Panduan Valheim Lox – Lizard Ox Creature – Permainan Sedia Bertahan, Panduan Valheim Lox – Polygon

Panduan Valheim: Cara menjinakkan lox

Sekiranya anda menggali lubang atau pen, anda boleh memikat lox ke dalam perangkap, dan selagi lox tidak diagihkan kepada anda, ia akan makan. Akan ada bar penjamin di atas lox apabila anda mendekatinya untuk mengetahui kemajuan anda.

Panduan Valheim Lox – Makhluk Lizard Ox

Panduan Valheim Lox

. Dia memuja menulis tentang Ark: Survival berkembang di antara tajuk hidup yang hebat, dan di luar kelangsungan hidup tradisional, dia suka legenda Zelda, League of Legends dan Fable.

Catatan terkini oleh Emily Medlock (lihat semua)

 • Kajian Kecil – Dunia Rahsia yang Dibuli oleh Semut – 11 April 2023
 • Panduan Valheim Flax – 19 Januari 2023

Hanya ada segelintir makhluk yang boleh anda jinak Valheim. Salah satu makhluk ini adalah lox yang besar dan disayangi. LOX adalah yang terbesar dan mungkin yang paling berguna dalam Valheim. Ia juga jinak peringkat tertinggi kerana ia hanya boleh didapati di dataran, biome terakhir yang anda perlu lawati sebelum Mistlands. Sekiranya anda mahu sesuatu menjinakkan, menunggang dan membiak Valheim, LOX akan memberi anda yang paling banyak untuk wang anda. Sebelum kita meneruskan dengan panduan Valheim Lox yang lengkap, mari lihat apa sebenarnya lox di Valheim.

Apa itu lox di Valheim?

Lox di Valheim

LOX adalah makhluk di Valheim itu adalah salib antara lembu dan kadal. Di bawahnya, haiwan itu serupa dengan naga berduri tailless, tetapi pada, itu semua rambut shaggy shaggy. LOX adalah hibrid yang mantap yang dapat menurunkan makhluk lain kerana kesihatannya yang hebat.

Ini menjadikannya baik untuk menempatkannya sendiri jika dijinakkan dan melindungi pemainnya semasa menunggang lox. Tetapi walaupun anda tidak pernah menjinakkan lox, masih banyak yang perlu dipelajari mengenai haiwan yang unik ini.

Apa yang diturunkan LOX?

Lox menjatuhkan tiga item ketika mereka dibunuh. Salah satu item boleh mengubah anda Valheim hidup, seseorang dapat membantu, dan yang lain adalah untuk kemuliaan.

Daging lox

Daging lox

 • Daging lox yang dimasak – 50 kesihatan, 16 stamina, 1200 saat, 3hp/tanda
 • Pie Lox Unbaked – 75 kesihatan, 24 stamina, 1800 saat, 4hp/tanda

Lox Meat adalah salah satu barangan makanan terbaik di Valheim. Anda boleh menggunakannya untuk membuat daging lox yang dimasak, yang boleh dibuat dengan meletakkan daging lox di stesen memasak besi yang sedang dipanaskan oleh api. Item lain yang dibuat dengan daging lox memerlukan tepung barli, cloudberry, dan daging lox.

Anda membuat pai lox yang tidak dibakar dalam kawah (tahap 4). Kemudian, ambil pai itu dan masak di dalam ketuhar batu. Perhatikan pai kerana anda boleh merosakkan bahan -bahan berharga anda jika anda membiarkan pai terbakar.

Lox pelt

 • Lox Cape – 6x lox pelt, perak 2x
 • LOX RUG – 4x lox pelt

Kedua -dua item LOX semasa membantu. Cape Lox membuatkan anda hangat seperti Cape Wolf. Ia boleh ditingkatkan kepada Kualiti 4, yang memberikan 1350 ketahanan dan empat perisai. Permaidani LOX juga menambah satu keselesaan ke rumah anda, menyusun permaidani lain (dan permaidani jut). Belum lagi, ia kelihatan selesa di sebelah perapian.

