Pelayan untuk Terraria di App Store, Server – Terraria Wiki

Terraria Wiki

Pelayan harus berjalan seperti yang diharapkan.

+

Senang dapat menyertai pelayan lain dan dapat bertemu pemain baru tetapi ada pemain toksik yang datang dan meniup semuanya tanpa alasan. Saya dan beberapa orang lain membuat rumah gergasi di pelayan percuma dan selepas kami selesai beberapa kanak -kanak masuk dan menggunakan pickaxe dan dinamitnya untuk meniup semuanya dan kami menghabiskan 2 jam di atasnya. Ia benar -benar menjengkelkan dan daripada dia hanya meninggalkan selepas itu dan perkara yang sama berlaku 2 hari kemudian dan daripada dia menyertai dunia saya dan meniup semuanya. Ia cukup keren untuk mempunyai pelayan yang digodam juga kerana anda hanya boleh mendapatkan hampir apa sahaja dalam permainan untuk mudah alih. Tetapi sekali lagi anak -anak beracun meniup tempat itu sehingga anda tidak dapat sampai ke dada dan sesetengah orang akan bergabung dan mengambil barang dari setiap dada dan terus membuat akaun baru dan melakukannya berulang -ulang sehingga tidak ada yang dapat mendapatkan apa -apa.

Hebat, tetapi beberapa pepijat.

Saya secara orignally menghadapi masalah dengan VPN tidak menyambung. Tetapi, saya rasa ia adalah wifi saya yang tidak berfungsi. Ini cara terbaik untuk mendapatkan segala -galanya, satu -satunya perkara yang buruk ialah kadang -kadang barang -barang tertentu tidak tinggal di inventori anda ketika anda pergi ke dunia anda sendiri. Ini berlaku kepada saya ketika saya cuba mendapatkan sdmg yang tidak tinggal di inventori saya ketika saya memindahkannya ke dunia saya. . Selain itu saya akan mencadangkan aplikasi ini kepada orang lain.

,

Masalah dengan item boleh dikaitkan dengan kes bahawa beberapa item yang tidak disokong sepenuhnya pada versi mudah alih- contohnya sayap merah. Mungkin dalam versi Terraria seterusnya ia akan berfungsi.

Goodgamez1233, 12/26/2018

. Ia tidak sejuk.

Baiklah, jadi, anda katakan kami mendapat pelayan dengan barang yang digodam. Maka anda mengatakan pelayan percuma hanya untuk ujian. Anda benar -benar membuat orang memasang ini dan jika mereka tidak membayar untuk pelayan khas, mereka cukup banyak hanya testbot. Anda sekurang -kurangnya harus memberikan pengguna percuma seperti, 2 pelayan penggodam percuma. Pada dasarnya anda akan mengklukbit orang yang tidak tahu ini. Ia tidak mengatakan dalam gambar atau keterangan yang anda perlu bayar untuk pelayan yang digodam sama ada. Saya rasa ini bodoh. Juga kerana kita boleh mendapatkan pelayan yang digodam percuma di aplikasi Terraria multiplayer yang lain tetapi kadang -kadang kita perlu menunggu seseorang menjadi tuan rumah pelayan yang digodam. . Sekiranya anda melihat ulasan dan masih membaca ini, saya tidak mencadangkan mendapatkan aplikasi ini melainkan anda sanggup membayar. :/

Privasi aplikasi

Pemaju, OGN, tidak memberikan butiran mengenai amalan privasinya dan pengendalian data kepada Apple. Untuk maklumat lanjut, lihat Dasar Privasi Pemaju.

Tiada butiran yang diberikan

Pemaju akan dikehendaki memberikan butiran privasi apabila mereka mengemukakan kemas kini aplikasi seterusnya mereka.

Maklumat

Keserasian iPhone memerlukan iOS 8.0 atau lebih baru. iPad memerlukan iPados 8.0 atau lebih baru. sentuhan ipod memerlukan iOS 8.0 atau lebih baru. Mac memerlukan macOS 11.0 atau lebih baru dan Mac dengan cip Apple M1 atau kemudian.

