Panduan Ultimate V Rising untuk Pemula | PCGamesn, V Rising Guide – IGN

V Rising Guide

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Panduan V Rising Ultimate untuk Pemula

V Rising Guide: Vampire yang menangani hamba -hambanya yang dimiliki di istana, yang semuanya menjangkau ke arahnya

Selepas Panduan V Rising untuk membantu anda melalui beberapa hari pertama anda di luar keranda? . Walau bagaimanapun, gabungan gaya permainan bermaksud pemain baru mungkin berjuang dengan sistem dan mekanik yang membunuh. Selain itu, anda perlu memberi perhatian kepada semua ancaman yang menghadapi vampire yang baru, seperti bawang putih dan matahari yang ditakuti.

Setelah mencipta tuan vampire anda, muncul dari kubur, dan bertarung melalui tanah perkuburan, anda mendapati diri anda berada dalam ketenangan relatif di rantau permulaan V Rising, Farbane Woods. Tetapi apa yang perlu dilakukan seterusnya? Walaupun pemaju Stunlock Studios memberikan pengenalan menyeluruh kepada sistem permainan Vampire dalam bentuk garis usaha utama, ia tidak dapat mengalahkan muktamad V Rising Guide Kerana masih banyak yang tidak dapat dijelaskan, menjadikan langkah pertama anda cukup menakutkan.

Oleh itu, sertai kami ketika kami membantu anda mengatasi halangan awal V Rising, jawab beberapa soalan yang sering ditanya, dan menetapkan anda di jalan menuju kemenangan vampir.

Memilih mod permainan yang betul

Terdapat timbunan tetapan pelayan V Rising yang berbeza untuk dipilih sebelum menyertai permainan. Inilah pecahan kasar dari apa yang mereka maksudkan. Di pelayan PVE anda bersaing dengan Vampire lain untuk sumber dan kawalan, tetapi anda tidak boleh bertempur dengan satu sama lain. PvP standard adalah sama, kecuali anda boleh merosakkan pemain lain dan menyerang istana mereka untuk rampasan. PvP Loot Penuh berbeza kerana anda akan menggugurkan segala -galanya apabila anda mati, bukan hanya bahan, jadi ada lebih banyak insentif untuk memburu pemain lain. Akhir sekali, Duo Pvp adalah sama seperti Pvp biasa, kecuali saiz klan maksimum adalah dua, jadi tidak ada risiko klan yang dominan di atas pemain solo.

V Rising Guide: Vampire menghisap darah dari penduduk kampung manakala penduduk kampung kedua melarikan diri

Darah menyembuhkan

Memperoleh kesihatan dalam V Rising tidak dijelaskan dengan baik. Jika anda melihat bar kebolehan di bahagian bawah skrin anda, bola besar di tengah mewakili bekalan darah anda – anda menarik dari ini setiap kali anda menggunakan keupayaan, tetapi anda juga boleh menggunakan darah untuk menambah kesihatan anda. Tekan kekunci Ctrl untuk memunculkan roda kebolehan V yang semakin meningkat, kemudian cari darah pembaikan, yang mengalirkan sebahagian darah sebagai pertukaran untuk menambah kesihatan anda dari masa ke masa. Ingatlah bahawa anda akan berhenti menggunakan darah Mend jika anda bergerak, jadi hanya lakukan ini apabila anda dapat mencari tempat teduh yang bagus tanpa musuh di sekitar.

Semasa anda maju melalui permainan, anda akan membuka kunci salur dan ramuan penyembuhan, tetapi pembaikan darah adalah keupayaan asas untuk menguasai ketika anda memulakan.

Mengelakkan matahari

Ia tidak mengatakan bahawa anda perlu menyimpan vampir anda keluar dari matahari. Tinggal di bawah sinar matahari selama beberapa saat, dan anda akan mula mengambil banyak kerosakan sebelum membakar sepenuhnya dan mati. Cukup berpegang pada kawasan dedaunan padat ketika anda keluar untuk memakan manusia pada siang hari. Anda juga boleh menggunakan tudung keupayaan darah anda jika anda perlu merentasi ruang terbuka yang besar, kerana ia akan memberi anda beberapa saat kebencian.

. Suka dalam kehidupan sebenar, lokasi dan saiz bayang -bayang dalam perubahan V Rising bergantung pada kedudukan matahari. Sekiranya anda bergantung pada pokok tunggal untuk menjaga vampire anda daripada mati, maka anda perlu mengikuti bayang -bayang yang dibuang sepanjang hari. Ingatlah ini jika anda menuai kayu, kerana ia sangat mudah untuk tiba -tiba mendedahkan diri anda ke sinar terbakar matahari tanpa penutup semula jadi berdekatan.

