Peringkat Perisai Terbaik di Valheim, Cara Menyesuaikan Perisai Anda di Valheim

Cara menyesuaikan perisai anda di Valheim

. Lihat keutamaan kuki.
Terima Kuki & Tunjukkan Pautan Langsung

Peringkat Perisai Terbaik di Valheim

Pertahanan terbaik juga boleh menjadi kesalahan terbaik, terutama di Valheim, di mana perisai yang kuat dapat membawa pemain melalui semua jenis pertemuan berbahaya. .

Top 5 perisai terbaik di Valheim

Valheim perisai terbaik

Perisai di Valheim datang dalam tiga kategori:

  • Bucklers: Perisai Blok Rendah Tetapi Berikan Bonus Parry Tinggi
  • Perisai bulat: perisai blok sederhana dan bonus parry
  • Tower Shields: Mencegah Penggunaan Perintah Parry Tetapi Mempunyai Bonus Blok Tinggi

Walaupun pelbagai perisai dalam permainan, anda harus memfokuskan sumber anda untuk membuat hanya pilihan tertinggi, kerana ia sama seperti yang tersedia sebagai alternatif yang lebih lemah. Oleh itu, inilah pilihan utama kami untuk perisai Valheim yang terbaik.

5. Perisai Menara Kayu

Adakah anda merasa sukar untuk menyerang serangan? Mungkin perisai menara kayu boleh menjadi alternatif yang baik, terutama untuk pemula. Item ini adalah item pertahanan yang baik untuk mengambil bos awal permainan seperti Eikthyr. Membuat perisai menara kayu memerlukan 10x kayu dan Sisa kulit 6x. Menaik taraf sepenuhnya perisai ini memerlukan 25x kayu Sisa kulit 15x.

Statistik
Kualiti 1 2 3
BLOCK ARMOR 10 16 22
Ketahanan 200 250 300

4. Iron Buckler

Adakah anda melihat diri anda sebagai pemain permainan yang mahir? . Walaupun pertahanan perisai ini agak rendah, ia lebih unggul untuk menyerang serangan, yang bermaksud ia akan pergi jauh di tangan pemain yang terpulang kepada Snuff. Membuat kerajinan besi memerlukan 10x besi dan 4x kulit kuno. Menaik taraf sepenuhnya perisai ini memerlukan Besi 25x 7x kulit kuno.

Statistik
2 3
BLOCK ARMOR 40
200 250 300

3. Perisai Perak

Sebagai perisai bulat yang lain, Perisai Silver memberikan pemain akses kepada perintah Parry tanpa mengurangkan sifat pertahanannya dengan ketara. Selain itu, bahan -bahan yang diperlukan untuk membuat perisai ini tidak begitu jarang seperti perisai skala ular atau perisai logam hitam. Jadi, pemain boleh memilih item ini sebagai peningkatan dari perisai pertama mereka. Membuat perisai perak memerlukan 10x kayu halus 8x perak. Menaik taraf sepenuhnya perisai ini memerlukan 40x kayu halus 20x perak.

Kualiti 1 2 3
BLOCK ARMOR 72
Ketahanan 200 250 300

2.

Perisai menara dengan skala bertindih, perisai skala ular adalah item pertahanan yang unik yang meningkatkan rintangan Pierce pemain. Plus, ia memerlukan kurang besi untuk membuat kerajinan daripada perisai menara besi yang kurang kuat. Membuat perisai skala ular memerlukan 10x kayu halus, 4x besi, dan . 40x kayu halus, , dan Skala Ular 20x.

Statistik
Kualiti 1 3
BLOCK ARMOR 66 82
Ketahanan 250 300 350

. Perisai logam hitam

Kekuatan pertahanan yang tinggi memenuhi kepelbagaian – ini adalah sifat yang ditawarkan oleh perisai logam hitam. Walaupun jumlah barang yang jarang diperlukan untuk membuat barang ini, tradeoff untuk kerja keras anda adalah perisai yang layak menyekat serangan musuh. 10x kayu halus, 8x logam hitam, dan Rantaian 5x. Menaik taraf sepenuhnya perisai ini memerlukan 40x kayu halus, 20x Black Metal, dan .