? Cuba alat penghidralan kami! Lawati halaman Keutamaan semasa log masuk dan hidupkan alat.

Tidak mempunyai akaun?

Terraria Wiki

Pelayan

A Terraria pelayan Menyediakan platform untuk pemain untuk menyambung melalui internet atau rangkaian lain untuk permainan multiplayer. Pemasangan Windows Terraria termasuk perisian pelayannya. . Lihat bahagian Muat turun.

. Ini menawarkan keupayaan untuk menyesuaikan masa dalam permainan mengikut kehendak.

Kandungan

 • 2 pelayan awam
  • .1 menyertai pelayan
  • 4.1 prasyarat
  • 4.2 Memulakan pelayan
  • 4.3 Pelancaran di latar belakang
  • 4.
  • 5.1 prasyarat
  • 5.2 Melancarkan pelayan
  • 5.3 penyelesaian masalah

  Pelayan berjalan di port TCP 7777 secara lalai. Sekiranya anda berada di belakang Nat (e.g. Pengguna kediaman), pelabuhan yang digunakan mestilah port ke hadapan agar pemain lain dapat bergabung. Jika seseorang tidak dapat mengemukakan port, seseorang boleh memilih untuk menggunakan perkhidmatan VPN seperti Hamachi atau Radmin VPN sebaliknya (walaupun dalam kes tersebut, setiap pemain perlu memasang perisian VPN). Pemain max lalai adalah 8 (16 hingga 1.4.0.1), tetapi ini boleh diubah semasa permulaan pelayan, serta dalam fail konfigurasi pelayan (ServerConfig.. Sambungan bukan nat (e.g. Pengguna Pusat Perniagaan atau Data) biasanya tidak memerlukan penghantaran port, tetapi mungkin perlu membenarkan port melalui firewall.

  .

  Pelayan awam

  Pelayan boleh didapati melalui senarai pelayan ini:

  • Forum Pelayan di Forum Terraria Rasmi
  • https: // www.tserverweb.
  • .Org/Terraria-servers/
  • .com
  • https: // Terraria..com

  Menyertai pelayan

  Pelayan boleh disertai dengan memilih pilihan berbilang pemain pada menu utama, memilih watak, dan kemudian memasukkan IP dan port pelayan.

  Selalunya pelayan yang berbeza mempunyai keperluan yang berbeza untuk pemain menyertai. Sesetengah pelayan akan memerlukan pemain untuk mempunyai pemain softcore atau mediumcore untuk bermain, dan sesetengah mungkin memerlukan pemain berada di tahap tertentu permainan sebelum menyertai. Selalunya pelayan awam akan mempunyai /mendaftar dan /sistem log masuk di mana pemain mesti mempunyai watak dengan nama dan kata laluan yang unik.

  . Selalunya peraturan ini akan tidak membenarkan mod dan hacks, penyamaran, dan sebagainya. .

  Senarai pelayan yang anda baru -baru ini dimainkan akan disimpan di bawah “Sertai melalui IP” dalam Multiplayer.

  Cara (tingkap)

  • Secara lalai, pada pemasangan Windows 32-bit Terraria, Terrariaserver.EXE boleh didapati di: %Programfiles %\ Steam \ SteamApps \ Common \ Terraria
  • Pada pemasangan Windows 64-bit, ia boleh didapati di: %ProgramFiles (x86) %\ Steam \ SteamApps \ Common \ Terraria
  • . “Untuk membuka folder.
  • Sekiranya anda tidak mempunyai stim: %program (x86) %\ terraria atau %programfiles %\ terraria
  • Sekiranya anda menggunakan GOG: GOG GAMES \ Terraria

  Seorang pemain kemudian boleh menyertai pelayan dari menu permainan dengan memilih pilihan multiplayer.

  Cara (Linux)

  Prasyarat

  Pertama kita akan memasang alat yang kita perlukan untuk menjalankan pelayan. Ini mungkin dipasang pada pengedaran anda.