LOX Trophy

LOX Trophy

The Lox Trophy tidak mempunyai penggunaan semasa selain memaparkannya pada pendirian item. Ia boleh diletakkan pada pendirian item dan muncul sebagai kepala lox bersaiz hidup di dinding anda, sambil menambah rayuan rumah yang selesa di Valheim.

Tempat mencari lox

Kecuali LOX mengembara jauh dari rumah, hanya terdapat dalam satu biome: dataran. Satu -satunya masa yang akan bersiar -siar adalah jika mengejar pemain. Kemudian, ia mungkin melekat di kawasan itu setelah kehilangan aggro. Lebih kerap daripada tidak, LOX dijumpai dalam kumpulan dua atau tiga.

Jadi jika anda mahu melawannya, anda perlu menembaknya dari jauh untuk menariknya dari kawanannya. Sekiranya anda akan menjinakkan hanya satu, anda boleh cuba untuk mengejar anda, tetapi ini sukar kerana yang lain mungkin akan bergabung dengan mengejar.

Cara Membunuh LOX

LOX tidak selalu mudah dibunuh. Julat Aggro mereka agak dekat, jadi ia tidak akan menyerang anda melainkan ia terancam. Jika anda tidak mahu melawannya, tinggalkan jauh kerana ia akan mengenakan bayaran jika ia melihat anda.

Kaedah kegemaran saya adalah mencari batu yang lebih tinggi daripada lox dan berdiri di atasnya. Terus menembak anak panah api, dan anda boleh membunuhnya sebelum berpeluang memecahkan batu.

Cara menjinakkan lox

Cara menjinakkan lox

Tidak mudah untuk membunuh lox, tetapi lebih sukar untuk menjinakkannya. Anda harus berhati -hati untuk tidak membiarkannya mengunci anda, atau ia akan melupakan makanan yang anda makan dan mengejar anda.

Jaga jarak anda dan hanya mendekatinya semasa anda memberi makan. Kemahiran menyelinap tinggi dapat melakukan keajaiban dalam keadaan ini. Tetapi untuk maklumat lanjut, lihat kaedah yang tersedia untuk menjinakkan lox.

Perangkap lox – atau jangan

 • Pit
 • Tiada kaedah perangkap

LOX dapat meruntuhkan pagar kayu dan dinding, jadi anda perlu membina pena batu jika anda ingin menjinakkannya dengan cara ini. Saya cadangkan menyimpan satu tempur pada anda, tetapi anda boleh memimpin lox ke dalam perangkap jika anda tidak mempunyai satu.

Jika anda tidak mahu menjebaknya, maka tingkatkan kemahiran menyelinap anda, menyelinap ke atasnya, membuang makanan dengannya, dan menyelinap jauh. Kaedah ini akan mengambil masa yang lebih lama, tetapi boleh berfungsi.

Sekiranya anda menggali lubang atau pen, anda boleh memikat lox ke dalam perangkap, dan selagi lox tidak diagihkan kepada anda, ia akan makan. Akan ada bar penjamin di atas lox apabila anda mendekatinya untuk mengetahui kemajuan anda.

Makan lox

 • Makanan lox makan – Cloudberry, barli, dan rami

Selepas lox terperangkap, atau anda menyelinap ke atasnya, jatuhkan sama ada Cloudberry, barli, atau rami olehnya. Kemudian mundur sehingga tidak akan melihat anda. Sebaik sahaja ia cukup makan dan bar berada pada 100%, ia akan dijinakkan.

Proses menjinakkan lox akan membawa anda sekurang -kurangnya satu jam. Itulah sebabnya adalah idea yang baik untuk menjinakkan seluruh kawanan semasa anda berada di sana. Jangan selesaikan satu; jinak seluruh keluarga lox. Ia tidak akan mengambil masa lagi; anda hanya perlu menjatuhkan lebih banyak makanan pada satu masa.

