Pengedaran pangkat Valorant menerangkan mengapa anda terjebak dalam perak., Perintah Valorant Perintah, Pengedaran, dan Sistem Kedudukan dijelaskan | Pcgamesn

Sistem Perintah Valorant Perintah, Pengedaran, dan Kedudukan dijelaskan

Ini adalah sebahagian daripada sebab persaingan terasa sukar dalam perak, walaupun siling kemahiran tidak tinggi langit. Walau bagaimanapun, pemain yang ditentukan mungkin angin melalui neraka elo tanpa kesukaran.

Pengagihan pangkat Valorant menerangkan mengapa anda terjebak dalam perak

Statistik baru -baru ini Valorant telah mendedahkan bahawa kedua -dua noobs dan pro jarang berlaku, menunjukkan perak sebagai pangkat yang paling sesak.

Bukan rahsia lagi bahawa kebanyakan pemain valorant adalah perak, tetapi pangkat yang paling tidak sesak? Menurut statistik baru -baru ini, pemain mahir dan baru jarang berlaku di Valorant, hanya mengambil 1% ruang pada carta yang digabungkan.

Pelacak.GG telah mendedahkan pengedaran pangkat yang dikemas kini di Valorant, dan ia tidak kelihatan jauh berbeza dari carta masa lalu. . Walau bagaimanapun, hanya sedikit yang membuat potongan berlian. Apabila kenaikan pangkat, pemain terus ditapis, menjadikan berseri Grail suci muktamad.

Menurut statistik, berseri mempunyai kurang dari 1% pemain. Nombor ini tidak sepadan dengan pangkat lain di Valorant, tetapi Iron 1 datang cukup dekat. Hanya 0.8% pemain di Valorant adalah besi 1, jadi semua harapan masih belum hilang. Kebanyakan pemain valorant hanya secara semula jadi lebih baik daripada besi 1.

Pengagihan pangkat Valorant

Gangsa dan emas kelihatan serupa dengan bahagian kedua yang paling ramai di Valorant. .

Mengapa anda tidak boleh keluar dari perak di Valorant?

Perak juga dikenali sebagai “elo neraka” di kalangan pemain valorant kerana menjadi pangkat di mana majoriti mendapat “hardstuck.”Pengagihan pangkat valorant baru menerangkan alasannya.

Perak adalah pangkat yang paling ramai di Valorant, yang bermaksud bahawa walaupun siling kemahiran mungkin tidak setinggi, persaingan sukar disebabkan oleh penduduk. . Sedikit yang membuatnya keluar dari perak yang tidak terjejas, dan yang paling berputus asa untuk mencuba, yang membawa kepada akaun yang tidak stagnan.

Ini adalah sebahagian daripada sebab persaingan terasa sukar dalam perak, walaupun siling kemahiran tidak tinggi langit. Walau bagaimanapun, pemain yang ditentukan mungkin angin melalui neraka elo tanpa kesukaran.

Sistem Perintah Valorant Perintah, Pengedaran, dan Kedudukan dijelaskan

Semua yang anda perlu tahu mengenai pangkat Valorant pada bulan September 2023, termasuk pangkat ACT, pengedaran pangkat, sekatan, dan apa yang perlu anda lakukan untuk mendapatkan pangkat.

Diterbitkan: 5 Sep 2023

Ingin mengetahui mengenai pangkat valorant dan bagaimana sistem ranking berfungsi? Kami telah menyelam mendalam ke dalam sistem ranking valorant, untuk menunjukkan kepada anda bagaimana mereka berfungsi, dan apakah pengedaran semasa. Melihat angka -angka ini, kita dapat mengumpulkan semua jenis maklumat, seperti di mana anda duduk menentang pemain purata, serta masa dan tenaga dimasukkan ke dalam FPS pada masa ini.

Seperti semua permainan FPS yang kompetitif, Valorant mempunyai beberapa cara yang berbeza ia mengukur kemajuan kedudukan dan penarafan keseluruhan pemain terhadap satu sama lain. Setiap pemain mempunyai pangkat valorant secara keseluruhan, tetapi ada juga ‘pangkat’ yang berdedikasi untuk setiap tindakan. Di samping itu, terdapat juga konsep yang disebut ‘Rank Rating’, yang disambungkan ke MMR. Inilah semua yang anda perlu ketahui mengenai pangkat Valorant, pengedaran pangkat semasa, dan permainan yang kompetitif.

