies/subraces [2] [3] [4] Perhatikan bahawa penggunaan bangsa mungkin tidak selalu menunjukkan spesies berasingan.

Kandungan

Perlumbaan yang boleh dimainkan []

† Perhatikan bahawa manusia menerima bonus kaum +5% untuk semangat dan gnomes menerima bonus kaum +5% untuk akal. Untuk kesederhanaan, bonus ini dicerminkan dalam jadual di atas, walaupun mereka tidak benar -benar dikira sehingga selepas bonus kelas dan tahap ditambah.

Statistik asas tidak termasuk skor bonus dari kelas. ? Bonus kelas adalah:

Atribut Imam Penyangak Pahlawan Mage Druid Pemburu Warlock Dukun Paladin
Kekuatan +1 +3 +1 +1 +
Ketangkasan +3 +3
Stamina +1 +2 + +1 + +2
Akal +2 +3 +2 +2 +1
Semangat +3 +2 +2 + +2 +2 +1

“Subraces” []

Subraces (aka subspesies) [3] biasanya dianggap kumpulan yang lebih rendah dalam perlumbaan utama/spesies. Walau bagaimanapun, subkumpulan ini boleh dianggap sebagai kaum atau spesies yang berasingan dalam beberapa kes.

  • Sub-Race ELF boleh termasuk bunian darah dan elf tinggi. Elf malam mungkin cukup berbeza untuk menjadi bangsa atau spesies yang benar -benar berasingan.
  • Sub-Race Kerdil Boleh Termasuk Wildhammer, Ironforge, atau Dwarves Iron Dark.
  • Pelbagai jenis troll biasanya dianggap subraces yang berasingan, walaupun kadang -kadang berasingan kaum. [5] [6] [7] Terma -terma nampaknya boleh ditukar ganti kepada Blizzard.
  • Aesir dan Vanir dianggap dua daripada pelbagai subrace Titan. [8]

Lihat juga [ ]

Panduan Perlumbaan Klasik Wow: Cara Memilih Perlumbaan Klasik Wow Terbaik

Wow perlumbaan klasik

Memilih perlumbaan klasik wow anda lebih menarik daripada yang ada di wow moden. Bukan sahaja terdapat gabungan kaum dan kelas yang lebih sedikit daripada permainan moden, kebolehan kaum wow untuk masing -masing lebih bervariasi dan berkuasa.

Lama kelamaan di Warcraft, Blizzard Entertainment nerfed beberapa perkauman dan menambah yang baru, membawa kebanyakan kelas menjadi penjajaran untuk utiliti dan kerosakan mereka. Tetapi di Wow Classic, perbezaan tersebut lebih jelas, yang bermaksud kelas yang anda pilih dapat mengubah betapa berjaya watak anda.

. Tetapi dengan jujur, melainkan jika anda berusaha untuk Min-Max jalan anda ke prestasi teratas atau berusaha untuk pengalaman meratakan WOW klasik yang terbaik, perbezaan itu agak kecil. Sekiranya anda benar -benar menyukai tradisi atau melihat kaum tertentu, jangan biarkan penilaian kami tentang kombinasi kebolehan dan statistik yang terbaik untuk anda; mengikuti kebahagiaan anda. Lagipun, itulah yang dikatakan oleh Wow Classic. Kecuali anda merancang untuk menyerang Core Core, dan anda seorang Perikatan Imam. Maka anda harus memilih banyak perkara lain. Berikut adalah cadangan kami untuk setiap perlumbaan dalam puak Alliance and Horde.

Wow Klasik Races: Perikatan

wow kaum klasik manusia

Manusia

Manusia mempunyai jumlah pilihan terbesar di kalangan perlumbaan aliansi untuk kombinasi kaum dan kelas yang dapat mereka mainkan. Ini termasuk Mage, Paladin, Imam, Rogue, Warlock, dan Warrior. Menariknya, ini bermakna jika anda ingin memainkan pemburu, yang tersedia untuk hampir setiap perlumbaan di wow moden, anda perlu memainkan sesuatu yang lain. Ciri -ciri perkauman mereka kuat, walaupun tidak dikuasai sebagai kaum lain. Terutama, mereka menerima manfaat diplomasi untuk keuntungan reputasi, yang bermaksud bahawa jika anda pergi ke manusia, anda akan menerima 10% lebih banyak rep untuk setiap aktiviti yang anda ambil bahagian – yang baik sebagai pengisar reputasi klasik WOW mengambil kira -kira selama -lamanya selama -lamanya.

