Penumpang mengadu bahawa mereka tidak dapat mencari penerbangan dengan lulus sempadan semua-anda-boleh-terbang. Inilah bagaimana ia berfungsi., Adakah Pasukan Summer All-You-Can-Fly Frontier? | Mashable

Pass Frontier S tanpa had adalah huru -hara, tetapi mungkin berbaloi

Semua produk yang dipaparkan di sini dipilih secara bebas oleh editor dan penulis kami. Jika anda membeli sesuatu melalui pautan di laman web kami, Mashable boleh mendapat komisen sekutu.

Penumpang mengadu bahawa mereka tidak dapat mencari penerbangan dengan lulus All-You-Can-Fly Frontier. Inilah cara ia berfungsi.

Pas ini direka untuk orang yang mempunyai kebebasan hampir tidak terhad – berfikir pesara, pekerja terpencil dan pelajar kolej pada musim panas.

Exteriors and Landmark Los Angeles - 2020

Penumpang menggunakan Gowild Pass Frontier tidak dapat menempah penerbangan domestik lebih dari 24 jam lebih awal. Fail imej Aaronp / Bauer Griffin / GC

13 Julai 2023, 7:09 PM UTC

Sebagai seseorang yang sering bergerak, Denise Smith, penduduk San Francisco Bay Area, teruja untuk mempelajari musim bunga ini mengenai lulus Frontier Airlines ‘Gowild All-You-Can-Fly.

Untuk bayaran rata sebanyak $ 699, Gowild Pass membenarkannya terbang ke mana -mana – domestik atau antarabangsa – selama tiga bulan pada satu masa. Smith percaya dia dapat menghabiskan bulan -bulan itu memenuhi keinginan perjalanannya.

Dan pada mulanya, dia melakukan – mengambil lima perjalanan pada bulan April dan Mei.

Tetapi tiba -tiba, ketika Jun menghampiri, Smith tidak dapat lagi mencari penerbangan. Dia menghampiri perkhidmatan pelanggan Frontier, yang memberitahunya untuk membersihkan pelayar webnya, atau mencuba komputer yang berbeza.

Akhirnya, Smith berkata, penyelia perbatasan memberitahu dia akan kembali kepadanya tentang apa yang mungkin tidak kena – tetapi tidak pernah melakukannya. Smith akhirnya menerima e -mel yang mengatakan bahawa tiada penerbangan yang tersedia untuk tujuan yang dia fikirkan, dan dia perlu menyemak tidak lebih daripada 24 jam lebih awal untuk pembukaan.

Malah, Frontier mengatakan tidak ada perubahan yang dibuat bagaimana Gowild Pass berfungsi. Ciri kritikalnya ialah penumpang memang tidak dapat menempah penerbangan domestik lebih dari 24 jam lebih awal-walaupun pembawa berkata ia telah menjalankan promosi awal tempahan di mana tingkap 24 jam diketepikan. Penumpang boleh membeli penerbangan antarabangsa sehingga 10 hari sebelum berlepas.

“Sekarang malangnya kerana saya telah membeli lulus itu dan tidak dapat digunakan, saya perlu menempah melalui syarikat penerbangan biasa,” kata Smith. “Jadi saya membelanjakan lebih banyak wang daripada yang saya fikir saya akan membeli lulus.”

Jurucakap Frontier berkata lulus itu direka untuk orang yang mempunyai kebebasan yang hampir tidak terhad, seperti pesara, pekerja terpencil dan pelajar kolej pada musim panas. Penumpang ini biasanya mempunyai keupayaan untuk melakukan perjalanan seketika dan tidak keberatan membuat berhenti.

Jacob Brown, seorang guru yang tinggal di Denver, menyederhanakan kumpulan Facebook untuk pemegang Gowild Pass. Sebagai pengembara sempadan biasa, dia telah mempelajari petua terbaik untuk terbang dengan syarikat penerbangan dan nasihat saham dengan 10,000 ahli kumpulan.

“Keseluruhan titik masyarakat, saya harap, kami dapat membantu orang memanfaatkannya,” kata Brown, merujuk kepada pas Gowild. “Jadi memahami cara menggunakan lulus, tempat untuk pergi, berurusan ketika anda berada di sana, bagaimana untuk menjimatkan penginapan, barang seperti itu.”

Sebagai moderator, Brown berkata dia melihat orang yang berfikir lulus adalah “perkara terbaik yang pernah mereka lakukan” dan orang lain yang menganggapnya penipuan. Brown berkata banyak kekecewaan datang dari salah faham bagaimana ketersediaan penerbangan berfungsi dan bagaimana ia berbeza bergantung pada lapangan terbang.

