Peminat Kes PC Terbaik 2023, Komputer Adju – Komputer Kustom dan PC Permainan. Peminat & PC Penyejukan

Peminat & PC Penyejukan

Memilih bPeminat Kes PC EST sangat penting untuk membina PC permainan. Mewujudkan persekitaran yang sejuk dengan aliran udara tepat untuk pelantar anda sama pentingnya dengan mengambil GPU atau pemproses terbaik.

Peminat Kes PC Terbaik di 2023 – RGB, Bajet dan Pilihan Premium

Pilihan ini di kalangan peminat terbaik bukan sahaja akan menyimpan casis anda tanpa haba, tetapi juga semua yang anda miliki dengan gaya yang sempurna.

Camilo Delgado

Terakhir dikemas kini pada 10 Ogos 2023

Memilih bPeminat Kes PC EST sangat penting untuk membina PC permainan. Mewujudkan persekitaran yang sejuk dengan aliran udara tepat untuk pelantar anda sama pentingnya dengan mengambil GPU atau pemproses terbaik.

Anda tidak akan memanfaatkan sepenuhnya komponen mewah jika anda tidak menjaga pengedaran haba dalam. Walaupun beberapa bahagian sudah mempunyai peminat/radiator mereka sendiri, PC anda masih memerlukan cara untuk memindahkan udara panas secara berkesan dari kes itu. Oleh itu, satu set peminat kes PC terbaik atau penyejuk CPU adalah suatu keharusan ketika membina pelantar baru yang kuat.

Di bawah, kami akan menyelam peminat kes terbaik untuk mana -mana jenis menara yang anda memutuskan untuk pergi. Dari reka bentuk PC yang lebih kecil dan lebih padat ke komputer mewah yang besar, semua jenis yang bervariasi akan menemui peminat kes yang sesuai dengan keperluan mereka sendiri.

Produk sekilas

163459 163457 163450 186706 224295

NOCTUA NF-S12B REDUX-1200

Corsair LL Series LL120 RGB

Semak harga

Peminat kes bajet terbaik

Master Cooler MF120 Halo

Scythe kaze flex 120 pwm

NOCTUA NF-A12X25 PWM

Bagaimana kami memilih peminat kes PC terbaik

Kami pastikan untuk memilih peminat kes yang menggabungkan kelihatan anggun dengan prestasi yang mencukupi. Dari pencahayaan RGB ke aliran udara seminit, peminat berikut ini akan memastikan PC anda sebaik mungkin, sementara juga memastikan haba tetap di luar casis. Kami menganggap produk dari julat harga yang berbeza, dan produk yang mengandungi ciri -ciri yang berbeza dari beberapa jenama yang berbeza dan bereputasi – untuk memberi anda idea terbaik mengenai pasaran kes PC semasa.

Sekiranya anda mencari cadangan lebih banyak penyejukan, maka pergi ke panduan peminat kes terbaik 140mm kami. Selain itu, artikel CPU Cooler terbaik kami.

Peminat Kes PC Terbaik di 2023 – RGB, Bajet dan Pilihan Premium

NOCTUA NF-S12B REDUX-1200

 • SSO-Bearing Ultra yang cekap
 • Reka bentuk halus
 • Bahan berkualiti terbaik
 • Senyap
 • Pengurusan kabel yang buruk

Noctua pasti mendapat mahkota dalam kategori ini. Sekiranya kipas kes ini dapat bertahan dan menyejukkan rig dengan RTX 4090 yang gemuk, ia boleh menyejukkan sebarang rig dengan komponen alternatif. Noctua telah membuat peminat untuk masa yang lama, yang sebelum ini dikenali sebagai mempunyai beberapa peminat yang luar biasa namun hodoh, sehingga baru-baru ini merancang semula produknya.

NOCTUA NF-S12B REDUX-1200 menampilkan teknologi NE-FD1 yang unik yang mengintegrasikan pemacu komutasi yang lancar dan menyampaikan operasi yang lebih tenang dengan penggunaan kuasa ultra-rendah. Dengan kata lain, peminat ini sangat tenang walaupun di tengah -tengah beberapa beban kerja yang menuntut.

