Papan Kekunci Mekanikal Terbaik 2023 – The Verge, Keyboards Mekanikal Tanpa Tanpa Terbaik | Ars Technica

Papan kekunci mekanikal tanpa wayar terbaik

aka suis merah, suis linear tidak mempunyai benjolan atau klik. . Mereka biasanya disyorkan sebagai suis permainan.

Papan kekunci mekanikal terbaik untuk dibeli sekarang

Sama ada profil berwayar, tanpa wayar, atau rendah, berikut adalah pilihan kami untuk papan yang tersedia.

Oleh Jon Porter, seorang wartawan dengan pengalaman lima tahun yang meliputi siaran teknologi pengguna, dasar teknologi EU, platform dalam talian, dan papan kekunci mekanikal.

Dikemaskini 4 Ogos 2023, 3:19 PM UTC | Komen

Sekiranya anda membeli sesuatu dari pautan Verge, Vox Media boleh mendapat komisen. .

Sukar untuk mengalahkan TABLITY, ketahanan, atau penampilan papan kekunci mekanikal, tetapi terdapat banyak pilihan di luar sana, dan tidak semuanya dicipta sama. .

Walaupun tidak ada yang salah dengan papan kekunci membran yang lebih tipikal seperti peranti berjenama sihir popular Apple, ramai yang lebih suka papan kekunci mekanikal untuk rasa menaip sentuhan mereka dan ketahanan yang lebih baik. Terdapat juga komuniti peminat yang cukup besar yang suka mengubah suai dan menyesuaikannya untuk melihat dan merasa betul, yang bermaksud mereka boleh menjadi hobi yang menyeronokkan serta aksesori PC yang mudah.

. Ini adalah tempat yang bagus untuk bermula melainkan anda benar -benar mahukan pad nombor yang dilampirkan atau tahu anda lebih suka susun atur yang berbeza. .

Apa yang saya cari

Menaip dan suara yang hebat

Memandangkan alasan utama untuk membeli papan kekunci mekanikal adalah bagaimana rasanya dan bunyi untuk ditaip, ini jelas menjadi kebimbangan utama ketika menyusun senarai ini. Ini juga merangkumi kualiti penstabil papan kekunci, mekanisme yang menghentikan kekunci yang lebih panjang seperti bar ruang dari bergegas.

Sedia ada, dipasang sepenuhnya

Untuk senarai ini, kami mengehadkan cadangan kami untuk tersedia, papan kekunci yang dipasang sepenuhnya. Yang mengetepikan apa-apa yang anda perlukan untuk memasang diri anda atau yang hanya tersedia dalam pembelian kumpulan atau edisi terhad.

Kesesuaian

Dengan satu pengecualian, kami memprioritaskan papan kekunci yang menawarkan suis panas yang boleh ditukar sehingga anda boleh menggantikannya dengan mudah jika mereka memecahkan atau anda hanya suka perubahan dalam menaip rasa. Mampu menyesuaikan susun atur papan kekunci dan pencahayaan RGB juga penting.

Keseragaman silang yang baik antara Windows dan Mac bermanfaat, seperti dengan menawarkan legenda keycap untuk sama ada OS atau dapat dengan mudah menukar susun atur dengan suis atau pintasan.

. Jika anda selepas papan kekunci khusus untuk permainan, lihat panduan kami ke papan kekunci permainan terbaik.

Pengenalan ringkas kepada istilah papan kekunci utama

Suis – Komponen yang mendaftarkan setiap keypress. Terdapat dalam pelbagai jenis, yang secara kasar memecah menjadi tiga kategori:

Switch Clicky – Ini menjadikan bunyi “klik” yang boleh didengar apabila anda menekannya. Contoh yang paling terkenal ialah suis biru ceri mx, jadi ini kadang -kadang disebut sebagai suis biru. Mereka sering disyorkan sebagai suis terbaik untuk penaip tetapi mempunyai kelemahan menjadi jenis suis paling kuat.

Suis sentuhan – Juga dikenali sebagai suis coklat selepas ceri mx coklat, suis ini mempunyai benjolan kecil yang dapat anda rasakan ketika anda menekan mereka. Pilihan separuh jalan yang bagus.

Suis linear – aka suis merah, suis linear tidak mempunyai benjolan atau klik. Mereka hanya berasa lancar. Mereka biasanya disyorkan sebagai suis permainan.

Suis panas-swappable – suis yang boleh dikeluarkan dengan alat menarik yang mudah tanpa menghilangkan. Mereka ideal jika anda ingin menukar rasa keyboard tanpa menggantikan semuanya.