Sesetengah pemegang lulus mungkin berfikir bahawa Frontier Rizab tempat duduk untuk ahli Gowild, tetapi Brown menekankan bahawa mereka membayar untuk mengakses tempat duduk sisa untuk murah. Yang lain telah mengadu bahawa beberapa penerbangan mempunyai tiket untuk dijual dan tidak ada ketersediaan gowild, tetapi Brown berkata penerbangan itu sedang melampaui oversold. Tiket Gowild hanya tersedia jika terdapat kerusi yang dijamin di pesawat.

“Ini benar -benar akses tanpa had ke tempat duduk kosong,” katanya. “Tetapi ia juga musim panas, dan semua orang akan pergi ke Disney World dan semua orang pergi ke Vegas dan sehingga penerbangan sudah cukup penuh. Ini bukan musim perlahan untuk perjalanan udara. Oleh itu, sukar untuk menggunakan lulus jika anda cuba pergi ke suatu tempat yang orang lain cuba pergi.”

Denver adalah salah satu lapangan terbang Hub Frontier, jadi terdapat lebih banyak pilihan untuk penerbangan dan destinasi. Brown telah terbang ke Dallas, San Francisco, Missouri dan Pensacola, Florida, menggunakan Pas. Dia mengatakan bahawa dia telah membuat wangnya kembali dalam simpanan.

Walau bagaimanapun, bagi orang lain yang tidak tinggal berhampiran hab seperti Denver, Las Vegas atau Orlando, Florida, mencari pilihan boleh menjadi sukar. Michael Mastronardi, pengeluar video yang berpusat di Orange County, California, mencatatkan Tiktok yang berkongsi kekecewaannya untuk menempah perjalanan antarabangsa dengan Gowild Pass dari Lapangan Terbang John Wayne di Santa Ana, California.

“Ia hanya sakit kepala yang besar, cuba menavigasi segala -galanya,” katanya.

Mastronardi memberitahu NBC News dia dan teman wanitanya akhirnya menempah perjalanan ke Nassau, Bahamas. Dalam perjalanan, mereka akan mempunyai dua perhentian semalaman di Las Vegas dan Orlando, dan dalam perjalanan pulang, mereka akan berhenti semalaman di Orlando dan tanah di Philadelphia.

Dari Philadelphia, Mastronardi berkata, “Ia hanya akan pemeriksaan sehari-hari” untuk penerbangan kembali ke Santa Ana kerana penerbangan domestik hanya boleh ditempah 24 jam ke depan.

Mastronardi mengatakan dia tidak melihat fungsi yang sama dengan lulus seperti yang lain, yang dia fahami sebahagiannya kerana lokasinya. Frontier mempunyai tiga laluan yang ada dari Lapangan Terbang John Wayne, menurut laman webnya.

“Pada ketika ini, saya berharap bahawa saya tidak memilikinya. Saya lebih suka hanya mempunyai wang di dalam saku saya untuk dibelanjakan, “katanya. “Pada dasarnya, saya mengorbankan kawalan saya terhadap percutian saya kerana keupayaan untuk menempah penerbangan ini seperti sedikit lebih murah.”

Malah pemegang lulus yang menikmati lulus mengakui bahawa mereka harus melepaskan beberapa kawalan perjalanan mereka untuk mendapatkan nilai dari lulus ini. Brad Nelson, pemaju perisian yang berpusat di San Francisco, berkata dia terpaksa mengatasi masalah ini ketika dia mula menggunakan lulus.

Ketika dia pada mulanya mengembara dengannya, Nelson berkata dia akan kecewa kerana penerbangan yang dia mahukan tidak ada. Walau bagaimanapun, dia datang untuk menerima bahawa jika apa yang dia mahu pada mulanya tidak tersedia, selalu ada pilihan lain.

“Sekiranya anda mempunyai fleksibiliti, anda boleh sampai ke sana dan kembali,” kata Nelson. “Ini hanya sebahagian daripada permainan mencari penerbangan yang ada.”

Nelson menyedari bahawa mencari senarai penuh pilihan penerbangan dalam talian untuk pemegang Gowild Pass memakan masa dan sukar, yang memacu banyak kekecewaan dengan Frontier.

