Panduan Sanctuary Pulau FFXIV: Pertanian, Memburu, dan Cara Membuka Kunci | PCGamesn, Pulau Sanctuary – Final Fantasy XIV Online Wiki – FFXIV / FF14 Wiki Komuniti Dalam Talian

Pulau Sanctuary

Pada masa yang sama, penting untuk memahami mod yang berbeza yang terdapat di Pulau Sanctuary. Mod berfungsi sebagai pendirian dan menentukan bagaimana anda akan berinteraksi dengan tempat itu. Sebagai contoh, terdapat mod berkumpul yang anda perlukan untuk mengaktifkan jika anda ingin mengumpulkan bahan dari pokok dan batu yang anda dapati di kawasan tersebut. Lain -lain, seperti mod SOW dan Capture akan menuntut item tertentu untuk digunakan bersama dengan arahan. Semua mod boleh diaktifkan melalui indeks Islekep.

Panduan Sanctuary Pulau FFXIV: Pertanian, Memburu, dan Cara Membuka Kunci

Sanctuary Pulau FFXIV: Karya seni menunjukkan seseorang yang mempunyai banyak haiwan dan tanaman di sekitar mereka di ladang

Pada anda FFXIV Island Sanctuary, Dengan bantuan beberapa robot, anda boleh membuat ruang peribadi anda semasa meneroka pulau gergasi dan menjaga haiwan yang comel, tetapi sebenarnya adalah tempat perlindungan pulau ffxiv, bagaimana anda membukanya, dan apa yang boleh anda lakukan di sana?

Penambahan Pulau Sanctuary adalah salah satu ciri yang paling dinanti -nantikan dan akhirnya dilaksanakan dalam Patch 6.2. Sekarang, pemain boleh membuat syurga peribadi mereka di Eorzea, dunia di mana permainan MMO yang sangat popular ini ditetapkan. Kawasan baru ini menawarkan pemain ruang untuk menikmati beberapa fungsi yang hanya ada pemilik rumah sehingga kini sambil menguatkannya dengan aktiviti ladang yang mudah. Ini satu lagi ciri yang menetapkan FFXIV selain daripada pelbagai MMO dan simen tempatnya sebagai salah satu permainan PC terbaik yang boleh anda mainkan sekarang.

Cara Membuka Kunci Pulau Sanctuary di FFXIV

Sanctuary Pulau FFXIV adalah lokasi yang diasingkan di mana anda boleh meneroka, barang -barang ladang, dan memburu makhluk untuk membina tempat yang istimewa untuk berehat setelah menyelamatkan dunia. Ciri ini tersedia untuk pemain yang sekurang -kurangnya menyelesaikan senario utama pencarian ‘endwalker’ – jika anda masih belum sampai ke tahap itu, panduan kami ke kelas FFXIV dan sistem meratakan mungkin berguna.

Sekiranya anda memenuhi keperluan itu, yang perlu anda lakukan ialah mencari NPC Crier yang tidak tahu di Sharlayan lama (x: 11.9 y: 11.0) yang memberikan usaha “mencari tempat perlindungan”. Setelah memulakannya, anda akan diambil melalui urutan kecil pencarian yang akan memperkenalkan konsep di belakang pulau.

Sanctuary Pulau FFXIV: Pemandangan Peta Sanctuary Pulau

Apakah tempat perlindungan Pulau FFXIV?

Pulau ini berfungsi sebagai bahagian bebas dari permainan di mana anda akan mendapat bahan untuk membuat barang -barang dan membina kemudahan, kemudian menjual barang -barang ini untuk mata wang khas, Cowrie Seafarer dan Cowrie Islander, dan menjaga haiwan. Ia juga merupakan hab sosial kerana anda boleh meninggalkan pulau itu terbuka untuk rakan anda, ahli syarikat percuma, dan ahli parti untuk melawat. Walaupun terlibat dengan ciri baru ini tidak wajib, ia adalah kaedah alternatif untuk mempunyai akses kepada item yang akan menelan kos gil atau mata wang lain dalam permainan, seperti materia.