QMK -Firmware papan kekunci sumber terbuka yang kuat dan boleh disesuaikan tetapi sedikit tidak disengajakan untuk pemula.

Melalui – Aplikasi yang direka dengan licin untuk mengkonfigurasi papan kekunci yang menjalankan firmware QMK.

Profil keycap – menerangkan bentuk satu set kunci kunci. Ceri adalah pilihan popular yang kelihatan sangat tradisional. Pilihan lain termasuk MT3, DCX, dan MDA. Berikut adalah laman web yang berguna yang membandingkan reka bentuk yang popular.

Suis menghadap utara -Apabila suis papan kekunci berorientasikan dengan potongan LED ke belakang, yang lebih baik menerangi legenda bersinar-melalui.

Suis menghadap selatan -Apabila suis papan kekunci mempunyai potongan LED di bahagian depan untuk mengelakkan gangguan dengan kunci kunci ceri.

Papan kekunci berwayar terbaik untuk kebanyakan orang

Keychron v1

Keychron v1 adalah papan kekunci mekanikal berwayar peringkat terbaik. Ia mempunyai suis panas-swappable, remepabiliti penuh dengan VIA, kualiti binaan yang hebat, latar belakang RGB, dan kunci PBT dua tembakan untuk di bawah $ 100.

Kesambungan: Usb / Keycaps: Pbt dua pukulan / Hot-swappable: Ya / Saiz yang ada: 60 peratus, 65 peratus, 75 peratus, TKL, 1800, saiz penuh, 65 peratus Alice, 75 peratus Alice / Susun atur yang ada: Ansi, ISO / Pilihan Tukar: K Pro Red, K Pro Blue, K Pro Brown / Saiz Bateri: N /a / Suis utara atau selatan: Menghadap selatan

Keychron v1 adalah papan kekunci berwayar peringkat kemasukan terbaik. Bermula pada hanya $ 84 untuk model yang dipasang sepenuhnya, ia adalah salah satu pilihan yang lebih berpatutan dalam senarai ini, tetapi ia terasa hampir sama untuk menaip sebagai papan kekunci yang menelan kos dua kali lebih banyak, dan kualiti membinanya adalah indah dan kukuh. Kedengarannya luar biasa, tanpa bunyi penstabil yang dapat dilihat, dan susun aturnya 75 peratus menawarkan gabungan kompak yang bagus tanpa mengorbankan terlalu banyak kunci penting.

Untuk harga yang rendah, V1 dibungkus dengan ciri -ciri yang biasanya terdapat pada papan kekunci peminat. Ia menawarkan suis panas yang boleh ditukar dengan lampu belakang RGB yang menghadap selatan, dan suis dan penstabilnya berasa baik dan licin. Ia boleh diprogramkan sepenuhnya: anda boleh mengulangi setiap kunci menggunakan intuitif dan berkuasa melalui perisian di atas QMK – yang berfungsi pada Windows, Mac, dan Linux dan membolehkan anda melakukan segala -galanya dari menggerakkan kunci sekitar ke pengaturcaraan makro terus ke papan kekunci itu sendiri.

Keychron v1 adalah papan kekunci mekanikal terbaik untuk kebanyakan orang. Ini adalah model yang dilengkapi oleh tombol kelantangan. Imej: Jon Porter / The Verge

V1 dilengkapi dengan keycaps PBT yang tahan lama. Anda mendapat pilihan kunci Mac dan Windows di dalam kotak, dan suis di belakang papan kekunci membolehkan anda bertukar -tukar antara susun atur dengan serta -merta. Anda boleh mendapatkannya dengan tombol kelantangan untuk tambahan $ 10 (gambar) atau simpan $ 20 dan beli versi tulang tanpa kunci atau suis. Sampel kami datang dengan suis T Tactile K Pro Brown sendiri, tetapi terdapat juga pilihan klik dan linear.

Jika anda suka reka bentuk V1 tetapi tidak suka susun aturnya, Keychron mempunyai lebih daripada setengah dozen model lain dalam julat siri V. Terdapat V2 yang lebih padat (yang mempunyai susun atur 65 peratus yang menghilangkan baris fungsi khusus), lebih banyak V4 yang padat (dengan reka bentuk 60 peratus yang menghilangkan kekunci anak panah sepenuhnya), dan papan kekunci yang lebih besar seperti Tenkeyless V3, bersaiz penuh V6, atau Alice-Layout v10.

Papan kekunci bluetooth premium terbaik

Keychron Q1 Pro

Keychron Q1 Pro adalah papan kekunci premium yang hebat, dengan casis aluminium penuh, plat gasket yang dipasang, dan fleksibiliti bluetooth selain suis panas yang boleh ditukar dan melalui keserasian V-Series yang lebih murah.