V Rising Guide: Vampire mengagumi kajiannya di perpustakaan, diapit oleh dua patung

Membina pangkalan

. Usaha ini membimbing anda melalui asas -asas meletakkan hati V Rising Castle anda dan menjaga istana anda, tetapi terdapat beberapa petua yang perlu diingat ketika mengembangkan pangkalan anda.

Pertama, pangkalan starter anda hanya perlu sementara. Walaupun penting untuk mempunyai tempat untuk menyimpan sesuatu semasa anda berjuang melalui rantau permulaan, anda tidak mahu menubuhkan di sini secara kekal kerana ia terlalu jauh dari sumber bahan yang jarang berlaku.

Kedua, apabila anda membina istana vampir yang betul, lakukan dengan pengembangan dalam fikiran. Dapatkan sempadan anda dengan cepat, kemudian susunkan dinding. Selepas itu, letakkan salah satu daripada setiap mesin penting, sebelum menyekat kawasan untuk pelbagai jenis pengeluaran. Jangan malu untuk membina beberapa jenis mesin yang sama betul -betul bersebelahan dengan satu sama lain kerana ia akan menjimatkan banyak masa menunggu proses yang panjang untuk menyelesaikan.

Kami mempunyai panduan khusus untuk memilih lokasi asas V Rising terbaik di sini.

Log keluar

. . Anda boleh memastikan keselamatan vampire anda dengan membina keranda di pangkalan anda dan kemudian log keluar semasa anda berehat di dalamnya.

Jangan sekali -kali membuang bahan

V Rising adalah permainan kerajinan yang jarang berlaku yang membuat bahan -bahan relevan sepanjang jalan ke endgame, jadi jangan buang sumber jika anda dapat membantunya. Sebaliknya, melabur awal dengan membina beberapa dada di pangkalan anda, dan anda harus mempunyai ruang yang cukup untuk menyusun setiap bahan dalam permainan.

Simpan hati anda yang tidak tercemar

Terdapat beberapa hati yang berbeza dalam V Rising, yang kebanyakannya anda boleh mengamuk ke anda, er, kandungan. Walau bagaimanapun, hati yang tidak tercemar – yang boleh jatuh dari mana -mana kumpulan dalam permainan – sangat berharga untuk mencipta intipati darah yang lebih besar, jadi mereka menjadi dada untuk disimpan sehingga anda membuka kunci akhbar darah.

Memburu pembawa darah V dengan teratur

Sebaik sahaja anda membina mezbah darah di pangkalan anda, anda boleh mula menjejaki dan memberi makan bos. Ini adalah cara utama untuk membuka kunci kebolehan dan resipi baru, tetapi pastikan anda sentiasa memburu pembawa darah v yang berada di sekitar tahap anda. Sebab utama untuk ini bukan hanya mereka yang lebih mudah untuk dibunuh, tetapi resipi yang mereka beri ganjaran kepada anda adalah relevan dengan tahap semasa anda – tidak ada gunanya membunuh salah satu bos yang paling sukar dalam permainan awal jika anda tidak boleh gunakan mana -mana resipi yang jatuh.

Dapatkan kuda

Kami mempunyai panduan khusus untuk mendapatkan kuda V Rising yang perlu anda periksa, tetapi ia berulang -ulang mengulangi bahawa kuda adalah cara yang cepat untuk berkeliling dan anda harus memberi keutamaan dari Dunley Farmlands lebih awal.

Anda adalah apa yang anda makan

Kebanyakan manusia dan makhluk di V Rising mempunyai salah satu daripada enam jenis darah yang berbeza, dan apabila anda memberi makan, jenis darah anda akan berubah bergantung pada apa, atau siapa, anda baru saja makan. Sekiranya anda menghancurkan darah seorang sarjana, sebagai contoh, anda akan mendapat manfaat daripada pemilihan penggemar pasif seperti peningkatan kuasa ejaan dan cooldowns lebih cepat. Walau bagaimanapun, jika anda makan di rusa, anda akan mempunyai pergerakan yang lebih cepat, rintangan matahari yang lebih baik, dan rintangan kerosakan yang lebih baik.

. Sekiranya pekerja yang anda makan mempunyai kualiti darah sebanyak 4%, maka anda hanya akan diberi ganjaran dengan satu buff pasif dari kumpulan faedah jenis darah pekerja. Sebaliknya, jika anda menyerang bertuah dan cari seseorang dengan kualiti darah sebanyak 100%, anda akan mendapat semua lima penggemar pasif jenis darah mereka.

