Panduan Sage FFXIV – Cara Main Sage | PCGamesn, Cara Membuka Sage – FFXIV: Panduan Endwalker – Polygon

Cara Membuka Kunci Sage – FFXIV: Panduan Endwalker

Sage juga mempunyai Menambah sifat. Keupayaan ini serupa dengan sifat Addersgall; Walau bagaimanapun, susunan tambahan mula terkumpul sebaik sahaja halangan yang diberikan oleh diagnosis Eukrasian sepenuhnya diserap. Tumpukan Addersting digunakan untuk dibuang Toxicon, serangan sihir yang merosakkan sasaran dan musuh sekitar, dan menyembuhkan pemain yang terjejas oleh Kardion.

Panduan Sage FFXIV – Cara Bermain Sage

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai pekerjaan Final Fantasy 14 Sage? Pengembangan Endwalker FFXIV ada di sini, menambah penjara bawah tanah, serbuan, gear, dan sistem baru. Di samping banyak ciri baru, kami juga mendapat kelas yang boleh dimainkan baru – kerja bijak. Pertama kali diperkenalkan di Final Fantasy III dan dilihat semula dalam taktik Final Fantasy, pemain telah lama menjangkakan kedatangan kelas Sage.

Pekerjaan Sage di FFXIV adalah sangat berbeza mengambil pekerjaan yang telah kita lihat dalam permainan sebelumnya; Daripada menggunakan sihir putih dan hitam yang kuat atau menimbulkan serangan status yang menghalang, bijak adalah penyembuh penghalang, serupa dengan sarjana. Ini adalah penyembuh keempat yang akan ditambah ke Final Fantasy 14, untuk duduk bersama White Mage, Scholar, dan Astrologian.

Ia adalah salah satu daripada dua pekerjaan baru yang akan dikeluarkan dengan pengembangan akhir, bersama kelas Reaper baru. Oleh itu, mari kita lihat bagaimana untuk membuka kunci penyembuh baru yang bergaya, dan bagaimana menggunakan kebolehan ffxiv sage untuk melindungi dan menyembuhkan sekutu anda menggunakan meriam kristal sage.

FFXIV Cara Membuka Kunci Sage

Untuk mula bermain sebagai bijak, anda mesti memiliki pengembangan akhir dan mempunyai salah satu disiplin perang atau sihir pada tahap 70. Setelah prasyarat ini dipenuhi, pergi ke dek Limsa Lominsa yang lebih rendah dan berbincang dengan Sharlayan Maiden (x: 9.4 Y: 12.9) Untuk mendapatkan usaha ‘Sage’s Path’. Ou’ll bercakap dengan NPC Lalah Jinjahl, dari Sharlayan – dia memerlukan panduan yang biasa dengan Eorzea, dan dia akan mengajar anda cara Sage.

Final Fantasy XIV Sage NPC bercakap dengan pemain pada waktu malam di Limsa Lominsa

Panduan Sage FFXIV

Ciri teras kerja sage ffxiv adalah penggunaan somonautik sebagai cara untuk menyembuhkan atau membahayakan. Ini adalah disiplin yang menggabungkan ubat, aetherologi, dan sihir. Dengan menggunakan Nouliths – Kristal Terapung – Sages memanipulasi Aether untuk menggunakan kemahiran perlindungan mereka atau untuk melawan musuh mereka. Ia mungkin kelihatan pekerjaan yang rumit pada mulanya, tetapi apabila anda memahami idea di sebalik pekerjaan dan kemahiran asasnya, anda akan bersedia untuk pergi.

Di Final Fantasy XIV, terdapat dua jenis penyembuh: mereka yang menyediakan penyembuhan langsung, seperti ahli sihir putih dan ahli astrologi, dan mereka yang memberikan halangan kepada pemain lain sementara juga menyembuhkan mereka ke tahap yang lebih rendah – seperti sarjana, orang bijak jatuh ke dalam kategori terakhir.