Kesambungan: USB, Bluetooth / Keycaps: Pbt dua pukulan / Hot-swappable: Ya / Saiz yang ada: 60 peratus, 65 peratus, 75 peratus, TKL, 1800, saiz penuh / Susun atur yang ada: Ansi, ISO / Pilihan Tukar: K Pro Red, K Pro Brown, K Pro Banana / Saiz Bateri: 4,000mAh / Menghadap selatan

The Keychron Q1 Pro adalah pilihan yang sangat baik untuk sesiapa sahaja yang bersedia untuk menghabiskan lebih banyak untuk sambungan tanpa wayar dan rasa menaip lebih premium. Seperti Keychron Q1 bukan Pro, ia mempunyai pembinaan aluminium yang kukuh, dail volum terbina dalam, rasa menaip yang sangat baik, dan disesuaikan sepenuhnya. Tetapi ia juga termasuk Bluetooth untuk menyambungkannya ke komputer riba, telefon, atau tablet anda.

Itu bukan sahaja menjadikannya langkah besar dari papan kekunci V-Series keychron tetapi juga kita fikir Q1 Pro patut dipilih ke atas Keychron Wired Q1. Itu kerana ia menawarkan segala -galanya Q1 berwayar mempunyai fleksibiliti Bluetooth untuk premium harga yang agak kecil. Tetapi jika anda tidak memerlukan wayarles dan anda berpuas hati dengan “baik” dan bukannya “hebat” menaip rasa, maka banyak ciri-ciri yang paling menarik di Q1 Pro, seperti melalui pengaturcaraan, suis panas yang boleh ditukar, dan di selatan ke selatan -Facing backlighting RGB, juga boleh didapati di V1 di atas dan papan V-Series lain keychron.

Gunakan papan kekunci tanpa wayar, dengan pencahayaan RGB dilumpuhkan, dan Pro Q1 dengan senang hati boleh pergi selama sebulan tanpa perlu diisi semula. Tetapi hidupkan lampu belakangnya, dan hayat bateri jatuh ke sekitar seminggu. Kebolehpercayaan sambungan Bluetooth tidak sempurna dalam ujian saya – saya tidak mengalami sebarang keciciran selama sebulan penggunaan.

Keychron’s Q1 Pro (gambar) adalah versi tanpa wayar Q1 yang sudah berlanjutan. Imej: Jon Porter / The Verge

Sebagai tambahan kepada kes aluminium yang kukuh dan sambungan wayarles, kelebihan lain yang diperkenalkan oleh Q1 Pro lebih dari V1 adalah pembinaan gasket yang dipasang, yang memberikan rasa menaip lebih premium. Dengan berkesan menggantung plat suis polikarbonat dan PCB di antara gasket, papan kekunci mempunyai jumlah yang besar. Itu mungkin tidak lebih baik, tetapi ia memberikan bunyi menaip Q1 Pro yang lebih memuaskan berbanding dengan apa yang dikenali sebagai papan kekunci yang dipasang dulang seperti siri keychron v. Plat suis pengganti juga tersedia dalam bahan yang berbeza jika anda ingin menyesuaikan lagi bagaimana perasaan dan bunyi Q1 Pro.

Lineup Q Pro Keychron tidak tersedia dalam banyak saiz yang berbeza seperti siri Q atau V berwayar syarikat, tetapi sejak penulisan ini, ia meliputi pangkalan utama. Saiz berkisar dari Pro Q4 padat hingga ke saiz penuh Q6 Pro.

. Ia juga sangat berat berbanding dengan beberapa papan kekunci tanpa wayar lain dalam senarai ini, yang bermaksud ia bukan pilihan hebat jika anda bercadang untuk menggunakan papan kekunci semasa keluar dan kira -kira. Akhirnya, tidak ada 2.Pilihan Dongle USB Wireless 4GHz jika anda lebih suka tidak menggunakan Bluetooth.

Baca ulasan saya mengenai Keychron Q1 Pro.

Papan kekunci mekanikal 75 peratus wayarles yang sangat baik

Epomaker Th80

Epomaker Th80 adalah papan kekunci mekanikal tanpa wayar yang dilengkapi dengan baik. Ia boleh disesuaikan dan terasa baik untuk ditaip sementara juga agak berpatutan.

