Panduan Sanctuary Pulau FFXIV – Ganjaran, Makro, dan Peta, Panduan Bahan Pengumpulan Sanctuary Pulau FFXIV | Pcgamesn

Panduan Bahan Pengumpulan Sanctuary Pulau FFXIV

Pangkat 5

Panduan Sanctuary Pulau FFXIV – Ganjaran, Makro, dan Peta

FFXIV Island Sanctuary in-game visuals

10 November 2022: FFXIV 6.3 livestream tarikh pelepasan adalah esok. Kami dapat mendengar mengenai kandungan Kandungan Sanctuary Pulau yang akan datang.

The FFXIV Island Sanctuary Ciri -ciri yang dipenuhi sebagai permainan lintasan haiwan yang dimuliakan di PC dan PlayStation: kedua -dua platform yang kini anda boleh memainkan MMORPG Blooming Square Enix, Final Fantasy XIV, ON. Itu bukan perbandingan yang tepat, tetapi cara yang agak mudah untuk menyampaikan idea umum.

Setelah kandungan sekarang keluar dengan FFXIV 6.2, kami telah membaikpulih halaman spekulasi umum ke dalam satu panduan Sanctuary Pulau FFXIV yang panjang. Di Essense, ia harus menjawab sebarang soalan utama dan membimbing anda melalui keseluruhan proses membuka kunci ciri, menanam tanaman pertama anda, menemui landskap yang lebih luas, dan membina sesuatu hingga ke titik di mana anda mampu membeli beberapa ganjaran yang ditawarkannya.

Mengenai topik panduan, kami sudah mengetahui bagaimana untuk membuka kunci Mount Mandragora yang anda akan dapati di pulau persendirian baru ini. Terdapat tiga versi berbeza yang akan membuat anda kembali jumlah yang sama. Dan jika anda melompat ke seluruh kandungan patch, kami telah menyusun FFXIV 6.2 senarai lokasi pencarian untuk membantu anda membuka kunci semuanya.

Bagaimana saya membuka kunci tempat perlindungan pulau di ffxiv?
FFXIV Island Sanctuary Peta dan carta lokasi makhluk langka
Ikon Mood Animal Sanctuary FFXIV Pulau Dijelaskan
FFXIV Island Sanctuary Gathering Lokasi dan Alat Node
FFXIV Pulau Sanctuary Nets dan tahap bersih dijelaskan
FFXIV Island Sanctuary Gathering Macro
Tahap mana tempat perlindungan pulau ffxiv?
Bagaimana untuk mengelilingi tempat perlindungan pulau
Cara Meninggalkan dan Kembali ke Tempat Sanct Pulau
Bagaimana saya membina di tempat perlindungan pulau?
Apakah ganjaran Sanctuary Pulau?
Bagaimana saya menukar muzik di tempat perlindungan pulau?
Bilakah kita akan mendapat kandungan Sanctuary Pulau Baru?

Bagaimana saya membuka kunci tempat perlindungan pulau di ffxiv?

Membuka kunci Pulau Sanctuary adalah seperti satu ganjaran besar bagi sesiapa sahaja yang telah menyelesaikan pengembangan endwalker asas. Jika anda seorang pemain baru atau seseorang yang masih mengejar, anda tidak akan dapat terjebak pada hari pelancaran.

Sekiranya anda bernasib baik kerana telah melihat akhir saga akhir, anda semua baik untuk pergi. Dapatkan diri anda ke Sharlayan lama dan anda harus melihat pencarian membuka kunci peta anda dari crier yang tidak tahu. Cari laut orang.

FFXIV Island Sanctuary Peta dan carta lokasi makhluk langka

Seperti yang biasanya berlaku dengan kandungan yang mendalam seperti ini, komuniti FFXIV telah bekerja keras untuk mengungkap dan mendokumentasikan setiap sudut kecil dan celah. Untuk satu, pengguna subreddit FFXIV yang bertamadun.

Ikon Mood Animal Sanctuary FFXIV Pulau Dijelaskan

Sama seperti peta lokasi makhluk yang jarang ditemui di pulau, satu lagi ahli komuniti FFXIV yang dimasukkan dalam usaha untuk memaparkan setiap penanda mood haiwan yang bodoh juga.