Pertama, Indeks Islekeep adalah sahabat anda ketika anda berada di tempat perlindungan pulau anda. Ini adalah menu dengan semua yang anda perlukan untuk berinteraksi dengan pulau. Dengan menggunakan indeks, anda boleh meletakkan anak -anak anda di kawasan tertentu, alat kraf, dan makanan, dan periksa log perhimpunan anda yang menunjukkan semua yang telah anda kumpulkan serta lokasi item.

Pada masa yang sama, penting untuk memahami mod yang berbeza yang terdapat di Pulau Sanctuary. Mod berfungsi sebagai pendirian dan menentukan bagaimana anda akan berinteraksi dengan tempat itu. Sebagai contoh, terdapat mod berkumpul yang anda perlukan untuk mengaktifkan jika anda ingin mengumpulkan bahan dari pokok dan batu yang anda dapati di kawasan tersebut. Lain -lain, seperti mod SOW dan Capture akan menuntut item tertentu untuk digunakan bersama dengan arahan. Semua mod boleh diaktifkan melalui indeks Islekep.

Pulau Sanctuary mempunyai sistem pangkat dan anda mendapat pengalaman melalui perhimpunan, kerajinan, struktur bangunan, dan menyelesaikan misi yang dipanggil Visions yang diberikan oleh pelbagai NPC di kawasan tersebut. Visi tidak hanya akan memberi pengalaman tetapi juga memberi akses kepada tempat pembinaan, kemudahan, dan resipi rafting baru. Kebanyakan penglihatan adalah pencarian yang mudah diselesaikan, memerlukan kuantiti item tertentu. Perhimpunan juga mudah, tetapi memberikan sedikit pengalaman berbanding dengan penglihatan, sambil membuat dan membuat binaan mengambil masa terlalu lama.

Aspek lain bagaimana kerja -kerja tempat perlindungan pulau adalah bahawa bahan -bahan yang dikumpulkan di sana hanya boleh digunakan di pulau itu sendiri. Walaupun anda boleh membuat barang -barang dengan mereka atau menjualnya untuk pelaut pelaut, mereka tidak akan memberi anda gil. Di samping itu, bahan -bahan ini mengambil slot di isleventory anda, bukannya inventori biasa anda.

FFXIV Island Sanctuary: Watak pemain berdiri di sebuah rumah di pulau

Cara sampai ke tempat perlindungan pulau anda

Walaupun anda mungkin tergoda untuk menginap di tempat perlindungan pulau anda selama -lamanya, ini tidak boleh dilaksanakan jika anda ingin mengalami permainan yang lain. Apabila anda ingin kembali, anda perlu pergi ke Low La Noscea di La Noscea dan bercakap dengan Baldin (x: 24.8 Y: 34.8), NPC berhampiran Aetheryte. Dengan bercakap dengannya, Baldin akan memberi anda pilihan untuk melawat pulau anda, atau pulau orang lain jika anda lebih suka melawat rakan.

Apa yang Harus Dilakukan di Tempat Sanct Pulau Anda

Walaupun aktiviti di tempat perlindungan pulau tidak sukar, terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan di sana. Untuk memudahkannya, ia membantu memikirkan pulau yang dibahagikan kepada sektor. Ini mempunyai lebih daripada satu lokasi, tetapi masing -masing mempunyai fungsi yang berbeza. Belajar apa yang mereka lakukan secara berasingan adalah penting, jadi anda dapat menangani semuanya bersama -sama di kemudian hari. Semua ini boleh dikunci dengan melengkapkan pencarian awal:

FFXIV Island Sanctuary: Watak pemain berdiri dengan beberapa tanaman

Kabin, tanah tanah, dan padang rumput yang selesa

Kabin yang selesa adalah bangunan utama di pulau itu dan di mana orang lain dapat melawat anda. Ia datang walaupun dengan orkestri untuk memainkan lagu kegemaran anda. Walau bagaimanapun, kabin yang selesa bukan sahaja tempat untuk beberapa gambar sejuk dengan rakan. Di sana anda akan menemui NPC yang penting, seperti penimbunan yang mengerikan yang menjual barang -barang untuk Cowrie Seafarer dan Cowrie Islander.