Apa yang perlu dilakukan setelah anda menjinakkan lox

Setelah anda menjinakkan lox pertama anda, anda harus memastikannya selamat. Sekiranya anda menjinakkan lebih daripada satu, lebih mudah untuk melakukan ini. Mereka akan melindungi anda, diri mereka, dan satu sama lain dari bahaya. Sudah tentu, sekumpulan kepuasan yang kuat dapat menurunkannya, tetapi anda dapat melindungi lox anda jika anda mengikuti langkah -langkah di bawah.

Namakan

Anda boleh meninggalkan+shift untuk menamakan lox anda. Walaupun anda tidak perlu menamakannya, ia membantu anda mengikat dengan lox anda, atau sekurang -kurangnya ia membantu saya mengikat dengan lox saya apabila saya namakannya. Jangan overhin namanya; ia tidak mengubah cara ia kelihatan seperti yang berlaku Stadium Pokémon.

Bina pena – dengan portal

Membina pen

. Membina pena batu di sekeliling mereka sehingga mereka tidak dapat melarikan diri dengan mudah.

Kemudian, bina diri anda portal yang dikaitkan dengan pangkalan anda yang mempunyai katil anda. Dengan cara ini, anda sentiasa boleh memeriksa mereka. Untuk hasil terbaik, buat portal di dalam bangunan batu dan bukannya di luar terbuka.

Lindungi lox

Terdapat beberapa cara yang anda dapat melindungi lox anda dari penceroboh. Dataran adalah zon berbahaya, jadi disediakan selalu terbaik setiap kali anda hidup atau menaikkan lox dalam biome seperti itu.

Membina parit

Ini tidak perlu, tetapi saya sangat mengesyorkannya. Tidak kira yang saya bina, saya selalu membina parit di sekelilingnya. Gali sehingga anda mencapai air, dan kemudian menggali struktur. Lakukan ini untuk taman, pangkalan, dan pena haiwan anda. Bina kandang terlebih dahulu supaya lox tidak jatuh ke dalam parit.

Anda boleh membina jambatan trik dengan tiang supaya makhluk lain tidak dapat melewati itu, tetapi anda dan tames anda boleh. Jambatan dan lantai biasa akan membolehkan musuh melewati, tetapi AI berpendapat ia tidak dapat menyeberangi tiang.

Sebaik sahaja anda menyelesaikan parit anda, lox anda akan dilindungi dari segala -galanya selain dari pemanah dan nyamuk. Walau bagaimanapun, ada cara untuk melindungi mereka lebih jauh. Anda boleh dengan mudah memimpin lox ke tepi air di mana -mana dataran kerana dataran selalu di lautan. Dengan cara itu, musuh hanya dapat masuk dari satu arah.

Biarkan Lox Fend untuk diri mereka sendiri

Terdapat satu kelemahan untuk membina parit bahawa musuh tidak dapat menyeberang jika lox ditulis. LOX boleh diserang apabila anda tidak berada di sana. Jadi, jika anda lebih suka, anda juga boleh membina pena yang agak besar. Benarkan Lox melawan dan bukannya terbuka kepada serangan Archer.

Selagi tiada siapa yang berada dalam talian berhampiran lox saya, mereka baik -baik saja kerana tidak ada yang membuatnya membunuh mereka kecuali seseorang berada di sana untuk melindungi mereka. Tetapi jika anda ingin menjadi lebih selamat, atau mempunyai troll di pelayan anda, membiarkan lox mempertahankan diri dapat bekerja lebih baik daripada membina parit.

Buat kubah

. Yang mesti anda lakukan ialah membina dinding batu tinggi di sekitar lox. Semestinya sekurang -kurangnya dua kali setinggi mereka.