Kesambungan: USB, Bluetooth, 2.4GHz dongle / Keycaps: Dye-sub pbt / Hot-swappable: Ya / Saiz yang ada: 65 peratus, 75 peratus, 96 peratus / Susun atur yang ada: Ansi, ISO / Pilihan Tukar: Gateron Pro Red, Gateron Pro Brown, Gateron Pro Black, Budgerigar Epomaker, Gateron Blue, Gateron Pro Yellow / Saiz Bateri: 3,800mAh / Suis utara atau selatan: Menghadap selatan

Untuk papan kekunci mekanikal tanpa wayar yang lebih berpatutan, kami sangat menyukai Epomaker Th80. Th80 terasa hebat untuk menaip, menyokong sambungan Bluetooth hingga tiga peranti yang berbeza, dan juga termasuk 2.Dongle USB Wireless 4GHz Jika anda tidak mahu mengacaukan dengan pasangan Bluetooth. Kami juga suka bahawa ia mempunyai keycaps khusus Mac yang berasingan di dalam kotak dan ia agak ringan dan mudah alih berbanding dengan Q1 Pro.

Baru -baru ini, Epomaker telah mengeluarkan versi pro Th80 yang dipanggil Th80 Pro, walaupun kosnya sama pada $ 99.. Model baru hampir sama dengan Th80 yang asal tetapi mempunyai peningkatan bateri 4,000mAh yang lebih besar dan fungsi seperti keupayaan untuk mengenali secara automatik sama ada ia disambungkan ke komputer Mac atau Windows.

Seperti keychron v1 dan q1 pro, Epomaker Th80 adalah papan kekunci 75 peratus dengan suis panas-swappable dan tombol kelantangan. Ia mempunyai kes plastik dan plat suis keluli, dan walaupun ia tidak terasa agak mewah sebagai papan kekunci Q-Series keychron, ia mendapat kunci PBT yang bagus dalam profil MDA, penstabil licin, dan rasa menaip yang setanding dengan Keychron V1 hanya berwayar yang sedikit lebih murah. Sampel tinjauan kami disertakan dengan suis linear Gateron Pro Yellow, tetapi pilihan linear dan klik lain tersedia.

Susun atur Epomaker Th80 dapat disusun semula dengan perisian yang berfungsi pada komputer Mac dan Windows. Ia tidak licin atau berkuasa seperti aplikasi Via yang digunakan oleh papan keychron tetapi masih membolehkan anda mengulangi setiap kunci (selain dari kunci fungsi) dengan kekunci alternatif atau makro. .)

Epomaker Th80 adalah pilihan tanpa wayar yang berpatutan. Imej: Jon Porter / The Verge

TH80 tidak mempunyai fungsi sekunder yang dicetak pada kunci kuncinya, jadi anda perlu menyimpan manualnya di tangan untuk mengingatkan diri anda apa yang mereka lakukan. Dan sementara ia mempunyai pencahayaan RGB per-kunci (dengan LED menghadap selatan), menjaga lampu belakang dalam mod tanpa wayar benar-benar tangki hayat baterinya. Saya hanya mendapat dua setengah hari penggunaan di atas bluetooth dengan lampu rgb papan kekunci yang ditetapkan maksimum berbanding lapan hari bekerja dengan lampu latar sebelum saya terpaksa memasangkannya untuk mengisi semula. Sama ada cara, anda mendapat hayat bateri yang lebih baik daripada pro Q1 yang lebih mahal.

Walaupun Th80 datang dalam susun atur 75 peratus kegemaran kami, Epomaker mempunyai versi yang lebih besar dengan numpad serta model 65 peratus yang lebih kecil. Sekiranya anda mempunyai anggaran yang lebih ketat, Royal Kludge RK84 sedikit lebih murah tanpa menjejaskan terlalu banyak menaip rasa, walaupun perisiannya hanya Windows dan susun aturnya sedikit lagi.

Kami juga sangat menyukai menggunakan pengembara kosmik Iqunix L80. Ia lebih mahal pada $ 189, ia tidak mudah diperbaiki, dan ia mempunyai skema warna yang kuat yang tidak akan menjadi citarasa semua orang. Tetapi rasanya fenomenal untuk menaip, dengan penstabil gaya ceri yang dipasang pada plat yang tidak mempunyai sedikit rattle dan sehingga 200 hari hayat bateri di atas Bluetooth dengan latar belakang off.

Model wayarles hampir bersaiz penuh

Ajazz AK966

Ajazz AK966 adalah pilihan kami jika anda mahukan papan kekunci tanpa wayar bersaiz penuh yang merangkumi numpad.