Ia juga dari mereka bahawa anda boleh membeli kepingan gear atau materia untuk peralatan. Walaupun anda tidak akan menggunakan kemudahan ini untuk membuat atau menanam apa -apa jenis bahan, ia berfungsi sebagai hab kerana terdapat banyak kawasan penting di sekelilingnya. Ia juga merupakan satu -satunya bangunan yang disesuaikan, kerana anda boleh mengubah penampilannya.

Di sebelah kabin selesa anda adalah tanah tanah. Di kawasan ini, terdapat tempat untuk memupuk pelbagai jenis tumbuhan. Untuk berinteraksi dengannya, anda mesti terlebih dahulu menukar ke mod SOW untuk meletakkan benih, kemudian ke mod air untuk menyiram ladang. Anda tidak perlu bimbang tentang langkah kedua jika hujan, fikiran. Bahan yang anda dapat dari tanaman anda boleh digunakan untuk membuat barang seperti makanan untuk haiwan di padang rumput anda.

Padang rumput adalah tepat di mana semua makhluk yang anda tangkap disimpan, jadi kepala di sini untuk berinteraksi dengan mereka. Mod makanan, haiwan kesayangan, dan beckon digunakan di kawasan ini untuk meningkatkan hubungan dengan setiap makhluk. Untuk memeriksa status setiap haiwan yang anda miliki, hanya bercakap dengan NPC Penghibur Makhluk dan semak status mereka.

Sanctuary Pulau FFXIV: Menu semasa anda membina bengkel

Bengkel dan mercu tanda

Bengkel ini merupakan kemudahan pemprosesan penting kerana ia akan membolehkan anda menghasilkan kraftangan yang dieksport. Sebaik sahaja bangunan itu siap, NPC Taskmaster yang bijak akan muncul, yang perlu anda bicarakan supaya anda boleh bekerja di Agenda Isleworks. Agenda ini membolehkan anda menjadualkan pengeluaran barang menggunakan bahan yang anda dapati di pulau itu tetapi setiap item mengambil waktu masa nyata untuk dibuat, jadi menghasilkannya adalah proses yang lebih panjang. Anda hanya boleh menjadualkan barang yang anda mahu dibuat dan mendapatkan pendapatan kemudian.

Jenis kemudahan kedua yang boleh anda buat ialah mercu tanda. Walaupun mereka memerlukan plot tertentu untuk dibina, struktur ini akan memberi anda pengalaman dan pekerja NPC Buff di pulau itu. Sekiranya anda cuba meningkatkan pangkat pulau anda, penting untuk membina salah satu daripada ini. Walau bagaimanapun, mereka mengambil 11-12 jam masa nyata untuk diselesaikan.

Sanctuary Pulau FFXIV: Kolam dengan beberapa tanaman yang bercahaya

Liar

Selebihnya di tempat perlindungan pulau dipenuhi dengan liar. Ini adalah kawasan yang luas dan di sinilah anda dapat mencari nod untuk mengumpul bahan. Terdapat beberapa yang anda boleh berinteraksi dengan betul pada permulaan pengembaraan anda tanpa sebarang alat, tetapi sebaliknya, ada nod lain yang memerlukan alat atau memberi anda lebih dari satu bahan dengan menggunakannya. Anda juga akan menemui haiwan tempat perlindungan pulau di alam liar, dari seekor domba kecil hingga chocobo yang terkenal. Ini boleh ditangkap dengan menggunakan mod penangkapan bersama dengan item untuk menahannya (e.g. Jaring sementara) dan disimpan di padang rumput.

Dengan semua topik ini diliputi, anda sudah bersedia untuk membina tempat perlindungan pulau anda dan menjadikannya tempat yang anda akan melarikan diri untuk berehat di Eorzea. Walau bagaimanapun, sekiranya anda mungkin mencari tindakan selepas terlalu banyak masa di ladang anda, selalu ada pertandingan konflik kristal yang menanti anda.

