Panduan Wrath Classic (Wotlk) Panduan Warlock ·, PVE Warlock Gambaran Keseluruhan – (Wotlk) Wrath of the Lich King Classic – Warcraft Tavern

Gambaran Keseluruhan Warlock Pve

Warlocks penderitaan menjadi pengkhususan titik sejati dalam murka raja lich, dengan akses kepada alat baru seperti

Panduan Wrath Classic (Wotlk) Panduan Warlock

Warlock

Warlock

penderitaan

penderitaan

Pengenalan

Warlocks penderitaan membawa penggemar dan debuff penting ke serbuan. Untuk penggemar,
Menyediakan akal dan semangat. Untuk debuffs,
Bolt bayangan yang lebih baik
Menyediakan peluang mogok kritikal yang meningkat,
Kutukan unsur -unsur
Meningkatkan kuasa ejaan yang diambil, dan bahkan dapat menentukan
Kutukan kelemahan yang lebih baik
yang seterusnya mengurangkan kuasa serangan musuh jika neccessary.

Wrath Classic (Wotlk) Pusingan Warlock

Warlocks penderitaan menjadi pengkhususan titik sejati dalam murka raja lich, dengan akses kepada alat baru seperti

, dan interaksi baru dari

Semasa melaksanakan fasa. Mereka cemerlang dalam situasi di mana mereka boleh menggunakan titik pada pelbagai musuh, dan terus menjadi sumber kerosakan AOE yang boleh dipercayai kerana

Pembuka

Glyph of Life Tap

Glyph of Life Tap

Ramuan sihir liar
Bolt bayangan yang lebih baik

Sasaran tunggal

Bolt bayangan yang lebih baik
Debuff jika ditugaskan. Ini bermaksud anda mungkin perlu membuang
Kutukan unsur -unsur
akan menjaga perkara ini dengan
Penderitaan abadi

Glyph of Life Tap

Glyph of Life Tap

secara manual apabila sasaran mencapai 35% kesihatan sehingga mendapat manfaat dari
pada sasaran 25% hp atau ke bawah. Anda harus mengganggu

Aoe

Untuk 1 atau 2 sasaran tambahan

Untuk tarikan besar:

Snapshotting

 1. Snapshotting adalah istilah di mana kebolehan “snapshot” penggemar dan debuff tertentu seperti modifier kerosakan peratusan (

, dll), dan mogok kritikal (
Ramuan sihir liar
Bolt bayangan yang lebih baik

, dll) Pada masa ia dilemparkan. Secara teknikal semua statistik kastor akan disapu, tetapi yang disebutkan sebelumnya adalah satu -satunya yang berterusan untuk titik -titik yang tidak disegarkan secara manual seperti

untuk penderitaan Warlocks, dan

untuk pemburu hidup . Sebab ini penting bagi penderitaan penderitaan adalah kerana mereka tidak pernah menyegarkan mereka

setelah memohon sejak itu
akan menjaga perkara ini dengan
Penderitaan abadi
. Inilah sebabnya anda juga memohon semula
secara manual apabila sasaran mencapai 35% kesihatan sehingga mendapat manfaat dari

Wrath Classic (WOTLK) Kesakitan Warlock

Binaan standard

Sekiranya anda tidak bimbang tentang pushback ejaan, anda boleh memindahkan titik dari

Wrath Classic (Wotlk) Kesengsaraan Warlock Glyphs

Menghantui

Menghantui

Kerosakan cepat

Kerosakan cepat

Ketuk Hidup

Ketuk Hidup

Soul Soul

Soul Soul

Demon Enslave

Demon Enslave

Jiwa

Jiwa

Wrath Classic (Wotlk) Statistik Warlock

Hit topi

 • 10% (263 penilaian) dengan

Gambaran Keseluruhan Warlock Pve

Pveing ​​Warlock DPS Panduan Wotlk 3.3.5a

Selamat datang ke halaman utama Panduan Warlock Kesengsaraan kami untuk Wow: Wrath of the Lich King! Panduan ini bertujuan untuk mengambil pandangan yang mendalam mengenai segala-galanya yang berkaitan dengan penderitaan Warlocks; Setiap aspek apa yang diperlukan untuk memainkan kelas sepenuhnya akan mempunyai panduan sendiri dan diterangkan secara terperinci.