Statistik
Kualiti 1 2 3
BLOCK ARMOR 78 84 90
Ketahanan 200 250

Cara menyesuaikan perisai anda di Valheim

Dalam panduan ini, kami akan merangkumi kerajinan perisai di Valheim serta bagaimana anda dapat menyesuaikannya untuk menjadikannya benar -benar menonjol!

Oleh Abdullah Jr 2023-05-14 2023-05-14 Bahagian

Sama pentingnya dengan agresif menggunakan senjata yang anda kerjakan di Valheim, sama pentingnya untuk bertahan menggunakan perisai anda. Lebih baik jika perisai anda kelihatan sejuk sambil menjaga anda selamat! Dalam panduan ini, kami akan merangkumi kerajinan perisai di Valheim serta bagaimana anda boleh menyesuaikannya untuk menjadikannya benar -benar menonjol!

Cara menyesuaikan perisai anda di Valheim

Menyesuaikan perisai akan memerlukan anda mula mula membuat mereka. Untuk ini, anda akan memerlukan sumber dan juga meja kerja dan memalsukan.

. Perisai bulat termasuk kayu, gancu gangsa, perisai logam perak, perak dan hitam, sedangkan perisai menara termasuk kayu, besi, logam hitam dan perisai skala ular.

.

Hanya perisai kayu yang boleh dibuat di meja kerja, anda akan memerlukan penampilan untuk selebihnya.

Menyesuaikan perisai

Menyesuaikan perisai anda akan menjadi bahagian penting dalam membuatnya. Dengan menyesuaikan perisai anda, anda akan dapat meletakkan reka bentuk yang sejuk di atasnya semasa anda membuatnya. Semasa anda membuat perisai menggunakan bahan -bahan yang diperlukan, perhatikan ikon kecil di bawah perisai.

Video yang disyorkan untuk anda.

Ambil tetikus anda ke atas ikon kecil di bawah nama perisai yang akan anda kerjakan dan “gaya” prompt akan muncul. Sebaik sahaja anda mengkliknya, gaya yang berbeza akan dipaparkan sebelum anda dan anda boleh memilih yang sesuai dengan keinginan anda.

. Sekiranya anda tidak mengubahnya, perisai akan dibuat dengan susun atur biasa standard. Oleh itu pastikan anda mengubah gaya sebelum anda memulakan proses kerajinan.

Berhati -hati, jika anda tidak memilih gaya dan perisai dibuat, tidak ada cara untuk menyesuaikannya lagi. Anda perlu membuat yang baru dan kemudian pilih susun atur atau gaya yang diperlukan yang anda mahukan.

Juga, tidak semua perisai boleh disesuaikan! . Ikon kecil hanya akan muncul di bawah perisai yang boleh disesuaikan di tempat pertama.

Tower Shields di Valheim akan menjadi lebih berguna dalam kemas kini Hearth & Home

Seminggu lagi dan satu lagi video pendek dari Iron Gate untuk melihat beberapa perubahan. .

Kami sudah melihat perubahan makanan dan perubahan yang menyekat / mengejutkan, yang dipasangkan dengan mekanik perisai yang baru tweak pasti akan membuat pertempuran merasa berbeza. Tower Shields akan melihat penggemar besar dengan lebih banyak knock-back, menjadikannya kawan terbaik tangki. Buckler akan membiarkan anda menyerang serangan yang akan datang, sementara perisai pusingan biasa akan menjadi pilihan “seimbang” untuk pejuang biasa.

Thumbnail YouTube

. Lihat keutamaan kuki.
Terima Kuki & Tunjukkan Pautan Langsung

Itu semua yang dijelaskan kali ini dengan lebih banyak resipi makanan untuk terperinci lain kali. Kemas kini Hearth & Home akan dilancarkan pada Q3 2021, jadi mungkin semua video pendek ini akan membawa kepada pembebasan sebelum akhir bulan September.

Beli Valheim di kedai yang rendah hati atau stim.