  Untuk Sistem Berasaskan Debian (Ubuntu), jalankan: sudo apt update & sudo apt install -y wget tmux unzip

  1. Lihat bahagian Muat turun untuk mendapatkan pautan ke muat turun terkini. Kemudian muat turun fail: wget
  2. Menavigasi ke direktori yang anda hanya tidak. Sehingga 1.4.1.. Ini mungkin berubah untuk versi masa depan: CD 1412
  3. Navigasi ke Direktori Linux: CD Linux
  4. Tambahkan keizinan yang boleh dieksekusi ke Binary Server: Chmod +X Terrariaserver.bin.x86*
  5. Lancarkan pelayan. Versi 64 bit adalah terrariaserver.bin.x86_64, versi 32 bit adalah terrariaserver.bin.x86: ..bin.x86_64
  6. Letakkan fail dunia anda di lokasi berikut untuk pelayan mencari mereka: ~/.tempatan/saham/terraria/dunia/

  Melancarkan di latar belakang

  TMUX adalah versi skrin moden yang membolehkan beberapa contoh terminal maya. .

  1. Lancarkan pelayan dalam sesi TMUX: TMUX
  2. Dalam sesi TMUX, lancarkan pelayan: ./Terrariaserver..
  3. Sekarang pelayan harus bermula seperti biasa. Untuk menundukkan dari contoh TMUX, meninggalkan pelayan berjalan di latar belakang, gunakan gabungan utama berikut: D
  4. Anda kini harus kembali pada contoh terminal sebelumnya. Anda dapat melihat bahawa sesi tmux berjalan di latar belakang dengan senarai tmux
  5. Untuk melampirkan semula contoh untuk mengedit atau menutupnya, cuma jalankan tmux

  Nota

  • Dalam beberapa kes, diperlukan untuk mengeksport pemboleh ubah jangka dengan cara ini: istilah eksport = xterm

  Sekiranya anda menggunakan sistem operasi (seperti Raspberry Pi OS (sebelum ini dipanggil Raspbian) atau FreeBSD) yang tidak datang dengan boleh dilaksanakan yang boleh dibina, anda boleh menggunakan mono Untuk memulakan pelayan. , atau mana -mana peranti yang tidak berjalan pada seni bina x86.

  Prasyarat

  Nota: Jika anda menggunakan sistem operasi berasaskan Linux bukan X86 (seperti Raspberry Pi OS), beberapa arahan pertama harus sama seperti yang terdapat di sini, sehingga perintah Chmod. Anda perlu memasang dan dan mana -mana perpustakaan yang diperlukan (seperti SQLITE atau skrin) jika ia tidak disusun semula pada sistem anda.

  Melancarkan pelayan

  1. . (Untuk pengguna Raspberry Pi Ikuti Panduan Linux)
  2. Navigasi ke Linux direktori.
  3. Lancarkan pelayan dengan menggunakan arahan mono berikut: mono –erver –gc = sgen -o = semua ./Terrariaserver.exe

  Pelayan harus berjalan seperti yang diharapkan.

  Penyelesaian masalah

  “Perpustakaan runtime dan kelas mono anda tidak disegerakkan.”, Navigasi dalam direktori Terraria dan keluarkan monoconfig, mscorlib..

  Contoh Arahan dengan Linux:

  sistem rm* rm mono* rm monoconfig rm mscorlib.dll

  WindowsBase.DLL dan FNA.DLL mestilah satu -satunya .fail DLL di direktori

  Nota: Prosedur ini akan memadam sebarang fail lain bermula dengan “mono” atau “sistem”, jadi ingatlah itu!

  Muat turun

  Perisian pelayan Vanilla Terraria disertakan dengan pakej Terraria biasa (lihat di atas), tetapi juga boleh dimuat turun:

  • Server Terraria 1.4.2.3
  • Server Terraria 1.4.3
  • ..3.1
  • Server Terraria 1.4.3.2
  • Server Terraria 1.4.3.
  • Server Terraria 1.4.3.4
  • Server Terraria 1.4.3.5
  • Server Terraria 1.4..
  • Server Terraria 1.4.4
  • Server Terraria 1.4.4.1
  • Server Terraria 1.4.4.2
  • Server Terraria 1.4..3
  • Server Terraria 1.4..4
  • Server Terraria 1.4.4.5
  • Server Terraria 1.4..6
  • Server Terraria 1.4.4.7
  • Server Terraria 1.4.4.8
  • Server Terraria 1.4..8.1
  • Server Terraria 1.4.4.9