Halaman Gambaran Keseluruhan ini akan merangkumi peranan dan daya maju penderitaan Warlocks dalam Wrath of the Lich King.

Penderitaan perang dalam murka raja lich

Di mana dalam ekspansi sebelumnya semua spesifikasi yang berdaya maju pada dasarnya adalah variasi kemusnahan kita melihat peralihan besar dalam murka raja lich. Setiap pengkhususan yang berbeza mendapat gaya permainan dan niche sendiri untuk diperhatikan. Tidak lebih daripada pengkhususan penderitaan. Beralih daripada menjadi spesifikasi sokongan dalam Perang Salib Burning yang bahkan tidak menggunakan penderitaan yang tidak stabil ke sebuah rumah besar sasaran dengan tumpuan utama terhadap kebolehan kerosakan-ke-masa, kerana ia sepatutnya!

Penderitaan akhirnya mula menggunakan kebolehannya untuk potensi sepenuhnya. Kesengsaraan yang kekal memperkenalkan mekanik baru yang mengelilingi rasuah, di mana matlamatnya adalah untuk mendapatkannya sebagai berair dan besar selama mungkin. Sementara kehidupan siphon tidak lagi menjadi kemampuan yang merugikan (yang tidak semuanya kuat untuk dimulakan), kita akan menghantui. Menghantui itu sendiri tidak dapat diabaikan, tetapi merupakan rangsangan besar bagi mana -mana kerosakan kita dari masa ke masa, di atas itu menyegarkan rasuah kita. Seterusnya adalah jiwa longkang, berurusan empat kali lebih banyak kerosakan apabila sasaran mencapai seperempat kesihatan mereka. Walaupun jiwa longkang tidak melihat banyak penggunaan di luar pertanian jiwa pertanian, kini memainkan peranan penting dan menyeronokkan. Soul Soul (jenis seperti rasuah) gambar dengan banyak perkara dan harus terganggu atau disegarkan pada saat -saat penting.

Semua ini menjadikan penderitaan Warlock sebagai peniaga kerosakan tunggal sasaran atas, yang juga mempunyai potensi berpotensi mewah. Walau bagaimanapun, ini datang dengan kos. Warlock penderitaan tidak lagi memberikan sokongan unik yang tidak dapat dibawa oleh mana -mana warlock lain.

Kekuatan & Kelemahan Warlock Keganasan

Kekuatan

 • DPS sasaran tunggal yang tinggi
  DPS sasaran tunggal Warlock adalah beberapa jika tidak yang paling kuat ada dalam pengembangan ini. Dan bahagian terbaik mengenainya adalah bahawa banyaknya adalah hasil langsung dari seberapa baik anda dapat melaksanakan fungsi niche dan bukannya mengkritik atau memukul rng seperti dalam ekspansi sebelumnya.
 • Hebat melaksanakan DPS
  Terdapat pendakian yang curam di DPS apabila sasaran mula menjatuhkan kesihatan. Jiwa longkang digabungkan dengan kematian memeluk hanya mencairkan sedikit kesihatan bos yang terakhir. Di samping itu, adalah satu cabaran yang baik untuk mengetahui bila hendak memecahkan jiwa longkang anda selepas semak untuk menyegarkannya dengan statistik baru yang lebih kuat atau memohon semula titik.
 • DPS yang baik dan AOE DPS
  Sama ada ia memohon semua titik anda ke seberapa banyak musuh yang jauh tersebar atau spam sebanyak mungkin benih rasuah yang mungkin pada sekumpulan yang disusun. Warlocks penderitaan mempunyai alat untuk mengendalikan sebarang variasi Cleave dan AOE.
 • Permainan yang menarik dan menyeronokkan
  Asas Warlock Pencerobohan sangat mudah, meletakkan titik -titik anda dan membuang bayang bayangan dalam masa yang sama. Walau bagaimanapun, jika anda mahu tampil di peringkat tertinggi terdapat banyak, dan maksud saya a Banyak ruang untuk pengoptimuman. Dari perintah permohonan ejaan awal ke ketika anda ingin menyegarkan rasuah, kapan sengaja memecahkan saluran jiwa longkang anda, apa yang harus dilakukan di mana keadaan AOE, untuk hidup atau tidak, dan sebagainya. Kami masuk ke dalam setiap aspek ini dalam panduan ini, jadi anda boleh memanfaatkan sepenuhnya warlock anda.