Kesambungan: USB, Bluetooth, 2.4GHz dongle / Keycaps: Hot-swappable: Ya / Saiz yang ada: Susun atur 1800 / Susun atur yang ada: Ansi / Pilihan Tukar: Krim kailh / Saiz Bateri: 10,000mAh / Suis utara atau selatan: Menghadap selatan

$ 140 Ajazz AK966 adalah pilihan kami jika anda mahukan papan kekunci tanpa wayar dengan numpad dan tidak mahu membelanjakan $ 210 pada Q6 Pro Keychron. Ia menggunakan susun atur 1800, yang bermaksud ia mempunyai sebahagian besar kunci papan kekunci bersaiz penuh, walaupun dalam susun atur yang menyusu mereka sedikit untuk mengurangkan jejak keseluruhannya. Susun atur yang lebih besar ini juga sepadan dengan bateri 10,000mAh yang lebih besar, yang dinilai untuk menawarkan sehingga 1,200 jam dengan caj tunggal (walaupun, sekali lagi, anda akan mahu melumpuhkan pencahayaan RGB untuk mendapatkan umur panjang ini – dengan RGB ON, hayat bateri yang dinilai turun hingga sekitar 50 jam).

AK966 mempunyai rasa dan penstabil menaip yang renyah yang berasa lancar dan tidak berkulit keras. Pembinaannya tidak cukup pada tahap siri Q Keychron sejak papan kekunci Ajazz mempunyai kes plastik, tetapi ia terasa lebih baik untuk ditaip daripada Epomaker Th80 yang lebih murah dan Keychron V1. Keycaps AK966 adalah PBT, dengan legenda yang bagus dan jelas. Sekali lagi, tidak ada fungsi sekunder yang dicetak di kunci kunci, jadi pastikan untuk mengekalkan manualnya di tangan supaya anda mengetahui jalan pintas keyboardnya. Ia juga mempunyai tombol kelantangan.

AJAZZ AK966 adalah pilihan hebat jika anda memerlukan papan kekunci wayarles bersaiz penuh dengan numpad. Imej: Jon Porter / The Verge

Walaupun ia termasuk kunci kunci Mac di dalam kotak, dengan kombinasi utama untuk membolehkan anda melompat antara susun atur Windows dan Mac, perisian Ajazz – untuk menyesuaikan susun atur AK966, mengkonfigurasi pencahayaannya, atau rakaman makro – hanya tersedia pada Windows. Kami tidak fikir itu pemutus perjanjian yang diberikan susun atur 96 peratus termasuk pada dasarnya setiap kunci lalai yang anda mahukan sebagai standard, tetapi patut diingat jika anda tidak boleh hidup tanpa kunci khusus untuk rumah, akhir, atau skrin cetak – atau jika anda digunakan untuk menyesuaikan pintasan papan kekunci tertentu. Papan kekunci juga hanya tersedia dengan suis krim kailh linear, jadi jika anda lebih suka suis klik atau sentuhan, anda perlu membelinya secara berasingan. Itu juga bukan pemecah perjanjian kerana lembaga itu boleh ditukar panas.

Papan kekunci 65 peratus yang lebih berpatutan

LTC Nimbleback

Walaupun ia tidak dapat memadankan rasa menaip beberapa papan kekunci yang lebih mahal dalam senarai ini, LTC NimbleBack adalah pilihan yang penuh dengan ciri-ciri yang berpatutan,.

Kesambungan: Usb / Keycaps: Tidak didedahkan / Hot-swappable: Ya / Saiz yang ada: 65 peratus, 75 peratus, saiz penuh / Susun atur yang ada: Ansi / Pilihan Tukar: Biru, coklat, merah (tanpa rugi) / Saiz Bateri: N /a / Suis utara atau selatan: Menghadap utara

Kurang dari separuh harga beberapa papan kekunci lain dalam senarai ini, $ 55 65 peratus LTC Nimbleback menumbuk jauh melebihi berat badannya. Ia sangat disatukan untuk harganya, dengan pencahayaan RGB yang bersinar dan suis panas, dan ia juga mempunyai hab USB terbina dalam dengan sepasang port USB Type-A untuk memasangkan aksesori tambahan ke dalam komputer anda.

Seperti yang anda harapkan memandangkan perbezaan harga, pembinaan LTC NimbleBack tidak begitu kukuh seperti keychron V1, dan ia tidak merasa lebih baik untuk menaip seberapa banyak pilihan di atas. Suisnya berasa sedikit kurang lancar dan lebih gatal dengan setiap akhbar, ada sedikit bunyi bising untuk penstabil pada kunci yang lebih besar seperti bar ruang, dan kedengarannya sedikit berongga secara keseluruhan. Ia juga diperbuat daripada plastik, dan semasa itu adalah Tidak dapat diprogramkan, perisian sahabatnya hanya tersedia di Windows. Tetapi penaipan NimbleBack LTC memegang sendiri terhadap pesaing yang lebih harga yang sama, termasuk $ 60 keychron k6.

