Pelancaran gelap dan gelap hari ini, tidak hanya di Steam – GameSpot, Playtest Dark and Darker April 2023 – Panduan Gelap dan Darker – IGN

Semua peta dan lokasi interaktif

Penembak pengekstrakan bertema fantasi Ironmace ditarik dari stim kerana pertempuran undang-undang yang berterusan dengan Nexon.

Lancar gelap dan gelap hari ini, bukan hanya di Steam

Penembak pengekstrakan bertema fantasi Ironmace ditarik dari stim kerana pertempuran undang-undang yang berterusan dengan Nexon.

Pada 7 Ogos 2023 jam 12:44 PM PDT

Pada masa ini tidak ada tawaran yang ada
Gamespot boleh mendapatkan komisen dari tawaran runcit.

Gelap dan Darker, yang menjana besar berikut melalui pelbagai playtests pada stim sepanjang tahun lalu, dilepaskan hari ini, bukan hanya pada platform permainan PC yang popular Valve.

Seperti yang dinyatakan oleh YouTuber OnePeg dan kemudian disahkan oleh PC Gamer, pelepasan Dark dan Darker ada di sini, tetapi pemain perlu membeli permainan sama ada melalui laman web rasmi Dark dan Darker atau melalui laman web jualan berasaskan Korea yang dipanggil Chaf Games. Sebagai penulisan, laman web rasmi dipecahkan, mungkin disebabkan oleh lonjakan lalu lintas sebagai pemain yang bersemangat untuk membeli permainan. Walaupun penyenaraian permainan di Chaf Games termasuk butang pembelian, kini tidak berfungsi pada masa penulisan.

Pemaju Ironmace’s Fantasy-bertemakan penembak pengekstrakan, yang dijadualkan untuk melepaskan akses awal pada Steam awal tahun ini, ditarik dari kedai Steam berikutan pertikaian undang-undang antara gergasi permainan Korea Nexon dan Ironmace. Nexon mengeluarkan penyingkiran DMCA permainan, dengan alasan bahawa Ironmace, yang terdiri daripada bekas pemaju Nexon, mencuri kod dan aset dari projek Nexon yang dibatalkan untuk menghasilkan gelap dan gelap. Ironmace menafikan tuduhan itu, dan prosiding undang -undang sedang dijalankan di Amerika Syarikat dan di Korea.

Oleh kerana permainan ini tidak dapat dikeluarkan di Steam sehingga pertempuran undang -undang yang berterusan diselesaikan, Ironmace sebaliknya memilih untuk membuat pelancar sendiri dan menjual permainan secara langsung. Menurut OnePeg, yang telah meliputi permainan dan pertempuran undang -undang yang berterusan (begitu banyak sehingga namanya disenaraikan dalam dokumen mahkamah rasmi yang berkaitan dengan kes itu), Ketua Pegawai Eksekutif Ironmace Terence Park merosakkan pencipta kandungan untuk memberitahunya permainan itu melancarkan 7 Ogos dan memberikan butiran rasmi lain.

Dua edisi gelap dan gelap akan tersedia untuk dijual. Edisi standard permainan disenaraikan pada $ 35, manakala edisi pengasas $ 50 “Hold the Line” termasuk kulit, obor, dan emote eksklusif skeleton eksklusif. Tidak kira di mana permainan dibeli, pemain akan bermain di pelayan yang sama dan menggunakan pelancar yang sama.

Mekanik perkembangan baru akan menyaksikan pemain memperoleh mata wang yang dipanggil Blue Shards yang boleh digunakan untuk membeli kosmetik, dan membeli permainan akan segera memperoleh pemain lima mata wang baru. Blue Shards hanya boleh diperoleh melalui permainan, tetapi pemain juga boleh membeli shard merah dengan wang sebenar, yang juga boleh digunakan untuk membuka kunci kosmetik. Beberapa kosmetik hanya akan dapat diperoleh melalui Blue Shards dan sebaliknya.

Playtest Steam Terakhir Dark and Darker menyaksikan permainan Rise menjadi salah satu permainan yang paling dimainkan di platform semasa Fest STEAM Next, mencapai lebih daripada 110,000 pemain serentak. Permainan paling terkini, yang berlaku pada bulan April selepas penyingkirannya dari stim, menyaksikan ironmace menyampaikan gelap dan gelap melalui torrent.

Playtest gelap dan gelap April 2023

Crypt 1 [n]

Dark and Darker, permainan pvpve orang pertama yang pertama, pertama kali disediakan untuk Alpha Playtesting pada tahun 2022. Berikutan empat playtest sebelum ini, April 2023 Playtest Gelap dan Darker hidup pada 14 April 2023, dan kini diselesaikan.