  Dedicated Server GUI adalah tambahan pihak ketiga untuk pelayan vanila yang menawarkan kawalan grafik (pelayan biasanya program baris arahan):

  Tshock dan TDSM adalah pakej pelayan pihak ketiga yang menawarkan fungsi tambahan, seperti perintah dalam permainan, ahli putih, kata laluan pemain, dan antara muka plugin untuk ciri tambahan (seperti puak):

  • Tshock
  • TDSM (versi terkini 1.3.2..

  Pelayan Windows terdiri daripada fail -fail ini:

  • Terrariaserver.exe – Fail pelayan utama. Boleh dijalankan secara bersendirian.
  • .txt – Fail konfigurasi pelayan. Mentakrifkan semua parameter untuk pelayan (lihat di bawah).
  • Start-Server.kelawar – Fail batch windows yang memulakan pelayan menggunakan ServerConfig.txt fail. Juga mengandungi gelung balik untuk memulakan semula pelayan jika ia harus terhempas.
  • .kelawar – Fungsi sebagai “Host & Play” akan, tetapi melalui konsol. Rakan Steam akan dapat menyertai permainan anda melalui ini.

  Senarai Perintah Konsol

  Sebaik sahaja pelayan yang berdedikasi berjalan, arahan berikut boleh dijalankan:

  • Bantuan – Memaparkan senarai arahan.
  • Bermain – Menunjukkan senarai pemain. Ini boleh digunakan dalam permainan dengan menaip /bermain ke dalam sembang.
  • Jelas – jelaskan tetingkap konsol.
  • .
  • Keluar -Nosave – tutup pelayan tanpa menyimpan.
  • .
  • menendang – menendang pemain dari pelayan.
  • larangan – mengharamkan pemain dari pelayan.
  • Kata Laluan – Tunjukkan kata laluan.
  • Kata Laluan – Tukar Kata Laluan.
  • .
  • Masa – Paparkan masa permainan.
  • pelabuhan – cetak port mendengar.
  • Maxplayers – Cetak jumlah pemain maksimum.
  • katakan – hantar mesej kepada semua pemain. Mereka akan melihat mesej di awalan kuning dalam sembang.
  • .
  • .
  • .
  • .
  • Senja – Tukar masa hingga senja (7:30 malam).
  • Tengah malam – Tukar waktu hingga tengah malam (12:00 pagi).
  • .

  Perhatikan bahawa slash ke hadapan / IS tidak dikehendaki mendahului arahan, seperti yang diperlukan oleh beberapa perintah. Untuk senarai arahan tshock, rujuk tshock readme.

  Parameter baris arahan

  Berikut adalah senarai parameter yang boleh dimasukkan ketika menjalankan Terrariaserver pada mulanya:

  • -Config – Menentukan fail konfigurasi untuk digunakan (lihat fail konfigurasi pelayan di bawah).
  • -port – menentukan port untuk mendengar.
  • -Pemain / -Maxplayers – Menetapkan jumlah pemain maksimum.
  • -Pass / -password – menetapkan kata laluan pelayan.
  • -MOTD – Tetapkan moto pelayan teks hari.
  • -Dunia – memuatkan dunia dan memulakan pelayan secara automatik.
  • -AutoCreate – mewujudkan dunia jika tidak ada di jalan yang ditentukan oleh -world. Saiz dunia ditentukan oleh: 1 (kecil), 2 (sederhana), dan 3 (besar).
  • -BANLIST – Menentukan lokasi Banlist. Lalai ke “Banlist.txt “dalam direktori kerja.
  • -WorldName – Menetapkan nama dunia semasa menggunakan -AutoCreate.
  • -selamat – menambah perlindungan cheat tambahan ke pelayan.
  • -Noupnp – Melumpuhkan Plug and Play Universal Automatik.
  • -Steam – Membolehkan Sokongan Steam.
  • -Lobby Friends / -Lobby Private – hanya membenarkan rakan untuk menyertai pelayan atau menetapkannya ke peribadi jika stim diaktifkan.
  • -IP – menetapkan alamat IP untuk pelayan untuk mendengar
  • -ForcePriority – menetapkan keutamaan proses untuk tugas ini. Sekiranya ini digunakan, tetapan “keutamaan” di bawah akan diabaikan.
  • -DisableAnnouncementbox – Melumpuhkan kotak pengumuman pengumuman teks dibuat apabila berdenyut dari wayar.
  • -.
  • -Benih – Menentukan Benih Dunia Semasa Menggunakan -AutoCreate