Jangan dimatikan dengan harga yang rendah. NimbleBack LTC adalah papan kekunci 65 peratus yang berpatutan. Imej: Jon Porter / The Verge

NimbleBack LTC boleh didapati dengan suis Clicky, Linear, atau Tactile (kami mempunyai yang terakhir). Sekiranya model yang disenaraikan di sini kelihatan sedikit terlalu kecil untuk keinginan anda, terdapat juga 75 peratus dan versi bersaiz penuh yang ada.

Papan kekunci mekanikal tanpa wayar terbaik

Mahu menaip mekanikal tanpa kabel besar? Berikut adalah 4 pilihan kegemaran kami.

Scharon Harding – 10 Nov, 2022 4:11 PM UTC

Papan kekunci mekanikal tanpa wayar terbaik

Komen pembaca

Tidak rahsia lagi bahawa papan kekunci mekanikal menyediakan beberapa pengalaman menaip sentuhan terbaik yang ada. Ia juga bukan rahsia bahawa papan kekunci tanpa wayar boleh menjadi rahmat produktiviti, mengurangkan kekacauan ruang kerja dan mudah menghubungkan dengan pelbagai jenis peranti. Syukurlah, pemilihan papan kekunci mekanikal tanpa wayar telah berkembang begitu banyak dalam beberapa tahun kebelakangan ini bahawa anda dapat mencari pilihan dengan set ciri setanding dengan papan kekunci berwayar priciest.

Semasa meneroka pemilihan papan kekunci mekanikal bebas kabel hari ini, ada banyak yang perlu dipertimbangkan di luar jenis suis. Contohnya, berapa banyak peranti yang anda mahukan papan kekunci dapat bertukar -tukar? Sekiranya ada sambungan tanpa wayar menggunakan penerima USB? Hayat bateri juga paling penting (semua pilihan di sini boleh dicas semula) dan, seperti mana -mana papan kekunci premium yang lain, ciri -ciri seperti pemrograman, memori onboard, dan keycaps berkualiti penting.

Dengan kelayakan tersebut, kami mencari papan kekunci mekanikal tanpa wayar terbaik untuk pengguna kuasa.

ARS memilih

Razer Blackwidow V3 Pro

Papan kekunci mekanikal tanpa wayar terbaik adalah Razer’s Blackwidow V3 Pro kerana ia tidak meninggalkan anda mahu (untuk sebahagian besar).

Papan kekunci Razer dilengkapi dengan switch clicky (gambar) atau linear.
Penstabil cenderung menjadi cukup bising.
Ada pengisian USB-C dan dongle pilihan yang membawa 1 ms lag.
Banyak keupayaan maju memerlukan aplikasi sinaps Razer untuk dibuka.

Spesifikasi sekilas: Razer Blackwidow v3 Pro
Pilihan sambungan Bluetooth 5.0, USB-A Dongle, USB-A Cable
Suis Razer Hijau atau Kuning
Keycaps Plastik abs
Dimensi 17.7 × 9.8 × 1.7 inci
(450.× 248.4 × 42.3 mm)
Berat 3.1 paun
(1.4 kg)
Jaminan 2 tahun
Harga (MSRP) $ 200

Beli: Dari $ 140 di Amazon dan Best Buy

Razer’s Blackwidow V3 Pro adalah pilihan wayarles yang jarang berlaku untuk membawa hampir setiap ciri yang anda harapkan dapat dicari di papan kekunci mekanikal berwayar dihiasi. Dari suis ketinggian penuhnya dan susun atur yang boleh diprogramkan bersaiz penuh dengan kunci media ke memori onboardnya, profil bluetooth berganda, dan kabel braided, tidak ada yang hilang di sini.

The Blackwidow V3 Pro telah menjadi penggunaan produktiviti selama beberapa tahun. Setiap kunci -termasuk empat kunci media -mudah diprogramkan dalam perisian sinaps Razer. Itu banyak, tetapi anda juga boleh memprogram setiap kunci dengan input sekunder, yang diaktifkan apabila anda secara serentak menekan kekunci yang anda tetapkan sebagai kunci “hipershift”.

Pengikatan utama boleh melancarkan makro, membuka perisian dan laman web, membuat pergerakan tetikus, dan melakukan apa sahaja. Papan kekunci dengan mudah menyesuaikan diri dengan aplikasi mana yang anda gunakan, dan anda boleh membuat profil khusus aplikasi yang dilancarkan secara automatik apabila anda membuka program yang ditentukan.