Kelemahan

 • Masa ramp-up yang panjang
  DPS Warlock DPS bermula perlahan dan mantap (yang tentunya memenangi perlumbaan). Kemampuan kerosakan pada masa tidak menangani banyak kerosakan sekaligus tetapi berurusan dengan jumlah yang besar untuk masa yang diperlukan untuk menerapkannya (kerosakan yang tinggi setiap masa cast). Di samping itu mantra seperti laknat penderitaan mempunyai masa ramp-up di mana mereka menangani lebih banyak kerosakan menjelang akhir kitaran mereka, atau kutukan azab hanya menangani kerosakan setelah satu minit penuh. Perkara -perkara lain seperti Shadow Embrace juga meluangkan masa untuk membina susunan.
 • Tiada pecah sebenar
  Walaupun penderitaan Warlocks mempunyai throughput yang besar dan menangani kerosakan besar -besaran sepanjang tempoh pertarungan, mereka menghisap ketika datang untuk memecah sasaran fokus yang harus mati ASAP. Semua kebolehan yang membuat penderitaan Warlock bersinar mengambil masa yang manis untuk melakukannya.
 • Tiada sokongan khas
  Dalam Perang Salib yang Burning, Warlocks Keganasan membawa maledik ke meja yang memberikan penggemar yang unik kepada laknat unsur -unsur. Walau bagaimanapun, kini pelbagai kelas yang berbeza mendapat ini bekerja di debuffs mereka. (Wabak ebon, bumi dan bulan). Ini mengakibatkan penderitaan perang tidak membawa sesuatu yang baru dan unik ke meja yang kelas lain atau warlock lain tidak dapat menyediakan.
 • Kualiti bakat hidup mahal
  Setiap kelas mempunyai beberapa baik untuk mempunyai bakat kualiti hidup yang menjadikan pengalaman yang sedikit lebih menyeronokkan. Warlock penderitaan mempunyai ini juga, tetapi di mana kelas-kelas lain sering boleh mengambil mereka tanpa perdagangan, ini tidak berlaku untuk penderitaan penderitaan. Anda selalu harus menyerah sama ada bakat penting atau berdagang beberapa potensi kerosakan.

Utiliti Warlock Affliction

Selain kerosakan yang tinggi, penderitaan Warlocks membawa buffs & debuff serbuan berikut ke serbuan:

 • Fel Healthstone
  Siapa yang tidak menyukai gula -gula Fel yang sihat hijau? Healthstones telah menjadi ruji yang disediakan oleh Warlock sejak subuh masa, menyelamatkan nyawa orang dan membantu serangan anda berurusan dengan mekanik pecah tinggi. Sekurang -kurangnya 1 warlock akan menjadi wajib dalam setiap serbuan, hanya untuk ini sahaja.
 • Kebangkitan Pertempuran – Soulstone Demonik
  Warlocks adalah 1 dari 2 kelas yang memiliki keupayaan untuk membangkitkan seseorang dalam pertempuran, yang selalu menjadi rahmat besar untuk serbuan anda. Setiap pengembangan terdapat lebih banyak kaedah pencegahan lap, jadi soulstones kehilangan sedikit nilai, tetapi masih sangat berguna untuk dimiliki.
 • 5% ejaan krit
  Bakat bolt bayangan yang lebih baik telah direka bentuk semula dalam kemarahan. Dan tidak ada dua cara mengenainya, ini adalah nerf yang cukup penting untuk utiliti warlock. Ia kini meningkatkan peluang untuk sasaran menjadi krit. Anda masih mengambil bakat, tetapi sebahagian besarnya bukan untuk aspek utiliti-walaupun anda mungkin dapat menggunakannya dalam serbuan 10 orang jika tidak ada mages api di sekitar.
 • 5% dikurangkan perisai (tidak timbunan) & dikurangkan kuasa serangan (tidak timbunan) – kutukan kelemahan
  Kutukan ini mendapat penggemar kecil dalam murka, memberikan debuff pengurangan perisai 5% yang sama bahawa kebakaran faerie druid, bersama -sama dengan kesan pengurangan kuasa serangan sebelumnya, yang masih tidak disusun dengan kesan serupa yang lain. Walaupun sangat berguna, laknat ini mengalami masalah yang sama seperti kutukan unsur -unsur: anda kehilangan terlalu banyak dps jika anda menggunakannya sebagai penderitaan penderitaan. Nasib baik, Druids lebih baik dalam menyediakan debuff pengurangan perisai, sementara kelas lain lebih baik menyediakan debuff kuasa serangan, jadi anda secara umumnya tidak perlu menggunakan yang satu ini.
 • 30% Cast Speed ​​Slow (tidak timbunan) – Kutukan lidah
  Debuff kecil yang berguna ini telah melihat nerf yang cukup penting, dengan kelajuan castnya perlahan dikurangkan kepada 30% turun dari 70%, tetapi selain itu, masih cukup bagus. Rogues juga boleh memohon dengan racun mind-numbing mereka, tetapi warlocks umumnya lebih baik di sana terima kasih 30 halaman kami. Begitu juga dengan kutukan lain, anda biasanya tidak mahu menggunakan ini kerana ia adalah penurunan DPS utama, tetapi ada pergaduhan bos sekali -sekala (f.e. Sindragosa dan sejuknya lepuh) di mana ia boleh menjadi berguna.
 • Peningkatan akal (tidak timbunan) & semangat meningkat (tidak timbunan) – FEL Intellect
  Buff pasif kecil yang berguna ini yang ditawarkan oleh haiwan kesayangan Felhunter anda menggabungkan semangat ilahi dari seorang imam dengan intelek arcane seorang penyihir. Walau bagaimanapun, ia adalah versi yang lebih lemah dari kedua -duanya walaupun buffed dengan Felhunter yang lebih baik. Dalam kebanyakan serbuan akan ada kedua-dua mages dan imam sehingga kemungkinan besar anda hanya akan memberi manfaat kepada pasangan anda dengan ini dalam lima orang.
 • Ritual memanggil
  Dapat dengan cepat mendapatkan semua orang di mana mereka harus menjadi rahmat utama, seperti yang selalu berlaku. Terdapat perubahan kemudahan besar untuk memanggil kemarahan: bukannya secara manual harus memanggil setiap pemain secara individu, anda memanggil batu memanggil, yang semua orang boleh menggunakan untuk memanggil orang lain. Ini akan menjimatkan banyak shard jiwa dan banyak masa.

Kesimpulan

Saya harap panduan ini memberikan anda semua maklumat yang anda perlukan untuk membuat yang terbaik daripada warlock penderitaan. Sila navigasi ke halaman lain untuk mendapatkan maklumat mengenai gear, putaran, bakat, dan banyak lagi.

Terima kasih kerana meluangkan masa untuk membaca Panduan Warlock Kesengsaraan kami untuk Wrath of the Lich King. Saya harap ia membantu, dan jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau cadangan, jangan ragu untuk meninggalkan komen di bawah, atau cari saya sebagai Zephan di Warlock Classic Discord.

Mengenai Pengarang

Zephan

Saya seorang peminat warlock klasik dan secara umum seperti teoricrafting. Saya pemilik dan pentadbir komuniti terbaik di seluruh dunia, menjadi perselisihan warlock klasik. Ini adalah rumah dari beberapa Warlocks Terbaik dalam Permainan ini dan Asas untuk TeoriCrafting dan Memikirkan Mainan Optimal untuk Warlocks AS. Matlamat saya adalah untuk memastikan maklumat terkini ini ada di mana-mana sahaja untuk dijumpai dan memberi kembali kepada masyarakat.