Panduan Praetorium – Dungeon – Final Fantasy XIV Panduan, FFXIV berpecah praetorium dalam tiga, tetapi menyimpan MSQ Roulette | Pcgamesn

FFXIV berpecah praetorium dalam tiga, tetapi menyimpan rolet msq

Terdapat warisan yang aneh untuk beberapa pertemuan terakhir cerita utama Final Fantasy XIV, yang telah meninggalkan Camp Westwind, dan Dungeons Castrum Meridianum dan Praetorium yang tidak selesa dengan kandungan moden MMORPG. Seperti yang diumumkan sebelum ini, Devs sedang merombak pertemuan tersebut untuk Patch 6.1, dan dalam surat langsung terkini, mereka telah menjelaskan dengan tepat apa bentuk kandungan yang akan diambil.

Panduan Praetorium – Dungeon

Anda memasuki praetorium, kubu kuat kekaisaran di mana senjata ultima ditempatkan.

  1. Bagaimana untuk membuka kunci
  2. Nota mengenai cutscenes yang tidak dapat dipisahkan
  3. Tiba di ruang perintah
  4. Mark II Magitek Colossus
  5. Tiba di Laboratorium Primium
  6. Nero Tol Scaeva
  7. Tiba di Echelon
  8. Gaius van Baelsar
  9. Melengkapkan pencarian

Bagaimana untuk membuka kunci

Penjara Praetorium dibuka oleh Tahap 50 Skenario Utama Quest The Ultimate Senjata.

Nota mengenai cutscenes yang tidak dapat dipisahkan

Penjara bawah tanah ini adalah salah satu tugas kecil di Final Fantasy XIV yang mengandungi cutscenes yang tidak dapat dipisahkan. Oleh sebab itu, penjara bawah tanah ini mungkin mengambil masa lebih lama untuk diselesaikan daripada penjara bawah tanah yang lain. Semasa cutscenes ini, dialog akan maju secara automatik dan tidak dapat dilangkau.

Kalahkan musuh di hadapan, kemudian gunakan terminal Magitek untuk bergerak ke kawasan seterusnya. Mengalahkan musuh untuk membuka jalan. Berhati -hati dengan banyak penanda serangan untuk mengelak ketika anda meneruskan bidang ini. Pada akhirnya, gunakan pengangkut Magitek untuk bergerak ke kawasan seterusnya. .

Mark II Magitek Colossus

Ceruleum Vent merosakkan semua pemain.

Prototaip Laser Alpha mencipta empat penanda serangan bulatan di tengah, diikuti dengan satu lagi set empat di sebelah empat yang pertama muncul. Pergi ke salah satu sudut selamat untuk mengelakkan terkena.

. Elakkan bertindih pemain lain dengan bulatan anda.

Grand Sword adalah serangan kon hadapan besar yang mensasarkan pemain rawak.

Tiba di Laboratorium Primium

Pergi ke terminal Magitek dan gunakannya untuk bergerak ke kawasan seterusnya.

Pergi ke perisai Magitek di dinding lampu merah berkedip dan gunakan perisai Magitek untuk masuk. Gunakan tindakan Hotbar/Crossbar untuk memukul musuh di jalan. Kemudian beralih ke kawasan seterusnya. Bunuh musuh dalam perjalanan untuk membuka jalan. Pada akhirnya, gunakan tindakan Hotbar/Crossbar untuk membunuh sekat Cermet. Akan ada cutscene yang tidak dapat disangkal.

Maju ke kawasan bos dan akan ada satu lagi cutscene yang tidak dapat disangkal.

Nero Tol Scaeva

Pinggir luar akan menjadi elektrik. Anda akan merosakkan jika anda melangkah ke dalamnya, dan akan ditimpa oleh status elektrik 15 saat.

Spine Shatter melakukan kerosakan yang tinggi kepada pemain tertinggi dalam senarai permusuhan.

Shatter Augmented meletakkan penanda timbunan pada pemain rawak. Semua pemain harus disusun bersama dengan pemain yang ditandakan untuk menyebarkan kerosakan.

Pemberontakan besi adalah serangan kerucut frontal.

Dia membuang Aktifkan, yang memanggil cakar kematian magitek yang menjadi pemain rawak. Cakar akan menyerang pemain tethered dengan tangan, mengetuk pemain kembali jarak jauh. Pemain harus cuba dengan cepat membunuh Magitek Death Claw.

Nero kadang -kadang akan berlari ke pinggir kawasan dan membuang, bertambah pemberontakan, serangan kerucut frontal yang besar.

Penderitaan tambahan mengetuk semua pemain kembali dari pusat. Pergi ke pusat atau gunakan langkah pencegahan knockback seperti panjang lengan atau surecast untuk mengelakkan tersingkir ke pinggir elektrik di kawasan tersebut.

Roda penderitaan adalah serangan bulatan yang berpusat pada bos yang mengetuk pemain yang terkena dengannya.