Secara frustrasi, beberapa fungsi yang paling maju, seperti melancarkan makro atau aplikasi, tidak berfungsi kecuali Sinaps dibuka. Ini menjadikan profil memori keyboard keyboard lebih sukar untuk memanfaatkan. Malah, menyimpan profil memori onboard memerlukan anda membuka sinaps dan menggunakan dongle atau kabel daripada bluetooth.

The Blackwidow V3 Pro hanya tersedia dengan Razer Green Clicky Switches, yang mempunyai 4 mm dari jumlah perjalanan dan penggerak pada 1.9 mm dengan 50 g kekerasan, atau suis linear kuning razer (3.5 mm / 1.2 mm / 45 g). Suis hijau yang saya gunakan menggabungkan klik berani dengan booming kekunci yang lebih besar di bawah dan mengetuk penstabil plastik, mencipta ruckus yang menarik. Tanpa sebarang komponen yang melanda bunyi, seperti yang dilihat di Epomaker Th96 di bawah, saya sering dapat mendengar ping logam ketika keluar.

Blackwidow v3 Pro agak kuat dan pepejal pada 3.1 paun, tetapi kes bawah plastiknya dan plat atas aluminium yang mudah dipadamkan tidak unik. Ia juga agak mengecewakan untuk melihat plastik abs pada harga ini, tetapi keycaps ini boleh lulus untuk PBT dengan seberapa sopan mereka telah menentang cap jari. (Saya menggantikan kunci kunci di lombong dengan PBT bukan razer untuk cengkaman dan ketahanan yang lebih baik.) Ditambah, legenda adalah doubleshot, jadi mereka tidak boleh pudar.

Blackwidow V3 Pro juga merupakan satu -satunya papan kekunci pada senarai kami yang dilengkapi dengan rehat pergelangan tangan. Kebingungan aksesori bermaksud anda sebenarnya boleh menggunakannya untuk seketika.

Razer mengatakan papan kekunci berlangsung sehingga 192 jam sebelum memerlukan caj. Dengan lampu latar RGB yang ditetapkan ke All-White, jangkaan turun hingga lima jam pada kecerahan 100 peratus dan 14 jam pada 50 peratus. Ini lebih pendek daripada tuntutan hayat bateri untuk lampu latar RGB RGB (masing -masing 13 jam dan 25 jam). Syukurlah, Synapse mempunyai meter bateri yang memberikan peratusan yang tepat.

Yang baik

  • Papan kekunci penuh, penuh dengan semua hiasan
  • Banyak simpanan onboard

Yang jahat

  • Super mahal
  • Beberapa ciri canggih bergantung kepada aplikasi
  • Penipu yang agresif harus berhati -hati dengan penstabil, pinging sekali -sekala

6 Keyboard Tanpa Wayar Terbaik – Ulasan Musim Panas 2023

Papan kekunci wayarles terbaik

Hari-hari ini, pasaran keyboard menawarkan banyak pilihan tanpa wayar, dari unit permainan bersaiz penuh dengan latensi milisaat berpecah kepada papan Bluetooth langsung hanya untuk menaip. Papan kekunci tanpa wayar menawarkan beberapa kelebihan, dari kebolehpasaran ke permukaan kerja yang lebih bersih. Dengan semua pilihan tanpa wayar ini, memilih yang terbaik untuk anda boleh menjadi sukar.

Penting untuk bermula dengan mengetahui jenis sambungan yang anda perlukan. Walaupun banyak papan kekunci yang lebih tinggi menyambung secara wayarles sama ada dengan penerima USB atau bluetooth, beberapa model yang lebih murah hanya menggunakan Bluetooth. Begitu juga, hayat bateri adalah pertimbangan lain. Papan kekunci permainan tanpa wayar biasanya dilengkapi dengan bateri yang boleh dicas semula, tetapi anda perlu mengecasnya lebih kerap, sementara papan kekunci yang lebih mudah biasanya menggunakan bateri pakai buang dengan kehidupan yang lebih lama.

Kami telah menguji lebih daripada 200 papan kekunci, termasuk lebih daripada 70 unit tanpa wayar. Di bawah, kami telah membuat senarai pilihan kami untuk papan kekunci Bluetooth yang terbaik dan terbaik. Sekiranya anda secara khusus mencari papan kekunci tanpa wayar untuk digunakan untuk permainan, anda boleh menyemak artikel papan kekunci permainan terbaik kami. Untuk lebih banyak cadangan, lihat pilihan kami untuk papan kekunci terbaik dan papan kekunci mekanikal terbaik.