Sages dengan mudah boleh membuat halangan yang kuat untuk menafikan kerosakan masuk ke pihak anda, tetapi pekerjaan ini tidak mengeluarkan terlalu banyak penyembuhan mentah. Jika anda berminat untuk penyembuhan tetapi juga ingin mengambil bahagian dalam pergaduhan dan menangani kerosakan, bijak itu sesuai untuk anda.

Thumbnail YouTube

Kemahiran Sage FFXIV

Peranan Sage adalah untuk mengelakkan kerosakan sebanyak mungkin, dan menggunakan lebih banyak penyembuhan langsung apabila pemain berada dalam bahaya. Sages Mempunyai Tiga Jenis Penyembuhan: Kemahiran Penyembuhan Cooldown Global, Penghalang Cooldown Global dan Kemahiran Penyembuhan, dan Kemahiran Cooldown Off-Global. Selain itu, anda juga mempunyai serangan sihir yang dapat menyembuhkan pemain lain.

Kemahiran pertama yang perlu anda gunakan adalah Kardia. Apabila diaktifkan, anda memberikan kesan Kardia kepada diri sendiri dan kesan Kardion kepada pemain sasaran, dengan cara yang sama seperti kelas penari memilih rakan kongsi. Sebaik sahaja anda menggunakan Kardia pada seseorang, setiap serangan sihir yang anda gunakan akan menyembuhkannya. Akibatnya, kerosakan berurusan sebagai bijak juga menyediakan sumber penyembuhan yang berterusan kepada sekutu anda.

Sebagai tambahan kepada Kardia, Sage mempunyai tiga kemahiran utama lain: Dosis, diagnosis, dan prognosis. Dosis adalah serangan sihir utama anda, diagnosis adalah ejaan penyembuhan sasaran tunggal, dan prognosis memberikan penyembuhan kesan kawasan.

Sage di Final Fantasy XIV menggunakan kemahiran yang menghantar rasuk cahaya teal

Eukrasia adalah satu lagi keupayaan penting dalam kit bijak. Menggunakan Eukrasia mengubah kemahiran di atas ke dalam dosis Eukrasian, diagnosis Eukrasian, dan prognosis Eukrasian, yang mempunyai kesan yang berbeza. Dosis Eukrasian Tawaran Kerosakan-Masa Daripada Kerosakan Langsung, Dan Kedua-dua Kemahiran Penyembuhan ‘Versi Eukrasian Juga Membuat Halangan. Dosis, diagnosis, prognosis, dan eukrasia semuanya berada dalam keadaan global, yang bermaksud anda tidak boleh menggunakannya selepas yang lain. Eukrasia juga mesti diaktifkan setiap kali anda ingin menggunakan mana -mana kemahiran Eukrasia.

Kumpulan kemahiran penyembuhan kedua berkaitan dengan Addersgall sifat. Setiap dua puluh saat, anda menerima timbunan Addersgall, yang direkodkan pada tolok di skrin. Anda boleh mempunyai maksimum tiga susunan pada masa yang sama. Tumpukan ini digunakan untuk membuang mantra penyembuhan tambahan, seperti Druochole, mantra penyembuhan sasaran tunggal yang kuat, dan Kerachole, kumpulan regen dan pengurangan kerosakan yang juga mengembalikan beberapa Ahli Parlimen anda. Setiap kemahiran menggunakan satu timbunan Addersgall, jadi penting untuk menggunakannya secara strategik. Kerana anda tidak perlu menghabiskan MP untuk membuangnya, kemahiran Addersgalls sangat penting untuk putaran anda.

Sage juga mempunyai Menambah sifat. Keupayaan ini serupa dengan sifat Addersgall; Walau bagaimanapun, susunan tambahan mula terkumpul sebaik sahaja halangan yang diberikan oleh diagnosis Eukrasian sepenuhnya diserap. Tumpukan Addersting digunakan untuk dibuang Toxicon, serangan sihir yang merosakkan sasaran dan musuh sekitar, dan menyembuhkan pemain yang terjejas oleh Kardion.