Jadi jika anda tertanya -tanya mengapa haiwan dengan simbol kilat telah mengejar anda, bukan kerana mereka teruja: mereka marah. Kami mempunyai kyvix2020 untuk mengucapkan terima kasih kerana melakukan kerja kotor di sana.

FFXIV Island Sanctuary Gathering Lokasi dan Alat Node

Dengan cara yang sama dengan peta lokasi makhluk yang jarang berlaku, satu lagi pengguna FFXIV Reddit (Roboticanxiety) menjelaskan peta mereka sendiri untuk menunjukkan nod perhimpunan Sanctuary Pulau dan alat yang diperlukan.

Perlu diingat bahawa nod tersebar di sekitar pulau itu, tetapi kawasan yang dilambangkan di peta menyerlahkan kepekatan yang lebih tinggi dari mereka. Dengan makro yang akan kami masuki tidak lama lagi, anda akan dapat berkuasa melalui mengumpulkannya jika anda berada di tempat panas ini.

FFXIV Pulau Sanctuary Nets dan tahap bersih dijelaskan

Ringkasnya, jenis makhluk tempat perlindungan pulau yang anda dapat menangkap akhirnya bergantung pada tahap jaring yang anda gunakan terhadapnya. Inilah pandangan yang cepat bagaimana keadaan berfungsi:

Dengan nota -nota yang cepat, anda boleh merujuk kembali ke peta spesies yang jarang berlaku di atas untuk memilih makhluk yang lebih jarang yang anda mahukan, mengetahui anda mempunyai jaring yang tepat untuk pekerjaan itu.

FFXIV Island Sanctuary Gathering Macro

Sesuatu yang membuat pusingan di Twitter ketika Pulau Sanctuary pertama kali dilancarkan pada bulan Ogos adalah makro yang membuat perhimpunan yang susah payah berjalan hanya sedikit lebih mudah.

 • /Merror off
 • /TargetNPC
 • /mengunci
 • /ac “Tindakan tugas i”
 • /Automove
 • /pecut micon

Dengan menampal makro ke dalam menu makro dan menyerahkannya ke slot/keybind, anda boleh menghidupkan proses berjalan ke nod, menyasarkan, dan mengumpulkan hasilnya ke dalam satu operasi butang tunggal. Ia bagus untuk menonton rancangan di sebelah semasa anda mengisar.

Tahap mana tempat perlindungan pulau ffxiv?

Walaupun anda pasti perlu mempunyai watak maksimum untuk memukul Quest Buka Kunci Pulau Sanctuary, anda tidak perlu mempunyai kelas perhimpunan atau kerajinan yang disamakan untuk menikmatinya.

Anda akan perlombongan, pencincang, memancing, dan membuat kerajinan sepanjang masa anda di pulau itu, tetapi resipi dan nod yang unik ini tidak memerlukan kemahiran dan gear peringkat tinggi untuk digunakan. Jadi, jika anda tidak pernah mengambil alat selain senjata anda, anda masih dapat menikmati yang ini tidak ada masalah.

Bagaimana untuk mengelilingi tempat perlindungan pulau

Walaupun saiz meletakkan tempat perlindungan pulau di antara zon keseluruhannya sendiri, anda mungkin bimbang untuk mendapatkan sekitar tanpa mengubah segala -galanya menjadi tugas. Syukurlah, pemaju memikirkan perkara ini juga.

Walaupun anda perlu membina sesuatu sebelum anda boleh mula melekat Aeterittes ke bawah, anda boleh berkeliling di gunung anda dengan baik. Sebenarnya, bukan sahaja anda tidak perlu bimbang tentang arus aether kali ini, tetapi gunung anda akan bergerak lebih cepat daripada biasanya.

Lebih jauh lagi, berjalan kaki lebih mudah juga. Sprint berada di tempat yang lebih pendek di tempat perlindungan pulau, jadi anda akan dapat pecut ke kandungan jantung anda. Tidak perlu peloton bard.