Kemampuan perkauman WOW klasik yang lain termasuk pengkhususan Mace dan Pedang, yang secara automatik meningkatkan kemahiran anda dengan Maces, Pedang, Pedang Dua Tangan, dan Maces Dua Tangan dengan 5. Persepsi, keupayaan aktif yang ‘secara dramatik’ meningkatkan persepsi stealth anda selama 20 saat, berguna pada pelayan PVP; dan semangat manusia, yang meningkatkan semangat anda sebanyak 5%. Keupayaan terakhir menjadikan manusia pilihan hebat jika anda merancang untuk bermain kelas yang menggunakan mana. Imam manusia juga mendapat dua kaum khusus kelas: doa terdesak, menyembunyikan diri pada pemasa 10 minit; dan maklum balas, yang membakar mana mana -mana makhluk yang merosakkan imam semasa aktif.

Memandangkan utiliti diplomasi yang tinggi di WOW Classic’s Endgame, kami rasa manusia adalah pilihan yang sangat baik bagi pemain yang wataknya menggunakan pedang atau maces, atau yang memerlukan mana (kebanyakan kastor) selain imam yang menyerang. Walaupun perkauman manusia sangat kuat untuk para imam, kegunaan khusus untuk Dwarven Fear Ward menjadikan perlumbaan itu menjadi pilihan yang lebih baik untuk menyerang.

Wow Classic Races Night Elf

Elf malam

Elf malam boleh menjadi druid, pemburu, imam, penyangak, atau pahlawan. Mereka adalah satu -satunya perlumbaan yang boleh menjadi druid dalam klasik, jadi jika anda ingin bermain druid, pilihan anda dibuat. Elves Malam Mempunyai Keupayaan Shadowmeld yang luar biasa, yang bertindak sedikit seperti Rogues ‘Vanish, menjatuhkan anda keluar dari pertempuran dan meletakkan anda ke Stealth. Tidak seperti Rogues, anda tidak boleh bergerak tanpa menjatuhkan Stealth, tetapi ia adalah cara yang baik untuk menghentikan raksasa daripada membunuh anda ketika anda cuba melarikan diri.

Baca lebih lanjut: MMO terbaik yang boleh anda mainkan sekarang

Kemampuan perkauman lain termasuk rintangan semula jadi +10 yang semula jadi. Ini akan menjadi sangat penting dalam fasa-fasa klasik yang kemudian, selepas pembukaan kejadian serbuan Ahn’qiraj, di mana hampir semua kerosakan berasaskan alam semula jadi. Elves malam juga mendapat bentuk wisp ketika mati, memberikan anda 50% lebih banyak kelajuan pergerakan, yang sangat berguna dalam klasik memandangkan berapa lama kematian berjalan, dan kenaikan 1% untuk mengelak. Elves Malam Jangan Mendapat Kemahiran Senjata, Sayang. Malam Elf Imam Dapatkan Starshards, Keupayaan Kerosakan, dan Rahmat Elune, Pengurangan Kerosakan Pengurangan pada Pemasa 5 minit.

Elves malam adalah pilihan yang jelas untuk druid, tetapi kami rasa ada pilihan yang lebih baik untuk kelas lain. Pemburu dan Rogues tidak memerlukan Shadowmeld sebanyak, kerana mereka mempunyai cara lain untuk menjatuhkan aggro. Tangki pahlawan mendapat manfaat daripada peningkatan Dodge dan Rintangan Alam, jadi mereka adalah pilihan yang kukuh, tetapi jarang akan menggunakan Shadowmeld, dan perkauman manusia juga kuat untuk pahlawan. Imam yang merancang untuk menyerang harus kerdil – lebih banyak lagi dalam satu minit.

