Peningkatan Skrin Pihak Ketiga untuk Dek Steam Dijual dalam beberapa minit – Destructoid, Deckhd – Steam Deck Display Mod | Gamut Warna Peningkatan & Dipertingkatkan 1200p

Sertailah senarai tunggu

Ini adalah tempat masuk Deckhd, Membungkus panel IPS 1200p 7-inci yang meliputi 74% ruang warna AdoberGB untuk $ 99, tanpa tarikh pelepasan yang disahkan lagi. Peningkatan ketepatan warna pasti menarik perhatian saya, seperti juga kepadatan piksel yang lebih tinggi, tetapi mereka tidak bernilai perdagangan yang saya percaya skrin baru ini mungkin memperkenalkan.

Peningkatan Skrin Pihak Ketiga untuk Dek Steam Dijual dalam beberapa minit

Dek Steam dilengkapi dengan skrin LCD 1280 × 800 yang indah, dan anda boleh mempunyai penapis anti-silau yang menamparnya jika anda membeli versi premium 512GB. Bagi mereka yang tidak berpuas hati, ada skrin dek yang menawarkan resolusi 1920 × 1200 dan berjanji untuk menyampaikan warna yang lebih cerah.

Setelah dijual, penggantian skrin selepas pasaran dijual dalam masa 5 minit. Kemungkinannya menarik, dan dek stim direka untuk mudah dibongkar, walaupun pemilik pegang tangan harus diteruskan dengan berhati -hati jika mereka berhasrat untuk membuat pengubahsuaian sedemikian.

Spesifikasi dek

Skrin yang lebih baik, tetapi pada kos apa?

Dengan Deckhd, anda akan menikmati gamut warna yang lebih luas bersama-sama dengan salutan anti-silau, yang membolehkan anda bermain dalam pelbagai keadaan cahaya. Bagi pemilik dek yang ingin memberikan skrin selepas pasaran, senarai menunggu tersedia.

Sekiranya anda berminat, anda harus mengetahui beberapa perkara. Pertama, Memasang skrin akan memerlukan anda membongkar dek anda. Ini tidak terlalu sukar, dan Valve telah memberikan arahan bagaimana untuk melakukannya (dengan banyak amaran). Walau bagaimanapun, anda harus berhati -hati semasa mengendalikan elektronik yang halus.

Kedua, setelah memasang skrin baru, anda perlu menyesuaikan bios tangan anda untuk bersesuaian. Walaupun ini tidak terlalu rumit dari proses, ia datang dengan risiko menimpa dek anda secara kekal. Anda juga perlu melakukan ini beberapa kali kerana setiap peningkatan SteamOS akan kembali ke BIOS.

Terakhir, anda harus ingat bahawa dek itu direka untuk menggerakkan skrin 800p. Seperti yang dijelaskan oleh PCGamesn, memasang skrin resolusi yang lebih tinggi tanpa kuasa yang lebih banyak boleh “tidak dapat dilumpuhkan kadar bingkai dalam permainan yang sudah menuntut.”Isu dengan menggerakkan skrin yang berbeza adalah salah satu sebab mengapa Valve belum mengeluarkan versi OLED dari dek. Menurut Valve’s Pierre-Loup Griffais, “Idea bahawa anda hanya boleh menukar dalam skrin baru dan dilakukan-ia memerlukan lebih daripada itu boleh dilakukan.”

Dek adalah peranti permainan yang sangat disesuaikan, baik pada tahap perisian dan perkakasan, tetapi ia mempunyai hadnya. Jika anda berminat untuk membuat perubahan sebagai drastik sebagai pengganti skrin, pastikan anda tahu apa yang anda lakukan dan memahami risiko.

Penulis Kakitangan – Smangaliso Simelane adalah seorang penulis dengan semangat untuk semua perkara yang berkaitan dengan permainan video. Dia telah menulis mengenai permainan video sejak 2020.

Ulasan Pengguna

Baca pada Discord

“Terdapat lebih banyak positif dalam proses memasang dan secara amnya memutuskan untuk menggunakan paparan ini di atas paparan pra-pemasangan dek stim yang disediakan oleh Valve.”

Baca di Reddit

“Skrin Deckhd untuk Deck Steam adalah penukar permainan mutlak ketika datang ke kualiti visual pengalaman permainan saya! Dari saat saya mula menggunakannya, saya terpesona dengan bagaimana ia menjadikan permainan saya lebih jelas dan lebih bersemangat.”

Baca di Reddit

“Skrin lebih baik, tempoh. Permainan berjalan di stok 800p lebih baik, tempoh. Permainan berjalan di New Native 1920*1200 lebih baik, tempoh.”

Baca di Twitter

“Hanya dinaik taraf ke skrin deckhd untuk dek stim saya dan wow, apa-apa permainan changer! Kualiti visual di luar grafik carta-bahu, warna bertenaga, dan sihir anti-reflektif. Ia seperti dunia permainan baru! Peningkatan ini adalah suatu keharusan.”

Mengapa menaik taraf?

Fleksibiliti yang lebih besar: 800p atau 1200p

Sama ada anda merindukan kejelasan tambahan dalam permainan yang lebih lama atau keinginan untuk mengekalkan kadar bingkai yang optimum dalam tajuk yang lebih baru, mod paparan kami memberikan anda fleksibiliti untuk dipilih. Beralih ke 1200p untuk terperinci menarik dalam klasik, atau mengekalkan standard 800p untuk permainan yang lebih baru. Ini bermaksud anda mengawal kesetiaan visual dan prestasi yang sesuai untuk memenuhi keutamaan anda.