Paulo Kawanishi Paulo selalu mencari permainan, buku, atau permainan anime JRPG yang segar untuk mengalihkan perhatiannya dari PhDnya. Anda boleh menemui lebih banyak karyanya ke tulang belakang dan tidak dapat dielakkan.

Pulau Sanctuary

Pulau Sanctuary.jpg

Cari tempat perlindungan di sebuah syurga pulau yang berlimpah dengan hidupan liar, di mana tanaman boleh disemai dan minions dibiarkan berkeliaran. Apa yang akan anda pelajari dalam pelukan alam semula jadi dan apa yang akan anda buat dari inspirasi baru ini?
Bersedia untuk berlayar, untuk persembunyian anda menanti!

Pulau Sanctuary adalah mod permainan yang pertama kali dikeluarkan dalam Patch 6.2.

Pulau Sanctuary membolehkan anda membuat syurga peribadi anda sendiri di tengah -tengah keindahan semula jadi Cieldalaes. Di sini anda boleh mengumpulkan sumber dan bahan, membina penginapan, menanam tanaman, dan banyak lagi. Barang -barang yang dihasilkan di pulau anda juga boleh ditukar untuk pelbagai ganjaran. Memupuk tanah, atau nikmati kehidupan yang perlahan kerana anak -anak anda berkeliaran secara percuma.

Panduan Sanctuary Pulau Rasmi di Lodestone

Kandungan

 • 1 Panduan Sanctuary Island Rasmi di Lodestone
 • 2 maklumat asas
  • 2.1 Keperluan
  • 2.2 Perjalanan ke Tempat Sanct Pulau
  • 2.3 kelas dan pekerjaan
  • 2.4 meninggalkan tempat perlindungan pulau
  • 2.5 pulau lain
  • 2.6 questline
  • 2.7 Visions
  • 3.1 mod
   • 3.1.1 percuma
   • 3.1.2 berkumpul
   • 3.1.3 Sow
   • 3.1.4 air
   • 3.1.5 CULL
   • 3.1.6 makanan
   • 3.1.7 haiwan kesayangan
   • 3.1.8 Beckon
   • 3.1.9 menangkap
   • 3.4.1 Lowries Seafarer
   • 3.4.2 Lowries Islander
   • 4.1 kabin yang selesa
   • 4.2 bengkel
   • 4.3 Granary
   • 4.4 mercu tanda
   • 4.5 padang rumput
   • 4.6 Cropland
   • 4.7 Menyediakan glamours
   • 4.8 Pathological Pathfinder
   • 6.1 bahan biasa
   • 6.2 leavings
   • 6.3 menghasilkan
   • 6.4 bahan yang jarang berlaku
   • 7.1 berkumpul
    • 7.1.1 Node respawn

    Maklumat asas

    Keperluan

    Bercakap dengan crier clueless di sharlayan lama (x: 11.9 y: 11.0) Untuk menerima Tahap 1 Quest Mencari Sanctuary Setelah Melengkapkan Tahap 90 Senario Utama Endwalker.

    Perjalanan ke Tempat Sanct Pulau

    Pemain boleh pergi ke tempat perlindungan pulau mereka pada bila -bila masa dengan bercakap dengan Baldin di Low La Noscea (X: 24.9 Y: 34.8), tetapi mereka mesti berada di dunia rumah mereka. Aetheryte terdekat adalah Drydocks Moraby. Pemain boleh pergi ke pulau kenalan mereka dengan bercakap dengan NPC yang sama.

    Kelas dan pekerjaan

    Walaupun ada kemungkinan untuk membuat dan berkumpul di tempat perlindungan pulau, tidak dikehendaki membuka kunci murid tangan atau tanah untuk melakukannya.

    Meninggalkan Pulau Sanctuary

    Pemain boleh meninggalkan Pulau Sanctuary pada bila -bila masa dengan bot (X: 9.2 Y: 28.3) atau melalui penggunaan pulangan dan teleport.