Cara Meninggalkan dan Kembali ke Tempat Sanct Pulau

Sekiranya anda hanya membuka kunci usaha dan membuat cepat wujud untuk FFXIV 6 yang lain.2 kandungan, anda mungkin perlu tahu bagaimana untuk kembali. Walaupun anda bebas untuk teleport dari tempat perlindungan pulau, kembali jika anda tidak lama lagi boleh menjadi rumit.

Sehingga anda menubuhkan Aetheryte, satu -satunya cara untuk kembali ke Pulau Sanctuary adalah dengan meninjau semula Baldin di Moraby Drydock di La Nocsea. Lelaki itu membawa anda ke sana satu masa, dan diberi hari -hari pembajak pemimpin Limsa Lominsa dan keranjangnya sudah berakhir, dia masih harus berada di sana, bersedia untuk mengangkut anda kembali.

Bagaimana saya membina di tempat perlindungan pulau?

Sebaik sahaja anda telah mengumpulkan sumber anda dengan menggembala haiwan, mencincang pokok, dan meletakkan semua kepingan bersama -sama, anda akan bersedia untuk mula membina pulau anda.

Untuk memulakan, anda hanya perlu kembali ke tempat pendaratan, di mana anda akan menemui perkara seperti papan notis dan vendor dalam hit kecil. Di sinilah anda dapat melayari struktur yang dapat anda bina dengan keadaan pulau semasa. Pilih sahaja apa yang anda mahu letakkan, dan anda baik untuk pergi.

Apakah ganjaran Sanctuary Pulau?

Dalam sentuhan kejutan, pemaju juga berusaha untuk menunjukkan kepada kami skrin ganjaran Pulau Sanctuary, mempamerkan apa yang dapat kita habiskan untuk scrip khusus pulau kita. Walaupun dalam bahasa Jepun, komuniti Reddit FFXIV dengan cepat menerjemahkan sebahagian besarnya. Inilah yang akan anda ambil dalam larian pertama ini.

 • Pulau Mandragora Mount
 • Putera Bawang Putera Gunung
 • Pulau Telur Knight Mount
 • Encik Catears Minion
 • Sayap pixie biru (aksesori fesyen)
 • Gaya rambut kuda tinggi
 • Jenomis Hairstyle
 • Roll Orchestrion Adventurer’s Roll
 • Roll orchestrion pulau yang berlimpah
 • Pioneer Chocobo Pulau Barding
 • Petani Haybed (Perabot)
 • Jus kelapa (perabot)
 • Bunga api
 • Hi-Cordial
 • Ruby Red Dye

Di luar gunung baru, minions, dan koleksi lain, salah satu ganjaran yang patut diberi perhatian di sini akan menjadi pewarna merah ruby. Yang ini dulu dikunci di belakang mata wang SkyBuilder. Ia hadir di sini akan mencadangkan selebihnya jauh ke bawah senarai, menawarkan cara bagi mereka yang belum menaikkan kelas tangan/tanah mereka untuk mendapatkan warna popular.

Bagaimana saya menukar muzik di tempat perlindungan pulau?

Memandangkan anda mungkin menghabiskan masa yang tidak suci di tempat perlindungan pulau, anda akan gembira mengetahui bahawa ia kelihatan seperti anda akan dapat mengubah muzik secara manual.

Sekiranya anda sakit dengan lagu lalai, surat langsung menunjukkan apa yang kelihatan seperti orkestri di pondok utama di mana anda menebus ganjaran anda dan mengambil bahan. Betul -betul di atas meja, anda sepatutnya dapat berinteraksi dengannya dan pilih mana -mana trek muzik yang anda telah membuka kunci roll orchestrion, meletupkannya di seluruh pulau seperti yang anda lakukan di ladang.

Bilakah kita akan mendapat kandungan Sanctuary Pulau Baru?

Menjelang akhir surat langsung sebelum patch 6.2, pasukan pembangunan menyebut bahawa kandungan Sanctuary Pulau Baru akan tiba kira -kira setiap dua kitaran patch utama. Yang bermaksud dengan tiba di 6.2, ciri ini akan diperluas lagi dalam 6.4 – yang dijangka tiba pada suku pertama 2023.