Dark-and-Darker-1.jpg

Waktu Akhir Playtest April yang lebih gelap dan gelap

Playtest gelap dan gelap April 2023 berlari dari 14 April, 2023 hingga 19 April, 2023. Semasa playtests sebelumnya, pemaju memperluaskan tetingkap Playtest untuk beberapa hari tambahan melewati masa akhir yang dirancang awal, tetapi Ironmace telah mengesahkan Playtest ini tidak akan dilanjutkan.

Playtest secara rasmi disimpulkan pada masa berikutnya:

 • USW/PDT: 8:00 petang, 19 April
 • Gunakan/EDT: 11:00 petang, 19 April
 • UK/BST: 4:00 pagi, 20 April
 • EU/CEST: 5:00 pagi, 20 April

Perubahan Playtest 5 Dark and Darker

Walaupun nota patch komprehensif belum dikeluarkan, terdapat beberapa perubahan utama yang diperkenalkan dalam Playtest Dark dan Darker 5:

 • Kelas Bard Baru
 • Baru ‘The Runtuhan Dungeon Castle’ Dungeon, kawasan luaran dengan perusuh baru. Ini secara intitif dilepaskan sebagai lantai 0 peta standard di mana pemain akan bertelur apabila masuk, tetapi sejak itu telah diubah menjadi satu lapisan bawah tanah untuk tujuan playtesting.
 • Sistem rehat baru
 • Faedah baru, kemahiran, raksasa, senjata, dan barang
 • Kelas yang seimbang
 • Grafik yang lebih baik
 • Bows tidak lagi mempunyai anak panah tanpa had; Mereka adalah sumber terhingga

Berus pada petua dan trik yang gelap dan gelap ini untuk meningkatkan peluang anda untuk bertahan hidup!

Cara Bermain Playtest Gelap dan Darker April 2023

Kerana kesulitan undang -undang yang berterusan, gelap dan gelap tidak disenaraikan di Steam. Oleh itu Ironmace telah memilih untuk mengedarkan fail playtest melalui Perkongsian fail peer-to-peer. Untuk mendapatkan pelanggan terkini dan turut serta dalam April Playtest, anda perlu menggunakan perisian pihak ketiga yang mampu memuat turun fail torrent.

Pemaju telah berkongsi Alamat magnet untuk pelanggan Playtest yang gelap dan gelap di April di Saluran Pengumuman Dalam pelayan Discord Rasmi mereka. Alamat ini boleh disalin dan disisipkan ke dalam perisian torrent anda – cari pilihan menu yang mengatakan “Buka Torrent Link”.

Sentiasa berhati -hati semasa memuat turun fail! Pastikan pautan fail berasal dari sumber rasmi.

Malangnya, Playtest yang gelap dan gelap April tidak akan tersedia di Korea. Di samping itu, disebabkan kekangan masa, lokalisasi tidak tersedia dalam permainan.

Log masuk akaun gelap dan gelap

Setelah melancarkan permainan, anda akan diminta ke buat akaun dengan id pengguna dan kata laluan. Buat nota ID dan kata laluan anda, kerana tidak ada cara yang mudah untuk mendapatkan ini jika dilupakan.

Setelah memuat turun dan memasuki permainan, anda akan dapat mencipta watak. Pilih dari salah satu kelas gelap dan gelap, dan masukkan lobi. Watak anda akan menjadi tahap 1 dengan hanya peralatan asas. Untuk beratur ke dalam perlawanan, mula -mula pilih peta yang ingin anda mainkan:

 • Gua Goblin adalah solo sahaja. Perosak musuh jauh lebih mencabar daripada di kubur melolong. Tidak disyorkan untuk pemain baru.
 • Runtuhan istana yang dilupakan adalah peta luaran di mana tidak ada tahap ke -2, hanya portal melarikan diri. Rampasannya lebih baik daripada tahap pertama Crypts Howling pada kesukaran biasa, tetapi lebih mudah bagi pemain lain untuk melihat anda dan bergerak ke arah anda, jadi disyorkan anda bermain dengan pasukan penuh dan memilih lebih banyak kelas mudah alih.
 • The Howling Crypts:Biasa adalah peta penjara biasa, di mana pasukan 1-3 pemain bersaing untuk rampasan dan peluang untuk melarikan diri. Kami mengesyorkan pemain baru beratur ke dalam mod ini dan dapatkan genggaman dengan pertempuran terlebih dahulu, sama ada solo atau dengan rakan.
 • Crypts Howling:Roller tinggi kos 100 emas untuk masuk. Ini adalah penjara bawah tanah yang tinggi, tetapi kadar penurunan untuk gear berkualiti tinggi juga meningkat. Disyorkan untuk pemain berpengalaman yang dapat membawa gear yang baik dengan mereka, kerana banyak pemain menyelamatkan gear terbaik mereka untuk roller tinggi.

Sebaik sahaja anda memilih peta anda, pilih ‘Mula’ di bahagian bawah kiri untuk memasuki barisan pembuatan jodoh. Setelah dimuatkan, anda mungkin mendapati diri anda berada di bar yang menunggu lobi untuk mengisi dan perlawanan untuk bermula.