Ini bukan faktor besar awal kerana anda perlu memberi makan kepada orang apabila anda boleh, yang bermaksud penggemar anda tidak akan konsisten. .

Gunakan alat dan jenis darah yang betul

Walaupun anda mungkin tidak dapat mengekalkan jenis darah yang sama untuk tempoh masa yang panjang apabila anda baru sahaja bermula, anda boleh menjadikan diri anda sebagai pengumpul yang lebih efisien dengan merebut beberapa darah pekerja apabila anda tahu anda akan melakukan banyak penuaian. Pastikan anda juga menggunakan senjata V Rising yang betul untuk bahan yang anda kumpulkan. Paksi memotong kayu lebih cepat, pedang dan pemotongan memotong tumbuh -tumbuhan terbaik, dan maces meningkatkan hasil anda dari batu dan bijih.

Menghancurkan tong

Semasa menyerang bandar -bandar dan kem bandit, pastikan untuk membuka setiap objek yang boleh destructible kerana semuanya boleh mengandungi rampasan.

V Rising Guide: Seorang penyokong vampir di bayang -bayang untuk mengelakkan matahari

Apa yang Perlu Dilakukan Dengan Perak

Apabila anda mula -mula mengambil beberapa duit syiling perak, anda akan melihat bahawa mereka merosakkan anda. Ini kerana perak dianggap sebagai murni, menjadikannya berkesan terhadap daya suci seperti werewolves dan vampire. Walaupun anda tidak dapat menyentuhnya dalam permainan awal, akhirnya anda boleh mendapatkan barang dan perisai yang meningkatkan rintangan perak anda, membolehkan anda menyimpan stok mata wang ini.

Jelas sekali, peniaga manusia bermusuhan, jadi satu -satunya cara untuk membeli barangan dengan perak anda adalah untuk menjejaki bos yang dipanggil Beatrice the Tailor dan Feed dari dia, yang membuka kunci keupayaan untuk menyembunyikan diri sebagai manusia.

Cara teleport tanpa kehilangan bahan

Walaupun anda tidak boleh menggunakan teleporter utama di peta tanpa kehilangan bahan yang dipegang, beberapa gua akan membolehkan anda teleport merentasi peta dengan inventori penuh. Anda boleh menemui pintu masuk di peta V Rising ini.

Sekiranya ragu -ragu, ikuti pencarian

V Rising memperkenalkan kebanyakan mekanik melalui satu siri pencarian utama yang dapat dilihat di sudut kiri atas skrin. Cukup ikuti pencarian ini, dan secara semulajadi anda akan membuka kunci keupayaan untuk membina pangkalan, mencipta pelbagai senjata dan perisai yang berbeza, dan juga merekrut v yang semakin meningkat. Sangat biasa untuk melihat sesuatu seperti V Rising Leather atau Whetstone dalam menu kerajinan dan tertanya -tanya bagaimana membuatnya, tetapi semuanya dalam pencarian utama.

Itu sahaja dari kami. Mudah -mudahan, panduan V Rising ini telah membantu anda mendapatkan istana anda dan penuh dengan rampasan berharga. Sekiranya anda selepas beberapa permainan darah yang lain, kami mempunyai panduan Evolusi Senjata Survivor Vampire untuk membuat anda bermula di indie roguelike hit.

Jordan Maju Bekas Timbalan Editor PCGamesn, Jordan sejak ditinggalkan untuk padang rumput baru. Ketika dia tidak bermain Rainbow Six Siege, anda akan mendapati dia menyakitkan atas reka bentuk senapang patah dalam permainan fps atau replaying fallout 4.

. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

V Rising Wiki Thumbnail.png

Bangun sebagai vampire yang lemah dari berabad-abad tidur dan bertahan dalam dunia yang penuh dengan bahaya dalam permainan survival vampire dunia terbuka v Rising.

Lengkap V Rising Guide and Walkthrough

Panduan, petua dan helah pemula, menipu, dan banyak lagi

Panduan Pemula-V Rising Promo2.png

Panduan pemula IGN terperinci semua yang anda perlu tahu tentang memulakan permainan survival vampire yang popular, V Rising. Jadi sama ada anda sedang mencari petua dan helah, arahan konsol dan kod cheat, perkara -perkara penting yang V Rising mungkin tidak memberitahu anda, atau lengkap kerosakan ciri yang akan membantu anda memahami lebih baik mekanik teras, kami telah meliputi panduan komprehensif kami di bawah.