Akibatnya, Nelson mencipta perkhidmatan teks yang membolehkan orang ramai mencari semua pilihan yang tersedia untuk penerbangan yang meninggalkan lapangan terbang tertentu, yang dikatakan lebih dari 1,000 orang setakat ini. Beliau kini sedang membina sebuah laman web yang dikenali sebagai Kelab 1491 yang akan mempunyai lebih banyak alat carian berdasarkan maklum balas daripada ahli kumpulan Facebook Holder Holder Gowild.

“Ia berubah menjadi pengalaman yang lebih positif kerana orang menyedari bahawa ada nilai dalam lulus,” kata Nelson. “Ia hanya sukar dicari.”

Beliau menambah, “titik menjadi syarikat penerbangan anggaran adalah sumber -sumber ini tidak akan diberikan kepada anda. Tetapi sebagai satu kumpulan, kita memikirkan mungkin tanpa sumber -sumber itu, jika kita bekerjasama, kita masih boleh menggunakan lulus ini.”

Smith, dari Bay Area, masih terasa tertipu.

“Saya berasa sangat kecewa,” katanya. “Saya mempunyai beberapa lagi perjalanan yang dirancang hingga September, sebab itulah saya melakukan ini. Sangat mengecewakan untuk tidak dapat menggunakan lulus.”

Rob Wile adalah wartawan berita perniagaan untuk NBC News Digital.

Daysia Tolentino adalah wartawan budaya dan trend untuk NBC News.

Pas penerbangan tanpa had Frontier adalah huru -hara, tetapi mungkin berbaloi

Semua produk yang dipaparkan di sini dipilih secara bebas oleh editor dan penulis kami. Jika anda membeli sesuatu melalui pautan di laman web kami, Mashable boleh mendapat komisen sekutu.

Pesawat sempadan di tanah di lapangan terbang dengan matahari terbenam di latar belakang

Pas bermusim yang tidak terhad berlaku untuk destinasi domestik dan antarabangsa. Kredit: Devasahayam Chandra Dhas / Getty Images

Harga urusan dan ketersediaan tertakluk kepada perubahan selepas masa penerbitan. Ketahui lebih lanjut mengenai bagaimana kita memilih tawaran.

Perjalanan bukan hanya mengenai destinasi. Carry On adalah siri kami yang dikhaskan untuk bagaimana kami melarikan diri dalam era digital, dari pilihan yang kami buat untuk pengalaman yang kami kongsi.

Kemas kini: Aug. 10, 2023, 1:00 p.m. Edt Catatan ini telah dikemas kini untuk mencerminkan harga semasa untuk lulus musim panas semua-anda-boleh-terbang serta ketersediaan baru musim gugur dan musim sejuk semua-anda-boleh terbang dan pas bulanan.

Logo Pass Frontier Airlines Gowild dalam cetakan hijau, coklat, dan haiwan

Dibuka di tetingkap baru
Kredit: Syarikat Penerbangan Frontier
Bermula pada $ 299 untuk musim gugur dan musim sejuk atau $ 149 bulan ke bulan

Frontier membiarkan penumpang terbang sebanyak yang mereka mahukan sepanjang musim panas (atau musim gugur, atau musim sejuk) untuk kadar rata yang menyaingi kos purata penerbangan domestik tunggal perjalanan.

Gowild! Pas Summer All-You-Can-Fly, yang pertama kali menjadi tersedia pada bulan Februari 2023, adalah versi yang lebih pendek dari pas tahunan Frontier yang sudah sedia ada. Daripada $ 999 untuk penerbangan tanpa had sepanjang musim panas (“harga runcit” Frontier untuk pas musim panas), pembelian satu kali gowild! lulus (ditambah satu sen dalam yuran untuk setiap perjalanan) membuka kunci penerbangan tanpa had ke destinasi sempadan domestik dan antarabangsa. Frontier melayani lebih daripada 100 lapangan terbang di seluruh u.S., Mexico, Caribbean, dan Amerika Latin, dengan lokasi baru yang sering diperkenalkan ke barisan.

Sesiapa yang menggagalkan gowild! lulus dalam bulan atau lebih setelah debutnya hanya perlu menghabiskan $ 399. Harga telah naik sejak itu, sehingga $ 699 untuk banyak musim bunga sehingga turun kembali ke $ 499 pada bulan Mei. Walaupun ia mencuri cukup padat di mana -mana titik harga kerana bagaimana perjalanan musim panas yang popular dan mahal dapat diperoleh, Frontier mempunyai perjanjian yang lebih tidak terhad sekarang sehingga kita lebih dekat dengan bulan -bulan yang lebih sejuk.