  Fail konfigurasi pelayan

  Adalah mungkin untuk memulakan pelayan khusus menggunakan fail konfigurasi yang memasuki parameter di atas secara automatik. Fail konfigurasi mesti dipanggil menggunakan parameter -config parameter. Fail ini boleh mempunyai nama, tetapi mesti berada dalam folder yang sama seperti Terrariaserver.exe. .

  Berikut adalah senarai arahan konfigurasi yang ada:

  • Dunia = C: \ Users \ Defaults \ My Documents \ My Games \ Terraria \ Worlds \ World1.WLD – memuatkan dunia dan memulakan pelayan secara automatik.
  • AutoCreate = 3 – mewujudkan dunia baru jika tidak ada yang dijumpai. Saiz dunia ditentukan oleh: 1 (kecil), 2 (sederhana), dan 3 (besar).
  • Benih = Awesomeseed – Menetapkan Benih Dunia Semasa Menggunakan AutoCreate
  • WorldName = World – Menetapkan Nama Dunia Semasa Menggunakan AutoCreate
  • kesukaran = 0 – menetapkan kesukaran dunia semasa menggunakan -AutOcreate. Pilihan: 0 (normal), 1 (pakar), 2 (tuan), 3 (perjalanan) [Nota: pelayan mudah alih memerlukan 1 untuk ditambah kepada kesukaran (e.g. 2 pakar untuk pelayan Terraria mudah alih).]
  • MaxPlayers = 8 – Menetapkan bilangan maksimum pemain yang dibenarkan di pelayan. Nilai mestilah antara 1 dan 255
  • motd = tolong jangan potong pokok ungu! –
  • .TXT – Lokasi Banlist. Lalai ke “Banlist.txt “dalam direktori kerja.
  • selamat = 1 – menambah perlindungan cheat tambahan.
  • Bahasa – Menetapkan bahasa pelayan dari kod bahasa. Kod yang ada:
   • en-us = Bahasa Inggeris
   • De-de = Jerman
   • It-it = Italian
   • es-es = Sepanyol
   • Ru-ru = Rusia
   • PL-PL = menggilap
   • perjalananPermission_time_setfrozen = 2
   • perjalananPermission_time_setdawn = 2
   • perjalananPermission_time_setnoon = 2
   • perjalananPermission_time_setdusk = 2
   • perjalananPermission_time_setmidnight = 2
   • perjalananPermission_wind_setstrength = 2
   • perjalananPermission_rain_setstrength = 2
   • perjalananPermission_time_setspeed = 2
   • perjalananPermission_rain_setfrozen = 2
   • Journeypermission_Wind_SetFrozen = 2
   • perjalananPermission_IncreasePlacementRange = 2
   • perjalananPermission_setDifficulty = 2
   • Journeypermission_biomespread_setfrozen = 2
   • perjalananPermission_setspawnrate = 2

   Garis komen boleh dimasukkan menggunakan simbol hash (#). Garis yang bermula dengan # akan dilangkau sepenuhnya.

   Melarang dan tidak-membekalkan

   Larangan perintah akan mengharamkan pemain yang ditunjukkan dari pelayan. Pemain yang dilarang, apabila mereka cuba log masuk, akan dipaparkan mesej: Anda dilarang untuk [Tempoh]: [Sebab]- [ModName]. Pemain yang dilarang kemudiannya tidak boleh dibeli dengan mengedit fail “Banlist.txt, “yang terletak di folder Terraria. Dokumen ini mengandungi senarai semua pemain yang dilarang sekarang. Kepada Un-Ban pemain, padamkan nama pemain dan alamat IP dari senarai.