Imej dengan semua ikon pangkat Valorant yang terdapat dalam permainan

Semua pangkat Valorant mengikut urutan

Berikut adalah senarai lengkap Valorant Ranks:

 • Besi 1
 • Besi 2
 • Besi 3
 • Gangsa 2
 • Gangsa 3
 • Perak 1
 • Perak 2
 • Perak 3
 • Emas 3
 • Platinum 2
 • Platinum 3
 • Berlian 1
 • Berlian 2
 • Ascendant 1
 • Ascendant 2
 • Ascendant 3
 • Abadi 2
 • Abadi 3
 • Berseri

. Peringkat Akta Anda Secara Rasmi Kemenangan Tertinggi, yang Riot suka memanggil “Kemahiran Terbukti” anda.

. .

. Peringkat Tindakan anda ditetapkan semula di antara pangkat, tetapi MMR anda sebelum ini diambil kira semasa anda memainkan perlawanan penempatan anda untuk tindakan berikutnya.

Kedudukan Valorant: Beberapa Contoh Lencana Peringkat Akta Valorant

Pengagihan Peringkat Valorant 2023

Pengagihan pangkat adalah penting dalam mana -mana penembak kompetitif, dan Valorant tidak terkecuali. Riot sendiri telah berkongsi maklumat mengenai perkara ini sejauh Episod 3 Act 1, di mana studio mengatakan ia bimbang terdapat terlalu banyak orang di peringkat bawah dan tidak mencukupi untuk membuatnya ke tahap yang lebih tinggi.

. Ini berterusan hingga Jun, mencadangkan pemain melabur lebih banyak masa ke Valorant. Walau bagaimanapun, kami telah melihat berenang besar sejak itu, angka -angka mula menjadi miring ke arah pangkat yang lebih rendah sekali lagi.

Pengagihan pangkat Valorant untuk Ogos 2023:

Penempatan dan sekatan pangkat valorant

Sejak Episod 4 Akta 1, untuk mendapatkan pangkat dalam mod kompetitif Valorant, anda perlu mempunyai tahap akaun sekurang -kurangnya 20. Sebaik sahaja anda telah memukul ambang itu, anda boleh terlibat dalam permainan peringkat. .

Valorant adalah permainan yang cuba mempromosikan permainan yang kompetitif antara pasukan, walaupun Riot juga cuba menjadi murah hati dengan membolehkan rakan -rakan bermain antara satu sama lain, walaupun terdapat perbezaan pangkat. Ketika datang bermain dengan rakan -rakan, ada beberapa peraturan yang harus diingat:

 • Kumpulan empat tidak dibenarkan, untuk mengelakkan pemain solo daripada dipilih.
 • Kumpulan dua atau tiga harus kekal dalam keperluan perbezaan pangkat.
 • Kumpulan lima tidak mempunyai sekatan, walaupun bergantung kepada apa yang berada di kedudukan lima stack, akan menjejaskan keuntungan dan kerugian penarafan pangkat anda.

Dari segi perbezaan pangkat, hanya ada sekatan untuk kumpulan dua atau tiga pemain. Sekiranya orang terendah dalam pasukan adalah besi atau gangsa, maka yang tertinggi tidak boleh lebih tinggi daripada perak (mana -mana peringkat). Sekiranya yang paling rendah adalah perak, maka yang tertinggi tidak boleh lebih tinggi daripada emas (mana -mana peringkat). Sekiranya emas paling rendah, maka platinum tertinggi – sekali lagi, mana -mana peringkat.

Sekiranya pangkat terendah dalam pasukan adalah platinum, naik, abadi, atau berseri, maka pemain tertinggi boleh menjadi tidak lebih dari satu tahap lebih tinggi – jadi jika paling rendah adalah platinum 2, maka tertinggi hanya boleh berlian 2. Pihak Lima Stack mengabaikan sekatan perbezaan, walaupun bergantung pada seberapa besar perbezaannya, mungkin ada penalti penarafan pangkat yang signifikan. Anda boleh pergi ke FAQ Kompetitif Valorant rasmi untuk maklumat lanjut mengenai perkara ini.

. Untuk lebih banyak panduan Valorant, lihat senarai peringkat Valorant kami untuk watak -watak terbaik, Panduan Kod Crosshair Valorant kami untuk mengikat laman web anda seperti pro kegemaran anda, dan kemudian panduan kami ke pasar malam valorant untuk kulit diskaun tersebut. .

Danielle Rose Tolong jangan tanya Danielle apa permainan atau genre PC kegemarannya, dia tidak akan memberikan jawapan yang sama. .