Peranti ini mempunyai galas tekanan minyak yang menstabilkan diri dan boleh mencapai sehingga 1200 rpm dengan kelajuan putaran minimum 400 rpm. Ia juga memastikan aliran udara sebanyak 100.6 meter padu sejam, sementara hanya membuat maksimum 18.1 dba bunyi. Anda tidak akan memerlukan salah satu kes PC yang paling tenang, kerana peminat anda akan melakukan pekerjaan itu sendiri.

Corsair LL Series LL120 RGB

Semak harga

 • Pencahayaan RGB yang indah
 • Harga yang hebat
 • Prestasi yang kuat
 • Bukan yang paling tenang

Sekiranya anda memilih reka bentuk RGB yang licin, Corsair akan mendapat anda. Ini adalah salah satu peminat RGB terbaik sekarang. RGB LL120 menggabungkan yang terbaik dari estetika cahaya dan permainan, dengan seni bina yang kuat dan tenang. Corsair mencipta “simfoni warna” berkat 16 LED RGB bebas di dua gelung cahaya berasingan untuk mencipta visual yang sangat estetik.

Pencahayaan RGB bukan satu -satunya perkara yang ditawarkan oleh peminat ini. Corsair LL120 mempunyai kelajuan kipas kawalan dinamik dari 600 rpm hingga 1,500 rpm, yang memastikan pelesapan haba yang hebat. Ia bukan peminat paling tenang dari mereka semua, tetapi ia hanya naik sehingga 24.8 dba, yang cukup baik untuk peminat yang dapat mencapai 43.25 cfm.

Peminat kes bajet terbaik

Master Cooler MF120 Halo

 • Harga yang hebat
 • Klip penyambung RGB yang boleh ditangani
 • Lampu RGB Dual Loop
 • Ia bising
 • Pencahayaan RGB boleh diperbaiki

Master Cooler menawarkan beberapa kes kipas PC terbaik dengan anggaran. Master MF120 Halo adalah salah satu peminat yang sangat menggunakan sensor peminat pintar dengan perlindungan jam. Ini sangat berguna untuk kes PC yang tidak mempunyai sistem pengurusan kabel terbaik. Oleh itu, terima kasih kepada perlindungan jam, anda tidak perlu bimbang tentang pengurusan kabel lagi.

Master MF120 boleh mendapatkan sehingga 1800 rpm dan pergi serendah 650 rpm, mewujudkan aliran udara sebanyak 47.2 cfm. Mengenai bunyi bising, ia memancarkan antara 6 hingga 30 dba, yang layak, tetapi berbanding dengan orang lain dalam senarai ini, boleh sedikit bising. Walaupun bunyi, anda tidak akan mendapat peminat yang lebih baik untuk harga.

Scythe kaze flex 120 pwm

 • Kabel tahan lama
 • Murah
 • Occasioanlly kuat

Sekiranya anda sedang mencari rehat dari apa yang kelihatannya standard industri, reka bentuk penggemar RGB yang berkelip – scythe Kaze Flex 120 pwm mungkin menjadi pilihan yang menyegarkan. Dengan sebelas bilah, berbanding dengan standard industri 9, Kaze Flex 120 pwm sangat berkesan untuk menolak udara hangat. Walau bagaimanapun, jumlah udara bergerak yang tinggi, dan jurang yang lebih ketat antara peminat, malangnya, menghasilkan lebih banyak bunyi.

Walau bagaimanapun, jika anda mencari peminat yang berpatutan, namun cekap yang lebih halus dalam reka bentuknya, sabit Kaze Flex 120 PWM adalah pilihan yang baik. Walau bagaimanapun bagi anda yang mencari sedikit kecederaan, dan lebih banyak bang dari segi pembungkusan dan persembahan, kami akan mengesyorkan model lain dalam senarai ini.

NOCTUA NF-A12X25 PWM

 • Aliran udara yang sangat tinggi
 • Dilengkapi dengan banyak aksesori

Satu lagi pilihan yang menakjubkan ialah Noctua NF-A12x25 PWM. Model 120mm terkemuka ini dapat menggerakkan jumlah udara yang mengagumkan.

Tawaran ini dari Noctua mempunyai tahap bunyi yang sangat rendah pada kelajuan pertengahan. NF-A12X25 adalah pilihan yang sangat baik untuk PC permainan biasa.