Setelah anda mengalahkan Nero, terdapat cutscene yang tidak dapat dipisahkan.

Tiba di Echelon

Pergi ke barat dan gunakan terminal Magitek di bilik sebelah. Akan ada cutscene yang tidak dapat disangkal.

Gaius van Baelsar

Horrida Bella merosakkan semua pemain.

Terminus EST mencipta tiga XS terapung, yang masing -masing membuang serangan garis. Jangan berada di hadapan tempat XS melengkung ke arah.

Gaius melemparkan Phantasmata, mewujudkan pendua dirinya, masing -masing membuat X terapung yang akan membuang terminal est. Pergi ke salah satu kawasan selamat di mana XS akan memukul.

Festina Lente menandakan pemain rawak dengan penanda timbunan. Pemain harus disusun bersama dengan pemain yang ditandakan untuk menyebarkan kerosakan.

Innocence adalah serangan kerosakan tinggi terhadap pemain tertinggi dalam senarai permusuhan.

Ductus menyebabkan penanda serangan bulatan bergerak di garis di sepanjang kawasan tersebut. Garis luar bergerak ke arah yang sama, sementara garis dalaman bergerak ke arah yang bertentangan. Pergi ke hujung platform bahawa garis dalaman bergerak ke arah, kemudian bergerak ke pinggir luar untuk mengelakkan serangan bulatan dalaman.

Tangan Empire menandakan semua pemain dengan penanda bulatan. Jangan bertindih dengan pemain lain.

Empat Gaius Phantom muncul. . Bunuh Phantoms dengan cepat untuk meminimumkan berapa banyak kedai gaius bilah bilah. Pada masa yang sama, anda perlu mengelak serangan yang anda lihat sepanjang pertarungan. Setiap Phantom Gaius secara berkala akan membuang pewaris, merosakkan pemain rawak.

Selepas beberapa ketika, Gaius membuang Veni Vidi Vici, yang lebih banyak kerosakan bergantung pada berapa banyak tenaga bilah yang disimpannya. Sekiranya dia menyimpan terlalu banyak sebelum anda mengalahkan Gaiuses Phantom, anda tidak akan bertahan.

Selepas itu, terdapat cutscene, dan porta decumana dibuka.

Mengalahkan Lahabrea akan melengkapkan salah satu objektif pencarian untuk pencarian senario utama senjata muktamad.

FFXIV berpecah praetorium dalam tiga, tetapi menyimpan rolet msq

Final Fantasy XIV's Praetorium, yang akan dibahagikan kepada tiga tugas berasingan pada Patch 6.1

. ..

Cape Westwind tidak lagi menjadi percubaan lapan pemain-sebaliknya, ia akan menjadi pertempuran solo. Sekiranya anda mahu melihatnya lagi, anda perlu menyemaknya dalam permainan baru ditambah. Castrum Meridianum jatuh dari penjara lapan pemain ke penjara empat pemain yang lebih tradisional.

Praetorium mendapat perubahan yang lebih besar, walaupun, sekarang tiga pertemuan berasingan. . Pertempuran Senjata Ultima kini akan menjadi percubaan empat pemain yang dipanggil Porta Decumana. Dan perjuangan Lahabrea kini akan menjadi pertempuran pencarian solo.

Walaupun perubahan ini, Devs mengatakan (diterjemahkan melalui Discord FFXIV) bahawa Castrum Meridianum dan Praetorium kedua -duanya masih boleh didapati melalui rolet MSQ, terpisah dari rolet penjara biasa. The Devs dianggap menjatuhkan pilihan, tetapi penjara bawah tanah masih lebih lama daripada rakan -rakan biasa mereka, jadi mereka masih perlu memberikan ganjaran tambahan – yang akan menjadi sedikit lebih kecil daripada sekarang.

6.1 juga akan melihat semua kandungan cerita utama yang boleh dimainkan solo, terima kasih kepada sokongan NPC dengan sistem amanah, kini menamakan semula sistem ‘sokongan tugas’ untuk pertemuan cerita. Castrum Meridianum, Praetorium, dan Porta Decumana kini akan dimainkan sama ada dengan pemain lain atau solo dengan NPCS.

Thumbnail YouTube

Lihat Ringkasan Surat Langsung kami 69 untuk pecahan besar apa lagi yang diumumkan semasa siaran.

Final Fantasy XIV Lengkap Edisi

Final Fantasy XIV Lengkap Edisi Final Fantasy XIV Lengkap Edisi Humble $ 59.99 Beli Sekarang Rangkaian dan Mendapat Suruhanjaya Gabungan dari Jualan Kelayakan.

Dustin Bailey Dustin’s All About Retro Games dan Games Adventure, serta menjadi Final Fantasy XIV Devotee. Pencapaiannya yang paling membanggakan di PCGamesn mengukir niche untuk liputan simulator trak. Seorang bekas penulis berita senior, kini anda boleh menemuinya di GamesRadar.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.