Di bahagian atas, anda boleh menambah pancang atau satu garisan bumbung. . Kaedah kubah ini mungkin pilihan terbaik jika anda mempunyai sumber.

Buat pelana

pelana

 • Sisa kulit 10x
 • 15x logam hitam
 • Benang linen 20x

Anda memerlukan sisa kulit, logam hitam, dan benang linen untuk membuat pelana lox. Anda boleh mendapatkan sisa kulit dari membunuh babi. Sisa logam hitam boleh didapati selepas membunuh Fulings (bunian) dan menyerang kampung mereka.

Anda boleh mengambil sisa -sisa itu dan memasukkannya ke dalam relau letupan untuk membuat logam hitam yang boleh digunakan untuk membuat kerajinan. Akhirnya, benang linen dibuat di roda berputar dengan Flax, yang ditemui tumbuh di dataran.

Anda juga boleh membuat taman di dataran untuk menanam rami dan barli anda.

Catatan: Anda tidak boleh membuat pelana lox sehingga anda mengalahkan Moder, bos gunung di Valheim. Ini membolehkan pemain membuat meja artisan, yang diperlukan untuk membina relau letupan dan roda berputar, yang diperlukan untuk dua bahan dalam pelana lox.

Naik lox

Setelah membuat pelana di meja kerja, letakkan pelana di bar alat dan kemudian mendekati lox yang anda mahu naik. Setiap kali anda mula menunggang jinak, anda dapat meningkatkan kemahiran menunggang anda, menjadikannya lebih mudah untuk mengawalnya. Kawalan mereka sama seperti kawalan watak anda. .

Membiak lox

Membiak lox

Untuk membiak dua lox, semua yang anda perlu lakukan ialah membawa mereka bersama dan memberi makan kepada mereka. Sebaik sahaja mereka penuh dan gembira, hati akan muncul di atas kepala mereka. Ini bermaksud bahawa mereka sedang mengawan. Tidak lama lagi, lobak bayi akan keluar.

Soalan Lazim

Soalan: Bagaimana anda memasak daging lox di Valheim?

Jawapan: Sekiranya anda mahu memasak daging lox anda Valheim, anda mesti membuat stesen memasak besi. Ini memerlukan tiga rantai dan tiga besi untuk dibina. Anda perlu membinanya di atas perapian atau dua api campfires. Berhati -hati, kerana jika anda membiarkan daging Lox memasak terlalu lama, ia akan beralih ke arang batu.

Soalan: Adakah pejuang kuat lox?

Jawapan: Ya. Lox adalah pejuang yang kuat. Mereka boleh mengeluarkan pemain yang tidak teratur dan tidak terkawal dalam satu hit. Ini bermaksud mereka juga kuat setiap kali dijinakkan. Anda boleh menggunakannya untuk membantu anda berjuang, walaupun saya tidak mengesyorkan mengambilnya Pergaduhan Boss Kecuali anda menjinakkan banyaknya.

SOALAN: Berapa lamakah bayi lox membesar?

Jawapan: Baby lox umumnya mengambil beberapa hari dalam permainan untuk membesar. Anda boleh meninggalkan kawasan itu dan mereka akan berkembang, tetapi pastikan untuk meninggalkan makanan untuk mereka dan ibu bapa mereka. Tidak ada masa muktamad yang memerlukan satu lox untuk mencapai usia dewasa.

Sekiranya saya mendapat lox di Valheim?

Lox boleh menjadi haiwan berharga yang ada Valheim. Anda tidak memerlukan mereka maju melalui permainan. Walaupun anda tidak menjinakkannya, saya cadangkan menanamnya kerana titisan yang mereka berikan akan sangat membantu. Anda boleh dengan mudah hidup dari daging lox dan pai daging lox.