Wow Classic Races Dwarf

Kerdil

Orang Kerdil Boleh Menjadi Pemburu, Paladin, Imam, Rogues dan Pahlawan. Mereka dapat menemui harta karun yang berdekatan di minimap, mempunyai rintangan fros +10, 5 kemahiran senjata bonus, dan stoneform – cooldown pertahanan yang kuat yang membuat orang kerdil kebal terhadap pendarahan, racun, dan penyakit, serta meningkatkan perisai sebanyak 10% selama 8 saat. Stoneform cukup berkuasa di PvP.

Walau bagaimanapun, kebolehan perkauman klasik yang terbaik untuk orang kerdil, bagaimanapun, adalah yang diberikan semata -mata kepada imam kerdil: ketakutan Ward, yang melindungi pemain terhadap kesan ketakutan seterusnya yang dibuang ke atas mereka, dan doa terdesak, menyembuhkan diri. Takut Ward sangat kuat untuk pertemuan Magmadar di Molten Core, contoh serangan besar pertama klasik, menjadikan imam kerdil sebagai kelas penyembuhan yang popular untuk membawa bersama.

Jika anda tidak akan menjadi imam, jangan merancang untuk menyerang, atau PvP – kami merasakan manusia atau elf malam adalah pilihan yang lebih baik.

wow kaum klasik gnome

Gnome

Gnomes boleh menjadi mages, penyangak, warlocks, atau pahlawan dalam klasik, dan kekurangan pelbagai kelas ini adalah salah satu sebab mengapa mereka adalah antara perlumbaan yang lebih rendah. Bagi kebolehan, mereka mendapat +10 untuk rintangan rintangan (tidak berguna terutamanya), 5% peningkatan kecerdasan (berguna untuk mages dan warlocks), +15 untuk kemahiran kejuruteraan, dan melarikan diri artis, satu minit cooldown yang mendapat gnomes daripada immobilization atau kesan pengurangan kelajuan pergerakan.

Rangsangan Intelek menjadikan Gnome pilihan yang kukuh untuk Mages dan Warlocks. Artis Escape berguna dalam PvP, kurang begitu dalam permainan PVE. Sekiranya anda bukan ahli sihir atau warlock, ada pilihan yang lebih baik.

Wow Klasik Kaum: Gerombolan

wow kaum klasik orc

Orcs

Orcs boleh menjadi pemburu, penyangak, dukun, warlocks dan pahlawan. Mereka mempunyai pengkhususan kapak, yang meningkatkan kemahiran dalam satu dan dua tangan paksi dengan 5; Kemarahan Darah, kerumitan huru -hara yang kuat yang juga mengurangkan kesan penyembuhan yang dilemparkan pada orc semasa ia aktif; Perintah, yang meningkatkan kerosakan yang dilakukan oleh Warlock dan Hunter Pets sebanyak 5%; dan ketahanan, ketahanan 25% tambahan untuk stun.

Cooldown Fury Darah menjadikan orcs pilihan yang popular untuk kelas huru -hara, terutamanya di PvP di mana ketabahan juga bersinar. Warriors akan mendapati orcs menjadi pilihan yang sangat baik, terima kasih kepada gabungan kemahiran kapak dan kemarahan darah. Perintah menjadikan orcs pilihan yang kukuh untuk pemburu, dengan mengandaikan mereka menjaga haiwan kesayangan mereka hidup, dan agak kurang untuk warlocks – yang tidak selalu menggunakan haiwan kesayangan pada tahap maksimum.

wow kaum klasik Tauren

Tauren

Tauren boleh menjadi druid, pemburu, dukun, dan pahlawan. Mereka adalah satu -satunya perlumbaan gerombolan yang boleh menjadi druid dalam klasik. Kebolehan kaum WOW mereka termasuk +15 untuk kemahiran herba, masa yang nyata dalam klasik, di mana herba boleh gagal; 5% peningkatan kesihatan, rahmat ke tangki; +10 kepada rintangan alam, yang berguna (seperti yang dinyatakan di atas) dalam serbuan Ahn’qiraj ketika mereka membuka; Dan kawasan perang keupayaan stun yang kuat.