Sage FFXIV menggunakan keupayaan di atas gunung bersalji pada waktu malam

Sebaik sahaja anda telah menguasai tiga aspek utama kerja bijak dan menjadi lebih selesa dengan permainannya, anda boleh mula memasukkan kemahiran tambahan, seperti kemahiran menghidupkan Egeiro dan penggemar yang dapat meningkatkan potensi penyembuhannya. Sage mempunyai kemahiran lain yang memberikan halangan kepada pemain juga, seperti Haima, yang sangat berguna pada saat -saat kerosakan berterusan, atau Physis, kemahiran yang memberi regen kepada pesta anda.

Itulah semua yang anda perlu tahu untuk memulakan sebagai bijak di FFXIV; Semasa anda berlatih, anda akan belajar bagaimana mencari keseimbangan antara menggunakan halangan dan penyembuhan langsung untuk menyokong pihak anda. Lihat panduan kami ke gunung terbaik di FFXIV, dan kelas FFXIV yang lain yang boleh anda mainkan.

Paulo Kawanishi Paulo selalu mencari permainan, buku, atau permainan anime JRPG yang segar untuk mengalihkan perhatiannya dari PhDnya. Anda boleh menemui lebih banyak karyanya ke tulang belakang dan tidak dapat dielakkan.

Cara Membuka Kunci Sage – FFXIV: Panduan Endwalker

Viera lelaki berpose sebagai bijak di pantai

Julia Lee (dia) adalah pengeluar panduan, menulis panduan untuk permainan seperti Legenda Zelda: Air mata Kerajaan dan Impak Genshin. Dia membantu melancarkan Rift Herald pada 2016.

FFXIVPengembangan terkini menambah pekerjaan penyembuhan baru kepada jadual: Sage, yang menggunakan halangan untuk melindungi parti mereka semasa menyembuhkan. Beberapa kebolehan Sage Malah sembuh dengan menangani kerosakan pada musuh. Kami FFXIV Panduan Sage menerangkan di mana untuk membuka kunci bijak dan mana -mana prasyarat untuk melakukannya.

Sage Prasyarat

Untuk membuka kunci kerja bijak, anda perlu mempunyai perkara berikut:

 • Memiliki Endwalker pengembangan
 • Mempunyai sekurang -kurangnya satu pekerjaan tempur pada tahap 70 atau lebih tinggi

Di mana untuk membuka kunci Sage

Sebaik sahaja anda memenuhi prasyarat tersebut, anda boleh bercakap dengan Sharlayan Maiden NPC di dalam Limsa Lominsa Decks Lower (X: 9.4, Y: 12.9) Untuk memulakan usaha bijak. Ini akan memberi ganjaran kepada anda dengan batu kerja bijak dan set gear yang mudah. Sage anda akan disamakan hingga 70 di Buka Kunci.

Peta yang menunjukkan di mana untuk mencari NPC untuk membuka kunci Sage

Kami mengesyorkan mengambil beberapa Gear Scaevan yang ditambah Dari jangkauan Rhalgr menggunakan tomestones puisi untuk menaik taraf sebelum anda melompat ke kandungan. Anda juga boleh membeli gear yang sesuai dari tahap pasar. Dada gear yang anda dapatkan sebagai ganjaran pencarian juga tidak memberikan aksesori, jadi pastikan anda mempunyai satu set aksesori tahap 70 yang dilengkapi sebelum anda melompat ke penjara bawah tanah.

Final Fantasy 14 Panduan, Petua, Trik, dan Walkthroughs

 • Panduan Pemula
 • Syarikat besar mana yang harus anda sertai?
 • Cara membeli langganan
 • Cara teleport
 • Cara mendapatkan gunung
 • Cara pewarna gear dan buka kunci glamor
 • Cara Perjalanan Pusat Data di FFXIV
 • Cara memilih pekerjaan
 • Cara Membuka Kunci Reaper
 • Di mana untuk mencari pencarian peranan endwalker