Sudah tentu, peminat coklat klasik Noctua bukan cawan teh semua orang. Tetapi, jangan tertipu oleh penampilannya, peminat PC ini pasti membungkus pukulan. Walaupun harganya tinggi, sekurang -kurangnya anda tahu anda mendapat kualiti Noctua yang hebat.

Tawaran ini juga dilengkapi dengan banyak aksesori seperti kabel lanjutan 12 inci, peredam getaran, dan splitter y untuk menamakan beberapa.

Itu semua peminat PC terbaik yang kini berada di pasaran. Dengan GPU dan CPU baru membanjiri pasaran, sudah tiba masanya untuk menilai semula pedalaman PC anda, termasuk susun atur kipas. Walaupun kebanyakan hanya akan menggunakan peminat yang lebih tua, anda harus mempertimbangkan dengan serius menaik taraf selaras dengan komponen PC yang lebih penting.

Ciri dan pertimbangan

Komponen yang berbeza memancarkan jumlah haba yang berlainan seminit. Kipas kes yang baik mesti mempunyai keupayaan untuk memindahkan udara dengan berkesan di luar menara sambil membuat sedikit bunyi. Satu perkara yang perlu anda pertimbangkan, walaupun sebelum lampu RGB, adalah berapa banyak bunyi yang anda sanggup bertahan dari peminat kes PC anda. Anda mesti memahami bahawa peminat akan berjalan pada kelajuan yang berbeza (kelajuan perlahan yang mengakibatkan bunyi rendah) apabila komputer memancarkan kurang atau lebih panas, dan itu bergantung pada berapa banyak kuasa yang diperlukan oleh PC.

Rgb

RGB bermaksud Merah, Hijau dan Biru. Lampu RGB dan Argb adalah ciri umum pada banyak peminat PC tetapi merupakan pilihan estetika sepenuhnya, dan tidak memberi kesan kepada prestasi PC dengan cara apa pun. Mereka menyalakan PC anda dengan cara yang menarik dan pasti dapat menambah pengalaman permainan keseluruhan anda.

Saiz kipas

Saiz yang paling biasa untuk peminat PC biasanya 120mm. Walau bagaimanapun, peminat PC juga boleh datang dalam konfigurasi saiz yang berbeza bergantung kepada bilah kipas. Peminat yang lebih besar, bermakna lebih banyak udara dapat melaluinya (melalui kipas pengambilan) dan menyejukkan kad/papan induk PC/grafik anda. Bagaimanapun saiz kipas dihadkan oleh saiz selongsong PC anda, jadi ingatlah ini – kes yang lebih kecil memerlukan peminat yang lebih kecil.

Kelajuan kipas

Kelajuan kipas diukur dalam rpm (putaran seminit). Semakin tinggi rpm semakin banyak PC anda dapat menyejukkan. Walau bagaimanapun, ini sering menghasilkan lebih banyak tahap bunyi (disebabkan oleh getaran).

Soalan Lazim – Peminat Kes PC Terbaik pada tahun 2023

Adakah peminat 140mm lebih baik daripada 120mm?

Memilih peminat 140mm melebihi 120mm membuktikan banyak operasi yang lebih tenang. Mana -mana peminat 140mm cukup untuk menyampaikan operasi yang lebih tenang sementara juga beroperasi sama – jika tidak lebih baik – potensi ke atas model 120mm mereka. Pertimbangkan untuk melihat peminat PWM dan peminat tekanan statik juga

Syarikat mana yang menjadikan peminat kes terbaik?

Sukar untuk mengatakan siapa yang menjadikan peminat kes PC terbaik, tetapi Noctua dan Corsair adalah dua syarikat terbesar di Sphere. Kedua -duanya dipasarkan untuk peminat PC yang sama sekali berbeza, dengan Corsair menggunakan satu tan RGB, sementara Noctua membuat reka bentuk yang lebih mudah dan lebih tenang.

Oleh itu, ia datang kepada pengguna tertentu – kedua -duanya adalah produk premium.

Adakah kes PC memerlukan kipas?