Kembali dengan permintaan yang popular, Frontier juga menawarkan versi musim gugur $ 299 dan musim sejuk dari gowildnya! pas penerbangan tanpa had untuk mengambil di mana lulus musim panas meninggalkan. Pas ini meliputi Sept. 2, 2023 hingga Februari. 29, 2024, jadi terdapat beberapa pertindihan dengan pas musim panas, yang tamat pada September. 30. Pas musim gugur dan musim sejuk adalah $ 299 – $ 100 penuh lebih murah daripada pas musim panas yang pernah ada. Kedua -dua pasang bermusim tawaran (ed) kira -kira lima bulan perjalanan tanpa had, tetapi pada masa ini pada tahun ini, lebih bijak untuk memilih lulus yang meliputi baki baki 2023 dan awal bulan 2024.

Perjalanan bulanan tanpa had dengan Frontier juga merupakan pilihan jika anda memerlukan komitmen yang kurang. Frontier mengumumkan gowild bulanan! lulus pada akhir bulan Julai 2023, yang percuma untuk bulan pertama (selain daripada yuran pendaftaran $ 49) dan diperbaharui untuk $ 149 bulanan selepas itu. Pas bulanan anda yang tidak terhad bermula pada hari anda membelinya dan berjalan selama 30 hari setiap tempoh.

Di atas kertas, mana -mana pas bermusim terdengar seperti perjanjian yang luar biasa. Ramai di antara kita telah membatalkan jumlah yang sama untuk satu penerbangan bulat tunggal sekurang -kurangnya sekali. Itu mungkin pengalaman tambahan yang biasa semasa pancang tiket penerbangan yang belum pernah terjadi sebelumnya pada tahun 2022. Penilaian Bankrate mengenai Statistik Biro Buruh tahun lepas mendapati bahawa harga purata penerbangan domestik “baik” adalah $ 398 – naik $ 100 dari 2021. Tidak ada persoalan bahawa pas musim panas yang boleh diakses ultra boleh menjadi hack percutian yang serius pada masa yang semuanya, berkaitan dengan perjalanan atau tidak, lebih mahal.

Tetapi anda masih berhak untuk ragu -ragu. Reputasi Frontier untuk yuran bagasi sewenang -wenang dan perkhidmatan pelanggan yang tidak jelas – ditambah dengan drama umum penerbangan yang dibatalkan oleh semua syarikat penerbangan yang telah melanda perjalanan untuk sementara waktu – menjadikan premis penerbangan tanpa had terlalu baik untuk menjadi kenyataan.

Pemandangan sisi satah sempadan dengan grafik go all-you-can-fly grafik

Sekiranya anda melancong melewati percutian tahunan atau dua, Gowild! lulus dapat menjimatkan banyak wang. Kredit: Syarikat Penerbangan Frontier

Pas musim panas baru Frontier adalah legit, tetapi tidak tanpa peringatannya

Sekeping cetakan yang baik untuk dipertimbangkan adalah kekurangan bilik goyang yang lulus memberikan perancangan yang bijak. Menjadi liar! Hanya meliputi penerbangan domestik yang ditempah *Nota cek* Hari sebelumnya dan penerbangan antarabangsa ditempah 10 hari atau kurang sebelum ini. Tidak ada tempahan yang lalu 24 jam bermaksud tiada roundtrip tempahan. Sebaliknya, secara teknikal anda perlu menempah penerbangan anda kembali pada hari terakhir perjalanan anda, dan 1. Semoga sempadan mempunyai rumah penerbangan yang berfungsi untuk jadual dan hotel atau masa daftar sewa anda atau 2. Turun untuk membayar penerbangan yang tidak berpengalaman. (Jadual perjalanan yang disambungkan dimasukkan ke dalam masih ada tempat duduk.)

Tidak semua lapangan terbang mengambil bahagian, sama ada. Contohnya, Frontier tidak melayani LAX. Kalendar “tidak terhad” juga tertakluk kepada tempoh pemadaman, termasuk Hari Peringatan sendiri dan Jumaat sebelum, Keempat Julai dan hari -hari sekitarnya, dan tarikh rawak lain yang boleh membuang sepana ke dalam rancangan.

Sekiranya ada yang tidak kena, jangan bergantung pada perkhidmatan pelanggan langsung

Semua syarikat penerbangan datang dengan bahagian yang saksama dari pembatalan atau kelewatan kesengsaraan. Walaupun syarikat penerbangan kos rendah seperti Frontier dan Spirit menghadapi pemahaman syarikat penerbangan yang berkaitan dengan kesulitan, Frontier sebenarnya membatalkan penerbangan yang lebih sedikit daripada Barat Daya, Amerika, dan bersatu antara musim panas tahun 2021 dan 2022. Ia juga merupakan salah satu syarikat penerbangan yang mempunyai masalah bagasi yang paling buruk.