Gabungan alam semula jadi, rangsangan kesihatan dan stomp perang menjadikan Taurens sebagai kombinasi yang sangat bagus untuk tangki pahlawan. Selain daripada itu (dan Druid, yang tidak mempunyai pilihan), kami fikir ada pilihan yang lebih baik untuk kelas gerombolan lain.

wow troll perlumbaan klasik

Troll

Trolls boleh menjadi pemburu, mages, imam, penyangak, dukun, dan pahlawan, menjadikan mereka kelas yang paling serba boleh dan pemilihan kombo bangsa. Kebolehan kaum WOW mereka termasuk 5% kerosakan tambahan terhadap binatang; 5 kemahiran tambahan untuk busur dan dilemparkan senjata; Penjanaan semula, yang meningkatkan pertumbuhan semula kesihatan sebanyak 10% dan membolehkan 10% daripada pertumbuhan semula itu berlaku semasa pertempuran; Dan Cooldown Berserking yang kuat, yang meningkatkan kelajuan pemutus dan serangan sebanyak 10 saat (semakin menyakitkan anda, semakin meningkatkan kelajuan anda).

Imam troll mendapatkan dua perkauman tertentu, termasuk hex kelemahan, yang debuff yang mengurangkan kerosakan yang dilakukan oleh musuh (ejaan yang sangat berguna), dan shadowguard, buff diri yang menyebabkan kerosakan apabila imam mengambil kerosakan.

Berserking adalah salah satu daripada beberapa kebolehan kaum klasik WOW untuk memberi satu perlumbaan kelebihan kerosakan yang ketara kepada orang lain di World of Warcraft, dan ia adalah salah satu faktor yang menyumbang pada asal Dalam permainan akhir. Ia adalah cooldown yang sangat kuat, secara perbandingan, untuk kelas-kelas yang merugikan, terutamanya kerana ia terpakai untuk kedua-dua huru-hara dan kelajuan pemutus, menjadikannya baik untuk semua kelas DPS.

Kami mengesyorkan troll untuk mana -mana kelas kecuali tangki pahlawan, yang kami fikir sedikit lebih baik pergi ke Tauren. Troll sangat bagus untuk pemburu yang menggunakan busur.

Undead

Watak undead mungkin menjadi mages, imam, penyangak, warlocks, atau pahlawan. Kemampuan kaum WOW mereka termasuk Cabulize, yang membolehkan pemain mendapatkan semula 35% kesihatan mereka dengan memakan mayat menggunakan ejaan yang disalurkan selama 10 saat (kebanyakannya berguna ketika soloing); +10 ke rintangan bayangan; Pernafasan bawah air, yang menjadikan bar nafas sambil berenang lebih lama 300%; dan Will of the Forsaken, cooldown dua minit yang menjadikan watak itu kebal terhadap pesona, ketakutan atau tidur selama lima saat (atau memecahkan kesan ini jika mereka sudah wujud; kebanyakannya baik dalam pvp.)

Imam undead mendapat dua perkauman tertentu: sentuhan kelemahan, yang menyebabkan kerosakan kepada raksasa yang menyakiti imam dan mengurangkan kerosakan raksasa yang dilakukan; dan memakan wabak, sangat baik untuk imam bayangan, yang menyebabkan penyakit yang menyebabkan kerosakan dan menyembuhkan imam untuk kerosakan yang dilakukan.

Will of the Forsaken agak kuat di PvP, menjadikan ini pilihan yang popular di kalangan pemain di pelayan tersebut; Dan kaum spesifik imam untuk undead berguna, menjadikan ini pilihan yang kukuh untuk imam gerombolan. Warlocks, yang tidak boleh menjadi troll, akan mendapati ini pilihan yang kukuh di PvP, walaupun kami mencadangkan ORCS untuk PVE. Untuk orang lain, kami mengesyorkan troll.

Di sana anda mempunyai cadangan kami untuk perlumbaan klasik wow terbaik untuk memilih untuk kelas kegemaran anda. Seperti yang disebutkan di atas, perbezaan ini tidak begitu hebat, tetapi mereka akan membuat perbezaan yang ketara dalam bagaimana watak anda bermain hari ke hari.

Permainan Senior Heather Newman dan Penyumbang Teknologi untuk Forbes – Apa yang Heather tidak tahu mengenai World of Warcraft tidak bernilai mengetahui.