Pasti! Penyejukan sangat penting ketika datang ke PC anda, terutama jika anda menggunakan komputer anda untuk permainan.

Anda tidak boleh menghilangkan haba sepenuhnya tetapi membeli beberapa peminat pasti akan membantu. Peminat akan mengeluarkan udara panas (serta habuk) dari dalam PC anda dan membantu anda menggantikannya akan menjadi udara yang lebih sejuk dari luar.

Adakah semua peminat sesuai dengan semua saiz kes?

Peminat PC datang dalam 140mm, 120mm dan 80mm, jadi memilih kipas yang tepat yang sesuai dengan kes khusus anda adalah penting.

Keputusan kami

NOCTUA NF-S12B REDUX-1200

Membeli penyejuk PC yang hebat mesti penting bagi semua pembina PC. Sekarang, menjaga PC Cool tidak akan menjadi masalah dengan mana-mana pelbagai pilihan ini merentasi senarai ini, tetapi jika anda mencari pengalaman penyejukan terbaik mutlak, Noctua NF-S12b adalah pilihan untuk pergi bersama.

Noctua membuktikan masa lagi bahawa ia tahu reka bentuk bunyi terbaik untuk pelbagai peminatnya, dan sementara lelaran sebelumnya cenderung untuk tidak melihat semua yang anggun, sekurang -kurangnya lebih banyak produk baru -baru ini mengambil reka bentuk yang lebih baik.

Peminat & PC Penyejukan

Gambar untuk peminat CPU kategori

120 x 120 x 25 mm panjang hayat kipas kipas kipas Khas Profil tinggi untuk aliran udara maksimum memberikan pengudaraan yang sangat baik untuk reka bentuk kes PC anda sehingga 100,000 jam jangka hayat tinggi Prestasi tinggi kebolehpercayaan tinggi 3 pin/4 penyambung pin

Gambar Intel LGA 2011 4Pin CPU Fan

Intel LGA 2011 4PIN CPU Fan

Pastikan CPU anda sejuk dan berjalan lancar dengan menggunakan Intel BXRTS2011AC Sandy Bridge-E Air Cooler. Peranti penyejukan CPU kos rendah ini serasi dengan pemproses Intel Sandy Bridge-E terkini dengan soket LGA 2011 dan menyediakan aliran udara yang mantap untuk prestasi penyejukan yang sangat berkesan. Menghadapi pengkomputeran berat dengan keyakinan dengan Intel BXRTS2011AC Sandy Bridge-E Air Cooler. Memerintahkan satu hari ini!

Gambar Penggemar Pemproses Siri Hyper T2 Cooler Master

Penggemar pemproses siri Hyper T2 yang sejuk

Terima kasih kepada reka bentuk heatpipe gelung dwi yang dipatenkan oleh Master, Hyper T2 dapat memberikan prestasi penyejukan unggul berbanding dengan penyejuk CPU HeatPipe dua yang lain. Heatpipes gelung dwi khas membentuk permukaan sentuhan langsung (CDC) yang berterusan, yang membolehkan Hyper T2 menjadi hotspot CPU dengan cepat dan berkesan. Sistem pemasangan sejagat yang mudah digunakan dan saiz padat membuat pemasangan dan penyingkiran angin dengan sokongan dan keserasian dengan semua papan induk dan jenis CPU biasa.

Gambar penggemar kes bearing dwi 120mm

Peminat Kes Bearing Ball 120mm Ball

120 x 120 x 25 mm panjang hayat kipas kipas kipas Khas Profil tinggi untuk aliran udara maksimum memberikan pengudaraan yang sangat baik untuk reka bentuk kes PC anda sehingga 100,000 jam jangka hayat tinggi Prestasi tinggi kebolehpercayaan tinggi 3 pin/4 penyambung pin

Gambar tiga peminat Ball Ball Bearing 120mm

Tiga Peminat Kes Bearing Ball 120mm

120 x 120 x 25 mm panjang hayat kipas kipas kipas Khas Profil tinggi untuk aliran udara maksimum memberikan pengudaraan yang sangat baik untuk reka bentuk kes PC anda sehingga 100,000 jam jangka hayat tinggi Prestasi tinggi kebolehpercayaan tinggi 3 pin/4 penyambung pin