    • Pemain yang tidak aktif selama lebih dari 30 minit akan dipindahkan ke la noscea (x: 24.9 Y: 34.8) Secara automatik.

    Kepulauan lain

    Adalah mungkin untuk melawat pulau -pulau kenalan. Setiap pulau mempunyai ruang sehingga 16 pemain (termasuk pemilik) untuk meneroka pada satu masa.

    • Setelah mencapai Sanctuary Rank 4 dan mendapat peningkatan kedua kabin yang selesa, pemain dapat memberikan akses kepada orang lain ke tempat perlindungan pulau mereka.
    • Mengunjungi pulau -pulau pemain lain memerlukan penyelesaian senjata muktamad.
    • Aktiviti Sanctuary Pulau seperti kerajinan dan perhimpunan tidak dapat dijalankan ketika melawat pulau lain.
    • Pemilik Pulau Sanctuary mesti membolehkan akses kepada orang lain untuk melawat.
    • Sehingga patch 6.2, pemain tidak akan dapat mendengar muzik orkestrion ketika melawat pulau lain. Ini akan dimungkinkan dalam kemas kini masa depan.

    Questline

    Pulau Sanctuary mempunyai garis usaha yang terdiri daripada 4 pencarian:

    • Mencari Sanctuary Membuka Sanctuary Pulau.
    • Tanah, angin, dan laut menjadi tersedia setelah mencapai pangkat 9 dan membina semua bangunan di semua plot yang terdapat di Rank 9 (3 bengkel, 2 lumbung dan 4 mercu tanda), peningkatan tidak diperlukan. Quest Rewards pemain dengan set glamor Isle Farmhand.
    • Benang timur jauh tersedia setelah menyelesaikan pencarian sebelumnya dan mencapai pangkat 12. Pemain Ganjaran Quest dengan set glamor Isle Shepherd.
    • Perkahwinan yang ideal menjadi tersedia setelah menyelesaikan pencarian sebelumnya, mencapai pangkat 15, dan melengkapkan penglihatan “memperkayakan pulau anda”. Quest Rewards pemain dengan set glamor baronial.
    Pencarian Jenis Tahap Pemberi Quest Membuka kunci Ganjaran
    Mencari tempat perlindungan 1 Crier clueless Pulau Sanctuary
    Tanah, Angin, dan Laut 1 Kurier yang ingin tahu 1 baju kerja Isle Farmhand
    1 sarung tangan kapas Isle Farmhand
    1 Widebottoms Farmhand Isle
    1 Potongan Farmhand Isle
    1 butir -butir Isle Farmhand
    Benang timur jauh 1 Kurier yang ingin tahu 1 kepala kepala gembala Isle
    1 Tunik Shepherd Isle
    1 gelang gelandang gembala Isle
    1 Bawah Gembala Isle
    1 sandal gembala Isle
    Perkahwinan yang ideal 1 Kurier yang ingin tahu 1 topi baronial
    1 jaket baronial
    1 Baronial Wristwraps
    1 culottes baronial
    1 longboots baronial

    Penglihatan

    Visions adalah Quasi-Quests yang membantu pemain dalam membangunkan pulau mereka. Melengkapkan Ganjaran Lowries Laut dan Pulau Exp ini.

    Penglihatan Buka kunci pangkat Keperluan penyelesaian Lembu Pulau Exp
    Kabin paling baik 1 Bina kabin yang selesa i. 500 2,500
    Tanaman teratas 2 Bina Cropland i. 700 3,000
    Haiwan yang comel 2 Membina padang rumput i. 1,000 4,000
    Bengkel keajaiban 3 Bina bengkel i. 1,500 5,000
    Syurga yang sempurna 9 Semua plot bangunan yang terdapat di Rank 9 diisi. 5,000 7,500
    Perintis yang ghairah 9 Mencapai kedudukan suci 12. 7,000 10,000
    Penemuan yang menggembirakan 12 Buka kunci Mountain Hollow. 7,000 13,500
    Tanah mewah 15 Semua plot bangunan diisi. 7,000 15,000