Dan itu mungkin mengenai semua yang anda perlu tahu mengenai tempat perlindungan pulau sekarang. Sudah tentu, kami akan mempunyai lebih banyak soalan untuk dijawab sebaik sahaja kami pergi dengan ciri baru. Sehingga itu, sikat FFXIV 6.2 Surat Hidup Sendiri Sekiranya anda ingin melihat lebih banyak lagi sebelum hari besar. Kembali ke sini ketika ia mendarat dan kami sememangnya sudah menjawab soalan anda.

Untuk lebih banyak artikel seperti ini, lihatlah panduan panduan kami dan Final Fantasy XIV.

Gfinity Esports disokong oleh penontonnya. Apabila anda membeli melalui pautan di laman web kami, kami boleh mendapatkan komisen sekutu. Ketahui lebih lanjut. Mencari produk tertentu? Lawati StockInformer.co.UK / Stockinformer.com.

Panduan Bahan Pengumpulan Sanctuary Pulau FFXIV

Perhimpunan Sanctuary Pulau FFXIV: Watak Melihat Horizon Dari Batu

Mencari Perhimpunan Sanctuary Pulau FFXIV panduan? Mengetahui bagaimana kerja perhimpunan perlindungan pulau adalah penting untuk pembangunan pulau anda, termasuk cara mengumpulkan bahan dan menggunakannya, bersama -sama dengan pangkat anda boleh membuka kunci pelbagai alat dan bahan di. Kami juga mendapat peta dengan semua lokasi bahan Sanctuary Pulau, jadi anda tahu tepat di mana untuk melihat.

Sistem perhimpunan yang diperkenalkan dengan kemas kini ini kepada salah satu permainan MMO terbaik berfungsi sedikit berbeza dari permainan utama dan hanya relevan apabila anda berada di tempat perlindungan pulau anda sendiri, kemas kini yang mengikat FFXIV sebagai salah satu permainan PC terbaik dalam genrenya. Inilah Panduan Bahan Pengumpulan Sanctuary Pulau kami.

Perhimpunan Sanctuary Pulau FFXIV: Pemain yang mengumpulkan beberapa bahan dari lantai berumput

Cara Mengumpulkan dan Menggunakan Bahan Di Pulau Sanctuary

Di Pulau Sanctuary, bahan adalah asas bagi setiap aktiviti di pulau itu. Pertama, anda perlu membuat alat dan kemudahan. Sebaik sahaja anda telah membina bengkel atau membuka kunci padang rumput dan tanah pertanian, anda perlu mengumpulkan bahan untuk menghasilkan kraftangan, makanan untuk haiwan, dan biji untuk menanam. Sebahagian daripada ini boleh dijual untuk Laut Laut Laut, dan ini adalah kitaran paling asas yang anda akan berakhir di Pulau Sanctuary, menjadikan anda sangat bergantung pada pengumpulan bahan.

Terdapat dua jenis bahan yang boleh anda kumpulkan: yang dari hutan, dan lain -lain dari tanaman dan padang rumput anda. Semasa mendapatkan jenis pertama memerlukan alat, yang kedua adalah tentang menangkap/memberi makan haiwan anda dan membenamkan/menyiram tanaman.

Seperti kebanyakan tindakan yang boleh anda lakukan di dalam pulau, mengumpul bahan adalah aktiviti yang mudah. Anda mesti memilih mod perhimpunan terlebih dahulu dalam indeks Islekeep anda dan kemudian berinteraksi dengan mana -mana nod yang anda dapati di Wilds, Pasture, atau Cropland. Setiap kali anda berbuat demikian, anda hanya mendapat satu daripada setiap bahan yang mungkin untuk nod itu. Item yang boleh anda kumpulkan ditentukan oleh alat yang anda buka kunci. Ini berfungsi dengan berbeza dengan bahan yang anda kumpulkan dari padang rumput dan tanah pertanian kerana bilangan bahan atau jenis tidak akan berubah berdasarkan alat anda.