Papan kekunci wayarles terbaik

Razer Pro Type Ultra Design Picture

Razer Pro Type Ultra In-Test Picture

Razer Pro Type Ultra Membina Kualiti Tutup

Razer Pro Type Ultra Extra Ciri -ciri

Razer Pro Type Ultra Key Switch Graph

Pairing Multi-Device Bluetooth

Daripada hampir 200 papan kekunci yang telah kami uji, kami mengesyorkan Razer Pro Type Ultra sebagai papan kekunci wayarles terbaik untuk kebanyakan orang. Ia mungkin kelihatan seperti model pejabat yang mudah dengan estetika putih dan krom yang diilhamkan oleh epal. Walau bagaimanapun, ia adalah papan kekunci mekanikal yang sangat serba boleh yang sesuai untuk produktiviti, pelayaran setiap hari, dan permainan yang kompetitif. Ia juga menawarkan ciri ergonomik yang mengagumkan dengan dua sudut menaip laras dan rehat pergelangan tangan yang disertakan. Ia tidak kurang dalam pilihan sambungan, sama ada. Ia dilengkapi dengan dongle produktiviti Razer yang boleh anda pasangkan dengan tikus razer pilih, seperti Razer Pro Click atau rakan sejawatannya yang lebih kecil, Razer Pro Click Mini. Anda juga boleh memasangkannya dengan sehingga tiga peranti secara serentak dengan Bluetooth. Sekiranya terdapat kelemahan, papan kekunci ini tidak terdapat dalam pelbagai pilihan suis, dan faktor bentuk bersaiz penuh bermakna ia mungkin mengambil terlalu banyak ruang di meja kecil. Sekiranya anda mencari alternatif yang sama, lihat Logitech G715, satu lagi model wayarles yang kelihatan licin dalam saiz yang lebih padat. Ia biasanya mengenai harga yang sama dan terdapat dalam jenis suis linear, sentuhan, atau klik. Ia juga merangkumi rehat pergelangan tangan berbentuk awan yang unik dan pencahayaan RGB penuh, sementara Razer mempunyai latar belakang putih sahaja. Yang mengatakan, ia tidak menyokong sambungan Bluetooth, dan kualiti menaip pada Razer terasa lebih baik secara keseluruhan.

Papan kekunci wayarles mid-range terbaik

Gambar reka bentuk nuphy udara75

Nuphy Air75 gambar dalam ujian

Nuphy Air75 Membina Kualiti Tutup

Nuphy Air75 Ciri -ciri Tambahan

Graf pengaktifan suis utama Nuphy Air75

Pairing Multi-Device Bluetooth

Nuphy Air75 adalah papan kekunci mekanikal tanpa wayar terbaik pada titik harga pertengahan. Segala -galanya, dari kualiti membina pepejal, mudah alih yang tinggi, dan pilihan sambungan yang mengagumkan, menumbuk jauh melebihi berat badannya. Keycaps berasa hebat, dan reka bentuk seperti jubin mereka membuat hujung jari anda dengan selesa melayang ke arah mereka. Terdapat dua suis di sepanjang bahagian atas papan: satu untuk beralih antara keserasian sistem operasi dan satu untuk bertukar antara jenis sambungan. Ia berpasangan dengan sehingga tiga peranti menggunakan Bluetooth, ditambah peranti keempat dengan penerima USB, dan anda boleh menggunakannya dengan kabel USB-A yang disertakan ke USB-C. Walau bagaimanapun, penting untuk diperhatikan beberapa perkara mengenai unit ini. Pertama, sementara ia mempunyai latar belakang RGB penuh, legenda utama tidak bersinar, jadi anda tidak dapat membacanya dengan mudah dalam kegelapan. Kedua, penerima USB kadang-kadang menjatuhkan isyarat, tetapi anda boleh membetulkan isu ini dengan beralih ke sambungan Bluetooth atau mencabut dan menanam semula penerima. Ini hanya masalah kecil yang tidak mempengaruhi kebolehgunaan keseluruhan papan kekunci, dan ia masih merupakan salah satu unit wayarles kegemaran kami di pejabat. Kami mengesyorkan Logitech MX Keys S jika anda lebih suka sesuatu yang terasa serupa dengan papan kekunci komputer riba. Ini adalah model wayarles yang mudah diperoleh sama ada dalam format bersaiz penuh dengan numpad atau saiz mini yang lebih mudah alih. Daripada suis mekanikal yang terdapat di nuphy, Logitech menggunakan suis gunting dengan benjolan sentuhan yang berbeza dan rasa menaip keseluruhan yang baik. Juga, Logitech mempunyai kunci kunci dan lampu belakang yang menyesuaikan diri dengan keadaan pencahayaan di sekeliling anda, yang bermaksud anda boleh membaca legenda utama dalam kegelapan dengan mudah.