   Keperluan Sistem

   • Sistem Operasi Windows
   • 500 MB RAM percuma untuk dunia kecil (RAM bergantung pada saiz dunia dan bilangan pemain)
   • .Rangka Kerja Bersih 4.0
   • Rangka Kerja XNA

   Kaedah mudah memasang .Net dan XNA adalah dengan hanya memasang pelanggan Terraria, yang sepatutnya dipasang sebagai sebahagian daripada pemasangan biasa.

   Nota

   • Pelayan akan menyelamatkan dunia sekarang dan kemudian, tetapi hanya akan menjimatkan pada penutupan apabila menggunakan perintah keluar. Yang berkata, pertimbangkan untuk menyelamatkan secara manual sebelum penutupan.
   • Apabila tidak ada pemain dalam talian pelayan hibernates. Masa hanya berlalu apabila pemain disambungkan.
   • Apabila anda melancarkan pelayan, ia akan bertanya jika anda mahu mendapatkan port ke hadapan, namun ini tidak selalu berfungsi.
   • Pelayan sering ditubuhkan menggunakan Hamachi. Ini menghilangkan keperluan untuk mendapatkan pelabuhan ke hadapan, tetapi bergantung pada program pihak ketiga.
   • Sesetengah pelayan akan meningkatkan kesihatan, jika pelayan berada dalam mod pakar, pemusnah mungkin mempunyai 1,000,000+ kesihatan / hp (hitpoints)

   Lan

   Berikut adalah arahan untuk persediaan parti LAN yang sangat asas. Sekurang -kurangnya, semua komputer mesti disambungkan ke rangkaian yang sama untuk berfungsi. Sekiranya anda merasa begitu cenderung, anda boleh menetapkan pelayan untuk mempunyai alamat IP LAN statik, tetapi itu tidak perlu. Perhatikan bahawa arahan ini disasarkan kepada orang yang tidak mempunyai pengalaman rangkaian, dan hanya mahu bermain permainan.

   1. Pastikan semua komputer disambungkan ke rangkaian yang sama
    • Sambungkan komputer ke rangkaian melalui Ethernet jika boleh, kerana Ethernet hampir selalu lebih cepat daripada tanpa wayar.
    • . Cukup pasangkan sebarang port suis ke dalam penghala, dan pasangkan seluruh komputer (dan pelayan) ke suis. Sekiranya anda tidak mempunyai suis, cuba sekurang -kurangnya sambungkan komputer yang menjalankan pelayan ke rangkaian melalui Ethernet. Sekiranya anda tidak dapat berbuat demikian, pastikan semua komputer disambungkan ke sambungan wifi yang sama dan mungkin akan berfungsi, hanya sedikit lebih perlahan.
   2. Dapatkan maklumat pelayan
    • Pertama, pastikan pelayan disambungkan ke Internet, atau sekurang -kurangnya disambungkan ke penghala anda. Untuk menguji sambungan penghala, anda boleh mencuba log masuk ke penghala anda melalui panel web. Biasanya maklumat log masuk penghala dicetak pada pelekat di belakang penghala. Sekiranya halaman dimuat, hebat – pastikan komputer lain disambungkan ke rangkaian yang sama.
    • Windows:
     • . Catat alamat IP yang muncul selepas “Alamat IPv4. “Ia semestinya seperti tahun 192.168.1.27, 172..0.55 10.0.0.42. Ini adalah alamat IP yang akan anda gunakan untuk menyertai Terraria. Sekiranya alamat IP bermula dengan 127, cari yang tidak. .
     • Buka Pilihan Sistem> Rangkaian dan Catat Alamat IP. .
    • GNU/Linux:
     • Jalankan “ifconfig” atau “ip a” dari tetingkap terminal untuk mendapatkan ip tempatan anda. Lihat di atas untuk apa yang sepatutnya IP.
   3. Sambungkan pelanggan ke pelayan
    • Buka Terraria, klik Multiplayer, dan sambungkan ke alamat IP yang anda rakam dari langkah kedua.
    • Anda mesti disambungkan ke pelayan!
   4. Penyelesaian masalah (jika sesuatu tidak berfungsi)
    • . .
    • Sekiranya alamat IP tempatan anda bermula dengan 169, anda perlu menyemak tetapan rangkaian anda untuk disambungkan ke Internet.
    • IP pelayan mungkin berubah, terutamanya jika penghala dimulakan semula. Sekiranya anda tidak dapat menyambung ke pelayan, pergi melalui langkah 2 sekali lagi untuk melihat apakah IP telah berubah.
     • Sekiranya ini menjadi masalah berulang, anda harus mencari “menetapkan IP statik pada (nama OS)”, di mana nama OS adalah nama sistem operasi pelayan.
    • Sekiranya anda menetapkan pelabuhan pelayan Terraria kepada sesuatu yang lain daripada lalai 7777, pastikan pelanggan menyambung ke apa -apa port pelayan dikonfigurasi untuk digunakan.