Perhimpunan Sanctuary Pulau FFXIV: Menu untuk Granary

Pulau Sanctuary berada di kedudukan dan membuka kunci

Oleh kerana mengumpulkan bahan memerlukan banyak masa dan mungkin bukan idea yang menarik untuk beberapa pemain, apabila anda mencapai pangkat 5, anda boleh membina lumbung. Mempunyai sekurang -kurangnya satu lumbung yang dibina di pulau anda akan memberi anda akses kepada sistem untuk menghantar mamet kecil untuk menangkap bahan untuk anda. Perkhidmatan ini menelan belanja beberapa pelaut laut dan mengambil waktu masa nyata untuk disiapkan sehingga tidak akan mengumpulkan / semua / bahan yang anda perlukan. Tetapi ini cara terbaik untuk mengekalkan stok anda dan mendapatkan tangan anda pada beberapa bahan yang jarang berlaku.

Berikut adalah senarai pangkat Sanctuary Pulau dan buka kunci yang relevan untuk berkumpul:

Pangkat 1

 • Alat: Hatchet Batu
 • Bahan: Apple, cawangan, benih kubis, kerang, karang, islewort, pencelop

Kedudukan 2

Pangkat 3

 • Alat: Batu tukul
 • Bahan: Bijih tembaga, batu kapur, garam batu

Pangkat 5

 • Alat: Sekop
 • Bahan: Alyssum, tanah liat, jerung hammerhead, biji parsnip, set popoto ,, garnet pulau mentah, log rempah, bijih perak

Pangkat 6

 • Alat: Scythe tembaga, sekatan sementara
 • Bahan: Mana -mana dari haiwan sederhana, kapas, rami, tebu

Pangkat 7

 • Alat: Pertunjukan Gangsa Islekeep
 • Bahan: Benih jagung, islefish, biji isleberry, ubur -ubur, biji bawang, benih lobak, benih tomato, biji gandum.

Pangkat 8

 • Alat: Makeshift Soporific, Bakaxe Gangsa Islekeep
 • Bahan: Mana -mana dari haiwan besar, bijih besi, leucogranite, kuarza.

Lokasi Bahan Sanctuary Pulau

Berikut adalah senarai semua bahan yang boleh anda kumpulkan dari nod yang terdapat di Wilds. Terdapat yang khusus yang anda hanya dapati menggunakan Sistem Granary (Raw Island Garnet, Pulau Hammerhead Shark, Pulau Silver Ore, Pulau Alyssum, Pulau Spruce Log), dan lain -lain yang anda hanya boleh membeli dari NPC (Benih Jagung Pulau).

Lokasi untuk setiap item yang terdapat di peta yang terletak di bawah bukanlah satu -satunya tempat yang anda akan dapati bahan -bahan, tetapi terdapat banyak nod di setiap rantau yang ditentukan.

Perhimpunan Sanctuary Pulau FFXIV: Peta Anotasi dengan 30 Bahan yang anda dapati di Pulau

1 – daun sawit pulau
2 – Pulau Vine
3 – Island Islewort
4 – Benih Kubis Pulau
5 – biji labu pulau
6 – Pulau Kerang
7 – Batu Pulau
8 – Pulau Sap
9 – Cawangan Pulau
10 – pasir pulau
11 – Pulau Laver
12 – Karang Pulau
13 – Pulau Apple
14 – Log Pulau
15 – Pulau Palm Log
16 – Pulau Tinsand
17 – tanah liat pulau
18 – Garam batu pulau pulau
19 – bijih tembaga pulau
20 – Batu kapur Pulau
21 – Pulau Popoto Set
22 – Biji Parsnip Pulau
23 – Hem Pulau
24 – Pulau Ubur
25 – Boll kapas pulau
26 – Pulau tebu
27 – Pulau Leucogranite
28 – Pulau Kuarza
29 – bijih besi pulau
30 – Pulau Cumi

Ini semua yang anda perlu tahu mengenai pengumpulan bahan di tempat perlindungan pulau. Sekarang, untuk membantu anda lebih jauh dari segi mencipta lebih banyak bahan, anda mungkin ingin memeriksa panduan kami di senarai haiwan Sanctuary Pulau FFXIV yang akan membantu anda mencari pelbagai jenis bahan.

Paulo Kawanishi Paulo selalu mencari permainan, buku, atau permainan anime JRPG yang segar untuk mengalihkan perhatiannya dari PhDnya. Anda boleh menemui lebih banyak karyanya ke tulang belakang dan tidak dapat dielakkan.