 • Panduan Pemula: Asas, Ciri, dan Petua Untuk Bermula
 • 18 perkara v Rising tidak memberitahu anda
 • Perintah konsol dan kod cheat
 • Keperluan sistem minimum dan disyorkan

Cara panduan

Panduan Pemula-V Rising Promo3.png

Sama ada anda mengejar butiran mengenai cara membuat permainan peribadi dengan bahan binaan dan sumber yang tidak terhad, atau bagaimana untuk melombong dan ladang beberapa sumber yang paling penting, kami telah mendapat anda di bawah panduan cara kami di bawah.

Panduan Pengumpulan Sumber dan Penjelajahan

 • Cara mendapatkan batu bata
 • Cara mencari benang kasar
 • Cara mendapatkan bijih tembaga
 • Cara mendapatkan dan mencari whetstones
 • Lokasi bijih besi: Cara mendapatkan dan bijih besi ladang
 • Cara mendapatkan benang kapas
 • Panduan Pertanian: Cara Mendapatkan dan Menanam Benih
 • Cara menangkap ikan dan mencari semua lokasi tempat memancing
 • Cara mendapatkan dan ladang perak
 • Cara mendapatkan kertas dan membuat akhbar kertas
 • Cara mendapatkan dan menggunakan duit syiling perak
 • Cara mendapatkan scourgestone
 • Cara mendapatkan habuk spektrum
 • Cara mendapatkan kulit murni
 • Cara mendapatkan dan minyak ikan ladang
 • Cara Mendapatkan dan Ladang Kuarza
 • Cara mendapatkan jongkong perak gelap
 • Cara Mencari dan Menggunakan Soul Shards

Panduan cara lain

 • Semua Lokasi Kuda: Cara Mencari dan Menjaga Kuda
 • Lokasi Waygate dan Gua: Cara Perjalanan Pantas Dalam V Rising
 • Panduan Hamba: Cara mendapatkan dan mengawal hamba
 • Cara mencari semua topi dan kepala
 • Cara mencari dan berdagang semua peniaga
 • Cara Mendapatkan Razer Hood dan Razer Cloaks

 • Cara membuat permainan peribadi dengan tetapan tersuai
 • Cara membuat dan menyertai Klan
 • Cara bercakap dalam sembang global dan sembang suara

V lokasi dan strategi bos darah

Panduan Pemula-V Rising Promo4.png

Terdapat sejumlah 37 v bos darah yang tersebar di lima wilayah yang terdapat di Vardoran. Apabila mengalahkan bos ini, anda akan diberi ganjaran dengan kebolehan ajaib yang unik dan kuasa vampire, struktur, dan resipi yang dapat membantu anda maju dalam permainan. Panduan Bos Darah V IGN termasuk semua yang anda perlu tahu tentang mencari darah V, petua dan strategi untuk mengalahkan mereka, bersama dengan ganjaran unik yang mereka buka kunci.

 • Semua bos dan ganjaran darah V
  • Beatrice lokasi dan panduan khusus
  • Lokasi dan panduan tikus putrid
  • Raziel lokasi dan panduan gembala
  • Foulrot lokasi dan panduan Soultaker
  • Grayson lokasi dan panduan armourer
  • Clive lokasi dan panduan Firestarter
  • Polora lokasi dan panduan Feywalker
  • Lokasi dan panduan beruang ganas
  • Nicholaus lokasi dan panduan yang jatuh
  • Quincey the Bandit King Lokasi dan Panduan
  • Willfred Lokasi dan Panduan Ketua Werewolf
  • Vincent lokasi dan panduan Frostbringer
  • Lokasi dan panduan Christina the Sun Priestess
  • Mairwyn lokasi dan panduan elementalist
  • Tristan lokasi dan panduan Vampire Hunter
  • Jade lokasi dan panduan Vampire Hunter
  • Pengganas lokasi dan panduan ogre
  • Leandra lokasi dan panduan Shadow Priestess
  • Azariel lokasi dan panduan Sunbringer

  Panduan Pemula-V Rising Promo7.png

  Dari senarai lengkap semua kuasa dan kebolehan vampir untuk mengungkap jenis darah yang berbeza dan kesan kualiti darah yang tersedia, panduan komprehensif kami di bawah akan memperincikan semua yang anda perlu tahu mengenai mekanik dan ciri teras V Rising.

  • Semua kuasa dan kebolehan vampire
  • Semua jenis darah dan kesan kualiti darah
  • Semua pencarian dan ganjaran jurnal
  • Semua jenis senjata dan perisai
  • Semua peniaga dan kedai
  • Semua Alchemy Table digunakan
  • Barang dan struktur bangunan
   • Senarai Struktur Pengeluaran
   • Senarai Struktur Istana
   • Senarai struktur luar
   • Senarai Struktur Universal
   • Senarai Struktur Kilat