   Sejarah

   • Desktop 1.4.0.1:
    • .
    • .
    • Desktop 1.3.0.4:
     • Pelayan yang berdedikasi kini boleh dilancarkan dengan -forciority untuk mengatasi keutamaan proses fail tetapan pelayan.
     • Pelayan khusus kini boleh menggunakan -ip sekali lagi untuk menetapkan alamat IP tempatan mereka.
     • .3.0.3: Sekarang anda harus mempunyai kesilapan pelaporan masa yang lebih mudah jika ia berlaku di pelayan.
     • Desktop 1.3.0.2:
      • Anda kini dapat memasukkan kata laluan setiap kali memasuki atau membuat pelayan.
      • Banyak masalah dengan pelayan khusus dan konfigurasinya telah diselesaikan.
      • Memperbaiki masalah di mana pengguna tidak dapat menjemput satu sama lain apabila dalam mod “Jemput sahaja”.
      • Desktop 1.2.3.1: kemalangan tetap ketika memulakan pelayan khusus dalam bahasa selain bahasa Inggeris.
      • Desktop 1.0.
       • .
       • Menaip “localhost” dan bukannya alamat IP tempatan anda sendiri akan menyambung ke pelayan PC yang sama anda sendiri.
       • Port lalai permainan berubah dari 31337 hingga 7777.
       • .org menjalankan pelayan, anda boleh menaip secara rawak..
       • Desktop-Release: Diperkenalkan.

       Pelayan Terraria Terbaik 2023

       Sama ada anda selepas semua item atau pelayan item percuma, pvp atau pve, pelayan binaan percuma atau survival, jangan cari lagi untuk senarai pelayan terraria teratas.

       Diterbitkan: 7 Jul, 2023

       Apakah pelayan Terraria terbaik untuk bergabung pada tahun 2023? . Kami juga akan menerangkan cara menyertai pelayan Terraria, dengan maklumat IP dan pelabuhan untuk setiap entri dalam senarai kami.

       Terraria mempunyai sistem perhimpunan dan kerajinan berasaskan blok terhadap latar belakang 2D yang mungkin anda, sekilas, kesilapan untuk platformer ’80-an atau’ 90-an klasik. Seseorang mungkin reduktif memanggilnya Minecraft 2D, dan seperti karya Mojang, Terraria mempunyai skop hampir tidak berkesudahan untuk pengubahsuaian dan pengembangan. Dengan begitu banyak cara untuk memainkan permainan vanila, apalagi melalui mod Terraria terbaik, dapat difahami bahawa pengalaman berbilang pemain dalam talian dapat sangat menggembirakan dalam pelbagainya. Di situlah kita masuk. Teruskan membaca untuk senarai kami beberapa pelayan Terraria yang terbaik dan paling ramai penduduk, dengan pecahan apa yang mereka tawarkan kepada pemain yang arif.

       Berikut adalah senarai pelayan Terraria terbaik kami untuk menyertai pada tahun 2023:

       Permainan gelap

       IP Pelayan: t..com
       Port: 7777

       Salah satu komuniti pelayan Terraria terbesar dan terpanjang di sekitar-dengan akar yang membentang kembali ke 2011/12-Gaming Dark membanggakan dirinya pada komuniti dan menjadi penerimanya awal ciri-ciri pelayan baru, menuntut misalnya menjadi pelayan awam pertama untuk menyediakan keserasian mudah alih.