Sekiranya ada sesuatu yang berlaku semasa perjalanan perbatasan anda, nasib baik dengan resolusi yang tepat pada masanya. Kembali pada bulan November 2022, Frontier memutuskan bahawa talian telefon perkhidmatan pelanggan langsung tidak begitu penting. Pelanggan yang mempunyai kebimbangan sama ada boleh mencuba alat sembang langsung yang pernah membantu dalam talian atau bercakap dengan pekerja di lapangan terbang.

Dasar bagasi Frontier mempunyai. bagasi

Kecuali anda boleh membungkus semua yang anda perlukan dalam beg yang sesuai di bawah tempat duduk di hadapan anda, anda akan membayar lebih daripada “$ 0.01 di tiket penerbangan ditambah cukai yang terpakai “setiap penerbangan.

Walaupun kebanyakan syarikat penerbangan hanya membuat anda membayar bagasi yang diperiksa dan membenarkan item peribadi dan item dibawa secara percuma, caj sempadan untuk dibawa masuk. (Begitu juga semangat.)

Polisi ini pelit namun boleh diterima jika anda tidak sering terbang. Tetapi untuk jumlah terbang yang mungkin anda akan memerah untuk membuat gowild! lulus bernilai wang, anda mungkin akan menghabiskan lebih sedikit ratus dolar di atas harga lulus sepanjang musim panas.

Belanjawan untuk beg membawa juga lebih banyak anggaran kasar daripada pengiraan yang disahkan dengan sempadan. Ini kerana syarikat penerbangan itu mengubah apa yang dikenakan untuk barangan bukan peribadi bergantung pada tarikh penerbangan, masa, jarak, dll anda. Pembawa boleh kos serendah $ 30 jika anda menambahkannya pada masa tempahan, walaupun nombor itu dapat mencapai antara $ 50 dan $ 90. Ia bergantung pada bagaimana pemeriksa harga beg Frontier merasakan hari itu.

Media sosial penuh dengan penumpang perbatasan yang mengadu bahawa mereka didakwa untuk dibawa ke atas bahawa mereka bersumpah adalah bersaiz peribadi. Walaupun sekatan dimensi disenaraikan dalam talian dan sampel petak untuk mengukur beg anda harus hadir di pintu pagar anda, ramai orang telah dipukul dengan bayaran kejutan sebelum mendapatkan pesawat.

Adalah gowild! Pas musim panas berbaloi?

Sekiranya anda sudah merancang untuk melakukan sedikit penetapan jet musim panas ini atau akan Bergerak jika lebih murah, $ 399 hingga $ 699 untuk semua atau sebahagian besar tiket pesawat anda sukar untuk diluluskan. Lulus ini juga tidak ada yang lebih baik jika anda sudah meneliti perjalanan destinasi impian yang besar dan tahu bahawa penerbangan anda akan lebih daripada harga gowild! lulus pula.

Tetapi anda mesti baik -baik saja dengan terbang di tempat duduk seluar anda. Kapal terbang sangat dimaksudkan.

Sama ada (kekurangan) notis tempahan lanjutan cukup kusyen bergantung pada rancangan khusus anda – dan tahap tekanan anda. Untuk penerbangan di u.S., Tidak dapat menempah lebih dari 24 jam lebih awal bermakna menempah penerbangan bulat di luar meja – jadi anda perlu faktor kemungkinan tidak mempunyai rancangan pulangan yang kukuh ketika anda pergi. Yang mungkin tidak menyebabkan banyak perebutan jika anda melawat seseorang dengan jadual yang fleksibel. Tetapi jika anda berhadapan dengan sewa dengan masa checkout yang ketat atau polisi pembatalan tegar, pelan sandaran dengan dana sandaran diperlukan.

Cetakan yang baik, yuran bagasi yang menjengkelkan, dan kekacauan perancangan umum tidak mengambil dari perbatasan prop yang layak untuk membuat perjalanan ini boleh diakses – terutamanya semasa inflasi. Gowild! lulus boleh membentangkan peluang meneroka serius untuk orang yang tidak kerap pelancong sebelum ini, atau boleh menjadi kunci seseorang untuk melancong ke luar negara untuk kali pertama. Sekarang, dapatkan aplikasi pasport itu.