Lox Cape boleh melakukan keajaiban untuk perjalanan anda ke pergunungan kerana anda perlu melawat gunung untuk mendapatkan serigala. Ini bermaksud tidak ada lagi ramuan rintangan beku! Singkatnya, jika permainan tidak mempunyai lox, ia masih akan menjadi menyeronokkan, tetapi segala yang ditambahkan oleh Lox untuk permainan membuat mereka di dataran yang baik.

Dapatkan lebih banyak strategi permainan survival

Jangan jatuh ke wilayah bermusuhan tanpa kemas kini dan berita ini dari pasukan survive survive pasukan!

Terima kasih!

Anda telah berjaya menyertai senarai pelanggan kami.

Panduan Valheim: Cara menjinakkan lox

Viking berdiri di atas lox di Valheim

Di dalam ini Valheim . Makhluk besar -besaran ini sukar dikendalikan, tetapi mereka boleh menjadi rakan anda. Walaupun anda tidak dapat membiaknya pada masa ini, panduan ini masih akan membantu anda mengambil langkah -langkah untuk mengubahnya menjadi sekutu anda.

Cara menjinakkan lox di valheim

Taming lox in Valheim boleh menjadi sukar tanpa rancangan yang baik. Dengan beberapa persediaan dan kesabaran, anda boleh mendapatkan makhluk ke dalam penangkapan.

Jika anda telah belajar bagaimana untuk ladang atau anda sedang bersedia untuk perjuangan bos Yagluth, anda mungkin sudah mempunyai persediaan asas di suatu tempat di Plains Biome. Tidak seperti babi periuk, lox memerlukan dinding batu untuk memastikannya tertutup. Stonecutter (yang juga memerlukan meja kerja berdekatan).

Sebaik sahaja anda telah menubuhkan tempat untuk pen lox anda, buat pembongkaran dan gunakan pickaxe anda untuk mengumpulkan batu.

Membuat pen lox

Lox besar dan berkuasa, jadi hanya Dinding batu akan buat.

Setelah anda mengumpulkan banyak batu dari tanah atau batu yang berdekatan, buatlah Stonecutter (10 kayu, 2 besi, 4 batu, dan meja kerja). Membuat pena dari dinding batu dengan jurang tunggal terbuka. Anda akan menarik lox melalui jurang itu.

Menjebak lox

Lox mengejar Viking di Valheim

Dengan pena selesai, cari lox berdekatan. Titik seruan merah muncul di atas kepalanya. Biarkan ia mengejar anda ke pena. Sekiranya mereka berhenti mengikuti anda, memikat mereka Cloudberry atau menyerang dari jauh dengan busur.

Sebaik sahaja anda telah memikat lox ke dalam pen, dengan cepat berjalan di sekelilingnya dan membina seluruh pen anda untuk melampirkannya. Makhluk akan mula menyerang kandang. Beri ruang sehingga ia menenangkan sebelum anda cuba menjinakkannya.

Menjinakkan lox

.

Oleh kerana dinding batu yang anda bina agak tinggi, membuat beberapa untuk skala mereka. Dari atas tangga, buang makanan seperti Cloudberry, Barley, dan Flax untuk menenangkan makhluk ke bawah.

Viking berdiri di atas tangga di atas lox di Valheim

Sekiranya anda meletakkan kursor anda di atas lox, anda dapat melihat peratusan yang mewakili seberapa dekatnya dengan dijinakkan. Terus memberi makan dan memberi ruang jika ia menjadi agresif. Anda boleh memberitahu lox menjadi tamer ketika hati kuning muncul di atas kepalanya.

Dalam beberapa hari dalam permainan, lox akan menjadi jinak.

Sebaik sahaja lox itu jinak sepenuhnya, anda boleh memasukkan pena dan haiwan kesayangannya. Apabila anda melakukannya, hati ungu akan muncul di atas kepalanya. Sehingga patch 2 Mac, LOX tidak dapat berbuat banyak lagi sekali jinak. Mereka tidak boleh membiak, dan tidak boleh menjadi sahabat anda dalam pertempuran.

Panduan dan panduan Valheim