       Anda akan menemui pelayan (aka, dimensi) yang direka khusus untuk item, PVE, PvP, survival, dan zombi, ditambah dengan mod survival zombie yang unik yang diilhamkan oleh Call of Duty. . Pelayan yang popular dan sangat aktif dengan lebih dari satu dekad sejarah yang cuba menawarkan dan mengoptimumkan hampir setiap aspek Terraria.

       Pelayan Terraria Terbaik: Eternia mempunyai istana yang besar dan mengagumkan

       IP Pelayan: Eternia.UK
       Port: 7777

       Ditubuhkan pada tahun 2019, Eternia adalah pelayan multiplayer yang popular dan sangat aktif untuk kedua -dua mudah alih dan PC. Ia mempunyai semua kawasan item yang mudah diakses yang anda boleh masuk dan keluar untuk merebut apa sahaja yang anda perlukan, ditambah dengan dunia kotak pasir yang besar yang direka dengan roleplay dan membina dalam fikiran, di mana anda akan mendapat sehingga 16 tuntutan rumah bagi setiap pemain.

       Ia menjalankan Tshock – pakej perisian pelayan yang menawarkan pentadbir pelayan satu tan alat baru dan dipertingkatkan – jadi anda tahu sokongan admin sekurang -kurangnya dalam teori. Dengan komuniti yang mesra dan pasukan kakitangan yang aktif, ia adalah tempat yang ideal untuk mencari bangunan percuma dan PVE.

       Pelayan Terraria terbaik mungkin melihat anda berlari ke penguin yang besar

       Permainan Penguin

       IP Pelayan: Penguingames.menyeronokkan
       Port:

       Dicipta pada tahun 2015, Penguin adalah pelayan Terraria yang lama yang difokuskan pada permainan mini. Ini termasuk permainan pemain tunggal seperti Hunger Games, Spleef, dan Parkour, serta permainan pasukan seperti Capture the Gem, Tank Wars, dan tentu saja.

       . Ini termasuk acara biasa dan mata wang pelayan yang membuka kunci item kesombongan baru semasa anda bermain. .

       IP Pelayan: t.Teeria.
       Port: 7777

       Seperti banyak pelayan Terraria, Teeria menawarkan dimensi item percuma di mana anda boleh mengambil dan menggunakan apa -apa item dalam permainan – tempat yang ideal untuk mencuba membina baru dan menguji mereka pada musuh. . .

       Thumbnail YouTube

       Ozzaria

       IP Pelayan: Ozzaria.com
       Pelabuhan: 7777

       Berpusat di Australia, Ozzaria-dahulunya OZZ3B3T-adalah pelayan yang dapat dipercaya dengan baik pada setiap masa, tetapi terutama semasa jam Aussie. Mod binaan bebas terasnya disokong dengan baik, dengan perlindungan anti-cakera yang mantap ditambah perlindungan rumah untuk melindungi binaan anda dari pendatang, serta kedai di mana anda boleh membeli blok, kesihatan tetap, penggemar, dan barangan lain.

       . Disyorkan untuk pemain lanjutan yang suka cabaran survival.

       Cara menyertai pelayan Terraria

       Menyertai pelayan Terraria tidak boleh lebih mudah, tetapi kami akan menerangkan dengan tepat bagaimana untuk melakukannya.

       Berikut adalah cara menyertai pelayan Terraria:

       • Buka Terraria pada PC atau peranti mudah alih anda;
       • Pilih ‘Join Via IP’
       • Masukkan alamat IP dan pelabuhan pelayan yang ingin anda sertai.

       . Jika anda mencari panduan kami yang lain tentang cara memanfaatkan pengalaman Terraria anda, anda mungkin ingin membaca panduan kebahagiaan terraria kami, atau melihat bagaimana untuk mengalahkan bos yang rumit dalam permainan.

       Richard Scott-Jones Rich membenci klise, jadi secara semula jadi permainan kegemarannya adalah Jiwa Gelap. Dia adalah permainan strategi, jumlah permainan perang, dan nerd permainan warhammer. .