Lebih banyak warna, lebih banyak rendaman

. Mengalami permainan kegemaran anda dengan perbezaan yang lebih mendalam dan lebih banyak warna yang bersemangat, mengubah sesi permainan anda menjadi pengembaraan yang lebih mendalam.

Penyelesaian pembaikan kos efektif

Sekiranya anda merosakkan paparan dek stim anda, mod skrin kami adalah pemenang yang jelas. Hanya $ 99, anda bukan sahaja mendapat skrin pengganti, tetapi yang dinaik taraf. Menjimatkan wang sambil meningkatkan pengalaman permainan visual anda dengan ketara.

Permainan yang muncul akan terus mendorong had perkakasan. Dengan menaik taraf ke mod paparan 1200p kami sekarang, anda menyediakan dek stim anda untuk masa depan. Nikmati panjang umur yang lebih besar dan pengalaman permainan yang lebih baik kerana perisian terus berkembang.

Ambil permainan anda
ke tahap seterusnya .

Melanggan senarai mel kami untuk menjadi antara yang pertama diberitahu ketika kami berada dalam stok, atau meletakkan pra-pesanan sekarang.

  • Syarat Jualan
  • Dasar Privasi
  • Dasar kerosakan
  • Dasar Mengembalikan

Deckhd adalah produk FX Technology Limited.

© 2023 Hak Cipta Terpelihara.

Menaik taraf skrin dek stim anda ke 1200p adalah idea yang buruk

Mod skrin dek stim resolusi yang lebih tinggi dari deckhd mungkin kelihatan seperti idea yang baik, tetapi ia boleh menimbulkan masalah untuk PC mudah alih anda.

Dek stim, memaparkan pemandangan bandar dengan dua tahap ketepuan warna

Diterbitkan: 19 Mei 2023

The Deck Steam . Sekarang, sebuah syarikat bernama Deckhd menjanjikan untuk memperbaiki reka bentuk asal Valve dengan skrin 1200p. Walaupun ini terdengar baik di atas kertas, saya tidak yakin menukar pilihan saham adalah idea yang baik.

Untuk menjadi jelas, saya sentiasa mencari penambahan baru kepada panduan aksesori dek stim terbaik kami, termasuk peningkatan skrin. Walau bagaimanapun, saya lebih berminat untuk melihat pilihan OLED menjadi kenyataan, jadi PC mudah alih saya yang gagah benar. Injap itu sendiri telah mengakui bahawa ia mahu memperbaiki bahagian roket saku ini, yang mungkin akan tiba sebagai sebahagian daripada dek stim 2.

Walaupun skrin dek stim pengganti sudah tersedia untuk anda bertukar, menaik taraf ke panel yang berbeza adalah perkara lain sepenuhnya.

Ini adalah tempat masuk Deckhd, Membungkus panel IPS 1200p 7-inci yang meliputi 74% ruang warna AdoberGB untuk $ 99, tanpa tarikh pelepasan yang disahkan lagi. Peningkatan ketepatan warna pasti menarik perhatian saya, seperti juga kepadatan piksel yang lebih tinggi, tetapi mereka tidak bernilai perdagangan yang saya percaya skrin baru ini mungkin memperkenalkan.

Berikut adalah spesifikasi dekkhd berbanding dek stim:

Deckhd Deck Steam
Resolusi 1920 x 1200 1280 x 800
Saiz IPS 7-inci IPS 7-inci
Ketepatan warna 74% AdoberGB 45% AdoberGB
Kecerahan 400 nits 400 nits
Kadar Refresh 60Hz 60Hz
Salutan anti-silau Hanya pada model 512GB

Oleh itu, inilah tiga sebab saya percaya paparan dekkhd bukan skrin yang memerlukan dek stim:

  1. Prestasi – Zen 2 Apu yang menguasai dek stim memberikan jus cukup PC untuk bermain kebanyakan permainan pada 800p. Walau bagaimanapun, memperkenalkan paparan resolusi yang lebih tinggi tanpa kuasa kuda tambahan mungkin akan melumpuhkan kadar bingkai dalam permainan yang sudah menuntut.
  2. Hayat bateri – Lebih banyak piksel bermakna lebih banyak kuasa yang diambil dari bateri peranti, yang sudah menjadi titik lemah untuk dek. Berharap untuk melihat waktu main mudah alih terjatuh dengan dekkhd yang dilengkapi.
  3. Jaminan – Walaupun kelemahan ini tidak unik untuk dek, menukar skrin stok untuk penyelesaian selepas pasaran hampir pasti akan merosakkan jaminan anda. .

Cara paling mudah untuk meningkatkan persediaan mudah alih anda adalah dengan memberikan dek stim anda tempat untuk berehat selepas sesi permainan yang panjang, jadi periksa senarai Deck Steam terbaik kami untuk cadangan kami.

Jika anda selepas pengalaman permainan resolusi yang lebih tinggi di mana sahaja, saya cadangkan menyemak ulasan Asus Rog Ally kami. .

Samuel Willetts Samuel Willetts menghabiskan waktunya untuk membangunkan perkembangan terkini dari AMD, Intel, dan Nvidia. Gagal itu, anda akan mendapati dia bermain -main dengan dek stimnya. Dia sebelum ini ditulis untuk PC Gamer, T3, dan Toptenreviews.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.